Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σύλληψη 2 αδελφών για χρέη στην Τριφυλία

Δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Τριφυλία για χρέη.

Χθες, από το πρωί έως το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων, των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας και του Κοπανακίου.
Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 185 άτομα, εκ των οποίων ......

Με 15 ψήφους υπέρ πέρασε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας. [ Video ]

Με ψήφους 15 υπέρ έναντι 6 (4 της αντιπολίτευσης + Καλκαβούρας και Αδρακτάς) πέρασε χθες βράδυ το τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 για τον Δήμο Τριφυλίας.

Ενα τεχνικό ....

Συνεντευξη Αλευρά. Ξεκινά η αναδιαρύθμιση του ισογείου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς στο γραφείο του και αναφέρθηκε στα εξής:
Έγινε η έγκριση των όρων διακήρυξης και συγκρότησης της επιτροπής διαγωνισμού δημοπρασίας τριών σημαντικών έργων που έχουν ενταχθεί στο ΔΕΠΙΝ – ΕΣΠΑ.

Αναφέρθηκε:......

Αγοραστής και όχι πάροχος υπηρεσιών υγείας πλέον ο ΕΟΠΥΥ

Αγοραστής υπηρεσιών υγείας και όχι πάροχος θα είναι από εδώ και στο εξής ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την έκθεση που ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ, προβλέπει, επίσης, να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 8.500 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και 1.200 γιατροί από τα νοσοκομεία. Όλες οι υπηρεσίες και οι δομές του ΕΟΠΥΥ περνούν στο ΕΣΥ, ενώ οι γιατροί καλούνται να αποφασίσουν εάν θα έχουν πλήρη απασχόληση στο ΕΣΥ ή θα εργάζονται ιδιωτικά και θα είναι μόνο συμβεβλημένοι.

Πιο συγκεκριμένα, ......

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα [ Πρόγραμμα + Video ]


Και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την .......

Πρίν τα Χριστούγεννα η εξόφληση της επιδότησης

«Ένεση ρευστότητας» για χιλιάδες αγρότες έως το τέλος του 2013, με την πληρωμή περίπου 1,15 δισ. ευρώ.

Όπως γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται η εξόφληση ύψους, 1 δισ. ευρώ, της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, καθώς και η πληρωμή ενστάσεων Εξισωτικής Αποζημίωσης παλαιοτέρων ετών, ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Άμεσα αναμένεται η .....

Άγριο χώσιμο Κανελλόπουλου στην Δημοτική αρχή για τις ευθύνες στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας. [ VIDEO ]

Έντονα επικριτικός προς την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια παρουσιάστηκε χθες ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης Ζαχαρίας Κανελλόπουλος σχετικά με την μη κατάθεση στον Εισαγγελέα μηνυτήριας αναφοράς όπως έχει εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο το δημοτικό Συμβούλιο για την διερεύνηση των ευθυνών στο έγκλημα -όπως το χαρακτήρισε- που συντελέστηκε στο λιμάνι Κυπαρισσίας.

Στην αναφορά του ο κ. Κανελλόπουλος είπε ότι τον Μάρτιο ο ........

Συνεστίαση - Χορός του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας

Τη δεύτερη(κατά συνεχή σειρά) εκδήλωση-συνεστίαση, για όλους τους φίλους του αθλητισμού,τα μέλη του συλλόγου του και για όσους θέλουν να περάσουν μία όμορφη βραδιά, διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στην κοσμική ταβέρνα <<ΣΤΕΦΑΝΗΣ>> στην Τερψιθέα.

Στην τιμή της πρόσκλησης ........

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Παραίτηση Βόμβα Κατσαργύρη από την θέση του Αντιπροέδρου [ VIDEO ]

Μια μια δήλωση βόμβα ο μέχρι χθες το βράδυ αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Γιάννης Κατσαργύρης ανακοίνωσε στο σώμα την παραίτηση του από την θέση του Αντιπροέδου του Δημοτικού Συμβούλου.

Ο Γιάννης Κατσαργύρης....

Εκλογές στον Σύλλογο Κυπαρισσιωτών "Η Αρκαδιά"

Γενική Συνέλευση και εκλογές έχει ο ιστορικός Σύλλογος ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ ''Η ΑΡΚΑΔΙΑ'' τη Κυριακή 15-12-2014 στις 10.30 στα γραφεία του και καλούνται όλοι οι συμπατριώτες μας με τη παρουσία τους να βοηθήσουμε τη συνέχεια της λειτουργίας του και την έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού μας ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. Επικοινωνίας: Τσατσάκου Ρούλα 6932474529
και Λούτος Παναγιώτης 6977717182

ΤΟ Δ.Σ

Με το ισχύον σύστημα οι εκλογές στην Τ.Α. - Το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην ημερομηνία

Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν τελικά οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης.

Εδώ και καιρό .....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Μόνο η Ονομαστική ανοιχτή Ψηφοφορία θα σώσει το κύρος του Κοινοβουλίου μας….

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Το δίδαγμα της ιστορίας ήταν και παραμένει εντυπωσιακά σαφές - εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κάθε φορά που στηθήκαμε ενωμένοι σαν μια σφιγμένη γροθιά απέναντι σε εξωτερικές επιβουλές και εσωτερικές διχόνοιες μεγαλουργήσαμε γράφοντας όχι μόνο στο.. βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού έθνους αλλά και ολάκερης της ανθρωπότητας σελίδες ψυχικού μεγαλείου, ανδρείας και αυτοθυσίας.

Δυστυχώς το ίδιο μάθημα της ιστορίας είναι πικρό καθώς πέρα από παιδιά του.......