Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους. H κρίση «χτύπησε» τους ελαιοτριβείς

Μέτρα στήριξης των ελαιοτριβείων για την αντιμετώπιση της κρίσης ζητούν οι ελαιοτριβείς, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες σε γενική τους συνέλευση στην Καλαμάτα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων Αντώνης Κορακάκης, «θα πρέπει βραχυπρόθεσμα να σώσουμε το ελαιοτριβείο που έχει ανάγκη τώρα για να μη χρεοκοπήσει, με μια ρύθμιση των υποχρεώσεων που έχει προς τρίτους και με κεφάλαια κίνησης».
Ο κ. Κορακάκης περιέγραψε μια ζοφερή πραγματικότητα, ως εξής:
«Ιστορικά τα τελευταία 20 χρόνια παρατηρούμε μια διολίσθηση της τιμής παραγωγού στο ελαιόλαδο που σε αποπληθωρισμένες τιμές είναι της τάξης του 77%, αυτό πρακτικά σημαίνει αυτόματα ότι υπάρχει ανάλογη πτώση του εισοδήματος και στα ελαιοτριβεία, αφού η αμοιβή τους είναι σε ελαιόλαδο».

Η χαμηλή παραγωγή για δεύτερη συνεχόμενη ελαιοκομική περίοδο και η .......

οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει εφιαλτικό τοπίο στον κλάδο

Αδυνατούν να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα ποσά

Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ελαιοτριβείων που έχουν εκσυγχρονισθεί για να εναρμονιστούν σε αυτά που προβλέπονται από την νέα ΚΑΠ αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει στους προμηθευτές του μηχανολογικού εξοπλισμού κυρίως, αλλά και σε κεφάλαια κίνησης για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
Υπάρχουν όμως αρκετά προβλήματα και σε ελαιοτριβεία που δεν έχουν εκσυγχρονισθεί αλλά η χαμηλή παραγωγή τους έχει οδηγήσει σε αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα».
Ο πρόεδρος των ελαιοτριβέων πρότεινε τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του ζητήματος όπως προαναφέρθηκε, με τη «δημιουργία ενός προγράμματος που σκοπό θα έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν τα ελαιοτριβεία όλης της χώρας».

Οι Ισπανοί (μας) παίζουν

Ως προς τα μακροπρόθεσμα μέτρα, ο κ. Κορακάκης επεσήμανε πως «θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι έχουν αλλάξει πολλά στην παραγωγή αλλά και στην κατανάλωση του προϊόντος.
Οι Ισπανοί είναι οι ισχυροί παίχτες της αγοράς με αποτέλεσμα να έχουν φέρει τις τιμές σε πολύ χαμηλά επίπεδα διότι αυτό τους εξυπηρετεί στη στρατηγική που έχουν για έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς.

Άξονας κίνησης είναι τα 2 ευρώ

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμόσουμε την οικονομική βιωσιμότητα των ελαιοτριβείων με τιμές που θα έχουν βάση τα 2 ευρώ.
Άρα μιλάμε αυτόματα για μεγάλο περιορισμό των εξόδων και αύξηση του μέτρου παραγωγής του κάθε ελαιοτριβείου, αυτό γίνεται όμως μόνο από τη μείωση του αριθμού των ελαιοτριβείων, άρα είναι μονόδρομος οι συγχωνεύσεις των ελαιοτριβείων».
Η εσωστρέφεια που επικρατεί στο νομό μας δύσκολα θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, οπότε «άλλος τρόπος είναι να παλέψουμε όλοι μαζί για την προβολή και την προώθηση του προϊόντος με ένα όπλο που θα έχουμε από την 1η Ιουλίου 2009, που είναι η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας παραγωγής του ελαιολάδου, για την κατηγορία του εξαιρετικού παρθένου και του παρθένου», επεσήμανε ο πρόεδρος των ελαιοτριβέων. Κατόπιν αποφάσεως της συνελεύσεως και αφού έγινε εκτενής συζήτηση, αποφασίστηκε να συνταχθεί ψήφισμα και να σταλεί στα συναρμόδια υπουργεία.

Είτε διφασικά, είτε φερτάρδευση

Στο πλαίσιο της συνελεύσεως και σχετικά με όσα θα ισχύσουν την περίοδο 2009/10, αναφέρθηκε πως τα ελαιοτριβεία για τα οποία έχει γίνει άρση του αποδέκτη όσον αφορά στα λιόζουμα, θα πρέπει να δουλέψουν είτε ως διφασικά είτε να μείνουν τριφασικά και να προωθούν τον κατσίγαρο για φερτάρδευση ή σε εξατμισοδεξαμενές. Επίσης, στο πλαίσιο ενημέρωσης, οι ελαιοτριβείς είχαν καλέσει το γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Φουντωτό, που ανέφερε τι θα ισχύσει για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, που θα πρέπει να εφαρμόσει κάθε ελαιοτριβείο όπως προβλέπεται από τον ΕΦΕΤ.
Περί ΤΕΜΠΜΕ
Στη συνέλευση των ελαιοτριβέων μίλησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, που –όπως ανέφερε στο «Θ»- επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν οι επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα όπως τα ελαιοτριβεία να υπαχθούν στις χρηματοδοτήσεις του ΤΕΜΠΜΕ, κάτι που το Επιμελητήριο έχει ζητήσει να ισχύσει. Η υπαγωγή τους είναι δυνατή εφόσον έχουν και εμπορική δραστηριότητα ή τυποποιητήριο και το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου γίνεται από αυτό το σκέλος.
Στη διεθνή αγορά, οι Ισπανοί καθορίζουν τις τιμές και σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου οι ελαιοτριβείς δε θα πρέπει να περιμένουν πολύ σύντομα να βελτιωθεί η τιμή. Τους επεσήμανε δε, ότι η ενημέρωση είναι απαραίτητη μέσα από τον τοπικό Τύπο ή περιοδικά όπως το «Ελιά και ελαιόλαδο».

Στη Βόρεια Ελλάδα «Δρόμοι της Ελιάς»

Οι προωθητικές δραστηριότητες για το 2009 περιλαμβάνουν τον 3ο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου, ενώ οι «Δρόμοι της Ελιάς» φέτος θα γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα. Οι «Δρόμοι της Ελιάς» θα περιπλανηθούν απ’ την Ηγουμενίτσα έως την Ορεστιάδα, σε συνεργασία με τα τοπικά Επιμελητήρια. Η προβολή αυτή του ελαιολάδου θα γίνει τον Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές. Προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη κι Ορεστιάδα.
Τον Οκτώβριο του 2009, στη Μόσχα θα γίνει μεγάλη γιορτή σε συνεργασία με φορείς της Μόσχας και της Ρωσίας, που επρόκειτο να γίνει πέρυσι τον Οκτώβριο.
Τέλος, στην Αθήνα το Δεκέμβριο φέτος θα γίνει στο Γκάζι μεγάλη γιορτή των «Δρόμων της Ελιάς», πάντα με σκοπό την προβολή του ελαιολάδου.
Επίσης, μέσα από την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, στην οποία προσβλέπει το Επιμελητήριο με το Γραφείο Συνεδρίων που προτείνει, μπορεί να προβληθεί και το ελαιόλαδο στους επισκέπτες.
Ο κ. Καραμπάτος ανέφερε ακόμη πως το Επιμελητήριο, από την επόμενη εβδομάδα, θα συμβουλεύει τους επιχειρηματίες και σε χρηματοοικονομικά θέματα που σχετίζονται με δανεισμό.

Αύριο ο ημιτελικός ΑΟ Φαραί - Εράνη

Αύριο θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου Μεσσηνίας ανάμεσα στον ΑΟ Φαραί και την Εράνη, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΜ.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ. στο γήπεδο του Στρατοπέδου και θα το διαιτητεύσει ο Μπλάνας με βοηθούς τους Κυριακόπουλο, Κότσαρη.
Στον πρώτο ημιτελικό που έγινε στα Φιλιατρά η Εράνη επικράτησε με 2-0 και έχει πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση.
Να θυμίσουμε ότι το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό έχει πάρει ήδη ο Μεσσηνιακός.

ΣΧΟΛΙΟ
Ελπίζουμε η Εράνη να πάει καλά και να βγει τον τελικό Κυπέλλου.
Απο εκεί και μετά αν καταφέρει να βρει τον βηματισμό της και γιατί όχι να το σηκώσει.

Μεταπτυχιακό διοίκησης επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) προχωρά στη διοργάνωση της δεύτερης σειράς μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών τα οποία επιθυμούν να προετοιμαστούν έγκαιρα για θέσεις αυξημένης ευθύνης και γενικότερων καθηκόντων (general management).
Επισημαίνεται δε ότι στα 20 χρόνια λειτουργίας του, έχουν αποφοιτήσει πανελλαδικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Λαμία, Βόλο, Ρόδο, Καλαμάτα κ.α.) 2.800 στελέχη που ήδη έχουν επιτυχημένη καριέρα στο χώρο των επιχειρήσεων.

Η ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην παρακολούθηση των σύγχρονων εξελίξεων στο διεθνή επιχειρησιακό στίβο μια που η επιχειρηματική δραστηριότητα αποκτά όλο και πιο έντονα παγκόσμιο χαρακτήρα.
Το διδακτικό προσωπικό αποτελεί πετυχημένο συνδυασμό καθηγητών με .......

έμπειρους μάνατζερ, διακεκριμένους εισηγητές και προσωπικότητες από τον κόσμο των επιχειρήσεων.
Η έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Καλαμάτα θα γίνει στις 27 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο 2010.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται στα ελληνικά, δύο διήμερα το μήνα, Παρασκευή 5-9.30 μ.μ. και Σάββατο 9 π.μ. - 5 μ.μ.

Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου.
Το κόστος μπορεί να καλυφθεί με το 0,45% της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλλουν οι εταιρείες για την ενίσχυση των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ηροδότου 6 & Κανάρη, τηλ. 27210 88996 (κ. Ελένη Φανάκη) ή στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Πλ. 23ης Μαρτίου, τηλ. 27210 62200, (κ. Βασίλης Τσινόρεμας).

Πηγή: Ελευθερία

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

ΤΙΣ νέες τάσεις στην καλλιέργειας της Ελιάς στην Ευρώπη αλλά και την καταπολέμηση των ζιζανίων με εφαρμογές στην καλλιεργητική φροντίδα της ελιάς, αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Αναλύοντας τις τάσεις της εποχής ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τομέα των Αγροτικών Εφαρμογών κ. Νάνος δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι "ο αρχικός στόχος είναι να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον όσο γίνεται και δεύτερον να μένουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη του παραγωγού, επομένως σκοπός μας είναι να γίνεται καλλιέργεια ποιο αποδοτική και ουσιαστική και πάνω από όλα οικονομική" για να προσθέσει ότι "θέλουμε μια παραγωγή με μείωση του κόστους, χωρίς να καταπονείται με φάρμακα, να μην μολύνει το περιβάλλον, επομένως θεωρούμε ότι όλα αυτά προυποθέτουν την ανάγκη για βιωσιμότητα της ελιάς και ήδη γνωρίζουμε ότι οι τιμές είναι χαμηλές".
Συμπλήρωσε ακολούθως ότι "στην ημερίδα προτείναμε λύσεις με ........

βάση τις νέες τάσεις στην Ευρώπη σε ελαιοπαραγωγικές περιοχές και η πρώτη λύση θα ήταν να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος όσο μας επιτρέπεται και η δεύτερη λύση είναι η ποιότητα του παραγόμενου προιόντος ώστε να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα ελαιόλαδα που έρχονται από το εξωτερικό".

Στην ημερίδα εκφράστηκαν λύσεις πάνω στο φλέγον ζήτημα της ορθής γεωργικής πρακτικής που αφορά την αντιμετώπιση των ζιζανίων στο χώρο της ελιάς, αλλά και την σωστή καλλιεργητική φροντίδα που οφείλουν να αναπτύξουν οι παραγωγοί ώστε να έχουν ικανοποιητικές αποδόσεις στο μέλλον.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ο καθηγητής του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου κ. Γέμπτος τόνισε ότι "η βασική ιδέα ήταν να μελετήσουμε την επίδραση των διαφόρων μεθόδων ελέγχου των ζιζανίων στην ελιά και το δεύτερο σχέδιο είναι να εφαρμόσουμε την γεωργία ακριβείας στην ελιά" για να συμπληρώσει ότι "στη πρώτη περίπτωση μελετούμε την χρήση χλοοκοπτικών ή ζιζανιοκτόνων έναντι στην κατεργασία του εδάφους, δηλαδή οι φρέζες και τα υπόλοιπα και η δεύτερη περίπτωση είναι να αναπτύξουμε ένα σύστημα διαχείρισης της ελιάς ώστε να διαχειριζόμαστε κάθε κομμάτι καλλιέργειας σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και όχι όπως πράττει η συμβατική καλλιέργεια της ελιάς".

Ο εκπρόσωπος της ομάδας παραγωγών Νέα εποχή υποστήριξε ότι "το θέμα μας αφορά όλους και συζητήθηκε από τους παραγωγούς εδώ και χρόνια με στόχο την σωστή πρακτική στο θέμα της ελαιοκαλλιέργειας και καταπολέμησης των ζιζανίων και αυτή την ανησυχία είχαμε στην Ομάδα μας και βρήκαμε την ευκαιρία να την εκφράσουμε με ένα πείραμα". Στην ημερίδα προβλήθηκαν βίντεο για τις τάσεις που ακολουθούνται σε Ευρωπαικό επίπεδο, ενώ η αίθουσα κατακλύστηκε από παραγωγούς που ενημερώθηκαν και έθεσαν ερωτήσεις, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Νάνου ότι οι επιδοτήσεις θα αποτελέσουν παρελθόν και επομένως πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για αύξηση της παραγωγής και τελειοποίησης της ποιότητας των προιόντων.

Πηγή: Σημαία

Τρύπα ασφαλείας της Adobe ευθύνεται για επιθέσεις από τις αρχές Ιανουαρίου

Μια επικίνδυνη και μη διορθωμένη τρύπα ασφαλείας στο λογισμικό ανάγνωσης PDF της Adobe, έχει χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις από τις αρχές του Ιανουαρίου.

Το bug, το οποίο ανακαλύφθηκε πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, έχει προκαλέσει πολλές ανησυχίες επειδή είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμο και καθώς φαίνεται θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι η Adobe να καταφέρει να το διορθώσει. Η Symantec ήταν εκείνη που, στις 12 Φεβρουαρίου, πληροφόρησε την εταιρεία σχετικά με το ψεγάδι, το οποίο υποβόσκει στο λογισμικό του Acrobat Reader.
Η Sourcefire, μια εταιρεία ασφαλείας, τόνισε ότι από την ανάλυση της .......

βάσης δεδομένων του κακόβουλου λογισμικού προκύπτει το συμπέρασμα ότι έχει χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις στο διάστημα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Σύμφωνα με την αναφορά, το bug έχει χρησιμοποιηθεί σε μικρής κλίμακας επιθέσεις, κατά συγκεκριμένους στόχους. Η Symantec διευκρίνισε ότι έχουν ανακαλύψει μόνο 100 κρούσματα, τα οποία όμως ολοένα και αυξάνονται. Όπως αποκάλυψε η εταιρεία το bug επηρεάζει τους χρήστες των Mac αλλά και Windows.

Η τρύπα ασφαλείας βρίσκεται στον τρόπο που το Adobe ανοίγει τα αρχεία τα οποία έχουν υποστεί μετατροπή με τη χρήση του αλγόριθμου JBIG για την συμπίεση των δεδομένων. Όπως δήλωσε η Adobe, σκοπεύει να έχει κλείσει την τρύπα μέχρι τις 11 Μαρτίου, αλλά η Sourcefire έχει ήδη κάνει διαθέσιμο ένα μη υποστηριζόμενο patch για τη διόρθωση του προβλήματος.

Οι ειδικοί ασφαλείας αναφέρουν, επίσης, ότι οι χρήστες μπορούν να μετριάσουν την επίθεση με την απενεργοποίηση της JavaScript που βρίσκεται στο λογισμικό του Adobe, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε εφαρμογές που σχετίζονται με αυτό και βασίζονται σε scripting software.

Ανέκδοτα με τον Παλαιοκώστα

Γιατί ο Καραμανλής δεν είδε το βίντεο με την απόδραση του Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού;
Δεν του αρέσουν τα ...αστυνομικά!

Τι SMS έστειλε ο Παλαιοκώστας στον Κώστα Καραμανλή, μετά τη απόδρασή του;
"Ο Παλιός είναι αλλιώς"!

Γιατί ο Παλαιοκώστας ανέβηκε στο ελικόπτερο με ανεμόσκαλα; Γιατί δεν...

είχε ακόμη χτιστεί η άλλη με τσιμέντο!

Τι προβλέπει το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την απόδραση Παλαιοκώστα; Ελικοδρόμιο στον Κορυδαλλό!

Γιατί αυτοπυροβολήθηκε ο αστυνομικός, έξω από τις .........

φυλακές Κορυδαλλού; Νόμιζε οτι ήταν ...τρομοκράτες!

Γιατί δεν παραιτείται ο Δένδιας; Λόγω ...ένδειας!

Πόσοι ήξεραν από πριν για την απόδραση του Παλαιοκώστα; Περισσότεροι από όσοι χρειάζονταν και λιγότεροι από ό,τι έπρεπε!

Γιατί ανοίγουν τους λογαριασμούς των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κορυδαλλού; Γιατί ενώ λαδώνονταν δεν απέδιδαν το ΦΠΑ!

Γιατί ο Βασίλης Στεφανάκος λέγεται και "Νονός"; Γιατί έχει λαδώσει όλο τον Κορυδαλλό!
.
Και ένα ωραίο του φίλου Δημήτρη: Τι είπε ο ειδικός φρουρός στον Παλαιοκώστα μόλις είδε το ελικόπτερο;
Κύριο, Κύριο το επισκέπτη με το ελικόπτερο!!!!
.
Και προσθέτει ο φίλος Θάνος:
Ρωτάει ο Παλαιοκώστας τον μάγειρα του Κορυδαλλού:
- Μάγειρα τι φαΐ έχει σήμερα;
- Πατάτες μπλουμ...
- Άσε, θα φάω έξω!

Πηγή: http://dimolog.blogspot.com

Νέο άνοιγμα της ψαλίδας. Δημοσκόπηση της GPO για το Mega

Aύξηση της ψαλίδας υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της παράστασης νίκης κατέγραψε νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Aνατροπή» του Mega.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είναι στις 4,2 ποσοστιαίες μονάδες -στην προηγούμενη μέτρηση της ίδια εταιρείας η διαφορά ήταν στο 3,6%- ενώ σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα φαίνεται να συγκρατούν τα
ποσοστά τους, πλην του ΣYPIZA που χάνει το 0,8% της εκλογικής του δύναμης.

Στην παράσταση νίκης αυξάνεται η διαφορά υπέρ του ΠAΣOK καθώς το 55,2% θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ μόνο το 31,2% πιστεύει ότι θα κερδίσει η Nέα Δημοκρατία.
Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός ανάμεσα στον K. Kαραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 43,7% και ο πρόεδρος του ΠAΣOK το 36,3%, ενώ κανένας λέει το 19,3%.

Σημειώνεται ότι τόσο η Nέα Δημοκρατία όσο και το ΠAΣOK παρουσιάζουν ..........

αύξηση της κομματικής τους συσπείρωσης, ενώ σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων διαπιστώνεται το εξής:
Προς το ΠAΣOK κατευθύνεται το 10% των ψηφοφόρων της NΔ, προς τον ΛAOΣ το 5,7%, ενώ μειώθηκε η αδιευκρίνιστη ψήφος από το 18,2% και σήμερα είναι στο 13,7%.



ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Προς τη NΔ πηγαίνει το 3,7% των ψηφοφόρων του ΠAΣOK, προς τον ΣYPIZA το 4,2% (ήταν στην προηγούμενη μέτρηση στο 8,3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 11,7%.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:
NΔ 29%,
ΠAΣOK 32,1%,
KKE 9%,
ΣYPIZA 10,1%,
ΛAOΣ 6,9% και
Oικολόγοι 3,6%.
Aρνητική άποψη εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών για το εάν έχει η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση σχέδιο για την οικονομική κρίση (σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες), ενώ στο ερώτημα ποια κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε πιο αποτελεσματικά την κρίση, το 37% απαντά η NΔ με πρωθυπουργό τον κ. Kαραμανλή και το 36,1% το ΠAΣOK με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου.

Πηγή: Έθνος

ΣΧΟΛΙΟ
Στην δημοσκόπηση δεν αποτυπώνεται η προχθεσινή απόδραση και ο πλήρης εξευτελισμός του κράτους και της κυβέρνησης με την δεύτερη καρμπόν απόδραση του Παλαιοκώστα.
Πιθανόν σε καινούρια δημοσκόπηση να δούμε διαφορά 10 - 12%....
Θα δείξει το μέλλον.
Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ στην ζωή μου είναι το καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
ΠΩΣ διάολο γίνεται να προηγείται ΠΧ το ΠΑΣΟΚ ενώ κατάλληλος για πρωθυπουργός να είναι ο Καραμανλής.
Το ίδιο συνέβαινε επί χρόνια. Παλιά η Νέα δημοκρατία ήταν μπροστά στο ποιό κόμμα θα ψήφιζαν αλλά με καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κώστα Σιμήτη.
Δεν ξέρω εμένα μου φαίνεται τελείως παλαβή αυτή η αντιφατικότητα.


Εκδήλωση στους Γαργαλιάνους: Μείωση κόστους καλλιέργειας στην ελιά με τρόπους παλιούς και με γεωργία ακριβείας

Την εποχή που η τιμή του ελαιολάδου είναι χαμηλή, οι τεχνικές μείωσης του κόστους καλλιέργειας καθώς και αύξησης της αποδοτικότητάς της στην ελιά ενδιαφέρουν πολύ. Για το λόγο αυτό, με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι αγρότες των Γαργαλιάνων τις εισηγήσεις σε εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη βιβλιοθήκη της πόλης, από την εταιρεία Μονσάντο Ελλάς σε συνεργασία με τα εργαστήρια Γεωργικής Μηχανολογίας και Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ στο πείραμα που διεξάγεται συμπράττει η Ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Ελαιοκαλλιέργεια «Νέα Εποχή» που εδρεύει στους Γαργαλιάνους.
Όπως ανέφερε στο «Θ» ο Κώστας Μπουλουλής, επιβλέπων γεωπόνος της Ομάδας «Νέα Εποχή», το ενδιαφέρον των παραγωγών ήταν αδιάπτωτο επειδή .........

όσα είπαν οι ομιλητές ήταν προσανατολισμένα στα προβλήματά τους και απαντούσαν στις ανάγκες τους.

Φρέζα ή ψεκασμός;
Στους Γαργαλιάνους και σε ελαιοπερίβολο του Πάνου Παγάνη, μέλους του ΔΣ της ΕΑΣ Μεσσηνίας και της Ομάδας «Νέα Εποχή», εξελίσσεται πείραμα στο οποίο αναφέρθηκε στην εισήγησή του με θέμα «Νέες τεχνολογίες στη, καλλιέργεια της ελιάς» ο Σπύρος Φουντάς, επίκουρος καθηγητής Γεωργικής Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο πείραμα (σχετικά στοιχεία έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό «Γεωργία και Κτηνοτροφία», τεύχος 1/2009), εφαρμόζονται δύο συστήματα διαχείρισης των ζιζανίων, το ένα με βάση τη χημική ζιζανιοκτονία (γίνεται χρήση Roundup) και το άλλο με βάση την κατεργασία του εδάφους με φρέζα. Στο χωράφι γίνεται «ακτινογραφία» αφού έχει χωριστεί σε 91 τομείς, σε καθέναν από τους οποίους έχει ληφθεί δείγμα εδάφους και έχει γίνει ανάλυσή του. Στο ελαιοπερίβολο αυτό γίνεται χημική ζιζανιοκτονία σε συνδυασμό με χορτοκοπή στα 2/3 του αγροκτήματος τα τελευταία 3 χρόνια. Στο υπόλοιπο τμήμα γίνεται μηχανική καταστροφή των ζιζανίων, με κατεργασία του εδάφους με φρέζα.

Πλεονεκτήματα έναντι της φρέζας
Σύμφωνα με τα πορίσματα που προέκυψαν κατά το 3ο έτος του πειράματος, όπου γίνεται χημική ζιζανιοκτονία υπάρχει αυξημένο επίπεδο οργανικής ουσίας στο έδαφος μέχρι και 22% σε σχέση με εκείνα τα σημεία όπου έγινε φρεζάρισμα. Αύξηση της οργανικής ουσίας σημαίνει πιο γόνιμο έδαφος. Όπου δεν γίνεται φρεζάρισμα το κόστος αντιμετώπισης των ζιζανίων είναι μικρότερο, ενώ χωρίς φρεζάρισμα αποφεύγεται και η συμπίεση του εδάφους, το «πατίκωμα» που κάνει η φρέζα, με αποτέλεσμα να απλώνονται ευκολότερα οι ρίζες του δέντρου. Επίσης, η καλλιέργεια έγινε πιο οικονομική διότι με τις αναλύσεις εδάφους είναι γνωστό τι είδους λίπασμα πρέπει να πέσει, πού και σε τι ποσότητα. Το πείραμα θα συνεχιστεί για 2 ακόμη χρόνια και σημειώνεται πως είναι το πρώτο παγκοσμίως στο συγκεκριμένο θέμα, όσον αφορά στην ελαιοκαλλιέργεια!

Ομιλίες για θρέψη, μείωση κατεργασίας
Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη:
- σχετικά με την ολοκληρωμένη προσέγγιση θρέψης της ελιάς, ο Γεώργιος Νάνος, αναπληρωτής καθηγητής Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- και για τις ωφέλειες από τη μείωση της καλλιέργειας του εδάφους στην ελιά, ο Θεοφάνης Γέμτος, καθηγητής Γεωργικής Μηχανολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο κ. Νάνος τόνισε πως απέναντι στις υπερεντατικές φυτείες ελιάς σε διάφορες χώρες, με τις πολλές χημικές και μηχανικές εισροές και τη συζητήσιμη ποιότητα, εμείς εναλλακτικά μπορούμε να αντιπαραθέσουμε: μείωση κόστους, βιολογική καλλιέργεια, διαφορετική ποιότητα! Ο αναπληρωτής καθηγητής έκανε μιαν ολοκληρωμένη προσέγγιση της θρέψης, επιμένοντας στην εφαρμογή όσο και όταν απαιτείται, με εδαφολογική ανάλυση κάθε 3-5 χρόνια και φυλλοδιαγνωστική κάθε 2-3 χρόνια. Τόνισε μάλιστα πως τα κλαδέματα πρέπει να αφήνονται στο χωράφι και να τεμαχίζονται.
Ο κ. Γέμτος ανέλυσε τις ωφέλειες από τη μείωση της κατεργασίας του εδάφους και πρότεινε χρήση χορτοκοπτικών για έλεγχο των ζιζανίων, χρήση ζιζανιοκτόνων, όπως και χρήση καλλιεργειών φυτοκάλυψης σε συνδυασμό με χορτοκοπτικά, για περιορισμό των αναγκών σε χημικά λιπάσματα, αύξηση της οργανικής ουσίας και προστασία του εδάφους από τη διάβρωση.

Πηγή: Θαρρος

Απάντηση Κιλτίδη σε Κουσελά για το ελαιόλαδο

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Κουσελάς, σχολιάζοντας απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τα μέτρα στήριξης του ελαιοκομικού τομέα, αναφερόμενος ειδικά στο κομμάτι της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας δήλωσε τα εξής:

«Στην απάντηση του κ. Κιλτίδη αναφέρεται ότι η ‘Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας υπέβαλε αίτηση και πλήρη φάκελο στις 9 Ιουλίου 2008 για την τροποποίηση του προϊόντος Ελαιόλαδο Καλαμάτα ΠΟΠ.

Η Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου αξιολόγησε θετικά το αίτημα, προέβη σε δημοσιοποίησή του και δόθηκε προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δολών υπέβαλε εμπρόθεσμα ένσταση κατά της προαναφερθείσας αίτησης τροποποίησης, η οποία θα εξετασθεί κατά τα προβλεπόμενα από την αρμόδια Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων κατά αιτήσεων καταχώρησης, τροποποίησης ή ακύρωσης ονομασιών ΠΟΠ-ΠΓΕ.

Σε περίπτωση απόρριψης της παραπάνω ένστασης το αίτημα τροποποίησης θα .......

διαβιβαστεί από τη χώρα μας στην Ε.Ε για την τελική αξιολόγησή του και τυχόν υποβολή ενστάσεων από ενδιαφερόμενους σε διεθνές επίπεδο.

«Η διαδικασία αξιολόγησης από την Επιτροπή υποβολής ενστάσεων και τελικής δημοσίευσης της τροποποίησης υπερβαίνει τον ενάμιση χρόνο.»

Με βάση την παραπάνω απάντηση του κ. Υφυπουργού, η διαδικασία επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτα απαιτεί, στην καλύτερη περίπτωση, τουλάχιστον ενάμισι χρόνο. Επομένως τα χρονοδιαγράμματα που εξαγγέλλονται κατά καιρούς από τοπικούς παράγοντες, μόνο ως παραπλανητικά για τους ελαιοπαραγωγούς μπορούν να εκληφθούν».

Η επίμαχη απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Στην απάντηση του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, η οποία προκάλεσε την παραπάνω παρέμβαση του Δημήτρη Κουσελά, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Όσον αφορά το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτας, αναφέρεται ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας υπέβαλε στις 9 Ιουλίου 2008, αίτηση και πλήρη φάκελο για την τροποποίηση των προδιαγραφών του προϊόντος "Ελαιόλαδο Καλαμάτα Π.Ο.Π.". Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η επέκταση της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης παραγωγής του προϊόντος, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτή ολόκληρος ο Νομός.
Η Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε εφαρμογή της Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, αξιολόγησε θετικά το παραπάνω αίτημα, προέβη σε δημοσιοποίηση του και δόθηκε προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δολών υπέβαλε εμπρόθεσμα ένσταση κατά της προαναφερθείσας αίτησης τροποποίησης, η οποία θα εξεταστεί κατά τα προβλεπόμενα στην Εθνική νομοθεσία, από την αρμόδια "Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων κατά αιτήσεων καταχώρησης, τροποποίησης ή ακύρωσης ονομασιών Π.Ο.Π. - Ο.Π.Ε.".

Σε περίπτωση απόρριψης της παραπάνω ένστασης, το αίτημα τροποποίησης θα διαβιβαστεί από τη Χώρα μας στην Ε.Ε. για την τελική αξιολόγησή του και τυχόν υποβολή ενστάσεων από ενδιαφερόμενους σε διεθνές επίπεδο. Σημειώνεται ότι η διαδικασία, αξιολόγησης από την Επιτροπή υποβολής ενστάσεων και τελικής δημοσίευσης της τροποποίησης υπερβαίνει τον ενάμισι χρόνο. Επισημαίνεται ότι ο ΟΠΕΓΕΠ διενεργεί συστηματικούς ελέγχους, από εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε αφενός οι καταναλωτές να είναι σίγουροι ότι τα πιστοποιημένα ελαιόλαδα παράγονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές και κυκλοφορούν με ενδείξεις που δεν τους παραπλανούν και αφετέρου οι παραγωγοί να προστατεύουν τα προϊόντα τους από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό. Τέλος, για τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο με αντίγραφο της Ερώτησης».

Δημιουργία Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

Μετά τις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις που κορυφώθηκαν με τον αποκλεισμό των εθνικών οδών από τα τρακτέρ των αγροτών, φαίνεται πως κάτι νέο γεννάται στον αγροτικό τομέα.
Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως και στον Νομό μας οι αγρότες φαίνεται πως αποστασιοποιούνται από τα ανώτατα όργανα εκπροσώπησής τους και δημιουργούν ανεξάρτητους αγροτικούς συλλόγους επιδιώκοντας την άμεση και ανεμπόδιστη εκπροσώπησή τους πέρα από μικροκομματικά συμφέροντα και διεκδίκησης των αιτημάτων τους από τους ίδιους.

Ήδη στις αρχές Φεβρουαρίου οι αγρότες της Δυτικής Μεσσηνίας αποφάσισαν στη χώρα τη λειτουργία ενός Παμμεσσηνιακού Αγροτικού Φορέα με ρόλο συντονιστικό και οργανωτικό, που θα συμβάλλει στην συσπείρωση των Μεσσήνιων αγροτών, ώστε να επιτευχθεί οργανωμένα η δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Γαργαλιάνων .......

προχώρησαν στη σύσταση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Μια προσπάθεια των αγροτών της περιοχής να ενωθούν και να προασπίσουν ακομμάτιστα τα συμφέροντα των αγροτών της Μεσσηνιακής γης.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους πως διαχωρίζουν τη θέση τους από τις Δευτεροβάθμιες και Τριτοβάθμιες Οργανώσεις των αγροτών, θεωρώντας ότι αυτές δεν τους εκπροσωπούν, ενώ τονίζουν ότι στόχος τους είναι η δημιουργία ενός Παμμεσηνιακού Οργάνου Εκπροσώπησης Αγροτών, ώστε άμεσα η φωνή και τα αιτήματα του αγρότη να ακούγονται χωρίς τη μεσολάβηση Ομοσπονδιών, που σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου αποτελούν τροχοπέδη και προκαλούν κωλυσιεργία στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Ταυτόχρονα αποστασιοποιούνται από τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζ. Χατζημίχα, πως «οι Συνεταιρισμοί δεν κάνουν συνδικαλισμό».

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:
«Ένας ακόμα Αγροτικός Σύλλογος γεννήθηκε στη Μεσσηνία. Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Γαργαλιάνων.
Τα προβλήματα στην Ελαιοκομία, Κτηνοτροφία και στα Κηπευτικά, έχουν φέρει σε απόγνωση και σε οικονομικό μαρασμό τους παραγωγούς της περιοχής μας. Χρόνια οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του Αγροτικού Χώρου παραμένουν στα συρτάρια του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τα Εγγειοβελτιωτικά έργα ανύπαρκτα. Συνειδητοποιώντας λοιπόν τα παραπάνω και θέλοντας να βρούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα μας, δημιουργήσαμε μέσα από Γενική Συνέλευση με πλήρεις δημοκρατικές διαδικασίες τον Αγροτικό μας Σύλλογο στις 16/02-09.
Το Δ.Σ. που συστήθηκε (Τα αξιώματα για μας είναι τιμητικά - συμβολικά και όχι πιο ψηλά από την ιδιότητα που έχουμε σαν αγρότες) ευχαριστεί δημοσίως τα μέλη του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς τα πρόσωπα που συγκροτούν τη διοίκηση του Συλλόγου μας. Καταλαβαίνουμε το μέγεθος της ευθύνης που επωμιζόμαστε και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Δηλώνουμε ότι είμαστε και θα παραμείνουμε αχρωμάτιστοι- αδέσμευτοι - ριζοσπαστικοί και οδηγός μας θα είναι τα προβλήματα του αγροτικού χώρου.
Δεν θα διστάσουμε να χειροκροτήσουμε αυτόν που θα προωθήσει τα ζητήματα μας, ενώ θα συγκρουστούμε με όποιον προσπαθήσει να τα υπονομεύσει. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις Δευτεροβάθμιες και Τριτοβάθμιες Οργανώσεις που τις θεωρούμε συνυπεύθυνες για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.
Δεν δεχόμαστε να εκπροσωπηθούμε από αυτούς. Κατεύθυνση του Συλλόγου θα είναι η συμμετοχή μαζί με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους στην δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου, αχρωμάτιστου, συλλογικού Παμμεσσηνιακού και στην πορεία πανελλαδικού οργάνου, που σκοπό θα έχει να ακουστεί η φωνή της βάσης προς τα πάνω, που τώρα χάνεται ανάμεσα σε Ομοσπονδίες που η μία αντιπαλεύει την άλλη και αναλώνονται σε αψιμαχίες, με αποτέλεσμα να λειτουργούν σε βάρος μας. (Δημιουργώντας έτσι συνδικαλισμό από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω όπως γινόταν μέχρι σήμερα).
Όσον αφορά στους Συνεταιρισμούς, θα αγωνιστούμε για δημιουργικούς - οικονομικά ανεξάρτητους - υγιείς και με συνδικαλιστική δράση στο μέτρο του δυνατού, γιατί δεν νοείται ένας Συνεταιρισμός να μην προωθεί τα συμφέροντα των παραγωγών του και του ίδιου του προϊόντος που παράγει - εμπορεύεται.
Είμαστε αντίθετοι στην άποψη του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζαννέτου Καραμίχα, όπως αυτή εκφράζεται στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” στις 8-2-2009 πως “οι Συνεταιρισμοί δεν κάνουν συνδικαλισμό, απλά εκπροσωπούν τους συνεταιριστές και ασχολούνται με την επιχειρηματικότητά τους”».

24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων

Στην κήρυξη πανελλαδικής απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων προχώρησε η ΑΔΕΔΥ για αύριο, με στόχο την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στην απεργία θα συμμετάσχει και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή τους που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Χρήστος Σταθόπουλος και η γενική γραμματέας, Ευτυχία Γκούμα, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η συσκότιση, η αποσιώπηση και η μετάθεση των ευθυνών όσων ευθύνονται για την κρίση και τις επιπτώσεις της σε παγκόσμιο αλλά και σε εθνικό επίπεδο, υπονομεύουν στην πράξη τη συνεννόηση, τη συνεργασία ή τη συναίνεση που στα λόγια διακηρύσσεται.
Χρειάζεται ειλικρινής προσέγγιση των προβλημάτων μακριά από υποκριτικές λογικές, ανάληψη και έκφραση πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης για την αναδιοργάνωση της δημόσιας εποπτείας και .........

του ελέγχου, τον τερματισμό των καταχρηστικών συμπεριφορών και λειτουργιών του Τραπεζικού συστήματος, την εγγύηση της δημόσιας υγείας, παιδείας και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος μακριά από λογικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης.
Οι πρόσφατες όμως δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι η Κυβέρνηση θα αρχίσει άμεσα την υλοποίηση ενός ακόμη σταθεροποιητικού προγράμματος με περικοπή 10% των δαπανών λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών αποτελεί νέο πλήγμα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αλλά κυρίως στα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Είναι φανερό ότι οι περικοπές δεν θα αφορούν τη δημιουργία της εκλογικής πελατείας αλλά τα δημόσια αγαθά και τις υπηρεσίες προς τους πολίτες καθώς και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η μαζική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 25/2/2009 δίνει την απάντηση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης και είναι η μόνη εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μονιμότητα στο Δημόσιο, διασφάλιση του εισοδήματος για αξιοπρεπή διαβίωση, ομαλή λειτουργία των Ασφαλιστικών Ταμείων, άμεση επιχορήγηση του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών παιδείας και υγείας, όχι στην ιδιωτικοποίησή τους».

Συμμετοχή και των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 25 του Φλεβάρη με αιτήματα αιχμής: Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων, άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψης, Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό, αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, προσλήψεις μονίμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας, δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Μάλιστα, έκτακτη γενική συνέλευση έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος για την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 6 το απόγευμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης, για να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Περισσότερα από 20.000 κατασχεμένα Ι.Χ. σε τιμή ευκαιρίας

Θύμα της οικονομικής κρίσης έχει πέσει και η αγορά αυτοκινήτου, αφού ο αριθμός πωλήσεων έχει φτάσει στο ναδίρ, με τους έμπορους να ρίχνουν τις τιμές, ή να προσφεύγουν σε εξαιρετικά δελεαστικές προσφορές, προκειμένου να διαθέσουν στην αγορά τα αυτοκίνητα.

Η καθίζηση στην αγορά αυτοκινήτου και η σημαντική υποχώρηση τιμών έφτασε τον Ιανουάριο το 40 %, ενώ υπολογίζεται ότι το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου η πτώση στις πωλήσεις αγγίζει ακόμα και το 70%.

Τα οικονομικά ανοίγματα στην αγορά αυτοκινήτου τα προηγούμενα χρόνια για ορισμένους εμπόρους έχουν πλέον ως απότοκο την αδυναμία εκ μέρους τους να αποπληρώσουν δάνεια ή άλλα επενδυτικά προγράμματα για την επιχείρησή τους με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων να υπολειτουργούν ή να βάζουν «λουκέτο» αδυνατώντας να είναι ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το άσχημο κλίμα στην αγορά αυτοκινήτου καταγράφεται και μέσω των ..........

εκποιήσεων κατασχεμένων αυτοκινήτων από τις τράπεζες καθώς σε πάρα πολλά από τα εν λόγω οχήματα οι τράπεζες πλέον δεν αναγράφουν τιμή εκκίνησης πουλώντας τα όσο-όσο στους εμπόρους αυτοκινήτων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», για πρώτη φορά στις συγκεκριμένες δημοπρασίες παρουσιάστηκαν και 7 εντελώς καινούρια αυτοκίνητα όλα από την ίδια εταιρεία τα οποία προφανώς κατασχέθηκαν από κάποιον έμπορο που έκλεισε το μαγαζί του και δημοπρατήθηκαν έως και 60% κάτω από τις τιμές πώλησης που έχουν στις εκθέσεις ΙΧ.

Ενδεικτικό της κατάστασης ασφυξίας στον κλάδο είναι το γεγονός ότι περισσότερα από 300 κατασχεθέντα αυτοκίνητα δημοπρατήθηκαν από 3 τράπεζες σε μία μόλις ημέρα και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου.

Όσοι έμποροι πάντως έχουν την οικονομική δυνατότητα και πληρώνουν μετρητοίς αποκτούν τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα σε εξευτελιστικές τιμές που αν τα πωλούσαν ακόμη και 30% υψηλότερα από την τιμή που τα αγόρασαν πάλι θα υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον και θα έριχναν κατακόρυφα την αγορά.

Ωστόσο κάποιοι άλλοι έμποροι με πολύ υψηλή ρευστότητα έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τη λιανική και έχουν περάσει στη χονδρική πώληση κατασχεθέντων οχημάτων.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε πως δύο πολύ μεγάλοι έμποροι αυτοκινήτων έχουν αγοράσει περισσότερα από 2.500 αυτοκίνητα ο καθένας τους κατά τη διάρκεια του 2008 μεταπουλώντας τα σε συναδέλφους τους με κέρδος υψηλότερο από 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο! Αυτό σημαίνει τζίρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και υψηλά περιθώρια κέρδους για όσους μπορούν να «στοκάρουν» Ι.Χ. την παρούσα χρονική περίοδο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τη δημοπράτηση της 13ης Φεβρουαρίου 2009 πολλά κατασχεμένα αυτοκίνητα πωλήθηκαν χωρίς τιμή εκκίνησης, ενώ άλλα καινούργια σχετικά μοντέλα των τελευταίων ετών σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές.
Πχ. Suzuki Jimny 2003 για 2.140 ευρώ, Opel Astra 2004 3.800, Range Rover 2004 20.000, Peugeot 406 2003 4.750, Suzuki Grand Vitara 2004 6.890, Mercedes CLK 2001 8.800, BMW 520 2002 7.500, Volvo S60 2005 10.700.

«Τονωτική ένεση» για την αγορά η απόσυρση παλαιότερων Ι.Χ.

Στην Κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δοθούν εντός του έτους κίνητρα για την απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται ότι προσεγγίζει το 1,5 εκατομμύριο. Πρόκειται για αυτοκίνητα παλαιότητας άνω των 15 ετών χωρίς καταλύτη ή με καταλύτη πρώτης γενιάς ο οποίος και θεωρείται ρυπογόνος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ τάσσονται υπέρ του μέτρου της απόσυρσης, ενώ στο Οικονομίας φοβούνται ενδεχόμενη διόγκωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Να σημειωθεί ότι η απόσυρση κρίνεται αναγκαία εάν αναλογιστεί κανείς ότι διαθέτουμε τον παλαιότερο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με το μέτρο της απόσυρσης αναμένεται να τονωθεί η αγορά αυτοκινήτων, αλλά θα επέλθει και αύξηση των φορολογικών εσόδων από τη χρήση τους.

Καρτοκινητά: Τέλος στην ανωνυμία.

Ως κίνηση πανικού ερμηνεύεται από τις εταιρίες η πρόθεση αλλαγής της ρύθμισης η οποία άρει την ανωνυμία στα καρτοκινητά.
Χρονοβόρα η διαδικασία. Τα 2/3 των κινητών είναι καρτοκινητά.


Ως κίνηση πανικού της κυβέρνησης, μόλις ένα 24ωρο μετά τη δεύτερη κινηματογραφική απόδραση των Παλαιοκώστα - Pιζάι από τις φυλακές του Kορυδαλλού, ερμηνεύει η αγορά τηλεπικοινωνιών την πρόθεση για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα αίρει την ανωνυμία από τα καρτοκινητά τηλέφωνα.
Kι αυτό γιατί μέχρι τώρα η υπάρχουσα νομοθεσία όχι μόνο επέτρεπε, αλλά υποχρέωνε τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να δίνουν τη δυνατότητα διατήρησης της ανωνυμίας ή... ψευδωνύμου:

«O φορέας παροχής διαθεσίμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών οφείλει, στον βαθμό που αυτό είναι τεχνικώς εφικτό, να καθιστά δυνατή τη χρήση και πληρωμή των υπηρεσιών αυτών ανωνύμως ή με ψευδώνυμο.
Σε περίπτωση αμφισβήτησης της τεχνικής δυνατότητας της ανώνυμης και ψευδώνυμης χρήσης και πληρωμής των υπηρεσιών αυτών, γνωμοδοτεί η Eθνική Eπιτροπή Tηλεπικοινωνιών και Tαχυδρομείων», επισημαίνεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 5 του N. 3471/2006.

Σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης, στελέχη των εταιρειών εκτιμούν ότι .......

η διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι άμεσα εφαρμόσιμη, δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή τα 2/3 των κινητών είναι με κάρτα και όχι με συμβόλαιο.
Aρκετοί τονίζουν μάλιστα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα προκαλέσει ανατροπές στην αγορά, αφού από το σύνολο των περίπου 18,5 εκατομμυρίων συνδέσεων στην Eλλάδα οι 13,5 είναι καρτοκινητά και όχι συνδέσεις συμβολαίου.
Συγκεκριμένα, στην Cosmote από το σύνολο των 7,5 εκατομμυρίων συνδέσεων τα 5,3 εκατ. είναι καρτοκινητές, με τα αντίστοιχα νούμερα για τις άλλες εταιρείες να διαμορφώνονται στα 4 από 5,76 εκατομμύρια για τη Vodafone και στα 4,1 εκατομμύρια για τη Wind (το 78% του συνόλου).
H κυβέρνηση, πάντως, μετά και το δεύτερο φιάσκο με την απόδραση Παλαιοκώστα ενδιαφέρεται να προχωρήσει επειγόντως στη ρύθμιση.
Aυτός είναι και ο σκοπός της σημερινής συνάντησης του υπουργού Mεταφορών και Eπικοινωνιών, Eυριπίδη Στυλιανίδη, με τους εκπροσώπους των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαιώνουν πηγές των εταιρειών, η όποια αλλαγή στη νομοθεσία θα εφαρμοστεί.
Ωστόσο ακόμα και η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου δεν μπορεί να αποτρέψει πλήρως τη χρήση καρτοκινητών για αξιόποινες πράξεις, καθώς οι ύποπτοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν εισαγόμενες κάρτες από χώρες όπου η πώλησή τους θα είναι ελεύθερη.
Zήτημα, όμως, αναμένεται να δημιουργηθεί με τους υφιστάμενους κατόχους των καρτοκινητών, οι οποίοι αφενός θα υποχρεωθούν σε ουρές χιλιομέτρων, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου με τα στοιχεία τους, ενώ εγείρεται και θέμα δυνατότητας εφαρμογής, καθώς η άρση της ανωνυμίας συνιστά μονομερή αλλαγή των όρων της αγοράς του καρτοκινητού.



Πηγή: Εθνός

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό με τα καρτοκινητά μου θυμίζει αυτό που έλεγε ο Πόποτας στην Σειρά του ΑΝΤ1 "Το καφέ της Χαράς" ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ.
Αυτές είναι οι "μεταρρυθμίσεις" του Καραμανλή, και η "επανίδρυση" του Κράτους.


Πάνω από 2.400 οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται με προβλήματα στον Internet Explorer 8

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει η Microsoft, πάνω από 2.400 sites δεν εμφανίζονται σωστά στον επερχόμενο Internet Explorer 8. Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόβλημα με το rendering πολλών ιστοσελίδων, καθώς ο IE8 εισαγάγει αυστηρά ποιοτικά standards. Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κατάσταση, η Microsoft έχει συμπεριλάβει στο νέο browser τη δυνατότητα rendering με βάση τα πρότυπα που ισχύουν στον Internet Explorer 7.

Η σχετική επιλογή βρίσκεται στη βασική μπάρα εργαλείων και ο χρήστης μπορεί να επανέλθει από εκεί στο προηγούμενο πρότυπο. Ωστόσο, αυτή η λύση δεν αντιμετωπίζει επαρκώς το πρόβλημα της εμφάνισης, καθώς επαφίεται στο χρήστη.
Για να διευκολύνει την κατάσταση, η Microsoft αποφάσισε να ..........

ενσωματώσει τις διευθύνσεις όλων των "προβληματικών" ιστοσελίδων στο επόμενο update. Έτσι, η μετάβαση στο προηγούμενο καθεστώς θα γίνεται αυτόματα.

Προφανώς, η λίστα θα ανανεώνεται σε κάθε update του browser. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δουν την πλήρη λίστα δίνοντας στη γραμμή διευθύνσεων του browser res://iecompat.dll/iecompatdata.xml

Windows Vista SP2 σε 6 μήνες

Προς τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, αναμένεται το δεύτερο διορθωτικό πακέτο για το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows Vista.

Σύμφωνα με αναφορές από το TechARP (ιστοσελίδα που είχε προβλέψει σωστά την ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows Vista SP1 και XP SP3 μέσα στο 2008), τo Service Pack 2 για τα Windows Vista θα καθυστερήσει ένα περίπου μήνα από την ημερομηνία που είχε αρχικά προβλεφθεί. Η Microsoft θα διαθέσει το Windows Vista SP2 στους κατασκευαστές, ώστε να το εγκαταστήσουν στο λειτουργικό σύστημα και τους υπολογιστές που θα ρίξουν στην αγορά, ενώ αργότερα θα το διαθεσεί για κατέβασμα από το επίσημο site της.
Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ημερομηνίες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη μίας ..........

και η Microsoft δεν έχει ακολουθήσει συγκεκριμένη ημερολογιακή πολιτική σε προηγούμενες καταστάσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το οτι αυτή τη φορά η Microsoft δεν πρόκειται να απαιτήσει την εγκατάσταση του service pack 2 στο λειτουργικό της προκειμένου όλα τα καινούργια pcs να φέρουν την πιο πρόσφατη και ενημερωμένη έκδοση των Windows Vista. Αυτό μάλλον οφείλεται στην επικείμενη κυκλοφορία του νέου λειτουργικού της, τα Microsoft Windows 7, που θα «πέσουν» μάλλον πολύ κοντά με την έκδοση του Windows Vista SP2.

H Microsoft, δεν θέλει να επιβάλει επιπλέον κόστη εγκατάστασης στους κατασκευαστές, εν μέσω μάλιστα οικονομικής ύφεσης. Η πολιτική αυτή, σε συνδυασμό με τον ερχομό των Windows 7, αφήνουν την τύχη του Windows Vista Service Pack 2 στα χέρια του κάθε χρήστη που θα αποφασίσει αν θα κατεβάσει ή όχι τα SP2 από την σελίδα των Windows Update.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Επειδή Ορισμένα Πράγματα Είναι Ευθύνη Όλων Μας.

Λάβαμε με e-mail το παρακάτω κείμενο.

Λίγα λεπτά παρατήρησης, αρκούν σε κάποιον, για να εντοπίσει την έλλειψη αισθητικής που επικρατεί στις πλατείες της επαρχίας. Τα περίπτερα μετεξελίχθηκαν σε μίνι μάρκετ και λούνα πάρκ μαζί, τα πάρκα κατέληξαν να γίνουν τουαλέτα για τους περαστικούς ενώ ακαλαίσθητες υπαίθριες πέργκολες κατακλύζουν περιμετρικά κάθε πλατεία.
Και το χειρότερο; Οι πολίτες έχουν πεισθεί ότι αυτό αποτελεί μορφή αισθητικής ανάπλασης και πολιτισμικής ανάπτυξης.
Στο μόνο δηλαδή που διαφέρει μια πλατεία της επαρχίας από μια άλλη της Αθήνας, είναι τα αδέσποτα ζώα. Ευτυχώς, ακόμα δεν μας έχουν πασάρει τα αδέσποτα της πρωτεύουσας και ξέρετε γιατί… στους Ολυμπιακούς νομιμοποιήθηκε η εξολόθρευση τους… (σσσς αυτό είναι ένα άλλο εθνικό μυστικό).

Θυμόμαστε τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού που τα βγάζαμε στις .....

πλατείες, γιατί ήταν γεμάτες από πράσινο και είχε δροσιά. Κάντε σήμερα μια βόλτα στις πλατείες των πόλεών σας και θα δείτε ποσά δέντρα έχουν απομείνει. Ελάχιστα, και το πλέον σοβαρό δεν είναι η ίδια η κοπή τους αλλά η αιτία της. Δεν κόβονται γιατί ήταν άρρωστα ή για να αντικατασταθούν με άλλα που είναι κατάλληλα να βρίσκονται σε πλατεία, αλλά για να κατασκευασθούν κιόσκια στα οποία θα φιλοξενούνται θαμώνες στους οποίους η προσφερόμενη δροσιά θα προέρχεται από ανεμιστήρες.
Και βέβαια δεν πιστεύουμε πως ευσταθεί η ευκαιριακή εκδοχή ότι: «όλα αυτά τα υπαίθρια μαγαζιά εξυπηρετούν τις ανάγκες του χειμώνα» γιατί η πραγματικότητα της επαρχίας δείχνει τις πόλεις βουτηγμένες στη μοναξιά της πληθυσμιακής ελαχιστότητας, καθώς οι λίγοι που έχουμε απομείνει, δεν καταφέρνουμε ούτε Σάββατο βράδυ να γεμίσουμε τους εσωτερικούς χώρους των μαγαζιών αυτών.
Άρα ως προς τι όλες αυτές οι κατασκευές πάνω στις πλατείες; Μήπως νομίζουμε πως έτσι θα προσελκύσουμε επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν στις πλατείες μας το πράσινο έχει αντικατασταθεί από μια κατασκευή;

Οι κλιματολογικές συνθήκες αλλάζουν, τα δάση της Ελλάδας καίγονται, όλοι οι αρμόδιοι αδιαφορούν ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, οι παραλίες χτίζονται με τεράστιες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και οι κοντόφθαλμοι τοπικοί άρχοντες και επιχειρηματίες κόβουν χωρίς ίχνος οικολογικής, εικαστικής ευαισθησίας τα δέντρα από τους Δημόσιους Χώρους.
Δίχως περιβαλλοντική μελέτη και αισθητική κουλτούρα, έτσι απλά, αποφασίζουν ότι αποτελούν εμπόδια καθώς πιστεύουν ότι η ανάπτυξη της Πόλης θα αλλάξει επενδύοντας σε ξύλινες άχαρες κατασκευές.
Αποτυπώνουμε αυτές τις σκέψεις, όχι γιατί είμαστε ενάντια στους καταστηματάρχες, που είναι οι πλέον χτυπημένοι από την οικονομική κρίση, άλλα γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να φωνάξουμε: ΌΧΙ άλλο κόψιμο δέντρων, όχι άλλη αισθητική αναρχία στους Δημόσιους Χώρους, αλλά ΝΑΙ στη σωστή και οργανωμένη ανάπτυξη των πόλεων μας.

Είναι δυνατόν, να θέλουμε να κάνουμε την όμορφη επαρχία μας αντίγραφο του αστικού τοπίου της Αθήνας; Αναρωτιόμαστε, δεν υπάρχει ούτε ένας Δημόσιος- Νομαρχιακός-Δημοτικός Φορέας, που θα ασχοληθεί επιτέλους ουσιαστικά με την αισθητική των Δημοσίων Χώρων, κίνηση που θα δώσει χαρακτήρα, θα εξωραΐσει τις πόλεις και θα συμβάλλει στην οικονομική ευημερία των τοπικών επιχειρήσεων; Δεν υπάρχει κανένας να αναλάβει, έστω, και με καθυστέρηση ετών την πολιτική αυτή ευθύνη ώστε να δημιουργηθούν όμορφες πλατείες με πράσινο που θα μπορούν να ελκύσουν τον περαστικό επισκέπτη ;
Ας αφυπνισθούμε όλοι μας. Η ουσία της ανάπτυξης βρίσκεται στη διατήρηση του πρασίνου στους δημόσιους χώρους, το δε πράσινο και η περιποίησή του είναι δείκτης όχι μόνο ποιότητας ζωής, αλλά και πολιτισμού ενός τόπου.
Επειδή σε κεντρικούς δρόμους και σε πλατείες αυξάνονται και πληθύνονται τα κομμένα δέντρα, γιατί "κρύβουν" ή ενοχλούν καταστήματα, και
επειδή, η αυθαίρετη κοπή δέντρων σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους, είναι ενέργεια παράνομη και μας αφορά όλους, για τους λόγους αυτούς:
Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε απέναντι σ΄αυτή την κακογουστιά που έχει κατακλύσει ετούτη τη χώρα, πολύ δε περισσότερο όταν όλοι με τραγικό τρόπο έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας, καθώς μας έχουν πείσει ότι ο Δημόσιος Χώρος δεν είναι δική μας δουλειά και μας προτρέπουν να αποδεχθούμε μοιρολατρικά τα πράγματα γιατί έτσι είναι και τίποτα δεν μπορεί να τα αλλάξει.

Εμείς κάνουμε την αρχή και φωνάζουμε: ΟΧΙ άλλα κοψίματα Δέντρων στην πλατεία Φιλιατρών, τη γνωστή μέχρι τώρα όχι μόνο για το ωραίο Ενετικό Σιντριβάνι της αλλά και για το πράσινό της.
Κύριοι Δημοτικοί Άρχοντες αναλάβετε τις ευθύνες σας, οργανώστε την Χωροταξική Μελέτη της Πλατείας μας, συμβουλευτείτε Ειδικούς. Κάντε επιτέλους κάτι.
Πριν είναι πολύ αργά και γίνει η πλατεία μας πλατεία Αμερικής.

Οικολογική Κίνηση Τριφυλίας.
Επικοινωνία: oikologiatrifylia@gmail.com


ΥΓ. Η Οικολογική Κίνηση Τριφυλίας Δηλώνει ότι ΔΕΝ αντιπροσωπεύει, ούτε είναι μέλος κάποιας Πολιτικής Παράταξης.