Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Παναθηναϊκός - Σπάρτα Πράγας 3 - 0. This is "Parta μωρή άρρωστη"

Ακόμη και με την πλάτη στον τοίχο απέδειξε ότι διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα να πετάξει εκτός την Σπάρτα Πράγας. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τους Τσέχους με 3-0 (1-3 το πρώτο παιχνίδι) και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα τέρματα της αναμέτρησης σημείωσαν οι Σαριέγκι (45’) Κατσουράνης (54’) και Σαλπιγγίδης (89’).

Το ματς:........

Μόνο έτσι θα μπορούσε να σκοράρει σήμερα ο Παναθηναϊκός. Ανεξάρτητα από το χαμηλό μέσο όρο ύψους, συγκριτικά με τα θηρία της Σπάρτα, οι «πράσινοι» προτίμησαν με γιόμες να βρουν τους προωθημένους και να πετύχουν κάποιο γκολ. Από ατομικές προσπάθειες, πέραν λιγοστών του εξαιρετικού Λέτο που έβρισκε με κλειστά μάτια τον Σισέ, το «τριφύλλι» είτε από κόρνερ είτε από στημένες μπάλες έψαχνε μέσα στον… πανικό της μεγάλης περιοχής να βρει κάποιο κεφάλι.

Προς ικανοποίησή της, η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε πήρε προβάδισμα αμέσως με τη συμπλήρωση των 45’ χάρη στην κεφαλιά του Γιοσού Σαριέγκι. Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και με τον Κώστα Κατσουράνη να βρίσκεται παντού (!) πίεζε ψηλά. Οι ολιγωρίες στην άμυνα συνεχίστηκαν και σήμερα, ειδικά από τη δεξιά πλευρά εκεί όπου ο Μουν άφηνε εκτεθειμένη την πλευρά και δημιουργούσε κενούς διαδρόμους. Επιθετικά μέχρι τη φάση του γκολ, ο Σισέ έχασε μοναδικές ευκαιρίες με το κεφάλι και το πόδι, αλλά ο Μπλάζεκ δήλωνε συνέχεια παρών. Η ανάπτυξη με βαθιές μπαλιές δεν ωφελούσε πουθενά και τις περισσότερες φορές αποτελούσαν εύκολη λεία για την αντίπαλη άμυνα.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, έδειχνε ότι είναι ανώτερος από την Σπάρτα και έψαχνε το δεύτερο- «χρυσό» τέρμα. Η μοναδική διαφοροποίηση, που ουσιαστικά έπρεπε να τηρηθεί από το πρώτο μέρος ήταν στην ανάπτυξη. Οι βαθιές, ανούσιες μπαλιές διαγράφηκαν και αντικαταστάθηκαν από την κάθετη πάσα, που με δεδομένη τη χαμηλή ταχύτητα των αντίπαλων μπακ δημιούργησε προβλήματα. Στην πρώτη λοιπόν ορθολογική προσπάθεια, οι «πράσινοι» έκαναν το 2-0 (54’) χάρη στο κάθετο γύρισμα του Σαλπιγγίδη στον Κατσουράνη, με τον δεύτερο να πλασάρει μέσα από την περιοχή στην κενή εστία.

Όπως είναι λογικό, οι Τσέχοι άφησαν τις συνεχόμενες καθυστερήσεις και έτρεχαν να προλάβουν… Μάταια, όμως, αφού το «τριφύλλι» αμυνόταν σωστά και μάζικα, χωρίς ακάλυπτους χώρους. Όποτε του δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στη κόντρα για να «καθαρίσει» μια και καλή την υπόθεση πρόκριση. Σε μια από αυτές και λίγο πριν την συμπλήρωση των 90', ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σημειώνοντας με κοντινό... επίμονο πλασέ το 3-0. Στις καθυστερήσεις οι Τσέχοι αντεπιτέθηκαν και λίγο έλειψε να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Οι «πράσινοι» θα βρεθούν την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας για την κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το φιλμ του αγώνα

4’ Ο Παναθηναϊκός έχει μπει ορεξάτος στο παιχνίδι και δείχνει πως θέλει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ιδιαίτερα ο Σεμπάστιαν Λέτο δίνει έναν άλλο…αέρα στους «πράσινους». Ο Αργεντινός αριστερός χαφ δείχνει να μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αργή άμυνα των Τσέχων.

7’ Οι Τσέχοι το μόνο που κάνουν στα πρώτα λεπτά είναι να διώχνουν τη μπάλα μακριά από την εστία του Μπλάζεκ και σιγά σιγά βγαίνουν και σε κάποιες αντεπιθέσεις χωρίς ωστόσο να απειλούν τον Παναθηναϊκό.

9’ Ο Παναθηναϊκός εντείνει την πίεση του στην εστία των Τσέχων. Αρχικά, ο Σισέ έκανε σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα παίκτη της Σπάρτα και πέρασε κόρνερ. Το κόρνερ το εκτέλεσε ο Λέτο. Οι παίκτες της Σπάρτα Πράγας έδιωξαν με κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Καραγκούνη, ο οποίος με σουτ δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία για τους «πράσινους».

12’ Η ομάδα του Χεν Τεν Κάτε έχει κερδίσει ήδη πέντε κόρνερ. Τα περισσότερα τα έχει εκτελέσει ο Λέτο, αλλά ακόμη η πολύ μεγάλη φάση δεν έχει έρθει για τον Παναθηναϊκό. Οι Τσέχοι καταφέρνουν και ελέγχουν την…εναέρια κυκλοφορία.

13’ Ο Κατσουράνης με πολύ ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Σισέ και ο Γάλλος με φοβερό κεραυνό λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και δεξιά προσπάθησε να ανοίξει το σκορ αλλά ο Μπλάζεκ απέκρουσε.

21’ Οι Τσέχοι έχουν αρχίσει να κερδίζουν κάποια μέτρα στο γήπεδο, χωρίς, όμως, να γίνονται απειλητικοί. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, έχει την κατοχή αλλά ακόμη δεν έχει δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.

23’ Ο Κώστας Κατσουράνης κάνει πολύ καλό παιχνίδι στο ξεκίνημα. Ο Έλληνας μέσος κόβει, δημιουργεί και γενικά εκπέμπει σιγουριά στους συμπαίκτες του. Είναι ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο πρώτο 20λεπτο.

25’ Επικίνδυνη αντεπίθεση από τους Τσέχους έπειτα από εντυπωσιακή μπαλιά του Μπέργκερ αλλά ο Βίλφριντ ήταν σε θέση οφσάιντ.

26’ Πρώτη τεράστια ευκαιρία για τη Σπάρτα Πράγας. Ο Πάτρικ Μπέργκερ με τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενος. Η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

28’ Κίτρινη κάρτα στον Σαριέγκι για μαρκάρισμα στον Βίλφριντ

32’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σέντραρε από τα αριστερά, ο Μουν έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπλάζεκ.

35’ Ο κόσμος του «τριφυλλιού» προσπαθεί να δώσει ώθηση στην ομάδα την οποία βλέπει να έχει ρίξει τον ρυθμό της.

36’ Την ευκαιρία του αγώνα, μέχρι στιγμής, χάνει ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος με κεφαλιά δυναμίτη από τα δύο μέτρα δεν καταφέρνει να ανοίξει το σκορ αφού ο Μπλάζεκ κάνει την απόκρουση της ζωής του και στέλνει τη μπάλα κόρνερ.

40’ Λέτο και Σισέ συνεργάζονται άψογα αλλά ο Γάλλος πιάνει σουτ πάνω στην κίνηση μέσα στην περιοχή και τη στέλνει πολλά μέτρα άουτ.

42’ Λέτο και Σισέ για μια ακόμη φορά συμμετείχαν σε φάση. Σουτ ο Αργεντινός έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σισέ και πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπλάζεκ.

44’ Κίτρινη κάρτα για τον Χόχεντερ, ο οποίος τράβηξε τον Σαλπιγγίδη από τη φανέλα.

45’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!!! Ο Καραγκούνης εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ, ο Σαριέγκι έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

50’ Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε για τις δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο.

54’ ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ! Φοβερή αντεπίθεση από τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης βρήκε τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά, αυτός με συρτή σέντρα έδωσε μισό γκολ στον Κατσουράνη και αυτός με ήρεμο πλασέ έγραψε το 2-0…

59’ Οι Τσέχοι δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν πλέον από το να βγουν στην επίθεση. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός και με μια καλή αντεπίθεση να κάνει το 3-0…

60’ Ακόμη μια φορά έφτασε κοντά στο γκολ ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος σούπερσταρ προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση αλλά ο Μπλάζεκ τον πρόλαβε για ελάχιστα εκατοστά.

65’ Ο Παναθηναϊκός ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Οι Τσέχοι δεν είναι απειλητικοί και οι «πράσινοι» ψάχνουν τον τρόπο να «κλειδώσουν» την πρόκριση.

66’ Εκτέλεση φάουλ από τον Λέτο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Σπάρτα αλλά η μπάλα βρήκε στο τοίχος των Τσέχων.

69' Αλλαγή για τη Σπάρτα Πράγας. Ο Προυντνίκοφ πέρασε στη θέση του Ουίλφριντ

74' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Σιμάο πέρασε στη θέση του Λέτο.

76' 59% η κατοχή της μπάλας για τον Παναθηναϊκό, 41% για τη Σπάρτα Πράγας

78’ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός αγώνα πέρασε ο Καραγκούνης και στη θέση του μπήκε ο Γκάμπριελ.

79’ Δεν συμπλήρωσε ούτε ένα λεπτό στον αγωνιστικό χώρο ο Γκάμπριελ και πήρε κίτρινη κάρτα λόγω διαμαρτυρίας.

81’ Οι δυνάμεις έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τόσο τους παίκτες του Παναθηναϊκού όσο και αυτούς της Σπάρτα Πράγας. Για αυτό και στο τελευταίο εφτάλεπτο παρακολουθούμε παιχνίδι κέντρου.

84’ Ολιγωρία της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Κούζνι κέρδισε τόσο τον Γκάμπριελ όσο και τον Σπυρόπουλο στον αέρα, πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς.

87’ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Σπάρτα Πράγας. Ο Κάλουντα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

89' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!3-0! Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τη μαχητικότητα του κέρδισε μια φάση απο τον Μπλάζεκ η οποία έδειχνε χαμένη, έκλεψε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του τερματοφύλακα της Σπάρτα και έγραψε το 3-0.

92’ Ευκαιρία για τη Σπάρτα. Σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Γκαλίνοβιτς πέταξε τη μπάλα κόρνερ.

90+3 Τέλος του ματς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Λέτο (74' Σιμάο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης (78' Γκάμπριελ).

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Πάμιτς, Χόχεντερ, Χούμπνικ, Μπέργκερ, Ζόφτσακ, Βιλφριντ, Κούζνιρ, Ζέμαν, Βάτσεκ, Χούσεκ.

Πηγή: Sport FM

Αποφάσεις για τη στήριξη των μελισσοκόμων

Την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η δαπάνη για το πρόγραμμα βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2010, υπέγραψε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με αυτή, προβλέπεται ποσό ύψους 1.607.430 ευρώ για την στήριξη των μελισσοκόμων και καθορίζεται το ποσό της επιχορήγησης ανά μετακινούμενη κυψέλη σε 3 ευρώ.

Επίσης υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία προβλέπεται...

να διατεθεί ποσό ύψους 5.600.000 ευρώ για ενέργειες και προγράμματα του κλάδου της μελισσοκομίας. Τα προγράμματα αυτά αφορούν μεταξύ άλλων την τεχνική στήριξη των μελισσοκόμων και την καταπολέμηση του βαρρόα, παρασίτου που μολύνει τις αποικίες μελισσών.
NAFTEMPORIKI.GR



Μερική προστασία κατά του έρπητα των γεννητικών οργάνων προσφέρει το προφυλακτικό

Νέα Υόρκη: Η διαρκής χρήση προφυλακτικού μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη της μετάδοσης του έρπητα των γεννητικών οργάνων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine.

Η Δρ Έμιλι Τ. Μάρτιν και οι συνεργάτες της στο Ινστιτούτο Έρευνας του Νοσοκομείου Παίδων του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιατλ εξηγούν ότι ο έρπητας των γεννητικών οργάνων προκαλείται από λοίμωξη που προκαλεί ιός του απλού έρπητα-2 (HSV-2). Η λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει επώδυνα έλκη στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η θεραπεία για τις εξάρσεις και την μακροχρόνια καταστολή του ιού είναι εφικτή, αλλά μόλις αν ο κάποιος νοσήσει μια φορά, τότε είναι φορές δια βίου.

Ενώ τα οφέλη από τη χρήση προφυλακτικού στην πρόληψη της εξάπλωσης του .......

HIV, των χλαμυδίων, της γονόρροιας και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι καλά εδραιωμένα, τα στοιχεία για το κατά πόσο η χρήση των προφυλακτικών είναι αποτελεσματικός φραγμός κατά του HSV-2, είναι συγκεχυμένα.

Συνδυάζοντας στοιχεία από έξι διαφορετικές μελέτες για την συχνότητα του HSV-2 και τη χρήση προφυλακτικού, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 5.384 άτομα, κατάφεραν να καταλήξουν σε μια σαφή απάντηση. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ελεύθεροι λοίμωξης HSV-2 όταν είχαν ξεκινήσει οι έρευνες. Κατά την διάρκεια της παρακολούθησης τους, δηλαδή περισσότερο από 12 μήνες, 415 εκδήλωσαν έρπητα γεννητικών οργάνων.

Τα άτομα που ανέφεραν συνεχή χρήση προφυλακτικού είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν, συγκριτικά με άτομα που δεν έκαναν χρήση προφυλακτικού. Ο κίνδυνος μόλυνσης αυξανόταν σταθερά με τον αριθμό των χωρίς προστασία σεξουαλικών επαφών.

Τα προφυλακτικά πάντως προσφέρουν μερική και όχι ολική προστασία, διότι ο HSV-2 μπορεί να εξαπλωθεί και με την επαφή με το δέρμα, που συμβαίνει σε περιοχές που δεν καλύπτει το προφυλακτικό. Επίσης ακόμη και όταν οι πάσχοντες από έρπητα των γεννητικών οργάνων δεν έχουν εμφανή σημάδια της λοίμωξης, μπορεί να μολύνουν τον ερωτικό τους σύντροφο.

ΠΕΡΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΒΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ?

Έχει υγρασία η πλακέτα, οπότε η εγγύηση δεν σας καλύπτει.

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη φράση που ακούνε οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων όταν απευθύνονται στα τμήματα σέρβις των εταιρειών για να μάθουν γιατί η συσκευή που αγόρασαν λίγους μήνες νωρίτερα δεν δουλεύει πια.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, επειδή η υγρασία στην πλακέτα σημαίνει αυτόματα και υπαιτιότητα του πελάτη για τη βλάβη στο κινητό, ορισμένες εταιρείες χρεώνουν τον έλεγχο που έκαναν στην συσκευή με ποσά που αγγίζουν τα 10 ευρω. Εννοείται δε, ότι σε περίπτωση που ο πελάτης θελήσει την επισκευή, θα κληθεί να πληρώσει κανονικά όποιο ποσό του ζητήσει η εταιρεία, καθώς η εγγύηση δεν ισχύει λόγω της υπαιτιότητας.

Είναι γεγονός (από την μακρόχρονη πείρα μου στις επισκευές των κινητών .........

τηλεφώνων) ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις συσκευές που επιστρέφουν από τα σέρβις των εταιρειών, έχει πράγματι υγρασία στην πλακέτα. Και διερωτώνται οι κάτοχοι πως έγινε αυτό αφού η συσκευή τους δεν βράχηκε και δυσαρεστούνται και διαμαρτύρονται. Αδίκως για εμένα γιατί θα πρέπει κάποιος να λάβει σοβαρά υποψιν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω:

Κατ αρχάς μην μιλάτε στο τηλέφωνο όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα. Η υγρασία θα εισχωρήσει στην κάτω μεριά του πληκτρολογίου και εκείνο είναι το πρώτο σημείο που κοιτούν οι τεχνικοί όταν επισκευάζουν ένα τηλέφωνο.

Μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο με βρεγμένα η ιδρωμένα χέρια θα αντιμετωπίσετε την ίδια περίπτωση.

Μην μιλάτε στο τηλέφωνο σας όταν βρέχει η ακόμη και όταν ψιχαλίζει. Αρκούν μερικές σταγόνες νερού για να βγει το τηλέφωνο σας εκτός εγγύησης.

Μην δίνετε το τηλέφωνο σας σε μωρά παιδιά. Θα το βάλουν στο στόμα και τα σάλια τους θα ποτίσουν το βύσμα φόρτισης,. Τα σάλια τους θα βγάλουν το τηλέφωνο εκτός εγγύησης.

Μην αφήνετε το κινητό σας τηλέφωνο σε μέρη όπου υπάρχει κίνδυνος να πέσουν επάνω του υγρά η νερό.

Μην αφήνετε το κινητό σας σε μέρη που υπάρχει μεγάλη υγρασία και αποφύγετε την παραμονή του κινητού σας τηλεφώνου σε μέρη με χαμηλή η υψηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι κινδυνεύει με καταστροφή.

Χρησιμοποιείτε μια θήκη για το τηλέφωνο σας η ένα προφυλακτικό όπως μου είπε κάποτε ένας πελάτης μου, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται αντικατάσταση συσκευής.

Αντικατάσταση γίνεται μόνο από την εταιρεία κατά την κρίση της και ποτέ από τα καταστήματα που συνεργάζονται με τα δίκτυα

Συνήθως γίνονται εάν παρουσιασθεί κάποιο πρόβλημα μετά από λίγες ώρες λειτουργίας και για συγκεκριμένες βλάβες. Δηλαδή, εάν η συσκευή σβήσει και δεν ξανανάψει, όταν δεν φορτίζει, όταν χάσει το δίκτυο (δεν μπορεί να επικοινωνήσει με άλλο τηλέφωνο) και όταν σταλεί στο σέρβις για επισκευή με την ίδια βλάβη για πάνω από δυο φορές. Δεν δικαιολογείται αντικατάσταση συσκευής όταν υπάρχει πρόβλημα λογισμικού, αν δηλαδή το πρόβλημα αποκαθιστάται μα μια απλή αναβάθμιση.

Πάντως το ποσοστό των συσκευών που αντικαθίστανται είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με τις συσκευές που στέλνονται για επισκευή. Με λίγα λόγια πρέπει η συσκευή να έχει πολύ σοβαρή βλάβη, μη επισκευασιμη, και να έχει δουλέψει όσο το δυνατόν λιγότερες ώρες.

Τι προβλέπει ο νόμος.

Ο νόμος για την προστασία του καταναλωτή (2251/1994 που τροποποιήθηκε με τον 3587/2007) προβλέπει ότι:

Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή γραπτώς, στην ελληνική γλώσσα η με σύμβολα διεθνώς κατοχυρωμένα, σαφείς οδηγίες για την ασφαλή χρήση, διατήρηση και συντήρηση του προϊόντος.

Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων.

Για ένα ελαττωματικό προϊόν ευθύνεται ο παραγωγός, αλλά στην περίπτωση που ένα προϊόν είναι εισαγόμενο ο εισαγωγέας είναι αυτός που έχει την ίδια ευθύνη με τον παραγωγό.

Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος η ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια για το νέο προϊόν η ανταλλακτικό.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός


Πρωτοβουλία της ΕΕ για τις τιμές στο λάδι, ζητεί παράγοντας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου

«Λάθος» χαρακτήρισε το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου Μαροκινός κ. Μομάχετ Σάμπρι, ο οποίος επισήμανε στα Χανιά «την καθυστερημένη εφαρμογή του από την ΕΕ».

«Η παρέμβαση της ΕΕ δεν έγινε σωστά, δεν ήταν σωστή παρέμβαση. Η απόφαση για αποθεματοποίηση ήρθε πάρα πολύ αργά και επομένως δεν είχε αποτέλεσμα. Ήταν κάτι, αλλά δεν είχε το αποτέλεσμα που θα είχε αν γινόταν νωρίτερα", δήλωσε...

συγκεκριμένα ο κ. Σάμπρι, ενώ πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλίες η ΕΕ «ώστε να μην υπάρχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις της τιμής του προϊόντος».

Ο κ. Σάμπρι επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς όπου και ενημερώθηκε από τον διευθυντή κ. Κώστα Χαρτζουλάκη για τη δημιουργία του εργαστηρίου πιστοποίησης ποιότητας του λαδιού, καθώς και για τα συστήματα διαχείρισης άρδευσης, λίπανσης και φυτοπροστασίας που εφαρμόζονται στο ινστιτούτο.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρτζουλάκης, συζητήθηκε και το θέμα διοργάνωσης ημερίδας για το λάδι. "Συζητήσαμε και για τη διοργάνωση ενός διεθνούς σεμιναρίου στα Χανιά που θα αφορά την ποιότητα και την προώθηση του λαδιού. Ελπίζουμε ότι θα γίνει μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2009 ή το πρώτο εξάμηνο του 2010".
ΠΑΣΕΓΕΣ




ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ.

Μαγιό, αντηλιακό, βατραχοπεδιλα, πετσέτα, το κινητό τηλέφωνο. και φύγατε.

Καλοκαιρινές διακοπές παρέα με τον αχώριστο φίλο σας, το κινητό σας, σε κάποιο νησί του Ιονίου η του Αιγαίου. Θα βγάλετε φωτογραφίες, θα ακούτε μουσική θα μιλάτε με τους φίλους σας.

Μεταξύ όλων των άλλων ευκολιών και υπηρεσιών που παρέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι και η περιαγωγή.

Η περιαγωγή λοιπόν είναι μια υπηρεσία που μας επιτρέπει όταν βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας να μπορούμε να καλούμε και να δεχόμαστε κλήσεις από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με μια σχετική δαπάνη η οποία όμως μερικές φορές μπορεί να είναι σημαντική και εξαρτάται από την χώρα που βρισκόμαστε.

Γιατί μας το λες τώρα αυτό; Θα διερωτηθείτε. Προσέξτε αυτό που ........

ακολουθεί. Έχει ενδιαφέρον.

Εάν λοιπόν πάτε για διακοπές στην Κέρκυρα η στη Σάμο η στην Ικαρία η στην Βόρεια Ελλάδα και είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία της περιαγωγής τότε:

Εάν βρεθείτε σε κάποιο μέρος που το σήμα του δικτύου που εξυπηρετείστε δεν είναι καλό (είναι ασθενικό) η δεν υπάρχει καθόλου τότε αυτόματα το τηλέφωνο σας θα συνδεθεί με το ξένο δίκτυο (Ιταλικό, Βουλγαρικό, Σέρβικο, Ρουμανικό, και, κυρίως, Τούρκικο) που συνεργάζεται με το αντίστοιχο Ελληνικό, και εσείς θα εξυπηρετείστε μέσα από αυτό και είναι πιθανόν να μην το καταλάβετε καν.

Εμείς στην Ελλάδα διαμαρτυρόμαστε και φωνάζουμε για την κεραία της κινητής τηλεφωνίας που πρόκειται να τοποθετηθεί στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου, όταν οι γείτονες μας, Τούρκοι κατά κύριο λόγο, και για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους γεμίζουν τα παράλια με κεραίες στις οποίες δίνουν και λίγο μεγαλύτερη ισχύ από το κανονικό για να εξυπηρετούν εμάς τους κουτόφραγκους που δεν θέλουμε τις κεραίες στα κεφάλια μας.

Όταν λοιπόν εσείς πάτε στην Ικαρία π.χ. αντί να εξυπηρετηθείτε από ένα από τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα βρίσκετε ένα <καμπάνα> σήμα της TURK CELL, θα κάνετε τις επικοινωνίες σας μέσα από αυτό το δίκτυο και θα πληρώνετε την τούρκικη εταιρεία για να μιλάτε σε ελληνικό νησί.

Τι θα κάνετε λοιπόν; Θα πληρώσετε περιαγωγή στους γείτονες;

Εμείς λοιπόν σας λέμε να κάνετε κάτι από τα πιο κάτω. Οι περιπτώσεις για να μην την πατήσετε είναι οι εξής δυο:

Η πρώτη είναι να ζητήσετε από το δίκτυο που εξυπηρετείστε να καταργήσει την περιαγωγή για όσο διάστημα θα είσαστε στην περιοχή και η δεύτερη να δεσμεύσετε σε χειροκίνητη λειτουργία το δίκτυο μέσα από το μενού της τηλεφωνικής σας συσκευής, ούτως ώστε το τηλέφωνο σας να μην μπορεί να επιλέξει άλλο δίκτυο.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτονικός


Στους Γαργαλιάνους παρευρέθηκε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος για την γιορτή κρασιού.

Στην Γιορτή των Δρόμων του Κρασιού, στους Γαργαλιάνους, παραβρέθηκε χθες Κυριακή 2/8 το βράδυ, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος και μίλησε με τους παραγωγούς, τους τυποποιητές και τους παράγοντες της αμπελουργίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Ο κ. Νομάρχης, στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του, υπογράμμισε την μεγάλη αξία της αμπελουργίας στην Μεσσηνία, την ιστορική της αναφορά και διαδρομή, καθώς επίσης και την αξία των αμπελουργικών προϊόντων στη διαμόρφωση της τοπικής οικονομίας. «Είναι γεγονός», υπογράμμισε ο κ. Νομάρχης, «ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια στην τυποποίηση, σύμφωνα με τις σύγχρονες ποιοτικές προδιαγραφές και απαιτήσεις του διεθνούς καταναλωτικού κοινού, με άριστη ποιότητα, με σωστό μάρκετινγκ και σπουδαία τυποποιητική διαδικασία.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί, ..........

εξαντλώντας τις οικονομικές δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται στις τυποποιητικές μονάδες. Όμως, ήδη, η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η ΚΟΑ Αμπελοοινικών δεν είναι, δυστυχώς, ικανές από μόνες τους να στηρίξουν την υπόθεση που λέγεται άμπελος, οίνος, προώθηση των αμπελοοινικών προϊόντων. Γι’ αυτό απαιτείται, παράλληλα, εθνική στρατηγική η οποία:

α.) Θα υποστηρίξει αυτήν την υπόθεση.
β.) Θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που παρέχουν οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και δυνατότητες του μεσσηνιακού τοπίου
γ.) Θα μπορέσει μέσα από μία συνεχή προσπάθεια η οποία θα διαμορφωθεί και σε τοπικό επίπεδο, να υποστηρίξει την υπόθεση της προβολής».

Γι΄αυτό το τελευταίο, δεσμεύτηκε ο κ. Νομάρχης, ότι η ήδη επιτυχημένη αυτή διαδικασία στους Γαργαλιάνους, η οποία προσελκύει μόνο τοπικούς τυποποιητές, πρέπει να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και να πάρει εθνική διάσταση αλλά και διεθνή. Με αυτήν την ανάλυση και προσήλωση, θεωρούμε ότι μπορούμε, πράγματι, δήλωσε ο κ. Νομάρχης, να βοηθήσουμε πάρα πολύ την υπόθεση του κρασιού.

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 4ης Αυγούστου 2009

Κλίκ για πλήρες μέγεθος

ele4.jpg (690 KB) 8arr04.jpg (218 KB) foni4.jpg (217 KB)



Κονδύλια άνω των 600 εκατ. για την ενίσχυση γεωργικών και κτηνοτροφικών επενδύσεων

NEEΣ ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροτικό χώρο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δρομολογούνται με ταχύρρυθμες διαδικασίες από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου με βάση ειδικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον.

Οι επενδύσεις αυτές ενισχύονται μέχρι του 50% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης ενώ για όλα τα νησιά του Αιγαίου (πλην Εύβοιας και Κρήτης) το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται μέχρι 65%.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός των...

αιτήσεων ενίσχυσης κυμαίνεται από 100 χιλιάδες ευρώ έως 15 εκατομμύρια ευρώ κατά την υποβολή της αίτησης και αφορά μικρομεσαίες επενδύσεις, για σύγχρονες και δυναμικές καλλιέργειες ενός ευρέος φάσματος της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Οι νέες ενισχύσεις γίνονται στο πλαίσιο του Μέτρου 123Α «Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων» του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης «2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με ποσοστό 70% περίπου από κοινοτικούς πόρους.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του παραπάνω μέτρου θα ενισχυθούν οι τομείς: κρέας, γάλα, αυγά - πουλερικά, μέλι, σηροτροφία και άλλα είδη, δημητριακά, ελαιούχα προϊόντα, οίνος, οπωροκηπευτικά, άνθη, ζωοτροφές, σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό, φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στις πυρόπληκτες περιοχές καθώς και στις περιοχές που επλήγησαν από την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με πριμοδότηση της βαθμολογίας τους.

Το εν λόγω πολύ σημαντικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο. Ημερομηνία έναρξης κατάθεσης φακέλων ορίζεται η 25η Αυγούστου 2009 και ημερομηνία λήξης η ημερομηνία εξάντλησης των διαθέσιμων πιστώσεων του μέτρου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τις αιτήσεις - μελέτες υποβολής προτάσεων από τις 10 Αυγούστου 2009 από τη Δ/νση Προγραμματισμού & Γ.Δ. - Τμήμα Δημοσίων και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών αρ. 5 καθώς και από τις οικείες Περιφερειακές ή Νομαρχιακές Δ/νσεις Αγροτικής (Γεωργικής) Ανάπτυξης. Hδη υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία το προβλεπόμενο ύψος δέσμευσης δημόσιας δαπάνης για την κάλυψη των αιτήσεων ενίσχυσης της κατηγορίας αυτής ανέρχεται στο ποσό των 300.000.000 ευρώ.
Πηγή: Express.gr