Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Απόφαση Δημάρχου για την ανάπτυξη του Εκδρομικού Τουρισμού

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΑΡΙΘ. 220/2013
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Λαμβάνοντας υπόψη:
την ανάγκη επεξεργασίας συγκεκριμένων προτάσεων και υλοποίησης συγκεκριμένων δράσων για την ανάπτυξη του Εκδρομικού Τουρισμού με βάση τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Καλού Νερού και Κυπαρισσίας, συγκροτούμε Επιτροπή αποτελούμενη από τους: ....


1. Γεώργιο Σαμπαζιώτη, εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας,
2. Ιωάννη Φιλντίση, Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αυλώνας,
3. Σπυρίδωνα Χρονόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Τριφυλίας,
4. Σωτήριο Γιαννόπουλο, Σύμβουλο Τοπικής Κοινότηατς Κυπαρισσίας,
5. Σπυρίδωνα Παπαηλίου, Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Καλού Νερού,
6. Έναν εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας,
7. Έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Ξενοδόχων Τριφυλίας,

Έργο της Επιτροπής αποτελεί η διαμόρφωση προτάσεων και η υλοποίηση δράσεων σε συνεννόηση και σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,την Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμων Μεσσηνίας με σκοπό την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού εκδρομικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή μας.
Συντονιστής ορίζεται ο Γεώργιος Σαμπαζιώτης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Ελεγχο από Πλεοδομία ζητά ο Δήμος Τριφυλίας για την περιοχή Ελαία – Άη Γιαννάκης

Ύστερα από προφορικές καταγγελίες από κατοίκους σχετικά με τις εργασίες άρωσης στην περιοχή Ελαίας – Άη Γιαννάκη που βρίσκεται η ιδιοκτησία της Α.Ε. ΚΟΤΙΝΟΣ, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας με έγγραφό της ζήτησε από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου να διενεργήσει αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εν λόγω εργασίες υπερέβησαν τα όρια της ανωτέρω ιδιοκτησίας.

Με την ευκαιρία αυτή η Δημοτική Αρχή επαναλαμβάνει αυτό ........

που έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ότι η ανάπτυξη της περιοχής που περνάει και μέσα από ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, όπως αυτές της «ΚΟΤΙΝΟΣ Α.Ε.» έχει την υποστήριξη του Δήμου στα πλαίσια βέβαια της νομιμότητας και της μη προσβολής των βασικών στοιχείων του περιβάλλοντος, η προστασία των οποίων ανήκει επίσης στην φροντίδα του Δήμου.

Ή «ιδεώδες σώμα» ή αυτοαναίρεση;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ο θάνατος, αναμφίβολα, βρίσκεται στο τραγικότερο σημείο στο ευρύ φάσμα του ανθρώπινου δράματος και των ανθρώπινων συναισθημάτων.
Ο θάνατος, όμως, .......

από αυτοκτονία, πέρα από την τραγικότητά εμπεριέχει και τα καταθλιπτικά στοιχεία που δημιουργούν οι υποκειμενικές ενοχές συγγενών και φίλων για την αδυναμία τους και να προβλέψουν και να αποτρέψουν το γεγονός!...

Επιπρόσθετα στην κοινή γνώμη γεννιέται και το απλό, φαινομενικά, αλλά φοβερά δύσκολο να απαντηθεί, μονολεκτικό ερώτημα του "γιατί".
Στην Ελλάδα σήμερα ένας εντυπωσιακά και οδυνηρά μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δεν αυτοκτονούν μόνο για τους κλασικούς λόγους της ερωτικής απογοήτευσης αλλά κυρίαρχα λόγω της ανεπανόρθωτης οικονομικής καταστροφής.
Δεν θα σταθώ στις δύο μεγάλες αυτές αιτιολογικές κατηγορίες της δραματικής πράξης της αυτοαναίρεσης, αλλά θα καλέσω την προσοχή σας στις περιπτώσεις όπου κάποια άτομα αυτοκτονούν επειδή αδυνατούν να προσαρμοσθούν στις απαιτήσεις των τηλεοπτικών εκπομπών, Life-Style, δηλαδή της μόδας που μας προστάζει να είμαστε ΩΡΑΙΟΙ και ΩΡΑΙΕΣ, ΛΕΠΤΟΙ και ΛΕΠΤΕΣ!...

Ο καθένας και η καθεμιά μας δημιουργούμε την υποκειμενική αίσθηση της επάρκειας ή της ανεπάρκειας καθώς από τα παιδικά χρόνια οδεύουμε προς την ενηλικίωση με τη βοήθεια της οικογένειας, του σχολείου, της εκκλησίας, και μαζί της παρέας ή κλίκας και στην εποχή μας των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Μεγαλώνοντας μαθαίνουμε τι είναι το «ιδεώδες σώμα» και ταυτόχρονα αξιολογούμε ΠΟΣΟ απέχουμε από αυτό ή πόσο το πλησιάζουμε.
Σε ότι αφορά τους σωματοτύπους και τα θέματα της μυοσκελετικής μας κατασκευής τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους και εντυπωσιακά ανυπέρβλητα στην δυσκολία τους για μερικούς. Και οι δυσκολίες εντείνονται ακόμη περισσότερο εάν το μπόι, το βάρος και η κατανομή των κιλών στο σώμα μας ΔΕΝ συνάδουν με τα «ιδεώδη» και τα «πρότυπα» που οι άνθρωποι των ΜΜΕ προβάλλουν ως επιθυμητά.
Ο βομβαρδισμός των ΜΜΕ για τον επιθυμητό, ιδεώδη σωματότυπο είναι ανελέητος σε σημείο ώστε κάποια άτομα που αισθάνονται ανεπάρκεια με τα δικά τους δεδομένα, καθώς αξιολογούν τα είδωλά τους στον καθρέπτη, να οδηγούνται ακόμη και στην ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΗ της ζωής εφόσον δεν ελπίζουν ότι μπορεί να προσεγγίσουν το «ιδεώδες και επιθυμητό…»

Πολλές γυναίκες γίνονται ανορεκτικές και μετέρχονται πολλά τεχνάσματα γι την επιτυχία του στόχου που είναι να παραμείνουν λεπτές και ανάλαφρες, σχεδόν αιθέριες υπάρξεις. Στην περίπτωση της παθολογικής κατάστασης που συνιστά η νευρική ανορεξία έχουμε καθολική αποφυγή φαγητού ή δραματική ελάττωση τροφής που το άτομο καταναλώνει, πρόκληση εμετών μετά από έντονες κρίσεις βουλιμίας ακόμη και η χρήση καθαρτικών.
Τα συμπτώματα είναι εμφανή στην γενική σωματική καχεξία, κυάνωση των άκρων, βραδυκαρδίες, ελάττωση μυϊκού τόνου, πτώση του σφρίγους του γυναικείου στήθους. Το αιτιολογικό υπόβαθρο είναι, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, σαφώς ψυχοδυναμικό. Το ανορεξικό άτομο, σε πολλές περιπτώσεις προκύπτει από κλινικές έρευνες ότι έζησε σε οικογένειες όπου ο ένας ή ίσως και οι δύο γονείς είχαν υπέρμετρη ενασχόληση με θέματα σωστής διατροφής και προσοχής κατανάλωσης θερμίδων.

Όταν το άτομο αυτό «ενσωματώσει» και τις προτροπές των τηλεοπτικών εκπομπών τύπου Life Style οι δυσκολίες γίνονται ακόμη πιο έντονες καθώς σε καθημερινή βάση οι ρυθμοί της ζωής μας επιβάλλουν κακή διατροφή, εξάρτηση από ‘φαστφουντάδικα’ και το δίδυμο άγχος-στρες μας οδηγούν σε υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών που μπορεί να μας «χαλαρώνουν» αλλά ταυτόχρονα μας προσθέτουν ανεπιθύμητες θερμίδες και κιλά.
Μέσα στα πλαίσια του σημερινού προβληματισμού, καθώς απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα και ευαισθησία για να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες εξαιτίας των προσφάτων γεγονότων, χρειάζεται να επισημάνω εμφαντικά ότι το άτομο που αποπειράται να αυτοκτονήσει, άσχετα εάν το κατορθώνει ή όχι σε τελική ανάλυση, πιστεύει ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με δύο μόνο επιλογές, δηλαδή να συνεχίσει την υπαρξιακή του πορεία όπως έχει αλλά ΔΕΝ το ικανοποιεί, ή να την αναστείλει τελεσίδικα.
Δυστυχώς, μέσα στην πολύβουη, αγχωτική, καθημερινή μας ζωή οι περισσότεροι από εμάς, γονείς, συγγενείς και φίλοι, ή αδυνατούμε να συλλάβουμε «τις κραυγές απόγνωσης του ατόμου» ή όταν τις συλλαμβάνουμε τις εκτιμούμε περισσότερο ως «κενές απειλές» ή ακόμη ως «παρατραβηγμένους θεατρινισμούς…»
Θα επαναλάβω, έστω και άς γίνω κουραστικός, ότι είναι απαραϊτητο οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι να προστρέξουν ζητώντας τη γνώμη κάποιου ειδικού αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά τα πρώτα σημάδια ή αμέσως μετά την πρώτη «ανεπιτυχή απόπειρα». Εάν τα πάρουμε στα σοβαρά και τα δούμε με αγάπη και κατανόηση οπωσδήποτε θα προλάβουμε την μετέπειτα ανείπωτη ψυχική οδύνη των συγγενών και φίλων του κάθε αυτόχειρα που κλείνει βίαια την «παρένθεση της εφήμερης προσωπικής του ύπαρξης»...

Ακόμη και για λόγους τόσο ανόητους όσο είναι αυτοί της υποκειμενικής αίσθησης ότι ΔΕΝ είμαι, κατά το κοινωνικώς αποδεκτό, όσο λεπτοί, ωραίοι ή Ψηλοί όσο υπαγορεύουν τα ΜΜΕ!...

Την αυτοάμυνα μας τη δίνει όμορφα και με χρήσιμα και πρακτικά ψυχαναλυτικά υπονοούμενα το γνωστό τραγούδι...
«Σε όσους αρέσουμε, για τους άλλους ΔΕΝ θα… μπορέσουμε!...»

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 3-4-2013 ]




Φιλιατρά: Επίσκεψη στο Κ. Υ. Φιλιατρών για το 1ο Νηπιαγωγείο [ VIDEO ]

Συνεχίσει τις δράσεις του και τις εξορμήσεις του το 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών αυτή την φορά με επίσκεψη στην οδοντίατρο του Κ.Υ. Φιλιατρών για έλεγχο των δοντιών και συμβουλές τόσο στα παιδιά όσο και τους γονείς φια τον σωστό τρόπο πλησίματος των δοντιών.

Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 8:30 το πρωί και στο χώρο του.......

Κέντρου Υγείας βρέθηκαν γονείς με τα παιδιά τους και την νηπιαγωγό κ. Βιβή Παντελάκη όπου οι μικροί μας φίλοι δέχτηκαν τις συμβουλές της οδοντιάτρου κ. Βάσως Αγγελοπούλου για τον σωστό τρόπο πλυσίματος των δοντιών.
Οι μικροί μας φίλοι αν και σε πολύ μικρή ηλικία φάνηκαν εξαιρετικά ενημερωμένοι για την τερηδόνα για τις τροφές που πρέπει να τρώνε και που δεν πρέπει αν τρώνε για το πότε βουρτσίζουν τα δόντια τους. Αμέσως μετα την ενημέρωση ενας ένας οι μικροί μαθητές κάθησαν στην καρέκλα του Οδοντιατρείου για να δει η Οδοντίατρος τα δόντια τους.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά Νews η Νηπιαγωγός κ. Βιβή Παντελάκη είπε ότι το νηπιαγωγείο πρέπει να είναι ανοικτό σε ότι συμβαίνει στην κοινωνία. Τον τελευατίο καιρό στο νηπιαγωγείο έγινε ένα πρόγραμμα σχετικά με την στοματική υγιεινή. Επεσήμανε ότι είναι σημαντικά να υιοθετούνται απο τα παιδιά συνήθειες που σχετίζονται με την υγεία τους όπως να πλένουν τα δόντια τους τι πρέπει να τρώνε κλπ
όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάναμε ένα προγραμματάκι σχετικό με την στοματική υγιεινή και το συνοδέψαμε με επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας.

Την ικανοποίση τους για τις δράσεις και εξορμήσεις που κάνει το πρώτο νηπιαγωγείο Φιλιατρών εξέφρασαν και δυο από τους γονείς που ήταν παρόντες μιλώντας στην Κάμερα του Φιλιατρά News
Η μητέρα κ. Μαθιουδάκη Μαρία είπε ότι εκτιμά πάρα πολύ την πρωτοβουλία της νηπιαγωγού για την επίσκεψη στο Κέντρο υγείας προκειμένου να εξεταστούν, ευχαρίστησε για την ενημέρωση και επεσήμανε την σημαντική αξία στο σωστό πλύσιμο των δοντιών.

Η μητέρα κ. Βάσω Μακρή είπε ότι χαίρεται που το σχολείο κάνει τέτοιες κινήσεις. Τα παιδιά έμαθαν πολλά για τις τροφές για τον τρόπο που πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει συνήθεια των παιδιών το πλύσιμο των δοντιών και σε αυτό πρέπει να συμβάλουν και οι γονείς.

Δείτε το σχετικό Video




Ευχαριστήρια επιστολή στον ΑΟΚ από το Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας)

Το Νοσοκομείο Μεσσηνίας και ειδικότερα η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη αποδέχεται τη δωρεά υγειονομικού υλικού από τον Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας (ΑΟΚ).

Η διοίκηση του .....

ΑΟΚ οργάνωσε Αθλητική συνάντηση με την ποδοσφαιρική ομάδα της ‘’Καλαμάτας’’ και όλα τα έσοδα τα διέθεσε για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας.

Έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση : Ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Τριφυλίας (Σύλλογοι, Σωματεία, Οργανώσεις, μεμονωμένα άτομα) αγκαλιάζει το Νοσοκομείο της και το υποστηρίζει με τον πιο θερμό τρόπο.
Οι δύσκολες μέρες που διανύουμε θα περάσουν.
Όλοι όμως θα έχουν να λένε ότι το Νοσοκομείο μας υπάρχει, λειτουργεί και συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες χάρις και στη δική τους βοήθεια, χάρις και στη δική τους συμμετοχή και συμπαράσταση.

Σας ευχαριστούμε.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής
Πάνος Ι. Μπόζος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Βρίσκεται ανάμεσα στους έξι κυριότερους «μνηστήρες»
Θέλει τον «Αστέρα» ο Κωνσταντακόπουλος


Δεκαπέντε φάκελοι κατατέθηκαν στην πρώτη φάση του .........

διαγωνισμού για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Μάλιστα, το σημαντικό επίπεδο ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις, διεθνείς κολοσσοί και επενδυτικά funds, μεταξύ αυτών και η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΡΓΩΣΑΝ μέχρι και την άμμο στην παραλία της Ελαίας!
Αντιδράσεις από τους κατοίκους για τις αυθαιρεσίες και απόπειρες παράνομης πολεοδόμησης στο «κτήμα Κανελλάκη», καθώς και της περίφραξης της ακτής σε μήκος πάνω από ένα χιλιόμετρο!
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• «ΛΑΒΡΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ στους ελέγχους του Μαρτίου, όπου αποκαλύφθηκε βιομηχανία εικονικών τιμολογίων, άεργος τοκογλύφος με αδήλωτο χρήμα, γιατροί με απόκρυψη εισοδημάτων, λαθρεμπόριο και άλλα πολλά…
• ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ είναι οι λιμνοδεξαμενές σε Πολιανή και Ταΰγετο δήλωσε η αρμόδια ελεγκτής της Ε.Ε., κατά τη χθεσινή επίσκεψη-αυτοψία με τους αντιπεριφερειάρχες Ντ. Νικολακου και Παν. Αλευρά.
• ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ σε πρόταση-νόμο του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Αντίδραση από τη Ν.Ε. Μεσσηνίας.
• ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ στον αέρα χθες τα ξημερώματα στον Αρι. Ο Θ. Μπρεδήμας ζητεί παρέμβαση Εισαγγελέα-Αστυνομίας και Δήμου.
• ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος.
• ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ και άλλων 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των εταιρειών ρεύματος και το ρόλο της ΡΑΕ.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!