Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

20 ΧΡΌΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ

20 ολόκληρα χρόνια περιμένει μια τουριστική επιχείριση και κάτοικοι να υλοποιηθεί η πρόσβαση σε δρόμο ο οποίος με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στη περιοχή Κάμπος Κυπαρισσίας λόγω της μη ύπαρξής του παρά τις εργασίες που έχουν συντελεστεί δεν παρέχει οδό διαφυγής με αποτέλεσμα να εγκλωβίζει τουρίστες, κατοίκους και πυροσβεστικά μέσα.

Το θέμα έφεραν στο Δ.Σ. Τριφυλίας οι ιδιοκτήτριες του ξενοδοχείου ........

Απόλλων που κινδύνεψε να τυλιχθεί στις φλόγες από τη φωτιά στη περιοχή ζητώντας να διανοιχτεί έστω με αμμοχάλικο η δυτική πλευρά μικρού δρόμου ελάχιστων μέτρων για λόγους πυροπροστασίας και δημοσίου συμφέροντος. Αντί αυτού παίζοντας τον Πόντιο Πιλάτο τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα όσα απίστευτα καταγράφηκαν εξετάστηκε μόνο η παρέμβαση από το Δήμο σε σημεία διάνοιξης και όχι στο δρόμο καθώς ελοχεύει ο κίνδυνους να παραβούν το Νόμο...σε περίπτωση που κοστίσει άλλη νέα φωτιά σε ανθρώπινες ζωές.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ;

Καταπέλτης ήταν η Δήμητρα Χριστοδούλου η οποία μαζί με το Δήμαρχο έζησε τον εφιάλτη αλλά αντί αυτού περίμενε "να ακούσει του Δ.Σ. και του Δημάρχου καθώς ο ίδιος δεν ήθελα να διανοιχτεί ο δρόμος" ενώ κατήγγειλε ανοιχτά την προκλητική συμπεριφορά του την ώρα που καιγόταν ο τόπος και κινδύνεψαν μια έγκυος και επισκέπτες. Επίσης καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση ενώ έθεσε προ των ευθυνών του το Σώμα εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για την εκπλήρωση του θέματος. Ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε από το Δ.Σ. να αναλάβει την ευθύνη συλλογικά των πράξεών του για λόγους δημοσίου συμφέροντος ενώ υπήρξε φραστικό επεισόδιο για την τραγική αδιαφορία του Δήμου τότε και τώρα. Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι το θέμα σέρνεται ενώ ο κ. Μπασδάνης προσπάθησε να τεθεί επι τάπητος το θέμα.

Τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε να εξετάσει το θέμα η Τεχνική υπηρεσία στο σημείο που μπορεί να επέμβει χωρίς κανείς να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος εξόδου ελάχιστων μέτρων προς την παραλία πάνω από τη περιοχή του Κάμπινγκ. Παρότι αρκετοί παραδέχτηκαν ότι ο δρόμος πρέπει να γίνει τελικά παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει ευθύνες σε περίπτωση νέου περιστατικού.

ΙΩΑΝ. ΜΠ. - Radio 936

Από τα καλώδια της ΔΕΗ προκλήθηκε η πύρινη λαίλαπα (;) στην Κυπαρισσία

Για δεύτερη μέρα χθες, στην Κυπαρισσία μετρούσαν τις πληγές της πύρινης λαίλαπας που στο πέρασμά της κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα γης, με χιλιάδες ελαιόδεντρα και, μάλιστα, υπεραιωνόβια, απείρου φυσικού κάλλους, ενώ κινδύνεψαν σπίτια και επιχειρήσεις!

Κάτοικοι της πόλης και ιδιοκτήτες κτημάτων που καταστράφηκαν ........

ολοσχερώς ή κινδύνεψαν να καούν προσπαθούν να συνέλθουν από την κόλαση της φωτιάς που έζησαν το βράδυ της Τρίτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Είναι, δε, ανήσυχοι, φοβισμένοι και πικραμένοι από τις φωτιές και το μαρτύριο που υπέστησαν, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Η ψυχολογία του κόσμου έχει καταρρακωθεί, η διάθεσή του παραμένει χάλια, ενώ η ζωή στην πληγωμένη πόλη δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να επανέλθει στους κανονικούς και ήρεμους ρυθμούς. Ακόμα η κάπνα και οι στάχτες από τις φωτιές αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και μυρίζει καμένο, ενώ η εικόνα των καμένων ελαιόδεντρων προκαλεί θλίψη αλλά και οργή!

Σε ό,τι αφορά τα αίτια, φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο εμπρησμών, το οποίο με τη μορφή διαφόρων σεναρίων που κυκλοφόρησαν στην πόλη διακινήθηκε και πήρε διαστάσεις, του τύπου ότι για άγνωστους λόγους «στοχοποιήθηκαν» η Κυπαρισσία και οι ελαιώνες της. Σενάρια και φημολογίες, πάντως, που δε στοιχειοθετούνται και δεν ανταποκρίνονται, όπως φαίνεται μέχρις στιγμής, στην πραγματικότητα. Βέβαια, το ενδεχόμενο εμπρησμών όλοι το έφεραν στο μυαλό τους εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν το ίδιο βράδυ και με χρονική διαφορά λίγων λεπτών.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, όλες οι ενδείξεις αλλά και οι μέχρι στιγμής μαρτυρίες στη διάθεση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, η οποία διενεργεί προανάκριση, συλλέγει στοιχεία και ερευνά σχετικά, τείνουν να συγκλίνουν πως πιθανότατα οι φωτιές προκλήθηκαν από ταλάντωση καλωδίων του δικτύου της ΔΕΗ, λόγω των δυνατών ανέμων, και σπινθήρες που δημιουργήθηκαν - είτε από επαφή των καλωδίων είτε επειδή ήρθαν πολύ κοντά καλώδια υψηλής τάσης - και έπεσαν σε ελαιόδεντρα ή χορτάρια στα ελαιοπερίβολα.

Αν, βεβαίως, δεν ολοκληρωθεί η έρευνα και δε συνταχθεί το πόρισμα της Π.Υ., όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και ερευνώνται.

Θάρρος

Κλεφτοπόλεμος Kαπνοβιομηχανιών - αντιπροσωπειών και Carrefour Mαρινόπουλος με τα Τσιγάρα

Συνεχίζει η διοίκηση της Carrefour Mαρινόπουλος την ίδια λογική του κλεφτοπόλεμου με αλλαγή version και νέο μέθοδο τοποθέτησης νέων stand καπνοβιομηχανικών προϊόντων πάνω από τα ταμεία των super market .

Αυτό που......

άλλαξαν αυτή την φορά είναι ότι τα stand δεν είναι σηματοποιημένα και έχει φύγει η ταμπέλα ¨ Εδώ πωλούνται τσιγάρα ¨

Η επιδίωξη της διοίκησης της Carrefour Mαρινόπουλος έχοντας κάνει επαφή με καπνοβιομηχανίες ,με παρεμβάσεις & παραστάσεις σε Υπουργεία ,είναι να εισέλθει στην αγορά καπνικών .

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα οργανωμένα συμφέροντα της Μεγάλης Λιανικής έχουν τα πλοκάμια τους παντού απλωμένα .

Η ουσία όμως του όλου εγχειρήματος βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τις καπνοβιομηχανίες –αντιπροσωπείες .

Ένα μήνυμα προς όλες τις καπνοβιομηχανίες για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ιστορία .

Οι διοικήσεις όλων των καπνοβιομηχανιών είναι ενημερωμένες και για το νέο περιστατικό που έχει συμβεί στα super market Carrefour Mαρινόπουλος στην περιοχή του Γέρακα .

Είναι επίσης ενημερωμένες με ονοματεπώνυμο ποιο χονδρέμποροι καπνικών θα τροφοδοτήσουν για να τοποθετηθούν τα τσιγάρα στην συγκεκριμένη αλυσίδα super market.

Οι δυο συγκεκριμένοι χονδρέμποροι της περιοχής Αττικής τους οποίους εσείς ως καπνοβιομηχανίες αποφασίσατε να έχετε εκτός δικτύου τροφοδοσίας τσιγάρων από τέλος Σεπτεμβρίου σε περίπτωση που προμηθεύουν συγκεκριμένα σήματα των καπνοβιομηχανιών σας θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι και υπόλογοι έναντι της Μικρής Λιανικής .

Τα ψέματα για όλους έχουν τελειώσει και σε καμία περίπτωση ,δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε δικαιολογία εκ μέρους των συγκεκριμένων καπνοβιομηχανιών –αντιπροσωπειών.

Ειδικότερα ,οι καπνοβιομηχανίες –αντιπροσωπείες JTI ,BAT ,Imperial Tobacco ,Kαρέλια –ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να λάβουν δημόσια θέση καθώς και άμεσες πρωτοβουλίες να σταματήσουν τους συγκεκριμένους χονδρέμπορους να προβούν προς αυτή την ενέργεια .

Η στάση της Philip Morris –Παπαστράτος ¨παίζοντας ¨το δικό της εμπορικό παιχνίδι έχει ξεκαθαρίσει την θέση της ότι εάν μπουν σήματα από άλλες καπνοβιομηχανίες θα τροφοδοτήσει και η ίδια .

Το παιχνίδι του ¨ λαγού ¨θα πρέπει άμεσα να σταματήσει εν όψει της αναδιοργάνωσης του δικτύου διανομής που στην παρούσα φάση βρίσκεται σε μεγάλη τρικυμία .

Δεν μπορείτε από τη μια να απαιτείτε μετρητά από την Μικρή Λιανική για παραγγελίες σε καθημερινή βάση και ειδικότερα του Σαββάτου να καταστρατηγείτε την χρόνια τώρα παγιωμένη τακτική πληρωμής του λιανεμπορίου, δηλαδή οι παραγγελίες του Σαββάτου να πληρώνονται την Δευτέρα.

Από την άλλη, να στέλνετε έγγραφο σε χονδρεμπόρους καπνικών που έχετε αποκλείσει για το μέλλον και με το πρόσχημα του τελευταίου τιμολογίου μηνός Μαΐου να τους δίνετε πίστωση 6 μηνών.

Αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο marketing για αγορά καπνοβιομηχανικών προϊόντων ώστε να στοκάρουν τουλάχιστον για μια εβδομάδα για να μην μείνει η αγορά χωρίς τσιγάρα .

Τα προβλήματα της αγοράς τα γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και όπως θέλετε άσχετα την ¨σάλτσα¨ που βάζετε σε διάφορα έγγραφα ,παίζετε το εμπορικό παιχνίδι όπως εσείς θέλετε και χωρίς ανταγωνισμό .

Η πίστωση των καπνοβιομηχανιών προς τον Ε.Φ.Κ έναντι του Ελληνικού Δημοσίου είναι 28 ημέρες σήμερα .

Περιθώρια έχετε ,ανοχή προς την Μικρή Λιανική δεν δείχνετε .

Ένα άλλο λάθος είναι ότι ενώ αλλάξατε το δίκτυο διανομής ,δεν έχετε κοινοποιήσει προς το λιανεμπόριο τιμοκαταλόγους αγοράς και ειδικότερα την έκπτωση με την οποία αγοράζουμε .

Όλες αυτές οι μέθοδοι που εφαρμόζετε είναι τουλάχιστον παιδαριώδεις διότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μην υπάρχουν τσιγάρα στο λιανεμπόριο .

Με την μέθοδο των ¨ κλεφτοκοτάδων ¨βάζετε τα παπαγαλάκια σας να γράφουν στο Facebook για καλύτερες εκπτώσεις προς το λιανεμπόριο από 1η Ιουνίου και για να τους πείσετε για αυτό ,τους δίνετε και extra έκπτωση για πληρωμές αγορών μετρητοίς το Σαββατοκύριακο!!!

Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει κάποιος μετρητοίς το Σάββατο ;

Το τι θα επακολουθήσει και ποια στάση θα κρατήσει το λιανεμπόριο απέναντι σας ,θα σας την γνωστοποιήσουμε δημόσια μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα .

Παρακάτω δημοσιεύω φωτογραφίες από τα δυο καταστήματα Carrefour –Μαρινόπουλος στην περιοχή του Γέρακα (οδός Κλεισθένους 9 και Αγίου Νεκταρίου ,Ηριδανού & Διαγόρα ).

Δημοσιεύω την επιστολή που έστειλε η Philip Morris –Παπαστράτος στους χονδρέμπορους που άφησε εκτός του νέου δικτύου διανομής .


Επίσης ,και μια επιστολή από την British American Tobacco για παλαιότερο άρθρο που ανήρτησα στην ιστοσελίδα synpeka.gr με το ίδιο σχετικό θέμα (link )

http://www.synpeka.gr/nea-mikris-lianikis/item/17139-synergasia-carrefour-marinopoylos-me-british-american-tobacco-???.html

http://www.synpeka.gr/editorial/item/17434-o-fovos-fylaei-ta-erma-se-carrefour-–vritish-american-tobacco.htmlΣτο χέρι σας είναι να μην γίνει στον κλάδο των καπνοβιομηχανικών προϊόντων η κόλαση!!!

Δούκας Γεώργιος

Εκλογές στον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας, ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 από τις 11:00π.μ. έως τις 18:00μ.μ στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος του Διοικητηρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής του Ταμείου.

Όσα μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να ψηφίσουν στις .......

Π.Ε. Μεσσηνίας. Απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας στα δάση.

Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές ως εξής:


1. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και ευπαθείς περιοχές του ορεινού όγκου του ΤΑΫΓΕΤΟΥ από 01-07-2013 μέχρι και 15-10-2013 και από ώρα 21.00μμ μέχρι τις 06.00πμ. Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι παρακάτω δρόμοι:
α. Εθνική οδός Καλαμάτας - Σπάρτης.
β. Διασταυρώσεις Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης
- προς Μενινά - Περιβολάκια – Ελαιοχώριο – Αράχοβα - Φαραί.
- προς Καρβέλι – Λαδά – Αρτεμισία.
-μέχρι Νεοχώριο.
- μέχρι Νέδουσα.
- από Τουριστικό Περίπτερο μέχρι Αγία Μαρίνα.
γ. Νέδουσα – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία.
δ. Διασταύρωση Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Αρεόπολης μέχρι Εξωχώριο.
Στην απόφαση απαγόρευσης, φέτος προστέθηκαν ακόμα οι περιοχές: από Άνω Βέργα μέχρι Προφήτη Ηλία στο Καλάθι, η περιοχή ¨Ρεγκουζενίτσα¨ Ταϋγέτου, ο δρόμος προς Αγιάννη στην Πολιανή του Δήμου Καλαμάτας και η περιοχή Αγίου Νικολάου στον Πύργο Μεθώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών οι εργαζόμενοι σε δασικές εργασίες στο δάσος του Ταϋγέτου, οι κτηνοτρόφοι καθώς και τα μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων.

2. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και ευπαθείς περιοχές στο ίδιο χρονικό διάστημα 01-07-2013 μέχρι 15-10-2013 και ώρες από 21.00μμ μέχρι 06.00πμ.:
α. στον ορεινό όγκο ΜΑΓΚΛΑΒΑΣ (Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος)
β. στις δασικές περιοχές της Νέδας, Σκληρού και Κακαλετρίου (Δήμος Οιχαλίας)
γ. στις δασικές περιοχές Μάκραινας – Βούταινας και αυτές που περικλείονται από τα Δ.Δ. Πλατανόβρυσης – Χορεύτρας – Ράδου – Κουτήφαρη – Κεφαλόβρυσου (Δήμος Μεσσήνης)
δ. στις δασικές περιοχές Δασοχωρίου – Μέλπειας – Αγ. Θεοδώρας (Δήμος Οιχαλίας)
ε. στις δασικές περιοχές Πολιανής και Αρφαρών (Δήμος Καλαμάτας)
στ. στις δασικές περιοχές Μάλης (Δήμος Τριφυλίας)
ζ. στις δασικές περιοχές Μεταξάδας, Αγυιάς και Μάλης προς Παλαιό Λουτρό και Φλεσσιάδα (Δήμος Πύλου-Νέστορος)
η. στις δασικές περιοχές Νέδας(Δήμος Οιχαλίας), Σιδηροκάστρου και δάσους Πηγαδούλας – Παναγιάς (Δήμος Τριφυλίας)
θ. στις δασικές περιοχές Μαυροβουνίου – Ζαρναούρας – Χρυσοκελλαριάς (Δήμος Πύλου-Νέστορος)
ι. στο δάσος της Βασιλικής με εξαίρεση τους δρόμους προς Εξωχώρι και Παναγιά Γιάτρισσα (Δήμος Δυτικής Μάνης)
ια. στη δασική περιοχή Μαγγανιακού (Δήμος Μεσσήνης)
ιβ. στις δασικές περιοχές Σελλά και Καλογερεσίου (Δήμος Τριφυλίας)
ιγ. στην περιοχή του Λυκόδημου, και συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στις κεραίες(Δήμος Μεσσήνης).
Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.

3. Απαγορεύεται επίσης σε 24ωρη βάση και για όλο το χρόνο η κυκλοφορία στους δρόμους από Εθνική Οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς τη θέση «Μαραθόλακα» του Δήμου Καλαμάτας με εξαίρεση τους έχοντες εργασία και τους παρόδιους κτηματίες.

4. Ενημερώνονται οι πολίτες ότι, από 01-07-2013 μέχρι 15-10-2013 υπάρχει ενδεχόμενο ελέγχου, από εξουσιοδοτημένα όργανα (Πυροσβεστική - Αστυνομία - Στρατός – Δασαρχείο- Πιστοποιημένες Εθελοντικές Οργανώσεις) και γι’ αυτό παρακαλούμε για τη συνεργασία τους, ώστε η κοινή αντιπυρική προσπάθεια να στεφθεί από επιτυχία.

5. Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόμενες περιοχές, κατά την διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας, που από αυτή κρίνονται αναγκαία.

6. Επισημαίνεται ότι σύλληψη δράστη (περίπτωση σύλληψης εμπρηστή) ενεργούν οι αρμόδιες αρχές (Αστυνομία-Πυροσβεστική-Δασαρχείο-κ.λ.π). Οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Καλούμε τους πολίτες της Μεσσηνίας να συνδράμουν την προσπάθεια των Κρατικών Αρχών και των Εθελοντικών Οργανώσεων, για την Αντιπυρική Προστασία του Νομού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Π.Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, στην Χ/Θ 52+500 (περιοχή Δερβενίου)

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παλιά Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην Χιλιομετρική θέση 52+500 (Περιοχή Δερβενίου).

Συγκεκριμμένα οι ......

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης κατολίσθησης – καθίζησης:
• Ειδικότερα θα πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας από παρακαμπτήρια οδό και ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων καθώς επίσης η κίνηση αυτών θα πραγματοποιείται με εργοταξιακή σήμανση και προσωρινό ανώτατο όριο ταχύτητας τα 40 χλμ/ώρα.

• Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την ημέρα έκδοσης της απόφασης ρύθμισης κυκλοφορίας έως ότου ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της κατολίσθησης – καθίζησης, ήτοι μέχρι 30-6-2013.
- Ειδικότερα, οι εργασίες θα εκτελεσθούν από την Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ και η εφαρμογή του μέτρου θα ισχύσει για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

• Η τοποθέτηση της απαιτούμενης προσωρινής σήμανσης και γενικότερα η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την εφαρμογή της εν λόγω προσωρινής κυκλοφοριακής ρύθμισης θα γίνει από την Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ.

Φιλιατρά: Διακοπή Ρεύματος την Δευτέρα 3 Ιουνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Από το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στα Φιλιατρά ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 3 Ιουνίου και απο ώρα 08:30 - 15:00 λόγω αναγκαίων εργασιών στο δίκτυο θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στις εξής περιοχές: ..........


Νοτιοδυτικά της πόλης των Φιλιατρών και συγκεκριμένα της Πλατείας μέχρι το Λιμενάρι και
από το Νεκροταφείο μέχρι τον Αγιαννάκη.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ να μην ακουμπήσουν ΚΑΝΕΝΑ καλώδιο που τυχόν συναντήσουν.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την γρηγορότερη αποκατάσταση της Ηλεκτροδότησης.

Από το γραφείο ΔΕΗ ΦιλιατρώνΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΚατεύθυνσηςΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ
ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ

ΛΥΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΚΟ


ΛΥΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣΤο χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 30-5-2013 ]
“ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ”

Προς τις Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ετερόρρυθμες κατά μετοχές εταιρίες καθώς και για τις Ομόρρυθμες, Ετερόρρυθμες εταιρίες, εφόσον όλοι οι απεριόριστα ευθυνόμενοι εταίροι είναι Ανώνυμες Εταιρίες, Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης και Ετερόρρυθμες κατά μετοχές Εταιρίες.

Σύμφωνα με το ν.2190/1920 και το ν.3190/1955 οι παραπάνω ......

εταιρίες είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και την πρόσκληση για Γ.Σ. είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στην ιστοσελίδα της εταιρίας, εφόσον η διεύθυνση αυτής έχει καταχωρηθεί στην Μερίδα της εταιρίας, αλλιώς πρέπει να τις δημοσιεύσουν σε μία ημερήσια οικονομική εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά -κατά περίπτωση- για την δημοσίευση του ισολογισμού στο ΦΕΚ.
- Ισολογισμός Χρήσης (3 αντίγραφα οικονομικών καταστάσεων, νόμιμα υπογεγραμμένα)
- Αποτελέσματα χρήσεως (3 αντίγραφα οικονομικών καταστάσεων, νόμιμα υπογεγραμμένα)
- Πίνακας διαθέσεως αποτελεσμάτων (3 αντίγραφα οικονομικών καταστάσεων, νόμιμα υπογεγραμμένα)
- Προσάρτημα (το προσάρτημα των οικονομικών καταστάσεων εις διπλούν)
- Έκθεση ΔΣ για ΑΕ/ή Διαχειριστών ΕΠΕ
- Έκθεση Ελεγκτών (αν απαιτείται)
- Διπλότυπο είσπραξης Δημόσιου Ταμείου και Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού του Εθνικού Τυπογραφείου (ΤΑΠΕΤ) για δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αξία με ΤΑΠΕΤ: 544,69 € για τις Α.Ε. και 272,22 € για Ε.Π.Ε. Ετερόρρυθμες κατά μετοχές εταιρίες καθώς και για τις Ομόρρυθμες, Ετερόρρυθμες εταιρίες)

Για την καταχώρηση της ιστοσελίδας στην Μερίδα της εταιρίας στο Γ.Ε.ΜΗ, συμπληρώνουν αίτηση/δήλωση* και καταβάλλουν παράβολο 10,00 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι την 9η Ιουνίου 2013 (το αργότερο εφόσον η Γενική συνέλευση γίνει την 30η Ιουνίου):
- Να ενημερώσουν το ΓΕΜΗ για τον ιστότοπο που θα αναρτηθεί ο ισολογισμός συμπληρώνοντας την αίτηση/δήλωση* και να προσκομίσουν σχετική εκτύπωση από την ανάρτηση που έγινε στην ιστοσελίδα της εταιρείας (screenshot) ή αν δεν διατηρούν ιστοσελίδα να προσκομίσουν τη δημοσίευση της εφημερίδας.
- Να στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την δημοσίευση του ισολογισμού στο ΦΕΚ όπως αναφέρονται παραπάνω.
* Αιτήσεις/Δηλώσεις: οι εταιρίες μπορούν να τις «κατεβάσουν» από το Portal του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ή να ζητήσουν να τους αποσταλούν με φαξ ή email.
Πληροφορίες: κα Σιμπέλ Αμέτ, τηλ.: 2721062200 | E-mail: gemi@messinianchamber.gr

Μη «πυροβολείτε» την κ Ρεπούση!...

Αρθrο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Υιός Σμυρνιάς μητέρας (της αείμνηστης Αναστασίας, ‘Στάσας’, Παναγιωτίδου) και του Πόντιου εκ Ρωσίας πατέρα (του αείμνηστου Παναγιώτη Πιπερόπουλου) εγώ που γεννήθηκα στην Κατερίνη και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη της Μακεδονίας θα σας ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ με το σύντομο σημερινό μου σχόλιό!

Γιατί θα υπογραμμίσω .......

το γεγονός ότι η συνάδελφος κ Ρεπούση (στην πανεπιστημιακή μας ιδιότητα και όχι την βουλευτική καθότι εγώ ήμουν και παραμένω εκτός Βουλής) και τότε που έγραψε το σχολικό της βιβλίο για την Καταστροφή της Σμύρνης και τώρα με το δήθεν ‘αντί’ ρατσιστικό Νομοσχέδιο της εγχώριας τρόικας ΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…

Σαφώς και δεν θα ήθελα ποτέ να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας αλλά την συγχαίρω δημοσίως που ασκεί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δρα κατά συνείδηση!..
ΣΑΦΩΣ και διαφωνώ μαζί της κάθετα, οριζόντια, και διαγώνια!!!
Όμως οι κκ Κουβέλης, και ιδιαίτερα ο κ Σαμαράς, που με μονοκονδυλιά είχε διαγράψει βουλευτές του που ΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ εφόσον μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχουν διαγράψει την κ Ρεπούση ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και προς αυτούς στρέφεται ο δικός μου θυμός (η απογοήτευση μου με τους 3 μαράθηκε προ καιρού…)

Φρονώ ότι για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που διαφωνεί με τις θέσεις της κ Ρεπούση οι κκ Σαμαράς, Κουβέλης και Βενιζέλος είναι αυτοί πρέπει να γίνουν αποδέκτες του θυμού μας!…

Για όλους εμάς, τους δήθεν ‘ρατσιστές’ ‘Έλληνες, θα ήθελα να υπενθυμίσω στους 3 Συν-Πρωθυπουργούς μας ότι οι έννοιες της ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ και της ΞΕΝΙΤΙΑΣ είναι συνυφασμένες με την ιστορία του γένους των Ελλήνων στο οποίο και αυτοί ανήκουν.
Εγώ και εκατομμύρια συμπατριωτών μας ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ αλλά και οι υπόλοιποι συμπατριώτες μας ξέρουν τι σημαίνει ΞΕΝΙΤΙΑ…
Τολμώ να γράψω πως πιστεύω ότι ΔΕΝ υπάρχει ελληνική οικογένεια που δεν έχει ένα ή περισσότερα μέλη της με την ιδιότητα του πρόσφυγα ή του ξενιτεμένου!...
Εγώ γεννήθηκα από πρόσφυγες γονείς και έμαθα την ξενιτιά στα 18 μου όταν βρέθηκα υπότροφος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης…

Δεν γνωρίζω προσωπικά εάν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν προσωπικές εμπειρίες ‘προσφυγιά’ ή ‘ξενιτιάς’ και αυτό το αναφέρω χωρίς πρόθεση να υποτιμήσω τη δική τους κατανόηση για αυτές τις δύο ιδιότητες του ΕΘΝΟΥΣ των Ελλήνων…
Αγωνιώ, όμως, να δω πώς θα ψηφίσουν συγγενικά μου πρόσωπα και φίλοι που είναι βουλευτές στα 3 Κόμματα της συγκυβέρνησης και έχουν Μικρασιατική και Ποντιακή καταγωγή….

Περιμένω, την ψηφοφορία με μεγάλη αγωνία!…

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Μαΐου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η Μεσσηνία αδρανεί, ενώ η Ηλεία σχεδιάζει

Ένα ή και περισσότερα βήματα μπροστά φαίνεται ότι βρίσκεται ,.....

η Ηλεία από τη Μεσσηνία. Εκτός από την πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση που κάνουν για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της «Ολυμπίας Οδού», σύμφωνα με τον αρχικό της σχεδιασμό, τη στιγμή που η Μεσσηνία αρκείται σε μεμονωμένες… τουφεκιές στον αέρα, οργανώνουν, σχεδιάζουν, προτείνουν και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν προς υλοποίηση συγκεκριμένα αναπτυξιακά σχέδια. Μάλιστα, μέρος αυτών περιλαμβάνει και περιοχές που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο νομός μας για τη δική του τουριστική ανάπτυξη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, προκύπτει απο τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Γιαν. Λαμπρόπουλου. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλογιάννης άφησε "ανοιχτό παράθυρο" για μέχρι τον Πύργο, αλλά το τμήμα μέχρι Τσακώνα παραμένει μετέωρο.
Παράθυρο αισιοδοξίας για τη Μεσσηνία η ισχυρή βούληση και το συνεχές ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που επιβεβαίωσε χθες στο Best ο Γιαν. Λαμπρόπουλος, για το τμήμα Τσακώνα-Καλονερό, η κατασκευή του οποίου συζητείται κατά προτεραιότητα- ίσως με χωριστή σύμβαση - με κονδύλια και απο τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ.
Αυτο είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις φέτος κατά την ΟΛΜΕ. Τα δυσκολότερα θέματα όλων των εποχών στα Μαθηματικά.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας. "Δεν αφήνουμε ούτε ημέρα να πάει χαμένη" δηλώνει ο διοικητής Γ. Μπέζος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όσους συμβάλλουν και στηρίζουν την προσπάθεια.
20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ένα δρόμο για την πυρασφάλεια και την "έξοδο κινδύνου" στον Κάμπο Κυπαρισσίας. Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα ειναι γεγονός!
18ες ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ Ιατρικές Ημέρες στην Καλαμάτα σήμερα και αύριο με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων.
Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ έχει μεγάλες δυνατότητες για αθλητικό τουρισμό δηλώνει στη "ΦΩΝΗ" ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Elite City Resort Νίκος Μαλαπέτσας, που μιλάει για τις προοπτικές του κλάδου και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μεσσηνίας.
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ της καπνοβιομηχανίας Καρέλια για τις επιδόσεις της, μόνο τυχαία δεν ειναι.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!