Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Όταν μπορέσουμε να κοιτάξουμε μπροστά, θα προχωρήσουμε και μπροστά

Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τις σύγχρονες διατάξεις για την ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών, πραγματοποίησε σήμερα η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:

- - Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανοίγει ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε ανοιχθεί καιρό πριν και οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν διευθετήσει χρόνια τώρα, προκειμένου να προχωρήσουν στη διαδικασία ενσωμάτωσης των νομίμων μεταναστών στις κοινωνίες τους

- - Το νομοσχέδιο αυτό δίνει λύση στο ζήτημα της ........

ιθαγένειας ανθρώπων που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα μας, έχουν αποκτήσει οικογένεια, γνωρίζουν επαρκώς τη γλώσσα μας κτλ.

- - Οι νόμιμοι μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού εργατικού δυναμικού που δημιουργεί, συνοικοδομεί την Ελλάδα, έχει ριζώσει στον τόπο μας και τους αξίζει μια καλύτερη μεταχείριση

- - Οι δεύτερης γενιάς μετανάστες είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν εδώ, πάνε σχολείο με τα παιδιά μας, έχουν μάθει τα ήθη και έθιμα μας, συμβιώνουν μαζί μας καθημερινά και παράγουν στην χώρα μας και με την βοήθεια της πολιτείας μπορούν να είναι ισότιμοι πολίτες

- - Η πραγματική αλλοίωση του εκλογικού σώματος είναι η μη συμμετοχή τους στα κοινά και όχι η συμμετοχή τους

- - Έτσι, τους θέτουμε συμμέτοχους στην επίλυση των προβλημάτων και την συνδιαμόρφωση των κοινοτήτων τους

- - Πρέπει ορισμένοι να σταματήσουν να δημιουργούν εσκεμμένα φοβικά σύνδρομα στους Έλληνες πολίτες και να επενδύουν πολιτικά σε αυτά

- - Η ΝΔ δεν αντέδρασε τόσα χρόνια που εξελισσόταν η διαδικασία αυτή, παρά μόνο όταν το 2009 έβλεπε ότι έχανε τις εκλογές

- - Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στην κωμικοτραγική κατάσταση ο θύτης να ξεσπά στο θύμα, στελέχη της ΝΔ να αγανακτούν και οι πολίτες να επωμίζονται τις συνέπειες της ακυβερνησίας των τελευταίων χρόνων

- - Η Ελλάδα αποτελεί πύλη λαθρομεταναστών και θα δοθεί η απαραίτητη προσοχή από όλους μας, ώστε και με τη συνδρομή της ΕΕ να διασφαλίσουμε την έννομη τάξη, την κοινωνική συνοχή αλλά και τα εθνικά μας συμφέροντα

- - Η ελληνική κοινωνία δεν είναι φοβική, δεν θα την βάλουμε σε απομόνωση και η εθνικότητα της διαφυλάσσεται από την ισχυρή ελληνική ταυτότητα που εκπέμπει ο ελληνικός πολιτισμός, τα ιδεώδη του και η ελληνική συνείδηση που παραμένει ζωντανή εδώ και χιλιετίες.

Στήρηξη Δράκου στον νεοσύστατο Σύλλογο τριτέκνων

Τα προσωρινά μέλη διοίκησης του νεοσύστατου συλλόγου τριτέκτων Μεσσηνίας δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος
Την εκπροσώπηση του συλλόγου έλαβε μέρος ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Κορομηλάς Χρήστος και ο Ταμείας κ. Γουρνάς Κυριάκος.

Επρόκειτο για μια συνάντηση γνωριμίας και κατά τη διάρκεια αυτής, οι εκπρόσωποι του συλλόγου τριτέκτων, παρουσίασαν στον κ. Νομάρχη τους σκοπούς του συλλόγου και τον ενημέρωσαν για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Νομάρχης έδωσε την υπόσχεσή του για την υποστήριξή του σε ........

μελλοντικές πρωτοβουλίες του συλλόγου.

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ: ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Στην απόφαση να μην δώσουν χρίσματα παρά μόνο στις περιφέρειες και στις μεγάλες πόλεις της χώρας φαίνεται ότι καταλήγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr για διαφορετικούς λόγους τα δύο μεγάλα κόμματα πρόκειται να προτείνουν και επίσημα να μην υπάρξουν κεντρικές παρεμβάσεις και να αφεθούν οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν, προοπτική με την οποία συμφωνούν τόσο ο ΣΥΝ όσο και οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι την αρχή έκανε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ θα αποφύγει την άμεση παρέμβαση στην έκφραση των μικρών κοινωνιών. Ήρθε η ώρα της από-κομματικοποίησης της περιφέρειας»
Μάλιστα, στη Ρηγίλλης υπάρχουν σκέψεις ο .........

πρόεδρος του κόμματος να απευθύνει και επίσημη επιστολή προς τα υπόλοιπα κόμματα, ζητώντας τους να αφήσουν τις μικρές κοινωνίες να αποφασίσουν μόνες τους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο στη ΝΔ θεωρούν ότι:
- θα αποφύγουν να χρεωθούν αρνητικά αποτελέσματα, σύμφωνα και με τις επιδόσεις της ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές
- θα εκθέσουν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήδη επικρίνουν για κομματικοποίηση του «Καλλικράτη» αναφορικά με τις επικείμενες συνενώσεις
- θα αποφύγουν τριβές τοπικών στελεχών
- στο πλαίσιο αυτό αν τα πράγματα ζορίσουν, θα έχουν την ευκαιρία να μην δώσουν χρίσμα στο μεγάλο «αγκάθι» που ακούει στο όνομα δήμος Αθηναίων, αφήνοντας τον Νικήτα Κακλαμάνη να κατέλθει ως «ανεξάρτητος»

«Είναι στην φιλοσοφία Παπανδρέου»

Η απόφαση να μην δοθούν χρίσματα φαίνεται ότι ωριμάζει και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως τονίζουν, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, εκτός του ότι βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Γιώργου Παπανδρέου, εξυπηρετεί και τους στόχους του κόμματος. «Έτσι κι αλλιώς οι εντυπώσεις θα κριθούν από τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους», τονίζει κυβερνητικός στέλεχος στην αυτοδιοίκηση gr, προσθέτοντας ότι «το κόμμα δεν έχει κανένα λόγο να μπει σε τοπικούς ανταγωνισμούς για να αποκτήσει ακόμη έναν πονοκέφαλο». Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει τόσο σε κυβερνητικό (υπουργείο Εσωτερικών) όσο και σε κομματικό επίπεδο τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης είναι:

- Αφαιρείται κάθε επιχείρημα από τη ΝΔ ότι οι συνενώσεις στον «Καλλικράτη» εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες
- Με την κατάλληλη «καθοδήγηση» δίνεται η δυνατότητα στήριξης ανεξάρτητων υποψηφίων σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους – Πράσινους. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Θεσσαλονίκης που αν και εμπίπτει στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να αποφύγει την στήριξη σε κομματικό υποψήφιο, με στόχο να ενισχυθεί ο Γιάννης Μπουτάρης ή όποιο άλλο πρόσωπο προκύψει στην πορεία.
- Δεν μπλέκει το κόμμα σε τοπικούς ανταγωνισμούς που μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν.

Σαμαράς: δεν θα δώσουμε χρίσματα στους μικρούς δήμους

Προσπάθεια απεμπλοκής από εσωκομματικά προβλήματα που είναι πιθανόν να δημιουργηθούν από περισσότερες της μιας υποψηφιότητας (κορυφαίο παράδειγμα ο δήμος της Αθήνας) αλλά και τις παρενέργειες στη ΝΔ ενός «πράσινου» χάρτη της Αυτοδιοίκησης, θεωρείται από πολλές πλευρές η προαναγγελία Σαμαρά να μην δώσει χρίσμα σε μικρούς δήμους.

«Η ΝΔ θα αποφύγει την άμεση παρέμβαση στην έκφραση των μικρών κοινωνιών. Ήρθε η ώρα της αποκομματικοποίησης της περιφέρειας», ήταν η χαρακτηριστική έκφραση του προέδρου της ΝΔ στην ομιλία του κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστήριζαν ότι αυτό αφορά μόνο μικρούς δήμους, στελέχη της ΝΔ δεν απέκλειαν ο κανόνας αυτός να ισχύσει και σε άλλες περιπτώσεις που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα.

Επιπλέον, τα ίδια στελέχη έλεγαν στην αυτοδιοίκηση gr ότι δεδομένης της μεγάλης διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ που δεν φαίνεται να αλλάζει μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο εκτός μεγάλου απροόπτου «με την τακτική της αποκομματικοποίησης, ίσως, ο πρόεδρος να επιχειρήσει να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για το κόμμα το ενδεχόμενο στις 14 Νοεμβρίου ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης να βαφτεί ‘πράσινος’ ».

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς πρότεινε να υπάρχουν δύο κάλπες στις δημοτικές εκλογές, μία για το δήμαρχο και μία για τους δημοτικούς συμβούλους.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Καλό θα ήταν τα κόμματα να μείνουν έξω από τις τοπικές κοινωνίες.
Δήμαρχοι πρέπει κατά την άποψη μας να εκλέγονται άνθρωποι που μπορούν να κάνουν καλό στον τόπο και όχι γιατί είναι το κομματικό τσιράκι του ενός κόμματος ή του άλλου.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.


Μήνυμα αναγνώστη: Είναι κατάσταση αυτή για πεζόδρομο???

Αγαπητό Φιλιατρά News.
Παίρνω το θάρρος να σας απασχολήσω με ένα κατά την γνώμη μου απαράδεκτο θέμα που συμβαίνει καθημερινά στον πεζόδρομο των Φιλιατρών. Τα πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα που είναι επάνω ΜΟΝΟ πεζόδρομο δεν θυμίζει. Και δεν είναι μόνο αυτό. Παρατάνε επάνω στον πεζόδρομο τα αυτοκίνητα τους για ώρες και πάνε σε παρακείμενο καφενείο να πιουν τα ούζα τους, τον καφέ τους, να παίξουν το χαρτί τους ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο να κάνουν με αποτέλεσμα να επικρατεί αυτή η κατάσταση μέρα και νύχτα Κάθε μέρα.

Ήθελα να ήξερα η αστυνομία τι κάνει; Ελέγχους .......

κάνει; Ξέρει τι κατάσταση επικρατεί στον πεζόδρομο της πόλης; Μήπως κοιμάται τον ύπνο του δικαίου; Ο Δήμος Φιλιατρών τι κάνει γι αυτήν την κατάσταση;
Ελπίζω οι αστυνομικοί μας και η δημοτική μας αρχή να δουν το πρόβλημα που σας αναφέρω αν φυσικά το δημοσιεύσετε.

Σας στέλνω και φωτογραφία τραβηγμένη από το κινητό μου και μάλιστα πρωινή ώρα κατά τις 11 από την κατάσταση που επικρατεί στον πεζόδρομο για να την δείτε κι εσείς. 6 οχήματα. Από ποδήλατο μέχρι μηχανάκια. Και δυστυχώς δεν μπορείτε να δείτε τι κατάσταση επικρατεί και μετά τα ΕΛΤΑ.

Σας ευχαριστώ.
Φιλιατρινός



Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση απο το υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναδεικνύει το καινοτόμο έργο εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα στους τομείς της Τεχνολογίας, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος.

Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 στον Ταύρο, 85 εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν το έργο τους σε μία εκδήλωση ηθικής επιβράβευσης του ζήλου τους.

Από τη νέα χρονιά η εκδήλωση αυτή θα γίνει ...........

θεσμός με μόνιμο χαρακτήρα όπου θα παρουσιάζονται τα έργα των 100 πλέον καινοτόμων εκπαιδευτικών και των 100 καινοτόμων σχολείων από όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:



Τέλος η βίζα για τις ΗΠΑ

Σε «περίπου 30 ημέρες» από σήμερα θα τεθεί σε ισχύ η κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της χώρας μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
Σε δήλωσή της, η υπουργός Τζάνετ Ναπολιτάνο συνεχάρη τους "συνεργάτες μας στην Ελλάδα για την προσήλωσή τους σε ισχυρά πρότυπα ελέγχου και ασφαλείας και για την ενισχυμένη ανταλλαγή ταξιδιωτικών πληροφοριών για τους Ελληνες πολίτες..."

Το αμερικανικό υπουργείο, που είναι υπεύθυνο ..........

μεταξύ άλλων και για το πρόγραμμα κατάργησης βίζας (Visa Waiver Program, VWP), "διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με τις ουσιαστικές απαιτήσεις ανταλλαγής πληροφοριών και ασφαλείας..." Πλέον, θα δίνεται στους Ελληνες πολίτες η δυνατότητα να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για διάστημα ως και 90 ημερών χωρίς να απαιτείται η έκδοση βίζας.

Οπως συμβαίνει και με τους ταξιδιώτες άλλων χωρών για τις οποίες έχει καταργηθεί η βίζα, οι Ελληνες πολίτες θα πρέπει να κάνουν χρήση του συστήματος ESTA (Electronic System Travel Authorization), μέσω του οποίου θα αποκτούν μια ταξιδιωτική εξουσιοδότηση.

Απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ αποφάσισε ο εμπορικός κόσμος

Σε μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης και της παραγωγικότητας κατά 5%, που σημαίνει ότι θα λείψουν από την αγορά το 2010 περίπου 8,3 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει η συρρίκνωση του εισοδήματος της μικρομεσαίας τάξης, εκτιμά ο εμπορικός κόσμος.

Σημειώνει δε ότι υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω της συμπίεσης των δαπανών και των εισοδημάτων αλλά και της επιβολής επιπλέον φόρων κατά 4,8 δισ. ευρώ, να αυξηθεί περαιτέρω η φοροδιαφυγή (12,5 δισ) και η εισφοροδιαφυγή (8,5 δισ).

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο έκτακτο συμβούλιο .......

μεταξύ του προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ και των ομοσπονδιών μελών της με αντικείμενο τη δυνατότητα απορρόφησης της αύξησης του ΦΠΑ

Στο έκτακτο συμβούλιο αποφασίστηκε να απορροφηθεί η αύξηση του Φ.Π.Α., «όπου και όσο είναι δυνατόν, απαλλάσσοντας έτσι τους καταναλωτές από μια επιβάρυνση, η οποία, σύμφωνα με το ύψος της ετήσιας ιδιωτικής κατανάλωσης, ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Παράλληλα, με αφορμή το σχέδιο της Κομισιόν και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Όλι Ρεν για μειώσεις αμοιβών και εργασιακές ανατροπές στον ιδιωτικό τομέα, διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για παρέμβαση σε δώρα και επιδόματα των εργαζομένων αλλά και για οποιαδήποτε μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης αποφασίστηκε η ΕΣΕΕ σε καμία περίπτωση να μην δεχθεί την παραμικρή αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων.

Αναδείχθηκε ακόμη το αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας προς την κυβέρνηση με το οποίο την καλεί να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην περιστολή δημοσίων δαπανών - όχι μέσω της περιστολής των αμοιβών των μισθωτών και των συνταξιούχων - αλλά μέσω του ελέγχου της σπατάλης που γίνεται σε άσκοπες προμήθειες και σε φορείς που δεν προσφέρουν τίποτα παρά διογκώνουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.

Ο εμπορικός κόσμος απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις που πραγματικά θα εκσυγχρονίσουν το κράτος, θα δημιουργήσουν συνθήκες διαφάνειας, υγιούς ανταγωνισμού και επανόδου στην ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Λήγουν το καλοκαίρι 3,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων H1N1

Εμβολιάστηκαν 365.000 άτομα την ώρα που η χώρα μας αγόρασε 3,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του ιού της γρίπης H1N1.

Τα εμβόλια που έχουμε προμηθευτεί, όμως, λήγουν μέχρι το καλοκαίρι.

Ο αντινομάρχης Καβάλας, Θανάσης Βαφειάδης, μιλώντας για τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού Καβάλας, τόνισε ότι «συνεχίζουν να λειτουργούν, ωστόσο η προσέλευση είναι πολύ μικρή και περιορίζεται σε τρία άτομα ανά εβδομάδα!

Ο στόχος της Νομαρχίας ήταν να εμβολιαστεί το ........

30% του πληθυσμού του νομού Καβάλας, δηλαδή περίπου 40.000- 50.000 πολίτες. Δεν πιάσαμε, ούτε το 1/10 του στόχου».
Η πλειοψηφία των Καβαλιωτών ήταν αρνητικοί στο να εμβολιαστούν κι αυτό ο κ. Βαφειάδης το αποδίδει στη λανθασμένη πληροφόρηση και υποτίμηση του ιού της γρίπης.

«Δεν κατανόησαν ότι ήταν σημαντικό να εμβολιαστούν. Θεώρησαν πως όσοι θάνατοι προκύπτουν κάθε χρόνο από τον κοινό ιό της γρίπης, τόσοι προέκυψαν και από τον ιό της νέας γρίπης.

Από το προηγούμενο Πάσχα, όμως, που πρωτοεμφανίστηκε ο νέος ιός, μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει τελικά περισσότεροι από τον Η1Ν1, από ότι από την κοινή γρίπη», υπογράμμισε ο αντινομάρχης και συμπλήρωσε λέγοντας πως τα εμβόλια θα συντηρηθούν και θα κρατηθούν μέχρι τη λήξη τους, ενώ θα συνεχιστεί για λίγο ακόμα η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χώρο και προσωπικό…

Πηγή: Εβδόμη

Ανακαλούνται JEEP Wrangler, Dodge και Peugeot 308

Την ανάκληση αυτοκίνητων JEEP Wrangler - Wrangler Unlimited (τύπος JK), Dodge Nitro (τύπος KJ) και Peugeot 308 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν μέσω συστημένων επιστολών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ειδικότερα ανακαλούνται: ..........

α) 289 JEEP Wrangler - Wrangler Unlimited (τύπος JK), τα οποία είναι εφοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε ορισμένα απαιτείται να γίνει επαναπρογραμματισμός της μονάδας ελέγχου του ταμπλό, ώστε να ενεργοποιείται η ανάλογη προειδοποιητική λυχνία σε περίπτωση υπερθέρμανσης του αυτόματου κιβωτίου.

β) 338 DODGE Nitro (τύπος ΚJ), τα οποία έχουν ημερομηνία παραγωγής έως 29 Ιουνίου 2007. Σε ορισμένα ενδέχεται, υπό ορισμένες συνθήκες, να μην λειτουργήσουν κανονικά οι υαλοκαθαριστήρες του μπροστινού ανεμοθώρακα.

γ) 538 Peugeot 308 (3-θυρες και 5-θυρες εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης 1600cc, ισχύος 120 ή 150 ίππων), με εύρος πλαισίων από VF34A5FWC55052606 έως και VF34C5FXC55073107. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει έλεγχος και τοποθέτηση ενός ενισχυτικού ελάσματος για τη στήριξη του αγκίστρου (αντικρίσματος) της κλειδαριάς του καπό του κινητήρα. Η παραπάνω ενίσχυση γίνεται γιατί οι συγκολλήσεις συγκράτησης του αγκίστρου μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκείς με τη χρήση.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει για την απεργία της Πέμπτης: «Η ΓΣΕΕ εντείνει τις συνδικαλιστικές διαδικασίες για την μαζική και αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΕΜΠΤΗΣ 11/3/2010 (που ξεκινά στις 24.00 της 10/3 και ολοκληρώνεται 24.00 της 11/3)

Απ’ όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη αντίρρηση τους στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης αλλά και την οργή και την αγανάκτηση τους, για όλους εκείνους που με τραμπουκικές και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές επιτίθεντο και υπονομεύουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους.

Με μια φωνή με μια γροθιά οι εργαζόμενοι θα .........

βροντοφωνάξουν:

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

«ΚΑΝΕΙΣ και ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ»

Η Απεργιακή Συγκέντρωση των Συνδικάτων θα γίνει στις 11.00 η ώρα στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή των Ελλήνων».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαρτίου 2010

ele10.jpg (781 KB) 8arr10.jpg (215 KB) Foni10.jpg (225 KB)