Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Ερωτήματα για το επίπεδο ασφαλείας των Windows 7

Ένα από τα χαρακτηριστικά που προκαλούν δυσφορία σε αρκετούς χρήστες των Windows Vista, είναι τα συνεχή μηνύματα που προειδοποιούν για αλλαγές που επιφέρουν στο σύστημα είτε προγράμματα τρίτων κατασκευαστών, είτε το ίδιο το λειτουργικό.
Στα Windows 7, η Microsoft αλλάζει πολιτική και δίνει στο χρήστη τον πλήρη έλεγχο όσον αφορά τη συχνότητα των προειδοποιήσεων για επερχόμενες αλλαγές.


Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να αποτελέσει κερκόπορτα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια του συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, δύο bloggers που δοκιμάζουν την έκδοση beta των Windows 7 ισχυρίζονται ότι οι προειδοποιητικές αναφορές μπορούν να απενεργοποιηθούν με τη χρήση κακόβουλου κώδικα, με αποτέλεσμα να γίνονται τροποποιήσεις δίχως να το γνωρίζει ο χρήστης.

Είναι γεγονός ότι το λειτουργικό έχει ακόμη αρκετές .......

ατέλειες κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, δεδομένου ότι βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτά τα προβλήματα θα έχουν επιλυθεί μέχρι την επίσημη κυκλοφορία των Windows 7.

Πηγή: PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.