Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Windows Vista SP2 σε 6 μήνες

Προς τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, αναμένεται το δεύτερο διορθωτικό πακέτο για το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows Vista.

Σύμφωνα με αναφορές από το TechARP (ιστοσελίδα που είχε προβλέψει σωστά την ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows Vista SP1 και XP SP3 μέσα στο 2008), τo Service Pack 2 για τα Windows Vista θα καθυστερήσει ένα περίπου μήνα από την ημερομηνία που είχε αρχικά προβλεφθεί. Η Microsoft θα διαθέσει το Windows Vista SP2 στους κατασκευαστές, ώστε να το εγκαταστήσουν στο λειτουργικό σύστημα και τους υπολογιστές που θα ρίξουν στην αγορά, ενώ αργότερα θα το διαθεσεί για κατέβασμα από το επίσημο site της.
Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ημερομηνίες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη μίας ..........

και η Microsoft δεν έχει ακολουθήσει συγκεκριμένη ημερολογιακή πολιτική σε προηγούμενες καταστάσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το οτι αυτή τη φορά η Microsoft δεν πρόκειται να απαιτήσει την εγκατάσταση του service pack 2 στο λειτουργικό της προκειμένου όλα τα καινούργια pcs να φέρουν την πιο πρόσφατη και ενημερωμένη έκδοση των Windows Vista. Αυτό μάλλον οφείλεται στην επικείμενη κυκλοφορία του νέου λειτουργικού της, τα Microsoft Windows 7, που θα «πέσουν» μάλλον πολύ κοντά με την έκδοση του Windows Vista SP2.

H Microsoft, δεν θέλει να επιβάλει επιπλέον κόστη εγκατάστασης στους κατασκευαστές, εν μέσω μάλιστα οικονομικής ύφεσης. Η πολιτική αυτή, σε συνδυασμό με τον ερχομό των Windows 7, αφήνουν την τύχη του Windows Vista Service Pack 2 στα χέρια του κάθε χρήστη που θα αποφασίσει αν θα κατεβάσει ή όχι τα SP2 από την σελίδα των Windows Update.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.