Την τιμωρία των υπευθύνων της κρίσης ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό κατά την συνάντησή τους στην Προεδρικό Μέγαρο.
Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και να παταχθεί η φοροδιαφυγή, τόνισε ο Κ. Παπούλιας κατά τη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό και ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.
«Ο λαός θα ανταποκριθεί», είπε, και υπογράμμισε πως ........
χρειάζεται να πεισθεί «πως θα υπάρξει δικαιοσύνη», και ζήτησε να τιμωρηθούν όλοι όσοι πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.
Το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι διαλυτικό της δημοκρατικής κοινωνίας, απάντησε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι μια κοινωνία ευνομίας.
«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά αναγκαίες για την πατρίδα, ευτυχώς ανταποκρίθηκε η ΕΕ», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να προστατεύσει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες με ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά και θα δώσει έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Η ενεργοποίηση του μηχανισμού «θα δώσει μια ανάσα και ένα χρόνο ηρεμίας για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δίνεται η ευκαιρία μιας νέας αρχής και πρόσθεσε ότι με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στην οικονομία που θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν.
«Τις μεγάλες αυτές αλλαγές τώρα είναι η ευκαιρία να τις κάνουμε και να παραδώσουμε την Ελλάδα πολύ καλύτερη, πολύ δικαιότερη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από τη μεριά του ο κ. Παπούλιας εκτίμησε πως η κρίση προσφέρει δυνατότητες «για μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της αλληλεγγύης για όλους αυτούς που υποφέρουν και θα υποφέρουν».
«Θα απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του ελληνισμού», απάντησε ο κ. Παπανδρέου.
«Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε αυτήν την κρίση ευκαιρία», δήλωσε λίγο αργότερα, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως ελήφθησαν «δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις αναγκαίες για τον ελληνισμό, για την πατρίδα».
«Είναι ευκαιρία», είπε, «να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή, για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, διαφάνειας, μια Ελλάδα πιο ανθρώπινη, της ανάπτυξης, ανταγωνιστική, μια Ελλάδα για την οποία όλοι μας να είμαστε περήφανοι».
«Να παταχθούν οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος»
Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τους υπαίτιους της κρίσης μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να παταχθούν οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος.
Παράλληλα ο κ. Παπούλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα υπερβεί την κρίση.
«Η Ελλάδα έδωσε μια κρίσιμη μάχη και με αυτή τη συμφωνία που επετεύχθη, νομίζω ότι ανοίγονται δρόμοι για την υπέρβαση της κρίσης», εκτίμησε ο Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η αυριανή ημέρα θα είναι καλύτερη για την Ελλάδα. «Θα είναι όμως οδυνηρές και μεγάλες οι θυσίες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε, «αλλά πρέπει να κερδίσουμε το μέλλον μας, ένα μέλλον καλύτερο, με κοινωνική δικαιοσύνη, με κοινωνική αλληλεγγύη και να πατάξουμε τους φοροφυγάδες και όλους αυτούς τους απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος».
Πηγή: Ναυτεμπορική
Είδατε με πόση μαεστρία μας αποκοίμησαν; Μόνο, που δεν πανηγυρίσαμε χθες, μόλις ανακοίνωσαν ότι, ο 13ος και 14ος μισθός δεν θα πειραχτεί στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο θα αντικατασταθεί με φιλοδώρημα. Που να ξέραμε, όμως, πως το θέμα του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν τέθηκε ποτέ από το ΔΝΤ!...Αλλά, ας όψονται τα τηλε-γιουσουφάκια. Αξιος ο μισθός τους. Κατάφεραν με τις επικοινωνιακές αλχημίες να μας εγκλωβίσουν στο «μη χείρον βέλτιστον»…
ΑπάντησηΔιαγραφήΩστόσο πλανώνται πλήνην οικτράν. Μετά το πρώτο σοκ αυτών των ιστορικών ημερών έπεται η οργή – όχι η οργή των καθημερινών διαδηλωτών, αλλά ο βαθύς θυμός ενός λαού που καταλογίζει ευθύνες στον ίδιο του τον εαυτό και σε αυτούς που τον κυβέρνησαν.
Η ελληνική κοινωνία, μπορεί να χρεώνει λιγότερο τον Παπανδρέου απ' ό,τι τον Καραμανλή για την κατάντια. Μπορεί να έχει πάψει να ........εμπιστεύεται τη στοιχειώδη ικανότητα διαχείρισης των κυβερνητικών μαθητευόμενων μάγων. Μπορεί να 'χει πάψει να πιστεύει τις όποιες διαβεβαιώσεις. Γιατί, για παράδειγμα, να πιστέψει τον Παπακωνσταντίνου στη διαβεβαίωση ότι "δεν πρόκειται να καταφύγουμε σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους" ή ότι "δεν πρόκειται να βγούμε από την Ευρωζώνη". Όταν το πίστεψε και διαψεύστηκε στην προηγούμενη διαβεβαίωση ότι "θα τα καταφέρουμε μόνοι μας".
Όμως αυτή η ίδια κοινωνία, η ήδη τρομοκρατημένη και καθημαγμένη, δεν έχει εκχωρήσει τα πάντα άνευ όρων. Αυτή η κοινωνία διαθέτει όρια άμυνας. Διαθέτει σημεία αντίστασης. Αυτή η κοινωνία έχει "κόκκινες γραμμές".
Και θα το αποδείξει...