Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Γαργαλιάνοι: Ετοιμάζονται να γιορτάσουν τον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη

Με λαμπρότητα ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου τον Πολιούχο των Γαργαλιάνων Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.

Στο περιθώριο της θρησκευτικής εορτής διοργανώνεται στους Γαργαλιάνους το καθιερωμένο πανηγύρι της πόλης.
Η Δημοτική Αρχή έχει λάβει όλα τα μέτρα για............

Επίδομα θέρμανσης: Προκαταβολικά η καταβολή του αν συμφωνήσει η Τρόικα

Να δοθεί προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης επιθυμεί η κυβέρνηση, αλλά προς το παρόν ούτε η Τρόικα συμφωνεί, ούτε οι μηχανισμοί του κράτους προλαβαίνουν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις πριν... χειμωνιάσει.

Δεκαπέντε μέρες ........

Κυπαρισσία: 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδορμία εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10/2013 ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 στις 11.30 π.μ. στην πλατεία της Κυπαρισσίας θα γίνει η υποδοχή της Φλόγας της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της 26ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.
Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε τον ......

Ιούλιο και θα καταλήξει στις 4 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών στη δωρεά αίματος ώστε η Ελλάδα να γίνει αυτάρκης σε αίμα.

Στο πέρασμά της από το Δήμο μας θα την υποδεχθεί από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας ο επιτετραμμένος Σύμβουλος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θα παραβρίσκονται η διευθύντρια κ. Αναστασία Καλοφωλιά και ο αιματολόγος επιμελητής του Β΄Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Χυδεριώτης Σταύρος.

Την ίδια ώρα στην πλατεία θα παραβρίσκεται συνεργείο αιμοδοσίας του νοσοκομείου το οποίο θα συνοδεύεται από όχημα ώστε όποιος από τους παρευρισκόμενους θελήσει θα μπορεί να αιμοδοτήσει. Παράλληλα θα οργανωθεί μια συμβολική λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας με τη φλόγα των εθελοντών.

Καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες, τα σχολεία του Δήμου μας, τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας να τιμήσουν με την παρουσία τους μια σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης είτε αιμοδοτώντας είτε λαμβάνοντας μέρος στη λαμπαδηδρομία.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων: 13 Νοεμβρίου 2013 Ημέρα προληπτικής Ιατρικής – Άνοια Alzheimer

Η άνοια είναι μια από τις πιο συνήθεις νευρολογικές διαταραχές παγκοσμίως και επηρεάζει άτομα όλων των κοινωνικό-οικονομικών τάξεων.

Παρά τις ........

επιστημονικές εξελίξεις, τα άτομα με άνοια παραμένουν υποδιαγνωσμένα , με αποτέλεσμα να μη γίνεται πρώιμη έναρξη της φαρμακευτικής αγωγής , η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου.

Οι επιπτώσεις της άνοιας είναι ποικίλες και αφορούν τόσο τον ίδιο τον ασθενή όσο και το περιβάλλον που αναλαμβάνει τη φροντίδα του.

Γνωρίζοντας τα παραπάνω αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειας για ουσιαστική πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων έχουν προγραμματιστεί μετρήσεις μνήμης με σκοπό την ενημέρωση, την έγκαιρη διάγνωση και φυσικά έγκαιρη έναρξη φαρμακευτικής αγωγής .

Τα τεστ μνήμης θα βασιστούν σε ένα ευρέως διαδεδομένο αλλά προπάντων αξιόπιστο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης γνωστικών λειτουργιών , που ονομάζεται MMSE test ή αλλιώς MINI MENTAL STATE EXAMINATION.

Πιο συγκεκριμένα μέσα από το MMSE test εξετάζονται ο προσανατολισμός στο χώρο και το χρόνο, η ικανότητα προσοχής – συγκέντρωσης, πράξεις, άμεση και πρόσφατη μνήμη, γλώσσα, ικανότητα εκτέλεσης προφορικής και γραπτής εντολής, η γραφή και η αντιγραφή.

Για την καλύτερη και ομαλή διεξαγωγή των μετρήσεων μνήμης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Κ.Υ.Γαργαλιάνων προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους από 10 -12 πρωί.

Η συμμετοχή των συμπολιτών μας και το αγκάλιασμα τέτοιων ενεργειών είναι ικανό να δημιουργήσει ένα κύμα προληπτικής ιατρικής και να μας δώσει κουράγιο και δύναμη, έτσι ώστε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τέτοιου είδους ενέργειες και σε άλλες κατηγορίες νοσημάτων, όπως υπέρταση, διαβήτης, ΧΑΠ, προκειμένου να παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη προς αυτούς.

Σε περίπτωση μεγάλου όγκου συμμετοχών εξετάζεται το ενδεχόμενο να διενεργηθούν μετρήσεις μνήμης και σε επόμενες ημέρες που θα ανακοινωθεί.

Η Εξέταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ινστιτούτου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων

Ο Διευθυντής
Τζωρτζίνης Αλέξανδρος

Λουκέτο βάζουν από σήμερα Τρίτη τα καταστήματα Sprider Stores!

Ρολλά κατεβάζει άλλη μία μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης, καθώς η Sprider Stores ανακοίνωσε επισήμως την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της από σήμερα Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, λόγω έλλειψης ρευστότητας και διακοπής της χρηματοδότησής της από τις τράπεζες.

Βασικός λόγος για την απόφαση, αναφέρεται στη σχετική ........

ανακοίνωση, ήταν «η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση», ενώ παράλληλα βεβαιώνεται ότι η εταιρεία θα εστιάσει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης από την εταιρεία:

Η εταιρεία Sprider Stores γνωστοποιεί στους πελάτες, τους συνεργάτες της και το επενδυτικό κοινό, ότι από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου 2013 αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων της Εταιρείας.

Βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση. Παράλληλα, η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει πλήξει σημαντικότατα και τον κλάδο μας, ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να μας αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores, επιδείνωσαν επιπρόσθετα την κατάσταση και οδήγησαν την εταιρεία στην συγκεκριμένη απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας γόνιμης και επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας 30 και πλέον ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία, βασισμένη σε ένα πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης, επεκτάθηκε σημαντικά στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, καλύπτοντας αποτελεσματικά τις ανάγκες ένδυσής και υπόδησης των νοικοκυριών κάθε χώρας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής της διαδρομής, η Sprider Stores υπήρξε υπεύθυνο μέλος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και δυναμικό κομμάτι της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας. Δημιούργησε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, επένδυσε εκατομμύρια ευρώ σε υποδομές και καταστήματα, πλήρωσε φόρους και συνεισέφερε ευρύτερα στην οικονομία τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, προχώρησαν στη διεξοδική μελέτη και διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης που θα μπορούσε να αποτρέψει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Πραγματοποιήθηκαν επαφές με επενδυτές και τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ωστόσο το ευρύτερο περιβάλλον ύφεσης, οι ασφυκτικές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας αλλά και η ουσιαστική άρνηση στήριξης από την πλευρά των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατέστησαν όλες τις προσπάθειες άγονες.

Έχοντας καταφέρει να αναδιαρθρώσουμε ουσιαστικά το δίκτυο πωλήσεων μας, αλλά και το κόστος λειτουργίας μας, διαθέταμε όλα τα εχέγγυα ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης. Δυστυχώς η ταμειακή ασφυξία στην οποία καταδικαστήκαμε δεν κατέστησε δυνατή την ομαλή τροφοδότηση των καταστημάτων μας με εμπόρευμα και έθεσε τα θεμέλια για την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την ευρύτερη εταιρική οικογένεια της Sprider Stores, η εταιρεία θα εστιάσει όλες της τις προσπάθειες και θα συμπράξει με κάθε τρόπο, στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες από πλευράς ρευστότητας, η Sprider Stores θα παραμείνει ένας υπεύθυνος φορέας και θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται στα πρότυπα υψηλής αξιοπιστίας και επιχειρηματικής ηθικής που την χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια, τιμώντας όσο είναι εφικτό τις υποχρεώσεις της. Προς το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η καθ' όλα σημαντική πάγια περιουσία της εταιρείας με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εργαζομένων και των λοιπών πιστωτών όπως ο νόμος ορίζει.

Έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για πάνω από 3 δεκαετίες, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα ανώτατα και ανώτερα διοικητικά στελέχη αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της Sprider Stores, αισθάνονται υπερήφανοι για την πορεία της εταιρείας και για την ανάδειξή της στην μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική αλυσίδα λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης. Ανεξάρτητα από τους συγκυριακούς παράγοντες που στάθηκαν εμπόδιο στη λειτουργία της, τα χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που εμπιστεύτηκαν το όνομα Sprider Stores όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν έμπρακτη επιβεβαίωση της επιτυχίας της εταιρείας.

iefimerida.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Οκτωβρίου 2013