Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Μετά από διαταγή πληρωμής δικηγόρου στον Τειρεσία η Νομαρχία

Στο σύστημα «Τειρεσίας» έχει μπει η Νομαρχία εξαιτίας οφειλής σε δικηγόρο. Το θέμα ήταν, μάλιστα, εκείνο που κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ν. Ε.Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων.

Μάλιστα, τη στιγμή που ανέλυε το θέμα στην Επιτροπή, ο αντινομάρχης Άγγελος Κωτσιόπουλος, ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος σε ερώτηση που του κάναμε για το θέμα απαντούσε ότι «δεν έχει κανένα τέτοιο χαρτί».
Έστω και προσωρινά, η Νομαρχία είναι πιθανό να αντιμετωπίσει πρόβλημα με δάνεια που θέλει να συνάψει προκειμένου να υλοποιήσει μελέτες και έργα.
Εξηγώντας τι έχει συμβεί, ο κ. Κωτσιόπουλος είπε πως το 2005 ορίσθηκαν δύο δικηγόροι για το θέμα της ΠΟΤΑ.
Ασχολήθηκαν περίπου 60 ώρες ο καθένας και η αμοιβή ήταν 64 ευρώ την ώρα. Το επόμενο έτος, που χρειάσθηκε να γίνει έλεγχος σε όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας της ΠΟΤΑ, ορίσθηκαν οι ίδιοι δικηγόροι επειδή γνώριζαν το θέμα.

Ο κ. Κωτσιόπουλος τόνισε ότι υπάρχει διαφάνεια στον ........

ορισμό δικηγόρων και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, να το πει με στοιχεία.

Ορισμός δικηγόρων

Η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών ξεκίνησε από τον τρόπο που ορίζονται οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν υποθέσεις της Νομαρχίας.
Η σύμβουλος της μειοψηφίας Ντίνα Νικολάκου ζήτησε ο ορισμός να συζητείται στην Επιτροπή και να μη γίνεται ο ορισμός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και αναφέρθηκε σε πληροφορίες που δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα με τη πληρωμή ενός δικηγόρου.
Μάλιστα, για το θέμα του ορισμού των δικηγόρων και πως αυτός πρέπει να γίνεται επίθεση αρκετές φορές ο κ. Κωτσιόπουλος δέχτηκε και από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δ. Φίλο.
Ο κ. Κωτσιόπουλος τόνισε ότι υπάρχει διαφάνεια στον ορισμό δικηγόρων και τη πληρωμή τους και πως όποιος έχει να πει κάτι αντίθετο να το πει επώνυμα και με στοιχεία.

«Τειρεσίας»

Εξηγώντας τι έχει συμβεί, ο κ. Κωτσιόπουλος είπε πως το 2005 ορίσθηκαν δύο δικηγόροι για το θέμα της ΠΟΤΑ. Ασχολήθηκαν περίπου 60 ώρες ο καθένας και η αμοιβή ήταν 64 ευρώ την ώρα. Το επόμενο έτος χρειάσθηκε να γίνει έλεγχος σε όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας της ΠΟΤΑ και ορίσθηκαν οι ίδιοι δικηγόροι επειδή γνώριζαν το θέμα. Ασχολήθηκαν περίπου 200 ώρες ο καθένας με την ίδια αμοιβή.
Μάλιστα, ο κ. Κωτσιόπουλος είπε ότι επειδή η αμοιβή ήταν μεγάλη, στους δύο αυτούς δικηγόρους δεν έχουν ανατεθεί άλλες υποθέσεις όλο το 2008 και ούτε θα ανατεθούν το 2009.
Όταν στάλθηκε στα εντελλόμενα η πληρωμή των δικηγόρων, η υπηρεσία δεν το ενέκρινε επειδή το ποσό είναι πάνω από 3000 ευρώ και χρειάζεται να έχει υπογραφεί σύμβαση, κάτι που δεν είχε γίνει. Τότε οι δικηγόροι έβγαλαν διαταγή πληρωμής κατά της Νομαρχίας και δόθηκε εντολή κατάσχεσης των χρημάτων από το λογαριασμό της ΝΑΜ για τους Παλαιστίνιους. Παράλληλα, η Νομαρχία μπήκε στο σύστημα «Τειρεσίας».
Ο κ. Κωτσιόπουλος σημείωσε ότι ο δικηγόρος στη συνέχεια ανακάλεσε την κατάσχεση και ο λογαριασμός για τους Παλαιστίνιους αποδεσμεύτηκε.

Για τον «Τειρεσία», σημείωσε ότι η Νομαρχία δεν είναι απλός πολίτης, το ποσό είναι μικρό για έναν φορέα όπως η Νομαρχία και δεν τίθεται θέμα φερεγγυότητας. Εκτίμησε, ότι μόλις πληρωθεί ο δικηγόρος, θα ενημερωθεί το σύστημα και σε 6 μήνες θα γίνει άρση του πιστωτικού αποκλεισμού της Νομαρχίας.
Σε ερώτηση που απευθύναμε στο Νομάρχη, φάνηκε να μην γνωρίζει το θέμα, λέγοντας ότι η Νομαρχία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και μπορεί να πάρει δάνειο.

Πηγή: Θάρρος

Πανέτοιμη η Εράνη να αντιμετωπίσει τον Παπυργιακό. Εκτός για ένα μήνα ο Στέφανος Βαρούχας

Έτοιμη είναι η Εράνη να αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 2 και όχι στις 3 το μεσημέρι τον Παπαυργιακό. Στο αίτημα συμφώνησε και η ΕΠΟ ωστε να διευκολυνθεί στην Επιστροφή της η ομάδα.
Ευχαριστημένος από την προπόνηση της εβδομάδας εμφανίστηκε σήμερα ο Αντώνης Μαυρέας για την συνολική εικόνα στην προπόνηση της εβδομάδας και επέστησε την προσοχή στους παίκτες με τον Παπαυργιακό.
Οι ομάδες αυτές που βρίσκονται στην ζώνη κάνουν τα πάντα να σωθούν.
Αυτό θέλω να το προσέξετε πάρα πολύ καλά τόνισε στα αποδυτήρια πρίν την προπόνηση.
Ζήτησε από την ομάδα ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ το τρίποντο, να εμφανιστεί στο γήπεδο σοβαρή και πειθαρχημένη και να παλέψουν για το τρίποντο.

ΕΚΤΟΣ για ένα μήνα ο Βαρούχας.

Σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας .......

υποβλήθηκε σήμερα ο Στέφανος Βαρούχας ο οποίος ένιωθε ενοχλήσεις.
Οι εξετάσεις σε σχέση με την κλινική εικόνα του παίκτη οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πάσχει από οξεία σκωληκοειδίτιδα και με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εξετάσεων οδηγήθηκε στο χειρουργείο.
Η επέμβαση έγινε σήμερα το μεσημέρι, ήταν επιτυχημένη και αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο και είναι πολύ καλά.
Το βράδυ αναμένεται να είναι στο πλευρό του και η μητέρα του για να του συμπαρασταθεί στο πρόβλημα που προέκυψε με την υγεία του.

Πηγή: Eράνη Φιλιατρών

Ολομέλεια ΣτΕ για το 42% δημάρχων - νομαρχών

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί σήμερα το ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την εκλογή δημάρχων και νομαρχών με ποσοστό 42% αντί της απόλυτης πλειοψηφίας αλλά και την παραχώρηση 3/5 του συνόλου των εδρών στον επιτυχόντα συνδυασμό.

Το θέμα έχει διχάσει το ανώτατο δικαστήριο καθώς το Γ' τμήμα του ΣτΕ με διαφορετικές συνθέσεις δικαστών έχει εκδώσει δύο αντίθετες αποφάσεις.
Η απόφαση για την αντισυνταγματικότητα αναφέρει ότι το ποσοστό του 42% αποτελεί δυσανάλογο περιορισμό της αρχής της ισοδυναμίας της ψήφου και της .......

ελεύθερης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, νοθεύοντας την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας.
Η αντίθετη απόφαση στηρίζεται στην άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των οργάνων της διοίκησης των δήμων, που είναι συνταγματικά θεμιτός σκοπός.
Σε περίπτωση που η Ολομέλεια προσχωρήσει στη θέση της αντισυνταγματικότητας, οι δημοτικές εκλογές θα επαναληφθούν μόνον στους δήμους για τους οποίους έχουν υποβληθεί ενστάσεις.

Πηγή: skeftomasteellinika

Από 1/7 στην ετικέτα η προέλευση του ελαιολάδου

Η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης για το παρθένο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2009, σύμφωνα με την τροποποίηση του Κανονισμού 1019/2002 σχετικά με τις προδιαγραφές εμπορίας ελαιολάδου, η οποία εγκρίθηκε από την Κομισιόν, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τους κανόνες που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου 2009, το ελαιόλαδο προερχόμενο από μια μόνο χώρα θα φέρει υποχρεωτικά το όνομα του Κράτους Μέλους ή της τρίτης χώρας. Στο υφιστάμενο καθεστώς εμπορίας ελαιόλαδου η αναγραφή είναι προαιρετική.

Επιπλέον για το παρθένο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ορισμένοι όροι όπως "πράσινο", "ώριμο", "μαλακό", "ισορροπημένο", όροι οι οποίοι έχουν ήδη εγκριθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.
Οι κανόνες αυτοί συμπληρώνουν τους κανόνες που ........

ισχύουν για ορισμένα ελαιόλαδα που προστατεύονται από τα κοινοτικά συστήματα γεωγραφικών ενδείξεων τα οποία είναι σχεδιασμένα για να εγγυώνται στους καταναλωτές ότι το περιεχόμενο που βρίσκεται στο σφραγισμένο μπουκάλι ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις και προσδοκίες τους.

O κ. Γκλαβάκης τονίζει ότι η ελαιοπαραγωγή αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας που πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί. Η ετήσια παραγωγή κυμαίνεται από 370.000 - 400.000 τόνους και το συνολικό εισόδημα των καλλιεργητών πλησιάζει το 1,6 δισ. ευρώ.
Η αξία των εξαγωγών κυμαίνεται στα 300 εκ. ευρώ, αλλά ωστόσο, όπως επεξηγεί ο κ. Γκλαβάκης, κύρια προτεραιότητα παραμένει η αύξηση των εξαγωγών τυποποιημένου, επώνυμου ελληνικού ελαιολάδου.

Απόλυτα επιτυχής η μεταμόσχευση

Περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις σχετικά με την επιχείρηση αερογέφυρας που στήθηκε προχθές από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Παλέρμο Ιταλίας, αλλά και τα επιτυχή αποτελέσματα της μεταμόσχευσης στον Ιταλό λήπτη του μοσχεύματος δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Δημοσθένη Σωτηρόπουλο.

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου το πρωί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έγινε λήψη μοσχεύματος ήπατος.
Η επιχείρηση συντονίστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μετά από ενέργειες του επιστημονικού ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας ευρέθη συμβατός λήπτης στο Παλέρμο της Ιταλίας.
Ομάδα Ιταλών χειρουργών ειδικευμένων στις μεταμοσχεύσεις αφίχθησαν αεροπορικώς την Τετάρτη το πρωί στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης.
Αμέσως στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ξεκίνησε η προετοιμασία του .......

χειρουργείου από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η διαδικασία αφαίρεσης του ήπατος διήρκεσε πάνω από 2 ώρες. Οι ιατροί ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν την οικογένεια του δωρητή, που έδωσε ελπίδα ζωής σε έναν Ιταλό συνάνθρωπό μας. Επίσης, εξήραν το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τον συντονισμό της διαδικασίας. Αμέσως, επέστρεψαν στο Νοσοκομείο «Azienda Policlinico Umberto I» του Παλέρμο της Ιταλίας για να γίνει η μεταμόσχευση.
Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Νοσοκομείο Καλαμάτας με το αντίστοιχο του Παλέρμο η ενημέρωση που υπήρξε ήταν, πως μετά από πολύωρη επέμβαση ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του ήπατος, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως αυτή η επιχείρηση είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Μεσσηνίας, δεν έχει υπάρξει ανάλογο περιστατικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και η όλη διαδικασία (σ.σ. της εγχείρησης, της αεροδιακομιδής και της σοβαρότητας του περιστατικού) λειτούργησε άψογα όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Να υπενθυμίσουμε ότι, πρόκειται για «δώρο ζωής» 54χρονου από την Κυπαρισσία, που μετά τον κλινικό θάνατό του η οικογένειά του προέβη στη γενναία κίνηση της δωρεάς του ήπατός του για τη σωτηρία άλλου ανθρώπου.

Πηγή: Επικαιρότητα

Το Samsung B5702 φοράει 2 κάρτες SIM

Οι τάσεις της τεχνολογίας μας φέρνουν νέες προοπτικές στην καθημερινή μας ενασχόληση ιδίως αν προβληματιστούμε απο τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που έχουμε στο συρτάρι μας.
Το Samsung D880 Duos που οι περισσότεροι θα θυμούνται αποτέλεσε το μοναδικό κινητό της Samsung με δυο SIM.
Η ευχάριστη είδηση είναι ότι αναμένουμε την άφιξή του και στην ελληνική αγορά για το ολόφρεσκο Samsung B5702 το ουσιαστικό μεγάλο επόμενο βήμα της σειράς Duos.

Το κινητό θα διαθέτει μια ικανοποιητική κάμερα και θα ενσωματώνει όλα τα τεχνολογικά καλούδια από τον προκάτοχό του αλλά με καινούργιο design αφήνοντας στα δάκτυλα του χρήστη μια διαφορετική αίσθηση.
Φυσικά αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο πόθου αλλά για να πούμε την αλήθεια στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν ευτυχώς ή .......

δυστυχώς Κινέζικης προέλευσης κινητά απομιμήσεις γνωστών κατασκευαστών με υποδοχή για 2 κάρτες sim οπότε δεν μας προκαλεί και μεγάλη έκπληξη!

Κυκλοφόρησε το Skype 4.0 final

Μετά από πολλές beta εκδόσεις η έκδοση 4.0 του Skype είναι έτοιμη για download για τους χρήστες των Windows.
Τα δύο ξεχωριστά παράθυρα για το video chat έχουν αντικατασταθεί πλέον από ένα picture in picture layout όπως βλέπετε και στο παρακάτω screenshot.

Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το τι βολεύει το χρήστη.
Η σημαντικότερη βελτίωση όμως είναι η μείωση των απαιτήσεων του Skype σε bandwidth.
Η καινούργια audio engine και ο Network Manager του χρησιμοποιούν το μισό bandwidth και μάλιστα προσπαθούν να κρατήσουν τη συνομιλία σε ανεκτά επίπεδα στην περίπτωση που .......

παρατηρήσουν δραστική μείωση του bandwidth.

Παρόμοια είναι και η συμπεριφορά της video engine στην καινούργια έκδοση.
Αν όντως αυτά λειτουργούν σωστά όπως υποστηρίζουν οι developers του Skype τα voip calls και τα video calls θα έχουν βελτιωθεί κατά πολύ!
Πηγή: jooblers.gr