Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αντιδρά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Αφορά στα μαγαζιά κάτω των 250 τ.μ., ενώ τα πολυκαταστήματα θα παραμένουν ανοικτά μόνο 10 Κυριακές το χρόνο που συνδέονται με τις γιορτές και τις εκπτώσεις
Όλα τα καταστήματα ανοιχτά, όλες τις Κυριακές του χρόνου
Αντιδρά στο μέτρο και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας


Στην επιτάχυνση......

των αποφάσεων για την απελευθέρωση της αγοράς, με πρώτο βήμα να μένουν ανοιχτά όλα τα καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ.) όλες τις Κυριακές του χρόνου και τα πολυκαταστήματα 10 Κυριακές που συνδέονται με τις γιορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τις περιόδους των εκπτώσεων, προχωρά η κυβέρνηση.
Το θέμα ετέθη επιτακτικά από την τρόικα, η οποία ζήτησε οι ρυθμίσεις να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο «σκούπα» που θα πρέπει να ψηφιστεί ως τις 13 Μαΐου, προκειμένου να απελευθερωθεί η δόση των 2,8 συν 6 δισ. ευρώ από το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Έτσι, το θέμα μεταφέρεται στη Βουλή, η οποία θα κρίνει, τελικώς, αν τα μικρά εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά - προαιρετικά - 52 Κυριακές το χρόνο και θα νομοθετήσει τους νέους κανόνες λειτουργίας της αγοράς.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, η σχετική νομοθετική πρόταση θα κατατεθεί στη Βουλή κι αυτή θα αποφασίσει. Εκεί αναμένεται όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.
Επίσης οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τη δημιουργία Τράπεζας για ΜμΕ φαίνεται να μην προχωρά, καθώς ο κ. Horst Reichenbach διευκρίνισε, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των μικρομεσαίων, ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Έτσι ρευστότητα και στις ΜμΕ μπορεί να προσφέρει το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, το οποίο προωθείται από την κυβέρνηση και αναμένεται να είναι έτοιμο ακόμη ίσως κι ως το τέλος του έτους. Το Ταμείο αυτό θα έχει την εγγύηση του ελληνικού κράτους με κεφάλαια τα οποία θα προέρχονται από τρεις πηγές, δημόσια χρηματοδότηση, κεφάλαια διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων και από ιδιώτες επενδυτές.

Αντιδράσεις
Σε δήλωσή του εν όψει των εξελίξεων ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, επισημαίνει: «Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις απόψεις “κύκλων” του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι, αφού “κατήργησαν» την κυριακάτικη αργία για τα καταστήματα, φαίνεται πως “απορρίπτουν” την πρότασή μας για δήθεν ίδρυση αναπτυξιακής Τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων". Δεν ξέρουμε πια τι να πιστέψουμε, το υπουργείο, τους “κύκλους” του ή την τρόικα, στο θέμα των Κυριακών. Δεν ξέρουμε πλέον με ποιον να συζητήσουμε υπεύθυνα, τι ερωτήματα να θέσουμε και σε ποιον.
Ένα είναι σίγουρο, εμείς μαζί με τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας επιμένουμε στις προτάσεις της αγοράς για το θέμα των Κυριακών και, επίσης, θα προχωρήσουμε στο σχεδιασμό της πρότασής μας με τις συνεταιριστικές τράπεζες, για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ειλικρινά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο για τον οποίο το υπουργείο εξακολουθεί τα “μπρος – πίσω” στο θέμα των Κυριακών, όταν η πρόταση έχει καταδικαστεί από το σύνολο σχεδόν της αγοράς και της κοινωνίας και υπονομεύει την ανάπτυξη - την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί -, απορρίπτοντας εκ προοιμίου μία χρηματοδοτική πρόταση, που μπορεί να ωθήσει την αγορά προς το ξεπέρασμα της κρίσης».
Να σημειωθεί ότι εναντίον του μέτρου έχει ταχθεί και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

ΘΑΡΡΟΣ

25 χρόνια λειτουργίας του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου TAEKBONTO KYΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΙΑ Γιορτή του Αθλητισμού πραγματοποιεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Κώστας Αδαμόπουλος ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος TAEKBONTO KYΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς στον τοπικό αθλητισμό.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκτός από τους καθιερωμένους ........

χαιρετισμούς και το Ιστορικό του Συλλόγου και σημαντικές βραβεύσεις Πρωταθλητών του Συλλόγου που διακρίθηκαν σε Πανευρωπαικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα αλλά και ανθρώπους που βοήθησαν την διάδοση του Ολυμπιακού αθλήματος και πρόσφεραν στο Σύλλογο και τον τόπο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι προσκεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι των Αρχών της Τριφυλίας, Προπονητές με παρουσία συλλόγων ενώ θα ακολουθήσει Επίδειξη Αγωνιστικού Ταεκβοντό και αυτοάμυνας από τους αθλητές. Στο τέλος θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους αθλητές του συλλόγου και της Αγωνιστικής ομάδας ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με μικρή δεξίωση.

Παρών θα είναι παράλληλα γονείς των αθλητών αλλά και το Δ.Σ. του Συλλόγου στην όμορφη αυτή γιορτή του Αθλητισμού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην σήραγγα Ραψομάτη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, θα εφαρμωστούν από την Δευτέρα 22-4-2013 και ώρα 08.00 έως την Παρασκευή (26-4-2013) και ώρα 16.00

Συγκεκριμμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από...........

την Χιλιομετρική θέση (χ/θ) 184,600 έως την χ/θ 182,900 (σήραγγα Ραψομάτη - κατεύθυνση προς Καλαμάτα), και παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Καλαμάτα στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Ραψομάτη Α). Από τον κλάδο αυτό θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη contrafiow).
Στόχος των Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι η ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Η κοινοπραξία κατασκευής «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.», υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (Κ.Ο.Κ.)

3. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τα γεγονότα της Μανωλάδας [ VIDEO ]

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη συνεδρίαση της 18/04/2013 εξέδωσε ομόφωνα το πιο κάτω ψήφισμα.
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δ.Σ. Τριφυλίας καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν εχθές (17-04-2013) μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Η χθεσινή εξέλιξη .....

δεν αποτελεί ούτε μεμονωμένο γεγονός, ούτε τυχαίο. Στην περιοχή μεγαλοκαλλιεργητές φράουλας επιχειρούν να επιβάλουν τους δικούς τους σιδερένιους νόμους.

Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά – σύγχρονοι τσιφλικάδες με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο.

Το Δ.Σ. εκφράζει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τα θύματα και τις οικογένειες τους, της συγκεκριμένης δολοφονικής επίθεσης και καλεί την Κυβέρνηση :

1. Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης.

2. Να ληφθούν μέτρα προστασίας, ασφάλειας και ισονομίας των μεταναστών, ώστε να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα και πρόσβαση στις δομές Παιδείας – Υγείας –Ασφάλειας – Πρόνοιας, κλπ.

3. Τέλος το Δ.Σ. καλεί τους αγρότες κι όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να τα καταδικάσουν και να σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και σε κάθε φωνή ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Δείτε το Video από το kopanaki News



Φιλιατρά - Στόμιο: Αυτοψία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την κατάρευση της σκάλας [ VIDEO ]

Αυτοψία στην παραλία του Στομίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10 από κλιμάκιο του Δήμου Τριφυλίας και κλιμακείου της ΛΗ' Εφορίας Αρχαιοτήτων Καλαμάτας. Παρόντες ήταν και μέλη του Συλλόγου φίλων του Στομίου "Ο Άγιος Χριστόφορος" όπου έθεσαν και εκείνοι το πρόβλημα.
Από την Αρχαιολογική υπηρεσία παρευρέθησαν η μηχανικός κ. Πίκουλα Δήμητρα και η Αρχαιολόγος κ. Κλιάφη οι οποίες αφού είδαν την ζημιά που έχει προκληθεί συμφώνησαν οτι θα πρέπει να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Το Φιλιατρά News βρέθηκε στο χώρο και ο δήμαρχος .........

Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News είπε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο. Το Στόμιο είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής.
Με την φετινή κακοκαιρία κατέρρευσε και η τελευταία δίοδος προς την παραλία.
Ζητήθηκε από τον Δήμο να έρθει κλιμάκιο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας να δει επιτόπυ το πρόβλημα και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ζητήθηκε να δωθεί άδεια να γίνει άμεσα παρέμβαση στον χώρο.
Συζητήθηκε και ζητήθηκε να τραβηχτούν κάποιες επιπλέον φωτογραφίες από το σημείο και να αποσταλούν στην Αρχαιολογική υπηρεσία καθώς επίσης απο Δευτέρα με Τρίτη να σταλεί και μια μελέτη και τεχνική έκθεση για το δημιουργηθέν πρόβλημα.

Δείτε το σχετικό Video




Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων: Ψήφισαν ανασύνταξη του Γ.Π.Σ. της Β1 φάσης [ 4 video ]

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Στη 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας της 18-04-2013 με θέμα το Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων, τέθηκαν προς ψήφιση οι παρακάτω δύο (2) προτάσεις: ......

1. Όχι στην ανασύνταξη του Γ.Π.Σ. με βάση της παρατηρήσεις του Υ.ΠΕ.ΧΩ.

2. Εντολή ανασύνταξης του Γ.Π.Σ. της Β1 φάσης με βάση της παρατηρήσεις του Υ.ΠΕ.ΧΩ. και αυτές που τέθηκαν κατά τη διαβούλευση με το Υ.ΠΕ.ΧΩ. Η νέα ολοκληρωμένη πρόταση θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.η

Από τις πιο πάνω προτάσεις απορρίφθηκε η πρώτη ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα η δεύτερη.

ΔEITE 4 Video από την χθεσινή συζήτηση.







Και η ψηφοφορία από το Kopanaki News



Φιλιατρά: Ξεκινά το ΑΒ Food Market (AB Βασιλόπουλος). Εγκαίνια στις 22 Απριλίου



Εγκαίνια στις 22 Απριλίου και ώρα 09:30 το πρώϊ κάνει το ολοκαίνουριο Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος (Food Market) στα Φιλιατρά.
Το κατάστημα στεγάζεται σε ένα χώρο 450m2 διαθέτει χώρο .........

στάθμευσης 50 περίπου αυτοκινήτων και βρίσκεται στο 1ο Χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Φιλιατρών Κυπαρισσίας.
Με τιμές απολύτως ανταγωνιστικές το AB Food market σας υπόσχεται άνετες αγορές σε ένα πολύ μοντέρνο, οικείο και φιλικό κατάστημα.
Στο ΑΒ Food market θα βρείτε εξαιρετική ποιότητα προϊόντων με την υπογραφή ΑΒ, Μεγάλη ποικιλία Προϊόντων, Συμφέρουσες τιμές αλλα και δώρα και δωροεπιταγές.

Επιπλέον εκπτώσεις με την κάρτα AB Plus όπου για κάθε 3 ευρώ παίρνετε ένα πόντο που αντιστοιχεί σε 3 λεπτά του ευρώ έκπτωση. Και σε 200 πόντους παίρνετε δωροεπιταγή 6 ευρώ.

Δείτε το σχετικό φυλλάδιο που κυκλοφορεί.

Η ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News εύχεται στο ολοκαίνουργιο ΑΒ καλές δουλειές.

To Φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα πατώντας εδώ (κλίκ)



Κύριοι Υπουργοί, Οι Ανασχηματισμοί ΔΕΝ ανακοινώνονται!..

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Υπήρξαν, και ας ακούγεται σαν παραμύθι, άλλες εποχές στις οποίες οι ΡΕΠΟΡΤΕΡ των εφημερίδων εντόπιζαν ένα θέμα, έψαχναν τις ιδιαιτερότητές του, ανακάλυπταν πτυχές κρυμμένες επιτήδεια και αποκάλυπταν σε εντυπωσιακά ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ τους πρωταγωνιστές, λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή και γαργαλιστικές δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό υλικό για σχολιασμούς και ανάπτυξη επιχειρηματολογίας υπέρ και κατά!…

Μετά ακολούθησαν οι εποχές που η τεχνολογία άρχισε να ........

καλπάζει και να βοηθάει να γίνει ο «γύρος του κόσμου» με ασύλληπτες ταχύτητες μετουσιώνοντας το γνωστό αριστούργημα του Ιουλίου Βερν που απαιτούσε…ογδόντα μέρες να φαντάζει σαν γλυκό, αφελές παραμύθι για παιδιά.
Αλλά ο κόσμος άλλαξε αλλάξανε οι καιροί είναι όλα ψέματα κι ας φαίνονται για…αλήθεια!...
Παράγωγο της Εποχής της Πληροφορικής (που μας αφήνει, φοβάμαι, εσκεμμένα απληροφόρητους) είναι και η τηλεόραση που με ψηφιακή τεχνολογία και σε «πραγματικό χρόνο» φέρνει τα γεγονότα στα μάτια μας…άμεσα!

Στον Κόσμο όλο, και στην Ελλάδα, η Τηλεόραση πρώτη μας δίνει ανάγλυφα τα οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, ψυχοκοινωνικά, αστυνομικά και άλλα δεδομένα που συνθέτουν το καθημερινό μας πλαίσιο αναφοράς.
Στον κόσμο όλο υπάρχει πάντοτε η υπόνοια ότι ‘καθώς η εικόνα αξίζει όσος χίλιες λέξεις’ κάποια πράγματα παρουσιάζονται στο φιλοθεάμον τηλεοπτικό κοινό από οπτικές γωνίες που με το πρόσχημα της ενημέρωσης ουσιαστικά εξυπηρετούν άλλους στόχους με τη βοήθεια της σύγχρονης στρατηγικής (και των τεχνικών μέσων) της προπαγάνδας.
Είναι γνωστές οι θέσεις του Νόαμ Τσόμσκυ πάνω στο θέμα αυτό…
Αυτή η ‘υπόνοια’ στην Πατρίδα μας έχει αναχθεί σε επίσημη παράνοια και, για πολλούς από εμάς…δικαιολογημένα καθώς η ΤιΒι και κάποια αστέρια της δεν μπαίνουν καν στον κόπο να… «καλυφτούν…»

Άλλαξαν πολλά και με έντονα δραματικό τρόπο στην Ελλάδα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα από τον Μάη του 2010 μέχρι σήμερα αλλά στα «πρωινάδικα», στις προ-και-μετά-μεσημβρινές life style εκπομπές και στα βραδινά ‘μαγκαζίνα’ ΔΕΝ άλλαξε σχεδόν τίποτε.
Σε ότι αφορά τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ μας ή σύγχρονη ΤιΒι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ως πασαρέλα, αποτελεί το παλκοσένικο του πόθου όπου αναδεικνύονται μελλοντικοί Εθνοπατέρες και Εθνομητέρες και, φυσικά, πρωταγωνιστούν αδιαλείπτως τα ίδια επί σειρά ετών πρόσωπα που έτσι κατάφεραν και πέτυχαν μακροχρόνιες παρουσίες στο Κοινοβούλιο…
Τέλειωσαν οι φετινές φοιτητικές εκλογές, ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΝΤΑΣ, τη γενικότερη στάση των Ελλήνων απέναντι στους ‘εραστές της Εξουσίας’ με θεαματική ΑΠΟΧΗ αλλά πρώτη η ΔΑΠ, μετά η ΠΑΣΠ και ΟΛΟΙ οι άλλοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν τις…πρωτιές τους!
Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα;

Πλησιάζει το Πάσχα και θα είναι πολλά τα 24ωρα με Υπηρεσίες σε αργία και κλειστές Τράπεζες, και βιώνει η κοινή γνώμη μια διάχυτη ανησυχία που αφορά, κυρίαρχα, στα ‘πονηρά’ τριήμερα και τετραήμερα ‘αργίας’.
Ακόμη πιο έντονη, επιδέξια κρυμμένη για λόγους πολιτικής ευπρέπειας και καλών δημοσίων σχέσεων, η αγωνία κατόχων θώκων Υπουργικής Εξουσίας στον 3-Κομματικό Κυβερνητικό σχηματισμό.

Επίσης έντονη (αλλά και πιο κρυφή) η αγωνία επίδοξων Υπουργών που θέλουν να συμμετάσχουν στην Κυβέρνηση της… «Εθνικής μας Σωτηρίας!»
ΣΦΙΓΓΑ ο πρώτος στην τάξη Πρωθυπουργός κ Σαμαράς αλλά και ο δεύτερος Πρωθυπουργός μας κ Βενιζέλος και ο τρίτος Πρωθυπουργός μας κ Κουβέλης!
Λέτε να ληφθεί και να υλοποιηθεί η ‘Μεγάλη Απόφαση’ (μεγάλη όχι σε ότι αφορά το Κυβερνητικό έργο αλλά σε ότι αφορά την πιθανή διατάραξη πολύ ευαίσθητων ισορροπιών) και να βιώσουμε ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ μέσα στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα;
Πάντως, όπως μου λένε φίλοι που ‘γνωρίζουν’ κάτοχοι Υπουργικών θώκων αλλά και στελέχη εντός και εκτός Κοινοβουλίου που ορέγονται τις Υπουργικές καρέκλες και λιμουζίνες «ψήνονται» σαν πασχαλινά αρνιά…

Καλαμάτα-Ριζόμυλος ένας δρόμος ανάπτυξης και προόδου

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Ανάπτυξη χωρίς να αλλάξουμε τίποτα δεν υπάρχει.
Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος, αλλά προβληματίζομαι αν το ξέρουν στη Μεσσηνία.
Φορείς, εμπλεκόμενοι ..........

επενδυτές και λαός είναι σε μία συνεχή αντιπαλότητα σχετικά με το τι εννοεί ο καθ΄ένας ανάπτυξη.
Εδώ και αρκετά χρόνια που παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στον τόπο μου και τα τελευταία με την άλλη ματιά της πολιτικής, βλέπω ότι είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα!

Πάλι η αιώνια πάλη των φορέων, των επενδυτών και του λαού συνεχίζει ουδόλως μειούμενη.
Έτσι δημιουργούνται ερωτηματικά για το ρόλο αιρετών εκπροσώπων του λαού, στο ότι πιθανόν συνειδητά συντηρούν αυτήν την ομιχλώδη κατάσταση για να μπορούν να παρεμβαίνουν στις εξελίξεις.
Σήμερα που ο λαός δοκιμάζεται από τις δυσκολίες και την οικονομική δυσπραγία και που αναζητούμε και την ελάχιστη χαραμάδα ανάπτυξης, συζητάμε φιλολογικά λες κι έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κονδύλια για την πορεία έργων που θα δώσουν ανάσα στον τόπο μας.
Μιλώ για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος, ένα έργο που θα δώσει προοπτική σε όλη τη Νότιο -Δυτική Μεσσηνία και θα ανακουφίσει και τους πολίτες που καθημερινά ταλαιπωρούνται.

Ο υπάρχον δρόμος είναι ένα δρόμος που δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από μεγάλη επικινδυνότητα, με επακόλουθα σοβαρά τροχαία ατυχήματα και πολλά θανατηφόρα.
Χρέος όλων μας είναι να σταματήσουμε αυτήν την κατάσταση και να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. που έχουμε στη διάθεσή μας.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης στις 24.5.2009, παρών ήταν και ο σημερινός Δήμαρχος Μεσσήνης με την τότε ιδιότητα του Προέδρου της Ν.Ε.Υποδομών.

Άκουσε τις αιτιάσεις των κατοίκων της Μεσσήνης, δέχθηκε μάλιστα και τη μήνη πολλών εξ΄αυτών για τον αρχικό σχεδιασμό "κλειστού" δρόμου και έγινε ξεκάθαρη η βούληση της τοπικής κοινωνίας για "ανοικτό" δρόμο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αναφέρθησαν ξεκάθαρα.
Στις 26.6.2009 η αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών, πήρε τελικά απόφαση για "ανοιχτό" δρόμο 4ιχνο με ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και ορισμένο ύψος, που δε θα δημιουργεί περιβαλλοντικές αλλοιώσεις, αλλά θα υποδέχεται και κατάλληλα τα νερά.
Με αυτήν την απόφαση είχαν συμφωνήσει, τόσο ο τότε Δήμαρχος Μεσσήνης κ.Σπυρόπουλος, όσο και ο τότε Δήμαρχος Πεταλιδίου κ.Κουτσοδημτρόπουλος.
Σήμερα 4 χρόνια μετά κι ενώ βρισκόμαστε στο παρά πέντε να χαθεί η χρηματοδότηση από το κομμάτι του ΕΣΠΑ, μαθαίνουμε ότι στη μελέτη δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα όσα είχαν συμφωνηθεί για την τροποποίησή της.

Εύλογη λοιπόν η απορία ,γιατί κάποιοι εμμένουν σε υλοποίηση δρόμου ταχείας κυκλοφορίας κόντρα στη βούληση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης όλο αυτό το διάστημα δεν παρακολούθησαν την πορεία της ΜΠΕ δηλ. αν προχώρησε η αναθεώρησή της, με την ενσωμάτωση των προτάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης;
Επίσης ζήτημα εγείρει και η τακτική της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου. Δεν ξεκαθάρισε τη θέση της σχετικά με τη ΜΠΕ, αντιθέτως οι πρόσφατες δηλώσεις του κ.Τατούλη την περιέπλεξαν, ενώ η σκέψη να "πετάξει " την καυτή πατάτα για μία ακόμη φορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θυμίζει το τι έγινε με το λιγνίτη στη Φαλάνθη-Χωματερό.

Μετά από αυτούς τους χειρισμούς,εύλογα δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις για το ρόλο της αιρετής Διοίκησης στην πορεία του τόπου, όταν σε μείζονα αναπτυξιακά ζητήματα, νίπτει τας χείρας της και δεν λαμβάνει ευθαρσώς θέση.
Το θέμα είναι, πως η μελέτη που χρηματοδότησε ο αείμνηστος Βασίλης Κωνσταντακόπουλος που είχε πάντα στην καρδιά του τη Μεσσηνία, αφέθηκε στο χρόνο και κινδυνεύει από τακτικισμούς, να μην υλοποιηθεί ο δρόμος "ανάσα" της Δυτικής Μεσσηνίας.

Παρά το αδιέξοδο, βασίζομαι στο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού μας κ.Αντώνη Σαμαρά και στην ικανότητα του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Μανώλη Αγγελάκα που έχει αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης.Ήδη προσπαθεί για την απεμπλοκή του θέματος μέσα στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για να μη χαθεί το μέρος της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, αφού φυσικά αναθεωρηθεί η ΜΠΕ σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματα της Μεσσήνης.

Διάλεξη στην Καλαμάτα

Την προσεχή Δευτέρα, 22 Απριλίου, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, ώρα 19:00, υπό την αιγίδα της Ένωσής μας, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Δρ Αρχαιολογίας, κ. Ξένης Αραπογιάννη, με θέμα «Ο πολιτισμικός πλούτος της Μεσσηνίας μέσα από τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις».

Είσοδος Ελεύθερη.



Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 18-4-2013 ]




Μια φιλιατρινιά στον Διαγωνισμό της HALLS [ VIDEO ]

Αυτή η κοπέλα είναι η Πέρσα Δαγκλή, και έχει πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού της Halls.

Το μόνο που .....

μπορούμε να κάνουμε εμείς για να την υποστηρίξουμε είναι να ψηφίσουμε το βίντεο της για να κερδίσει στο διαγωνισμό!

Οπότε, αν έχετε λογαριασμό στο youtube, ψηφίστε το παρακάτω βίντεο ώστε να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε τη Φιλιατρινούλα μας!



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Θρασύτατοι κακοποιοί μπήκαν χθες τα ξημερώματα στο σπίτι τους, τις χτύπησαν και τις λήστεψαν
ΦΙΛΙΑΤΡΑ Εφιαλτικές στιγμές για τρεις γυναίκες


Τρεις θρασύτατοι κακοποιοί παραβίασαν σπίτι στη Γιόλακα Φιλιατρών.......

τα ξημερώματα χθες, όπου χτύπησαν και λήστεψαν την ηλικιωμένη μητέρα και τις δύο κόρες της που κοιμούνταν. Οι κακοποιοί δε δίστασαν ούτε μπροστά στη θέα των πέντε μεγαλόσωμων σκύλων που ήταν ελεύθερα στην αυλή, ενώ χτύπησαν και έσπασαν το πόδι στο λυκόσκυλο που ήταν στο σπίτι μαζί με τις τρεις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ την Ελλάδα η ντροπή της Μανωλάδας! Καταδίκη των γεγονότων από κόμματα και φορείς. Διεθνής διασυρμός για τις συνθήκες ζωής και εργασίες των μεταναστών.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», αφού η Μανωλάδα είναι δίπλα μας, ενώ και σε Μεσσηνιακές περιοχές η κατάσταση είναι τραγική.
Στο σημερινό φύλλο της «Φ» διαβάζουμε ακόμη:
• ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Ο Σαμαράς στα γραφεία της σπουδαστικής παράταξης της ΝΔ συνεχάρη τους πρωταγωνιστές για τη νίκη στις φοιτητικές εκλογές, όπως και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Α. Παπαμιμίκος.
• «ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ» η αγορά ελαιολάδου με αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης. Το εμπόριο χύμα ελαιολάδου περιορίζει κατά πολύ τα ελληνικά οφέλη.
• ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων μετά από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρου Μπρεδήμα.
• ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ την τροποποίηση της σύμβασης για την Ολυμπία Οδό καλεί ο Τατούλης τους Πελοποννήσιους βουλευτές, επαναλαμβάνοντας ότι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το «κούρεμά» της αποτελεί Casus Belli.
• ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (Δημ. Κουκούτσης, Ηλ. Κασιδιάρης και Ηλ. Παναγιώταρος) τα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Μεσσήνη. Ανακοίνωση-προειδοποίηση ότι δεν θα δεχθούν παρενόχληση και αντισυγκέντρωση κατά τα εγκαίνια.
• ΑΝΕΒΑΖΕΙ τους τόνους ο δήμαρχος Καλαμάτας για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος και άρθρο της Αντωνίας Μπούζα για την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου.
• ΑΡΘΡΟ του Μεσσηνιακής καταγωγής ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη για το υποτιθέμενο φλερτ ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ.
• ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ στα Φιλιατρά όπου «χτυπήθηκε» για μία ακόμη φορά το πάρκο της Βλαχέρνας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!