Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Απάντηση του Παναθηναϊκού στην ΠΑΕ ΑΕΚ και νέα πρόσκληση

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Παναθηναϊκός, με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία θα κατέβει στο ντέρμπι χωρίς διοικητική εκπροσώπηση, επειδή, οι «πράσινοι» δεν τήρησαν τη συμφωνία που είχαν οι δυο πλευρές από τον πρώτο γύρο, όπως λένε οι «κιτρινόμαυροι» και δεν τους έδωσαν την κεντρική σουίτα στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» από την πλευράς τους εξέδωσαν δική τους ανακοίνωση, με την οποία παίρνουν θέση στο θέμα και εξηγούν τι ακριβώς έχει συμβεί. Παράλληλα, καλούν τους ανθρώπους της ΑΕΚ να δώσουν το παρών στο Ολυμπιακό Στάδιο την Κυριακή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:.......

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ να μην εκπροσωπηθεί από μέλη της διοίκησής της στο μεθαυριανό αγώνα μεταξύ των ομάδων μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χώρο φιλοξενίας των εκπροσώπων της διοίκησής της που της παραχωρήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Προσφέραμε στην ΠΑΕ ΑΕΚ τη σουίτα στη θύρα 29 που βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από τη σουίτα που χρησιμοποιεί το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Εξηγήσαμε στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ότι αυτό γίνεται διότι, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που είναι πιθανό να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, η σουίτα που ζητά θα χρησιμοποιηθεί από τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Η σουίτα στη θύρα 29 είναι εφάμιλλη με τη σουίτα που μας ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ και παρέχει όλες τις ανέσεις ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στο Δ.Σ. της.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία άκαιρη λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και προσκαλούμε για άλλη μια φορά το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ να παραβρεθεί στο μεταξύ μας αγώνα».

Απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια σε ερώτηση Νάντιας για τα προβλήματα στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΣΕ Κυπαρισσίας

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων της Κυπαρισσίας και δημοσιεύματα του τύπου, είχε καταθέσει ερώτηση στις 05/01/10, όπου έθετε τον προβληματισμό της για την εγκατάσταση ΡΟΜΑ στον εγκαταλελειμένο σταθμό του ΟΣΕ Κυπαρισσίας. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας ότι το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας έχει επιχειρήσει τουλάχιστον 4 φορές, κατά το παρελθόν, να απομακρύνει τους εγκατεστημένους στο σημείο ΡΟΜΑ και κατάφερε να περιορίσει σε ικανοποιητικό βαθμό την παρουσία τους.
Στη συνέχεια, σημείωσε ότι από τα ........

μέσα Οκτωβρίου ο χώρος επανακαταλήφθηκε από 150-200 ΡΟΜΑ.

Ωστόσο, στις 19/11/09 είχε προγραμματισθεί από τον ΟΣΕ η απομάκρυνση των βαγονιών που, όπως αναφέρεται, για άγνωστους λόγους ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ καμία ενέργεια δεν έχει εκδηλωθεί ξανά από τότε. Επιπλέον, αναφέρεται ότι στα πλαίσια των εποχούμενων περιπολιών του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, στο χώρο αυτό έχουν συλληφθεί δύο άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες που είχαν κλαπεί από την πόλη της Κυπαρισσίας κ.α. Ο κ. Βούγιας, ακόμη, ενημέρωσε στην απάντησή του την κ. Γιαννακοπούλου, ότι ουδέποτε διαπιστώθηκε πιθανή λειτουργία οίκου ανοχής στο σημείο. Τέλος, ο Υφυπουργός Προστασία του Πολίτη, επισήμανε, ότι έχουν δοθεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής πρόσθετες εντολές και οδηγίες για περαιτέρω δραστηριοποίηση του προσωπικού και την λήψη των αναγκαίων πρόσθετων μέτρων.

Κόβουν την πίτα τους στη Νέδα.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους θα κόψουν στον Αγροτουριστικό Αγροβιοτεχνικό Συνεταιρισμό Κυπαρισσίας "Η ΝΕΔΑ" το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο "KYPARISSIA BEACH" στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Είστε όλοι καλεσμένοι.




Πολιτικές για την Εισφοροδιαφυγή από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Όπως προκύπτει από πολυάριθμες αναλύσεις φορέων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, η εισφοροδιαφυγή, είτε ως συνέπεια της παράνομης απασχόλησης, είτε ως αυτόνομο φαινόμενο, είναι αποτέλεσμα διαρθρωτικών στρεβλώσεων στην αγορά εργασίας. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε προσπάθεια καταπολέμησης της θα ήταν μάταιη, αν δεν συνοδεύεται από συντονισμένα μέτρα αντιμετώπισης αυτών των στρεβλώσεων.

Παράλληλα, η ενδεδειγμένη πολιτική απέναντι στην αδήλωτη απασχόληση δεν είναι εύκολο να περιγραφεί και να εφαρμοσθεί, αφού απαιτείται να εκτιμηθεί και συνυπολογισθεί το όποιο κοινωνικό, οικονομικό και, βέβαια, πολιτικό κόστος.
Ωστόσο, το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αποφάσεων .......

για την βελτίωση των δημοσιονομικών συνθηκών της χώρας μας είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία για τις δομικές αλλαγές που απαιτούνται για την εξυγίανση και την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις που θα παρθούν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία τις οικογενειακές επιχειρήσεις και γενικά τις ΜμΕ. Γιατί σ’ αυτές τις επιχειρήσεις το κόστος των εισφορών είναι εξοντωτικό και σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για το ύψος των εισπράξεων της επόμενης περιόδου υποχρεώνονται να καταφεύγουν σε τακτικές παράκαμψης του θεσμικού πλαισίου εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θεωρεί ότι τα μέτρα και οι πολιτικές για τη μείωση της εισφοροδιαφυγής απαιτούν τα εξής:

Δίκαιο Φορολογικό σύστημα

Το άδικο φορολογικό σύστημα που επιβαρύνει δυσανάλογα τη μισθωτή εργασία για την εξασφάλιση των άμεσων φόρων, καλλιεργεί ένα κλίμα αποδοχής και ανεκτικότητας απέναντι σε κάθε παράκαμψη του θεσμικού πλαισίου, αφ' ενός μεν ενθαρρύνοντας την απόκρυψη, κατά το δυνατόν, μέρους των πραγματικών εσόδων και αφ' ετέρου ευνοώντας την ανάπτυξη της δευτερεύουσας αγοράς εργασίας. Είναι γνωστό εξ’ άλλου ότι όσο αυξάνει η διαφορά μεταξύ μεικτών και καθαρών αποδοχών, τόσο ενισχύονται τα κίνητρα προσφυγής στην αδήλωτη απασχόληση. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι όσο αυξάνουν οι φορολογικοί συντελεστές τόσο αυξάνει και η πιθανότητα απόκρυψης εισοδήματος. Προς αυτή, λοιπόν, την κατεύθυνση θα ήταν σκόπιμο το νέο φορολογικό σύστημα να προσανατολιστεί στη δικαιότερη φορολογική αντιμετώπιση και τη βελτίωση των κινήτρων για εργασία.

Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος

Τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα εισφορών για την κοινωνική ασφάλιση σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικής ανταποδοτικότητας μεταξύ εισφορών και παροχών αποτελούν σημαντικό αντικίνητρο ασφαλιστικής πειθαρχίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ύψος των εισφορών και η συνολική επιβάρυνση στο λειτουργικό κόστος εργασίας των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων υπερβαίνει το 50% του κόστους μισθοδοσίας.
Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με όσα αναφέρθηκαν, θα επιτευχθεί σταδιακά η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο σύστημα κοινοτικής ασφάλισης με στόχο την ενίσχυση της ασφαλιστικής πειθαρχίας και την μείωση της εισφοροδιαφυγής. Σε κάθε περίπτωση, στο νέο ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε να υποχρεώνονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις να μην ασκούν «κοινωνική πολιτική» εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.
Διαδικασία ελέγχου των επιχειρήσεων
Ο ανασχεδιασμός της διαδικασίας ελέγχου των επιχειρήσεων, η απλοποίηση των διαδικασιών και η εξοικονόμηση χρόνου με την εφαρμογή ενός «Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος», η άρτια στελέχωση των υπηρεσιών ελέγχου και η σωστή λειτουργία τους αποτελούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε σημαντικό τμήμα της εισφοροδιαφυγής, όχι μόνο να εντοπισθεί αλλά και να αποτραπεί λόγω της θετικής επίδρασης των παραπάνω μέτρων.

Ενίσχυση της απασχόλησης

Τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, πέρα των κοινωνικών και οικονομικών προεκτάσεων τους, σχετίζονται θετικά με την παράνομη απασχόληση και την παραοικονομία. Ως εκ τούτου, η εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης της απασχόλησης θα μπορούσε κατ’ αρχήν να συμβάλλει στον περιορισμό των θεσμικών καταστρατηγήσεων στην αγορά εργασίας.
Εντούτοις, από την εμπειρία μέχρι σήμερα φαίνεται ότι η αύξηση των επίσημων θέσεων εργασίας δεν συνάδει πάντα με τη συρρίκνωση της δευτερεύουσας αγοράς. Καθοριστικής σημασίας είναι σειρά παραγόντων όπως η εσωτερική διάρθρωση και τα χαρακτηριστικά του κλάδου οικονομικής δραστηριότητας στον οποίο δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Γνώμη μας είναι ότι οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα πρέπει να έχουν επιλεγεί βάσει συγκεκριμένων μελετών και διαπιστώσεων σχετικά με τις επιπτώσεις της αύξησης των απασχολουμένων στο σύνολο της οικονομικής (και, κυρίως, της μακροοικονομικής) δραστηριότητας του κάθε κλάδου.
Μεταναστευτική πολιτική – απάντηση για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος
Ο περιορισμένος αριθμός αδειών εργασίας, οι αυστηροί όροι χορήγησης της ελληνικής υπηκοότητας σε ξένους, η μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή της διαδικασίας νομιμοποίησης των μεταναστών αποτελούν τις κυριότερες ενδείξεις της εξαιρετικά περιοριστικής μεταναστευτικής πολιτικής που για χρόνια εφαρμοζόταν στη χώρα μας. Η μαζική εισροή μεταναστών τα τελευταία χρόνια καθιστά επιτακτική την αναπροσαρμογή της ακολουθούμενης πολιτικής στα νέα δεδομένα.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος ελέγχου του αριθμού και της δραστηριότητας των μεταναστών εφαρμόζεται μέσα από τη θέσπιση σαφούς νομικού πλαισίου και την εφαρμογή συντονισμένης μεταναστευτικής πολιτικής. Η εξασφάλιση της Κάρτας Προσωρινής Αδείας Παραμονής, αν και απολύτως απαραίτητη, δεν αποτελεί πανάκεια για το πρόβλημα της παράνομης απασχόλησης των μεταναστών, επειδή η νομιμοποίηση ενδεχόμενα να μειώσει τη ζήτηση εργασίας από μετανάστες λόγω αυξημένου κόστους και να ελαττώσει τα πλεονεκτήματα πάνω στα οποία στηρίζεται μεγάλο μέρος της ζήτησης για εργασία ξένων, αλλά και της κοινωνικής ανοχής προς αυτούς.

Αυτό μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι, παράλληλα με την νομιμοποίηση των μεταναστών και την συνεπακόλουθη αύξηση της προσφοράς νόμιμης εργασίας, τα μέτρα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνδυαστούν με αυστηρούς ελέγχους, για να περιοριστεί ουσιαστικά η προσφορά της παράνομης εργασίας. Μια άλλη σημαντική διάσταση για την απασχόληση μεγάλου αριθμού νομίμων μεταναστών με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις είναι η επιτάχυνση του ρυθμού εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική και πολυεθνική, κάτι που απαιτεί εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς από πλευράς πολιτείας προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα.

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Απόψε η εντυπωσιακότερη πανσέληνος της χρονιάς

Το μεγαλύτερο και λαμπρότερο φεγγάρι του 2010 μπορείτε να απολαύσετε απόψε στον ουρανό.

Η πανσέληνος θα είναι 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη από άλλους μήνες. Κι αυτό γιατί το φεγγάρι θα βρίσκεται στο περίγειό του, δηλαδή στο κοντινότερο στη Γη σημείο.

Η καλύτερη ώρα για να δείτε την πανσέληνο είναι γύρω στις 17:45, δηλαδή κοντά στη δύση του ηλίου, όταν θα βρίσκεται στον ανατολικό ορίζοντα και θα φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη και ακόμα πιο κοντά στη Γη.

Αλλά εκτός από τη μεγαλοπρεπή πανσέληνο, .........

απόψε ένα ακόμα ουράνιο γεγονός συναρπάζει τους φίλους της αστρονομίας.
Ο Άρης θα περάσει τη νύχτα «χέρι-χέρι» με το φεγγάρι. Κι όποιος ρίξει το βλέμμα του ή το τηλεσκόπιό του το βράδυ στον ουρανό, θα δει τον Κόκκινο Πλανήτη να διασχίζει το σύμπαν δίπλα στη σελήνη.

Επιπλέον, δεν πρόκειται να ξαναδείτε τον Άρη τόσο μεγάλο μέχρι το 2014.

Δείτε εδώ με λεπτομέρειες τους αποψινούς χάρτες του ουρανού.

Διαμαντοπούλου: Δυο εκπαιδευτικοί που αποτελούν πρότυπα καινοτομίας, δουλειάς και δημιουργικής παραγωγής

UPDATE [ Video ]

Σε δύο εκπαιδευτικούς πρότυπα από την Θεσσαλονίκη, στην Φιλόλογο κυρία Προκοπίου και στον Φυσικό κύριο Κολτσάκη αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις της η Υπουργός Εθνικής Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την Δράση τους να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Κα Διαμαντοπούλου αφού εξήρε της δράση τους είπε ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί αποτελούν πρότυπα όπου δίνοντας τον χρόνο τους, την εμπειρία τους, και την ευφυΐα τους, δημιουργούν νέα πράγματα για το σχολείο.

Αναλυτικά η Δήλωση της Κας Διαμαντοπούλου: .........

Η κυρία Προκοπίου και ο κύριος Κολτσάκης είναι δύο από τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα, που αποτελούν πρότυπα καινοτομίας, δουλειάς και δημιουργικής παραγωγής. Στην ελληνική εκπαίδευση, στο δημόσιο σχολείο έχουμε ανάγκη από την ανάδειξη τέτοιων θετικών προτύπων.
Και οι δύο, όπως και πολλοί άλλοι, έχουν κάνει πολύ σπουδαία δουλειά, έχουν δώσει το χρόνο, την εμπειρία, την ευφυΐα τους για να δημιουργήσουν νέα πράγματα για το σχολείο.

Σήμερα το διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ανοίξει νέους ορίζοντες στους μαθητές, να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν ιδέες μεταξύ τους, να κάνει πιο ευέλικτο και ανοιχτό το σχολείο και να δημιουργήσει καινοτομία και πρότυπα.
Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου και πολύ γρήγορα θα ανακοινωθεί η πρώτη δράση που θα αφορά το σύνολο των σχολείων και των εκπαιδευτικών που θα λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε την καθημερινή βοήθεια και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που έχουν εμπειρίες και βιώνουν αυτή την προσπάθεια στην τάξη.

Η επιλογή των δύο εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη, μιας φιλολόγου και ενός φυσικού, αναδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και στην Περιφέρεια για να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Η πρόσκληση έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα: Την ανάδειξη θετικών προτύπων στην εκπαίδευση. Είναι πάρα πολλοί οι εκπαιδευτικοί που παλεύουν καθημερινά για ένα καλό και δημιουργικό σχολείο. Στόχος μας είναι σε εύλογο χρονικό διάστημα η χώρα μας από 25η που είναι σήμερα στην Ε.Ε. στο χώρο της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της χρήσης νέων μέσων, να ανέβει στις πρώτες θέσεις.

Μπορούμε να το πετύχουμε;
Μπορούμε, γιατί κάθε φορά που βάζουμε στόχους ως έθνος, ως πολιτεία μπορούμε να τους πετύχουμε.
Με μια προϋπόθεση: Τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών με την καρδιά και την ψυχή τους.
Και σήμερα είμαι πολύ αισιόδοξη ότι αυτές οι δυνάμεις υπάρχουν.



Ο Νομάρης Μεσσηνίας για την υποδοχή του οικουμενικού Πατριάρχη.

Στην υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου Α΄ στην Καλαμάτα αναφέρθηκε με δηλώσεις του σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος.

Ο κος Δράκος είπε ότι η Καλαμάτα και η Μεσσηνία υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά και αγάπη, αλλά και με αισθήματα πνευματικής και εθνικής ανάτασης, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης, κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

Την Κυριακή 31-01-2010 το απόγευμα έρχεται στην Καλαμάτα και ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο υποδοχής και από τον Μητροπολίτη μας τον κ. Χρυσόστομο και από τον Δήμο Καλαμάτας αλλά και από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, σε πανηγυρική συνεδρίαση που θα .......

γίνει στις 20.30 της Κυριακής (31/01) στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ», θα χαιρετίσει την παρουσία του εδώ, θα προλογίσει και θα προσφωνήσει τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη και θα υπάρξει εκ μέρους του αντιφώνηση. Σε αυτήν την πανηγυρική συνεδρία καλούμε τον Καλαματιανό αλλά και όλο το Μεσσηνιακό λαό να συμμετέχει.

Καταλήγοντας τις δηλώσεις του Ο κος Δράκος είπε ότι η συνεδρίαση θα είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο και επιβάλλεται ο λαός μας να εκφράσει την αγάπη του στο πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και να πάρει την ευλογία του.

Κ. Μπατζελή: «Η κυβέρνηση θέλει τους αγρότες ενεργούς πολίτες»

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει τους αγρότες να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, να έχουν καλό εισόδημα και πάνω απ΄όλα να είναι ενεργοί πολίτες.

Στη συνέχεια η κ. Μπατζελή θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτικών φορέων και συντονιστικών οργάνων αγροτών του Νομού Ροδόπης.

enet.gr




Ορισμός διαιτητών στον 6ο Όμιλο της Δ' Εθνικής

Ορίστηκαν απο την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια της 31ης Ιανουαρίου στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής.

Οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι οι:

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
Διαιτητής: ΓΚΟΒΕΣΗΣ Δ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Βοηθοί: ΒΕΡΡΟΣ Γ ΑΡΚΑΔΙΑΣ , ΜΠΕΡΔΟΥΣΗΣ Ι ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Παρατηρητής: ΔΟΓΑΝΤΖΗΣ Γ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Συνέχεια......


ΚΡΟΚΕΩΝ ΑΟ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Διαιτητής: ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Βοηθοί: ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ Ν ΚΟΡΙΝΘΟΥ , ΣΕΦΕΡΗΣ Δ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Παρατηρητής: ΚΟΚΟΤΟΥ ΑΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΑΧΑΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
Διαιτητής: ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΑΣ Π ΑΧΑΙΑΣ
Βοηθοί: ΜΕΣΣΗΝΗΣ Π ΑΧΑΙΑΣ , ΣΠΑΝΟΣ Θ ΑΧΑΙΑΣ
Παρατηρητής: ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Ν ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΤΣΙΛΙΒΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Διαιτητής: ΚΟΛΛΙΑΣ Γ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Βοηθοί: ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Β ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ , ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Παρατηρητής: ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ Ν ΗΛΕΙΑΣ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΖΑΒΛΑΝΙΟΥ ΑΠΣ
Διαιτητής: ΡΑΤΣΙΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ Α ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ , ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Ν ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Παρατηρητής: ΣΕΛΙΜΟΣ Ν ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΚΑΚΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Βοηθοί: ΓΚΟΥΡΒΕΛΟΣ Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ , ΚΑΛΠΑΚΙΔΗ Α ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Παρατηρητής: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΛΕΙΒΑΘΩ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
(Ο Αγώνας θα παρθεί στα χαρτιά με 3-0 υπέρ του Τέλου Αγρα.)


ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝ
Διαιτητής: ΠΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Βοηθοί: ΤΣΙΚΝΑΣ Ε ΑΙΤ/ΝΙΑΣ , ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Α ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Παρατηρητής: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνέχεια της συζήτησης διαβούλευσης για τον Καλλικράτη στον Πυρσό.

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Σε συνέχεια της διακοπείσας διαβούλευσης σχετικά με το πρόγραμμα Καλλικράτης καλεί η Τοπική οργάνωση ΠΑ.ΣΟ.Κ Φιλιατρών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Αθανάσιος Γαλανόπουλος, η συνέχεια της διαβούλευσης θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στο Φουρνανράκειο Πνευματικό Κέντρο (Πυρσός) στα Φιλιατρά.

Η Τοπική οργάνωση καλεί τους φίλους και μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να καταθέσουν τις προτάσεις τους στα πλαίσια της δημόσιας Διαβούλευσης.



Ημερομηνίες υποβολής φορολογικής δήλωσης 2010

Η ώρα της Εφορίας πλησιάζει και φέτος όπως κάθε χρόνο. Αρχίζει η αποστολή των γνωστών φακέλων με τις φορολογικές δηλώσεις και το βιβλιαράκι οδηγιών.
Για τελευταία χρονιά φέτος, καθώς από το 2011 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Πρώτοι θα καταθέσουν φορολογικές δηλώσεις οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες (από την 1η ως τις 15 Μαρτίου), ανάλογα με το το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και ακολουθούν οι αγρότες από την 1η ως τις 19 Απριλίου.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να .........

υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση από τις 4 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι 12.000 ευρώ και από τις 12.000 ως τις 30.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 25%.
Για εισοδήματα από 30.000 ευρώ ως 75.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 35% και για τα υψηλότερα εισοδήματα 40%.
Στις φετινές δηλώσεις, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους.

Κατεβάστε ολόκληρο τον Φορολογικό οδηγό του 2010 στον υπολογιστή σας, κάνοντας click εδώ

ΙΧ: Διπλασιάζονται τα ασφάλιστρα

Μέχρι και διπλασιασμό των ασφαλίστρων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να αναμένουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων με την προσαρμογή της αγοράς του κλάδου στα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Ετσι ένα 1.400-1.600 κυβικών, για 6μηνο ασφάλιστρο, μετά το 2012 θα πληρώνει περίπου 400- 500 ευρώ, από περίπου 200-250 ευρώ που είναι σήμερα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Interlife Ασφαλιστική. Γ. Βοτσαρίδη. Οπως είπε χτες το αντασφαλιστικό κόστος αυξήθηκε κατά 170%, μετά την ενεργοποίηση της ρύθμισης που αυξάνει στα 500 χιλ. ευρώ, ανά άτομο και για απεριόριστο αριθμό, το ασφάλιστρο κάλυψης.
Μετα από αυτό οι ντόπιες ασφαλιστικές εταιρείες .......

προχωρούν σε αυξήσεις που κυμαίνονται από 5% έως 15%, για τα ασφάλιστρα τα οποία θα ενεργοποιηθούν από το Φεβρουάριο και μετά.

Για την περίπτωση της Ασπίς, είπε ότι έκανε ζημιά στον κλάδο, ενώ απέδειξε ότι και η εποπτική αρχή δεν ήταν έτοιμη να το διαχειριστεί. Στη Θεσσαλονίκη τέλος τον Ιανουάριο καταγράφηκε ακύρωση σε όλες τις εταιρείες περίπου 7.000 συμβολαίων, η πλειονότητα των οποίων αφορά οχήματα για τα οποία κατατέθηκαν οι πινακίδες.

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του Γ. Κανελλόπουλου ως γενικού γραμματέα στο ΥΠΑΑΤ

Και επισήμως ο κ. Γιώργος Κανελλόπουλος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τον διορισμό του ανακοίνωσε χθες βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον διορισμό του πρώην πρυτάνη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλου ως γενικού γραμματέα Περιβάλλοντος, Δασών και Φυσικών Πόρων

Ανακοινώθηκαν επίσης ο διορισμός του κ. Νίκου Γεωργαράκη, ερευνητή ΕΚΚΕ, ως γενικού γραμματέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και του συμβούλου επιχειρήσεων κ. Μανώλη Πατεράκη ως ειδικού γραμματέα Ανταγωνιστικότητας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ......

Γεννήθηκε το 1957 στη Μεσσηνία. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Επίσης διετέλεσε Νομάρχης Λακωνίας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Illinois των ΗΠΑ. Έχει διατελέσει αντιπρύτανης και πρύτανης στο Ε.Μ.Π., καθώς και πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, πρόεδρος της ΕΤΑΤ, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ. Έχει παρουσιάσει περί τα 200 δημοσιεύματα που περιλαμβάνουν βιβλία, άρθρα, ανακοινώσεις σε συνέδρια κλπ, με πολλές διεθνείς αναφορές στο έργο του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και την Πολιτική Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων (Paris II). Έχει διατελέσει Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και αναπληρωτής Γραμματέας και Συντονιστής της Γραμματείας του Ε.Π. Εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ. Επιπροσθέτως, επί σειρά ετών έχει διατελέσει Εθνικός εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή για τη Δημόσια Διοίκηση (PUMA) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ). Διδάσκει με εντολή διδασκαλίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και στην Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με Μaster Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Connecticut στις ΗΠΑ και ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά.

Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια ως στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών, σε διάφορες θέσεις ευθύνης (Διευθυντής Επιχειρησιακού σχεδιασμού, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος). Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος επιχειρήσεων.

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 29ης Ιανουαρίου 2010

8arr29.jpg (212 KB) Foni29.jpg (286 KB) logos28.jpg (586 KB)