Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ "ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ" ΣΑΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Πολιτικές αναταράξεις αλλά και νέα αντιπαράθεση στους κόλπους της Δικαιοσύνης προκαλεί το νέο «φρένο» που έβαλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς στη διαβίβαση της δικογραφίας για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στη Βουλή. Απαντώντας στους ισχυρισμούς του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννη Ραγκούση, ο οποίος σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων χθες το βράδυ, ανέφερε «θα έχουμε νέες παραιτήσεις εισαγγελέων αν δεν έρθει ο φάκελος του Βατοπεδίου στη Βουλή», ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας έκανε λόγο σήμερα για θεσμικό ατόπημα και ζήτησε σεβασμό στη Δικαιοσύνη.

«Ομολογώ ότι με ιδιαίτερη έκπληξη άκουσα το ΠΑΣΟΚ, δια του γραμματέα του Εθνικού του Συμβουλίου, να προαναγγέλλει χθες το βράδυ παραιτήσεις εισαγγελικών λειτουργών.
Εδώ πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό σημαίνει μόνο δυο πράγματα: είτε προτροπή .......

είτε απειλή.
Και στις δυο περιπτώσεις είναι βαρύτατο θεσμικό ατόπημα και είναι το δεύτερο μετά τη γνωστή επιστολή Ρέππα.
Παρακαλώ και πάλι: προσοχή στη Δικαιοσύνη, απόσταση από τη Δικαιοσύνη, σεβασμό στη Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
Απαντώντας στον κ. Δένδια ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για έκδηλο πανικό της κυβέρνησης.

Σανιδάς: Δεν υπάρχουν στοιχεία
Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εμμένει στην άποψη του περί μη διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή θεωρώντας ότι δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία κατά τη διάρκεια της έρευνας των δυο εισαγγελέων κ. Παντελή Στραγάλη και Ευσταθίας Σπυροπούλου που να δικαιολογούν την αποστολή του «καυτού» φακέλου στη Βουλή, όπως προβλέπει ο νόμο; περί ευθύνης υπουργών.

Επικαλούμενος μάλιστα εγκύκλιο του προκατόχου του κ. Δημ. Λινού – σύμφωνα με την οποία για να διαβιβαστεί μια δικογραφία στη Βουλή θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχός της – ο κ. Σανιδάς κρίνει ότι με αόριστες αναφορές που δεν συνοδεύονται από στοιχεία δεν μπορεί να αποσταλεί ο φάκελος στη Βουλή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΣΧΟΛΙΟ
Ε ρε γιαούρτια και μάλιστα ξυνισμένα που θες....
ΖΗΤΩ η ανεξάρτητη δικαιοσύνη του Σανιδά.

Στο 1 € το λίτρο το γάλα στα Super Market. 1,20 σε φούρνους και μικρά καταστήματα.

Σημαντική μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος ανακοίνωσε η Vivartia (θυγατρική της ΜΙG), όπως προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΜΙG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Ειδικότερα, το φρέσκο γάλα της ΔΕΛΤΑ θα πωλείται στο εξής στα σούπερ μάρκετ προς ένα ευρώ το λίτρο (από 1,35 ευρώ) και προς 1,20 ευρώ σε φούρνους και μικρά καταστήματα (από 1,58 ευρώ).

Μιλώντας στο κεντρικό Μαγκαζίνο ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε "σημαντική εξέλιξη" τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για το φρέσκο γάλα και πρόσθεσε ότι "από τη στιγμή που η πολιτεία έκανε επιτέλους το καθήκον της και έπραξε το αυτονόητο, θεωρούμε κοινωνική μας υποχρέωση να κάνουμε το καθήκον μας".
Ακόμα, ο αντιπρόεδρος της MIG – στον όμιλο της οποίας ανήκει η Vivartia- , είπε ότι στόχος της κίνησης αυτής είναι από τη μία να δημιουργηθεί νέα .........

δυναμική στον κτηνοτρόφο και να μην απαξιώνεται η παραγωγή του και από την άλλη ο έλληνας καταναλωτής να απολαμβάνει φθηνό γάλα.
"Το φρέσκο γάλα είναι Ελλάδα", κατέληξε.

ΣΚΑΙ

Πηγή: Αδιακρίως blogspot

ΣΧΟΛΙΟ
Χαιρετίζουμε την απόφαση Βγενόπουλου να μειώσει την τιμή του γάλακτος. Αναμένουμε ανάλογες μειώσεις και από άλλες εταιρίες.
Προς το παρόν προτείνουμε εμπάργκο στις υπόλοιπες εταιρίες μέχρι να μειώσουν και εκείνες τις τιμές.


Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου Σήμερα 23 Απριλίου

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων. Ο Ισπανός συγγραφέας του "Δον Κιχώτη" Μιγκέλ ντε Θερβάντες και ο Αγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή το γεγονός αυτό η ΟΥΝΕΣΚΟ έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Η έμπνευση για τη γιορτή, προήλθε από ένα έθιμο στην Καταλονία, κατά το οποίο την ημέρα εορτής του Αγίου Γεωργίου γιορτάζεται και η «Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων». Με το σύνθημα "'ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα" ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο και αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων ο περίφημος δρόμος της Βαρκελώνης Λα Ράμπλα, "ο μόνος δρόμος που δεν θα ήθελα να τέλειωνε ποτέ", όπως είχε πεί ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.Εκτιμάται ότι μόνο την ημέρα αυτή διακινούνται στη Βαρκελώνη 500.000 βιβλία και εκατομμύρια τριαντάφυλλα.

Το βιβλίο τρέφει το νου και την ψυχή και αποτελεί βάλσαμο στην έντονη μοναξιά του ........

σύγχρονου ανθρώπου, κρατώντας του συντροφιά ως πιστός φίλος, ίσως ο μόνος από τον οποίο δεν κινδυνεύει να προδωθεί.

Δικαίως λοιπόν κατατάσσεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα δημιουργήματα του ανθρώπου, καθώς είναι το πρώτο μέσον διάσωσης και μεταφοράς μέσα στους αιώνες σημαντικών και ανεπανάληπτων έργων, τα οποία αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη του πολιτισμού.

Αναβίωσαν και φέτος τα "Λελώνεια" στα Φιλιατρά

Για τρίτη συνεχή χρονιά αναβίωσαν τα "Λελώνεια" στα Φιλιατρά, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου.
Τα Λελώνεια είναι ιππικοί αγώνες αφιερωμένοι τον Φιλιατρινό Πανάγο Λελώνη γι αυτό και ονομάστηκαν «Λελώνεια».

Ο Πανάγος Λελώνης τον καιρό της τουρκοκρατίας έπαιρνε μέρος και νικούσε συνεχώς στους ιππικούς αγώνες που τελούνταν με το πρόσχημα τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούσαν προετοιμασία για την Επανάσταση του 1821.
Οι Τούρκοι, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν δυσαρεστημένοι από τις συνεχείς νίκες του και αποφάσισαν να τον συλλάβουν και να τον απαγχονίσουν αν ξανανικούσε.
Ο Λελώνης το πληροφορήθηκε, αλλά ξανανίκησε στους αγώνες. Οι Τούρκοι τον ........

συνέλαβαν και τον απαγχόνισαν σε μια βελανιδιά έξω από το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου.
Από την κρεμάλα τον γλίτωσε η αρραβωνιαστικιά του Κρινιώ, που έκοψε με ένα σπαθί το βρόχο και τον απελευθέρωσε. Ανέβηκαν σε άλογο, οι Τούρκοι τούς κυνήγησαν και για να αποφύγουν το θάνατο από αυτούς, προτίμησαν να πνιγούν σε μια μικρή λίμνη, κοντά στην εκκλησία.

Το έθιμο αυτό σταμάτησε να διεξάγεται το 1960 και 2007 το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη αποφάσισε να αναβιώσει τα Λελώνεια
Την αναβίωση του εθίμου ανέλαβαν να ξαναξεκίνησαν ο εφημέριος Του Ιερού ναού Αγίου Ιωάννη, πατήρ Διονύσιο Καλογερόπουλο μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού.

Η μέρα ξεκίνησε με θεία λειτουργία και συνεχίστηκε λίγο μετά τις 10:30 με ιπποδρομία.
Ο Εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Ιωάννη στον οποίο ανήκει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου έκανε λόγο στην ιστορία που έχει το εκκλησάκι. Χρονολογείται από το 1300 και η αρχαιολογική υπηρεσία είχε ανακαλύψει στο εσωτερικό του Εκπληκτικές τοιχογραφίες.
Προ επταετίας τα έργα της αρχαιολογικής υπηρεσίας σταμάτησαν και μεχρι σήμερα δεν έχουν συνεχιστεί.
Με επιστολή του εφημέριου στον υπουργό πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά ο Πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος ενημέρωσε για τις εργασίες που έχουν σταματήσει εδώ και επτά χρόνια και ζήτησε την συμβολή του Υπουργού για την επανέναρξη των εργασιών.
Ζήτησε παράλληλα από τον κόσμο να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση με όποιο τρόπο μπορεί όπως επίσης το ίδιο ζήτησε και από τον Δήμαρχο Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα ο οποίος ήταν παρόν στην εκδήλωση.

Ακολούθησε ιπποδρομία με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου και οι έφιπποι καβαλάρηδες τιμήθηκαν με το μετάλλιο του Πανάγου Λελώνη.
Δεν έγιναν οι μαθητικοί αγώνες λόγω της βροχής που έπεφτε.

Νικητής των ιππικών αγώνων ήταν π Παναγιώτης Παράσχης όπου εκτός από το μετάλλιο του πήρε και το αναμνηστικό του Κύπελλο.
Ο Εφημέριος Διονύσιος Καλογερόπουλος δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για την προσέλευση του κόσμου παρά τον βροχερό καιρό και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους την επόμενη χρονιά να εορταστούν ξανά τα Λελώνεια με ακόμα περισσότερο κόσμο.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό.

622.jpg (295 KB) . 623.jpg (425 KB) . 624.jpg (278 KB) . 625.jpg (273 KB) . 626.jpg (286 KB) . 627.jpg (314 KB) . 628.jpg (306 KB) . 629.jpg (334 KB) . 630.jpg (307 KB) . 631.jpg (303 KB) . 632.jpg (347 KB) . 633.jpg (361 KB) . 634.jpg (342 KB) . 635.jpg (397 KB) . 637.jpg (370 KB) . 638.jpg (398 KB) . 639.jpg (296 KB) . 640_2.jpg (318 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Χρόνια Πολλά Γιώργο - Γιωργία



Σήμερα γιορτάζουν οι:

Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γιωργούλα, Γιωργίτσα, Γίτσα, Γωγώ, Ζωρζέττα, Ζέτα, Ζέττα, Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γκόγκος, Γιώργης, Γιωργίτσης, Γιωργάκης


Mην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε Χρόνια Πολλά.

Και μια special ευχή στον συνεργάτη του Φιλιατρά News τον George.
Πολύχρονος φίλε.




Η χαρτοβιομηχανία Θράκης έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία"

"Η χαρτοβιομηχανία Θράκης Diana έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" . Τα αρχικά που βλέπετε στα αριστερά αντιστοιχούν στις χώρες. Το ΜΚ είναι για τα Σκόπια ως "Μακεδονία". ...

Μποϋκοτάρετε τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας!
Στείλτε επίσης e-mail διαμαρτυρίας στο sales@diana.gr που μπορείτε να δείτε και παρακάτω. '
Η θα σταματήσουν αυτή την χυδαιότητα που διαπράττουν με μοναδικό σκοπό το κέρδος ή να μετακομίσουν στα Σκόπια και να πουλάνε στους Σκοπιανούς τα προϊόντα τους. Κατακλύστε τους με e-mail. Κάντε τους βούκινο!

Ευχαριστούμε τον φίλο για τις φωτογραφίες. Ότι πέφτει στην αντίληψή σας σχετικά με ......

ελληνικά προϊόντα που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως "ΜΚ" παρακαλούμε να μας το στέλνετε για να σταματήσουμε να αγοράζουμε από τις συγκεκριμένες εταιρείες!"

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/04/blog-post_7952.html

Το θαύμα τρέχει στο αίμα μας..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Οι αιώνες τα χρόνια μπορεί ν’ αλλάζουν. Για την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή ωστόσο αυτό ισχύει μόνον ημερολογιακά. Την Νέο-Ελλάδα εννοώ. Την Νέο-Ελλάδα των γνωστών σταθερών αξιών. Την Νέο-Ελλάδα που αταλάντευτα πιστή στο σύμφυρμα του Χριστιανο-ορθόδοξου δόγματος με το Ελληνιστικό Πάνθεον των ριζών της, αναζητά για να μην διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη στηρίγματα σε προστάτες. Μεταφυσικούς ή κοσμικούς. Και πάντοτε ανάμεσα στους επιβήτορές της οι οποίοι αφού βατεύουν επί του σώματος και του πνεύματός της εξαντλητικά, την εγκαταλείπουν στον επόμενο με τις ίδιες βολικές γι αυτούς αξίες αλλά δίχως δική της αξία καμιά. Και πως άλλωστε.. Την μετάλλαξαν σε κουφάρι.
Αντιπαραγωγική, αλάξευτη, δουλική, κουτοπόνηρη, ζητιάνα, φαύλα, ανερμάτιστη, .......

μειοδοτική, φλύαρη, μισαλλόδοξη, μοναχική, συντηρητική, ανιστόρητη, φοβική και πάνω και πέρα απ’ όλα, απρόσωπη.

Οι γενιές της έτσι εναλλάσσονται η μία την άλλη μεταγγίζοντας στην τελευταία τα χαρακτηριστικά με τα οποία εμβολιάστηκε η πρώτη μεταπελευθερωτική. Μιας εύφλεκτης κοινωνίας έτοιμης να αυτοπυρποληθεί στο όνομα του πρώτου εστεμμένου ή «σωτήρα» δημοκόπου του οποίου ο σπινθηροβόλος λόγος θα της χαϊδέψει τ’ αυτιά. Για να του παραδοθεί και να πληγωθεί βαθιά. Ακόμη μια φορά. Και εξακολουθεί, ψάχνοντας στον γεωπολιτικό χάρτη το μη παρέκει. Εκείνο που θα φρενάρει τον αυτοεξευτελισμό της θέτοντάς την ενώπιον του εθνικού της καθρέφτη για να δει το πρόσωπό της καθαρά. Αμακιγιάριστα. Δίχως πολιτικούς εξωραϊσμούς. Και πριν απ όλα να το σιχαθεί. Για να του δώσει την ταυτότητα που του λείπει. Όραμα. Στόχους. Πολλοί υποστήριξαν πως είχε την ευκαιρία τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν μία από τις διάδοχες γενιές επιχείρησε να τινάξει σαν σκόνη από το πέτο της την πολιτική ρύπανση όλων των προηγούμενων. Δεν την άρπαξε όμως.. Ή η ευκαιρία φορούσε περούκα. Όπως και να έχει μένουμε στα ίδια. Αυτά από τα οποία για να βγούμε απαιτείται πλέον ένα θαύμα. Θαύμα που όμως δεν θα μας πλημμυρίσει στο φως του αν δεν προκαλέσουμε την προσοχή του.. Γιατί το θαύμα, κάθε θαύμα, πρωτίστως τρέχει στο αίμα μας..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr