Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ένταση στο μέγαρο ΕΡΤ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Ένταση επικράτησε απόψε το βράδυ στο κεντρικό κτίριο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

Περίπου 50 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στον πρώτο όροφο του ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή για να διακόψουν τη μετάδοση μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης της υπουργού Παιδείας Aννας Διαμαντοπούλου.

Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης .........

που έφτασε στο σημείο και μπήκε στο κτίριο απώθησε τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή μικρής έκτασης ενώ περίπου 10 άτομα κατάφεραν να εισβάλλουν στο πλατό και να διακόψουν το δελτίο ειδήσεων που ήταν σε εξέλιξη.

Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στο χώρο και γίνονται διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση τους.

«Σοβαρές αλλαγές» στον «Καλλικράτη» ζητά η ΚΕΔΚΕ

Αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο σχέδιο «Καλλικράτης» «εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε αποδεκτό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Κατά τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με αντικείμενο το προσχέδιο του «Καλλικράτη», αποφασίστηκε η σύγκληση νέου εκτάκτου συνεδρίου προκειμένου να διατυπωθεί η τελική θέση για το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», μετά το πέρας του διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα το έκτακτο συνέδριο αποφάσισε ............

«να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να συνεχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τη διαβούλευση με την κυβέρνηση, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις, με την ελπίδα ότι το τελικό σχέδιο νόμου που θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, θα υπηρετεί τους σκοπούς της μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως από δεκαετίας την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διότι αν παραμείνει ως έχει σήμερα δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό».

Επίσης αποφασίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ να αξιολογήσει τις προτάσεις των Τοπικών Ενώσεων της χώρας που κατατέθηκαν στο συνέδριο ή θα αποσταλούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αφορούν στο Χωροταξικό, προκειμένου να τις θέσει υπόψη της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές και βελτιώσεις.

Τέλος, το συνέδριο αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης τουλάχιστον δέκα πέντε ημερών, πριν το σχέδιο νόμου έρθει προς συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

«Η αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ αναγκαιότητα. Είναι μέρος της συνολικής μεταρρύθμισης του πολιτικού και διοικητικού συστήματος ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα διοικητικής ικανότητας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ συμφώνησε με τους φόρους που θα διαμορφώσουν τους ΚΑΠ της αυτοδιοίκησης, δεν συμφώνησε όμως με τα ποσοστά.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι υπάρχει ομόφωνη διαφωνία στη μετατροπή των δημοτικών διαμερισμάτων των μεγάλων δήμων σε εκλογικές περιφέρειες γιατί δημιουργούν τον κίνδυνο να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο ομοσπονδιακά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

21 Απριλίου 1967: Συνταγματάρχες 21 Απριλίου 2010: ΔΝΤ Χρόνια πολλά κ. Παπανδρέου

Τα πάντα έχουν το συμβολισμό τους: Ο παππούς Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε την εισβολή των απρόσκλητων χουντικών και τιμωρήθηκε με κατ’ οίκον περιορισμό. Ο εγγονός Γιώργος Παπανδρέου προσκάλεσε ο ίδιος το ΔΝΤ παραδίδοντάς του και τυπικά την διακυβέρνηση της χώρας. Από τον γύψο του «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», στον γύψο του «Ελλάς Ελλήνων Εξοντωμένων».

Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα παρά τις «μεγάλες νίκες» και τις «εκτυφλωτικές επιτυχίες» της κυβέρνησης στις αλλεπάλληλες Συνόδους Κορυφής. Παρά τον διατεταγμένο και γλοιώδη θαυμασμό των συγκροτημάτων τύπου για τον πρωθυπουργό «που αν δεν υπήρχε, έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει». Παρά την προπαγάνδα που εδώ και μήνες μας πιπιλίζει τον εγκέφαλο κάθε βράδυ στις οκτώ.

Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα και εγκατέστησε μηχανισμό κηδεμονίας, όχι επειδή αυτή ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Αλλά επειδή εκεί οδήγησαν οι καταστροφικές πολιτικές αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, και όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, που καθοδήγησαν την παραγωγική αποσυγκρότηση, τη δημοσιονομική ασφυξία, την τρομακτική...
-
ανισότητα και την δανειακή θηλιά.

Σήμερα θα μας πούνε ότι για την οικονομική (και πολιτική) κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ δεν φταίει η κυβέρνηση. Φταίει ο λαός. Που δεν λέει να χωνέψει ότι πρέπει να ζει με μισθούς των 800 ευρώ και συντάξεις των 500 ευρώ. Που δεν θέλει να βγαίνει στη σύνταξη στα 70. Που γκρινιάζει όταν ο μισθωτός των 900 ευρώ πληρώνει περισσότερο από τον βιομήχανο. Που εκπλήσσεται όταν βλέπει ότι το κράτος κερδίζει περισσότερα από το χαράτσωμα των μεταναστών, παρά από τη φορολογία των εφοπλιστών.

Το ΔΝΤ δεν είναι εδώ σήμερα για να δανείσει φτηνά. Φτηνά δάνεισε την Αργεντινή, την Λεττονία, την Ουγγαρία. Σαν προϋπόθεση όμως εκτίναξε τη φτώχεια και την ανεργία, έριξε την οικονομία σε χρόνια ύφεση και ασφυξία και οδήγησε την κοινωνία χρόνια πίσω. Τα ΜΜΕ θα ξαναπούν ψέματα για το ΔΝΤ. Τόσο καιρό δεν το θέλαμε περιμένοντας τους εταίρους της ΕΕ, αλλά τώρα πρέπει να το αποδαιμονοποιήσουμε και να το καλωσορίσουμε. Η κωλοτούμπα δεν έχει όριο.

Η ελληνική κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως κυβέρνηση ψευτών και απατεώνων. Άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά, άλλα υλοποίησε μετεκλογικά. Και από τότε μέχρι σήμερα, κάθε βδομάδα, άλλα λέει και άλλα κάνει. Αυτά που αποκλείει τον ένα μήνα, τον επόμενο τα θεωρεί αναπόφευκτα. Η γραμμή άμυνας που έχει, είναι μόνο για τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης. Το περίστροφο που ζήτησε από την ΕΕ για να «εκβιάσει τις αγορές», τελικά το έβαλε στο στόμα της χώρας και πυροβόλησε. Είναι μια κυβέρνηση αποτυχημένη.

Πάνω από όλα είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη. Οργανώνει και προχωρά στη μεγαλύτερη ληστεία και αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, δουλειά μέχρι τον τάφο, διάλυση των σχολείων και των νοσοκομείων.

Το σενάριο τρόμου που γράφουν για την ελληνική κοινωνία δεν έχει τέλος. Κάθε μέρα θα έρχονται χειρότερα. Μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική ανατροπή είναι ο μόνος εφικτός τρόπος επιβίωσης. Διαφορετικά οι εγχώριοι πολιτικοί και οι διεθνείς επιτηρητές των αγορών, μας οδηγούν κατευθείαν στην εξόντωση.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος: Να πληρώσουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι και να ανατραπούν οι υπεύθυνες πολιτικές. Ανατροπή των καθεστώτων επιτήρησης, χωρίς το ΔΝΤ και τους οικονομικούς χωροφύλακες. Με αποχώρηση από τον νομισματικό και οικονομικό γύψο της ευρωζώνης. Με επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Επειδή μπορεί να υπάρξει μια Ελλάδα που παράγει, που ευημερεί, που φροντίζει τον εργαζόμενο κόσμο της, όχι τους μιζαδόρους, τα λαμόγια, τους ζάπλουτους των ελβετικών τραπεζών. Για μια Ελλάδα των εργαζόμενων και του λαού και όχι των μιζαδόρων και των Βρυξελλών. Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.

Υπό εξέταση έκτακτη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Έκτακτη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση τα εισοδήματα του 2009 εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ερωτηθείς για τη σύνδεση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής διευκρίνισε πως το 2020 θα εξεταστεί το προσδόκιμο ζωής. Αν αυτό έχει αυξηθεί, για κάθε τρία χρονια αύξησης του προσδόκιμου, θα προστίθεται στην εργασία ένα τετράμηνο. Μέχρι τότε, όριο ηλικίας παραμένει το 65 έτος.

Σημείωσε ακόμη πως από τις αλλαγές δεν .........

θίγονται όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Αναφερόμενος στα εργασιακά διαβεβαίωσε πως δεν καταργούνται ούτε παγώνουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Διευκρίνισε όμως πως σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις που είναι πιο κάτω (κλαδικές κ.λπ.) θα υπάρχει η δυνατότητα απόκλισής τους από την Εθνική Γενική Συλλογική Συμβαση Εργασίας είτε επί τα βελτίω είτε επί τα χείρω.

Αναφορικά με τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, γνωστοποίησε πως στο νόμο που προωθείται υπάρχει ρύθμιση για σύγκλιση με το μέσο κοινοτικό όρο, που σημαίνει αύξηση του ορίου από 2% στο 4% για επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αμεση η ισχύς των αυξήσεων για τσιγάρα, ποτά, καύσιμα

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αύξηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Επίσης, αναπροσαρμόζονται τα φορολογικά κλιμάκια και οι συντελεστές φόρου πολυτελείας που επιβάλλονται στα επιβατικά αυτοκίνητα πολυτελείας.

Όλα τα νέα μέτρα τίθεται σε ισχύ από σήμερα 3 Μαΐου, εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ, η οποία θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου. Ωστόσο, ο Φ.Π.Α. επί των καπνικών προϊόντων ισχύει από σήμερα Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο συντελεστής του Φ.Π.Α. ........

από 21% αυξάνεται σε 23%, με εξαίρεση τα αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙΙ του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τα οποία ο συντελεστής του Φ.Π.Α. ορίζεται σε 11% από 10%.

Οι νέοι φόροι και η επιβάρυνση στα τσιγάρα

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στα τσιγάρα αυξάνεται από 65% σε 67%, στα πούρα από 32% σε 34% και στο καπνό καπνίσματος από 67% σε 69%. Αύξηση επιβάλλεται και στον πάγιο φόρο, από 7,5 % σε 10%. Η επιβάρυνση από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κυμαίνεται από 0,05 ευρώ μέχρι 0,07 ευρώ ανά πακέτο και από 0,06 μέχρι 0,08 ευρώ με τον συνυπολογισμό του Φ.Π.Α. επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Οι νέοι φόροι και η επιβάρυνση στα ποτά

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στην αιθυλική αλκοόλη και στα αλκοολούχα ποτά αναπροσαρμόζεται. Η επιβάρυνση από την αύξηση αυτή ανέρχεται ανά φιάλη σε 2,14 ευρώ για τα αλκοολούχα ποτά (ουίσκι, τζιν, βότκα κλπ) ενώ για το ούζο, τσίπουρο, τσικουδιά η επιβάρυνση περιορίζεται σε 1,07 ευρώ και για τη φιάλη μπύρας από 0,026 έως 0,052 ευρώ.

Οι νέοι φόροι και η επιβάρυνση στα καύσιμα

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στη βενζίνη και στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης κίνησης αυξάνεται. Η επιβάρυνση από την αύξηση αυτή ανέρχεται σε 0,06 ευρώ (0,0738 ευρώ με το συνυπολογισμό του Φ.Π.Α. επί του Ε.Φ.Κ.) ανά λίτρο για την βενζίνη και σε 0,03 ευρώ (0,0369 ευρώ με το συνυπολογισμό του Φ.Π.Α. επί του Ε.Φ.Κ.) ανά λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης.

Τέλος, αυξάνεται ισόποσα με το πετρέλαιο κίνησης και ο συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και του φωτιστικού πετρελαίου (κηροζίνη), με εξαίρεση τη χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος-Απρίλιος) που το ποσό του φόρου και στα δύο αυτά προϊόντα, παραμένει στο επίπεδο των 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που ισχύει και σήμερα. Η αναπροσαρμογή αυτή του φόρου, σύμφωνα με το υπουργείο, γίνεται προκειμένου να μην αποτελέσει ο μειωμένος φόρος κίνητρο για λαθρεμπορικές πράξεις με τη χρησιμοποίηση αντί πετρελαίου κίνησης, πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού για την κίνηση μεταφορικών μέσων και για διάπραξη νοθείας με την ανάμειξη των προϊόντων αυτών.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνεται πρόνοια ώστε να αποφευχθούν οι καταστρατηγήσεις κατά τη διαδικασία επιστροφής στους διακινητές πετρελαίου θέρμανσης, ποσού ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης που πραγματοποιείται κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 22 του ν. 3634/2008 (ΦΕΚ 9 Α’), με τις οποίες εξομοιώθηκε ο συντελεστής του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Με τη ρύθμιση αυτή διασφαλίζεται ότι θα επιστρέφεται στους διακινητές πετρελαίου θέρμανσης η ενιαία νέα διαφορά του φόρου χωρίς να απαιτείται να διερευνάται αν οι ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διατίθενται στον καταναλωτή προέρχονται από εκείνες που φορολογήθηκαν με το προηγούμενο ή με το νέο καθεστώς.

Νέα κλιμάκια και συντελεστές φόρου για επιβατικά ΙΧ πολυτελείας

Με την παράγραφο 7 αναπροσαρμόζονται τα φορολογικά κλιμάκια και οι συντελεστές φόρου πολυτελείας που επιβάλλονται στα επιβατικά αυτοκίνητα πολυτελείας τα οποία απευθύνονται σε κοινωνικές ομάδες με υψηλά εισοδήματα.

Την Τρίτη στη Βουλή τα υπόλοιπα μέτρα

Σε νομοσχέδιο που κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή θα περιλαμβάνονται τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή για τη μείωση του ελλείμματος, όπως οι περικοπές σε επιδόματα αδείας και εορτών για το δημόσιο και τις συντάξεις.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ο Δημήτρης Κουσελάς για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

O βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Δημήτρης Κουσελάς μετά τα ερωτήματα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας και τις διαμαρτυρίες αγροτών του νομού μας για τη πληρωμή της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, επικοινώνησε άμεσα με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή και έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πριν από μια εβδομάδα στο φορολογικό νομοσχέδιο που αποτελεί πλέον νόμο του Κράτους το ΠΑ.ΣΟ.Κ ψήφισε την απαλλαγή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από το κόστος της ενεργοποίησης για επιδοτήσεις μέχρι και 10.000 ευρώ.
Απαλλαγή θα έχουν και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ- κατά κύριο ............

επάγγελμα αγρότες που η επιδότησή τους δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

Όπως ξεκαθαρίστηκε από την κυρία Μπατζελή για τους αγρότες που ήδη πλήρωσαν το ποσό των 70 ευρώ για την ενεργοποίηση, αυτό θα τους επιστραφεί τις επόμενες ημέρες με πίστωση του λογαριασμού που τηρούν στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος. Για όσους ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους τις επόμενες ημέρες και ανήκουν στις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες, το κόστος ενεργοποίησης θα έχει καταβληθεί στους λογαριασμούς τους ως προκαταβολή».

Κ. Παπούλιας: Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι

Την τιμωρία των υπευθύνων της κρίσης ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό κατά την συνάντησή τους στην Προεδρικό Μέγαρο.

Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και να παταχθεί η φοροδιαφυγή, τόνισε ο Κ. Παπούλιας κατά τη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό και ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Ο λαός θα ανταποκριθεί», είπε, και υπογράμμισε πως ........

χρειάζεται να πεισθεί «πως θα υπάρξει δικαιοσύνη», και ζήτησε να τιμωρηθούν όλοι όσοι πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι διαλυτικό της δημοκρατικής κοινωνίας, απάντησε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι μια κοινωνία ευνομίας.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά αναγκαίες για την πατρίδα, ευτυχώς ανταποκρίθηκε η ΕΕ», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να προστατεύσει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες με ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά και θα δώσει έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού «θα δώσει μια ανάσα και ένα χρόνο ηρεμίας για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δίνεται η ευκαιρία μιας νέας αρχής και πρόσθεσε ότι με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στην οικονομία που θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν.

«Τις μεγάλες αυτές αλλαγές τώρα είναι η ευκαιρία να τις κάνουμε και να παραδώσουμε την Ελλάδα πολύ καλύτερη, πολύ δικαιότερη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του ο κ. Παπούλιας εκτίμησε πως η κρίση προσφέρει δυνατότητες «για μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της αλληλεγγύης για όλους αυτούς που υποφέρουν και θα υποφέρουν».

«Θα απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του ελληνισμού», απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

«Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε αυτήν την κρίση ευκαιρία», δήλωσε λίγο αργότερα, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως ελήφθησαν «δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις αναγκαίες για τον ελληνισμό, για την πατρίδα».

«Είναι ευκαιρία», είπε, «να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή, για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, διαφάνειας, μια Ελλάδα πιο ανθρώπινη, της ανάπτυξης, ανταγωνιστική, μια Ελλάδα για την οποία όλοι μας να είμαστε περήφανοι».

«Να παταχθούν οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος»

Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τους υπαίτιους της κρίσης μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να παταχθούν οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος.

Παράλληλα ο κ. Παπούλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα υπερβεί την κρίση.

«Η Ελλάδα έδωσε μια κρίσιμη μάχη και με αυτή τη συμφωνία που επετεύχθη, νομίζω ότι ανοίγονται δρόμοι για την υπέρβαση της κρίσης», εκτίμησε ο Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η αυριανή ημέρα θα είναι καλύτερη για την Ελλάδα. «Θα είναι όμως οδυνηρές και μεγάλες οι θυσίες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε, «αλλά πρέπει να κερδίσουμε το μέλλον μας, ένα μέλλον καλύτερο, με κοινωνική δικαιοσύνη, με κοινωνική αλληλεγγύη και να πατάξουμε τους φοροφυγάδες και όλους αυτούς τους απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαψεύδει ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος δημοσίευμα μας.

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος τα περί ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ εμπλοκής του στο σχέδιο Καλλικράτης για τον φερόμενο Δήμο Τριφυλίας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ο νομάρχης Μεσσηνίας είπε κατηγορηματικά πως δεν έχει εμπλακεί σε καμία συζήτηση για τα όρια των νέων Δήμων στην Μεσσηνία. Σε ερώτηση μας αν σκέφτεται να βάλει για Δήμαρχος Τριφυλίας μας διέψευσε το ενδεχόμενο αυτό.
Όπως μας είπε ο Νομάρχης χαρακτηριστικά ο ίδιος δεν ανήκει καν στην παρούσα κυβέρνηση οπότε εκ προϊμίου δεν μπορεί να έχει εμπλακεί σε θέσεις για το χωροταξικό του νομού.


Εμείς οφείλουμε να μεταφέρουμε μέσα από αυτό το blog την ........

αντίδραση του Νομάρχη και ευχόμαστε να είναι η απόλυτη αλήθεια.
Τον Νομάρχη τον αγαπάμε, τον σεβόμαστε, τον εκτιμάμε αλλά μας αρέσει να λέμε πράγματα που ευσταθούν στην πραγματικότητα.
Όπως του έχουμε "τραβήξει το αφτί" για το ημιτελές Λύκειο των Φιλιατρών, και για το Γεφυράκι του Λαγκουβάρδου στην Εθνική οδό Αγίας Κυριακής - Μαράθου στο οποίο έχει σκοτωθεί πολύς κόσμος.
Δεν είμαστε σε αντιπαλότητα με τον Κο Δράκο. Απεναντίας τον αγαπάμε και τον εκτιμάμε. Όμως θα πρέπει να τον ελέγχουμε ως Δημόσιο πρόσωπο που είναι και κατέχει την θέση που κατέχει αυτή την στιγμή.
Το γεγονός είναι ότι με το υπάρχον σχέδιο του Διαλυκράτη και όχι Καλλικράτη με ενιαίο Δήμο Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει αναπτυξιακά σε όλη την περιοχή. Και ας λένε οι Κυπαρίσσιοι τα δικά τους. Γιατί κάποιο εδώ και χρόνια έχουν πιάσει την Κυπαρισσία απο τα οπίσθια και την σπρώχνουν.
Γι αυτό και ΚΑΝΕΝΑΣ Φιλιατρινός ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να δεχτεί ένωση των Φιλιατρών με την Κυπαρισσία.
Αυτό κάποιο πρέπει αν το καταλάβουν και να το βάλουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ μέσα στο μυαλό τους.

Απέραντη κηδεία όλη η Ελλάδα

Βαριά πένθιμη ατμόσφαιρα επικρατεί πλέον σε ολόκληρη τη χώρα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων άγριας περικοπής των εισοδημάτων και βίαιης κατακρήμνισης του βιοτικού επιπέδου καταρχάς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου κατ' εντολήν των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ.
Μετά από μισό και πλέον αιώνα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

Τα αντικατέστησε με επιδόματα? ελεημοσύνης σταθερής ονομαστικής αξίας ώστε ταχύτατα να εκμηδενιστούν από την ακρίβεια, ενώ δεν αποκλείεται καθόλου να καταργηθούν σύντομα και αυτά με κάποια επόμενη κυβερνητική απόφαση.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν αρκέστηκε μάλιστα σε αυτές τις πρωτοφανούς κοινωνικής αγριότητας περικοπές εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανακοίνωσε πρόσθετη μείωση κατά 8% των επιδομάτων...
-
τους, με αποτέλεσμα τη συνολική μείωσή τους κατά 20% σε ένα δίμηνο!

Μετά από αυτά τα μέτρα, κάθε δημόσιος υπάλληλος θα χάσει από 15% το ελάχιστο έως και 30% του ετήσιου εισοδήματός του.

Πρόκειται αναμφίβολα για τα πιο αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα, στη διάρκεια τουλάχιστον των τελευταίων εκατό ετών. Βρίσκονται προφανώς σε πλήρη διάσταση με τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές διακηρύξεις του πρωθυπουργού και του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα πολιτικής αξιοπιστίας τόσο του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά όσο και της κυβέρνησής του.

Από οικονομικής πλευράς τα μέτρα θα καταβαραθρώσουν τα ουσιώδη οικονομικά μεγέθη προκειμένου να παρουσιάσουν μείωση του ελλείμματος. Φέτος το ΑΕΠ της χώρας θα σημειώσει πτώση κατά 4%. Τον τελευταίο μισόν αιώνα μόνο μία και μοναδική φορά είχε πέσει περισσότερο το ΑΕΠ: το 1974, όταν η μαινόμενη πετρελαϊκή κρίση και το χάος που ακολούθησε την προδοσία της Κύπρου από την αμερικανοκίνητη χούντα της 21ης Απριλίου μαζί με την παράλυση της χώρας λόγω της επιστράτευσης και του απειλούμενου πολέμου με την Τουρκία, οδήγησαν σε πτώση του ΑΕΠ κατά 6,4%.

Τότε επρόκειτο για εντελώς συγκυριακό γεγονός καθώς η πτώση εκείνη αναπληρώθηκε αμέσως με καλπάζουσα αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,4% το 1975 και 6,9% το 1976.

Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Μάλιστα θα σημειωθεί και εκτόξευση του δημόσιου χρέους: από 115% το 2009 θα αυξηθεί στο? 140% (!) του ΑΕΠ το 2014.

Πέραν της οικονομικής, υπάρχει και η ηθική πλευρά των μέτρων, τα οποία είναι βαθύτατα άδικα.

Αλλοι θησαύρισαν λεηλατώντας τα δημόσια ταμεία και όμως οι μισθωτοί του δημοσίου και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί των οποίων τα εισοδήματα καταληστεύονται από την κυβέρνηση για να αναπληρωθούν τα κλοπιμαία.

Εχουμε να κάνουμε με μια πολιτική βίαιης και εκτεταμένης ανακατανομής του κοινωνικού πλούτου υπέρ των απατεώνων, οι οποίοι έτσι επιβραβεύονται πλουσιοπάροχα.

Δεν υπάρχει Ελληνας που να πιστεύει ότι υπάρχει οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στα κρατικά ελλείμματα ή στο υπέρογκο δημόσιο χρέος και στην κατάργηση του κατώτατου μεροκάματου, την απελευθέρωση των απολύσεων με μισή αποζημίωση και τη μείωση της αμοιβής για την υπερωριακή εργασία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Είναι εξόφθαλμο ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την κρίση δανεισμού για να προωθήσει αντεργατικά μέτρα τα οποία της υπαγορεύουν οι ξένοι δυνάστες που αυτή έφερε στη χώρα μας, χωρίς πάντως να καθιστά και σαφές ότι η ίδια διαφωνεί ριζικά με τα μέτρα αυτά και ότι απλώς υποχρεώνεται να τα εφαρμόσει παρά τη θέλησή της, ως κυβέρνηση περιορισμένων αρμοδιοτήτων μιας κατεχόμενης χώρας.

Νέα μέτρα
Το μαρτύριο δεν θα έχει τέλος

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ περιμένει τον ελληνικό λαό, αν δεν αντισταθεί ο ίδιος και παραμείνει αδρανής θεατής εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει το μαρτύριό του. Γερμανοί και ΔΝΤ δεν έχουν κανένα έλεος και κανένα όριο στο πόσο θέλουν να φτωχύνουν τους Ελληνες. "Οι ελληνικές αρχές πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων" δήλωσε χθες χωρίς περιστροφές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται θα μειωθούν οπωσδήποτε και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αφήνοντας να αιωρείται αν αυτό θα γίνει με νόμο ή όχι.
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: Η «ΓΡΑΜΜΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ» ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

«Τους ζητήσαμε διάλογο κι εκείνοι ψάχνουν να βρουν τρόπους να συγκρουστούν»

«Κόκκινο» σε αλλαγές του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη» τις οποίες ζητουν οι δήμαρχοι ανάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών λόγω της στάσης που κρατούν οι επικεφαλής των αιρετών της ΝΔ στην ΚΕΔΚΕ, παίρνοντας «γραμμή» κατευθείαν από τη Ρηγίλλης να το καταψηφίσουν.

Αυτό που έχει εξοργίσει την πολιτική ηγεσία του .........

ΥΠ.ΕΣ. είναι το γεγονός ότι ενώ η ΚΕΔΚΕ συμμετείχε με εκπροσώπους της στη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που επεξεργάστηκε το ν/σ, με αποτέλεσμα να γίνουν δεκτά πολλά από τα αιτήματα των δημάρχων, τώρα, χωρίς επιχειρήματα, όπως λένε πηγές του ΥΠ.ΕΣ., οι επικεφαλής δήμαρχοι της ΝΔ εμφανίζονται αντίθετοι σε αυτό: «Πρόκειται για καθαρά μικροκομματικά παιχνίδια. Εμείς τους ζητήσαμε διάλογο και τους εντάξαμε σε αυτόν κι αυτοί ψάχνουν να βρουν τρόπους να συγκρουστούν», τονίζουν στην αυτοδιοίκηση gr οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. ούτε καν κλήθηκε στο συνέδριο».

Φέρνουν δε, μεταξύ άλλων, ως παράδειγμα τα όσα, ανακριβή, όπως λένε, είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μετά την συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή, ως επιχείρημα ότι στο χωροταξικό υπήρξαν μεροληψίες. Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι ο δήμος Βιάνου βρίσκεται μόλις 78 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται ορεινός προκειμένου να παραμείνει αυτόνομος, ενώ, όπως τονίζουν από το ΥΠ.ΕΣ. ο συγκεκριμένος δήμος στο πιο χαμηλό του σημείο είναι τουλάχιστον 470 μέτρα από τη θάλασσα και είναι κατά 98% ορεινός.

Στοπ στις αλλαγές

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ενώ το υπουργείο ήταν έτοιμο για μια σειρά από αλλαγές στον «Καλλικράτη» τις οποίες ζητούν οι δήμαρχοι δεν πρόκειται να τις προχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται, μεταξύ άλλων για:

- Το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων: το ν/σ προβλέπει ότι ισχύει για δήμους άνω των 10.000 κατοίκων (δηλαδή, για το σύνολο, σχεδόν, των δήμων πλην ορεινών και νησιωτικών), οι δήμαρχοι ζητούν το όριο να ανέβει στις 50.000 και στο υπουργείο υπήρχε η πρόθεση το σημερινό όριο να αυξηθεί
- Για τη νομιμοποίηση συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της καθαριότητας , που παρατύπως έχουν υπογράψει δήμοι με ελλείψεις στο προσωπικό.
- Για την καταστατική θέση των αιρετών, όσον αφορά, για παράδειγμα, το θέμα της δεύτερης εργασίας τους.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

ΣΧΟΛΙΟ
....στη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που επεξεργάστηκε το ν/σ, με αποτέλεσμα να γίνουν δεκτά πολλά από τα αιτήματα των δημάρχων....

ΚΑΙ ψεύτες ΚΑΙ υποκριτές στο ΥΠ.ΕΣ......
Γιατί αν κοιτάξουμε τις αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα Μάλλον μαγειρέματα είναι το αποτέλεσμα τους εκτρώματος "Καλλικράτης".

«Καλλικράτης»: ο «χάρτης» των αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα

Με την ανακοίνωση του χάρτη των νέων δήμων άρχισε και ο χορός των αντιδράσεων από δήμους που χάνουν την αυτονομία τους. "Αγκάθι" αποτελεί σε κάποιες περιπτώσεις και η συνένωση υγιών δήμων με υπερχρεωμένους όπως για παράδειγμα στο Ρέντη και τους Θρακομακεδόνες στην Αττική.

Ο "χάρτης" των αντιδράσεων είναι ο εξής:


Αττική: Αντιδράσεις υπάρχουν από τους δήμους Υμηττού Ελληνικού, ο δήμαρχος του οποίου πραγματοποιεί απεργία πείνας Ρέντη (για τη συνένωσή του με την υπερχρεωμένη Νίκαια) όπου έχει προγραμματίσει λαϊκό δημοψήφισμα για τις 9/5, Θρακομακεδόνων για την συνένωση με τον υπερχρεωμένο δήμο Αχαρνών, καθώς και Μαραθώνα και Κηφισιάς που έχουν αποφασίσει κινητοποιήσεις. Στην άλλη πλευρά, αν και είχε ταχθεί υπέρ της αυτονομίας του δήμου ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς με δηλωσή του ζητά από τους συμπολίτες του τόσο στα Άνω Λιόσια όσο και το Ζεφύρι και τη Φυλή με τους οποίους πλέον θα αποτελέσουν για ιστορικούς λόγους τον δήμο Ευπιρίδων να αφήσουν τις δικαιολογημένες πικρίες και προχωρήσουν μπροστά.

Θεσσαλονίκη: Ενστάσεις έχουν διατυπωθεί και από δημάρχους της Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπως τον δήμαρχο των Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου που αντιδρά στη συνένωση με τη Μενεμένη την ώρα που η μικρότερη Νεάπολη μένει ανέπαφη. Στη Β΄Θεσ/νικης στη συνένωσή του αντιδρά ο δήμος Αγίου Αθανασίου, οι δήμοι Λαχανά και Ευόσμου και ο δήμος Σοχού.

Ηράκλειο: Αντιδρά ο δήμος Αλικαρνασσού

Χανιά: η Ασή Γωνιά επιμένει να παραμείνει κοινότητα, ενώ αντιδράσεις καταγράφονται και για τον χωρισμό των δύο τουριστικών δήμων Νέας Κυδωνίας και Πλατανιά.

Κοζάνη: Η Σιάτιστα αντιδρά στη συνένωση με τους Δήμους Νεάπολης και Τσοτυλίου και την Κοινότητα Πενταλόφου στον Δήμο Βοΐου με έδρα τη Νεάπολη. Ο δήμος Αιανής αντιδρά στη συνένωση με την Κοζάνη, ενώ ο δήμος Βελβεντού επιδιώκει αυτονομία.

Φλώρινα: Τόσο η κοινότητα Νυμφαίου όσο και ο δήμος Πρεσπών επιδιώκουν αυτονομία.

Σέρρες: Η Πρώτη Σερρών επιδιώκει αυτονομία και αντιδρά στη συνένωση με άλλους τρεις ΟΤΑ υπό το όνομα δήμος Αμφίπολης και έδρα το Ροδολίβος.

Χαλκιδική: Υπάρχουν ενστάσεις για την έδρα του δήμου Αριστοτέλη, ο οποίος προκύπτει από τη συνένωση των δήμων Αρναίας, Παναγίας και Σταγείρων- Ακάνθου. Η έδρα ορίστηκε στην Ιερισσό.

Ημαθία: Προβληματισμό έχει προκαλέσει η αυτονομία του δήμου Νάουσας, την ώρα που η Βέροια, πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας όχι μόνο συνενώνεται με άλλους τέσσερις ΟΤΑ σε ενιαίο δήμο αλλά και αλλάζει όνομα (δήμος Βεργίνας). Τα δημοτικά συμβούλια Βεργίνας, Μακεδονίδος και Μελίκης, που συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση, ζητούν να συγκροτηθεί ο δήμος Αιγών, με έδρα την Βεργίνα, αποτελούμενος από τους σημερινούς δήμους Βεργίνας, Μακεδονίδος και Μελίκης.

Έβρος: Ο δήμος Φερών αντιδρά στη συνένωση με την Αλεξανδρούπολη. Ο δήμος Διδυμοτείχου αντιδρά στη συνένωση του Δήμου Ορφέως με το Σουφλί, αντί με το Διδυμότειχο. Οι δήμοι Κυπρίνου, Ν. Βύσσας και Τριγώνου αντιδρούν στη συνένωσή τους με την Ορεστιάδα και ζητούν να αποτελέσουν μεταξύ τους ενιαίο δήμο με την ονομασία δήμος Άρδα.

Ροδόπη: Ο δήμος Μαρώνειας αντιδρά στη συνένωση με τον δήμο Σαπών, επιθυμεί συνένωση με την Κομοτηνή. Ο δήμος Ιάσμου ζητά να περιληφθεί στα όριά του και ο δήμος Αιγείρου, που όμως συνενώνεται με την Κομοτηνή.

Ξάνθη: Οι παραλιακοί δήμοι Βιστωνίδας και Αβδήρων ζητούσαν τη μεταξύ τους συνένωση σε ενιαίο δήμο μαζί με τον δήμο Τοπείρου. Συνενώνονται όμως η Βιστωνίδα, τα Αβδηρα και ο μειονοτικός δήμος Σελέρου στον ενιαίο δήμο Δημοκρίτου με έδρα τα Αβδηρα. Ο δήμος Σταυρούπολης αντιδρά στη συνένωσή του με την Ξάνθη- επεδίωκε αυτονομία.

Μεσσηνία: Ο δήμος Αίπειας αντιδρά στη συνένωση με τον δήμο Μεσσήνης. Ο δήμος Αρφαρών αντιδρά στη συνένωση με τον δήμο Μελιγαλά- επιθυμεί συνένωση με την Καλαμάτα. Οι δήμοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών αντιδρούν στη συνένωσή τους με τον δήμο Κυπαρισσίας.

Βόλος: Ο δήμος Νέας Αγχίαλου αντιδρά στη συνένωσή του με το δήμο Βόλου. Για το λόγο αυτό έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για την Κυριακή, 2 του Μάη, στην πλατεία της πόλης. Στο χορό των αντιδράσεων έχει μπει και η Πορταριά.

Αργολίδα: Υπογραφές συγκεντρώνουν οι κάτοικοι των Μυκηνών προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στη συνένωση του δήμου τους με το Άργος, αποστέλλοντας και σχετική επιστολή στον Γιάννη Ραγκούση.

Αρκαδία: Ναι στο νέο δήμο Μαινάλου λέει ο δήμος Λεβιδίου, ωστόσο ζητά τη μεταφορά της έδρας από την Βυτίνα στο Λεβίδι.

Φωκίδα: Όχι στην συνένωση τους με την Άμφισσα λένε οι δήμοι Ιτέας, Δελφών, Γαλαξειδίου και Δεσφίνας.

Εύβοια: Ναι στην συνένωση με τους δήμους Νηλέως και Ελυμνίων λέει ο δήμος Κηρέως, ωστόσο ζητά αφενός αλλαγή του ονόματος του νέου δήμου Λίμνης και αφετέρου να υπάρξει η δέσμευση ότι εκτός των υπηρεσιών που ήδη υπάρχουν σε κάθε δήμο, οι νέες υπηρεσίες που θα προκύψουν με τον «Καλλικράτη» θα εγκατασταθούν αναλογικά στις έδρες των παλαιών δήμων και σε όποια δημοτικά διαμερίσματα υπάρχει κατάλληλη κτιριακή υποδομή.

Κορινθία: ο δήμος Κορινθίων αντιδρά στη μη συνένωση με το Λουτράκι. Ήδη έχει παραιτηθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ με απόφασή του το δ.σ. καλούνται οι βουλευτές του νομού σε νέα συνεδρίαση στην οποία θα αποφασισθούν κινητοποιήσεις.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

48ωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Σε απεργία την Τρίτη και Τετάρτη, 4 και 5 Μαΐου καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε έκτακτη συνεδρίασή της και αφού έλαβε υπόψη της τη δυναμική που διαμορφώνεται στις Ομοσπονδίες και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Εργαζομένων στο Δημόσιο αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 4 και 5 Μάη 2010.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να ...........

αντιδράσουν δυναμικά στα κυβερνητικά μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και αγριότητας που λεηλατούν το εισόδημα, διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλο το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά τόσο στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 4 Μάη και στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στην περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου τη συγκεκριμένη μέρα.

Επίσης η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στη γενική πανελλαδική απεργία της 5ης Μάη και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.