Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κράξιμο Φωτέα σε Νίκα: Απάντηση του αδιάβαστου σε έναν άσχετο

Θα ήταν καλύτερα αν ο Δήμαρχος ,αντί να απαντήσει σε μας ,και να μας χαρακτηρίζει αδιάβαστους, έδινε σχετική απάντηση στους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας ,για το περιεχόμενο της καταγγελίας μας, πράγμα που τελικά θα αναγκαστεί να κάνει είτε το θέλει είτε όχι.

Κατά τα άλλα ας αφήσει τις φιλολογίες περί κλεισίματος του ΔΗΠΕΘΕ, και ας κάνει σωστά τη δουλειά του. Ευθύνες δε δικές του ας μην τις μεταφέρει σε άλλους και ειδικότερα στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Εμείς θα επιμένουμε έως ότου δώσει απάντηση επί της ουσίας και όχι με φιλολογικές εκθέσεις, στις όποιες είναι πολύ καλός ως εκ της ιδιότητος του.

Τέλος θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ..........

ότι στα καθήκοντα του Δήμαρχου δεν είναι να καθορίζουν τα σύνορα της Πατρίδας, και αν καθόταν να διαβάσει λίγο θα έβλεπε ότι η Νίσυρος, με την όποια έχει αδελφοποιηθεί η Καλαμάτα είναι ακόμα στην Ελλάδα και δεν είναι πόλη άλλης Χώρας.
Αυτά ως προς την πρόταση μας για την αδελφοποίηση της Καλαμάτας με το Καστελόριζο.

Ν.Α.Φωτέας
Μηχανολόγος μηχ.
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικ.Δημ.Παρ. Πρωτοπορία

Θεομηνιόπληκτοι κατόπιν εορτής. Καμία σοβαρότητα!

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης

Πάνω από ένα μήνα χρειάστηκε η Ελληνική Πολιτεία για να παραδεχτεί το αυτονόητο. Ότι δηλαδή τρεις δήμοι της Ηλείας, ο Πύργος, η Ολυμπία και η Ήλιδα, επλήγησαν από τη θεομηνία και συνεπώς έπρεπε να κηρυχθούν θεομηνιόπληκτοι. Αυτό που είδε στις τηλεοράσεις της όλη η Ηλεία, αυτό που είδε όλη η Ελλάδα, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μαγκριώτης έκανε ένα μήνα και μερικές μέρες να το υπογράψει.

Επιτέλους, εδέησε. Κι είπαν οι πληγέντες από τις πρωτοφανείς νεροποντές, ότι επιτέλους θα αποζημιωθούν. Αμ δε! Η παράλογη απόφαση, είναι ενδεικτική της αδιαφορίας του υδροκέφαλου ελληνικού κράτους προς την ελληνική Περιφέρεια και τις ανάγκες της, διότι λέει καθαρά (όπως δήλωσαν δημόσια ο αντιπεριφερειάρχης και ο επικεφαλής του ΤΑΠ) ότι θα αποζημιωθούν ΜΟΝΟ όσες εργασίες πιστοποιηθούν την ημέρα της αυτοψίας!

Τι λέει δηλαδή η παράλογη, η εξοργιστική αυτή ..........

απόφαση του κ. Μαγκριώτη; Ότι οι δυστυχείς υπήκοοι του ελληνικού κράτους, έπρεπε να ζουν σαν τα ζωντανά μέσα στις λάσπες και τα λύματα επί 40 και πλέον ημέρες, μέχρις ότου δεήσει το κράτος να μας κηρύξει θεομηνιόπληκτους και μετά να επιτρέψει την αυτοψία, μετά να περιμένει τη συνυπογραφή και των άλλων «αρμοδίων, μετά να έλθουν οι ειδικοί, μετά να δουν τις ζημιές και μετά να αποζημιώσουν. Δηλαδή κανένα δίμηνο και παραπάνω έπρεπε οι Ηλείοι να ζουν σαν τα ζώα, για να τους δώσει το κράτος ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ. Όλο αυτό το διάστημα η Αθήνα… μελετούσε το θέμα και οι αρμόδιοι παράγοντες της Ηλείας… περίμεναν. Δυστυχώς σε τέτοιο κλοιό ανικανότητας και έλλειψης σοβαρότητας βρισκόμαστε!

Ζούμε στο 2012. Η Ελλάδα ξαναρχίζει από το μηδέν, μετά τις εκλογές, τη συνολική της ανασυγκρότηση. Είναι και η δική μας μεγάλη ευκαιρία, εδώ, στην Ηλεία. Αρκεί να αποφασίσουμε να αφήσουμε πίσω μας, μια για πάντα, όσους μας καταδίκασαν σε αυτό το χάλι. Όχι άλλες ξεφτίλες. Ως εδώ!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έπεσε στην αντίληψη μας ότι ο Δήμος Καλαμάτας προχωράει εντός των ημερών στην ανακατασκευή της πλατείας Καλαμάτας.

Η ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας έγινε το 1970 και έχουν τοποθετηθεί λευκά και μαύρα μάρμαρα Ταϋγέτου, σε εξαιρετικά γεωμετρικά σχέδια, με εναλλαγές άσπρου μαύρου, δημιουργώντας ένα τεράστιο επιδαπέδιο έργο μοντέρνας τέχνης με στοιχεία op art.
Αυτό το μοναδικό έργο μοντέρνας τέχνης, ακόμα και αν ο δημιουργός του είναι άγνωστος, έχει μεγάλη καλλιτεχνική αξία και κανείς δεν δικαιούται να το καταστρέψει.
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι ανάγκη ..........

να προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Απαιτούμε να μην καταστραφεί το συγκεκριμένο και αντιπροσωπευτικό έργο του 1970 της Καλαμάτας που ίσως να είναι και το μοναδικό επιδαπέδιο έργο op art στην Ελλάδα.
Δεν είναι κτήμα του Δήμου Καλαμάτας και κανενός άλλου, αλλά ανήκει στον λαό της Καλαμάτας .Επειδή αποτελεί πολιτιστική έκφραση της Σύγχρονης εποχής (1970) και είναι δείγμα της συγκεκριμένης τέχνης op art του Εικοστού αιώνα ανήκει σε όλους μας.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο κρίσης και ανέχειας, τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες απαραίτητες ανάγκες της πόλης και όχι να καταστρέψουν ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Kαι στην Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος η κηδεία του άτυχου 22χρονου Μπάμπη Σουρέτη

Και η εφημερίδα Θάρρος αφιέρωσε λίγες γραμμές για τον Θάνατο του Μπάμπη Σουρέτη.
Ο Δημοσιογράφος Ηλίας Γιαννόπουλος περιγράφει με γλαφυρότητα το τελευταίο αντίο στον Μπάμπη.
Στον δικό μας Μπάμπη. Τον Μπάμπη που τον πήρε ο θεός για να τον κατατάξει στο τάγμα των Αγγέλων.
Κλίκ στην δίπλα εικόνα.



Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 8-3-2011





ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

UPDATE ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΛΛΙΑ

Θα παραμένει τελικά στα Φιλιατρά το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας το οποίο ήταν να κλείσει στο τέλος του μήνα.
Η επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας που έχει ήδη φτάσει στο κατάστημα, δηλώνει την άρση της αρχικής απόφασης για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος και παράλληλα την συνέχιση της λειτουργίας του.

Την ίδια διαβεβαίωση έλαβε και ο ιδιοκτήτης του.......

οικήματος που στεγάζεται το κατάστημα της Εμπορικής κ. Θεόδωρος Καραμπάτσος ο οποίος έλαβε τηλεφώνημα από την διοίκηση για εξακολούθηση της λειτουργίας του καταστήματος και κατά συνέπεια την συνέχιση της μίσθωσης. Αν μη τι άλλο μια απολύτως ευχάριστη εξέλιξη για την πόλη μας.

UPDATE
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας παραχώρησε δήλωση για το θέμα της Εμπορικής στον πρώην διαχειριστή μας. Ακούστε τον.



Εκλαψαν και οι πέτρες στην κηδεία του 22χρονου Μπάμπη Σουρέτη.

Στην Αγκαλιά της Φιλιατρινής γης αναπαύεται από χθες το πρωί ο 22χρονος Χαράλαμπος Σουρέτης που έχασε την μάχη για την ζωή χτυπημένος από την Επάρατη νόσο.
Η νεκρόσημος ακολουθία εψάλη στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγία) Φιλιατρών και ο κόσμος που παρευρέθηκε για το στερνό αντίο ήταν τόσο πολύς που δεν χωρούσε μέσα στη Εκκλησία.
Βαρύς ο πόνος για την οικογένεια του και τους ..........

πολυπληθείς φίλους του έκανε τους πάντες να κλάψουν με μαύρο δάκρυ για το 22χρονο Αγγελούδι που έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα του Τασία ο πατέρας του Γιώργος Σουρέτης τα αδέλφια του Χρήστος και Φώτης που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το Αγγελούδι της οικογένειας δεν θα το είχαν πια μαζί τους.

Ο Μπάμπης, ήταν παιδί αγαπητό στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους συνομήλικους φίλους του, αγαπητό στους καθηγητές και τους δασκάλους που τον είχαν μαθητή, δυνατό και διψασμένο για ζωή. Στάθηκε όμως άτυχος αφού χτυπήθηκε άσχημα από την μοίρα με μια ασθένεια η οποία δυστυχώς δεν έχει γιατρειά.

Όμως αυτός δεν το έβαλε κάτω. Το πάλεψε. Έκανε τα αδύνατα δυνατά να παραμείνει γαντζωμένος από την ζωή. Ακολούθησε κατα γράμμα την φαρμακευτική αγωγή που του πρότειναν και σε κάποιο βαθμό τα κατάφερε. Ήδη το καλοκαίρι που με την παρέα του είχαν σχηματίσει ένα μουσικό γκρουπάκι μοίρασαν απλόχερα το κέφι στους συμπολίτες τους. Το χειροκρότημα που εισέπραξαν τους έδωσε το δικαίωμα να ονειρεύονται για το μέλλον.

Ο Μπάμπης ήθελε να κάνουν κάποιες εκδηλώσεις και τον χειμώνα. Δυστυχώς όμως η αδυσώπητη μοίρα του τον ξαναχτύπησε δίνοντας του καίριο χτύπημα αυτή την φορά. Ο Μπάμπης το πάλεψε. Το πάλεψε μέχρι τελικής πτώσης. Στο πλευρό του μέχρι και την τελευταία του στιγμή ήταν η μητέρα του Τασία και ο Πατέρας του Γιώργος προσπαθώντας να του δώσουν κουράγιο να συνεχίσει να παλεύει για να ξανακερδίσει την ζωή του.
Και δυστυχώς το πρωί της Τετάρτης έχασε οριστικά την μάχη του με τον θάνατο στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι η πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής με μαύρα περιβραχιόνια (ήταν μέλος της Φιλαρμονικής) η πομπή ξεκίνησε για το καινούριο νεκροταφείο για να του πουν μαζί το στερνό Αντίο.
Κατα την ώρα της ταφής δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην ρίξει έστω και ένα δάκρυ συγκίνησης για τον 22χρονο Μπάμπη. Έκλαψαν μέχρι και οι πέτρες από την συγκίνηση, ενώ οι φίλοι του από το γκρουπάκι "Παραβάτες" όπου συμμετείχε είπαν το δικό τους αντίο στον Μπάμπη τους παίζοντας με τα μουσικά τους όργανα και τραγουδώντας την Φραγκοσυριανή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Φιλιατρινής γης που τον σκεπάζει.
Αντίο Μπάμπη. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Για μία ακόμα φορά η ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.