Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 19ης Αγωνιστικής




Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Αποτελέσματα της 22ης Αγωνιστικής




Ξέφραγο αμπέλι οι φυλακές κορυδαλλού.

Για 2η (!!!) Φορά υπάρχει απόδραση από τις φυλακές κορυδαλλού με Ελικόπτερο.
Πληροφορίες λένε ότι απέδρασε ο Παλαιοκώστας με τον Ριζαϊ.
Έπεσαν και κάποιοι πυροβολισμοί από τους δεσμοφύλακες.

Αυτή την φορά θα παραιτηθεί κανένας υπουργός????

Νεότερες πληροφορίες λένε ότι απέδρασαν 4 κρατούμενοι.
Αυτο λέει τώρα το Alter. Η απόδραση έγινε στις 15:50.




-

Mήνυμα αναγνώστη: Το παλιό εργοστάσιο στην Αγ. Κυριακή.‏

Επειδή τα Φιλιατρά δεν είναι μόνο η πλατεία αλλά όλη η ζώνη ευθύνης του Δήμου μας από τον Αγρίλη μέχρι τον Λαγκούβαρδο, πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας σε οτιδήποτε μπορεί να βελτιωθεί και αξιοποιηθεί σε όλο αυτό το χώρο.
Συγκεκριμένα θέλω να αναφερθώ στο παλιό εργοστάσιο μούστου στην Αγ. Κυριακή.
Πολλές δεκαετίες είναι ανενεργό και εγκαταλελειμμένο με αποτέλεσμα την συνεχόμενη διάβρωση και σταδιακή καταστροφή του.
Ενας χώρος με πραγματικά παραδοσιακά κτίρια σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση που πολλά θα μπορούσε να προσφέρει εάν αναπαλαιώνονταν και αξιοποιώνταν κατάλληλα.

Είναι κρίμα ένας τέτοιος χώρος να είναι κατ' ουσίαν ένα σύνολο μισοεριπείων σε ένα τόσο ζηλευτό σημείο.
Παρατηρεί κανείς ότι σε άλλα μέρη της χώρας μας και ιδιαίτερα της ........

Κρήτης, να αξιοποιούνται κάτι καλύβες στο πουθενά και αναρωτιέσαι γιατί σε εμάς δεν υπάρχει το μεράκι για αποκατάσταση τέτοιων εγκαταστάσεων που και επιχειρησιακά θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.
Θεωρώ ότι ανάπτυξη θα έλθει στα Φιλιατρά με παρεμβάσεις και του Δήμου και της Νομαρχίας και σε τέτοιας μορφής έργα.
Ενας Φιλιατρινός.

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News
Εδω άφησαν να γίνει ερείπιο το σπίτι που έζησε και πέθανε ο Εθνικός μας Ποιητής Κωστής Παλαμάς στην Πλάκα.
Τι μας λές τώρα???? Πλάκα μας κάνεις??? >> Διάβασε εδώ. <<


Νίκη Πλάτης - Αμφιθέα 3 - 0. Στο ρελαντί οι "μηχανές" τους

Ακόμα μια νίκη πέτυχε η εξαιρετικά φορμαρισμένη Νίκη Πλάτης απέναντι στην ομάδα της Αμφιθέας.
Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου χωρίς να έχει ανεβάσει πολλές στροφές είχε την δύναμη και όλα τα φόντα να ανοίξει το σκορ στο πέμπτο μόλις λεπτό. Δεν στάθηκε τυχερή να το κάνει.
Ήταν καλύτερη και στα δύο ημίχρονα, είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, έλεγχε το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την Αμφιθέα.

Το Φίλμ του αγώνα ...........

Στο 5' η Νίκη κέρδισε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή.
Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Σύλλας ο οποίος έκανε το απευθείας σουτ. Η μπάλα πέρασε πάνω απο όλους και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 10' Η Αμφιθέα χτύπησε φάουλ με τον Σταματόπουλο απευθείας για γκόλ αλλά ο Βασιλόπουλος τινάχτηκε και έσωσε την εστία του στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 14 ο Σύλλας εκτελεί κόρνερ η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι. Γίνεται παράλληλη σέντρα από τον Κωσταντόπουλο και η μπάλα ξαναφτάνει στον Σύλλα. Εκείνος με δεύετερη παράλληλη σέντρα βρίσκει τον Γεωργακόπουλο ο οποίος την διώχνει μακρυά απο την περιοχή του Βλάχου.
Στο 18 Ο Σύλλας εκτελεί κόρνερ, η μπάλα βρίσκει άτσαλα τον Σικαλία ο οποίος την έστειλε λίγο άουτ.
Στο 26 ο Σικαλίας έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση. Κάνει σούτ η μπάλα αποκρόυεται απο τον Βλάχο η οποία στρώνεται στον Κωσταντόπουλο. Εκείνος με ωραία ενέργεια έστρωσε την μπάλα στον Σικαλία ο οποίος έκανε το σουτ εκτελώντας τον βλάχο και έγραψε το 1 - 0.

Στα 30 η Αμφιθέα απείλησε σοβαρά τον βασιλόπουλο όταν σε οργανωμένη επίθεση ο Μπαρούτι έστρωσε την μπάλα στον Σταματόπουλο ο οποίος έκανε σούτ και ο Βασιλόπουλος τινάχτηκε και έδιωξε την μπάλα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 39 ο Βασιλόπουλος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα όταν σε επίθεση της Αμφιθέας, ο Βασιλόπουλος βγήκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και οριακά έπιασε την μπάλα.
Ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα θεωρώντας ότι έπιασε την μπάλα εκτός της γραμμής.

Στο 42 άλλη μια καλή φάση για την Νίκη.
Ο Σικαλίας βρέθηκε τετ α τετ με τον Βλάχο. Εκτέλεσε το σούτ και ο Βλάχος με γροθίες έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάλληψη η Νίκη Πλατης μπήκε το ίδιο σοβαρά και πειθαρχημένα. Πίεσε σε όλο το γήπεδο και δημιούργησε φάσεις. Σε αντίθεση με την Αμφιθέα που δεν απείλησε ουσιαστικά τον Βασιλόπουλο.

Στο 63 η Νίκη Κέρδισε πέναλτι. Ο Σταθόπουλος εκτέλεσε και έγραψε το 2 - 0.

Στο 69 Η Αμφιθέα δημιούργησε μια καλή προύπόθση για γκόλ μετά από χτύπημα φάουλ απο δεξιά.
Η μπάλα στρώθηκε στον Στασινόπουλο ο οποίος δεν την έπιασε καλά και ο Βασιλόπουλος έπεσε και την μπλόκαρε.

Στο 73 ο Κωσταντόπουλος βρήκε εκτός θέσης τον Βλάχο. Έκανε το δυνατό σούτ και την τελευταία στιγμή ο Παναγιώταρος απομάκρυν την μπάλα με κεφαλιά προς το κέντρο του γηπέδου σώζοντας την εστία του Βλάχου απο σίγουρο γκόλ.
Στο 83 Ο Χατζής δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα. Πήγε να κάνει το σουτ η μπάλα κόντραρε και την ξαναπήρε ο Χατζης ο οποίος αυτή την φορά σε κενή εστία έγραψε το 3 - 0.
Ένα γκόλ που ο Χατζής το πανηγύρισε έξαλλα βγάζοντας την φανέλα του και κινήθηκε προς τον πάγκο της ομάδας.

Νίκη Πλάτης
Βασιλόπουλος, Χατζής, Καψιμάλης, Μιχαλακόπουλος, Αρβανιταντώνης, Γκίνο, Σικαλίας (71 Παπαθεοδοσίου), Κωνσταντόπουλος, Γεωργακόπουλος, Σύλλας (59 Καραχάλιος), Άλμπαν.


Αμφιθέα
Βλάχος, Βασίλεφ(61 Χορταρέας), Κοσμάς Α., Φαρμάκης, Σταυρόπουλος, Κοσμάς Κ. (74 Παναγιώταρος), Σταματόπουλος, Μαπρούτι, Βαβύλας, Γεωργακόπουλος, Στασινόπουλος (79 Κάκαβας)









Στα 3,5 δισ. ευρώ οι προσκλήσεις για έργα του ΕΣΠΑ

Ο καλύτερος συντονισμός για την έκδοση των προκηρύξεων, που αφορούν τις κρατικές ενισχύσεις από το Γ΄ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ, αποφασίστηκε στη σύσκεψη χθες μεταξύ του υφυπουργού Οικονομίας Θ. Μπούρα και των γενικών γραμματέων των 13 περιφερειών της χώρας.
Στη σύσκεψη οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες των συνεδριάσεων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ, όπως και εκείνων του ΕΣΠΑ 2007-2013 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Φλώρινα, Πύργο, Λουτράκι, Λάρισα, Σύρο, Χίο και Λασίθι.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η επιτάχυνση των ρυθμών εκτέλεσης των .......

προγραμμάτων και των έργων του ΕΣΠΑ, αφού έχουν ήδη εκδοθεί προσκλήσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εξασφαλίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και έργων.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι στην πλειονότητά τους τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ έχουν ήδη απορροφήσει τους προβλεπόμενους πόρους τους.

Πηγή: Express

Μπαλοποιητές "Τραγωδία" αν δε λειτουργήσουν στην Καλαμάτα

Από την Τριφυλία πρόκειται να ξεκινήσει, σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, το σχέδιο τοποθέτησης και λειτουργίας των μονάδων μπαλοποιητών – δεματοποιητών.

Από εκεί και πέρα, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το σχέδιο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για ορισμένες δηλώσεις δημοτικών συμβούλων, τις οποίες χαρακτήρισε, για άλλη μια φορά, ως «ανυπόστατες» και «υπερβολικές».

Ειδικότερα, σχολίασε: «Για το μεσοδιάστημα μέχρι την οριστική λύση, υπάρχει ένας μπούσουλας για το θέμα της διαχείρισης της απορριμμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχει η λύση των μπαλοποιητών.
Δεν είναι δυνατόν να είναι προτιμότερη η κατάσταση που .........

έχουμε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, στην Περιφέρεια βρίσκονται ήδη οι μισοί μπαλοποιητές απ’ όσους θα χρησιμοποιηθούν και βρισκόμαστε στη διαδικασία της τοποθέτησης.

Εκτίμησή μου είναι ότι θα ξεκινήσουμε από την Τριφυλία.
Εάν δεν υπάρξει συμφωνία επί του θέματος, τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν. Κι αυτό, για το Δήμο Καλαμάτας, θα είναι μια τραγωδία.
Εκτός των άλλων, η πόλη θα χάσει κι ένα μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκ νέου στο σημαντικό πρόβλημα με την εναπόθεση απορριμμάτων στην περιοχή του παλαιού λατομείου Μπάκα και τις προσπάθειες που γίνονται για χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πηγή: Θάρρος

Η κρίση έριξε χρηματιστηριακούς δείκτες και πετρέλαιο

Ένα ολόκληρο δολάριο απώλεσε το βαρέλι αργού πετρελαίου αμέσου παράδοσης, επειδή υπάρχουν σημεία ότι "βαθαίνει" η οικονομική κρίση διεθνώς, κάτι όμως που προοιωνίζεται σταθερά μειούμενη ζήτηση του προϊόντος, ενώ συνέβαλε και η γενικευμένη καθοδική τάση στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια.

Στη Νέα Υόρκη, το βαρέλι "ελαφρού αργού πετρελαίου" για παράδοση μέσα στο Μάρτιο έκανε διαπραγμάτευση σε στενά όρια γύρω από τα 38 δολάρια, ενώ την Πέμπτη είχε καταφέρει να κάνει τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη [+14%] μετά την 31η Δεκεμβρίου.
Αξιοσημείωτη εξέλιξη, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ελαφράς μείωσης των αποθεμάτων πετρελαίου για βιομηχανική χρήση.

Στο Λονδίνο, το βαρέλι του βρετανικού "αργού" Βορείου Θαλάσσης [Brent], .........

παράδοσης στα μέσα Μαρτίου κυμάνθηκε επίσης σε στενά όρια γύρω από τα 40,50 δολάρια, παρά τη συμφωνημένη από τον ΟΠΕΚ μείωση παραγωγής.

Προηγήθηκε μία "πύκνωση" αρνητικών συνειρμών οικονομικών πληροφοριών, τόσο εντός, όσο κι εκτός ΗΠΑ, η οποία "έριξε" τους βασικούς δείκτες όλων των μεγάλων δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Όμως, κι εκτός δυτικής Ευρώπης, στην Ιαπωνία, ο επενδυτικός δείκτης Topix έκλεισε σε "χαμηλό" περίπου 25ετίας.

"Επωφελούμενος" των πολλαπλών αβεβαιοτήτων, ο χρυσός -λειτουργώντας ως "αξία-καταφύγιο"- αναρριχήθηκε στην "περιοχή" των 1.000 δολαρίων η ουγκιά, στις διεθνείς αγορές, ενώ το ευρώ συνέχισε να "χάνει έδαφος" έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΟ
Εμπρός Κε Χατζηδάκη Πολέμιε της Αισχροκέρδιας...
Κάνετ ελέγχους στα λαμόγια παρατηριούχους βενζίνης που έχουν την βενζίνη τα λαμόγια στα ύψη..
Στα Φιλιατρά η Βενζίνη έχει 96 λεπτά το λίτρο.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΝΙΣΜΟΙ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΣΡΟΚΕΡΔΙΑΣ???
Γι αυτό είπα στο προηγούμενο θέμα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.
Γιατι μας Κοροϊδεύετε πολύ άσχημα.

"Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας"

''Η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας'', τόνισε -κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της 11ης διεθνούς έκθεσης αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής- ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης χαιρετισμού.

"Το 2009, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης πρέπει να είναι μία χρονιά εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης", τόνισε ο ΥΠ.ΑΝ. και ζήτησε ''όλες οι κοινωνικές ομάδες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να ξεπεράσουμε με τα λιγότερα προβλήματα τη μεγάλη αυτή κρίση. Προφανώς, το ίδιο ισχύει και για τον δικό σας κλάδο'', είπε, ενώ σχολίασε ότι στην χώρα μας υπάρχουν 13.000 αρτοποιοί και 7.000 ζαχαροπλάστες.

Όπως είπε ο υπουργός: "Ο κλάδος σας απασχολεί πάνω από ..........

60.000 εργαζομένους. Είναι, με άλλα λόγια, ένας παραγωγικότατος κλάδος, τον οποίο η κυβέρνηση στήριξε στο παρελθόν και θα συνεχίσει να στηρίζει και στο μέλλον".

Ο υπουργός ολοκλήρωσε τις αναφορές του στις προσπάθειες της κυβέρνησης να υποστηρίξει τη μικρομεσαία επιχείρηση σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, αναφέροντας ότι επιταχύνονται οι δράσεις του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης και ανέφερε ως παράδειγμα, το πρόγραμμα "Επιχειρώ", που αφορά σε μία σειρά επιμέρους δράσεων για την ενίσχυση της γυναικείας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δράσεις φιλικές για το περιβάλλον.

"Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, όλα αυτά τα προγράμματα θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν" ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: ΕΡΤ Οn Line

ΣΧΟΛΙΟ
Το άλλο με τον Τοτό το Ξέρεις Κε Χατζηδάκη???
Η Κυβέρνηση σας όχι μόνο έχει συμπράξει με τα καρτέλ αλλά επικροτεί και την αισχροκέρδια.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να δουλεύετε τον κόσμο ψιλό γαζί.
Οι τελευταίες Κυβερνήσεις είστε οι "Φιλιππινέζες" των Μεγαλο-καρχαριών - Επιχειρηματιών.

Μειώσεις τιμών σε 450 φάρμακα από Δευτέρα 23/2/2009

Αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης.
Στόχος του υπουργείου είναι να αποφύγει τις έμμεσες ανατιμήσεις που επιτυγχάνουν οι φαρμακοβιομηχανίες μέσω «νέων» σκευασμάτων, τα οποία όμως βασίζονται σε παλιές δραστικές ουσίες.

Μόνο μέσα στο 2008, στο πλαίσιο των 5 δελτίων τιμών φαρμάκων, που εκδόθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης, δόθηκαν τιμές σε 1.335 νέα σκευάσματα, εκ των οποίων μόλις 49 περιελάμβαναν απολύτως νέες δραστικές ουσίες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΝ βρίσκονται ενώπιον και μιας ακόμη έξυπνης πρακτικής των φαρμακοβιομηχανιών, η οποία φυσικά έχει ως στόχο την αύξηση των τιμών, διαπίστωσαν ότι όταν κυκλοφορεί ένα ..............

νέο σκεύασμα, οι φαρμακοβιομηχανίες επιτυγχάνουν υψηλές τιμές ακόμη και στις θεωρούμενες φθηνές χώρες, όπως είναι για παράδειγμα η Λεττονία, αυξάνοντας έτσι τον μέσο όρο, βάσει του οποίου τιμολογούνται στην Ελλάδα τα νεοκυκλοφορούντα φάρμακα.

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι ανατιμήσεις στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αιτήματα των φαρμακοβιομηχανιών για αυξήσεις σε 200 σκευάσματα, παραπέμποντάς τα για αργότερα.

Πάντως, την ερχόμενη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου τίθεται σε ισχύ το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το πρώτο για το 2009, που θα περιλαμβάνει:

α) Μειώσεις τιμών σε 450 πρωτότυπα φάρμακα, από 0,03% έως 52,11%. Σε αυτά περιλαμβάνονται ευρείας κατανάλωσης σκευάσματα, όπως το αντιαλλεργικό Xozal (μείωση τιμής κατά 52,11%), το αντιβιοτικό Amoxil (μείωση τιμής κατά 36,14%), αντιυπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, αντιδιαβητικά κ.ά. Το όφελος για το κοινωνικό σύνολο και τα ασφαλιστικά Ταμεία υπολογίζεται σε 55.220.822 ευρώ.

β) Τιμές σε 342 νέα φάρμακα, εκ των οποίων τα 241 αντίγραφα και τα 101 πρωτότυπα. Μόνο 18 σκευάσματα έχουν απολύτως νέες δραστικές ουσίες.

γ) Μεταβολές σε 24 φάρμακα που αφορούν αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας, και όχι τιμές.

δ) Οκτώ διαγραφές φαρμάκων βάσει αποφάσεων του ΕΟΦ.

Πηγή: Καθημερινή

"Στα όπλα οι δήμαρχοι για το τέλος παρεπιδημούντων"

Ετοιμοπόλεμοι δηλώνουν οι δήμαρχοι μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο μειώνεται το τέλος παρεπιδημούντων από 2 σε 0,5%, με αποτέλεσμα κυρίως οι τουριστικοί δήμοι να έχουν συνολικές απώλειες που φτάνουν τα 350 εκ. ευρώ.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες του υπουργείου Εσωτερικών να επιστραφεί με άλλο τρόπο μέρος των απωλειών στους δήμους έχουν προσκρούσει στην αδυναμία εξέυρεσης κονδυλίων από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Τους δημάρχους πάντως εξόργισαν οι δηλώσεις του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλου την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση πήρε από την τοπική αυτοδιοίκηση το 1,5% του τέλους παρεπιδημούντων, αλλά της αποδίδει όλα τα τέλη κυκλοφορίας προκειμένου να καλύψει αυτήν τη μείωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΚΕΔΚΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ..........

«δημαγωγίες» και «επικοινωνία τρικ» του υπουργού και διευκρινίζει ότι "η απόδοση του 90% των τελών κυκλοφορίας στους δήμους από φέτος, που σημαίνει 420 εκ. ευρώ παραπάνω από ότι έπαιρνε μέχρι τώρα η αυτοδιοίκηση, προορίζονται να καλύψουν το κόστος όλων των μέχρι σήμερα μεταφερθεισών κρατικών αρμοδιοτήτων στους δήμους, όπως ρητά ο νόμος προβλέπει. Δηλαδή το κόστος της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών υπηρεσιών, της συντήρησης των σχολείων, της συντήρησης των δρόμων, της λειτουργίας των αθλητικών κέντρων, της πολιτικής προστασίας καθώς και όλες τις δαπάνες μισθοδοσίας των 10.000 περίπου υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με βάσει το Π.Δ. 164!!!"

Να ανακληθεί η διάταξη

Παράλληλα απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να ανακαλέσει τη διάταξη και να ξεκινήσει διάλογο ουσίας με την αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και στον τομέα του τουρισμού, σε μια ισότιμη βάση.

Σημειωτέον ότι όπως αναφέρουν οι δήμαρχοι ακόμη και με την απόδοση του 90% των τελών κυκλοφορίας, το οικονομικό έλλειμμα για την κάλυψη όλων αυτών των κρατικών αρμοδιοτήτων είναι της τάξης των 320 εκ. ευρώ, και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος και πότε θα το καλύψει.

« Άρα πριν ο κ. υπουργός επιδοθεί σε εύκολες δημαγωγίες και επικοινωνιακά τρυκ και αν θέλουμε ως χώρα να απαντήσουμε με αξιοπιστία στην οικονομική κρίση και όχι να ρίχνουμε τα βάρη των συνεπειών της στην πλάτη των μη εχόντων - εν προκειμένω των δήμων - καλό θα είναι να φροντίζουμε να βρίσκουμε και αξιόπιστα επιχειρήματα. Διαφορετικά αυτά καταντούν έωλα και διάτρητα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «το δεύτερο που θα πρέπει να έχει υπόψη του ο υπουργός Κ. Μαρκόπουλος, που αποδέχεται ως θέσφατα τα ψευδή επιχειρήματα της συντεχνίας των ξενοδόχων, είναι το γεγονός ότι, το τέλος παρεπιδημούντων οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το εισπράττουν από τους πελάτες τους και το αποδίδουν στους δήμους για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού, αναπλάσεων, έργων τουριστικής υποδομής κ.λπ., που παρέχουν οι δήμοι. Άρα οι ξενοδόχοι δεν πληρώνουν από το ταμείο τους ούτε ένα ευρώ.

Αν λοιπόν, θεωρούμε ότι λόγω της κρίσης δεν χρειάζεται να διατηρούμε φωτισμό ή υπηρεσίες καθαριότητας στις τουριστικές περιοχές και άρα να υποβαθμίσουμε τις τουριστικές υπηρεσίες της χώρας, τότε να βγούμε και να το πούμε ευθέως. Πάντως η αυτοδιοίκηση τέτοιου είδους δαπάνες σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να καλύψει».

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ψήφιση μιας τέτοιας ρύθμισης "τινάζει στον αέρα τους ήδη εγκεκριμένους προϋπολογισμούς των δήμων και ιδιαίτερα των τουριστικών, τα έσοδα των οποίων θα υποστούν μείωση που κυμαίνεται από δήμο σε δήμο από 15% έως 60% και που σε πραγματικούς αριθμούς μεταφράζεται σε πόρους άνω των 350 εκ. ευρώ».

Στη Βουλή η ρύθμιση

Στο μεταξύ, κατατέθηκε την Παρασκευή στη βουλή το σχέδιο νόμου με τη μείωση του ΕΤΑΚ για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και του τέλους παρεπιδημούντων του 2% που πληρώνουν στους ΟΤΑ οι επιχειρήσεις αυτές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη μείωση στο 0,5% του τέλους παρεπιδημούντων το οποίο αποτελεί σημείο τριβής στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης είχε προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία της ΚΕΔΚΕ εάν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της, κάνοντας λόγο για «αναξιοπιστία» και «πραξικόπημα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς την Παρασκευή για τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων τόνισε ότι οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού είναι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και θα υλοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν δεσμευθεί αρχικώς για πάγωμα της μείωσης αν δεν βρεθεί τρόπος ισάξιας αναπλήρωσης του τέλους παρεπιδημούντων από άλλον πόρο.

Επιπλέον, σε ερώτηση για το εάν η δημόσια διένεξη της ΚΕΔΚΕ με την κυβέρνηση θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «όλα γίνονται και θα γίνουν πράξη».

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Βροχές, καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και χιόνι σε πολλές περιοχές της χώρας είναι το σκηνικό των επόμενων ημερών.
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή 22/02 με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία και σταδιακά σε Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική στέρεα (υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα), Εύβοια (πάνω από τα 250 μέτρα) και Πελοπόννησο (πάνω από τα 400 μέτρα).
Ύφεση αναμένεται από το πρωί της Δευτέρας 23/02/2009 στη βόρεια Ελλάδα και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ειδικότερα για την Αττική χιονόστρωση αναμένεται στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια.

Ήδη, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από .......

τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα, εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και σημεία που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου.
Για τους παραπάνω λόγους, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.
Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.