Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ της Ε.Ο Παραδείσια –Τσακώνα

Με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση του έργου Παραδείσια-Τσακώνα, που είναι κομβικής σημασίας για τον Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπέβαλλε πρόταση για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας του εν λόγω Υπουργείου ζητά από την Ε.Ε. την άμεση ένταξή του για το ποσό των 60 εκατ. ευρώ σαν επιλέξιμη δαπάνη (50% Ε.Ε. + 50% εθνικοί πόροι).

Το έργο είναι ώριμο, μπορεί να παράξει .........

άμεσα δαπάνες, δεν έχει ανοικτές απαλλοτριώσεις και δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το Γ’ ΚΠΣ.
Συγκεντρώνει, δηλαδή, όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η πρόταση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έφυγε ήδη για τις Βρυξέλλες, ενώ η απάντηση αναμένεται στο επόμενο εικοσαήμερο.

Η ενδεχόμενη αποδοχή από την Ε.Ε. της πρότασης θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της χρηματοδότησης του έργου και θα δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011 χωρίς την πληρωμή αποζημιώσεων που θα συνεπάγοντο οι όποιες εξωσυμβατικές καθυστερήσεις.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς που είναι σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και τον Υφυπουργό Ιωάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο εντός του 2011, δήλωσε τα εξής:
«Η εξέλιξη αυτή, στο βαθμό που θα καταλήξει θετικά, είναι πολύ σημαντική γιατί θα δώσει ένα τέλος στην πολύχρονη εκκρεμότητα και θα δικαιώσει τους αγώνες και τις προσπάθειές μας για την προσπελασιμότητα και την ανάπτυξης της Μεσσηνίας».

Γιούχαραν τον Νίκα. Ε και?? Σιγά μωρέ. Θα τους μαμήσει ολους μαζί με τον αντιδήμαρχο του.

Εχει καταντήσει ένα παχύδερμο που δεν καταλαβαίνει τίποτα. Όσο και να τον γιουχάρει ο κόσμος εκείνος δεν χαμπαριάζει τίποτα.
Το να σε φτύνουν και εσυ να αναρρωτιέσαι αν ψιχαλίζει.. τότε αυτό είναι αρρωστημένη κατάσταση.

Προσοχή καλαματιανοί.... Οι τοπικοί σας άρχοντες είναι πολύ μαμιάδες.
80 χρονών χούφταλα ακόμα μαμάνε... Φοράτε καν τσίγκινο σωβρακάκι ρε σεις. Θα σας μαμήσει ο Αντιδήμαρχος

Δείτε το Video και θα καταλάβετε.




Προπηλάκισαν τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Πορεία διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Καλαμάτας, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν χθες το βράδυ κάτοικοι των χωριών της Βέργας και της Μαντίνειας, διαμαρτυρόμενοι διότι με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) η παραλιακή ζώνη χαρακτηρίζεται ημιορεινή και απαγορεύεται η οικοδόμηση.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και αποδοκίμασαν κατά την είσοδό τους στην αίθουσα τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, και δημοτικούς συμβούλους, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά τεταμένη.

Οι κάτοικοι των παραλιακών χωριών που ..........

γειτνιάζουν με την Καλαμάτα και παρουσιάζουν, κυρίως η Βέργα, τεράστια ανάπτυξη, ζητούν να διατηρηθούν οι διατάξεις του ΠΔ του 1985, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να οικοδομούνται 200 τ.μ. στα τέσσερα στρέμματα. Στο νέο ΓΠΣ, η παραλία της Βέργας χαρακτηρίζεται ημιορεινή ζώνη, και έτσι μόνο στάβλοι μπορούν, πλέον, να οικοδομηθούν εκεί, γι αυτό και τα συνθήματα των κατοίκων ήταν «όχι βοσκοτόπια στο κέντρο της Βέργας».

Το δημοτικό συμβούλιο, μετά από έντονη συζήτηση, αποφάσισε να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το νέο προς αναθεώρηση ΓΠΣ, στις 17 Μαρτίου και στην συνέχεια να ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος περιμένει την τελική θέση του Δήμου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στείλει στο Δήμο εδώ και αρκετό καιρό.

ΣΧΟΛΙΟ
Πότε θα τον πλακώσουν στις φάπες δεν ξέρω. Κάτι με το πανηγύρι της Υπαπαντής που φέτος κατάργησε, κάτι τα κραξίματα που του έκαναν στην πλατεία της Καλαμάτας οι μαγαζάτορες για την αύξηση στα Δημοτικά τέλη κάτι το ένα κάτι το άλλο... Στο τέλος τον βλέπω να τρώει μπουνίες στη μάπα.

Την Κυριακή ο β' γύρος των δικηγορικών εκλογών

Σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, εκλογές (β' γύρος) για την ανάδειξη νέων προέδρων. Μεταξύ των 12 Συλλόγων περιλαμβάνονται και οι τρεις μεγαλύτεροι, των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Ήδη από τον α' γύρο των δικηγορικών εκλογών εξελέγησαν πρόεδροι σε 41 Δικηγορικούς Συλλόγους, ενώ στα Χανιά δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές, καθώς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού Συλλόγου έχει παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο.

Επίσης, σε 38 Δικηγορικούς Συλλόγους .........

επανεξελέγησαν οι ίδιοι πρόεδροι και συγκεκριμένα στους Συλλόγους: Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Άρτας, Βόλου, Γιαννιτσών, Γυθείου, Δράμας, Έδεσσας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θήβας, Καλαβρύτων, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κω, Λαμίας, Νάξου, Ναυπλίου, Ορεστιάδας, Πειραιά, Ροδόπης, Ρόδου, Σάμου, Σερρών, Σύρου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.

Αντίθετα, σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους εξελέγησαν νέοι πρόεδροι από τον α' γύρο των δικηγορικών εκλογών. Οι 12 αυτοί Σύλλογοι είναι: Αγρινίου, Αμαλιάδας, Γρεβενών, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κοζάνης, Λασιθίου, Μεσολογγίου, Ξάνθης, Πρέβεζας και Σπάρτης.

«Οι μονομάχοι»

Για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθούν εκλογές στους εξής 12 Δικηγορικούς Συλλόγους: 1) Αθήνας, μεταξύ Δημ. Βερβεσού (ποσοστό 26,07%) και Γιάν. Αδαμόπουλου (19,92%). Να σημειωθεί ότι οι εκλογές στην Αθήνα θα διεξαχθούν την Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, και την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011.

2) Βέροιας, μεταξύ Δημ. Ζυγουλιανού (33,58%) και Όλγας Κυριακίδου (26,20%).

3) Θεσσαλονίκης, μεταξύ Εμ. Λαμτζίδη (17,11%) και Νικ. Βαλεργάκη (15,98%). Διευκρινίζεται ότι οι εκλογές στη συμπρωτεύουσα θα διεξαχθούν την Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, και την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011.

4) Καβάλας, μεταξύ Αθ. Αθανασίου (47,68%) και Παυλ. Γεωργιάδη (27,48%).

5) Κορίνθου, μεταξύ Παν. Νικολόπουλου (49,83%) και Αντ. Χανιώτη (28,62%).

6) Κυπαρισσίας, μεταξύ Αιμ. Σέκλου (50%) και Κων. Τσούτσια (50%).

7) Λαρίσης, μεταξύ Δημ. Κατσαρού (45,20%) και Φιλ. Σαμαρά (19,91%).

8) Λευκάδας, μεταξύ Ηλ. Τσάκαλου (31,91%) και Ευφροσύνης Φίλιππα (27,66%).

9) Λιβαδειάς, μεταξύ Σερ. Μωραΐτη (38,67%) και Αχ. Κοτσώνα (36%).

10) Μυτιλήνης, μεταξύ Δημ. Καλλία (36,76%) και Μιχ. Σκουρκέα (25%).

11) Πατρών, μεταξύ Νικ. Παπάκου (39,41%) και Αθ. Αμπατζή (34,82%).

12) Ρεθύμνου, μεταξύ Ευαγγ. Μουνδριανάκη (39,84%) και Χαρ. Παπαδάκη (39,02%).

Zougla.gr

High tech κλοπή στα ΑΤΜ

Μια απίστευτη μέθοδο παγίδευσης και κλοπής σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών των τραπεζών (ATM) εφαρμόζουν, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, ομάδες επιτηδείων.

Πρόκειται για τη μέθοδο «cash tapping», κατά την οποία οι θρασύτατοι απατεώνες χρησιμοποιούν μικρά μεταλλικά ελάσματα -τάπες -, τα οποία τοποθετούν στην έξοδο των χρημάτων του ΑΤΜ.
Από την εσωτερική πλευρά, οι «τάπες» ..........

αυτές έχουν κολλητική ταινία διπλής όψεως.





Ο πελάτης, ο οποίος κατά κανόνα είναι ανυποψίαστος, πραγματοποιεί συναλλαγή ανάληψης χρημάτων με το ΑΤΜ, καθώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η έξοδος των χρημάτων είναι μπλοκαρισμένη από την «τάπα», νομίζει ότι δεν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή του, διότι δεν λειτουργεί σωστά το μηχάνημα, και εν συνεχεία αποχωρεί.

Τότε οι δράστες, που συνήθως επιτηρούν το ΑΤΜ από ασφαλή απόσταση και προσδοκούν στην αποχώρηση του ανυποψίαστου πελάτη, που δεν θα ανησυχήσει και δεν θα προβληματιστεί από το γεγονός ότι το ΑΤΜ δεν του έδωσε χρήματα, σπεύδουν με την αποχώρησή του στο ΑΤΜ και αφαιρούν την «τάπα», πάνω στην οποία έχουν κολλήσει τα χαρτονομίσματα της συναλλαγής.



Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, που συνέλαβε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης υποκαταστήματος τράπεζας, δύο δράστες «επί το έργον»…



Σημειώνεται ότι οι εν λόγω δράστες έχουν συλληφθεί, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μιμητές…



Τρόποι προστασίας

Όταν ως πελάτες πλησιάζουμε το ATM για συναλλαγή (πέρα από τον έλεγχο για την ύπαρξη μηχανισμών skimming), κοιτάζουμε προσεκτικά την έξοδο των χρημάτων για ενδεχόμενη ύπαρξη τάπας.

Εάν, παρά τον οπτικό έλεγχο, κατά τον οποίο δεν αντιληφθήκαμε ύπαρξη τάπας, το ΑΤΜ δεν μας δώσει χρήματα, τότε:

Α. Παραμένουμε μπροστά στο ΑΤΜ

Β. Βεβαιωνόμαστε ότι πρόκειται για προβληματική λειτουργία του ΑΤΜ (και όχι ύπαρξη τάπας), κάνοντας τις εξής ενέργειες:

1) Ελέγχοντας την απόδειξη συναλλαγής ή στην περίπτωση που δεν είχαμε ζητήσει απόδειξη συναλλαγής, βάζοντας ξανά την κάρτα μας και ζητώντας υπόλοιπο ή mini statement

2) Επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών ΑΤΜ της τράπεζάς μας

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε την ύπαρξη τάπας:

Α. Παραμένουμε μπροστά στο ΑΤΜ

Β. Τηλεφωνούμε και ενημερώνουμε με ηρεμία την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών ΑΤΜ της τράπεζάς μας

Γ. Εκτελούμε πιστά τις οδηγίες του υπαλλήλου. Εξηγείται εν προκειμένω ότι, αναλόγως του σημείου και της ώρας, ο αρμόδιος υπάλληλος της τράπεζας:

• Είτε θα ενημερώσει και θα αποστείλει υπάλληλο ασφαλείας της τράπεζας. (Θα σας ζητήσει, επίσης, να παραμείνετε στον χώρο έως την άφιξη του υπαλλήλου ασφαλείας και, ενδεχομένως, εάν βλέπετε νεαρούς ή άλλους υπόπτους που σας δημιουργούν την εντύπωση ότι επιτηρούν το ΑΤΜ)

• Είτε θα ενημερώσει και θα αποστείλει αστυνομικούς. (Θα σας ζητήσει επίσης να παραμείνετε στο χώρο έως την άφιξη της Αστυνομίας και, ενδεχομένως, εάν βλέπετε νεαρούς ή άλλους υπόπτους που σας δημιουργούν την εντύπωση ότι επιτηρούν το ΑΤΜ)

• Είτε θα σας ζητήσει να αφαιρέσετε την τάπα, να παραλάβετε τα χρήματά σας και να αποστείλετε υπηρεσιακά την τάπα στην αρμόδια διεύθυνση ασφαλείας της τράπεζας την επόμενη ημέρα



Κλείνουν οριστικά το ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Αρχισαν τα οργανα.


http://filiatrablog.blogspot.com/2011/03/blog-post_8953.html

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.