Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Μετ’ εμποδίων η προετοιμασία λόγω του άσχημου καιρού

Μετ’ εμποδίων συνεχίζει την προετοιμασία της η Εράνη για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο Λάππα.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, έκαναν ακατάλληλο τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Φιλιατρών.
Ετσι για να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, οι προπονητές Σταύρος
Αντωνόπουλος και Αντώνης Μαυρέας προσπαθούν σε κάθε προπόνηση να βρουν τονκατάλληλο χώρο για να προετοιμάσουν την ομάδα ενόψει της δύσκολης εκτός έδραςαναμέτρησης στο Λάππα.

Γύρω από τον αγωνιστικό χώρο ή στο διπλανό γήπεδο -το ξερό- μοιράζεται το πρόγραμμα των προπονήσεων.
Θετικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Ο Κώστας Νικολόπουλος εξέτισε την τιμωρία του, ενώ οι Στέφανος Βαρούχος και Θεόδωρος Ασημακόπουλος ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.
Μάλιστα ο τελευταίος χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Ανδραβίδα για 15 λεπτά περίπου.

Σπορά στο γήπεδο

Ενας άλλος λόγος που οι προπονήσεις δεν γίνονται στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Φιλιατρών, είναι ότι προχθές έγινε σπορά σε όλο το μήκος και πλάτος του ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά από τη συνεχή χρήση.
Με δεδομένο το γεγονός ότι η Εράνη δεν έχει εντός έδρας υποχρεώσεις, και λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η επόμενη εντός έδρας επίσημη υποχρέωση της φιλιατρινής ομάδας είναι στις 11 Ιανουαρίου, οπότε και θαείναι έτοιμο το γήπεδο για να φιλοξενήσει παιχνίδια.

“Δύσκολος αγώνας“
Το μυαλό όλων στην ομάδα είναι στραμμένο στην κυριακάτικη εκτός έδρας συνάντηση με τον Ατρόμητο Λάππα, ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, όπως το χαρακτηρίζουν στα Φιλιατρά.
Γι’ αυτό το ματς ο κ. Μαυρέας, εκ των τεχνικών της Εράνης δήλωσε χθες στην “Ε“: «Το μυαλό μας βρίσκεται στον αγώνα με το Λάππα. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του συγκεκριμένου παιχνιδιού.
Η αλήθεια είναι ότι θα συναντήσουμε έναν παλιό γνώριμο, τον προπονητή Χρήστο Γερολυμάτο, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου πριν από λίγες ημέρες.
Αυτό λοιπόν κάνει δύσκολο το έργο μας.
Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και με καλή ψυχολογία, αν έχουμε συγκέντρωση και είμαστε πειθαρχημένοι, θεωρώ ότι είναι ένα ματς από το οποίο μπορούμε να πάρουμε κάτι».

Πηγή: Ελευθερία

Βρήκαν “λαβράκι” στα Φιλιατρά

Σπουδαία μεταγραφή μαθαίνω ετοιμάζει για τον Ιανουάριο η Εράνη...
Οι διοικούντες της Φιλιατρινής ομάδας σε συνεργασία με τους δύο προπονητές κινούνται με απόλυτη μυστικότητα εδώ και αρκετό καιρό και φαίνεται πως έχουν βρει “λαβράκι“.

Πρόκειται για έμπειρο παίκτη που αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου με επιθετικές αρετές και έχει εμπειρία και από μεγαλύτερες κατηγορίες.

Για την ώρα δεν λέμε περισσότερα, όμως η μεταγραφή πρέπει να θεωρείται “κλεισμένη“...

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ:
Αν έρθει αυτός που ξέρουμε τότε θα είναι πολύ καλή μεταγραφική κίνηση.
Αλλα ακόμα δεν θα πούμε τίποτα

Βράβευση νέων φοιτητών στα Φιλιατρά

Τους επιτυχόντες μαθητές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα τιμήσει ο Δήμος Φιλιατρών σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στους νέους φοιτητές θα δοθούν αναμνηστικές πλακέτες, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν τα σχετικά κεράσματα με γλυκά και αναψυκτικά.

Φέτος όμως θα υπάρχει και μια ειδική βράβευση προς τον Θεόδωρο Αλεξά, οποίος είναι από την πόλη των Φιλιατρών και είναι ολυμπιονίκης, αφού στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου με την ομάδα της ιστιοπλοΐας κατέλαβε την 7η θέση.

Β’ ΤΟΠΙΚΗ Α’ ΟΜΙΛΟΣ – 12η αγωνιστική

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20 και 21 Δεκεμβρίου.
Ως προς την Β’ τοπική κατηγορία που μας ενδιαφέρει λόγω Νίκης Πλάτης το πρόγραμμα καθώς και οι διαιτητές στην Β' Τοπική 1ο Όμλιο έχουν ως εξής:

Β’ ΤΟΠΙΚΗ Α’ ΟΜΙΛΟΣ – 12η αγωνιστική

Σάββατο 20/12/2008 Ώρα 15.00

Γήπεδο Φιλιατρών:
Νίκη Πλάτης – Αστέρας Μικρομάνης
Διαιτητής: Νικολόπουλος Βοηθοί: Σιψάς, Ξηρόκωστας

Γήπεδο Διαβολιτσίου:
Ολυμπιακός Διαβολιτσίου – Αμφιθέα
Διαιτητής: Πλεμμενόπουλος Βοηθοί: Σωτηρόπουλος, Γκούμας

Γήπεδο Αρφαρών:
Ατρόμητος Πλατύ – Ανδρούσα
Διαιτητής: Ζαρακοβίτης Βοηθοί: Καραπιπέρης, Δικαίος

Γήπεδο Βαλύρας:
Πανευαϊκός – ΠΑΟΚ Καλαμάτας
Διαιτητής: Γεωργακίλας Βοηθοί: Τσαλίκογλου, Φραγκούλη

Γήπεδο Άμφειας:
Παπαφλέσσας Άμφειας – ΑΟ Διαβολιτσίου
Διαιτητής: Λάμιας Βοηθοί: Γεωργαντάς, Μαυροειδής

Κυριακή 21/12/2008 Ώρα 11.00

Γήπεδο Μικρομάνης:
Πάμισος Αριος – Μάνεσι
Διαιτητής: Λάμιας Βοηθοί: Σιψάς, Μπάρδης

Κυριακή 21/12/2008 Ώρα 15.00

Γήπεδο Βαλύρας:
Αστέρας Βαλύρας – Ηρακλής Κυπαρισσίας
Διαιτητής: Κυριακόπουλος Βοηθοί: Μαυροειδής, Τουρλομούσης

Τσουχτερά διόδια εισπράττει η εταιρεία στον αξονα Κορινθου- Τριπολης - Καλαμάτας ...

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου με επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Σουφλιά διαμαρτύρεται για την ύπαρξη διοδίων στον οδικό άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Στην Πελοπόννησο έχει ήδη ξεκινήσει η εκτέλεση ενός από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στη χώρα μας. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Κορίνθου - Τρίπολης – Καλαμάτας, που η ολοκλήρωσή του θα προσφέρει στην Περιφέρειά μας έναν υψηλών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο.

Οι τοπικές κοινωνίες, όμως, που, κατά κύριο λόγο, εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, διαμαρτύρονται έντονα για τα «τσουχτερά» διόδια που υποχρεούνται να πληρώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η Ανάδοχος Κατασκευάστρια Εταιρεία με την έναρξη των έργων υποδομής (κατασκευής σηράγγων, διαπλάτυνσης της οδού και λοιπών βελτιώσεων αυτής) αύξησε και το τέλος των διοδίων για τους χρήστες της οδού.

Θεωρώντας ότι η είσπραξη του τιμήματος από τα διόδια είναι ένα καθαρά ανταποδοτικό τέλος για τη χρήση ολοκληρωμένου έργου και ότι ο οδηγός-χρήστης θα πρέπει να πληρώνει για ένα δίκτυο που θα του εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, άνεσης και ασφάλειας, διαφωνούμε ριζικά με την «προείσπραξη» αυτού του τέλους των διοδίων, σε μία οδό που την παρούσα χρονική περίοδο είναι ένα συνεχές εργοτάξιο.

Ένα εργοτάξιο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε μία μόνο ανά κατεύθυνση και με συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, προκαλούν αναπόφευκτα καθυστερήσεις στους χρήστες, αυξάνουν την επικινδυνότητα της οδού, μειώνουν την οδική ασφάλεια και γενικά δημιουργούν δύσκολες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Κατόπιν αυτών και επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική και η μέριμνα προς το κοινωνικό σύνολο, ζητάμε από την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα, ώστε να απαλλαγούν τα διερχόμενα οχήματα από το τέλος των διοδίων, έως ότου δοθεί σε κυκλοφορία τουλάχιστον όλο το οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου –Τρίπολης»

Πηγή: Cosmosnews blog

Καταρρέουν δολάριο και πετρέλαιο.

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Στο 1.44 δολάρια το ευρώ , και κάτω από 28 ευρώ το πετρέλαιο, τα ΕΛΠΕ συνεχίζουν το κλέψιμο.

Οι διεθνείς τιμές κλεισίματος της 17ης Δεκεμβρίου

1 Euro = 1.4397 U.S. dollars
Nymex Crude Future 40.22 ……27.94 ευρώ
Dated Brent Spot 43.09 …… 29.92 ευρώ
.WTI Cushing Spot 40.06……. 27.82
Nymex Heating Oil Future 1,4455 USD το γαλόνι….220 ευρώ/1000 λίτρα
Nymex RBOB Gasoline Future 1,0055 USD το γαλόνι 0.1536 ευρώ το λίτρο

Οι τιμές των ΕΛΠΕ 17-12-2008

Μετά το κράξιμο που τους κάναμε από το Δελτίο των 11, οι «πορτοφολάδες -μάνατζερς» του Καρτέλ, κατέβασαν την τιμή της βενζίνης αλλά εξακολουθούν πωλούν πάνω από την τιμή τις 15ης Δεκεμβρίου, παρά το γεγονός ότι η πρώτη ύλη και τα τελικά προϊόντα διεθνώς υποτιμήθηκαν.
Αμόλυβδη Βενζίνη 95 RON 10PPM …235,45
Πετρέλαιο κίνησης 10 PPM BIO…….. 380,45
Πετρέλαιο θέρμανσης …………………322,81

Στις 15 Δεκεμβρίου τo πετρέλαιo έκλεισε στα 32.85 ευρώ το βαρέλι στη Νέα Υόρκη (κάτω από τα 45 δολάρια) ,το Brent στα 32.48 ευρώ, και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 236,5 Euro/1000 λίτρα.
Η ισοτιμία δολαρίου ευρώ ήταν 1 Euro = 1.3653 U.S. dollars.

Τα ΕΛΠΕ πουλούσαν από τις 13-12-2008 έως και τις 15-12-2008 την αμόλυβδη βενζίνη 95 RON 10PPM .233,93 ευρώ τον τόνο, 379,25 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης και 319,62 τον τόνο το πετρέλαιο θέρμανσης.

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφώθηκε στο 1 Euro = 1.4054 U.SD και το πετρέλαιο έκλεισε στην Νέα Υόρκη , στα 31.53 Euro, το Brent στα 31.27 Euro και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 231.65 ευρώ /1000 λίτρα Η αμόλυβδη βενζίνη 95 RON ανέβηκε στα 240,43 ευρώ, δηλαδή 6.5 ευρώ παραπάνω.
Το πετρέλαιο κίνησης πήγε στα 384,41 ευρώ (+5,16 ευρώ) και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 325,18 ευρώ. (+5,5 ευρώ).

Η διεθνής τιμή το πετρελαίου από τις 15 Δεκεμβρίου ως τις 17 Δεκεμβρίου μειώθηκε περισσότερο από 15%.
Τα ΕΛΠΕ την πρώτη μέρα αύξησαν την τιμή τους και μετά την μείωσαν σε 235,45 για τη βενζίνη , 1,5 ευρώ ακριβότερα δηλαδή από την τιμή της 15ης Δεκεμβρίου, που ήταν 233,93, και αν ακολουθούσε την τάση των διεθνών τιμών η βενζίνη θα έπρεπε να πωλείται κάτω από 222 ευρώ.
Μας κλέβουν δηλαδή 13 ευρώ τον τόνο.

Η διεθνής χρηματιστηριακή τιμή της βενζίνης έπεσε από 166 ευρώ τα 1000 λίτρα σε 153,6 ευρώ τα 1000 λίτρα.

Στο πετρέλαιο κίνησης τα ΕΛΠΕ πουλάγανε στις 17 Δεκεμβρίου 380,45 αντί 379,25 που ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ θα έπρεπε να πουλάνε στά 328.
Στο πετρέλαιο κλέβουν 49 ευρώ τον τόνο.

Για το λόγο αυτό το πετρέλαιο είναι ακριβότερο από τη βενζίνη.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης πουλάνε 322,81 ευρώ από 319,62 στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ θα έπρεπε να πουλάνε 282.8 ευρώ.
Μας κλέβουν δηλαδή 40 ευρώ ανά 1000 λίτρα.

Πηγή: Ελληνικό Καφενείο