Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Νύχτα πόνου και καψούρας με λουλουδοπόλεμο απόψε στο Club FaMous



Χορηγός επικοινωνίας της Βραδιάς είναι το Φιλιατρά News



Ανυπαρξία Υπαρξιακής Συνύπαρξης…

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Μπορεί να μοιάζει με λογοπαίγνιο ο τίτλος της σημερινής μου άποψης αλλά αυτό δεν είναι πρόθεσή μου ούτε υπαγορεύεται από κάποια ανάγκη να προσελκύσω την περιέργεια σας φίλες και φίλοι αναγνώστες των κειμένων που αναρτώ στο διαδίκτυο. Μέσα από τις στατιστικές αναλύσεις γνωρίζω ότι τα κείμενά μου είναι, γενικώς, καλοδεχούμενα και δεν χρειάζονται επικοινωνιακά τεχνάσματα. Και, φυσικά, οι δικές σας κριτικές αποτελούν για μένα ευπρόσδεκτες βελτιώσεις στην προσπάθεια να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες, τις προκλήσεις, τα προβλήματα και να μοιραζόμαστε την χαρά, όταν βρίσκουμε λύσεις στην πρωτόγνωρη καθημερινότητά που βιώνουμε.

Είναι δραματική η καθημερινότητά μας για την ..........

οποία την ΚΥΡΙΑ, και σχεδόν αποκλειστική, ευθύνη έχει το Πολιτικό μας Σύστημα και οι Πολιτικοί που μας Κυβέρνησαν τα τελευταία 37 χρόνια και συνεχίζουν να μας Κυβερνούν. Θα ήταν, ανόητο, όμως να αρνηθούμε ότι εμμέσως και ελαχίστως ευθυνόμαστε εσείς και εγώ (και ας λέει όσα λέει περί του αντιθέτου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ Πάγκαλος).
Δυστυχώς αυτή την δραματική και απελπιστική καθημερινότητά μας την αναδεικνύουν σχεδόν αποκλειστικά πλέον μόνο τα ελληνικά blogs καθώς εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί ΔΕΝ την αγγίζουν, ΔΕΝ την αναδεικνύουν, ΔΕΝ προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτιά της και τους υπαίτιους εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων!

Και μάλιστα, εις επίρρωση της θεωρίας της συνομωσίας, που διαβλέπει συμψηφισμό και «συγκάλυψη» Ενόχων και Ενοχών τα Ελληνικά ΜΜΕ που συχνά λειτούργησαν ως «το μακρύ χέρι της εκάστοτε Κυβερνητικής Εξουσίας» και ευθύνονται για χειραγώγηση και διαμόρφωση της κοινής γνώμης μετά την παραίτηση του κ Παπανδρέου και την «αναδόμηση» της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την πρόσθεση «ολίγης Νέας Ν.Δ. και ΛΑΟΣ» έχουν και τα ίδια δραματικά Οικονομικά προβλήματα που διαβρώνουν και τον οποιονδήποτε ιδεολογικό πολιτικό τους προσανατολισμό…

ΔΕΝ υπάρχει ούτε κατά διάνοια ως στόχος των κειμένων μου στο διαδίκτυο κάποια λανθάνουσα ή κρυφή επιθυμία να χαϊδέψω αυτιά αλλά είναι δηλωμένη η πρόθεση και ευχή μου ως συντάκτη τους να ακουμπήσω ψυχές, να αναδείξω πραγματικότητες που μας χαρακτηρίζουν κοινωνιολογικά και μας τραυματίζουν ψυχολογικά ως Λαό και Έθνος, και τολμώ να τα λέω όπως και πολλοί άλλοι αρθρογράφοι στην ελληνική «μπλογκόσφαιρα» και εγώ εξαιτίας και επιθέτου… ΠΙΠΕΡΑΤΑ!..

Έχω αναφερθεί και άλλες φορές στην παλιά κινέζικη “κατάρα” που εκτοξεύεται από τον κακοπροαίρετο γείτονα στον αθώο γείτονα ως ευχή…«Σου εύχομαι» λέει ο κακοπροαίρετος Κινέζος στον ανυποψίαστο γείτονά του «...να ζήσεις σε ενδιαφέρουσες εποχές!»

Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να δηλώσω ότι εμάς μας καταράστηκε κάποιος κακοπροαίρετος γείτονας (Η Κίνα κείται μακράν της Ελλάδος για να δεχτούμε ότι υπήρξε μας καταράστηκε κάποιος Κινέζος) αλλά διαπιστώνω όπως όλοι μας ότι ζούμε πράγματι σε ενδιαφέρουσες αλλά και πολύ δύσκολες εποχές!

Είναι οι ποιοτικά δύσκολοι καιροί που διάγουμε, εμείς και τα παιδιά μας, αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, πολλών εσκεμμένων προσπαθειών, αλλά και πολλών παραλείψεων όχι μόνο δικών μας αλλά πολύ περισσότερο εκείνων που κρατούν στα χέρια τους, σε τοπικό και εθνικό και λιγότερο σε παγκόσμιο επίπεδο την πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική εξουσία....
Στη μορφοποίηση της σημερινής ψυχολογικής, κοινωνιολογικής, πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής μας πραγματικότητας δεν φταίει μόνο αυτό που, σχεδόν συνωμοτικά κάποιοι φρόντισαν να γίνει η οδυνηρή μας πραγματικότητα, αλλά και όσα εμείς με το πατροπαράδοτο πνεύμα του ωχαδερφισμού, με τις παραλείψεις και την τυφλή με παρωπίδες προσήλωση σε Κόμματα και Αρχηγούς επιτρέψαμε να γίνει!

Στα σύγχρονα πολυπρόσωπα και συνάμα απρόσωπα, πολύβουα και ταυτόχρονα οδυνηρά στη σιωπή του πόνου αστικό-βιομηχανικά μας κέντρα, στις μεγαλουπόλεις μας, διαπιστώνουμε την ανελέητη ανυπαρξία της υπαρξιακής μας συνύπαρξης που απαιτεί την προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης οι οποίες θρυμματίστηκαν!..
Μεταλλαχθήκαμε από το κραταιό και παρήγορο ΕΜΕΙΣ σε μικροσκοπικά και αδύναμα ΕΓΩ που μέχρι πρόσφατα περιφέρανε την πλήξη, την ανία και την ψευδαίσθηση της οικονομικής ευρωστίας με «δανεικά» και αυτάρεσκο ναρκισσισμό! Τώρα υποχρεωθήκανε από την τρόικα και την Κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» να περιφέρουν την ανυπαρξία τους με μειωτική ορμή μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς ενός οικονομικού συστήματος που καταρρέει και ενός κοινωνικού συστήματος που καθημερινά αλλοτριώνει τα παιδιά από τους γονείς, τον σύντροφο από την συντρόφισσα, τον αδελφό από την αδελφή, αφού πρώτα κατάφερε να αλλοτριώσει τον σύγχρονο Έλληνα και την Ελληνίδα από άνθρωπο ως συνάνθρωπο, από τον πολίτη ως συμπολίτη, από τον κάτοικο της πολυκατοικίας ως συγκάτοικο...

Τελικά η ανυπαρξία της υπαρξιακής μας συνύπαρξής ως συνανθρώπων, συμπολιτών, συνοδοιπόρων, συγκατοίκων που μπορούσαν να μοιράζονται τον πόνο και τη χαρά, χωρίς Κομματικά γυαλιά και μακριά από την επιμελώς καλλιεργηθείσα αίσθηση της ιδεολογικής και πολιτικής διαφοράς από κατόχους της Εξουσίας που συνέτρωγαν και συνέπιναν και συνεχίζουν το «παραμύθι», τώρα πλέον αναιρεί ΚΑΘΟΛΙΚΑ την ψευδαίσθηση ότι…συνυπάρχουμε!

Τί κρίμα, αλήθεια !

ΔΕΗ:Αυξήσεις έως 5% στα τιμολόγια επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Αυξήσεις έως 5% στις χρεώσεις της ενέργειας, «πάγωμα» στα τέλη χρήσης δικτύου και μεγάλες ανατιμήσεις (έως και πενταπλασιασμός) των τελών για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας προβλέπουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (άρδευση, αποστράγγιση κλπ.) που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

Πρόκειται για 8.000 περίπου επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους (βιοτεχνίες, βιομηχανίες, πολυκαταστήματα, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία κ.α.) για τις οποίες τα τιμολόγια απελευθερώθηκαν από 1ης Ιανουαρίου.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα τα νέα τιμολόγια, τα ..........

οποία θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης, η ΔΕΗ κατήργησε το διαχωρισμό των χρεώσεων μεταξύ εμπορικής και βιομηχανικής χρήσης όπως επίσης και τις διαφορετικές χρεώσεις που ίσχυαν για τη χειμερινή και τη θερινή περίοδο. Παραμένει η διαφοροποίηση της τιμολόγησης ημέρας / νύχτας με τα νυχτερινά τιμολόγια σημαντικά φθηνότερα από τα ημερήσια.

Αναλυτικά οι νέες χρεώσεις για εμπορικές - βιομηχανικές επιχειρήσεις:

-Χρέωση ισχύος (πάγιο): 7,25 ευρώ ανά κιλοβάτ το μήνα. Η παλιά χρέωση ήταν 2,65 ευρώ / μήνα το χειμώνα (Οκτώβριος - Μάιος) και 6,06 ευρώ το καλοκαίρι (Ιούνιος - Σεπτέμβριος). Η αύξηση συνεπώς είναι 19,6 έως 173 %.

-Χρέωση ενέργειας: Το ημερήσιο τιμολόγιο (7 π.μ. - 11 μ.μ.) είναι 0,06388 ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 0,06183 για το εμπορικό (αύξηση 3,3 %) και 0,06083 για το βιομηχανικό (αύξηση 5 %). Το νυχτερινό τιμολόγιο (11 μ.μ.- 7.π.μ.) γίνεται 0,05015 ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 0,05003 για το βιομηχανικό (αύξηση 0,2 %) και 0,05103 για το εμπορικό (μείωση 1,7 %).

-Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας: για το εμπορικό από 0,01141 ευρώ ανά κιλοβατώρα αυξάνονται σε 0,0179 (αύξηση 56 %) και για το βιομηχανικό από 0,00587 σε 0,00691 (αύξηση 17 %).

Για το αγροτικό τιμολόγιο η τιμή της κιλοβατώρας αυξάνεται σε 0,05933 ευρώ από 0,04946 (αύξηση 19 %) και οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) κατά 474 % (από 0,00095 σε 0,00546 ευρώ ανά κιλοβατώρα).

Οι χρεώσεις των ΥΚΩ καλύπτουν το κόστος για κοινωνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ που επιβάλλονται από το κράτος, όπως το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, το τιμολόγιο των πολυτέκνων και κυρίως το κόστος της ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών με το ίδιο τιμολόγιο που ισχύει στην ηπειρωτική χώρα. Οι χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής τόσο για το εμπορικό - βιομηχανικό όσο και για το αγροτικό τιμολόγιο (οι οποίες ρυθμίζονται από τη ΡΑΕ) "παγώνουν" στα περυσινά επίπεδα.

ΑΠΕ - ΜΠE

Εντοπίστηκε πλοιάριο με λαθρομετανάστες στο Μεσσηνιακό

Στο λιμάνι της Πύλου οδηγείται συνοδεία σκαφών του Λιμενικού, το πλοιάριο με τους λαθρομετανάστες που εντοπίστηκε στ' ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα.............

επιβαίνουν στο σκάφος. Η επίσημη καταμέτρηση θα γίνει από στελέχη του Λιμενικού στο λιμάνι της Πύλου.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Συνεδριάζει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Καλκαβούρας, περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:


1. Κατάρτιση Κανονισμού Λειτουργίας Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Τριφυλίας.
2. Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Τριφυλίας.
3. Προσδιορισμός των ορίων του προϋφισταμένου του έτους 1923 οικισμού κάτω Κοπανακίου, της κοινότητας Κοπανακίου, της Δ.Ε. Αετού του Δήμου Τριφυλίας, σύμφωνα με το Π.Δ. της 24-04-1985, ΦΕΚ 181/Δ/03-05-85 (Έγκριση της αριθ. 87/2011 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
4. Αίτηση Αδαμόπουλου Κίμωνα του Θεοδώρου για διαγραφή τελών σύνδεσης αποχέτευσης Δ.Κ. Φιλιατρών.
5. Αίτηση Αλεξανδρόπουλου Χαραλάμπους του Νικολάου για διαγραφή τελών ύδρευσης Δ.Κ. Φιλιατρών.
6. Αίτηση του Καραμίχαλου Σωτηρίου του Παν/τη για διαγραφή ποσού 35,25 ευρώ από Βεβαιωτ. Κατάλογο ΤΑΠ Τ.Κ. Σπηλιάς, έτους 2010, λόγω λάθους στη χρέωση καθώς και επιστροφή 259,80 ευρώ από λάθη στη χρέωση ΤΑΠ (για το ίδιο ακίνητο), παρελθόντων ετών 2007, 2008, 2009).
7. Τροποποίηση της αριθ. 252/2011 απόφασης Δ.Σ. σχετικά με την κατανομή του ποσού επιχορήγησης για κάλυψη δράσεων πολιτικής προστασίας – πυροπροστασίας.
8. Ανάκληση της αριθ. 383/2011 απόφαση Δ.Σ. και έγκριση της αρ. 14/2011 απόφασης Συμβουλίου Τ.Κ. Αετού.
9. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Τσιμεντόστρωση Δημοτικών οδών», τέως Δήμου Κυπαρισσίας.
10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης Ε.Ο. Κυπαρισσίας - Αρμενιών Δ.Τριφυλίας».
11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τεχνικών στην Άνω Πόλη».
12. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση μονάδας βιολογικού καθαρισμού Δήμου Φιλιατρών».
13. Διαγραφή ποσού 65,50 ευρώ του Γιάνναρη Σωτήριου από το χρηματικό κατάλογο Κ.Ο.Κ. έτους 2004.
14. Διαγραφή των τόκων από οφειλή παράβασης ΚΟΚ του Λαμπρόπουλου Αντωνίου, λόγω θανάτου.
15. Διαγραφή παράβασης – κλήσης ποσού 80,00 ευρώ της εταιρίας GMAC LEASEBV από το χρηματικό κατάλογο κατάλογο.
16. Διαγραφή ποσού 34,50 ευρώ από οφειλή παράβασης Κ.Ο.Κ. της εταιρείας «Auto team Ανώνυμη Εμπορική», έτους 2005.
17. Αίτηση Καλογερόπουλου Αγαθοκλή του Δημητρίου για διαγραφή ποσού 1.174,20 ευρώ από πρόστιμα Κ.Ο.Κ. λόγω απορίας.
18. Έγκριση της αριθ. 34/2011 απόφαση Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων, για δωρεάν παραχώρηση καθισμάτων στο Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων.
19. Έγκριση της αριθ. 7/2011 απόφ. Τ.Κ. Μουζακίου σχετικά με μεταφορά του Αγροτικού Ιατρείου.
20. Αίτηση Γεωργιάδη Χριστίνας του Παν/τη για διαγραφή οφειλής τελών κατάληψης πεζοδρομίου, ετών 2008 και 2009, λόγω οικονομικής αδυναμίας.
21. Λήψη απόφασης περί υποβολής πρότασης ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ του έργου «Βελτίωση οδού Γαργαλιάνων – Βάλτας» και έγκριση τεχνικής μελέτης και τευχών δημοπράτησης και χορήγηση σχετικής εξουσιοδότησης στο Δήμαρχο.
22. Δακοκτονία Δήμου Τριφυλίας έτους 2012.
23. Χορήγηση παράτασης του έργου «Φυτεύσεις & διαμόρφωση κηπαρίων σχολείων Φιλιατρών».
24. Χορήγηση παράτασης του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κυπαρισσίας».
25. Αποδοχή ποσού 11.830,65 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων.
26. Παράταση χρόνου ολοκλήρωσης του έργου «Υπηρεσίες Υποστήριξης για την επικαιροποίηση της Διαχειριστικής Επάρκειας τύπου α΄ και β΄ του Δήμου Τριφυλίας».
27. Έγκριση της αριθ.2/2011 απόφασης της ΚΕΠΑΠΠΕΔΗΤ περί πρόσληψης Κοινωνικού Λειτουργού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
28. Έγκριση της αριθ.3/2011 απόφασης της ΚΕΠΑΠΠΕΔΗΤ περί πρόσληψης 2 καλλιτεχνών για το Εικαστικό Εργαστήρι & 3 μουσικών για το Ωδείο.
29. Αντικατάσταση τακτικού μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΠΑΠΠΕΔΗΤ.
30. Παραχώρηση θέσεων εμποροπανήγυρης «Αγ. Χαραλάμπους», Δ.Κ. Φιλιατρών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ένταξη για χρηματοδότηση του έργου "ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ" στο ΔΕΠΙΝ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 755.000,00 € και συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 725.153,00€» με δικαιούχο τον Δήμο Τριφυλίας

Ειδικότερα,
Τίτλος Πράξης: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ»
προϋπολογισμού 755.000,00 € και συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 725.153,00 €.

Το έργο αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου ........

ύδρευσης της πόλης των Φιλιατρών με την κατασκευή δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 7758 μ .
Ειδικότερα προβλέπεται ειδικότερα η κατασκευή κεντρικού αγωγού από πολυαιθυλένιο από την δεξαμενή έως την κεντρική πλατεία.

Οι διάμετροι των αγωγών ποικίλουν βάσει των υδραυλικών υπολογισμών από Φ90 έως Φ355, και θα τοποθετηθούν οι αντίστοιχες δικλείδες με τα φρεάτια τους .
Το έργο είναι μεγάλης σημασίας για την Δημοτική ενότητα Φιλιατρών διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το υπάρχον δίκτυο στο οποίο λόγω των συνεχών βλαβών υπάρχει μόνιμος κίνδυνος εισροής βλαβερών ουσιών και η ποιότητα νερού που παρέχεται στους πολίτες δεν είναι η καλύτερη, ενώ θα επιτευχθεί και εξοικονόμηση ύδατος από την μείωση των διαρροών.

Mεγάλη πτώση το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση της ALCO

Μια νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Star Channel αποτυπώνει την πλήρη κατάρρευση του δικομματισμού, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μεγάλη πτώση και αγγίζει μόλις το 11,1%.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ..........

ψήφου με ποσοστό 21,7%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,1%. Εντυπωσιακό είναι ότι τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων δεν ξεπερνούν αθροιστικά το 30%. Ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 8% που παίρνει οριακό προβάδισμα έναντι του ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7,7%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,1% και ο ΛΑΟΣ με 5%.

Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,9%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 29% και το ΠΑΣΟΚ 15%. Στην Τρίτη θέση ισοψηφούν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά με 10,5% και έπονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 8% και ο ΛΑΟΣ με 6,5%. Πάνω στο όριο του 3% βρίσκονται οι Οικολόγοι.

iefimerida

Πότε επιτέλους θα κλείσει η λακουβάρα έξω από την Αγροτική Τράπεζα;

Ναι, στο σημείο πριν αρκετό καιρό υπήρξε βλάβη στη ύδρευση, ναι, το συνεργείο αποκατάστασης έφτιαξε την βλάβη, έκλεισαν την μεγάλη γούβα που είχαν ανοίξει, αλλά έμεινε έτσι με τα χώματα.
Ούτε λίγη άσφαλτος. Τίποτα. Και είναι η είσοδος της πόλης και μάλιστα επάνω στην κεντρική πλατεία.

Ο κόσμος διαμαρτύρεται, φωνάζει το αναφέρει στον Δήμο, το αναφέρει στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, αλλά ουδείς κάνει κάτι.
Χθες την ώρα που φωτογράφιζε την λακουβάρα ..........

άνθρωπος μας, παρακείμενος καταστηματάρχης τον ρώτησε, αν είναι ωραία η λακούβα που φωτογραφίζει. Προφανώς με επικριτική διάθεση, για την αδιαφορία που δείχνει ο Δήμος.

Οι βροχές των τελευταίων ημερών, έχουν επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση στο σημείο, με αποτέλεσμα τα οχήματα που έρχονται από το Γυμνάσιο, φτάνοντας στην Αγροτική Τράπεζα, να κάνουν σλάλομ για να αποφύγουν την λακουβάρα και σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν να συγκρουστούν με όχημα που στρίβει στην γωνία στο καφέ "Αρχαίον" προς το γυμνάσιο.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να γίνει κανένα ατύχημα στο σημείο και να ξεκινήσουν παρατράγουδα;
Είναι τόσο δύσκολο ρε σεις να κλείσετε την κω..λακούβα;

Σε λίγες μέρες θα έχουμε τη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους του πολιούχου της πόλης μας (θα γιορτάζει και η μεγάλη προεδράρα της Δημοτικής ενότητας μας Φιλιατρών) και οι επισκέπτες - προσκυνητές θα είναι κατά χιλιάδες.
Αυτήν την εικόνα θα συναντήσουν μπαίνοντας στην πόλη; Την λακουβάρα;
Δηλαδή από μόνοι σας δεν μπορείτε να κάνε τε κάτι παρά μόνο αν σας κράξουμε; Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Θα σας κράζουμε νύχτα μέρα μέχρι να βάλετε μυαλό.

Ο Μπάμπης ο Στάμος, η μεγάλη προεδράρα της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών έχει κάνει τίποτα για να κλείσει η κω...λακούβα; Η δεν βρήκε ευκαιρία να σηκωθεί από την πολυθρόνα του στην οποία στρογγυλοκάθεται το πρωί και την αποχωρίζεται το μεσημέρι που κλείνει το Δημαρχείο αδιαφορώντας για το οτιδήποτε;

Πάρτε λίγη πίσσα ρε για να κλείσετε την λακούβα. ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ. ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Κ. Πούλο για ρίξε κανα γκάζι εκει στο Δημαρχείο μπας και σηκωθεί λίγο από την θέση του ο Στάμος. Τι στα κομμάτια. Αντιδήμαρχος είσαι. Ανώτερος από αυτόν. Κάνε κανένα χώσιμο να ξυπνήσει.

Ενημέρωσε τους αγρότες για τις άδειες χρήσης νερού ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Ενημέρωση στους αγρότες των Φιλιατρών σχετικά με τις διαδικασίες αδειών χρήσης νερού έκανε χθές το απόγευμα στις 7:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Αλεξανδρόπουλος είπε ότι ζητήθηκε η συνδρομή των γεωπόνων του Δήμου να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα αλλά χρειάζεται και το στίγμα της γεώτρησης με GPS το οποίο οι γεωπόνοι δεν έχουν.

Πρότεινε σαν καλύτερη λύση την όλη διαδικασία .........

που θα γίνει να την αναθέσουν σε γεωλόγο.
Αρχικώς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους αγρότες και από εκεί και μετά όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός να ζητήσουν προσφορές και να προτιμηθεί αυτός που θα δώσε την μικρότερη. Είπε ότι είναι πιο συμφέρουσα λύση καθώς μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη τιμή.

Όποιος οριστεί θα έρθει εδώ και θα δει κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Τόνισε ότι υπάρχει θέμα με τις απομακρυσμένες γεωτρήσεις που υπάρχουν από τις καλλιέργειες και διευκρίνισε ότι είναι πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η υφαλμύρωση των γεωτρήσεων στις παράκτιες περιοχές.
Σχετικό αίτημα έχει γίνει προς τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά από τον οποίο ζητήθηκε η τροποποίηση του κανονισμού. Εκείνος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Είπε ότι το αίτημα το έχει προωθήσει στην περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Γεωργικής ανάπτυξης ώστε να τροποποιήσουν τον κανονισμό για την περιοχή μας. Και αυτό γιατί θα γραφτεί επάνω στους χάρτες τι ποτίζεις με την γεώτρηση που έχει ο καθένας.

Αναφέρθηκε στην διαδικασία είπε ότι η διαδικασία είναι ανοικτή για όσους έχουν γεωτρήσεις να συμμετάσχουν και να γίνει ομαδικά η δουλειά με την άδεια χρήσης του νερού.

Δείτε το σxετικό Video



Κοπή πίτας Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας

Την Πίτα της έκοψε η Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας στο ξενοδοχείο Stanley στην Αθήνα, σε μία γεμάτη αίθουσα από εκπροσπώπους όλων των Συλλόγων της Τριφυλίας που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Λούτος Παναγιώτης, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για αυτή τη μεγάλη συμμετοχή.
Αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς της .............

Ομοσπονδίας, τόνισε για άλλη μία φορά την αναγκαιότητα ύπαρξης και στήριξης των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας.

Στην εκδήλωση που συντόνιζε ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κώστας Αδαμόπουλος, παρευρέθησαν οι Βουλευτές του Νομού μας Κουσελάς Δημήτριος και Γιαννακοπούλου Νάντια, η συμπάτριώτισσά μας βουλευτής επικρατείας, Τσουμάνη - Σπέτζα Ευγενία, καθώς και οι συμπατριώτες μας ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργιακής ανάπτυξης Κανελλόπουλος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Καράμπελας Κώστας και ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Αντωνόπουλος Άγγελος.

Όπως έχει καθιερωθεί, έτσι και φέτος, τιμήθηκαν οι συμπατριώτες μας Χρήστος Ρέππας -Συγγραφέας και Μαραγκός Θόδωρας - Σκηνοθέτης και Σεναριογράφος, τους οποίους προσφώνησαν η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διεθνών Σχέσεων Έλενα Βλάχου και ο ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας, αντίστοιχα.

Την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Κόλλιας Κώστας, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς των συμπατριωτών μας. Η τυχερή της ημέρας ήταν η συμπατριώτισσά μας Αθανασοπούλου Πέρσα, ζωγράφος από τα Φιλιατρά, που κέρδισε 2 διαντυχτερεύσεις για 2 άτομα στο COSTA ΝΑΥΑΡΙΝΟ, προσφορά του Διευθύνοντα Σύμβουλου κ. αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος έστειλε και χαιρετισμούς στην εκδηλωσή μας.

Η εκδήλωση έγινε με την ευγενική χορηγία του Μεσιτικού Γραφείου "ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ" - Κυπαρισσία, τηλ 27610-22730.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.