Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στα Φιλιατρά. [ VIDEO ]

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, σε συνδυασμό και με τις άψογες καιρικές συνθήκες εορτάστηκε και φέτος η Εθνική μας επέτειος της 25η Μαρτίου 1821 στα Φιλιατρά.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών κ. Πούλος Αναστάσιος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας αλλά και σύμβουλοι της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της αστυνομίας και πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το ..........

πρωί, τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων από τους φορείς της πόλης, ενώ αμέσως μετά τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε η Νηπιαγωγός του δεύτερου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών κ. Κ. Σοφία Πανταζοπούλου.
Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής μας παλιγγενεσίας έκλεισαν με την μεγαλοπρεπή μαθητική παρέλαση παρουσία των αρχών της πόλης και παρουσία πλήθους κόσμου.

Σημειώνουμε ότι κατά το πέρασμα των μαθητών μπροστά από τους επισήμους, κανείς δεν γύρισε να τους κοιτάξει.

Δείτε ολόκληρο το Video της παρέλασης



Μήνυμα Αναγνώστη: Ανεβάστε ψηλά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Φίλοι μου καλησπέρα
Θα ήθελα να σας κάνω μια υπόδειξη και ζητώ συγνώμη που το λέω.
Σήμερα είναι ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου και εσείς με τις δημοσιεύσεις σας το κατεβάσατε χαμηλά. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να το ανεβάσετε στην κορυφή ώστε να το δουν όλοι οι Φιλιατρινοί σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστώ
Δημήτρης

Απάντηση του Φιλιατρά News

Φίλε μου έχεις δίκιο και το ............



ξαναδημοσιεύουμε για να μείνει ψηλά αποψε.
Ευχαριστούμε για την υπόδειξη. Τέτοιες παρεμβάσεις τις χρειαζόμαστε.

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 24ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 24ης Αγωνιστικής




Νίκη Πλάτης

Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στην Κυπαρισσία

Kατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, το μεσημέρι του Σαββάτου, προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Κυπαρισσίας μετέβη στην αμμώδη παραλία Βουνάκι του Δήμου Κυπαρισσίας, όπου και εντόπισε εγκαταλελειμμένα 38.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα σε 76 χαρτοκιβώτια.

Από έρευνα που διενεργήθηκε στον χώρο βρέθηκε χρησιμοποιημένο ένα ζευγάρι γάντια, το οποίο εστάλη για δακτυλοσκόπηση στην αρμόδια Υπηρεσία.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας, που ..............

διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Messinea.gr

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 24-3-2011




Νομοθετική ρύθμιση για την υγειονομική κάλυψη των ανέργων

Νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της υγειονομικής κάλυψης των ανέργων προωθεί το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Tο υπουργείο προχωρά σε αυτή την κίνηση, καθώς, λόγω των σοβαρών προβλημάτων ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, παραμένουν σε κατάσταση ανεργίας ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που συνεπάγεται την αδυναμία θεμελίωσης των ελαχίστων χρονικών προϋποθέσεων χορήγησης παροχών υγειονομικής περίθαλψης τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη της οικογενείας τους.
Η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει τα εξής: ..........


1) Για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα μέλη της οικογενείας τους, για την περίοδο από 01-03-2012 έως 29-02-2013, θα είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

2) Για τους ανέργους ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄273) και είχαν βιβλιάριο ασθενείας που η ισχύς έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2011 ή λήγει εντός του 2012, θα παραταθεί η χρονική περίοδος ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος έως την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Για το κατ' οίκον απασχολούμενο προσωπικό που ασφαλιζόταν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν.2639/1998 (Α΄ 205), οι αποδοχές του οποίου υπολειπόταν του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας για την περίοδο από 01.03.2012 έως 28.02.2013 και μόνο, θα γίνεται με τη συμπλήρωση ογδόντα (80) ημερών ασφάλισης, είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

Για ασφάλιση με βάση του δεκαπεντάμηνο (15μηνο), με αποκλειστική προϋπόθεση ημέρες που προκύπτουν από αμοιβή με εργόσημο, θα απαιτούνται 150 ημέρες ασφάλισης.

in.gr

Στέφανος Χίος: Πόλεμο λάσπης ετοιμάζονται να ρίξουν στον Καμμένο!!! [ VIDEO ]

Πληροφορίες από πολλά δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρουν ότι το πανικόβλητο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά του μνημονίου και της κωλοτούμπας ετοιμάζεται να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στο κίνημα Ανεξάρτητοι Έλληνες και στον Πάνο Καμμένο ρίχνοντας τόνους λάσπης.

Την πληροφορία μετέδωσε και ο Στέφανος Χίος...............

στο Μακελειό που από χθες το βράδυ, μετά από το κόψιμο από το Κόντρα μεταδίδεται μέσω web από την ιστοσελίδα www.makeleio.gr



Ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα η Παρέλαση στην Καλαμάτα

Χωρίς απρόοπτα αλλά και κάτω από πρωτοφανείς αστυνομικές δυνάμεις ολοκληρώθηκε η Παρέλαση στην Καλαμάτα ...

Πλήθος κόσμου εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ... Στο χώρο των επισήμων δεν βρέθηκε κάποιος εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως ενώ την τελετή παρακολούθησε και ο πρέσβης της Σλοβακίας που βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Μετά το πέρας της παρέλασης μέλη της ...........

Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτα πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στην οδό Αριστομένους υπό το βλέμμα δυνάμεων των ΜΑΤ ...

Messinia portal.gr

Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα στην Βλασάδα.

Πήγαν να σβήσουν φωτιά σε ξερόκλαδα και βρήκαν πτώμα

Μπροστά σε ένα απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκαν οι άντρες της Πυροσβεστικής λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες βράδυ όταν μετά την κατάσβεση φωτιάς σε ξερόκλαδα και πλαστικά κοντά στην παραλία της Βλασάδας στους Γαργαλιάνους(που;;;;;;;) αντίκρισαν ένα απανθρακωμένο πτώμα.

Η πυροσβεστική ειδοποίησε την αστυνομία, η ............

οποία διεξάγει έρευνα.

Messinia portal.gr

ΣΧΟΛΙΟ Προς το MessiniaPortal.gr

Που είναι είπατε η Βλασάδα; Στους Γαργαλιάνους; Χα Χα Χα. LAST YEAR!!!!!!!!!!
Η Βλασάδα είναι ανάμεσα σε Καλό Νερό και Ελαία. Και που είναι η Ελάια; Λίγο πριν τα σύνορα με τον Νομό Ηλείας.
Οι Γαργαλιάνοι που αναφέρετε είναι μετά την Κυπαρισσία και μετα τα Φιλιατρά. Πάρτε ένα χάρτη της Μεσσηνίας να δείτε. Μην γράφετε ότι να ναι... ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ.

Αλλαξε η ώρα από σήμερα. Μπήκαμε στην θερινή.



Εσείς αλλάξατε τα ρολόγια σας και να τα πάτε μία ώρα μπροστά; Από σήμερα και μέχρι τις 28 Οκτωβρίου θα είμαστε στην θερινή ώρα.

Συντονίστε τα ρολόγια σας στην νέα ώρα για να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας.





Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας




25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η 25η Μαρτίου είναι η μια από τις δύο Εθνικές Εορτές μας. Την ημέρα αυτή τιμούμε τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Τους ήρωες αυτούς που έδωσαν την ζωή τους ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα.
Από τις 29 Μαΐου του 1453, μετά την άλωση της Πόλης, και για τέσσερις αιώνες οι Έλληνες ζούσαν κάτω από την τουρκική κατοχή. Πολλοί από τους Έλληνες της εποχής αυτή δεν άντεχαν τον τουρκικό ζυγό και είχαν καταφύγει στα βουνά. Αυτοί ήταν και οι πρωτεργάτες της επαναστάσεως.

Στις 25 Μαρτίου του 1821 στην μονή της Μέγιστης Λαύρας στα Καλάβρυτα, ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός, σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης. Τότε άρχισε επίσημα η Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες, στην ελευθέρωση και αναγνώριση του Ελληνικού κράτους το 1830 με τη συνθήκη του Λονδίνου.
Συνθήκη που υπέγραψαν στις 22 Ιανουαρίου του ........

1830 η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία.

Δύο χρόνια μετά, στις 14 Αυγούστου 1832, ορίστηκαν και τα σύνορα της Ελλάδας να φτάνουν μέχρι την νοητή γραμμή που έχει άκρα τον Παγασητικό και τον Αμβρακικό κόλπο. Τον Δεκέμβριο του έτους αυτού αποδέχτηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία αυτή την απόφαση και από τότε ξεκινά η πορεία του Νέου Ελληνικού Κράτους.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου ως Εθνικής Εορτής καθιερώθηκε με το διάταγμα 980, στις 15 Μαρτίου του 1838. Την ίδια χρονιά έγινε και ο πρώτος επίσημος εορτασμός.
Τελέστηκε δοξολογία στον ναό της Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου. Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί και ανάμεσα τους ήταν και οι αγωνιστές της επανάστασης, οι οποίοι αποθεώθηκαν. Μετά τη δοξολογία, στήθηκε γλέντι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το βράδυ άναψαν φωτιές στην Ακρόπολη. Στον Λυκαβηττό στήθηκε ένας φλεγόμενος σταυρός, που έφερε την φράση «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ».

Από τότε η 25η Μαρτίου, γιορτάζεται κάθε χρόνο, σαν μέρα τιμής στους ήρωες της επανάστασης του 1821.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.