Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΕΛΩΝ

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ γιορτάζει την Ημέρα Προστασίας Περιβάλλοντος και σας προσκαλεί σε καθαρισμό παραλίας!!!

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Στην παραλία Καλού Νερού

Ώρα 11:00

“Μπορούμε να ζήσουμε μαζί”


Ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝT1 8 / 6 / 2012




Τον Ιούλιο του 2013 το Φυσικό Αέριο στην Μεγαλόπολη

Επιβεβαιώθηκε η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη μεταφορά του φυσικού αερίου και πέραν της Μεγαλόπολης μετά τη συζήτηση του θέματος της τροποποίησης του αγωγού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και τη θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

«Η παροχή φυσικού αερίου αποτελεί κοινωνικό ...........

αγαθό και επιδιώκουμε την κάλυψη όσο δυνατόν περισσότερων περιοχών και, για το λόγο αυτό, προωθούμε τη δημιουργία ενός πιλοτικού δικτύου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «Εξετάζουμε και γνωμοδοτούμε θετικά επί της ΜΠΕ γιατί η απόφασή μας αυτή θα είναι η απόφαση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η τελική έγκριση και θα οδηγήσει στην έναρξη λειτουργίας του αγωγού τον Ιούλιο του 2013 σύμφωνα με τη δέσμευση του ΔΕΣΦΑ».

Μετά τις μεθοδικές ενέργειες και τη σταθερή θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο αγωγός φυσικού αερίου θα επεκταθεί και προς τις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Λακωνίας, οι οποίες δεν αποτελούσαν τμήμα του αρχικού σχεδιασμού.

Μια όμορφη εκδήλωση από το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ...!!!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 μ.μ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ!!


Βραβεύτηκε ο ΝΗΛΕΑΣ από τον Γαστρονόμο της Καθημερινής

Με τη θερμή υποδοχή των ανθρώπων του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ, στο φιλόξενο χώρο του μουσείου Μπενάκη πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου η ετήσια απονομή των βραβείων ποιότητας του περιοδικού "ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ" της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση για να παραλάβει βραβείο ποιότητας για το ελαιόλαδό του ήταν και ο ΝΗΛΕΑΣ τον οποίο εκπροσώπησαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου οι επιβλέποντες γεωπόνοι και ο τεχνικός του σύμβουλος.
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη από το ............

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ στην ύπαιθρο και στους ανθρώπους της παραγωγής, που από το μετερίζι τους δίνουν τον καθημερινό αγώνα για την ανάδειξη της ποιότητας, της συνέχειας της παράδοσης με σύγχρονους όρους, αλλά και της καινοτομίας.

Όλοι οι πρωταγωνιστές των βραβείων του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ έδειξαν το πείσμα τους να προχωρήσουν στο δύσκολο και δημιουργικό δρόμο της παραγωγής και αυτό ήταν και το μήνυμα της βραδιάς που εκφράστηκε από όλες της πλευρές, ως αναγκαία προϋπόθεση, για να γυρίσει η χώρα μας στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

"Επιστροφή στην παραγωγή, στη συνεργασία και την εξωστρέφεια"

Από την πλευρά μας ως ομάδα παραγωγών εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ για την αναγνώριση των προσπαθειών μας.
Τους συγχαίρουμε επίσης για την πρωτοβουλία τους να αναδείξουν τον κόσμο της παραγωγής που παλεύει κόντρα σε όλα εκείνα τα ρεύματα που έχουν φέρει την χώρα μας στην σημερινή κατάσταση.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 7-6-2012




Επτά τρόποι για να γλιτώσετε τους φόρους

Μπορεί κάθε νέα φορολογική διάταξη που ψηφιζόταν να περιόριζε ακόμη περισσότερο τις φορολογικές εκπτώσεις, ωστόσο, αν και αρκετά ψαλιδισμένες, μερικές κατηγορίες αυτών εξακολουθούν να ισχύουν και φέτος.

Σύμφωνα με το protothema,gr, οι επτά φορολογικές εκπτώσεις που ισχύουν για το 2012 είναι οι εξής:..........


Φορολογική έκπτωση για αναπηρία

Κατά 2.000 ευρώ αυξάνεται το αφορολόγητο στους ανάπηρους, αλλά και στους φορολογούμενους που φιλοξενούν πρόσωπα με αναπηρία.

Φορολογική έκπτωση για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη

Από τα ποσά που δαπανήθηκαν για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, προβέπεται έκπτωση 10% στο φόροα. Ωστόσο, το πασό αυτό δεν μπορεί να υπερβεί τα 3.000 ευρώ.

Η φορολογική έκπτωση για ενοίκια και φροντιστήρια

Από το ενοίκιο της κύριας κατοικίας, από το ενοίκιο του παιδιού που σπουδάζει και από τα φροντιστήρια, μπορεί κανείς να πετύχει μείωση του φόρου που θα κληθεί να πληρώσει, έως και 10%. Ωστόσο, το ποσό επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.000 ευρώ. Επομένως, το πολύ, μπορεί κανείς να γλιτώσει έως και 100 ευρώ για το καθένα. Δηλαδή, 100 ευρώ για την κύρια κατοικία, 100 ευρώ για το ενοίκιο του παιδιού που σπουδάζει στην επαρχία και 100 ευρώ για τα φροντιστήριά τους.

Η φορολογική έκπτωση για τους τόκους των στεγαστικών δανείων

Μείωση φόρου σε ποσοστό 10% στους τόκους που αντιστοιχούν στο τμήμα του δανείου έως 200.000 ευρώ και επιφάνεια έως 120 τ.μ. .

Η φορολογική έκπτωση για τη διατροφή

Οσοι γονείς ή σύζυγοι καταβάλουν διατροφή μπορούν να γλιτώσουν μπορούν να επωφεληθούν μείωσης που φτάνει έως το 10% του ποσού που καταβάλλουν, ωστόσό, το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα και 1.500 ευρώ.

Η φορολογική έκπτωση για τα ασφάλιστρα ζωής

Μείωση φόρου σε ποσοστό 10%. Το ποσό της δαπάνης ασφαλίστρων επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.200 ευρώ για τον άγαμο και τα 2.400 ευρώ για οικογένεια. Η μέγιστη έκπτωση μπορεί να φτάσει στα 120 ευρώ και στα 240 ευρώ αντίστοιχα.

Η φορολογική έκπτωση για τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία

Μείωση από τον φόρο σε ποσοστό 10%.

ΕΟΦ: Επικίνδυνα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία

Επικίνδυνα, τα προϊόντα που περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία Tadalafil, για τη στυτική δυσλειτουργία, τα οποία διακινούνται, πιθανόν, στο διαδίκτυο, προειδοποιεί ο ΕΟΦ.

Επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβούν τα μη εγκεκριμένα προϊόντα KABOOM action strips και ONE FOR HER caps που διανέμονται στoν Καναδά και παράγονται στις ΗΠΑ από άγνωστο εργοστάσιο.
Σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων ...........

αρχών του Καναδά, αυτά τα προϊόντα περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες Sildenafil και Tadalafil, το πρώτο και Tadalafil, το δεύτερο.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε, επίσης, ότι επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, είναι και τα μη εγκεκριμένα προϊόντα FIRMINITE caps, EXTRA STRENGTH INSTANT HOT ROD caps και LIBIDRON caps, που διανέμονται στις ΗΠΑ, και περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία Tadalafil.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, η δραστική ουσία Tadalafil χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα προϊόντα, πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, γι' αυτό ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε, σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα, με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό. Eπισημαίνει, παράλληλα, ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Newsit

Χρήσιμες συμβουλές για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Μπορεί κάποια πράγματα να τα έχουμε πρόσφατα από τις εκλογές που έγιναν στις 6 Μαϊου και να τα θυμόμαστε, κάποια άλλα όμως άλλαξαν. Το υπουργείο Εσωτερικών λοιπόν φροντίζει να ενημερώσει για τις αλλαγές, ενώ δίνει και τις συμβουλές για το που, πώς και πότε ψηφίζουμε...

Είστε ετεροδημότης και έχετε υποβάλει αίτηση να ψηφίσετε στον τόπο διαμονής σας;
Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε αν το ...........

όνομά σας δεν είναι στους καταλόγους;
Σας έχει ... ξεμείνει ψηφοδέλτιο από τις προηγούμενες εκλογές και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε;

Ιδού οι απαντήσεις για το τι θα πρέπει να κάνετε:.........

- Πότε θα ψηφίσω;
Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, ενώ μπορείτε να ψηφίζετε από τις 7 το πρωί (07.00) έως τις 7 το απόγευμα (19.00).

- Πού ψηφίζω;
Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παραμένουν ίδιοι όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Επομένως, ψηφίζετε όπου ψηφίσατε και στις προηγούμενες εκλογές. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τον τόπο άσκησης του εκλογικού σας δικαιώματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm. ή να καλέσετε στα τηλέφωνα 213 136 1500 και 213 136 4500 από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα 11/6/2012 και μέχρι την ημέρα των εκλογών οι γραμμές θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες μεταξύ 08:00 έως 21:00 συνεχώς.

- Τι γίνεται με τους ετεροδημότες;
Οι ετεροδημότες που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 29η Φεβρουαρίου του 2012 ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όπου και είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ως ετεροδημότες. Σημειώνεται ότι αιτήσεις που έγιναν μετά την 29η Φεβρουαρίου του 2012 δεν έχουν ισχύ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

- Tί κάνω σε περίπτωση που το όνομά μου δεν είναι γραμμένο σε κανέναν εκλογικό κατάλογο του Δήμου, όπου είμαι γραμμένος, και δεν στερούμαι του εκλογικού μου δικαιώματος;

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε, μέχρι το πέρας της ψηφοφορίας, να αναζητήσετε πιστοποιητικό εγγραφής σας στα δημοτολόγια, με την επίδειξη του οποίου ασκείτε κανονικά το εκλογικό σας δικαίωμα. Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες που είναι γραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων. Σημειώνεται ότι για το λόγο αυτό τα καταστήματα των Δήμων θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

- Πώς ψηφίζω;
Μπορείτε να ψηφίσετε επιδεικνύοντας την αστυνομική σας ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό σας (ακόμα και αν έχει λήξει) ή την άδεια οδήγησης ή ακόμα και το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων

- Έχω δικαίωμα να ψηφίσω;
Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το εκλογικό τους δικαίωμα για οποιονδήποτε λόγο.

- Είναι υποχρεωτικό να ψηφίσω;
Ναι. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

- Γιατί οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνονται με λίστα;
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σε περίπτωση που εκλογές διενεργούνται πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες , η εκλογή των βουλευτών δεν γίνεται με σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα.

- Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές με λίστα;
Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν , χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψήφιων βουλευτών. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν λαμβάνονται υπόψιν ως άκυρα.

- Πώς εκλέγονται οι νέοι βουλευτές;
Οι βουλευτές εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος , δηλαδή στη λίστα (όπως αντίστοιχα συμβαίνει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας). Ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει το κάθε κόμμα στην κάθε περιφέρεια ορίζονται και οι βουλευτικές έδρες.

- Πόσοι βουλευτές εκλέγονται σε κάθε εκλογική περιφέρεια;
Πρόκειται για κατανομή 288 εδρών στις 56 βασικές περιφέρειες της χώρας. Οι υπόλοιπες 12 έδρες καταλαμβάνονται από βουλευτές επικρατείας.

- Πώς μπορώ να αποδείξω ότι ψήφισα, εάν μου ζητηθεί από την υπηρεσία μου;
Μετά την άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστικό αντιπρόσωπο να σας χορηγήσει σχετική έντυπη βεβαίωση.

- Δικαιούμαι βοήθεια κατά την άσκηση του εκλογικού μου δικαιώματος;
Άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε παρατεταμένη αναμονή, όπως για παράδειγμα έγκυες, υπερήλικες, ανάπηροι, ασθενείς κ.λ.π. ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα.

- Τι δικαιώματα έχω σε περίπτωση που αντιμετωπίζω κάποια κινητική αναπηρία;
Ειδικότερα για άτομα με αναπηρίες, έχει εκδοθεί ξεχωριστή εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων προς άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος και πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος είναι υποχρεωμένος να σας παράσχει τη συνδρομή του κατά προτεραιότητα και προς πάσα διευκόλυνσή σας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, εάν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία προσέλευσής σας στο εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζετε, ο δικαστικός αντιπρόσωπος υποχρεούται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα απρόσκοπτα με ταυτόχρονη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου σας.


* ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
Το Υπουργείο Εσωτερικών σας υπενθυμίζει ότι τα ψηφοδέλτια αυτών των εκλογών έχουν αλλάξει και επομένως ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ των εκλογών τις 6ης Μαΐου ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ και αν βρεθούν μέσα στην κάλπη θα ληφθούν υπόψιν ως ΑΚΥΡΑ.


Newsit

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΕΛΟΥ ΑΓΡΑ

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος Στάθης Ανδρινόπουλος θα παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης του Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα καπετάν Άγρα (Τέλου Αγαπηνού καταγόμενου εκ Γαργαλιάνων) που θα γίνουν στις 9 & 10 Ιουνίου 2012 στη Θεσσαλονίκη και την Έδεσσα αντίστοιχα.

Ο Κώστας Κόλλιας δήλωσε σχετικά: ...........

«Είναι χρέος μας στον κάθε καιρό να τιμάμε τους ήρωες, που με το αίμα τους και τη ζωή τους ακόμη στέριωσαν το οικοδόμημα της πατρίδας Ελλάδας.
Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Τέλος Αγαπηνός, που νεαρός ακόμη ανθυπολοχαγός θυσιάστηκε και άνοιξε το δρόμο για τη λευτεριά της Μακεδονίας μας.
Η επίσκεψή μας αποτελεί μία ελάχιστη ανταπόδοση τιμής. Να κλίνουμε το γόνυ στον τόπο του μαρτυρίου και της θυσίας».

Ελεύθερος ο 24χρονος φοιτητής από την Παιανία [ VIDEO ]

Ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ο 24χρονος που τα ξημερώματα της Πέμπτης πυροβόλησε και σκότωσε έναν ληστή σε γειτονιά της Παιανίας.

Οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, εκτός από τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεπράχθη το έγκλημα, ήταν το λευκό ποινικό μητρώου του νεαρού καθώς και το γεγονός ότι, όταν κατέφθασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, ο 24χρονος παραδόθηκε μόνος του, παραδεχόμενος την πράξη του.

Μετά την απολογία του στην 4η ειδική ...........

ανακρίτρια, αποφασίστηκε να του επιβληθεί ο περιοριστικός όρος να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Νωρίτερα, του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εν βρασμώ.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, θεωρήθηκε επιεικής η κατηγορία, καθώς ελήφθησαν υπ' όψιν οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε η πράξη. Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ο ίδιος ο νεαρός, ενώπιον του εισαγγελέα, δήλωσε σοκαρισμένος για ό,τι έγινε και υποστήριξε ότι ήταν η «κακιά στιγμή». Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρίτρια και εισαγγελέας έδωσαν συμβουλές στον νεαρό για το μέλλον του.

Ο δικηγόρος του τόνισε ότι είναι μετανιωμένος. «Αυτός είναι το πραγματικό θύμα, καθώς και η οικογένειά του, η οποία αναστατώθηκε».

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, όλα έγιναν όταν ο νεαρός παραπάτησε σε ένα ανάχωμα που υπήρχε στον δρόμο, έχασε την ισορροπία του και εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα που κρατούσε. Επίσης, αναγνώρισε τους δράστες που είχαν μπει στο σπίτι του από το σωματότυπό τους, παρότι φορούσαν κουκούλα.

Τέλος, υποστήριξε ότι αρχικά άκουσε έναν πυροβολισμό από τον γείτονά του και νόμισε ότι τα πυρά προέρχονταν από τους δράστες.

H άφιξη στα δικαστήρια

Λίγο μετά τις 09.15 έφθασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 24χρονος φοιτητής με τον δικηγόρο του, έχοντας τη συμπαράσταση περίπου 200 πολιτών της Παιανίας.

Φίλοι, γείτονες και εκπρόσωποι του δήμου επευφημούσαν τον νεαρό και φώναζαν συνθήματα, όπως «αθώος και ψηλά το κεφάλι».

Δείτε το Video



Zougla.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Καλοκαιρινή γιορτή στο 7ο και 26ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των 7ου και 26ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας( Ακρίτας και Κρήτης) σας προσκαλούν στη καλοκαιρινή γιορτή τους με θέμα:

"Ανοίγουμε, παιδιά, πανιά
στη θάλασσα, στη ξενοιασιά..."

Η γιορτή θα γίνει δύο μέρες. Ξεκινούν τη γιορτή την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ,. στην αυλή του σχολείου, οι μαθητές της Α' τάξης.
Τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια στην αυλή του ...........

σχολείου και θα στήσουν και το λούνα παρκ του γέλιου. Θα στηθούν τα μπαλάκια, οι κρίκοι, η σκοποβολή,αλλά και τα λουκούμια , τα μήλα και άλλα παιχνίδια ψυχαγωγίας.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. οι υπόλοιπες τάξεις των σχολείων συνεχίζουν και στήνουν τη δική τους καλοκαιρινή γιορτή. Παιχνίδια , χοροί, τραγούδια, δρώμενα, αλλά και σκέψεις, αναμνήσεις και όνειρα των μαθητών για το καλοκαίρι θα γεμίσουν την αυλή σχολείου. Με σκηνικά τα έργα μας από ανακυκλώσιμα υλικά. τις γοργόνες και το Ποσειδώνα μας, τα δέντρα και τα ψαράκια μας ανοίγουμε πανιά και σας περιμένουμε στο ταξίδι της χαράς μας και στις θάλασσες των ονείρων μας..
Αποχαιρετούμε το σχολείο μας και καλοσωρίζουμε το καλοκαίρι.

Σας περιμένουμε

Πως οι πολίτες θα γνωρίζουν από το ίντερνετ το ποσό που χρωστάνε στην εφορία

Από το σπίτι ή το γραφείο και χωρίς να πηγαίνουν στα γκισέ της εφορίας, θα μπορούν πλέον οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για το ποσό που χρωστάνε στο δημόσιο, αρκεί να κάνουν ένα κλικ στον υπολογιστή τους.

Στη διάθεση των φορολογουμένων τέθηκε μία νέα υπηρεσία αναζήτησης οφειλών στο διαδίκτυο, με την οποία πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να βλέπουν τις βεβαιωμένες σε ΔΟΥ οφειλές τους με υπόλοιπο (δεν περιλαμβάνονται οφειλές Τελωνείων).
Με τη νέα εφαρμογή ο φορολογούμενος .............

ενημερώνεται άμεσα για τυχόν οφειλές του, χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στη Δ.Ο.Υ..
Η εφαρμογή αναρτήθηκε, την 31/5/2012, στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και συγκεκριμένα στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες → Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου → Ειδοποιήσεις »καθώς και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες → Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου → Ειδοποιήσεις».

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με τη νέα αυτή εφαρμογή οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς που έχουν λάβει από την Γ.Γ.Π.Σ., να βλέπουν μόνο τις ατομικές οφειλές τους (δηλαδή δεν περιλαμβάνονται οφειλές από εταιρείες στις οποίες μπορεί να συμμετέχουν ή οφειλές λόγω συνυποχρέωσης), ενώ στα χρέη που εμφανίζονται συμπεριλαμβάνονται και αυτά που βρίσκονται σε αναστολή Είσπραξης/ Εκτέλεσης, καθώς και αυτά που έχουν υπαχθεί σε Ρύθμιση ή Διευκόλυνση τμηματικής καταβολής.

Συγκεκριμένα στην εικόνα των οφειλών με υπόλοιπο εμφανίζονται (πλέον των τρεχουσών προσαυξήσεων, τελών εκπρόθεσμης υποβολής):
- Προσωπικά στοιχεία του φορολογούμενου ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, Επωνυμία.
- Συγκεντρωτικά στοιχεία ατομικών οφειλών από όλες τις Δ.Ο.Υ. της Επικράτειας.
- Αναλυτικά στοιχεία ατομικών οφειλών ανά Δ.Ο.Υ. και ανά είδος οφειλής.
Παρέχεται επίσης, η δυνατότητα εκτύπωσής τους και σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος δεν έχει ατομικά χρέη, εμφανίζεται το μήνυμα: «Δεν υπάρχουν ατομικά χρέη με υπόλοιπο».

Αγροτύπος

Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ 70 εκατ. ευρώ στους αγρότες την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τέλος του 2012 δίνεται παράταση στους συνεταιρισμούς

Μέχρι τέλος του 2012 θα δοθεί παράταση στους Συνεταιρισμούς, ώστε να δοθεί χρόνος στις διοικήσεις των Ενώσεων, προκειμένου να χειριστούν τα θέματα της μετατροπής των οργανώσεών τους σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς. Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη (7/6/2012). Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί το ποιοτικό παρακράτημα στο ελαιόλαδο (10 εκ. ευρώ) και στα βοοειδή (10 εκ. ευρώ).

Ακόμη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πληρωθούν και.............

οι 16.000 πρώην καπνοπαραγωγοί δικαιούχοι του Μέτρου 144. Συνολικά οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ που θα καταβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα στους παραγωγούς θα ανέρχονται σε 70 εκ. ευρώ. Στο μεταξύ, σε ερώτηση του ΑγροΤύπου σχετικά με τον προγραμματισμό για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, ο υπουργός ανέφερε ότι το ΥπΑΑΤ προγραμματίζει τέλος Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου να προχωρήσει στην πληρωμή της. Σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Μ. Κορασίδης.

Ο κ. Μαραβέγιας ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι όσο είχε τη θέση του υπουργού προσπάθησε να συνεχίσει την λειτουργία του κράτους και να λύσει τις εκκρεμότητες όπου υπήρχαν. «Άλλωστε ο ρόλος ενός υπηρεσιακού υπουργού είναι να λύνει καθημερινά προβλήματα και να επεξεργάζεται λύσεις που θα βρει ο επόμενος υπουργός και να κινηθεί πιο αποτελεσματικά», επεσήμανε.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στη σύσταση ενός Επιστημονικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, που θα αποτελείται από Καθηγητές και Αναπληρωτές Καθηγητές από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, που θα συμβουλεύει τον επόμενο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η αμοιβή των μελών της Επιτροπής θα είναι συμβολική (μόνο 50 ευρώ ανά συνεδρίαση).

Απατώντας σε ερώτηση του ΑγροΤύπου, για τις μισθώσεις αγροτικής γης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αθανάσιος Καπρέλης, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη θα υπογραφούν νέα συμβόλαια. Πάντως θα γίνει αναστολή των αναρτήσεων αγροτεμαχίων την εβδομάδα πριν τις εκλογές. Όπως τόνισε έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα 2.176 αγροτεμάχια και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 3.400 άτομα. Προχωράει επίσης το θέμα των ελέγχων από τις Περιφέρειες.

Για τα Σχέδια Βελτίωσης ο υπουργός παραδέχτηκε ότι έχουν καθυστερήσει αρκετά αλλά πρόσθεσε ότι «τώρα είμαστε σε καλό δρόμο». Στο σημείο αυτό ο Γενικός Γραμματέας κ. Κανελόπουλος συμπλήρωσε ότι «οι φάκελοι δουλεύονται και το αποτέλεσμα ας το κρίνει ο καθένας».
Ακόμη αναφέρθηκε στην απόφαση για να δοθεί η παράταση για την αδειοδότηση στις ήδη υφιστάμενες γεωτρήσεις και επεσήμανε ότι τώρα αναμένονται οι υπογραφές των συναρμόδιων υπουργείων.
Στο μεταξύ αυτές τις ημέρες θα υπογραφεί η απόφαση για την ολοκληρωμένη διαχείριση στην τευτλοκαλλιέργεια που βρισκόταν σε εκκρεμότητα. Η ενίσχυση που θα δίνεται στους παραγωγούς θα ανέρχεται σε 30 ευρώ το στρέμμα.

Για τη δακοκτονία δήλωσε ότι πήρε το πράσινο φως από το Συμβούλιο Επικρατείας για την πρόσληψη 1.500 ατόμων πριν τις εκλογές για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.
Όσον αφορά τις πρόσφατες ζημιές που υπήρξαν από τις χαλαζοπτώσεις και τις βροχοπτώσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν διαθέσει στον ΕΛΓΑ γεωπόνους από τις Περιφέρειες και προχωράνε οι εκτιμήσεις.
Για το θέμα της επανασποράς των χωραφιών με βαμβάκι, υποστήριξε ότι θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα κάνει ο ΕΛΓΑ. «Αν τα χωράφια που έχουν πρόβλημα μπορεί να γίνει επανασπορά θα γίνει σε αντίθετη περίπτωση οι παραγωγοί θα εισπράξουν τα δικαιώματα και τη συνδεδεμένη ενίσχυση», τόνισε.
Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα ήθελε να είναι υπουργός και στην επόμενη κυβέρνηση απάντησε ότι αν ήταν οικουμενική θα το δεχόταν.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του ΥπΑΑΤ:

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα, αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται στο Υπουργείο, κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις τρέχουσες δραστηριότητες, όπως οι πληρωμές των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων στους αγρότες, η παράταση έως τέλος του χρόνου στην εφαρμογή του νόμου για τους συνεταιρισμούς, η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση της δακοκτονίας και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την ΚΑΠ .
Ακολουθεί αναλυτικά η Συνέντευξη του Υπουργού:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Σας καλέσαμε σήμερα προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τρέχοντα θέματα του Υπουργείου, παρά το γεγονός ότι υπολείπονται περίπου άλλες δέκα ημέρες θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, διότι ελπίζουμε να έχει σχηματιστεί Κυβέρνηση στις 18-20 Ιουνίου.

Η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού του κ. Παναγιώτη Πικραμμένου προσπαθεί μέχρι το τέλος της σύντομης θητείας της να λειτουργήσει το κράτος, να αντιμετωπίσει τις εκκρεμότητες που υπήρχαν, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στη συνέχεια της κρατικής λειτουργίας και επίσης να πάρει αποφάσεις, οι οποίες, δε θα δεσμεύουν πολιτικά την επόμενη πολιτική ηγεσία.

Όπως γνωρίζετε, ο ρόλος ενός υπηρεσιακού, μεταβατικού, προσωρινού, Υπουργού είναι να λύνει τα καθημερινά προβλήματα, να ανταποκρίνεται στην καθημερινή διαχείριση, αλλά και ταυτόχρονα να επεξεργάζεται ορισμένες εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε ο επόμενος Υπουργός να μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Έτσι τον αντιληφθήκαμε αυτό το ρόλο και πιστεύω ότι μέχρι τώρα αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Διάφορες εκκρεμότητες έχουν προχωρήσει κι έχουν λυθεί, όπως παραδείγματος χάρη, υπεγράφη, σήμερα, το ζήτημα του ποιοτικού παρακρατήματος του ελαιολάδου, που αφορά αρκετούς ελαιοπαραγωγούς.

Επίσης, υπεγράφη τροποποίηση της ΚΥΑ για το θέμα των γεωτρήσεων, με την οποία δίνεται εκ νέου παράταση, έως την 17η Δεκεμβρίου 2012.
Σε ότι αφορά το θέμα των συνεταιρισμών, όπου, όπως γνωρίζετε, δεν έγινε δυνατό για αντικειμενικούς λόγους να γίνουν οι μετατροπές που προβλεπόταν από τον τελευταίο νόμο στις Ενώσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, δίνεται παράταση έως το τέλος του έτους, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετατροπής τους.
Μέσα στις επόμενες μέρες, θα υπογραφεί μία απόφαση για την ολοκληρωμένη διαχείριση της τευτλοκαλλιέργειας. Είναι ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και αρκετό καιρό, αφορά πάρα πολλούς τευτλοκαλλιεργητές, οι οποίοι θα μπορούν τώρα μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης της καλλιέργειας να εισπράττουν 30 ευρώ το στρέμμα, πέραν, βεβαίως, της ενιαίας ενίσχυσης.

Για το θέμα των καταστροφών στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, υπήρξε ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής και ήδη έχουμε διαθέσει πάρα πολλούς γεωπόνους από άλλες υπηρεσίες στον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές εκτιμήσεις.
Σε ότι αφορά το ζήτημα της δακοκτονίας, θα λάβουμε την άδεια από το ΣΤΕ, ώστε να προχωρήσουμε στην πρόσληψη 1500 εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω κάποια θέματα, τα οποία μπορεί να μην είναι άμεσα, αλλά είναι πολύ σημαντικά και αφορούν τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στη Δανία συζητήθηκαν πάρα πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα, όπως το πώς η αγροτική παραγωγή, η αγροτική οικονομία μπορεί να συμβάλλει στο «πρασίνισμα της οικονομίας». Οι συζητήσεις θα συνεχισθούν στις 18 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο και αναμένεται να είναι εξίσου ενδιαφέρουσες. Δεδομένου ότι δεν θα έχει σχηματιστεί η νέα Κυβέρνηση, θα παραστώ στο Συμβούλιο Υπουργών και για το σκοπό αυτό έχω ζητήσει να ενημερώσω τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και να έχω τις απόψεις τους για βασικά ζητήματα, όπως η «περιφερειοποίηση» της ενιαίας ενίσχυσης, το ζήτημα της ενιαίας ενίσχυσης στους βοσκότοπους. Για τα εν λόγω ζητήματα έχουν συσταθεί Ομάδες Εργασίας.

Επίσης, δημιουργήσαμε μια Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από καθηγητές ειδικούς σε θέματα αγροτικής πολιτικής, ώστε να τεθούν οι στρατηγικοί στόχοι στον αγροτικό τομέα.
Τέλος, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη από μένα και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ζαννιά, συγκροτήσαμε Επιστημονικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, με συμβουλευτικό ρόλο για τη χάραξη μιας εθνικής αγροτικής πολιτικής.
Γίνεται απ΄ όλους μας μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στη λειτουργία του κράτους.

Ευχαριστώ τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, τους Οργανισμούς ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ, όλους τους συνεργάτες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μου συμπαραστάθηκαν ώστε να φέρουμε σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο.
Και πάλι σας ευχαριστώ και είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να ρωτήσω το εξής, οι συνεταιρισμοί και οι ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών είχαν περιθώριο ως τις 30 Ιουνίου και είπατε ότι πάτε μέχρι τέλος του χρόνου με παράταση, έτσι;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η δυνατότητα με βάση το Ν.4015/2011 είναι να δοθεί παράταση έξι μηνών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να ρωτήσω το εξής, μέχρι στιγμής όμως πόσοι Συνεταιρισμοί δεν έχουν κάνει αίτηση εγγραφής στο μητρώο;

Γ.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Από ότι φαίνεται γύρω στους 3,5 χιλιάδες δεν έχουν κάνει αίτηση να εγγραφούν στο μητρώο, δεν εμφανίστηκαν δηλαδή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, είχατε επαφές με κόμματα, μιλήσατε για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Υπάρχει κάποια κόκκινη γραμμή την οποία έχουμε ως χώρα, υπάρχει κάτι το οποίο θα ζητήσουμε μετ’ επιτάσεως κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκεί; Είναι η εμπροσθοφυλακή μας ουσιαστικά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, η διαπραγμάτευση που αφορούσε τους πόρους έχει ήδη γίνει, έχει τελειώσει, δηλαδή, δε μπορούμε εμείς να ξαναφέρουμε το ζήτημα των πόρων. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε και που κάναμε και την προηγούμενη φορά είναι σ’ επιμέρους ζητήματα να μπορέσουμε να κάνουμε τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα.
Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα είναι περίπου κοινά για όλα τα κόμματα, όπως και θέματα της Παιδείας και της Υγείας. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαχωριστικές γραμμές, δε μπορεί κανένας να πει ότι εδώ υπάρχει μια μεγάλη διαχωριστική γραμμή ιδεολογική ή πολιτική.
Το θέμα είναι πώς μπορούμε και να διαπραγματευθούμε και να πάρουμε καλύτερους όρους και βεβαίως να έχουμε την καταλληλότερη τεχνοκρατική δεξιοτεχνία που έχει πολύ μεγάλη σημασία, να τα εφαρμόσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα. Θέλω να ρωτήσω, σε προσωπικό επίπεδο πού τα βρήκατε σκούρα; Δηλαδή πώς τα βρήκατε βλέποντας από μακριά κι από κοντά και ποιες θεωρείτε ότι είναι τελικά οι σημαντικότερες ελλείψεις; Αν άλλαξε κάτι στην οπτική σας.
Κι ένα δεύτερο ερώτημα, απευθύνομαι στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε σχέση με την ιστορία με τα χωράφια, με τις γαίες τις ανεκμετάλλευτες του Υπουργείου Γεωργίας: Τι ποσοστό αιτήσεων έχουμε, πώς πάει αυτό το πρόγραμμα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να πω δυο πράγματα, είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτηση που κάνατε. Πώς ένας ακαδημαϊκός βλέπει τα πράγματα στον αγροτικό τομέα, στην αγροτική οικονομία και στην ύπαιθρο και πώς τα βλέπει όταν έρχεται ως Υπουργός.
Πρέπει να σας πω ότι μερικά πράγματα τα φανταζόμουν, περίπου, όπως τα βρήκα. Μερικά πράγματα φανταζόμουν ότι θα έχουν λίγο περισσότερο προχωρήσει απ’ όσο είχαν προχωρήσει. Δε μπορώ όμως να πω, ειλικρινά σας το λέω, ότι βρήκα κάτι που να με εκπλήσσει ιδιαίτερα. Περίπου είχα την αίσθηση ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Εκείνο που μπορώ, επίσης, να σας πω μ’ έναν εξομολογητικό τόνο είναι ότι για μένα αποτελεί πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία το γεγονός αυτό και θα το μεταφέρω, μετά το τέλος της θητείας μου, στα πανεπιστημιακά έδρανα.
Ξέρετε, είναι πάρα πολύ σημαντικό αλλιώς να τα φαντάζεσαι και περίπου να τα υποψιάζεσαι και αλλιώς να τα βλέπεις στην καθημερινότητα. Ξέρετε, αυτή είναι μια μεγάλη εμπειρία που είχα πραγματικά, ειλικρινά σας το λέω, την τύχη να την ζήσω. Φαντάζομαι ότι και οι φοιτητές μας στα Πανεπιστήμια, θα επωφεληθούν από τη δική μου εμπειρία.

Τώρα για το πρόγραμμα της διανομής της γης το οποίο συνεχίζεται. Θα ήθελα να σας πω ότι τα κριτήρια είναι σωστά, δηλαδή οι άνεργοι και οι νέοι που έχουν σπουδές γεωπονικού χαρακτήρα να μπορούν να αποκτήσουν γη κατά προτεραιότητα, αλλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που να τους καθοδηγεί. Βεβαίως, υπάρχει ο νέος Οργανισμός, ο ΕΛΓΟ, ο οποίος ελπίζω ότι θα μπορέσει να βοηθήσει τους νέους αυτούς ανθρώπους. Για τις αιτήσεις θα σας μιλήσει ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Καπρέλης.

Α. ΚΑΠΡΕΛΗΣ: Θα σας πω δυο - τρία νούμερα, γιατί δεν τα έχω όλα μαζί μου. Κατ’ αρχάς, έχουν προχωρήσει σε διάθεση μίσθωση μέχρι σήμερα 88 αγροτεμάχια στην Ξάνθη – Καβάλα και αμέσως στις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη.
Η διαδικασία, όπως έχει εξηγηθεί και σε άλλες συνεντεύξεις Τύπου συνεχίζεται, όπως είχε ξεκινήσει. Κάθε Πέμπτη υπάρχει ανάρτηση, αυτές τις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, υπάρχει αναστολή αυτής της διαδικασίας, διότι οι Περιφερειακές Ενότητες εμπλέκονται στις εκλογικές διαδικασίες.
Η ανάρτηση των αγροτεμαχίων αυτή τη στιγμή είναι στα 2.176 αγροτεμάχια. Υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από περίπου 3.700 ενδιαφερόμενοι και είναι σε διαδικασία αξιολόγησης. Ελέγχονται από τις Περιφέρειες 21.000 αγροτεμάχια και αφορούν 400.000 στρέμματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήθελα κατ’ αρχήν μια ενημέρωση γιατί ρωτάνε πάρα πολλοί παραγωγοί σε ποιο σημείο βρίσκεται η αξιολόγηση στα Σχέδια Βελτίωσης; Είναι πολύ σημαντικό θέμα όπως ξέρετε, να μας ενημερώστε σας παρακαλώ. Το δεύτερο, που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι για τις αποζημιώσεις, μια και εδώ οι ηγεσίες του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Την περασμένη εβδομάδα στη σύσκεψη που κάνατε με τη Λάρισα σας κατατέθηκε μία πρόταση, η οποία λέει να μην κάνουν οι αγρότες επανασπορά, ώστε να εξοικονομήσουν και χρήματα και είναι και πιεσμένοι οικονομικά κλπ. και να λάβουν την διαβεβαίωση από την πολιτεία, άσχετα αν η Κυβέρνηση αυτή είναι υπηρεσιακή, ώστε να πάρουν την αποζημίωση δυνητικής επανασποράς και τη συνδεδεμένη ενίσχυση. Αν υπάρχει κάποια εξέλιξη επ’ αυτού, αν μπορείτε να πείτε κάτι δημόσια, γιατί ξέρετε ότι κυκλοφορούν διάφορες φήμες. Και αν μου επιτρέπετε και μια προσωπική ερώτηση. Απ’ ότι έχουμε μάθει και κομματικά στελέχη με τα οποία συναντηθήκατε την περασμένη εβδομάδα, αλλά και οι εκπρόσωποι των αγροτών και των συνεταιριστών σας είπαν, εξέφρασαν την ευχή, την επιθυμία να παραμείνετε στη θέση αυτή και ως κανονικός υπουργός αν μου έχει μεταφερθεί σωστά μία στιχομυθία. Θα ήθελα να μου πείτε αν εσείς θα δείχνατε ένα ενδιαφέρον με δεδομένο ότι η Νέα κυβέρνηση θα είναι ούτως ή άλλως Κυβέρνηση συνεργασίας; Ευχαριστώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για το θέμα της επανασποράς έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σύσκεψη με φορείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Καταλήξαμε ότι πρέπει να ελεγχθούν από τον ΕΛΓΑ τα χωράφια και εάν υπάρχουν δυνατότητες επανασποράς, αυτή θα προχωρήσει. Εάν όμως για αντικειμενικούς λόγους, όπως φάνηκε δεν υπάρχει δυνατότητα επανασποράς θα γίνει ακριβώς αυτό που είπατε, δηλαδή θα πάρουν τα δικαιώματα αυτά και θα πάρουν βεβαίως και τη συνδεδεμένη ενίσχυση. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις εκτιμήσεις που θα κάνουν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ.

Εγώ εξέφρασα την ευχή να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός ο τρόπος, με τον οποίον θα γίνουν οι εκτιμήσεις. Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο.
Όσον αφορά τώρα το δεύτερο ερώτημα σας. Η αλήθεια είναι ότι έχει εκφραστεί η ευχή και από τα κόμματα, και από διάφορα στελέχη του αγροτικού χώρου να παραμείνω Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν είναι καθόλου εύκολο να πάρει κανένας τέτοια απόφαση. Διότι, όσο ενδιαφέρουσα είναι αυτή η εμπειρία, τόσο επίπονη και δύσκολη είναι και πολλές φορές μπορεί να είναι και πολιτικά επικίνδυνη. Διότι τώρα είμαστε υπηρεσιακοί, αλλά μεθαύριο θα είμαστε πολιτικοί και θα υφιστάμεθα, προφανώς, τις πολιτικές πιέσεις ένθεν – κακείθεν.
Εάν, όμως, υπάρξει, ειλικρινά σας το λέω, κάποια Κυβέρνηση Οικουμενική, δηλαδή, κάποια Κυβέρνηση όπου θα μετέχουν τα περισσότερα κόμματα και μου πρότειναν να παραμείνω Υπουργός, για το καλό της χώρας θα το δεχόμουνα.
Για τα Σχέδια Βελτίωσης υπάρχει ένα θέμα, έχουν καθυστερήσει αρκετά. Διότι οι υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας δεν μπορούσαν να τα αντιμετωπίσουν. Ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου, δόθηκε, αλλά και πάλι δεν προχώρησαν τα πράγματα, διότι υπήρξε ζήτημα γνώσεων των υπαλλήλων. Τώρα έχει δοθεί σε ιδιώτες και προχωρά η διαδικασία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός σε ότι αφορά τις πληρωμές;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Προγραμματισμός υπάρχει. Σε ότι αφορά την εξισωτική αποζημίωση, η οποία δίνεται από εθνικούς πόρους, είμαι σε στενή επαφή με τους περισσότερους Υπουργούς, προκειμένου να εξοικονομηθούν κάποιοι πόροι και να δοθούν τα χρήματα.
Ο προγραμματισμός είναι ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν δοθεί τα περισσότερα τουλάχιστον χρήματα. Βεβαίως αυτό εξαρτάται από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Ο προγραμματισμός είναι σαφής, συγκεκριμένος, έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες, υπάρχει όμως, όπως ήδη γνωρίζετε, ζήτημα διαθεσιμότητας των πόρων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για την εξισωτική αποζημίωση. Πόσο είναι το ποσό αυτό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Προγραμματίζεται ένα ποσό 100 εκ. ευρώ. Κανονικά έπρεπε να είναι 160 εκ., για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα δοθούν τα 100 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε ότι θα έχετε επαφές με τους εκπρόσωπους των Κομμάτων. Θα έχετε κάποιο ραντεβού; Θα είναι όλοι μαζί;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχω ζητήσει να δω χωριστά έναν έναν τους Πολιτικούς Αρχηγούς ή τους εκπροσώπους τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα υπάρξουν άλλες πληρωμές;

Μ. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ: Είναι το ποιοτικό παρακράτημα του ελαιολάδου, περίπου 10 εκατ. ευρώ, το ποιοτικό παρακράτημα των βοοειδών, περίπου 10 εκατ. ευρώ, το Μέτρο 144 για 16.000 καπνοπαραγωγούς, περίπου 24-25 εκ., και οι ελαιώνες των μικρών νησιών του Αιγαίου, αφορά ενίσχυση ύψους 20 εκατ. ευρώ για 50.000 παραγωγούς. Επίσης, χορηγούνται ενισχύσεις στη βιολογική γεωργία, στη βιολογική κτηνοτροφία, αφορούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνολικά πρόκειται για ένα ποσό περίπου 70 εκ. ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πρόκειται για ενέσεις ρευστότητας, μπορεί να είναι μικρές αλλά είναι λόγω της οικονομικής συγκυρίας είναι πολύ σημαντικές. Καταλαβαίνω πολύ καλά τη δυσκολία που βρίσκονται σήμερα οι αγρότες, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις και οι αγροτικές επιχειρήσεις. Κυρίως υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Δεν υπάρχουν, ούτε πληρώνονται έγκαιρα για τα προϊόντα που παραδίδουν, ούτε έχουν βεβαίως και πρόσβαση οι περισσότεροι από αυτούς στις Τράπεζες.
Σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, τον ρώτησα, «που βρισκόμαστε;» και μου είπε ότι «είμαστε περίπου όπως και πέρσι» από πλευράς κεφαλαίων κίνησης, εννοώ.
Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, θα σας ενημερώσει ο κ. Σαρρής.

Θ. ΣΑΡΡΗΣ: Ο ΕΛΓΑ σήμερα, όπως γνωρίζετε, καταθέτει στους λογαριασμούς των παραγωγών, 2,5 εκατ. ευρώ. Την άλλη εβδομάδα θα καταβάλλει άλλα 5 εκατ. ευρώ και έτσι ολοκληρώνεται η καταβολή των αποζημιώσεων σε παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές το έτος 2011. Σε ότι αφορά τα προγράμματα ΠΣΕΑ, αν όλα πάνε καλά, θα δοθούν άλλα 55 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος του έτους και θα καλύπτουν όλα τα προγράμματα ΠΣΕΑ μέχρι και το ’10. Δηλαδή, κλείνουμε όλα τα θέματα των πυρκαγιών του 2007, 2008, 2009 τους παγετούς και τα λοιπά. Για τις ζημιές που έχουν γίνει μέσα στο 2012 είμαστε έτοιμοι, έχουμε οργανωθεί σωστά και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι αγρότες που δεν πλήρωσαν εισφορά το 2011;

Θ. ΣΑΡΡΗΣ: Οι αγρότες που δεν πλήρωσαν εισφορά το 2011, δικαιούνται αποζημίωση το 2012, με τη μόνη διαφορά ότι θα πρέπει να πληρώσουν και την εισφορά του 2011. Θα πληρώσουν αυτά που οφείλουν. Θ’ αποζημιωθούν ανεξάρτητα από το αν θα πληρώσουν ή όχι την εισφορά του 2011. Εγώ, όμως, τους καλώ να πληρώσουν και την εισφορά του 2011. Την εισφορά του 2012 θα την πληρώσουν οπωσδήποτε για ν’ αποζημιωθούν, αλλιώς δεν αποζημιώνονται.
Το θέμα τίθεται γι’ αυτούς, οι οποίοι το 2011 δεν πλήρωσαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένα τελευταίο για να κλείσουμε: Έχετε κάποια εικόνα των αποζημιώσεων του 2011;

Θ. ΣΑΡΡΗΣ: Νομίζω ότι το σύνολο των χρημάτων που χρειάστηκε και που θα χρειαστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, είναι περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αν δεν υπάρχει καμία άλλη ερώτηση εγώ θα σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και τη συνεργασία σας.

Αγροτύπος

Μέσω ίντερνετ ο υπολογισμός της εισφοράς του ΕΛΓΑ

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ, ο κάθε αγρότης μπορεί να υπολογίζει την εισφορά του με τη βοήθεια του ίντερνετ. Αρχικά ο παραγωγός επιλέγει τον νομό και την καλλιέργεια του αγροτεμαχίου του και κατόπιν εισάγει τα στρέμματα, που έχει στην κατοχή του. Στην περίπτωση των κτηνοτρόφων, ο ενδιαφερόμενος επιλέγει το είδος της εκτροφής του και εισάγει τον αριθμό των ζώων του.

Στην περίπτωση που ο αγρότης έχει περισσότερα από ..........

3 αγροτεμάχια ή εκτροφές, με τα (+) και (–) της τελευταίας στήλης του αντίστοιχου πίνακα μπορεί να τα προσθέσει ή να τα αφαιρέσει. Τέλος, πατώντας το κουμπί «Υπολογισμός» εμφανίζεται ένας ενδεικτικός υπολογισμός της εισφοράς του καθενός.

Πατήστε εδώ να ξεκινήσει η διαδικασία

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει δημοσιεύματα για κλείσιμο της ΑΤΕ

Σε διάψευση δημοσιεύματος του πρακτορείου Reuters σχετικά με την ΑΤΕ, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει την Ελλάδα για το σταδιακό κλείσιμο συγκεκριμένων τραπεζών, συμπεριλαμβανόμενης πιθανώς της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας, της ΑΤΕ.
Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι παρότι την ευθύνη για ..........

ενδεχόμενο «λουκέτο» ελληνικής τράπεζας την έχει η Τράπεζα της Ελλάδος, λόγω του δανεισμού που παρέχεται στη χώρα για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ΕΕ έχει το δικαίωμα να αρνηθεί αίτημα διάσωσης μίας τράπεζας εφόσον κριθεί ότι το κόστος διάσωσης είναι μεγαλύτερο από εκείνο που απαιτείται για να εκκαθαριστεί.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία και εξηγεί ότι οι τράπεζες που ενέχουν συστημικό κίνδυνο για τη χώρα μπορεί να χρειάζεται να διασωθούν ενώ άλλες, θα πρέπει να κλείσουν. «Προχωράμε σε μια νέα φάση με την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία», αναφέρει μια από τις πηγές του πρακτορείου. «Κάποιες τράπεζες αναμένεται να οδηγηθούν σε συρρίκνωση εργασιών. Κάποιες θα κλείσουν», αναφέρει, προσθέτοντας ότι εάν μια τράπεζα έχει συστημική σημασία για τη χώρα ίσως χρειάζεται διάσωση, αλλά σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει να κλείσει. «Εάν υπάρχει ζήτημα χρηματοοικονομικής σταθερότητας, προετοιμάζεσαι να διασώσεις μια τράπεζα, αλλά έχουμε ξεπεράσει αυτό το σημείο σε πολλές χώρες. Η ΑΤΕΒank θα πρέπει να κλείσει ή να εξυγιανθεί σταδιακά», αναφέρει ο αξιωματούχος.

Στη διάψευση του υπουργείου τονίζεται, αντίθετα, ότι «όπως είναι γνωστό, η ΑΤΕ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είναι επίσης γνωστό, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προικοδοτείται με 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωσή του. Τα 25 δισ. ευρώ εξ αυτών έχουν ήδη εκταμιευτεί και τα 18 δισ. ευρώ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί».

Αγροτύπος

Αυτοί που χθες έσπειραν ανέμους , σήμερα θερίζουν θύελλες...

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Με περισσή υποκρισία και έναν πρωτόγνωρο λαϊκισμό κάποιες πολιτικές δυνάμεις έδειξαν την ..έκπληξή τους για τα όσα υποτιμητικά για μία δημοκρατική Χώρα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο.

Με περισσή υποκρισία έδειξαν τάχα πως δεν είχαν αντιληφθεί ότι συμπεριφορές απαξίωσης των θεσμών που οι ίδιες καλλιέργησαν και διόγκωσαν, θα είχαν ως αποτέλεσμα τέτοιες ακραίες πράξεις.

Όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ορισμένες ..........

πολιτικές δυνάμεις αρκούντο στην καταγγελία, στην αναταραχή , στο χαβαλέ , χαϊδεύοντας τα αυτιά ανεξαιρέτως όλων των κοινωνικών ομάδων , των συντεχνιών και των μονίμων αντιρρησιών ,τι είδους αντίδραση περίμεναν άραγε από το λαό που βλέπει να ..ξεφτίζουν πλέον τα πάντα;

Στο όνομα της Δημοκρατίας σήμερα αντιδρούν , κάνοντας δήθεν τον ανήξερο , για τα όσα όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψαν.

Οδήγησαν έναν βαθιά δημοκρατικό λαό να στραφεί στα άκρα , διότι οι θεσμοί της Δημοκρατίας δεν λειτούργησαν επειδή κάποιοι συνεχώς και αδιαλείπτως τους πριόνιζαν και τους υπέβλεπαν.

Έτσι όταν το καλοκαίρι του 2011 κάποιοι οργάνωναν επιθέσεις κατά των πολιτικών που ο λαός καλώς ή κακώς έστειλε στο Κοινοβούλιο, χαιρόντουσαν.

Όταν γιαουχάριζαν και γιαούρτωναν τους πολιτικούς που κατά τη γνώμη τους δεν επιτέλεσαν το καθήκον τους , γελούσαν.

Όταν έκαναν κακό στην εικόνα της πατρίδας μας με τους αποκλεισμούς ξένων προσκεκλημένων και με την ομηρία των επισκεπτών μας αδιαφορούσαν.

Έφτασε δυστυχώς η ώρα όσα όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψαν , να τους χτυπήσουν τη δική τους πόρτα.

Έτσι ενώ π.χ. η κ.Κανέλλη που και πέρισυ είχε υποστεί τον εξευτελισμό του γιαουρτώματος ,είχε αντιδράσει χλιαρά, επειδή ίσως το γιαούρτι προερχόταν από …προοδευτικά χέρια, σήμερα τα όσα ομολογουμένως καταδικαστέα και τραγικά για τη δημοκρατία μας έγιναν , είναι ικανά να προκαλέσουν σεισμό ,διότι ενισχύονται οι διχαστικές λογικές .

Η Δημοκρατία μας κινδυνεύει, η κοινωνική μας συνοχή είναι εύθραστη , ο κίνδυνος εμφυλίου σπαραγμού ορατός.

Ας κατανοήσουν άπαντες πως δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη βία.

Οι …προοδευτικές βιαιότητες είναι ένα και το αυτό με τις… φασιστικές βιαιότητες.

Αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές όλα αυτά τα χρόνια των κουκουλοφόρων που εμμέσως πλην σαφώς και σύμφωνα με τις αποχρώσες ενδείξεις ανήκαν στην ομπρέλλα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και καταδυνάστευαν τους φιλήσυχους Έλληνες , οδήγησαν μερίδα του Ελληνικού λαού στο αντίθετο άκρο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , με αποτέλεσμα τη χθεσινή και απαράδεκτη για δημοκρατική Χώρα συμπεριφορά που παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες .

Βλέπουμε εκπροσώπους κυρίως της Αριστεράς , προερχόμενους δήθεν από παρθενογένεση στα πολιτικά πράγματα του τόπου , να …νίπτουν τα χέρια τους ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι για το κατάντημα της Χώρας , να κατακεραυνώνουν όποιον… δυστυχή έχει αντίθετη άποψη και με υποτιμητικό και μπλαζέ ύφος ,να θεωρούν εαυτούς ως έχοντες τη μοναδική γνώση και πως μόνο αυτοί γνωρίζουν και υπηρετούν το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων ενώ οι λοιποί είναι ή ανόητοι ή διεφθαρμένοι.

Αν δε σταματήσει άμεσα όλο αυτό , αν δεν κατανοήσουν άπαντες την κρισιμότητα των στιγμών , αν δε βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους , τότε μόνο το γκρίζο και το μαύρο θα είναι το χρώμα που θα μπορεί κάποιος το επόμενο διάστημα να περιγράψει το αύριο της πατρίδας μας.

Αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στους δημοκρατικούς θεσμούς είναι η μόνη λύση για ένα καλύτερο αύριο.

Πόλεμος μέχρις εσχάτων Apple-Samsung για το Galaxy S III

Ο ανταγωνισμός μεταξύ της Apple και της Samsung καλά κρατεί και τελευταία έχει φουντώσει επικίνδυνα. Το τελευταίο επίτευγμα της Samsung ήταν η αιτία να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων έως και εμπάργκο στην Samsung από την Apple.

Φαίνεται ότι οι δικαστικοί μαραθώνιοι ...........

μεταξύ Samsung και Apple δεν θα τελειώσουν ποτέ. Απόδειξη ότι πριν καν κυκλοφορήσει η νέα συσκευή , Galaxy S ΙΙΙ, στις ΗΠΑ, η Apple προσπαθεί να εμποδίσει την διάθεση της στους καταναλωτές, αφού διεκδικεί την πατέντα.

Κατά την Apple η λειτουργία «S Voice» της συσκευής είναι ίδια με το «Siri» του iPhone ενώ η δεύτερη ευρεσιτεχνία που παραβιάζεται αφορά τα «data detectors».

Το αν τελικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας του SIII θα έχει επιτυχία θα το δείξει μόνο το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση όμως οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες εξασφάλισαν, για άλλη μια φορά, δωρεάν προβολή και αμέτρητες συζητήσεις για τις συσκευές τους.

iefimerida

Επίσκεψη Τατούλη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Π. Τατούλης: Το πολιτικό εγχείρημα της Νέας Πελοποννήσου έχει αποδείξει ότι παρέχει λύσεις σε όλα τα ζητήματα του τόπου, χωρίς να περιμένουμε κανένα μεσσία που θα μας σώσει

Μήνυμα ελπίδας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενάντια στην αδράνεια και την έλλειψη συνεννόησης της κεντρικής πολιτικής σκηνής, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, τονίζοντας με έμφαση ότι «προχωρούμε μεθοδικά και αποτελεσματικά στην υλοποίηση του σχεδίου δράσης μας.
Στην Πελοπόννησο μπορούμε να συνεννοηθούμε, ........

όπως αποδείχθηκε στις σημερινές συναντήσεις με όλους τους Δήμους και φορείς της Μεσσηνίας».

Για μία ακόμη φορά, κατά στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης, πρόταξε την πολιτική του θέση, ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι αποτελούν τη λύση στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση. «Το πολιτικό εγχείρημα της Νέας Πελοποννήσου, με βασική αρχή τη συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων, έχει αποδείξει ότι παρέχει λύσεις σε όλα τα ζητήματα του τόπου, χωρίς να περιμένουμε κανένα μεσσία που θα μας σώσει», δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε τη σταθερή, και αποτελεσματική πλέον, προσήλωση της νέας αιρετής Περιφέρειας στη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, ως μονόδρομο ανάπτυξης.

Προβλήματα επαγγελματιών παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας
Κατά τη σύσκεψη με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας, τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, το Επιμελητήριο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, συζητήθηκαν στο σύνολό τους τα προβλήματα του νομού και ειδικότερα της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας. Ο κ. Τατούλης με σεβασμό στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, ζήτησε, αφενός, την τήρηση της νομιμότητας και, αφετέρου, κατανόηση και ανοχή απ’ όλες τις πλευρές καθώς, «χωρίς στήριξη της επιχειρηματικότητας δεν έχουμε οικονομία. Σε τούτη την κρίσιμη περίοδο πρέπει να υπάρξει ενίσχυση δίνοντας στις επιχειρήσεις περιθώρια. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με όλους τους φορείς και τους πολίτες, ώστε να εξευρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις».

Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Καλαμάτας
Στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη του Περιφερειάρχη για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας σε Διεθνές Προπονητικό Κέντρο, με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης του προπονητικού τουρισμού, καθώς η πόλη της Καλαμάτας παρουσιάζει έντονο διεθνές ενδιαφέρον από αθλητές υψηλού κύρους. Ο Περιφερειάρχης σημείωσε την ανάγκη αναβάθμισής του σταδίου της Καλαμάτας, γεγονός το οποίο θα συντελέσει ευεργετικά στη δημιουργία συνόλου πολιτικών προσέλκυσης προπονητικού – αθλητικού τουρισμού. Ο κ. Νίκας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις ενέργειές του, οι οποίες κινούνται, όπως δήλωσε, προς την κατεύθυνση υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος για τους πολίτες της Καλαμάτας και όχι μόνο.

ΓΟΕΒ
Στη σύσκεψη που ακολούθησε με αντικείμενο το Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων και τις παρεμβάσεις του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλου, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την ιδιαίτερη μέριμνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, η οποία οδηγεί σε υπέρβαση των δυσχερειών που τίθενται από άλλους φορείς.

Οδικός άξονας Βαλύρα – Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη,
Κατά την παρουσίαση της προόδου των εργασιών για το έργο – σημαία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του οδικού άξονα Βαλύρα – Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, o κ. Τατούλης ζήτησε τις άμεσες ενέργειες όλων των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση της μελετητικής προσέγγισής του. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέριμνα και την κινητικότητα της Περιφέρειας και έθεσε στη διάθεσή της κάθε βοήθεια όπου απαιτηθεί.

Τουριστική τόνωση Μεσσηνίας
Πραγματοποιήθηκε, τέλος, συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το επίπεδο κρατήσεων και για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του τουρισμού και, ειδικότερα, για τη Μεσσηνία και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει μπει μπροστάρης προσέλκυσης εταιρειών low cost και έχει κινήσει τις διαδικασίες για την αναβάθμισή του. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης τους φορείς του τουρισμού ότι σύντομα ολοκληρώνεται και η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου για το branding και το σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μήνυμα αναγνώστη: Σχετικά με το τροχαίο στο Μάραθο

Χθες έγινε ένα σοβαρότατο τροχαίο με οδηγό 16χρονο που οδηγούσε το αυτοκίνητο του πάτερα του.
Δεν θα σταθώ αν ήταν σωστό.
Θα σταθώ στην στάση της αστυνομίας που καθημερινά βλέπει ανηλίκους να οδηγούν αυτοκίνητα και μηχανάκια χωρίς δίπλωμα και να μην παρεμβαίνει..

Βλέπει ανηλίκους να οδηγούν ταξί!!! και δεν ...........

αντιδρά! ΓΙΑΤΙ??.

Καντε πρόληψη φίλοι αστυνομικοί. Κανείς δεν θα πει οτι υπερβάλετε κάνοντας το αυτονόητο.
Παρτε πινακίδες και αυστηρά πρόστιμα. Καλο θα κάνετε.

Ο Κασιδιάρης, η Κανέλλη, η Δούρου και η κατάντια της Ελλάδας που κλαίει την Ιστορία της!

Η Ελλάδα απόψε κλαίει! Η Ελλάδα απόψε θρηνεί τη κατάντια της! Η Ελλάδα απόψε κοιτάζει τα παιδιά της και σκυβει το κεφάλι απο ντροπή! Κοιτάζει τις πληγές στο σώμα της και κρατάει στην αγκαλιά της τη γαλανόλευκη προσπαθώντας να καλύψει το αίμα που τρέχει ποτάμι...

Κι εγώ αναρωτιέμαι, πόση ακόμη κατρακύλα, πόσος ακόμη βούρκος! Αραγε, αυτό το βαρέλι στ΄αλήθεια δεν έχει πάτο; Ή μήπως υπάρχει ο πάτος, απλά ακόμη δεν τον έχουμε δεί;

Καθόμουν και κοίταγα αμίλητος και ..........

σκυθρωπός το επεισόδιο του ΑΝΤ-1 (ενώ όλοι άλλοι γύρω μου γελούσαν και διασκέδαζαν τη φάση, όπως όταν βλέπουν μια ελληνική κωμωδία με τον Βέγγο ή τον Βουτσά και τη Βασιλειάδου) και σκεφτόμουν πόσες άραγε πληγές μπορεί να αντέξει το κορμί της πατρίδας...

Εμείς, αυτός ο λαός που κάποτε δίδαξε την οικουμένη την ανθρωπιά και το ήθος, απόψε είδαμε την αληθινή, την πραγματική εικόνα του νεοελληνικού προσώπου μας... Όχι, αυτός ο λαός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι απόγονος ενός Σωκράτη, δεν μπορεί να είναι απόγονος ενός Αριστείδη, δεν μπορεί να είναι γιός και εγγονός ενός Θεμιστοκλή, ενός Αισχύλου, ενός Ιπποκράτη, ενός Δημόκριτου, ενός Αριστοτέλη, ενός Περικλή, ενός Παλαιολόγου...

Τι πρόσωπο είχε αυτός ο λαός; Είχε το πρόσωπο της Δούρου, είχε το πρόσωπο της Κανέλλη, είχε το πρόσωπο του Κασιδιάρη και του Παυλόπουλου! Είχε δηλαδή, το απαίσιο, το αποκρουστικό, το χυδαίο πρόσωπο μιας ελεεινά βιασμένης Δημοκρατίας, μιας αποτρόπαια κακοποιημένης πατρίδας, είχε το πρόσωπο μιας τσαλαπατημένης Ιστορίας...

Γιατί είχε αυτό το πρόσωπο; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που είδατε και είδα στον ΑΝΤ-1 να βρίζονται και να πλακώνονται σαν βρώμικοι και δύσωδοι νταλικέρηδες της ερήμου, είναι εικόνα του λαού! Είναι οι άνθρωποι που ο ΛΑΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ να τον εκπροσωπήσουν στη νέα Βουλή για να ...τον σώσουν απο τη καταστροφή... Μα ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, λαέ μου! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ που ΕΣΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ!...Επομένως, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΛΑΕ ΜΟΥ, θες δε θες!

Ακόμη και τώρα που μιλάμε, ακούω στο ραδιόφωνο διάφορους να σχολιάζουν αυτή την απαίσια εικόνα που είδε όλη η οικουμένη σήμερα και χαμογελώ με πίκρα. Γιατί, ακόμη και τώρα, αυτή την απόλυτη στιγμή της κατάντιας μας ως Εθνους, ακόμη και τώρα, ο υπερφίαλος εγωισμός που μας κρατάει δέσμιους ενός ένδοξου πάλαι ποτέ παρελθόντος, δεν μας αφήνει να δούμε τα κουρέλια που φοράμε, με την ταμπέλα του ARMANI και του Pierre Cardin και τα σάπια δόντια μας καθώς χαμογελάμε σαρδόνια...

Ο ένας σχολιαστής να αποκαλεί το γεγονός "ύβρι ενάντια στη Δημοκρατία", ο άλλος να κατηγορεί τον Κασιδιάρη, ο τρίτος να γελάει με την αντίδραση του Παπαδάκη, ο πέμπτος να ωρύεται και να χτυπιέται για τα μπουκέτα που έφαγε η Κανέλλη... Και ΚΑΝΕΙΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δε μίλησε για την ολική καταστροφή μιας εικόνας της Ελλάδας του Φωτός και του Πολιτισμού, μια εικόνα που χάθηκε απόψε οριστικά, τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια....

Κι απ την άλλη στέκω εγώ, απλός παρατηρητής, που μένει σκυθρωπός κοιτάζοντας ένα θέατρο του παραλόγου. Και να μετράω τις πληγές μιας Ιστορίας χτυπημένης βάναυσα, απο τις υποκριτικές κορώνες της Κανέλλη, τις αμετροεπείς κραυγές της Δούρου και τα ...μπουκέτα του Κασιδιάρη...

Εικόνα σου είμαι "Ελληνική Δημοκρατία" και σου μοιάζω...


Η Κανέλλη, η "δικιά μας" Λιάνα, η 'αγαπημένη μας" Λιάνα, δείχνει το αληθινό της πρόσωπο. Το πρόσωπο που χρόνια ολόκληρα επιμελώς μας έκρυβε. Το πρόσωπο που απόψε μας αποκάλυψε. Και δεν είναι τίποτε άλλο απο το πρόσωπο μιας ελεεινής υποκρίτριας, μιας χυδαίας "κυράτσας" που δεν διστάζει να προπαγανδίζει ελεεινά δεξιά και αριστερά, ενα επίσης προδοτικό ΚΚΕ, αποσιωπώντας επιδεικτικά τα εγκλήματα του κόμματός της, βρίζοντας τον Κασιδιάρη "φασίστα" και προσπαθώντας να τον καπελώσει χρησιμοποιώντας ανεξέλεγκτα τη δύναμη της γλώσσας που κατέχει εναντίον ενός "αλήτη" των δρόμων που ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία μιας λεκτικής αντιπαράθεσης... Κοινώς, έκανε επίδειξη δύναμης, σαν να ήταν ένας μποντυμπιλντεράς ενάντια σε έναν καχεκτικό και αδύναμο ανθρωπάκι...

Η Δούρου, η Ρένα Δούρου, αυτή η προκλητική ξανθιά του ΣΥΡΙΖΑ, που κάλυπτε χρόνια ολόκληρα τους "μπαχαλάκηδες" συμμορίτες-οπαδούς του ακραίου αντιεξουσιαστικού χώρου που κάποτε έκαψαν την Αθήνα δολοφονώντας αθώους πολίτες στη Marfin, σε εκείνη τη μέρα ντροπής που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, αυτή η αμετροεπής και προκλητική άπατρις αριστερή εμπόρισσα ιδεών και "ιδανικών", ρίχτηκε με μανία στον ίδιο "αλήτη" των δρόμων που ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία μιας λεκτικής αντιπαράθεσης, αποκαλώντας τον "φασίστα" και "ναζιστή", αυτή η ίδια που δεν σεβάστηκε ΠΟΤΕ ελληνικό νόμο, που ειρωνεύεται τη λέξη "πατρίδα", που χλευάζει τη σημαία, που ουδέποτε βγήκε να ...καταδικάσει "ομοιδεάτες" της που ισοπέδωσαν πάμπολλες φορές δημόσια και ιδιωτική ιδιοκτησία, μετατρέποντας σε κόλαση δρόμους, πλατείες και συνειδήσεις... Αυτή η ίδια, άκρως υποστηρίκτρια ενός άλλου, πιο αποτρόπαιου φασισμού, αποκάλεσε "φασίστα και "ναζιστή" ενάν επίσης φασίστα και οπαδό του Εθνικοσοσιαλισμού του χίτλερ... Κοινώς, είπε ο Γάιδαρος τον...πετεινό κεφάλα, εν ονόματι μιας δημοκρατίας που ουδέποτε αυτή η ίδια σεβάστηκε...

Και ο Κασιδιάρης... Που πειράχτηκε γιατί οι άλλες των αποκαλούσαν ...φασίστα και τραμπούκο! Αποκάλεσαν δηλαδή οι...άλλες βρώμικες κυράτσες του ...αγνού και αμόλυντου αριστερού οχετού, έναν αληθινό φασίστα και τραμπούκο...φασίστα και τραμπούκο! Κι αυτός...πειράχτηκε, θύμωσε και άρχισε τα ..μπουκέτα ένθεν κα κείθεν! Σημειωτέον, οτι ο Κασιδιάρης ΔΕΝ ΕΧΕΙ λογοδοτήσει ακόμη στη δικαιοσύνη για την φονική επίθεση και απόπειρα ληστείας στον ανυπεράσπιστο καθηγητή της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου το 2007...

Και ο Παυλόπουλος.... Ο "επιφανής" ΄πανεπιστημιακός καθηγητής, ο ...άμεμπτος "κατασκευαστής" ενός απο τους πιο αντιδημοκρατικούς εκλογικούς νόμους που είχε ποτέ η πατρίδα, μετά βεβαίως απο την ... κορωνίδα αυτών των νόμων, τον περίφημο "Κουτσονόμο" (νόμος Κουτσόγιωργα που δημιουργήθηκε κατα παραγγελίαν του Αν.Παπανδρέου το 1989)... Αυτός ο...κλόουν της ελληνικής διανόησης και πολιτικής, αντί να πάρει ενεργά θέση στο επεισόδιο, κοιτούσε ...ψυχρά κι αδιάφορα την επίθεση των δύο αυτών "ύαινων" του αριστερισμού ενάντια στον εκπρόσωπο του δεξιού "φασισμού", σαν να έβλεπε μια οποιαδήποτε ελληνική ή ξένη σειρά-σαπουνόπερα!

Κι ο Παπαδάκης... Ο δημοσιογράφος που - απ τη μια μεριά προσπαθούσε να κρατήσει τη κουβέντα σε ένα κάποιο επίπεδο, αλλά από την άλλη έδειχνε ότι δεν θα τον χάλαγε και τόσο αν τελικά το αποτέλεσμα αυτής της κουβέντας εξελισσόταν δραματικά, μιας και τα ...νούμερα της εκπομπούλας του εκτοξεύονταν στα ύψη! Αφήνοντας, μετά το επεισόδιο, ΕΠΙΤΗΔΕΣ τη Κανέλλη να ουρλιάζει και να βρίζει επειδή αυτή πίστευε οτι ήταν εκτός αέρα, ενώ εκείνη τη στιγμή οι κάμερες "έγραφαν"!

Το απόλυτο δράμα... Ή η απόλυτη κωμωδία... Διαλέγετε και παίρνετε!

Το σκηνικό ήταν επιστημονικά στημένο. Τόσο απο τον ίδιο τον Παπαδάκη, όσο και απο τους αρχισυντάκτες της εκπομπής του. Φαινόταν απο μίλια μακρυά οτι ήταν στημένο και σκηνοθετημένο έτσι, ώστε να γίνει ο ...συνήθης "χαβαλές" και να εισπράξει νουμεράκια ο ΑΝΤ-1 και ποσοστά ο ίδιος ο δημοσιογράφος. Γνώριζαν όλοι οτι φέρνοντας τον Κασιδιάρη αντιμέτωπο πρόσωπο με πρόσωπο με το αφαν-κατέ της αριστερής νομενκλατούρας, είναι σαν να έφερναν πρόσωπο με πρόσωπο τον...Αρχάγγελο Μιχαήλ με τον ίδιο τον ...Μολώχ! Τι περιμένατε να γίνει απο αυτούς τους δύο, που εκπροσωπουν εντελώς και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και ιδέες, να μιλήσουν ήσυχα και ...πολιτισμένα; Ποιόν πάνε να κοροιδέψουν οι κύριοι Παπαδάκης και ΑΝΤ-1; Τον εαυτό τους, εμάς ή την ίδια την Ελλάδα ως ιδέα και τα ιδανικά που εκπροσωπεί;

Ήταν ηλίου φαεινότερον γιατί τον κάλεσαν! Και όσοι πόνταραν σε αυτό, δικαιώθηκαν πλήρως! Το στούντιο μετατράπηκε σε ρίγκ και τα νούμερα εκτοξεύτηκαν στον Αρη! Μέγκλα η δουλειά!

Η Κανέλλη, που αποκάλυψε - το επαναλαμβάνω - το αληθινό της πρόσωπο σήμερα, μόλις είχε πληροφορηθεί οτι θα έρθει αντιμέτωπη με το...άλλο άκρο της ΙΔΙΑΣ στην ουσία της ιδεολογίας, αναθάρρησε γιατί όχι μόνο διότι θα είχε έναν ομιλητή απέναντί της βούτυρο στο ψωμί της, αλλά και διότι θα είχε - επιτέλους! - την ευκαιρία να εξευτελίσει τετ-α-τέτ έναν "αλήτη" και "τραμπούκο", που βρέθηκε απ τα πεζοδρόμια στα ...βουλευτικά έδρανα! Εναν άνθρωπο που εκ προοιμίου δεν είχε τα λεκτικά όπλα να της αντιπαρατεθεί! Τον βομβάρδιζε επίτηδες και βάσει σχεδίου επί ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ, χωρίς να τον αφήσει στην κυριολεξία να αρθρώσει λέξη, με σχέδιο να τον φέρει εκτός εαυτού και ή να φύγει ή να της επιτεθεί πλέον με τον τρόπο που μόνο ένας τραμπούκος ξέρει να χρησιμοποιεί: τη βία! Εκεί πόνταρε η ..."γλυκιά μας" Λιάνα, η ..."αγαπημένη μας" Λιάνα, η "πές τα όλα κορίτσι μου" Λιάνα! Μήπως και η ..."γλυκιά", "δική μας" κλπ κλπ Λιάνα μπορέσει και ΚΕΡΔΙΣΕΙ κανένα ψηφουλάκι παραπάνω, στο ήδη παραπαίον κόμμα της, που κι αυτό με τη σειρά του μας αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο, όταν και εκλήθη να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας πριν λίγες μόλις μέρες...

Είσαι βρώμικη και ελεεινή, "γλυκιά μας" Λιάνα! Πολύ πιο βρώμικη απο τον Κασιδιάρη ή τον κάθε Κασιδιάρη! Και σε κατηγορώ ευθέως, εγώ, ένας παλιός σου θαυμαστής, που δυστυχώς δεν σε ήξερε μέχρι σήμερα! Είσαι βρώμικη ΣΤΗ ΨΥΧΗ και διεφθαρμένη ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ! Γιατί ήξερες ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ και χρησιμοποίησες τη λεκτική δύναμη που έχεις ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΩΝ!
Δεν σεβάστηκες ούτε για μιά στιγμή το γεγονός οτι αυτόν τον "αλήτη" και "τραμπούκο", ο ίδιος ο λαός τον επέλεξε - λάθος ή σωστά δεν θα το κρίνεις εσύ - και τον έβαλε στα ίδια έδρανα, στα οποία φιγουράρεις εσύ τόσα χρόνια χωρίς να δικαιολογήσεις ούτε μια φορά τη θέση σου! Και δεν τον σεβάστηκες, όχι γιατί δεν τον κρίνεις ισάξιό σου! Αλλά γιατί τον θεωρείς ΑΠΕΙΛΗ για σένα και τους ομοίους σου "γλυκιά μας" Λιάνα! Τον μεταχειρίστηκες σαν σάκκο του μπόξ, για να βγάλεις τη χολή σου ενάντια σε κάποιον, που ΑΠΕΙΛΗΣΕ κάποια στιγμή να σε στείλει - επιτέλους! - σπίτι σου! Αυτός τουλάχιστον έχει κι ενα "πιστεύω", λάθος για κάποιους (και για μένα), σωστό για άλλους! Εσύ τι πιστεύω έχεις "γλυκιά" μας Λιάνα; Ξεχνάς το δεξιό παρελθόν σου τόσο εύκολα; Γιατί αν το...ξέχασες, να σου το θυμίσω εγώ! Ξεχνάς τη λατρεία σου στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή τη δεκαετία του '70; Ξεχνάς τους πύρινους λόγους που εκτόξευες υπέρ του τότε; Πόση σχέση μπορεί να έχει η ...τωρινή σου ιδεολογία με την ιδεολογία του αειμνήστου "παππού"; Νομίζεις, οτι επειδή κατέχεις τη τέχνη του "ελληνίζειν", έχεις το δικαίωμα να ξυραφιάζεις τον άλλον, χρησιμοποιώντας μιαν άλλου είδους βία, τη λεκτική βία, που είναι δέκα φορές χειρότερη και ισοπεδώνει τον άλλον. Κι αν έχει και την αγωγή του Κασιδιάρη, είναι ζήτημα δευτερολέπτων να χάσει τη ψυχραιμία του και να χειροδικήσει. Και δε φτάνει αυτό βέβαια, του πέταξες και τον "Ριζοσπάστη" στα μούτρα και τον αποτέλειωσες! Δηλαδή, ήταν σαν να πέταξες ...αγιασμό σε έναν...δαίμονα! Τι νόμιζες λοιπόν "γλυκιά μας" Λιάνα, οτι ο ...δαίμονας θα σου έλεγε κι ευχαριστώ;
Αυτο επιδίωξες "γλυκιά μας" Λιάνα σήμερα! Να χειροδικήσει ο Κασιδιάρης εναντίον σου, εσύ να δημιουργήσεις τον ντόρο που ήθελες, να το παίξεις ηρωίδα της...δημοκρατίας (τρομάρα να σούρθει!) που βάλλεται απο τα ...φασισταριά του βούρκου και να δικαιώσεις την αρχηγίνα σου Παπαρρήγα κερδίζοντας τη ...συμπάθεια των γυναικών όλου του κόσμου!

Αυτό ξέρεις πως λέγεται "γλυκιά μας" Λιάνα; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ! Ετσι λέγεται! Κι αν θές, εδώ είμαστε, κάτσε - όταν ηρεμήσεις απ τα μπουκέτα - να το κουβεντιάσουμε!

Οσο για σας τους υπόλοιπους, την κυρία Δουρου εννοώ και τον κύριο Παυλόπουλο, καλύτερα να σωπάσετε και να εξαφανιστείτε απο προσώπου γής. Ειδικά εσύ κυρία ...Ρένα μας! Εσύ ειδικά, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μιλάς για Δημοκρατία, γιατί εσύ η ίδια πρώτα απ όλα την έχεις ξεφτυλίσει. Γιατί εσύ πρώτα απ όλα ξεκίνησες το...έργο, για να πάρει το μέρος σου η "γλυκιά μας" Λιάνα και να καταλήξει το σόου, "Αμέρικαν Μπάρ". Είσαι το ίδιο πρόστυχη και ελεεινή, όπως και οι υπόλοιποι. Κι ας ...δροσίστηκες με το ποτήρι το νεράκι που σου...πρόσφερε εγκαρδίως ο "αλήτης και τραμπούκος".

Ουαί υμίν Φαρισαίοι πολιτικάντηδες υποκριτές! Γιατί ξεχνάτε οτι ΕΣΕΙΣ δημιουργήσατε αυτό το τέρας, που λέγεται "Χρυσή Αυγή", εσείς με τα καμώματά σας και τις θεατρινίστικες παραστάσεις που μας δίνετε χρόνια ολόκληρα τώρα!

Ουαί υμίν Φαρισαίοι πολιτικάντιδες υποκριτές! Που νομίζετε οτι μπορείτε να παίζετε με τα οράματά μας και τις ζωές μας, χωρίς συνέπειες! Που δημιουργείτε μια κοινωνία ίση κι όμοια με σας και νομίζατε οτι κάποτε δεν θα εισπράττατε και το τίμημα των πολιτικών και κοινωνικών σας κακουργημάτων!

Ουαί υμίν Φαρισαίοι πολιτικάντηδες υποκριτές, που πουλάτε φτηνό αριστερισμό, εξαπατώντας ενσυνειδήτως έναν ολόκληρο λαό, παίζοντας τάβλι πάνω στη πλάτη του χρόνια τώρα, δεκαετίες τώρα, δημιουργώντας ένα απαίσιο απόστημα, που κάποτε θα έσπαγε και θα σας περιέλουζε με τη γλοιώδη βρωμιά του!

Σας έχω νέα Φαρισαίοι υποκριτές πολιτικάντηδες! Το απόστημα έσπασε και είναι μπροστά σας! Και σας χτυπάει ανελέητα και σας γρονθοκοπεί! Κι εγώ σας το λέω, ο τελευταίος των Ελλήνων, οτι ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ! Απο το απλό φτύσιμο, μέχρι το γρονθοκόπημα και το αναγκαστικό μπάνιο με το μπουγέλωμα.

Δικό σας έργο είναι η "Χρυσή Αυγή"! Εσείς τη δημιουργήσατε, εσείς οπλίσατε το χέρι του λαού με τη φονική ψήφο του στο να τη φέρει δίπλα σας, για να μοιραστεί με σας το δικό σας βούρκο. Δικό σας λοιπόν έργο και ο "αλήτης και τραμπούκος" φασίστας Κασιδιάρης! Καλά λοιπόν θα κάνετε να τον συνηθίσετε την ώρα που θα ....κάθεται δίπλα σας και θα συνομιλεί με τα μπουκέτα και τα μπουγέλα. Γιατί η 'Θεία Δικη θα υπάρχει και θα υπάρχει αέναα. Και στων ανόμων τις πλάτες, πάντα θα χτυπάει αλύπητα.

Συνηθίστε το λοιπόν το δημιουργημά σας, σύγχρονοι "φρανκενστάιν" της ελληνικής πολιτικής! Κι αφήστε την Ελλάδα στη δική της γωνία, να κλαίει τη χαμένη της δόξα και να αιμορραγεί απ τις πληγές που εσείς της ανοίξατε...

Λόγιος Ερμής

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.