Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κυνήγι για παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στα νοσοκομεία της χώρας

Σε σαφάρι ελέγχων στα δημόσια νοσοκομεία επιδίδονται το τελευταίο διάστημα οι «ράμπο» του υπουργείου Υγείας με εντολή Αδώνιδος Γεωργιάδη, προκειμένου να «καθαρίσουν» το σύστημα υγείας από παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες!

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα διαβεβαιώνει ότι θα είναι έτοιμο .......

το εθνικό μητρώο των αποκλειστικών νοσοκόμων στο οποίο θα εντάσσονται μόνο όσες διαθέτουν πτυχίο, εμπειρία, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αλλά μεταξύ άλλων και καθαρό ποινικό μητρώο. Εργασία θα βρίσκουν μόνο όσες είναι ενταγμένες στο εθνικό μητρώο και διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η αρχική παρότρυνση, πάντως, για ελέγχους στα νοσοκομεία ήρθε διά χειρός της Χρυσής Αυγής στην οποία και απάντησε ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι καιρό τώρα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πιέζουν να απομακρυνθούν οι αλλοδαπές αποκλειστικές από τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ είναι γνωστά και τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς με αιφνιδιαστικές επισκέψεις τους στο ΕΣΥ.

Πρόσφατα οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής με ερώτησή τους στη Βουλή ζητούσαν να ενημερωθούν για τις παράνομες αποκλειστικές του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης επικαλείται έγγραφο της διοίκησης του ΓΝΑ «Ερυθρός Σταυρός» σύμφωνα με το οποίο «λειτουργεί καθ' όλο το 24ωρο η υπηρεσία ασφαλείας του νοσοκομείου και σε περίπτωση κατά την οποία εντοπίζονται άτομα, κυρίως αλλοδαπές, που παραμένουν δίπλα στους ασθενείς και συμπεριφέρονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, απομακρύνονται άμεσα».

Να σημειωθεί ότι κατά τον υπουργό Υγείας το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) έχει πραγματοποιήσει πολλούς ελέγχους για τον εντοπισμό των παράνομων αλλοδαπών αποκλειστικών που εργάζονται στα νοσοκομεία.

Μεταξύ αυτών ο «Ευαγγελισμός», το «Λαϊκό», το Γ.Ν. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», το «Αττικόν» και το «Τζάνειο».

Τα δικαιολογητικά

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια:

Στη Διεύθυνση Προσωπικού κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) τηρείται αντίγραφο του Εθνικού Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, στο οποίο εγγράφονται οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές σε όλη την επικράτεια.

Για την εγγραφή στο μητρώο, απαιτείται να προσκομίζονται στις κατά τόπους ΥΠΕ:

* Χορήγηση βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή/τριας ή βοηθού νοσηλευτή/τριας.

* Αδεια εργασίας από το ΙΚΑ.

* Επικυρωμένο αντίγραφο οποιουδήποτε πτυχίου ή διπλώματος ή τίτλου σπουδών κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ΔΕ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο Ιδρυμάτων και Σχολών της αλλοδαπής.

* Ο ΑΜΚΑ.

* Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.

E-net

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

1. Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;
Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος που σταδιακά θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή αναλογική.
2. Τι σημαίνει ........

ψηφιακή μετάβαση;
Με τον όρο αυτό ορίζεται το μεσοδιάστημα στο οποίο θα υπάρχει παράλληλη εκπομπή αναλογικού και ψηφιακού σήματος ούτως ώστε να προσαρμοστούν όλοι στην νέα ψηφιακή εποχή. Είναι διάστημα προσαρμογής που παρέχει τη δυνατότητα ενημέρωσης για τη νέα τεχνολογία αλλά και εφοδιασμού με τον κατάλληλο αποκωδικοποίηση η την τηλεόραση που να τον περιλαμβάνει.
Μετά το τέλος της περιόδου αυτής η εκπομπή αναλογικού σήματος θα τερματιστεί καθώς θα υπάρχει μόνο ψηφιακό σήμα.
3. Πότε θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση;
Σύμφωνα με την απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών ως το 2015 όλες οι χώρες παγκοσμίως θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την ξεπερασμένη αναλογική τεχνολογία και να έχουν περάσει στην ψηφιακή. Με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλες οι χώρες-μέλη ανάμεσα τους φυσικά και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους ως το τέλος του 2012.
4. Τι προβλήματα μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της μετάβασης;
Κατά την περίοδο της μετάβασης συγκεκριμένες περιοχές αναπόφευκτα θα χάσουν το αναλογικό σήμα.
θα χάσουν κάθε αναλογικό σήμα και θα χρειαστούν άμεσα την προμήθεια αποκωδικοποιητων προκειμένου να μπορούν να δουν τηλεόραση.
5. Ποια είναι τα οφέλη της ψηφιακής τηλεόρασης;
Το βασικό όφελος για τους τηλεθεατές είναι η καλύτερη ποιότητα σήματος, που σημαίνει καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς «χιόνια» και παρεμβολές στον ήχο. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος ώστε να γνωρίζουν τι παρακολουθούν αλλά και τι πρόκειται να ακολουθήσει. Επίσης οι τηλεθεατές θα μπορούν να προγραμματίζουν την εγγραφή των τηλεοπτικών προγραμμάτων της αρεσκείας τους, για να τα παρακολουθήσουν όταν έχουν την ευκαιρία. Στο μέλλον οι τηλεθεατές θα έχουν επί πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν περισσότερα κανάλια, αλλά και να απολαμβάνουν τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και διαδραστικες υπηρεσίες.
6. Υπάρχει συγκεκριμένη τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί;
Το πρωτόκολλο κωδικοποίησης που επελέγη είναι το MPEG-4 το οποίο θεωρείται και το πλέον σύγχρονο. Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιήθηκε από όλες τις χώρες που ξεκίνησαν το συγκεκριμένο εγχείρημα μετά το 2006, δεδομένου ότι προσφέρει 40% καλύτερη ποιότητα από το προγενέστερο MPEG-2.
7. Τι είναι ο αποκωδικοποιητης;
Ο αποκωδικοποιητης είναι η ηλεκτρονική συσκευή που συνδέεται με την τηλεόραση σας και με την εξωτερική κεραία σε περίπτωση που η τηλεόραση σας δεν έχει ψηφιακό δέκτη-αποκωδικοποιητη η αυτός πού έχει δεν είναι συμβατός με το σύστημα κωδικοποίησης της πλατφόρμας. Οι αποκωδικοποιητες μπορεί να συνδεθούν με οποιαδήποτε τηλεόραση έχει δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερική κεραία, και η σύνδεση είναι τόσο απλή που μπορεί να γίνει χωρίς να χρειάζεται ειδικός τεχνικός. Επίσης οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν τα ψηφιακά κανάλια και μέσω υπολογιστή, αρκεί να προμηθευτούν την ειδική κάρτα από τα εξειδικευμένα καταστήματα.
8. Που θα βρω αποκωδικοποιητη;
Αποκωδικοποιητες μπορούμε να προμηθευτούμε από τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.
9. Προβλέπεται τέλος συνδρομής;
Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται χρέωση καμιάς συνδρομής για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
10. Χρειάζομαι νέα τηλεόραση;
Δεν απαιτείται αγορά νέας τηλεόρασης για τη λήψη του ψηφιακού σήματος. Ακόμη και με την παλιά σας τηλεόραση είναι δυνατόν να βλέπετε ψηφιακά αρκεί να συνδέσετε έναν απλό αποκωδικοποιητη που υποστηρίζει το σύστημα εικόνας MPEG-4
11. Θα χρειαστώ καινούργια κεραία η πιάτο;
Καμιά αλλαγή στην εγκατάσταση της ήδη υπάρχουσας κεραίας δεν απαιτείται προκειμένου να λάβουμε το ψηφιακό σήμα. Η μετατροπή του σήματος γίνεται εξ ολοκλήρου από τον αποκωδικοποιητη που θα τοποθετήσουμε.
12. Πόσο θα κοστίσει η αλλαγή;
Το κόστος για έναν απλό αποκωδικοποιητη που αναβαθμίζει την τηλεόραση σας με μια απλή σύνδεση είναι πραγματικά μικρό και υπολογίζεται γύρω στα 50 ευρώ. Φυσικά, υπάρχουν και περίπλοκοι ψηφιακοί δέκτες στην αγορά και απευθύνονται σε πιο απαιτητικούς τηλεθεατές που παρακολουθούν δορυφορικά και άλλα εξειδικευμένα προγράμματα.
13. Κάθε τηλεόραση μας θέλει αποκωδικοποιητη;
Θα χρειαστεί ένας διαφορετικός αποκωδικοποιητης για κάθε τηλεόραση που υπάρχει στο σπίτι και δεν διαθέτει ψηφιακό δέκτη που υποστηρίζει το σύστημα MPEG-4. ο κάθε αποκωδικοποιητης που συνδέεσαι στην τηλεόραση μας ουσιαστικά αποκαθιστά μόνο τον δικό της αναλογικό δέκτη. Επομένως κάθε τηλεόραση που έχουμε στο σπίτι θα χρειαστεί τον δικό της ξεχωριστό αποκωδικοποιητη.
14. Τι γίνεται με συσκευές όπως βίντεο DVD κλπ;
Όλες οι συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας που διαθέτουν αναλογικό δέκτη θα χρειαστούν οπωσδήποτε τον δικό τους αποκωδικοποιητη. Κάθε συσκευή που έχει δικό της αναλογικό δέκτη (βίντεο, DVD εγγραφής) θα χρειαστεί αποκωδικοποιητη, αν πχ θέλετε να βλέπετε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση και να γράφετε άλλο πρόγραμμα στο βίντεο σας η στο DVD εγγραφής. Το απλό μας DVD το οποίο μόνο παίζει ταινίες η άλλο πρόγραμμα που νοικιάζουμε η αγοράζουμε συνδέεται απευθείας στην τηλεόραση μας και δεν επηρεάζεται από την μετάβαση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις κονσόλες παιχνιδιών που συνδέονται απευθείας στην τηλεόραση.
15. Πως μπορούν να προετοιμαστούν οι τηλεθεατές για την μετάβαση;
Πρέπει να ενημερωθούν για την έναρξη των δοκιμαστικών ψηφιακών εκπομπών που αφορούν την περιοχή όπου διαμένουν ώστε εγκαίρως να προμηθευτούν τον ειδικό αποκωδικοποιητη. Αν το τελευταίο διάστημα έχετε αποκτήσει τηλεόραση που διαθέτει ψηφιακό δέκτη, βεβαιωθείτε ότι αυτός υποστηρίζει το σύστημα κωδικοποίησης MPEG-4. αν προγραμματίζετε τώρα να αποκτήσετε νέα τηλεόραση φροντίστε να καλύπτει αυτή την προδιαγραφή. Ειδάλλως θα χρειαστείτε αποκωδικοποιητη.
16. Αν οι τηλεθεατές δεν κάνουν τίποτε δεν θα βλέπουν τηλεόραση;
Ώσπου να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση στην περιοχή όπου διαμένουν μπορούν να μην κάνουν τίποτα. Όταν όμως σταματήσει εντελώς η εκπομπή αναλογικού τηλεοπτικού σήματος και δεν έχουν φροντίσει να προμηθευτούν τον αποκωδικοποιητη, δεν θα έχουν πλέον εικόνα στην τηλεόραση τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ- ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

«Εξαφανίστηκε» επαγγελματικό αλιευτικό από το λιμάνι Κυπαρισσίας

Πρωτοφανής, για τα χρονικά της ευρύτερης περιοχής αλλά και ευρύτερα, είναι η «εξαφάνιση» επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους από το λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπου ήταν ελλιμενισμένο.

Η κλοπή, επειδή ουσιαστικά περί κλοπής φέρεται να πρόκειται, εικάζεται .........

πως συνέβη τη νύχτα της Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης, καθώς τότε διαπιστώθηκε ότι είχε «εξαφανιστεί».
Το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, μήκους περίπου 10 – 12 μέτρων, με το όνομα «Γρηγόριος», ανήκει σε επαγγελματία αλιέα από τον Κακόβατο της Ηλείας, ο οποίος, όπως και άλλοι επαγγελματίες αλιείς, το «δένει», μετά την ψαριά στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», το πρωί της Τετάρτης επαγγελματίας αλιέας που πήγε στο λιμάνι για το σκάφος του, δίπλα στο οποίο ήταν «δεμένο» το σκάφος του συναδέλφου του από τον Κακόβατο, είδε ότι δεν ήταν εκεί. Επικοινώνησε με άλλον επαγγελματία αλιέα για να τον ρωτήσει μήπως ξέρει αν ο συνάδελφός τους έχει βγει στα ανοιχτά στη θαλάσσια περιοχή της Ηλείας για ψάρεμα, αλλά εκείνος του απάντησε πως δε γνωρίζει. Επικοινώνησαν, ακολούθως, με τον επαγγελματία αλιέα, ο οποίος πληροφορήθηκε για την «εξαφάνιση» του σκάφους από τους συναδέλφους του. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή και δηλώθηκε το συμβάν, ενώ στις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος έχει σημάνει συναγερμός και γίνονται έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, και όχι μόνο, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο το σκάφος να εκλάπη για να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως μέσο μεταφοράς λαθρομεταναστών.

Σημειώνεται πως, κατά το πρόσφατο παρελθόν, άγνωστοι είχαν προκαλέσει ζημιές σε αλιευτικά σκάφη και βάρκες, ενώ είχαν κλέψει μηχανές και άλλα εργαλεία και είδη αλιείας, αλλά ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως θα σημειωθεί και κλοπή σκάφους και, μάλιστα, επαγγελματικού!

Θάρρος

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου απόψε στην Κυπαρισσία στο τρενοτεχνείο

Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Τριφυλίας «Τρενοτεχνείον», του Νίκου Καλογερόπουλου, στην Κυπαρισσία, θα εμφανιστεί απόψε ο 40 χρόνια έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου!
Μια μεγάλη γιορτή που θα συνοψίσει τις σημαντικότερες στιγμές μιας μουσικής πορείας. Μια σαραντάχρονη διαδρομή γεμάτη χιλιάδες πωλήσεις δίσκων, σπουδαίες συνεργασίες, άπειρες συναυλίες και εκατοντάδες ρεφρέν.

Η συναυλία θα έχει έντονο συγκινησιακό χαρακτήρα, με ........

προβολή σπάνιου οπτικού υλικού από την πορεία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τραγούδια που σημάδεψαν τόσο διαφορετικές γενιές ακροατών. Άλλωστε, η μοναδική του σκηνική παρουσία δεν έχει πάψει να ηλεκτρίζει και να συγκινεί ούτε μια στιγμή μέχρι σήμερα.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ευτύχησε να συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς μέσα σε αυτές τις δεκαετίες. Οι συνεργασίες του με τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Νικόλα Άσιμο και Θάνο Μικρούτσικο έδωσαν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές. Τραγούδησε ποιητές όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Άλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης, αλλά και σπουδαίους στιχουργούς, όπως ο Κώστας Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου, μεταξύ πολλών άλλων, επιλέγοντας πάντα να είναι αιχμηρός στο λόγο του, είτε κοινωνικός είτε ερωτικός.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου –απλά Βασίλης για τους φίλους του - δεν έκανε ούτε μια φορά έκπτωση στο έργο του και στις επιλογές του για χάρη οποιαδήποτε σίγουρης επιτυχίας, αλλά ακολουθούσε πάντα το βαθύ καλλιτεχνικό του ένστικτο και την ανάγκη του για επικοινωνία με τους δικούς του όρους.
Αυτή η συνέπεια και η ειλικρίνεια είναι που του χάρισαν αυτή τη σημαντική πορεία και οδήγησαν στη φετινή γιορτή των σαράντα χρόνων στο τραγούδι, που ξεκίνησε πριν από πολλούς μήνες με συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με την αποψινή συναυλία, στις 9.00 μ.μ., στο «Τρενοτεχνείον» Κυπαρισσίας, ολοκληρώνει το μεγάλο του μουσικό ταξίδι στη χώρα και έχει ήδη προγραμματιστεί η επόμενη συναυλία σε αυτό το μεγάλο τουρ, που θα συνεχιστεί και το χειμώνα, για τις 19 0κτωβρίου στη Νέα Υόρκη!
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Θάρρος

Παραδόθηκε ο βουλευτής της Χ.Α. Νίκος Μίχος στη ΓΑΔΑ [ VIDEO ]

Στη ΓΑΔΑ έφτασε πριν λίγο ο βουλευτής Χρυσής Αυγής στον νομό Ευβοίας, Νίκος Μίχος, προκειμένου να παραδοθεί.

Σύμφωνα με ........

πληροφορίες, νωρίς το πρωί όταν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ζήτησαν από την αστυνομική διεύθυνση Χαλκίδας να συλληφθεί, εκείνοι απάντησαν ότι "δεν ξέρουμε πού μένει".

Της σύλληψης διαφεύγει ακόμα ο Χρήστος Παππάς.





enikos

Το χρονικό των συλλήψεων για την Χρυσή Αυγή [ VIDEO ]

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, καθώς, από το πρωί, άρχισε η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:






Τι γίνεται με την βουλευτική ιδιότητα των συλληφθέντων

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Τη βουλευτική........

ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.

newsit

Η στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ήταν ξημερώματα όταν άνδρες της αντιτρομοκρατικής έφτασαν στην οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη για να του περάσουν χειροπέδες.

Ο επικεφαλής ........

της Χρυσής Αυγής άνοιξε την πόρτα και κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί.

Ενημερώθηκε ότι ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Δεν προέβαλλε καμία αντίσταση όπως λένε οι πληροφορίες και ακολούθησε τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής στην ΓΑΔΑ.

Newsit

Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα οι συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής

Το γύρο του κόσμου ακόμα και με έκτακτα δελτία κάνει η είδηση της σύλληψης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και βουλευτών της.Σε έκτακτη ανάρτηση το δίκτυο BBC, αναφέρει ότι ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής συνελήφθη από την αστυνομία κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Με τον ίδιο τρόπο το Al Jazeera, μετέδωσε την είδηση στο .......

twitter για τη σύλληψη του Ν. Μιχαλολιάκου και λίγο αργότερα ανέβασε την είδηση στην πρώτη του σελίδα.

BEST TV

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής

Στη σύλληψη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού και Γιώργου Γερμενή προχώρησε η αστυνομία. Ο Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Γερμενής προσήλθαν από μόνοι τους στη ΓΑΔΑ.

«Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν» .......

δήλωσε στους δημοσιογράφους Γιώργος Γερμενής. Νωρίτερα, ο Ηλίας Παναγιώταρος, δήλωσε: «Ντροπή τους. Ο κόσμος βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως ΧΑ, είτε ως άλλο όνομα».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις (14 μέχρι στιγμής). Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής Γιώργος Πατέλης, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ενας ειδικός φρουρός ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν ακόμη αστυνομικό. Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενοχοποιείται για σχέσεις με την οργάνωση από τηλεφωνικές επικοινωνίες του με μέλη της ΧΑ, οι οποίες προέκυψαν από την άρση τού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από σχετικά εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 32 στελέχη της ΧΑ και έξι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων οι Χρήστος Παππάς (ο οποίος δήλωσε στον REALFM: «Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα. Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφaνείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα. Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει») και Νίκος Μίχος.

Πορισμα: Κατηγορίες για ανθρωποκτονίες – Διευθύνων ο «Φύρερ πριντς»

Στο εννιασέλιδο εισαγγελικό πόρισμα, που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, ο ανεισαγγελέας του ΑΠ, Χαρ. Βουρλιώτης. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη, όπως βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή του Βόλου αλλά και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων, όπως επικίνδυνες σωματικές βλάβες και εκβιασμοί.

Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ), ενώ ως υπαρχηγός κατονομάζεται ο Χρήστος Παππάς. Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύμματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.

Επιπλέον, «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Στην συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή.

Έρευνες σε σπίτια – Παράνομα όπλα στο σπίτι του Μιχαλολιάκου

Σε εξέλιξη είναι έρευνες, από δέκα εισαγγελείς, στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, ανά το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Κατά την έρευνα στο στο σπίτι τού γγ της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, στην Πεύκη, βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Επίσης, στο σπίτι τού Ν. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, 43.100 ευρώ και υπολογιστές και USB, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για διερεύνηση.

Κεδίκογλου: Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι” αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές απάντησε αρνητικά τονίζοντας πως θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.

Aftodioikisi.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Σεπτεμβρίου 2013