Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Άγριο χώσιμο Κανελλόπουλου στην Δημοτική αρχή για τις ευθύνες στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας. [ VIDEO ]

Έντονα επικριτικός προς την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια παρουσιάστηκε χθες ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης Ζαχαρίας Κανελλόπουλος σχετικά με την μη κατάθεση στον Εισαγγελέα μηνυτήριας αναφοράς όπως έχει εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο το δημοτικό Συμβούλιο για την διερεύνηση των ευθυνών στο έγκλημα -όπως το χαρακτήρισε- που συντελέστηκε στο λιμάνι Κυπαρισσίας.

Στην αναφορά του ο κ. Κανελλόπουλος είπε ότι τον Μάρτιο ο ........

Δήμαρχος δεσμεύτηκε για κατάθεση αγωγής κατά παντός υπευθύνου. Μέχρι το Πάσχα δεν είδαμε τίποτα, και μέσα Μαίου έγινε νέο συμβούλιο και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να πάρει τον φάκελο από την τεχνική υπηρεσία και να καταθέσει αγωγή κατα παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα. Κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει.
Και έθεσε ερωτήματα της κοινής γνώμης για το τι συμβαίνει με το λιμάνι της Κυπαρισσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά γιατί δεν τολμάει η Δημοτική αρχή? Φοβάται; Τι φοβάται; Ποιους φοβάται;

Ζήτησε από τον Δήμαρχο εντός 48 ωρών να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής και αν δεν το κάνει να κατατεθεί από τον πρόεδρο τους Δημοτικού Συμβουλίου με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλιώς θα το κανει ο ίδιος αναλαμβάνοντας το όποιο κόστος.
Από τα βέλη του κ. Κανελλόπουλου δεν γλύτωσε ούτε η αντιπολίτευση που την κατηγόρησε ότι είναι άτολμη και ως αντιπολίτευση δεν έκανε τον απαιτούμενο έλεγχο της Δημοτικής ομάδας όπως έχει θεσμικό καθήκον. και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι αν η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κανει κριτική στην Δημοτική αρχή θα το κανει εκείνος (ο κ. Κανελλόπουλος).

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι η Δημοτική αρχή δεν φοβάται κανέναν και τίποτα και αυτό είναι ξεκάθαρο. για την κατάθεση αγωγής είπε ότι έχει συλλεχθεί το υλικό έχει συνταχθεί ένα κείμενο προς τον Εισαγγελέα και ενδεχομένως αυτός να κατατεθεί και αύριο.
προκάλεσε όποιον θέλει να μιλάει να μιλάει με καθαρά λόγια ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους ότι ο ίδιος ο δήμαρχος δεν κάνει την δουλειά του αλλά στο θέμα της συνείδησης θα είναι πάντοτε με υψηλούς τόνους.