Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΡΩΜΑΝΟΥ - ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ Θα τελειώσει άνοιξη του 2010

«Πολύ καλά προχωράει το έργο της κατασκευής του νέου δρόμου Ρωμανού - Γαργαλιάνων, αν και για την ολοκλήρωσή του μπορεί να χρειαστούν κάποιοι μήνες παράταση.

Αντί να τελειώσει στα τέλη του 2009, που είναι η συμβατική του προθεσμία, πιθανότατα θα τελειώσει την άνοιξη του 2010.
Αυτό επεσήμανε στην “Ε” ο Πολυχρόνης Παπαϊωάννου, επιβλέπων μηχανικός από τη ΔΕΚΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Προχωράει πολύ καλά το έργο.
Προβλήματα δεν υπάρχουν», μας είπε και σημείωσε: «Είχαμε κάποιο πρόβλημα με ΑΠΕ που αντιμετωπίστηκε σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Αγγελόπουλο.
Τα προβλήματα των απαλλοτριώσεων είναι πλέον πολύ λίγα.
Το θέμα έχει πάρει το δρόμο του για καθορισμό τιμής μονάδας από το .......

δικαστήριο.
Δείχνει ενδιαφέρον και κάνει καλή δουλειά το αρμόδιο δικαστικό γραφείο της Καλαμάτας».

Πηγή: Ελευθερία

Ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και καλές τιμές για τα καρπούζια

Με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και καλές τιμές ξεκίνησε και συνεχίζεται η συγκομιδή των καρπουζιών από τις υπαίθριες καλλιέργειες της Τριφυλίας.
Μπορεί ακόμη να είμαστε στην αρχή και να μην έχει εντατικοποιηθεί η συγκομιδή, όμως φαίνεται να διαμορφώνεται μια καλή χρονιά για το προϊόν τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις τιμές - οι αποδόσεις φαίνεται να είναι μειωμένες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Καθώς όμως το καρπούζι είναι ένα προϊόν που συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, κυρίως στις αγορές που προωθείται, οι παραγωγοί δεν μπορούν ακόμη να εκτιμήσουν πώς θα εξελιχθεί όλη η περίοδος της συγκομιδής η οποία θα εντατικοποιηθεί από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Χαρακτηριστικό και μάλλον θετικό, όπως είπαν, είναι το γεγονός ότι τα καρπούζια βγαίνουν σταδιακά και έτσι δεν προλαβαίνει να φορτωθεί η αγορά, από την πλευρά της οποίας υπάρχει ζήτηση που κρατά τις τιμές στα επίπεδα των 45 λεπτών το κιλό.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως μας .......

ενημέρωσε ο γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν συγκομιστεί 3.500 τόννοι καρπουζιού από τους οποίους οι 2.500 περίπου είχαν κατευθυνθεί σε αγορές του εξωτερικού και οι 1.000 περίπου στην εγχώρια αγορά.
Η ποιότητα των καρπουζιών είναι πολύ καλή παρά τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί με τις βροχές και οδήγησαν σε μια μείωση της παραγωγής, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, της τάξεως του 10-20%.

Επισήμανε επίσης ότι καθώς βρισκόμαστε στην περίοδο της συγκομιδής οι παραγωγοί θα πρέπει να προσέχουν στην άρδευση και την θρέψη των καρπουζιών.
Τέλος υπογράμμισε ότι στα καρπούζια γίνεται πιστοποίηση, μέσα από την οποία εξασφαλίζεται η ποιότητα του προϊόντος.
Καθώς η συγκομιδή είναι στην αρχή, λίγοι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει και μαζεύουν καρπούζια και αυτά από πρώιμες ποικιλίες όπως είναι αυτή των “Γκρίσμπυ”.
Συναντήσαμε μερικούς στην περιοχή του Αγρίλη Φιλιατρών οι οποίοι μας μίλησαν για την φετινή εξέλιξη της συγκομιδής.

Ο Κυριάκος Λατάνης τόνισε: «Ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα με τα “Γκρίσμπυ”: Οι τιμές είναι καλές προς το παρόν. Και οι αποδόσεις είναι καλές θα έλεγα, αυτό εξαρτάται αν έχεις δίχτυα και πώς καλλιεργείς το προϊόν.
Η χρονιά ξεκίνησε κακά αλλά είναι νωρίς ακόμη, δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα εξελιχθεί.
Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και μετά θα αρχίσει συστητατικά η συγκομιδή του καρπουζιού. Οι τιμές είναι αρκετά καλές, παίζουν από 45 - 50 λεπτά ανάλογα με τα καρπούζια. Γενικά φαίνεται να είναι μια καλή χρονιά. Υπάρχει και καλή ποιότητα οπότε θα δούμε τι θα γίνει».


Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος σημείωσε: «Η χρονιά καλά ξεκίνησε σε ό,τι αφορά την ζήτηση και τις τιμές, μόνο οι αποδόσεις δεν είναι υψηλές όπως αλλά χρόνια και αυτό λόγω του καιρού που είχαμε κατά την διάρκεια της καλλιέργειας.
Οι τιμές όμως είναι αρκετά καλές και αυτές θα μας βοηθήσουν να ανεβάσουμε κάπως το τζίρο μας.
Εχουν ξεκινήσει με 50 λεπτά και τώρα είμαστε στα 40-45, ίσως και λίγο παραπάνω εξαρτάται τα καρπούζια και πού πηγαίνουν καθώς η εσωτερική αγορά πληρώνει λίγο πιο ακριβά απ’ ό,τι η εξαγωγή. Βέβαια ακόμη είμαστε στην αρχή, στις πρώιμες ποικιλίες. Από τα μέσα της εβδομάδας και μετά θα εντατικοποιηθεί η συγκομιδή. Φαίνεται να είναι μια καλή χρονιά αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ακόμη και από το να πληρωθούν τελικά οι παραγωγοί».

Ο Παναγιώτης Γώγος συμπλήρωσε: «Η χρονιά μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει ικανοποιητικά όσον αφορά τις τιμές, ενώ οι αποδόσεις είναι πεσμένες σε σχέση με πέρυσι σε ένα επίπεδο 20-30% λόγω του καιρού.
Αυτή τη στιγμή τελειώνουν οι πρώιμες ποικιλίες που είναι τα “Γκρίσμπυ” και από Πέμπτη και Παρασκευή πιστεύουμε να ξεκινήσουμε στις άλλες ποικιλίες που είναι τα “όμπλα” και οι “μπουκάλες”. Πιστεύω να συνεχιστεί έτσι η χρονιά σε ό,τι αφορά την ζήτηση και τις τιμές, καθώς τα καρπούζια είναι ελλειπτικά - δεν υπάρχουν δηλαδή αποδόσεις αλλά βοηθά και ο καιρός με τις ζέστες που κάνει στις αγορές που πάνε.
Υπάρχει ζήτηση και στην εξαγωγή αλλά και στην εσωτερική αγορά η οποία πήρε περισσότερα καρπούζια σε σχέση με άλλες χρονιές και αυτό λόγω ζέστης».

Πηγή: Ελευθερία

Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων

Επιχορήγηση 65% θα προσφέρει το πρόγραμμα για την ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.
Προχθές προδημοσιεύτηκε η προκήρυξη του υπουργείου Οικονομίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Πελοποννήσου.
Η ημερομηνία έναρξης και λήξης υποβολής των επενδυτικών προτάσεων θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι παρεχόμενες ενισχύσεις αφορούν την μεταποίηση, τον τουρισμό, το εμπόριο και τις Υπηρεσίες.
Το πρόγραμμα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τουλάχιστον ........

2 δωδεκάμηνες χρήσεις, απασχολούν από 0 έως 50 άτομα και ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών της τελευταίας τριετίας τους κυμαίνεται:

1. Μεταποίηση: από 50.000 μέχρι 10.000.000 ευρώ
2. Τουρισμός: από 30.000 μέχρι 10.000.000 ευρώ
3. Εμπόριο και Υπηρεσίες: από 30.000 μέχρι 10.000.000 ευρώ

Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 65% για την περιφέρεια Πελοποννήσου και με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό που κυμαίνεται ανάλογα με τον κλάδο.

Συγκεκριμένα:
Για τη Μεταποίηση: από 50.000 έως 300.000 ευρώ
Για τον Τουρισμό: από 30.000 έως 250.000 ευρώ
Για το Εμπόριο: από 20.000 έως 200.000 ευρώ
Για τις Υπηρεσίες: από 20.000 έως 200.000 ευρώ

Η δημιουργία και - για πρώτη φορά - η αποπεράτωση κτηριακών εγκαταστάσεων θα περιλαμβάνονται στις επιλέξιμες δαπάνες σε ποσοστό έως 50% της συνολικής επένδυσης, για τις θεματικές ενότητες της Μεταποίησης, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.
Οι δαπάνες για τα κτηριακά μπορούν να καλύπτουν το σύνολο της επένδυσης στον τομέα του Τουρισμού (π.χ. καταλύματα).
Η διάρκεια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου ορίζεται σε 12 μήνες για τους τομείς του Εμπορίου και των Υπηρεσιών και σε 18 μήνες για τη Μεταποίηση και τον Τουρισμό, ενώ θα δίδεται η δυνατότητα δίμηνης ή τετράμηνης παράτασης.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 1 δισ. 50 εκατ. ευρώ (1,050 δισ.). Ειδικότερα, από 250 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για κάθε μια από τις ενότητες της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών και 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις εταιρίες φραντσάιζ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες:
α) στο Υπουργείο Οικονομίας (τηλ. 210 3742071-076-082-083-086),
β) στο δικτυακό τόπο www.espa.gr και
γ) στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας (τηλ. 27210 62200, 62612, 63548).

Πηγή: Ελευθερία

Αβέβαιο το μέλλον των επιδοτήσεων

Μια πρόγευση για τις μάχες που θα ακολουθήσουν σχετικά με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις αλλαγές στο σύστημα επιδοτήσεων, αποτελεί το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνέρχεται από χθες στο Μπρνο της Τσεχίας.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Τι μέλλει γενέσθαι για τις άμεσες ενισχύσεις μετά το 2013”, οι υπουργοί αναμένεται να κάνουν μια πρώτη τοποθέτηση γύρω από τα καυτά ζητήματα που θέτει η τσέχικη προεδρία με βάση και τη συζήτηση για το λεγόμενο “έλεγχο υγείας” της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Το σοβαρότερο πρόβλημα που τίθεται επί τάπητος, έχει να κάνει με την αλλαγή του μοντέλου των επιδοτήσεων.
Η κυρίαρχη θέση είναι ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθεί το σημερινό σύστημα που .......

στηρίχτηκε σε δεδομένα της παραγωγής προηγούμενων δεκαετιών και οι επιδοτήσεις να δίνονται ανά στρέμμα επιλέξιμης έκτασης ανάλογα με την περιφέρεια.
Αυτό θα σημάνει μεγάλες εισοδηματικές ανακατατάξεις, γεγονός που κάνει εξαιρετικά επιφυλακτική την ΠΑΣΕΓΕΣ ενώ το υπουργείο κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Ενα δεύτερο ζήτημα που προβληματίζει χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες παίρνουν τις περισσότερες κατά μέσο όρο ενισχύσεις, είναι η δηλωμένη πρόθεση των περισσότερων κρατών- μελών να μεταφερθούν χρήματα από τις επιδοτήσεις για την ενίσχυση έργων ανάπτυξης της υπαίθρου.
Γεγονός που θα έχει σοβαρή επίπτωση στο εισόδημα των παραγωγών, η έκταση της οποίας θα εξαρτηθεί από τον όγκο των χρηματοδοτήσεων που θα μεταφερθούν από τις... τσέπες των παραγωγών στη χρηματοδότηση έργων και πρωτοβουλιών στην ύπαιθρο.
Μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές οι υπουργοί Γεωργίας ανοίγουν τη συζήτηση για το μέλλον των επιδοτήσεων, αλλά στην Ελλάδα κόμματα και πολιτικοί ασχολούνται με δημοσκοπήσεις, παπαγαλάκια και... βαρβάρους.

Διαζύγιο Εράνης - Σταύρου Αντωνόπουλου

Παρελθόν αποτελεί από σήμερα το πρωί για την ομάδα της Εράνης ο Φιλιατρινός τεχνικός Σταύρος Αντωνόπουλος.
Αυτό έγινε γνωστό πριν από λίγα λεπτά με ανακοίνωση που εξεδόθη από την ομάδα κάνοντας λόγο για διάσταση απόψεων που υπήρξε μετά από συνομιλίες του προέδρου βαγγέλη Σταθόπουλου με τον Φιλιατρινό τεχνικό.

Η λιτή ανακοίνωση που εξεδόθη από την διοίκηση των Κυπελλούχων Μεσσηνίας, αναφέρει ότι μετά από ένα χρόνο πετυχημένης συνεργασίας, οι δύο πλευρές μετά από συζήτηση και διάσταση απόψεων, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν μαζί στην νέα ποδοσφαιρική χρονιά.
Το Δ.Σ. της Εράνης ευχαριστεί τον Κο Αντωνόπουλο και του εύχεται ...........

καλή συνέχεια.

Ωστόσο, χθές το βράδυ συγκλήθηκε Διοικητικό συμβούλιο της ομάδας στο οποίο πραγματοποιήθηκε οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, για την χρονιά και αναλύθηκαν κάποια επιμέρους θέματα που είχαν να κάνουν με την λειτουργία της ομάδας.

Όπως ανακοινώθηκε ανακοινώνεται στο Νέο Δ.Σ. θα προστεθούν ακόμα 3-4 νέα μέλη που θα βοηθήσουν στην προσπάθεια καλύτερης λειτουργίας της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός κάνει τρελό party και οι γάβροι απλά παίρνουν μάτι.

ImageHost.org ImageHost.org


Απόψε οι γάβροι είναι στεναχωρημένοι από την απώλεια του πρωταθλήματος στο basket από το παντοτινό αφεντικό του.

Τι μπορεί να λένε απόψε μεταξύ τους??????????

Δείτε τι λένε....



ImageHost.org


Αιώνια πιστός με τους τίτλους ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στον τέταρτο τελικό της σειράς των πλέι οφ τον Ολυμπιακό με 94-81, έκανε το 3-1 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Μετά το Κύπελλο Ελλάδος και το Ευρωπαϊκό, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε και το πρωτάθλημα και έκανε το δεύτερο «Triple Crown» της ιστορίας της. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Ντρου Νίκολας, Βασίλης Σπανούλης και Μάικ Μπατίστ. Κρυφό χαρτί ο Νίκος Χατζηβρέττας. Από τον Ολυμπιακό, ο μόνος που προσπάθησε για την ανατροπή ήταν ο Λιν Γκριρ.

Ισορροπία στο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς έχοντας τον ίδιο ακριβώς προσανατολισμό που είχε και ......

στο δεύτερο παιχνίδι. Αυτός ήταν η μπάλα να περνάει μέσα στη ρακέτα και συγκεκριμένα στον Γιώργο Πρίντεζη. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχοντας καλή κυκλοφορία και εκμεταλλευόμενος το «ζεστό» χέρι του Ντρου Νίκολας, κατάφερε να προηγείται στο πεντάλεπτο με 14-13. Η είσοδος του Σοφοκλή Σχορτσανίτη έκλεισε την άμυνα των «ερυθρολεύκων» με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να δυσκολεύεται να βρει λύσεις κοντά στο καλάθι.

Η είσοδος του Σχορτσανίτη και το ξέσπασμα του Τσαρτσαρή

Ο Έλληνας σέντερ έκανε καλή δουλειά και στην επίθεση. Έτσι, οι «πράσινοι» έκλειναν μέσα στην ρακέτα και ο Ολυμπιακός έβρισκε ελεύθερα σουτ. Δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 23-19, αλλά πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Κώστα Τσαρτσαρή τους έδωσαν προβάδισμα με 28-22 για να τελειώσει η πρώτη περίοδος με δύο βολές του Τζος Τσίλντρες 28-24.

Η μέγιστη διαφορά για τους γηπεδούχους

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπήκαν πιο δυνατά στη δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα να στείλουν τη διαφορά και πάλι στη μέγιστη τιμή της (+6) στο 33-27, εφτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ένα λεπτό αργότερα το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι έπειτα από εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα του Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός έφτασε γρήγορα τους εννιά πόντους και ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (35-27). Ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίδοτο για τον Αμερικανό σέντερ του «τριφυλλιού». Μπορούσης και Βούισιτς έχασαν όλες τις μάχες, κυρίως γιατί ο Μπατίστ έπαιζε πιο ψυχωμένα και έμπαινε δυνατά σε όλες τις φάσεις.

Το «πράσινο» πικ εν ρολ και ο «καυτός» Χαλπερίν

Ο Παναθηναϊκός αν και έπαιζε πάλι εκπληκτικά το πικ εν ρολ (κυρίως με Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους), ήταν νευρικός και δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις. Από την άλλη μεριά, ο Γιοτάμ Χαλπερίν έκανε το πρώτο του καλό ματς στους τελικούς και κρατούσε την ομάδα του κοντά στο σκορ. Πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πίσω με έξι πόντους (37-31).

Η νέα είσοδος του «Σόφο» και το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Η είσοδος του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο παρκέ, επέφερε στον Ολυμπιακό και πάλι πάρα πολλά οφέλη. Ο 24χρονος σέντερ φόρτωσε με φάουλ τον Νίκολα Πέκοβιτς (4), ενώ «σκέπασε» και το καλάθι της ομάδας του με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά οι Πειραιώτες (40-42) με επιμέρους σκορ 11-3, δύο λεπτά πριν από το ημίχρονο.

Το σερί πριν το ημίχρονο

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μόλις η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ, ώθησε τους παίκτες του Ομπράντοβιτς σε σερί 7-0 για το 47-42. Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να μειώνει σε 47-44.

Άρχισε να το πιστεύει ο Ολυμπιακός αλλά…

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ξεκίνησε εντυπωσιακά το δεύτερο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» με σερί 7-0, πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο ματς με τέσσερις πόντους (47-51), αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και απάντησε με σερί 11-0, για να περάσει μπροστά με 58-51, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το σερί των «πρασίνων» διεκόπη με βολές του Πρίντεζη αλλά ο Φώτσης με τρίποντο μεγάλωσε το επιμέρους σκορ της ομάδας του σε 14-2 για το 61-53. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε αποφασισμένο να «τελειώσει» το παιχνίδι και με κάρφωμα του Μάικ Μπατίστ έστειλε τη διαφορά στο +10 (67-57). Με σερί 5-0, όμως, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 67-62, με το τρίποντο του Λιν Γκριρ από το κέντρο του γηπέδου να είναι, όμως, εκτός χρόνου και οι διαιτητές κακώς να το μετρούν.

Το κρυφό χαρτί «Νίκος Χατζηβρέττας» και ο άμυαλος Τεόντοσιτς

Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ξεκίνημα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με τρίποντο και φάουλ του Χατζηβρέττα, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 71-62 και λίγο αργότερα με 75-62 έπειτα από ανόητο αντιαθλητικό φάουλ που έκανε ο Μίλος Τεόντοσιτς, όταν και πήγε να κλοτσήσει τον Βασίλη Σπανούλη.

«Σόου Ντρου»

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει πλέον ρυθμό και με τον Ντρου Νίκολας να έχει πάρει «φωτιά» εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 πόντους (82-67), έξι λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που είχε να κάνει στα λεπτά που απέμεναν, ήταν να διατηρεί τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και να μην δώσει στον Ολυμπιακό να πιστέψει στην ανατροπή. Ο μόνος παίκτης που έδειχνε πως πραγματικά πίστευε στην ανατροπή ήταν ο Λιν Γκριρ. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους 10 (87-77), τρία λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού αλλά έχασαν τρεις ευκαιρίες για να μειώσει και άλλο τη διαφορά, ο Σπανούλης με λέι απ έστειλε τη διαφορά στους 12 (89-77) και ουσιαστικά εκεί όλα τελειώσαν και ένα ακόμη πρωτάθλημα βάφτηκε «πράσινο».

Δεκάλεπτα: 28-24, 47-44. 67-62

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 17, Περπέρογλου, Μπατίστ 11, Φώτσης 13, Νίκολας 17, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 10, Πέκοβιτς 8, Γιασικεβίτσιους 2.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς, Πελεκάνος, Τσίλντρες 10, Βούισιτς 4, Μπουρούσης 4, Χαλπερίν 8, Γκριρ 21, Σχορτσανίτης 4, Πρίντεζης 6, Έρτσεγκ 15, Τεόντοσιτς 7.