Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Αποκαλύπτουμε τη ληστεία των ΕΛΠΕ. με κάθε λεπτομέρεια. Βάζουν καπέλο 20%. Εισαγγελέας υπάρχει;

Η κυβέρνηση «βλέπει» και «κάνει πλάτες» στο Καρτέλ.

Ενώ το πετρέλαιο έχει πέσει διεθνώς κατά 11%, η τιμή της αμόλυβδης αυξάνεται ασταμάτητα.

Με βάση τη δειγματοληψία του υπουργείου Ανάπτυξης, με καταγραφή τιμών σε 2.300 πρατήρια σ' όλη την Ελλάδα, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου , ο μέσος όρος της λιανικής της απλής αμόλυβδης βενζίνης, διαμορφώθηκε στα 0,869 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας άνοδο 0,58% σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής που ήταν 0,864 ευρώ ανά λίτρο.

Το ερώτημα είναι ,γιατί, το υπουργείο Ανάπτυξης, δεν ελέγχει τις τιμές των ΕΛΠΕ.

Η τιμή του πετρελαίου, έπεσε σήμερα, ( 2 Φεβρουαρίου), κατά 4% ,σε χαμηλά δύο εβδομάδων, και έκλεισε στα 31.24 ευρώ ( 40.01 δολ).

Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή από τις 20 Ιανουαρίου, όταν ......

είχε «κλείσει» στα 40.82 δολ./βαρέλι (31.64 ευρώ).

(Η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου, ήταν τα 32.40 δολάρια στις 19 Δεκεμβρίου).

Αλλά, ενώ η διεθνής τιμή έπεσε 4%, στην Ελλάδα τα ΕΛΠΕ και ο κ.Λάτσης έβαλαν και νέο καπέλο.

Η αμόλυβδη βενζίνη 95 RON 10PPM κόστιζε στην πόρτα του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, 287,52 ευρώ/1000 λίτρα, στις 2 Φεβρουαρίου, με το πετρέλαιο στα 31.24 ευρώ, ενώ στις 30 Ιανουαρίου με το πετρέλαιο στα 31.7 ευρώ, ήταν 279,04 ευρώ/1000 λίτρα. Το πετρέλαιο κίνησης 10 PPM BIO κοστίζε 365,96 από 356,88 και το πετρέλαιο θέρμανσης 322,18 ευρώ, από 315,35.

Ενώ δηλαδή η τιμή της πρώτης ύλης σε ευρώ, διαμορφώθηκε 1,5% πιο κάτω, αυτοί έβαλαν «καπέλο» 8.48 ευρώ στην βενζίνη, 9.08 ευρώ στο πετρέλαιο κίνησης, και 6.83 ευρώ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Στις 26 Ιανουαρίου το πετρέλαιο κόστιζε 34.74 ευρώ ,το βαρέλι, και τα ΕΛΠΕ πωλούσαν την αμόλυβδη βενζίνη 95 RON 264,53 ευρώ.

Μέσα σε εφτά μέρες ,ενώ η διεθνής τιμή έπεσε 11%, ο κ. Λάτσης και τα ΕΛΠΕ, αύξησαν την τιμή που πωλούν την βενζίνη κατά 8.7%, και το πετρέλαιο κίνησης κατά 7%.

Η διαφορά μεγάλωσε ακόμη πιο πολύ. 20% στη βενζίνη και 18% στο πετρέλαιο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης πουλιόταν στις 29 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη 230 ευρώ/1000λιτρα. Όσο και σήμερα.

Στις 26 Ιανουαρίου, το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, 238,76 ευρώ /1000 λίτρα. Και τα ΕΛΠΕ πουλούσαν 312 .

Ενώ λοιπόν η διεθνής τιμή μειώθηκε 8.76 ευρώ, τα ΕΛΠΕ αύξησαν την τιμή σε 322,18.

Δέκα ευρώ «καπέλο», με την διεθνή τιμή σε ευρώ, σταθερή.

Δεν έχουν το θεό τους!!!!!!.

Η τιμή του πετρελαίου, πιέστηκε από τα στοιχεία για τη μεγάλη πτώση της αμερικανικής βιομηχανικής παραγωγής ,που δείχνουν , ότι η ύφεση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, και επομένως θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η πτώση της ζήτησης για ενεργεία ,στην πλέον ενεργοβόρο οικονομία του κόσμου.

Οι συνεργάτες των κερδοσκόπων στο Παρίσι, το IEA αναμένεται ,στις 11 Φεβρουαρίου, να ανακοινώσει και νέα μείωση των εκτιμήσεων του, για την παγκόσμια ζήτηση. Η εκτίμηση του τώρα είναι 85.3 εκ. βαρέλια την ημέρα.

« Η ζήτηση είναι περιορισμένη», όπως λένε οι παράγοντες της αγοράς.

Στο Λονδίνο, το brend για άμεση παράδοση, έκλεισε στα 43.82 δολ./ βαρέλι (34.21 ευρώ) Το πετρέλαιο θέρμανσης για τον Μάρτιο έπεσε στην Νέα Υόρκη, 6.4%, χαμηλότερα, και έκλεισε στο $1.3424 το γαλόνι.( 230 ευρώ/1000 λίτρα).

Άρθρο του Σπύρου Χατζάρα στο Ελληνικό Καφενείο

Προς απαγόρευση η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο μέχρι 150.000 ευρώ

Τροπολογία βάσει της οποίας θα απαγορεύεται η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ αναμένεται να προωθήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας για να επεκταθεί το μέτρο και για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Δεν θέλουμε να ευνοηθούν οι πολύ μεγάλοι οφειλέτες. Είναι φιλολαϊκό μέτρο, ένα μέτρο κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια δύσκολη εποχή» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Νικόπουλο.

«Η ανθρώπινη ελευθερία είναι υπέρτατο αγαθό και η ........

αρχή της αναλογικότητας οφείλει να ισχύσει», πρόσθεσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο έχει κριθεί συνταγματικό από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε αντίθεση με προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Λόγω της διαφωνίας, το ζήτημα θα κριθεί οριστικά στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Πηγή: in.gr

Συνδρομητική τηλεόραση σύντομα από τον ΟΤΕ

Μέχρι τώρα ξέραμε την Nova για παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.
Πολύ σύντομα όμως αυτό το μονοπώλιο σπάει μιας και στην αγορά μπαίνει και ο ΟΤΕ με το δικό του μπουκέτο υπηρεσιών μέσω του δικού του δορυφόρου Hellas Sat στις 39ο Ανατολικά.
Οι τρόποι που θα μεταδίδεται το μπουκέτο των υπηρεσιών είναι δύο.
Ο ένας ασύρματος μέσω δορυφόρου και ο άλλος ενσύρματος μέσω του ADSL, εισέρχεται το επόμενο διάστημα στην αγορά της ψυχαγωγίας - τηλεόρασης ο ΟΤΕ.

Όπως έχει αποφασίσει η διοίκησή του η σχεδίαση και προώθηση και των δύο αυτών νέων υπηρεσιών θα γίνει από τη μητρική εταιρεία.
Ως εκ τούτου θα της μεταβιβαστεί η άδεια που έχει εξασφαλίσει η .......

θυγατρική Hellas Sat (εκμεταλλεύεται τον ομώνυμο δορυφόρο) για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικής συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης.

Όπως είναι γνωστό, την άδεια για τη δορυφορική τηλεόραση την έχει λάβει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ η Hellas Sat. Εκτιμήθηκε ωστόσο με δεδομένο πως οι πηγές του περιεχομένου είναι συγκεκριμένες και σε αυτές απευθύνονται όλοι, ότι είναι καλύτερα προκειμένου να διασφαλιστεί η εμπορική επιτυχία του εγχειρήματος και οι δύο υπηρεσίες να παρέχονται από τον ίδιο τον ΟΤΕ.

Από την πλευρά της θυγατρικής είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα και θα διατηρήσει το τεχνικό κομμάτι.
Έτσι, πρακτικά ο Οργανισμός θα δίνει την υπηρεσία της IPTV (τηλεόραση μέσω του internet) εκεί όπου το δίκτυό του θα μπορεί να διασφαλίσει τις υψηλές ταχύτητες που απαιτούνται, ενώ στους υπόλοιπους καταναλωτές θα απευθύνεται με τη δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση.
Με τη δορυφορική τηλεόραση θα μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες καταναλωτών σε απομακρυσμένες περιοχές.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθεί άμεσα από το ΕΣΡ και η τυπική μεταβίβαση της σχετικής άδειας.

Σημειώνεται ότι η δορυφορική πλατφόρμα που έχει υλοποιηθεί από την Hellas Sat υποστηρίζει τη μετάδοση και εκπομπής υψηλής ευκρίνειας (High Definition, ανάλυση 1080 x1920 pixels) που αποτελεί τεχνολογία νέας γενιάς οπότε ο καταναλωτής θα έχει στη διάθεσή του και αυτήν την επιλογή.
Με βάση πάντως το σχεδιασμό που υπάρχει άμεσα θα δοθεί εμπορικά η IPTV, ενώ οι υπηρεσίες της δορυφορικής μετά από λίγους μήνες πιθανότατα πριν το καλοκαίρι.

Ο όμιλος ΟΤΕ έχει την εμπειρία μετάδοσης συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης από τη RomTelecom, η οποία παρέχει με επιτυχία την υπηρεσία με την ονομασία Dolce.
Μάλιστα η υπηρεσία αυτή αποτελεί ένα από τα ισχυρά αναχώματα της RomTelecom στη μάχη με τον ανταγωνισμό στην τηλεφωνία, ο οποίος είναι ιδιαίτερα έντονος στη Ρουμανία. Στην Ελλάδα ο μοναδικός πάροχος δορυφορικής τηλεόρασης είναι η Forthnet που παρέχει την υπηρεσία αυτή με την εμπορική ονομασία Nova.

Σε ανασχεδιασμό του site του conn-x προχώρησε στο μεταξύ ο ΟΤΕ. Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, το νέο site του conn-x είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο επισκέπτης του να έχει άμεση πρόσβαση τόσο στα χαρακτηριστικά του conn-x και των υπόλοιπων προϊόντων του όσο και σε επιπλέον ενημέρωση για δραστηριότητες και εφαρμογές που σχετίζονται με την υπηρεσία.

Αγωνία Σαμαρά για τον αδερφό του

Δύσκολες στιγμές για τον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά από την περιπέτεια της υγείας του Αλέξανδρου την περασμένη Πέμπτη, που τον οδήγησε στο χειρουργείο του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Αλέξανδρος Σαμαράς (σ.σ. πρόεδρος του Κολεγίου Αθηνών) το βράδυ της περασμένης Πέμπτης αισθάνθηκε ξαφνικούς έντονους πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».
Εκεί μετά τον πρώτο μικροβιολογικό και ακτινολογικό έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι έντονοι πόνοι οφείλονται δε ανεύρυσμα καρδιακής αορτής και λόγο της σοβαρότητας της κατάστασης της κατάστασης μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Αμέσως ενημερώθηκε ο χειρούργος Αλκιβιάδης Μιχαήλ (σ.σ. Διευθυντής του Β καρδιοχειρουργικού τμήματος) και η ομάδα του για την άμεση εισαγωγή του ασθενή στο χειρουργείο.
Το σοβαρό πρόβλημα του Αλέξανδρου Σαμαρά αναστάτωσε ..........

την οικογένεια του υπουργού που ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.
Μετά τη επέμβαση ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμεινε μία μέρα σε καταστολή και διασωληνωμένος.
Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης φάνηκαν το Σάββατο το πρωί και οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να μεταφερθεί σε δωμάτιο της καρδιοχειρουργικής κλινικής.
Τέλος ο Διευθυντής της ΜΕΘ καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος, δήλωσε στην εφημερίδα «ESPRESSO» ότι :
«Η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά. Είναι ήδη στο δωμάτιο του από το Σαββάτο και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδος να πάρει εξιτήριο. Συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις κρατάμε τον ασθενή επτά με δέκα μέρες».
Το σοβαρό αυτό περιστατικό υγείας ήταν και ο λόγος που δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, που είχε επίσημα οριστεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις της Υπαπαντής στην Καλαμάτα. Ωστόσο παρευρέθη αν’ αυτού η σύζυγός του Γεωργία, ενώ ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ορίστηκε ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γιώργος Κοντογιάννης.

Πηγή: Επικαιρότητα

Ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών στην Κυπαρισσία

Ειδικό κλιμάκιο της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής ήδη βρίσκεται από την Κυριακή στην Κυπαρισσία, προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες της στυγερής δολοφονίας του άτυχου 53χρονου δικηγόρου, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η βαναυσότητα και η αγριότητα της πράξης αλλά και ο τρόπος που συντελέστηκε, δείχνει προμελετημένη ενέργεια που σκοπό είχε τον θάνατο του δικηγόρου, και εναπόκειται πλέον στους αστυνομικούς να εντοπίσουν τα στοιχεία εκείνα που θα τους οδηγήσουν στους δράστες και θα αποκαλύψουν τα σκοτεινά κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι διωκτικές αρχές που παράλληλα ερευνούν και «ξεσκονίζουν» όλους τους φακέλους και τις δικογραφίες που είχε ο δικηγόρος στο γραφείο του, αφού όμως όλα δείχνουν οι έρευνες της αστυνομίας κατευθύνονται και επικεντρώνονται στο επαγγελματικό τομέα του δικηγόρου και στις υποθέσεις που αυτός είχε τελευταία αναλάβει.
Να επισημάνουμε ότι ο εκλιπών δικηγόρος, Σπύρος Ιωάννου ......

ασκούσε με ευσυνειδησία τα καθήκοντά του επί 28 χρόνια, και ασχολούνταν κυρίως με υποθέσεις οικονομικής φύσεως, πλειστηριασμούς ακινήτων, κατασχέσεις κλπ.
Η εφημερίδα Espresso με χθεσινό της δημοσίευμα αναφέρεται στην τραγική αυτή υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, και παραθέτει δηλώσεις τόσο του λογιστή και φίλου του 53χρονου δικηγόρου, όσο και της συζύγου του.
Συγκεκριμένα σε απόσπασμα της εφημερίδας Espresso αναφέρεται:
«Ο λογιστής και φίλος του που τον βρήκε αιμόφυρτο, Ηλίας Ψιλόπουλος, είχε πει: «Πρόκειται για ένα συμβόλαιο θανάτου. Δεχόταν απειλές για τη ζωή του.
Του είχαν τάξει ότι θα τον σκοτώσουν και το έκαναν».

Η σύζυγος του δολοφονηθέντος, Σοφία Ιωαννίδου, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα δήλωσε : «Εγώ δεν έχω κανένα στοιχείο. Σε εμένα ο σύζυγός μου δεν είχε δείξει ποτέ σημάδια ότι δεχόταν απειλές. Για την υπόθεση έχει έρθει κλιμάκιο έμπειρων αστυνομικών από την Αθήνα και ευελπιστώ στην άμεση σύλληψη του δράστη ή των δραστών.
Πιστεύω πως η αστυνομία έχει δύναμη, έχει ισχύ και θα κάνει σωστά τη δουλειά της». Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, o λογιστής και φίλος του δολοφονηθέντος δικηγόρου μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία ζήτησε και έλαβε αστυνομική προστασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας της εφημερίδας, έχουν ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις, ενώ προσήχθη ως ύποπτος ένας κάτοικος της περιοχής, για τον οποίο όμως δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως η Αστυνομία πλέον προσανατολίζεται και στρέφει το ενδιαφέρον της προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις αφού όπως επισημαίνει η εφημερίδα Espresso, ο εκλιπών είχε προλάβει και είχε ψελλίσει το όνομα του δράστη, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πηγή: Επικαιρότητα

Ερωτήματα για το επίπεδο ασφαλείας των Windows 7

Ένα από τα χαρακτηριστικά που προκαλούν δυσφορία σε αρκετούς χρήστες των Windows Vista, είναι τα συνεχή μηνύματα που προειδοποιούν για αλλαγές που επιφέρουν στο σύστημα είτε προγράμματα τρίτων κατασκευαστών, είτε το ίδιο το λειτουργικό.
Στα Windows 7, η Microsoft αλλάζει πολιτική και δίνει στο χρήστη τον πλήρη έλεγχο όσον αφορά τη συχνότητα των προειδοποιήσεων για επερχόμενες αλλαγές.


Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να αποτελέσει κερκόπορτα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια του συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, δύο bloggers που δοκιμάζουν την έκδοση beta των Windows 7 ισχυρίζονται ότι οι προειδοποιητικές αναφορές μπορούν να απενεργοποιηθούν με τη χρήση κακόβουλου κώδικα, με αποτέλεσμα να γίνονται τροποποιήσεις δίχως να το γνωρίζει ο χρήστης.

Είναι γεγονός ότι το λειτουργικό έχει ακόμη αρκετές .......

ατέλειες κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, δεδομένου ότι βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτά τα προβλήματα θα έχουν επιλυθεί μέχρι την επίσημη κυκλοφορία των Windows 7.

Πηγή: PC Magazine

Ιός έχει "χτυπήσει" τρία εκ. υπολογιστές με windows

Ιός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα έχοντας "πλήξει" πάνω από τρία εκατομμύρια υπολογιστές, που λειτουργούν με λογισμικό windows.
Ο ιός εισχωρεί, κυρίως, σε δίκτυα με ασθενή προστασία, σε usb και memory sticks, όπως και σε υπολογιστές που δεν έχουν ενημερωθεί με τις τελευταίες εκδόσεις προγραμμάτων προστασίας.

O ιός είναι γνωστός ως Conficker, Downadup ή Kido και ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2008.
Αν και η εταιρεία Microsoft κατάφερε να "μπαλώσει" την τρύπα και ν' αντιμετωπίσει τον ιό στον λογισμικό της, έχουν ήδη μολυνθεί περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια υπολογιστές.
Οι εμπειρογνώμονες του φαινομένου λένε ότι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, πολλοί χρήστες όμως κινήθηκαν ήδη για να εγκαταστήσουν το ενημερωμένο λογισμικό για την αντιμετώπιση των ιών, το υπ' αριθμόν MS08-067, που "έφτιαξε" άμεσα η Microsoft.
Σύμφωνα με τη Microsoft, o ιός μπαίνει σε εφαρμογή καθώς ........

ψάχνει ο χρήστης για ένα αρχείο των Windows, που καλείται "services.exe" και αυτόματα γίνεται κομμάτι αυτού του κώδικα.
Έπειτα αντιγράφεται στον κεντρικό φάκελο του συστήματος των Windows ως τυχαίο αρχείο ενός τύπου γνωστού ως "dll".

Aυτόματα δίνεται ένα όνομα 5-8 χαρακτήρων, όπως "piftoc.dll", και τροποποιεί έπειτα το Registry του λογισμικού, αλλάζοντας όλες τις βασικές λειτουργίες των Windows, θέτοντας σε λειτουργία άμεσα το μολυσμένο dll αρχείο.
Μόλις o ιός είναι σε λειτουργία, δημιουργεί έναν κεντρικό HTTP server, επαναρυθμίζοντας το System Restore και άμεσα κατεβάζει αρχεία από την ιστοσελίδα του χάκερ.
Κι ενώ τα περισσότερα malware, που δημιουργούνται από τον εκάστοτε ιό χρησιμοποιούν αρκετές ιστοσελίδες για να κατεβάζουν αρχεία, τις οποίες εντοπίζουν εύκολα κι άμεσα, έρχεται ο ιός Conficker να κάνει τα πράγματα τελείως διαφορετικά.

Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι γνωστών υπηρεσιών αντιμετώπισης ιών, όπως η "F-Secure" και η "Kaspersky lab", o συγκεκριμένος ιός είναι ιδιαίτερο πολύπλοκος, καθώς έχει δομηθεί από αλγορίθμους που του δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζει το domain name του καθημερινά, ώστε να μην εντοπίζεται και ν' αντιμετωπίζεται άμεσα.
Πάντως η Microsoft τονίζει ο συγκεκριμένος ιός έχει πλήξει υπολογιστές από διαφορετικά μέρη του κόσμου, με τα δίκτυα στην Κίνα, τη Βραζιλία, τη Ρωσία και την Ινδία να έχουν τα περισσότερα κρούσματα του φαινομένου.

Beta γιοκ για τα Windows 7

Τέλος οι beta εκδόσεις για τα Windows 7 μίας και η Microsoft ανακοίνωσε οτι θα περάσει απευθείας στην φάση του Release Candidate για το επερχόμενο νέο της λειτουργικό σύστημα.

Η επιλογή της Microsoft οφείλεται στην ανταπόκριση του κοινού και στις θετικές κριτικές σχετικά με τη σταθερότητα του λειτουργικού. Αυτό δίνει το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει στην επόμενη φάση σχεδιασμού που είναι η Windows 7 Release Candidate έκδοση.

Χωρίς να έχει καθοριστεί πάντως η ημερομηνία για το Windows 7 release candidate edition, το γεγονός ότι δόθηκε παράταση για το κατέβασμα της beta έκδοσης μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου δείχνει τις προθέσεις της Microsoft για διάθεση του RC όχι μέσα στον Φεβρουάριο αλλά πιθανώς μέσα στους επόμενους 2 μήνες, με πιθανότερο τον Απρίλιο.

Πάντως η πρόθεση της Microsoft να φέρει την ......

Release Candidate έκδοση τόσο νωρίς, φανερώνει ίσως τις προθέσεις της να φέρει τα Windows 7 μέσα στο 2009. Σύμφωνα πάντως με τον Steven Sinofsky, αντιπρόεδρο του Windows and Windows Live Engineering Group στην Microsoft, η «προώθηση» στην Release Candidate δεν αποτελεί με κανένα τρόπο ανακοίνωση συγκεκριμένης ημερομηνίας ή κάποια αλλαγή στα σχέδια που έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει η Microsoft.

Πηγή: PC World

Google: Ανθρώπινο λάθος πίσω από την προσωρινή δυσλειτουργία της μηχανής αναζήτησης

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, οι χρήστες του Internet που επιχείρησαν να κάνουν αναζήτηση χρησιμοποιώντας τη μηχανή της Google βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Η δημοφιλέστερη search engine του κόσμου χαρακτήριζε όλα τα sites του Διαδικτύου ως δυνητικά επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτά.

Έτσι, για λίγη ώρα η μηχανή αναζήτησης της Google ήταν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, καθώς δεν επέτρεπε την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
Το πρόβλημα διορθώθηκε μία ώρα αργότερα, με ......

τη Google να το αποδίδει σε ανθρώπινο λάθος.

Όπως έγινε γνωστό, ένας υπάλληλος της εταιρείας όρισε κατά λάθος το σύμβολο "/" ως site που επιχειρεί να εγκαταστήσει κακόβουλο κώδικα.
Η μηχανή αναζήτησης εφάρμοσε κατά γράμμα τον κανόνα και απέκλεισε όλα τα sites.

Πηγή: PC Magazine

AMBER ALERT. Ένα παιδί εξαφανίστηκε

Μπορείτε να βοηθήσετε να βρεθεί???

UPDATE 21:16
ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ




Κάτι περίεργο γίνεται με το counter μας.

Κάτι περίεργο συμβαίνει απόψε με το counter μας.
Κάποια δυσλειτουργία στον Counter μας.
Χωρίς λόγο και αιτία το έχουμε πιάσει να ... τρελένεται και να μηδενίζει.
Το επαναφέραμε στα φυσιολογικά του αλλα ξανατρελάθηκε και ξαναμηδένισε.
Και επειδή τα περίεργα δεν μας αρέσουν καθόλου, ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και το τονίζω ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τοποθετήθηκε και 2ο Counter ωστε αν ξαναγίνει κάτι "περίεργο" όπως έγινε νωρίτερα, να το διορθώσουμε.

Σας ζητάμε συγνώμη για την ανωμαλία που προέκυψε.

Και για να μην πει κανένας πονηρός καμιά κακή κουβέντα για εμάς ότι πειράζουμε τον counter μας σας παραθέτουμε εικόνα για να δείτε ότι βάλαμε ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ COUNTER.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ:





UPDATE 15:30

Το πρόβλημα λύθηκε και το 2ο Counter αφαιρέθηκε