Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Β' Τοπική 1ος Όμιλος: Aποτελέσματα της 3ης Αγωνιστικής







Ντ. Μπακογιάννη: Θα διαφυλάξω το κλίμα ενότητας της παράταξης

«Κατανοώ τις ανησυχίες του και τον προβληματισμό του που τον οδήγησαν στις σημερινές του αποφάσεις», σημείωσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο ΣΕΦ, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής.

«Θέλω όμως να τον διαβεβαιώσω πως σε ό,τι με αφορά θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κλίμα ενότητας της παράταξής μας», τόνισε, υπογραμμίζοντας: «την επόμενη μέρα της ΝΔ θα είμαστε όλοι μαζί. Θα είμαστε όλοι εκεί! Και θέλουμε κοντά μας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο».

«Είμαι σίγουρη ότι στην προσπάθεια .....

αυτή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι μαζί μας. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να σηκώσουμε περήφανοι τη σημαία των ιδεών και των αξιών μας», υπογράμμισε.

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη, εξέφρασε τη βαθειά της συγκίνηση για τη δήλωση στήριξης του Προέδρου Μιλτιάδη Έβερτ προς το πρόσωπό της.

«Ο Μιλτιάδης Έβερτ είναι ένας σπουδαίος πολιτικός, που σημάδεψε την εποχή του, αλλά πάνω απ' όλα αποδεικνύει ότι είναι ένας πολύ γενναίος άνθρωπος. Η πολιτική του διαδρομή ταυτίστηκε με την ιστορία αυτής της παράταξής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη πως με «τη στάση του στο θέμα του ψηφοδελτίου επικρατείας δίδαξε ήθος και έδωσε δείγματα μεγάλης προσωπικής λεβεντιάς» και πρόσθεσε ότι «σήμερα αποδεικνύει ξανά ότι αυτό που προσδιορίζει τις επιλογές όλων μάς, δεν είναι οι διαφορές του παρελθόντος, αλλά το ειλικρινές ενδιαφέρον για μέλλον αυτής της παράταξης».

«Η δήλωση στήριξης του Μιλτιάδη Έβερτ είναι για μένα μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Τον ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά και δεσμεύομαι και απέναντί του, όπως δεσμεύομαι απέναντι σε όλους εσάς, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ενότητα και την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. έχει προβλήματα, και δομής και λειτουργίας», σημειώνοντας ότι «χρειάζεται ανανέωση παντού».

«Η ανανέωση δεν είναι μόνο θέμα προσώπων», επεσήμανε, αλλά «πάνω απ' όλα, θέμα νοοτροπίας, νέων ιδεών και νέου περιεχομένου της πολιτικής μας». Τόνισε δε την ανάγκη να γίνει το κόμμα πολύ πιο ανοιχτό και δημοκρατικό.

Επεσήμανε ακόμη πως οι προτάσεις της υπηρετούν τρεις βασικούς στόχους. «Πρώτον, να πετύχουμε μεγαλύτερη συλλογικότητα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Δεύτερον, να δώσουμε τη δυνατότητα δημοκρατικής έκφρασης στη βάση του κόμματος. Τρίτον, να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην καθημερινή κομματική μας λειτουργία», εξήγησε.

Δεσμεύθηκε δε να προωθήσει σημαντικές αλλαγές όπως «συγκεκριμένο χρόνο θητείας του Προέδρου του κόμματος», «προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων μας στην αυτοδιοίκηση», «αναδιάρθρωση της σύνθεσης τόσο του Συνεδρίου όσο και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος» και «θέσπιση εκλεγμένου Συμβουλίου Δεοντολογίας».

Όπως ανέφερε, απαιτείται επίσης «ουσιαστική διαβούλευση του κόμματος με την κοινωνία».

Κέρδισε το Τζόκερ μόνο με 6,5 Ευρώ!!!!!!!

Με 6,5 ευρώ ένας κάτοικος της Μυτιλήνης - μοναδικός τυχερός στην κλήρωση του τζόκερ, κέρδισε το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Το τυχερό δελτίο κατατέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο πρακτορείο του Γιάννη και της Αρχοντούλας Δανιήλ στη Μυτιλήνη.
Η ταυτότητα του τυχερού παραμένει άγνωστη.

Ο τυχερός έπαιξε δύο απλές στήλες 5+1 και ......

μια με σύστημα 6+1. Σε αυτή την τρίτη στήλη κρύβονταν οι τυχεροί αριθμοί και χρειάστηκε να διαθέσει συνολικά μόλις 6,5 ευρώ.

Το ενδεχόμενο υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες» από όλους εξετάζει το υπ.Οικονομικών

Αυστηρότερο «πόθεν έσχες» και διεύρυνση των τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική.

Συγκεκριμένα, η σχετική εισήγηση προβλέπει τη θέσπιση ειδικής δήλωσης που θα συνυποβάλλεται από τους φορολογούμενους με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ώστε να αποκτήσει πλέον νόημα το «πόθεν έσχες».

Στο πλαίσιο ενός αυστηρότερου συστήματος ελέγχου των εισοδημάτων, εξετάζονται οι εξής διατάξεις, αναφορικά με ....

τη χορήγηση δανείων που μπορούν να «κρύψουν» δαπάνες:

* Να μην αναγνωρίζεται ως μειωτικό στοιχείο της τεκμαρτής δαπάνης απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, το ποσό το οποίο θα προέρχεται από σύμβαση δανείου μεταξύ φυσικού προσώπου και εταιρειών του εξωτερικού που είτε είναι offshore είτε ακόμη, με πιο «σκληρή» πρόταση, και νόμιμες εταιρείες,

* Να μην αναγνωρίζεται ως μειωτικό στοιχείο της τεκμαρτής δαπάνης απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, το ποσό το οποίο θα προέρχεται από σύμβαση δανείου μεταξύ φυσικών προσώπων εφ' όσον η σύμβαση δανείου δεν έχει κατατεθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και των δύο συμβαλλομένων.

Βασική προϋπόθεση για τη μείωση της τεκμαρτής δαπάνης σε αυτή την περίπτωση θα είναι η λήψη του δανείου να έχει πραγματοποιηθεί πριν από την αγορά του περιουσιακού στοιχείου.

Πηγή: in.gr

Σε κουφώματα και τζάμια περιορίζεται το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων

Στην επιδότηση για αγορά θερμομονωτικών κουφωμάτων και διπλών τζαμιών αναμένεται να περιοριστεί, ελλείψει επαρκών κονδυλίων, το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον».

Το πρόγραμμα που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση «ψαλιδίζεται», καθώς ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, είχε ανακοινώσει πριν από περίπου δέκα ημέρες ότι το κονδύλι των 400 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχε διασφαλιστεί, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα, οι υπηρεσίες έχουν λάβει επίσης εντολή να εντάξουν και το κριτήριο της ενεργειακής φτώχειας στους όρους που θα προϋποτίθενται για να κριθεί κάποιος δικαιούχος επιδότησης.

Με βάση τον διεθνή ορισμό της ενεργειακής φτώχειας, φτωχός .......

θεωρείται όποιος δαπανά για ηλεκτρισμό, θέρμανση και κλιματισμό πάνω από το 10% του εισοδήματός του ετησίως.

Για την κατάταξη σε αυτή την κατηγορία, επομένως, θα λαμβάνονται υπόψη το εκκαθαριστικό του φορολογούμενου και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και των κοινοχρήστων του.

Εφόσον κριθεί εφικτό, το εν λόγω κριτήριο θα προστεθεί σε όσα είχαν θεσπιστεί από το αρχικό πρόγραμμα, δηλαδή το προς επιδότηση ακίνητο να έχει οικοδομηθεί πριν από το 1980 και το όριο τιμής ζώνης της περιοχής να είναι κάτω των 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Κ.Χατζηδάκης: Υπάρχουν λεφτά

Αν η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση, υπάρχουν τα χρήματα και ο τρόπος να εφαρμοστεί άμεσα το πρόγραμμα, είπαν την Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κ.Χατζηδάκης, πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Κ.Μουσουρούλης, πρώην γγ του υπουργείου.

Ο κ. Χατζηδάκης απέδωσε τη στάση της κυβέρνησης είτε σε «άγνοια» των διαδικασιών του ΚΠΣ, είτε σε διάθεση «μικροπολιτικής εκμετάλλευσης» του θέματος προκειμένου να διεκδικήσει την πατρότητα του προγράμματος.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, τα χρήματα (400 εκατ. ευρώ) είναι διαθέσιμα σε διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ, η χρηματοδότηση είχε συμφωνηθεί σε σύσκεψη που είχε γίνει στις 13 Ιουλίου με τους περιφερειάρχες και εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομίας και η μέθοδος που ακολουθήθηκε δεν είναι πρωτότυπη ούτε άγνωστη, καθώς με την ίδια διαδικασία, όπως είπε, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα απόσυρσης κλιματιστικών.

Ο κ. Χατζήδάκης δήλωσε, τέλος, ότι το πρόγραμμα πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις και ερασιτεχνισμούς, καθώς «την πράσινη ανάπτυξη δεν θα την πετύχουμε με συνθήματα, χαρωπές και τριανταφυλλί προσεγγίσεις».

Πηγή: in.gr

Π. Ψωμιάδης: Σέβομαι αλλά λυπάμαι για την απόφαση του Δ. Αβραμόπουλου

«Σέβομαι αλλά συγχρόνως λυπάμαι για την απόφαση αυτή του Δ. Αβραμόπουλου, τις θέσεις του οποίου επανειλημμένα επικρότησα», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και πρόσθεσε: «Θα μετανιώσουμε αν συνεχίσουμε να έχουμε την πλάτη γυρισμένη στην κοινωνία, όλες οι άλλες σκέψεις είναι εκ του πονηρού».

«Στη Νέα Δημοκρατία δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Προσωπικά αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης».

Ο κ. Ψωμιάδης ξεκαθάρισε .........

ότι θα μείνει μέχρι το τέλος, γιατί όπως είπε «έμαθα να πολεμάω».

«Θα μείνω γιατί είμαι πολύ σκληρό καρύδι για να πεθάνω πολιτικά», κατέληξε.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Υπέρ της υποψηφιότητας Ντόρας Μπακογιάννη και ο Μιλτιάδης Εβερτ

Υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη ετάχθη με γραπτή του δήλωση ο Μιλτιάδης Έβερτ, εκτιμώντας πως η πρώην υπουργός Εξωτερικών μπορεί να οδηγήσει και πάλι τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος ο νέος αρχηγός

«Η προσωπική ιστορία του καθενός είναι γνωστή και αξιολογείται από όλους», δήλωσε μιλώντας στο ρ/σ Real fm ο Κυριάκος Μητσοτακης σχολιάζοντας τις αιχμές του Β. Μεϊμαράκη κατά του Α. Σαμαρά.

«Πιστεύω όμως ότι η συζήτηση για το ποιος θα πρέπει να είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ πρέπει να γίνει με όρους μέλλοντος κι όχι με όρους παρελθόντος», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ακόμη ότι δεν είναι πλήρως ικανοποιημένος με τη μέχρι στιγμής συζήτηση στο .....

εσωτερικό της παράταξης.

«Κυρίως δεν έχουμε συζητήσει διεξοδικά όχι απλά για το τι κόμμα θέλουμε αλλά για το τι πολιτικές θα πρεσβεύει αυτό το κόμμα το οποίο θα θελήσουμε να έχουμε», είπε.

Σχολιάζοντας την πορεία της νέας κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «ξεκίνησε με μία θετική επικοινωνιακή δυναμική», ωστόσο «ήδη έχει βρεθεί αντιμέτωπη με προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες δεν έπρεπε να είχε αναλάβει».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Τέλος σε απόσυρση και πράσινο δακτύλιο

Καταργείται από σήμερα το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ αυτοκινήτων, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Ηδη υπεγράφη από το Υπουργικό Συμβούλιο νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα λάβει αριθμό ΦΕΚ αύριο.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το μέτρο της απόσυρσης δεν έχει περιβαλλοντικό νόημα, δεν ενισχύει την ελληνική οικονομία καθώς δεν υπάρχει εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία ενώ τέλος έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών το εκτιμούμενο ετήσιο κόστος ανέρχεται σε 400 .........

εκατ. ευρώ.
Οσοι έχουν αποσύρει έως σήμερα τα ΙΧ αυτοκίνητά τους θα τύχουν των ευεργετημάτων της προηγούμενης πράξης νομοθετικού περιεχομένου και θα αποζημιωθούν κανονικά.

Αυτοί έχουν το δικαίωμα είτε να πάρουν το ποσό των 1000 ευρώ, είτε το ποσό των 500 ευρώ και δύο κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τροποποιούνται τα περιβαλλοντικά τέλη

Από την πλευρά της η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι τροποποιούνται τα περιβαλλοντικά τέλη ΙΧ αυτοκινήτων σε σχέση με αυτό που ορίζονταν στην προηγούμενη πράξη Σουφλιά.

Με τη νέα ρύθμιση επιβαρύνονται λιγότερο τα μικρού κυβισμού αυτοκίνητα και επιβαρύνονται περισσότερο τα μεγάλου κυβισμού που είναι και ενεργοβόρα.

Στη νέα ρύθμιση τα τέλη κυκλοφορίας χωρίστηκαν σε τέσσερις κλάσεις ανάλογα με το έτος και τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη νέα διάρθρωση τα τέλη κυκλοφορίας κυμαίνονται:

Από 0 έως 68 ευρώ για ΙΧ αυτοκίνητα-μοτό μικρότερα των 301 κυβικών
Από 28 έως 96 ευρώ για ΙΧ 301 έως 785 κυβικά,
Από 94-187 ευρώ για ΙΧ από 786 έως 1357 κυβικά,
Από 184 έως 352 ευρώ για ΙΧ από 1358 έως 1928 κυβικά,
Από 428 έως 671 ευρώ για ΙΧ από 1929 έως 2357 κυβικά και
Από 562 έως 880 ευρώ για ΙΧ άνω των 2357 κυβικών.


Η υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε τέλος ότι καταργείται ο πράσινος δακτύλιος ο οποίος σύμφωνα με τη ρύθμιση Σουφλιά θα ίσχυε για την Αθήνα από το 2011.

Η κ. Μπιρμπίλη είπε ότι το μέτρο αυτό θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο ενός συνολικού πακέτου για την πολιτική αυτοκινήτου και τη βιώσιμη κινητικότητα όπως είναι ο τεχνικός έλεγχος, οι κάρτες καυσαερίων, η ενίσχυση του ρόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα δίκτυα των πεζοδρόμων, των ποδηλατοδρόμων, της ήπιας κυκλοφορίας, η αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης κλπ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Κατάργηση της μοριοδότησης για εντοπιότητα προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη

Την επανεξέταση της σκοπιμότητας του κριτηρίου της εντοπιότητας και της μόνιμης κατοικίας, όπου ισχύει σε προσλήψεις προσωπικού, στην κατεύθυνση της κατάργησης της μοριοδότησής του προτείνει, μεταξύ άλλων, ο Συνήγορος του Πολίτη σε Ειδική Έκθεσή του με θέμα το κριτήριο της εντοπιότητας και η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Παράλληλα, προτείνει τη δημιουργία ειδικού μητρώου, στο οποίο κάθε κάτοικος της χώρας να υποχρεούται να δηλώσει έναν και μόνο δήμο μόνιμης κατοικίας.

Όπως σημειώνει, η πολιτεία θα υποχρεούται σε ηλεκτρονική διασταύρωση της μοναδικότητας ....

της δήλωσης ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να δηλώσει μόνον έναν δήμο.

Σε περίπτωση μετακίνησης, ο πολίτης θα υποχρεούται να δηλώσει την αλλαγή του δήμου, προτού προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή του με το δημόσιο ή ΔΕΚΟ. Προσθέτει δε πως η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου μονίμων κατοίκων επιβάλλεται για την υποστήριξη του εξορθολογισμού της όλης διαδικασίας.

Μεταξύ άλλων στην έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει ότι το κριτήριο της «εντοπιότητας» έχει αποτελέσει, κυρίως τα τελευταία χρόνια, κριτήριο για την απόλαυση ορισμένων δικαιωμάτων και προϋπόθεση για την ικανοποίηση αιτημάτων αστικής κατάστασης και τη διεκδίκηση διαφόρων παροχών (προσλήψεις, μεταδημοτεύσεις, ενίσχυση πυροπαθών, άδεια εκμετάλλευσης περιπτέρου κλπ.).

Από τη μελέτη του σχετικού νομοθετικού πλαισίου και του τρόπου εφαρμογής του, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι η διαδικασία για τη χορήγηση της βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας πάσχει λόγω της διάστασης μεταξύ πραγματικής και προκύπτουσας από τα αποδεικτικά στοιχεία κατοικίας.

Όπως επισημαίνεται, ελλείψει υποχρέωσης δήλωσης της μόνιμης κατοικίας, δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος πιστοποίησης της μόνιμης κατοικίας των διαμενόντων στην Ελλάδα, ούτε συγκεκριμένος αριθμός ή/και είδος δικαιολογητικών από τα οποία να προκύπτει με ασφάλεια ο τόπος μόνιμης κατοικίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση βεβαιώσεων αμφίβολης ακρίβειας και τις διαρκείς αμφισβητήσεις είτε από ενδιαφερόμενους είτε από δημόσιες υπηρεσίες για ευνοιοκρατικές ή αυθαίρετες διαδικασίες.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αποσύρθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την κούρσα της διαδοχής.

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αναλυτικά, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Στις 13 Οκτωβρίου, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος, θέτοντάς την, στην κρίση των φίλων και των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.

Θεώρησα, ότι η κρίση που ακολούθησε τη συντριπτική ήττα της παράταξής μας, αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγάλη της ευκαιρία να μετατρέψει τη διαδικασία εκλογής σε απαρχή μιας πορείας ανανέωσης και της παράταξής μας και του πολιτικού μας συστήματος.

Για το λόγο αυτό, επέμεινα, από την αρχή σε μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το .........

Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ελάμβανε τις αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές του Καταστατικού μας, αποδέχθηκα μία λύση που, ενώ δεν απηχούσε τις πραγματικές προσωπικές μου απόψεις, έκρινα, ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξής μας.

Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του.

Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης.

Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.

Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους, που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του.

Για το λόγο αυτό, αποσύρω τη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος.

Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας δεν πρέπει να εξελιχθούν σε διαδικασίες οποιασδήποτε αμφισβήτησης και κυρίως της αποτελεσματικότητας των αναγεννητικών προσπαθειών της παράταξής μας.

Είναι αυτή, μία ακόμα σημαντική συνεισφορά μου την κρίσιμη τούτη ώρα, στην ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος της ηγεσίας, με τρόπο, όμως, που να συνδυάζει την επιλογή της νέας ηγεσίας με την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων ταυτότητας και ιδεολογίας.

Επιλέγω, δηλαδή, η περαιτέρω συμβολή μου να είναι συμβολή αρχών και ιδεών, μακριά από δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλία.

Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας».

Eπιστολή Δ. Αβραμόπουλου σε στελέχη

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε, λίγο πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη μη διεκδίκηση της Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, την ακόλουθη επιστολή προς όλα τα στελέχη του ανά την Ελλάδα, τα οποία στήριξαν την υποψηφιότητά του:

«Θέλω με όλη μου την καρδιά να σ΄ ευχαριστήσω για την τιμητική, στο πρόσωπό μου στήριξη της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω να γνωρίζεις, ότι αυτή η σχέση τιμής, μας σφραγίζει και μας δένει με ισχυρούς δεσμούς φιλίας.

Ωστόσο, κάτω από τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και τα οποία περιγράφονται στη δήλωση που επισυνάπτεται, θεωρώ, ότι η υποψηφιότητά μου, δεν ανταποκρίνεται στους σκοπούς που έχουμε θέσει.

Μετά την ανακοίνωση, που θα γίνει σε λίγο, είσαι ελεύθερος να κάνεις την όποια επιλογή σου, με γνώμονα τη συνείδησή σου και τα δικά σου κριτήρια.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά για την παράταξή μας. Και αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος, που στις τάξεις της, βρίσκονται και αγωνίζονται πολίτες της δικής σου αξίας».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ενοπλη ληστεία στο ΙΚΑ Φιλιατρών.

Ενοπλη ληστεία με λεία περίπου 4.000 ευρώ σημειώθηκε στις 8:30 το πρωΐ στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ στα Φιλιατρά.
Την ώρα του συμβάντος εντός του υποκαταστήματος βρισκόταν ο Διευθυντής κος Θεόδωρος Σαπέρας καθώς, μια υπάλληλος και τρεις πελάτες.

Ο Δράστης ηλικίας περίπου 30 - 35 ετών και σωματώδης που όπως φαίνεται είχε μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις του, μπήκε στις 8:30 το πρωί φορώντας κράνος και έχοντας κλειστό το πλαστικό τζαμάκι του για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά του.
Κοντοστάθηκε για ελάχιστο χρονικό διάστημα βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε στο εσωτερικό και χωρίς να χάσει καιρό έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του.

Πέρασε στο εσωτερικό των γραφείων από την ξύλινη πόρτα που βρίσκεται δίπλα απο τον γκισέ, και υπο την απειλή του όπλου τόσο στην υπάλληλο όσο και στον Διευθυντή απαίτησε να βάλουν τα χρήματα σε μια μικρή πλαστική τσάντα που είχε μαζί του.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Φιλιατρά News ο Κος Σαπέρας σκεφτόμενος ......

την σωματική ακεραιότητα της Υπαλλήλου αλλά και του ιδίου, κατευθύνθηκε στο χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται δίπλα από το γραφείο του, το άνοιξε και έβαλε περίπου 4.000 ευρώ.

Ο Δράστης φαίνεται ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος απο το ποσό και βλέποντας μια κερματοθήκη απαίτησε να αδειάσουν και εκείνο το περιεχόμενο.

Μετα την πράξη του ο Δράστης βγήκε απο το υποκατάστημα του ΙΚΑ και κατευθύνθηκε πεζός προς τον Άγιο Νικόλαο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τηλεφώνημα η αστυνομία έφτασε αμέσα στον χώρο του συμβάντος και παρά τις έρευνες που ακολούθησαν δεν κατάφεραν να βρεθούν τα ίχνη του Δράστη.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

1020.jpg (558 KB) 1027.jpg (498 KB) 1022.jpg (534 KB)

Ληστεία στο ΙΚΑ Φιλιατρών !!!

Με το καλημέρα δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο ταμείο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Φιλιατρών και με την απειλή όπλου άρπαξαν από το ταμείο του ΙΚΑ περίπου 5.000 Ευρώ και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εκτεταμένες έρευνες γίνονται αυτή την ώρα για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 2ας Νοεμβρίου 2009

ele2.jpg (799 KB) Foni_2.jpg (311 KB)