Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο καιρός για Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013




Φιλιατρά: Έκοψαν "οικογενειακά" την πίτα τους στο ΚΑΠΗ [ VIDEO ]

Σε "οικογενειακό" κλίμα και χωρίς καλεσμένους από την αυτοδιοίκηση έκοψε σήμερα το πρωί στις 11 την πίτα του το ΚΑΠΗ Φιλιατρών.

Στο καλωσόρισμα της .....

η κοινωνική λειτουργός κ. Δήμητρα Τέλιου αφού ευχήθηκε χρόνια Πολλά και καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους, έριξε μια ταβανόπροκα προς την Δημοτική αρχή λέγοντας και εκφράζοντας την πικρία της ότι κάνουμε φέτος την γιορτή πολύ οικογενειακά, χωρίς καλεσμένους από τον Δήμο καθώς το ΚΑΠΗ για τον Δήμο αποτελεί τελευταία προτεραιότητα.
Εδώ μόνοι μας θα θα καταφέρουμε με τα λιγοστά έσοδα αλλά την πολύ αγάπη για αυτό τον χώρο και αυτήν την κοινωνική δομή.

Εξαίρεσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χαράλαμπο Παγάνη ο οποίος τυχαίνει να είναι και δημοτικός Σύμβουλος.

Την πίτα του Συλλόγου έκοψε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χαράκλαμπος Παγάνης ο οποίος ευχήθηκε χρόνια Πολλά και είπε ότι με την συμβολή των μελών το ΚΑΠΗ μένει ανοικτό.
Ευχήθηκε τα μέλη να διατηρούν την επαφή, την φιλία ώστε να μείνει ανοικτό το ΚΑΠΗ.



The game is over. Προσυπόγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο.

Προφητικά ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή προ ημερών, είπε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, να μην κάνει και πολύ παρέα με Σόϊμπλε κ.λ.π. γιατί σε λίγο θα τον βάλουν να υπογράψει και αυτός δήλωση περί εφαρμογής των μνημονίων. Ήταν άραγε προφήτης ή κάτι γνώριζε;

Σήμερα λοιπόν, ......

λίγες ημέρες μετά από εκείνη την αποστροφή του κ. Βενιζέλου, ο κ. Τσίπρας, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, έκανε δήλωση υποταγής στα μνημόνια και στα κελεύσματα των δανειστών και μάλιστα η δήλωση αυτή έγινε δημόσια στο παγκόσμιο ακροατήριο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να σχίσει την δανειακή σύμβαση», καθώς και ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ευρώ». Δηλαδή δήλωσε πίστη στους εξοντωτικούς για το λαό όρους εφαρμογής των μνημονίων που περιέχονται στη δανειακή σύμβαση. Στους όρους που παραχωρούν την Εθνική Κυριαρχία και αίρουν την ασυλία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από τις κατασχέσεις των δανειστών.

Από σήμερα λοιπόν έχουμε πλήρη προσχώρηση και του ΣΥΡΙΖΑ στα μνημόνια.

The game is over.

olympia.gr

Στην Καλαμάτα ο Τέρνες Κουϊκ

Το Σαββάτο 26 Ιανουαρίου 2013 θα επισκεφθεί την πόλη της Καλαμάτας ο Βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπεύθυνος κοινοβουλευτικά για την Μεσσηνία, κ. Τέρενς Κουίκ.

Κατά την παραμονή του στην Καλαμάτα θα.........

συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες, με τους πολιτευτές και φίλους του Κινήματος και θα παραθέσει συνέντευξη τύπου στα Τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα του θα έχει ως εξής:

14.30 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα
15.15 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παν. Αλευρά
17.00 Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ. Χρυσόστομο
19.30 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο ξενοδοχείο ΦΑΡΡΑΙ
20.00 Σύσκεψη με την Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος

Προσοχή! Σπείρα υποκλέπτει κωδικούς e-banking με «ιό»

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από διαδικτυακές έρευνες και ψηφιακή διερεύνηση καταγγελιών, ανακοινώνεται ότι έχει εντοπιστεί προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (Phishing Attack) από τραπεζικούς πελάτες, οι οποίοι είναι χρήστες υπηρεσιών e-banking, με σκοπό την διενέργεια συναλλαγών και τη μεταφορά χρημάτων τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, οι δράστες χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό, που .......

εγκαθίσταται στους υπολογιστές των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών internet banking και παγιδεύει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, με αποτέλεσμα να υφαρπάζει τους κωδικούς ασφαλείας και η συναλλαγή (π.χ. για μεταφορά χρημάτων ή πληρωμή πιστωτικής κάρτας) να ολοκληρώνεται από τρίτα πρόσωπα, τα οποία μεταφέρουν σε δικούς τους λογαριασμούς χρηματικά ποσά, χωρίς την έγκριση του δικαιούχου.

Διευκρινίζεται ότι οι παραβιάσεις ή επιθέσεις έχουν εντοπιστεί σε χρήστες υπηρεσιών internet banking και όχι σε υπολογιστικά συστήματα Ελληνικών Τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτό η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους πολίτες:

Να μην συνεχίζουν τη διαδικασία εισαγωγής στην Υπηρεσία internet banking, εφόσον παρατηρήσουν διαφορετική λειτουργικότητα από τη συνηθισμένη και να επικοινωνούν καταρχήν με την Τράπεζα ή/και με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στο 210-6476464.
Να έχουν ενημερωμένο λογισμικό για προστασία από ιούς και malware.
Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό να εκτελέσουν ένα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας, προκειμένου να απομακρύνουν το κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή τους.
Να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης μετά τον καθαρισμό του υπολογιστή από το κακόβουλο λογισμικό.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών σε διεθνές επίπεδο.

newsbomb

Φάρμακα: Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η νέα λίστα

Σε τέσσερις μέρες θα ανακοινωθεί η «θετική λίστα» με τα φάρμακα, που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία σε συγκεκριμένες τιμές, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Κυρίτση (ΔΗΜΑΡ) για τη φαρμακευτική κάλυψη των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία.

Από την άλλη, ωστόσο, απαντώντας σε αιτιάσεις του βουλευτή,........


ο κ. Σαλμάς παρατήρησε πως το ασφαλιστικό σύστημα πλέον «δεν αποζημιώνει ό,τι κινείται στην αγορά».

«Οι πάσχουσες από μεσογειακή αναιμία, αντιμετωπίζουν ορμονικές διαταραχές και έχουν ανάγκη από θεραπεία υπογοναδισμού. Όμως, τα συγκεκριμένα χάπια καλούνται να τα πληρώσουν κατά 100%» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης. «Είναι ευρέως γνωστό ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη το φάρμακο για τη θεραπεία και την αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας- και παρ' όλο που τα φάρμακα για τις περισσότερες επιπλοκές περιλαμβάνονται στη θετική λίστα, υπάρχουν φάρμακα που βρίσκονται στην αρνητική λίστα, όπως εκείνα για τις ενδοκρινολογικές και ορμονικές επιπλοκές».

«Ακόμη και το σκεύασμα της βιταμίνης C που είναι απαραίτητο λόγω της αποσιδήρωσης, είναι και αυτό στην αρνητική λίστα. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχει δοθεί το κονδύλι για τη συνέχιση της διάθεσης των φαρμάκων για την αποσιδήρωση από τα δημόσια νοσοκομεία. Εδώ και δυο μήνες, οι πάσχοντες πληρώνουν μεγάλα ποσά για τα φάρμακα και επιβαρύνονται κατά πολύ σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς της μηδενικής συμμετοχής που ίσχυε μέχρι τον Οκτώβρη του 2012» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κυρίτσης.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπενθύμισε πως η συμμετοχή των ασθενών άλλαξε με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης και εκτίμησε πως η θετική λίστα φαρμάκων, περιλαμβάνει όλα τα φάρμακα που αφορούν την πάθηση και τις επιπλοκές των ασθενών με θαλασσαιμία, μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρικής αναιμίας.

Από κει και πέρα, «τα ασφαλιστικά συστήματα σε όλο τον κόσμο, αποζημιώνουν συγκεκριμένα φάρμακα και όχι ό,τι κινείται και ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά». Την εισήγηση για τη θετική λίστα, την κάνει επιστημονική επιτροπή εξειδικευμένων επιστημόνων- και ο υπουργός, «είτε εγκρίνει, είτε δεν εγκρίνει αυτά τα φάρμακα».

«Οι Έλληνες ασθενείς, απολαμβάνουν πλήρως πολύ καλή φαρμακευτική περίθαλψη, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που θα σας έλεγα ότι μέχρι πρότινος ήμασταν η μόνη χώρα στον πλανήτη που αποζημίωνε τα πάντα» συμπέρανε ο κ. Σαλμάς. «Για τον λόγο αυτόν, τώρα, κάνουμε βήματα σταθερά, συγκροτημένα και με γνώση και περιορίζουμε τη φαρμακευτική δαπάνη. Μέσα σε ένα χρόνο μειώσαμε το φάρμακο κατά 15,4%» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημόσιο: Έκανες κοπάνα; Απόλυση…

Ξεκίνησε για άλλο λόγο, με τις καταγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης & Υποδομών, ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στο μετρό που απεργούν και πληρώνονται, με αποτέλεσμα να επέμβει εισαγγελέας.

Ωστόσο, υπάρχει.......

μια άλλη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο που «κααάααθονται» (όπως έλεγε και ο γνωστός ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος) στο σπίτι τους, πληρώνονται, και καλύπτονται από συναδέλφους τους είτε προϊσταμένους τους: οι γνωστοί κοπανατζήδες. Σε αυτήν την περίπτωση δε θα επέμβει… εισαγγελέας, αλλά το ίδιο το Δημόσιο που θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου στην επικείμενη αξιολόγηση.

Πέραν αυτού, θα γίνει λεπτομερής έλεγχος στο… απουσιολόγιο προκειμένου να εξεταστούν τυχόν κενά με ημερομηνίες που οι εργαζόμενοι έλειπαν από την εργασίας τους και είχαν χαρακτηριστεί «αδικαιολογήτως απόντες». Επιπλέον, υπό μικροσκόπιο θα περάσουν και όλες οι αναρρωτικές άδειες που έχει πάρει κάθε υπάλληλος, ώστε να εξεταστούν τα χρονικά όρια και να διαπιστωθεί αν υπάρχει υπερβολική και ύποπτη χρήση του δικαιώματος αδείας. Εάν διαπιστωθούν παρατυπίες, τότε οι «επίορκοι» υπάλληλοι θα δουν και αυτοί την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε πει ξεκάθαρα πως πρέπει «να φύγουν οι τεμπέληδες από το Δημόσιο», ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αντώνης Μανιτάκης είχε μιλήσει για απολύσεις των «ακατάλληλων» στο Δημόσιο: «Δεν μπορεί να μιλά κανείς για αθρόες απολύσεις, ωστόσο όσοι κριθούν ανεπαρκείς και ακατάλληλοι κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης θα απολυθούν», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πέραν αυτού, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε μιλήσει για τέσσερις λόγους απολύσεων που προβλέπονται για τους δημόσιους υπαλλήλους και ισχύουν από το 1951.«Αυτούς θα εφαρμόσω αν χρειαστεί, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και επιτρέπει το Σύνταγμα», είχε πει. Εξειδικεύοντάς τους, είχε κάνει λόγο για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και για αυτούς που κρίνονται ανεπαρκείς ύστερα από αξιολόγηση: «Εάν διαπιστωθούν με αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια υπάλληλοι με οποιεσδήποτε διαδικασίες νόμιμες, υπάρχουσες οι οποίοι είναι ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς όπως προβλέπει ο κώδικας και η διαδικασία, θα απολυθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.

Να σημειωθεί ότι με βάση το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (Ν.3528/2007 – Άρθρο 152: Λόγοι απόλυσης) «ο υπάλληλος απολύεται μόνο για τους επόμενους λόγους: α) επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης, β) σωματική ή πνευματική ανικανότητα, γ) κατάργηση της θέσης στην οποία υπηρετεί, δ) συμπλήρωση ορίου ηλικίας και τριακονταπενταετίας, ε) ακαταλληλότητα κατά το άρθρο 95 του παρόντος Κώδικα».

«Ιστορικές» φράσεις από το καθημερινό μας φρασεολόγιο

του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε καλός φίλος χωρίς να μου δώσει την «πατρότητά» του…Επειδή είναι επίκαιρο και «πιπεράτο»
σας το προωθώ για να το φιλοξενήσετε.

Προσθέστε στα σχόλια δικές σας φράσεις! ......


Που να βρεις τέτοια ώρα ταξί.
Με τηλεφώνησαν από την τράπεζα και μου είπαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο σπιτιού.
Σήμερα ο προϊστάμενος μου ανακοίνωσε αύξηση μισθού.
Ήμουνα για ψώνια στα μαγαζιά.
Φούλαρα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και γέμισα την δεξαμενή πετρέλαιο για
όλο τον χειμώνα.
Σήμερα στην δουλειά μας έδωσαν το καθιερωμένο ετήσιο μπόνους.
Μου ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Έχω επιστροφή.
Βρήκα δουλειά!
Το ΜΕΓΚΑ είναι το πιο έγκυρο και αντικειμενικό κανάλι!
Προτιμήσαμε να πάρουμε σπίτι με δάνειο. Οι δόσεις πια είναι σαν ενοίκιο.
Άνοιξα λογαριασμό καταθέσεων, στην τράπεζα.
Στην Αθήνα δεν έχουμε άστεγους, όπως έχουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Άσε, κερνάω εγώ σήμερα.
Αν κόψεις λεφτά από τον έλληνα θα ξεσηκωθεί!...Κανείς δεν θα το τολμήσει
να περικόψει μισθό και επιδόματα, γιατί θα γίνει χαμός. Είναι ατίθασος!.
Έγραψα το παιδί στο ιδιωτικό, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά και το χορό.
Έχω πάντα φυλαγμένα στο σπίτι δυο τρείς χιλιάδες ευρώ, για μια άμεση ανάγκη.
Καλές δουλειές! (σε εγκαίνια μαγαζιού).
Πάω κάθε μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο. (δύο στα δύο)
Μα δεν βλέπεις ότι το γάλα έχει λήξει. Πέτα το μην πάθουμε τίποτα.
Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου; (σε ανυποψίαστα παιδάκια)
Σου έχω αφήσει λεφτά για να πληρώσεις το ΤΕΒΕ.
Πετάξου ως το φαρμακείο για να πάρεις το φάρμακο που πρέπει.
Με καλύπτει η συλλογική σύμβαση εργασίας.
Θα λείψουμε για τριήμερο.
Χαθήκαμε τι έγινε; Έχω πολύ δουλειά τις τελευταίες μέρες. Πνίγομαι.
Απολύθηκε, αλλά τουλάχιστον, μετά από τόσα χρόνια, πήρε καλή αποζημίωση..
Τι να πουν και οι Ισπανοί με 20% ανεργία;
Βρήκε και δεύτερη δουλειά για συμπλήρωμα. (για τον νιόπαντρο ανιψιό)
Σε δύο χρόνια βγαίνω στην σύνταξη. (λόγια ενός αφελούς 62χρονου).
Είστε τυχεροί παιδί μου, που δεν ζήσατε πείνα και κατοχή…

Επίδομα 360 ευρώ για 20.000 άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα ανεργίας 360 ευρώ για διάστημα από 3 έως 9 μήνες θα λάβουν από το Μάρτιο οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους από την 1/1/2012 και μετά, με ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και πληρωμής εισφορών 3 χρόνια και με εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ (κατ’ έτος) το 2011 και 2012.

Το επίδομα, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο ..........

υπουργικής απόφασης θα δικαιούνται και όσοι έχουν κλείσει την επιχείρησή τους πριν από την 1/1/2011 εφόσον όμως έχουν επαναδραστηριοποιηθεί μετά την ημερομηνία αυτή και δεν χρωστούν εισφορές.

Για φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου, θα διατεθούν 50 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα πάρουν το επίδομα περίπου 20.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι άνεργοι.

Οι δικαιούχοι, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι δημοσιογράφοι (μόνο με μπλοκάκι) που ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ο νόμος 3986/11 προβλέπει και τρίτη κατηγορία δικαιούχων, που είναι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ, δηλαδή γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί και λειτουργούν ως ανεξάρτητοι επαγγελματίες.
Η διάρκεια καταβολής του επιδόματος ανάλογα με τα έτη ασφάλισης κλιμακώνεται ως εξής:

– Ασφάλιση από 3 ως 4 έτη, επίδομα για 3 μήνες.
– Ασφάλιση 5 ως 6 έτη, επίδομα για 4 μήνες.
– Ασφάλιση 7 ως 8 έτη, επίδομα για 5 μήνες.
– Ασφάλιση 9 ως 10 έτη, επίδομα για 6 μήνες.
– Ασφάλιση 11 ως 12 έτη, επίδομα για 7 μήνες.
– Ασφάλιση 13 ως 14 έτη, επίδομα για 8 μήνες.
– Ασφάλιση 15 έτη και άνω, επίδομα για 9 μήνες.

Market beast

Ο Βενιζέλος σχεδιάζει επίθεση στον Καραμανλή για να σώσει τον Παπανδρέου



Σε βραδυφλεγή βόμβα που μπορεί να τινάξει στον αέρα την κυβερνητική συνοχή εξελίσσεται η υπόθεση των ποινικών διώξεων για το φούσκωμα του ελλείμματος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς μετά τη λίστα Λαγκάρντ ήρθε η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, που διενήργησαν για καταγγελλόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών μπαίνει ξανά ο Γιώργος Παπανδρέου, στον οποίο ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε δώσει συγχωροχάρτι με εξεταστική εξπρές λίγο πριν τις εκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκλωβισμένος στην στρατηγική ...........

προστασίας του Γιώργου Παπανδρέου, ήδη, δημιουργεί εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ.

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ξυπνάει μνήμες σχετικά με τη προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για μια εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost οι σχεδιασμοί της Ιπποκράτους μπορούν να βάλουν φωτιά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και να απειλήσουν τη συνοχή της κυβέρνησης, που βράζει από την επιχειρούμενη κάλυψη και νομιμοποίηση των σκανδάλων και εγκληματικών αποφάσεων της διακυβέρνησης Παπανδρέου με την ανοχή του Σαμαρά.

Σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά την συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ είναι έτοιμος να εξαπολύσει επίθεση προς όλους όσοι επιχειρούν να στριμώξουν πολιτικά το ΠΑΣΟΚ βγάζοντας στον αφρό την διακυβέρνηση Καραμανλή σε σχέση με το έλλειμμα και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Στην προσπάθεια του να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου θα επιχειρήσει πολιτικό συμψηφισμό στοχοποιώντας τις κυβερνήσεις της ΝΔ.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις τελευταίες εξελίξεις και πιστεύει ότι επιχειρείται προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής με στόχο για μία ακόμη φορά την Ιπποκράτους. Είναι ενδεικτικό το σχόλιο που έκανε χθες στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ: "Η ανακοίνωση αυτή τα λέει όλα", είπε λακωνικά μη κρύβοντας την οργή του για την τροπή που πήρε η υπόθεση.

Ποια θα είναι η αντίδραση του Μαξίμου; Τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς; Ποιος θα συγκρατήσει την οργή των Βουλευτών της ΝΔ από την αναμενόμενη επίθεση Βενιζέλου στη διακυβέρνηση της ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή;

Για την ιστορία όμως ας θυμηθούμε την αντίδραση του, τότε εκπροσώπου της ΝΔ και νυν Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ στις 30 Μαρτίου του 2012:

«Ο κ. Βενιζέλος οφείλει, σήμερα, να απολογηθεί για αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Οι βουλευτές του στη, δήθεν, “Εξεταστική”, δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει, από την αρχή, η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή» τόνιζε ο κ. Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης είχε ισχυρισθεί επίσης ότι:

«Αγνόησαν το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ και υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν.

Αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ - μελών που οι ίδιοι διόρισαν - για την αυθαιρεσία που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αγνόησαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ. Αγνόησαν ευρωπαϊκά κείμενα, που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική. Αγνόησαν το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009. Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια. Κατέληξαν σε ένα κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν - και δικαιούνται - να μάθουν όλη την αλήθεια».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε αναφέρει: «Μπροστά σ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι - αμέσως μετά τις εκλογές - θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».

Και για όσους έχουν κοντή μνήμη οι κατηγορίες που ζητούνται να ασκηθούν σήμερα στα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ βασίζονται στην ίδια δικογραφία που είχε πάει στη βουλή για τη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών.
Ένα φρεσκάρισμα της μνήμης είναι επιβεβλημένο:

Ενδεχόμενες ευθύνες του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών της προηγούμενης κυβέρνησης περιελάμβανε η δικογραφία για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία είχε διαβιβαστεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποσταλεί στη Βουλή, προκειμένου να την ερευνήσει καθώς αφορούσε σε πολιτικά πρόσωπα. Να σημειωθεί ότι η δικογραφία για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) που απεστάλη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, είχε την υπογραφή του Οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ εναντίον της δικαιοσύνης

Η ανακοίνωση των στοιχείων της δικογραφίας, είχε προκαλέσει έκρηξη στο ΠΑΣΟΚ! Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ζητούσε από τον πρόεδρο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να πάρει μέτρα σε βάρος του οικονομικού εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας την πράξη του «καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα»!

Η υπόθεση

Η διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ προέκυψε όταν πρώην μέλη της διοίκησης του κατήγγειλαν και στην συνέχεια κατέθεσαν ότι το έλλειμμα του διογκώθηκε τεχνητά.

Η εκκίνηση της υπόθεσης, για την οποία κατατέθηκαν και πολλές ερωτήσεις στη Βουλή, έγινε όταν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά, είχε πει ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε σκοπίμως και από το 12% πήγε στο 15,5% για να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.

Η κ. Γεωργαντά απέδωσε αυτήν την απόφαση στην πίεση που ασκήθηκε από τη Eurostat στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνεννόηση ανάμεσα στον Γ. Παπακωνσταντίνου και στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Α. Γεωργίου, με τον οποίο τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, αφού, όπως είπε η κ. Γεωργαντά, «μας είχε απαγορέψει να μιλάμε ακόμη και στους υπαλλήλους».

Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όσο και ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, ο οποίος παραμένει στη θέση του, είχαν απορρίψει τους ισχυρισμούς περί διόγκωσης του ελλείμματος.
Καταγγελίες για το έλλειμμα του 2009, είχε κάνει, μέσω υπομνήματός του, στην εισαγγελία και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης.

ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλλει «οργανωμένη παρέμβαση» από Πεπόνη και ζητά μέτρα!

Ο τότε εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:
«Αφού για δεύτερη φορά οι «καταγγελίες» των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός», ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

ΝΔ: Εγείρονται μείζονα πολιτικά ζητήματα

Ο τότε εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης απέστειλε, σήμερα, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

• Το πρώτο, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη –κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

• Το δεύτερο, αφορά τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα “εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους”, το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».
Και επειδή scripta manent ας μην θεωρήσουν ότι αυτή η χώρα κατοικείται από Λωτοφάγους! Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Περιφερειάρχες: Ποιοι έτρεξαν με… ΕΣΠΑ στο 18μηνο

Μετά τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται οι 13 περιφέρειες της χώρας ένα χρόνο πριν την τυπική λήξη του ΕΣΠΑ (Προγραμματική Περίοδος 2007 – 2013) σε σχέση με την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων (συμβάσιοποιήσεις και πληρωμές), η aftodioikisi.gr παρουσιάζει τις επιδόσεις των 13 αιρετών περιφερειαρχών στον 1,5 χρόνο που έχουν στα χέρια τους τα ΠΕΠ.

Κοινή διαπίστωση με βάση τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών .......

και Ανάπτυξης είναι ότι από τις 30.6.2011 έως τις 31.12.12 σχεδόν οι μισοί περιφερειάρχες είχαν καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο των 4,5 χρόνων που στο τιμόνι των περιφερειών ήταν οι διορισμένοι από το υπουργείο Εσωτερικών (σ.σ. σχετική ανάλυση για τη σύγκριση μεταξύ αιρετών και διορισμένων θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες). Ποιοι όμως ήταν περισσότερο και ποιοι λιγότερο «γρήγοροι»;

Καθίζηση για τις «εκτός συναγωνισμού» το 2012

Στο ερώτημα αυτό η aftodioikisi.gr απαντά θέτοντας και πάλι «εκτός συναγωνισμού» τους περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαρίδη και Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι οποίοι, καθώς , οι περιφέρειες τους είχαν ΑΕΠ μεγαλύτερο του 90% του κοινοτικού μέσου όρου, θεωρούνται περισσότερο «πλούσιες», με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερους προϋπολογισμούς και να μην έχουν ως επιλέξιμα τα «δύσκολα» έργα των υποδομών.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διάστημα του τελευταίου 1,5 χρόνου παρουσιάζει αύξηση στις συμβασιοποιήσεις κατά 68,4% και στις πληρωμές κατά 49%, ενώ η Στερεά Ελλάδα κατά 58,6% και 35,6% αντίστοιχα. Ωστόσο, και οι δύο περιφέρειες παρουσιάζουν καθίζηση (σ.σ. φαίνεται ότι οι Γ. Μαχαιρίδης και Κλ. Περγαντάς επαναπαύθηκαν στις «δάφνες» της προηγούμενης υψηλής απορροφητικότητας) το 2012 (διάστημα από 1.1. έως 31.12.12) καθώς οι συμβασιοποιήσεις του Νοτίου Αιγαίου πέφτουν μόλις στο 18,5% και οι πληρωμές στο 12,6%, ενώ της Στερεάς στο 23,3% και 14,1% αντίστοιχα. » Εξέλιξη που φαίνεται να εξηγείται από το ότι οι αιρετοί περιφερειάρχες έτρεξαν το β΄ εξάμηνο του 2011 με την κεκτημένη ταχύτητα που είχαν οι περιφέρειές τους από τη δουλειά των διορισμένων και μετά «κόλλησαν».

«Κόλλησε» και η Π. Ηπείρου το 2012

Τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα τόσο ως προς τις συμβασιοποιήσεις όσο και ως προς τις πληρωμές τον 1,5 χρόνο παρουσιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου με 38,2 και 38,1% αντίστοιχα. Ωστόσο και η Περιφέρεια Ηπείρου (περιφερειάρχης Α. Καχριμάνης) παρουσιάζει μεγάλη πτώση το 2012, κατά τη διάρκεια του οποίου όχι μόνο χάνει τη δυναμική της αλλά κυριολεκτικά προσγειώνεται στο έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο χρόνο οι συμβασιοποιήσεις έχουν αυξηθεί μόλις κατά 9,2%, ενώ και οι πληρωμές μόλις κατά 14%. Με άλλα λόγια, από το 38,2% της απορροφητικότητας στις συμβασιοποιήσεις και το 38,1% στις πληρωμές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η Ήπειρος έχει πραγματοποιήσει το 29% και το 24,1% αντίστοιχα στο β΄ εξάμηνο του 2011 και μετά φαίνεται σαν να «κολλάει». Γεγονός που εξηγείται , όπως και στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις, με το ότι ο Α. Καχριμάνης έτρεξε το β΄ εξάμηνο του 2011 με την κεκτημένη ταχύτητα που είχε η περιφέρειά του από τη δουλειά των διορισμένων και μετά «κόλλησε».

Αύξησαν σημαντικά τη δυναμική τους Θεσσαλία, ΑΜ-Θ

Αντίθετη πορεία από αυτή του Νότιου Αιγαίου, της Στερεάς και της Ηπείρου ακολουθούν Θεσσαλία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Μάλιστα, και οι δύο περιφερειάρχες Κ. Αγοραστός και Α. Γιαννακίδης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, κατάφεραν και αυξήσουν σημαντικά τη δυναμική των ΠΕΠ τους τόσο στο β΄ εξάμηνο του 2011 όσο, κυρίως, το 2012. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εμφανίζει συμβασιοποιήσεις στο 18μηνο 36,8% και (εξαιρετικά υψηλές) πληρωμές 32,4%, ενώ η ΑΜ-Θ 38,1% και 22,7% αντίστοιχα. Παράλληλα και οι δύο περιφέρειες φαίνεται ότι «τρέχουν» με… ΕΣΠΑ το 2012, καθώς έχουν πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο το 17,9% και το 23,7% (Θεσσαλίας) και το 22,3 και 16,1% (ΑΜ-Θ) των συμβασιοποίησεων και των πληρωμών αντίστοιχα.

Δυτική Ελλάδα: Κατέβασε ταχύτητα το 2012

Αν και στη συνολική απορροφητικότητα του 1,5 έτους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας) βρίσκεται ψηλά, κατεβάζει ταχύτητα το 2012. Συγκεκριμένα: Στο 18μηνο εμφανίζει συμβασιοποιήσεις 38,5% (εκ των οποίων μόλις 13,3% ολόκληρο το προηγούμενο έτος – δηλαδή η ΠΔΕ εμφανίζεται να έχει συμβασιοποιήσει το25,2% των έργων στο β΄ εξάμηνο του 2011 και μόλις το 13,3% όλο το 2012!) και πληρωμές 28% (εκ των οποίων μόλις το 10% το 2012 – δηλαδή το β΄ εξάμηνο του 2011 «έριξε» στην αγορά κονδύλια ύψους 74,4 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 18% του ΠΕΠ και ολόκληρο το 2012 μόλις 41,3 εκατ. ευρώ!)

Στη μέση της «βαθμολογίας» η Π. Κρήτης

Σε σχετικά καλή πορεία φαίνεται να βρίσκεται η Περιφέρεια Κρήτης (περιφερειάρχης Σ. Αρναουτάκης) η οποία βρίσκεται στη μέση (7η μαζί με τις εκτός συναγωνισμού ή 5η χωρίς αυτές) της «βαθμολογίας» τον 1,5 χρόνο αλλά η δυναμική του 2012 φαίνεται ότι είναι υπέρ της. Συγκεκριμένα, οι συμβασιοποιήσεις της για το 18μηνο ανέρχονται σε 32,6% (εκ των οποίων μεγάλο μέρος -21,8%- το 2012) και οι πληρωμές της στο 25,1% (εκ των οποίων πάλι το μεγαλύτερο μέρος -16,8%- τον τελευταίο χρόνο.

Κόβουν ταχύτητα, Κεντρική, Δυτική Μακεδονία και Ιόνια

Και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, ωστόσο ο απολογισμός αφορά τους Π. και Δ. Ψωμιάδη), που ακολουθεί στην κατάταξη, η δυναμική ανακόπτεται το 2012. Συγκεκριμένα από το 30,6% των συμβασιοποιήσεων στο 18μηνο μόλις το μισό (15%) πραγματοποιήθηκε το 2012, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα για τις πληρωμές: 24,7% στο 18μηνο, 17,7% στο 12μηνο.

Αντίστοιχη πορεία με αυτή των αφών Ψωμιάδη ακολούθησαν και οι περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακής και Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου. Συγκεκριμένα, η Δυτική Μακεδονία εμφανίζει 25% συμβασιοποιήσεις στο 18μηνο εκ των οποίων μόλις το 13,6% στο τελευταίο 12μηνο και 18,1% πληρωμές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, εκ των οποίων το 10,7% τον τελευταίο χρόνο. Ίδια εικόνα και στα Ιόνια τα οποία εμφανίζουν μεν καλή αναλογία στις συμβασιοποιήσεις (25,6% το 18μηνο και 19,7% το 12μηνο) αλλά υστερούν σημαντικά στις πληρωμές το τελευταίο έτος: 17,2% στο 18μηνο, 9,9% το 12μηνο.

Π. Πελοποννήσου: Με δυναμική το 2012

Αν και χαμηλά στη συνολική «βαθμολογία» τον τελευταίο 1,5 χρόνο, η Πελοπόννησος (περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης), όπως προκύπτει από τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, έκανε σημαντική προσπάθεια το 2012 για να αυξήσει την απορροφητικότητά της. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εμφανίζει μεν 24,7% απορροφητικότητα αναφορικά με τις συμβασιοποιήσεις στο 18μηνο αλλά το 19,7% από αυτή είναι στο τελευταίο 12μηνο. Αντίστοιχα από το συνολικό (το 18μηνο) 14,2% των πληρωμών, το 10% έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο 12μηνο. Σε αριθμούς αυτό σημαίνει ότι από τα 51,6 εκατ. ευρώ που έχει «ρίξει» στην αγορά από 30.6.11 έως 31.12.12, τα 36,3 εκατ. ευρώ έχουν «πέσει» το 2012.

Π. Αττικής: Στους μέσους όρους του 2011

Λίγο πάνω από τους μέσους όρους της απορροφητικότητας του β΄ εξαμήνου του 2011 εμφανίζεται το 2012 η Αττική (περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός), η οποία επίσης βρίσκεται χαμηλά στη «βαθμολογία». Συγκεκριμένα, στο 18μηνο είχε 22,7% συμβασιοποιήσεις εκ των οποίων το 15,7% στο 12μηνο και 17,3% πληρωμές, εκ των οποίων το 12% το 2012.

Β. Αιγαίο: Στην τελευταία θέση

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής) η οποία είχε συμβασιοποιήσεις στο 18μηνο 22,5% (17,1% στο 12μηνο) και 18,8% στις πληρωμές (10,4% στο 12μηνο).

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 23-1-2013 ]




Pulse: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, δημοφιλέστερος πρωθυπουργός ο Κουβέλης

Πάλι μπροστά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, ενώ σταθερά στην τρίτη η Χρυσή Αυγή. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίχουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στην πρόθεση ψήφου την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το"κόμμα των αναποφάσιστών".

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:........


ΝΔ 20%
ΣΥΡΙΖΑ 21,5%
ΠΑΣΟΚ 6,5%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12%
ΔΗΜΑΡ 4%
ΚΚΕ 5%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένη κατά μία μονάδα (από 19% στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δύο μονάδες (είχε 23,5%). Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερή στο 12%. Την τέταρτη θέση στη δημοσκόπηση κατέχουν οι αναποφάσιστοι με 9% και βρίσκονται στην τέταρτη θέση.

Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43% θετικές γνώμες, και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 34%. Ο Πάνος Καμμένος λαμβάνει 26%, και η Αλέκα Παπαρήγα έχει 24%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προτελευταίος με 22% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας για «ύποπτες» συντάξεις ΟΓΑ

Προκαταρκτική έρευνα για συντάξεις «μαϊμού», κυρίως του ........

ΟΓΑ, ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και τις σχετικές λίστες που είχαν αποστείλει οι ασφαλιστικοί οργανισμοί.

Οι εν λόγω λίστες αφορούν όσους συνταξιούχους δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες κατά το στάδιο της απογραφής που ζήτησε ο ΟΓΑ, με συνέπεια να υπάρχουν υποψίες ότι κάποια άλλα πρόσωπα (π.χ. συγγενικά των δικαιούχων), ίσως, εισπράττουν παράνομα τα ποσά των συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή της Καλαμάτας θα εξετάσει 21 περιπτώσεις ύποπτων συνταξιοδοτήσεων του ΟΓΑ και μία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα.

Το «πράσινο φως» για εισαγγελική έρευνα και στις 1.040 «ύποπτες» συντάξεις του ΟΓΑ άναψε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου...

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΕ ΒΑΘΟΣ ο έλεγχος στο Επιμελητήριο και την ΕΤΑΠ για "αόρατα" σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ με τρία ευρώ "έπεσε" το μοναδικό εξάρι του ΛΟΤΤΟ με κέρδη 4.715,128 ευρώ!
13 ΛΟΓΟΙ που δεν πέφτουν οι τιμές στην αγορά όσο και οι μισθοί. Οι διαπιστώσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ της αστυνόμευσης και των επιχειρήσεων καταστολής της εγκληματικότητας υποσχέθηκε ο Γ.Γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αθαν. Ανδρεουλάκος που επισκέφθηκε χθες τη Μεσσήνη και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Στ. Αναστασόπουλο στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Πελοπόννησο.
ΚΟΜΠΙΝΑ 10 εκατ. ευρώ σε μεγάλη Τράπεζα σε πόλη της Πελοποννήσου, με δάνεια που "έβγαζε" στέλεχός της σε... Πακιστανούς!!!
ΠΟΙΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ πανικό στην ελληνική αγορά ελαιολάδου και ποιοι σφυρίζουν φάλτσα απο τους χρεοκοπημένους συνεταιρισμούς που δεν αφήνουν τις τιμές ν' ανέβουν;
ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις και η υπεροχή Σαμαρά και ΝΔ.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!