Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Παραδίδεται σε λίγες ημέρες ο δρόμος από την Αλλαγή έως την Θουρία

Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου θα παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος από την Αλλαγή μέχρι τη Θουρία Μεσσηνίας, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί και τώρα γίνεται έλεγχος.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο προϊστάμενος εκτελέσεως έργων του Υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης , ο οποίος βρέθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας και συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο την επίλυση προβλημάτων που δημιουργούνται από την κατασκευή του Εθνικού δρόμου και σε συζήτηση με δημότες, με στόχο την επίλυση των αιτημάτων τους.

Οι συσκέψεις αυτές, πραγματοποιούνται σε ......

τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο τη συναίνεση και τη συνεργασία για την ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση του μεγάλου έργου του Εθνικού δρόμου και του Περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας.

Προς το τέλος Ιουλίου θα παραδοθεί και ο κλάδος του αυτοκινητοδρόμου προς Μεσσήνη.

Επίσης, τονίσθηκε ότι εξελίσσεται ικανοποιητικά και η κατασκευή της Γέφυρας Νέδοντα, που αποτελεί το βασικό έργο του Περιφερειακού Δακτυλίου Καλαμάτας.

Pelops News

Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ποιός είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες του iefimerida.gr ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Ερευνητικού Κέντρου ΕΚΕΤΑ.

Κατά την διάρκεια των πολυετών μεταπτυχιακών ...........

σπουδών του απέκτησε ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα Master και δύο διδακτορικά διπλώματα. Εργάστηκε στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Το 1984 εξελέγη καθηγητής και στο νεοσύστατο τότε Πανεπιστήμιο Κρήτης, προτίμησε όμως τη θέση του καθηγητή Γενετικής στο Α.Π.Θ όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Στο παρελθόν, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Γεωργικών Ερευνών (ΕΘΙΑΓΕ) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ.

Για το χρονικό διάστημα 2002-2006, ο κ. Τσαυτάρης υπήρξε εκλεγμένος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». Για τη συμβολή του αυτή στη δημιουργία του ΝΟΗΣΙΣ και την ανέγερση των εγκαταστάσεών του τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα.

Ο κ. Τσαυτάρης κατέθεσε το 2003 την αρχική πρόταση για τη δημιουργία της Ζώνης Καινοτομίας Αν. Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στις προκαταρκτικές μελέτες από Ελληνικούς και Ξένους Οίκους. Τον Σεπτέμβριο του 2008 συμμετείχε στην κατάρτιση για την κοινοπραξία (cluster) της ΒΙΟ-ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

iefhmerida

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 20-6-2012




Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης Σαμαρά

UPDATE VIDEO

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Στην κυβέρνηση μετέχουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ (Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Στυλιανίδης, Σταϊκούρας, Μηταράκης, Αρβανιτόπουλος, κ.ά.), στο ΠΑΣΟΚ χρεώνεται -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και στη ΔΗΜΑΡ οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης
,

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς

1) Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Βολουδάκης Μανούσος

2) Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Αθανασίου Χαράλαμπος

3) Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός με αρμοδιότητα τις δαπάνες: Γιώργος Μαυραγάνης

4) Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός: Κούρκουλας Δημήτριος

5) Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Καράμπελας Παναγιώτης
Υφυπουργός: Ελευσινιώτης Δημήτρης

6) Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργοί: Θανάσης Σκορδάς, Νότης Μηταράκης

7) Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός: Ευάγγελος Λιβιεράτος
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Παπαγεωργίου Ασημάκης

8) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργοί: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Ιωάννης Ιωαννίδης

9) Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Νίκος Νικολόπουλος

10) Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Ανδρέας Λυκουρέντζος
Αναπληρωτής υπουργός: Μάριος Σαλμάς
Υφυπουργός: Σκοπούλη Φωτεινή

11) Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης
Υφυπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

12) Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Αντώνης Ρουπακιώτης
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης

13) Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

14) Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου

Υπουργός: Κώστας Μουσουρούλης
Υφυπουργός: Γιώργος Βερνίκος

15) Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

16) Υπουργείο Επικρατείας

Υπουργός: Δημήτρης Σταμάτης

17) Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Υπουργός: Θεόδωρος Καράογλου

Πρόεδρος της Βουλής

Προτείνεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σίμος Κεδίκογλου



Ολοκληρώνονται οι εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάσταση του Μαγνητικού και Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ικανοποιητικά και με ταχύς ρυθμούς κινούνται οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί ο Μαγνητικός Τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας προϋπολογισθείσας δαπάνης 1.000.000 €.

Την επόμενη εβδομάδα η ανάδοχος εταιρεία τοποθετεί τον μαγνητικό κλωβό και στις 5 Ιουλίου θα εγκατασταθεί στο σύνολο του ο μαγνητικός τομογράφος.
Επίσης την άλλη εβδομάδα γίνεται η .......

εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου προϋπολογισθείσας δαπάνης 450.000 €. Ο νέος εξοπλισμός έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιάς τεχνολογίας αξονικό τομογράφο που λειτουργεί 12 χρόνια με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συχνά λειτουργικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκαν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια μαστογράφου προϋπολογισθείσας δαπάνης 350.000 € και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Πελοποννήσου η προέγκριση για την υπογραφή της σύμβασης.

Messinia Portal

ΣΧΟΛΙΟ
Στην Τριφυλία και μάλιστα στο Νοσοκομείο ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος; Τόσο το ενδιαφέρον των πολιτικών για έναν αξονικό και έναν μαγνητικό τομογράφο στο νοσοκομείο;
Χώροι υπάρχουν να μπει. Ακόμα και αν δεν χωράει στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας μπορούν ΑΝΕΤΑ να τοποθετηθούν στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών τόσο ο Αξονικός όσο και ο μαγνητικός έτσι ώστε να μην χρειάζεται η μεταφορά ασθενών στην Καλαμάτα στο νοσοκομείο ή ακόμα χειρότερα σε ιδιώτη.
Επιτέλους ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΟ για το νοσοκομείο. Μην περιμένετε κ Μποζο το μάνα εξ ουρανού.

Φιλιατρινό Φράγμα Το «έκλεισαν» απαιτώντας τις αποζημιώσεις τους

Το εργοτάξιο του Φιλιατρινού φράγματος «έκλεισαν» από χθες το πρωί κάτοικοι της Χριστιανούπολης και των Φιλιατρών, διαμαρτυρόμενοι επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις των περιουσιών τους.

Οι ιδιοκτήτες γης της περιοχής προχώρησαν σε αυτή τη δυναμική κινητοποίηση εξαιτίας του διαρκούς εμπαιγμού από το αρμόδιο υπουργείο και την Πολιτεία, ενώ είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι να δικαιωθεί το αίτημά τους για καταβολή των αποζημιώσεών τους, αφού διαβλέπουν τον κίνδυνο να ολοκληρωθεί το έργο, τους προσεχείς μήνες, και οι ίδιοι να μην έχουν πάρει ούτε ευρώ από τα χρήματα που δικαιούνται.

Μιλώντας δε στο «Θ» εξέφρασαν την οργή και ..........

την αγανάκτησή τους για την αντιμετώπιση που έχουν από το κράτος και δήλωσαν τη βούλησή τους για «κλείσιμο» διαρκείας του εργοταξίου.

Χαράλαμπος Αλεξόπουλος: «Εδώ και δύο χρόνια μας είχαν υποσχεθεί πως μέσα στο 2011 θα ξεμπέρδευαν όλες οι διαδικασίες με τις απαλλοτριώσεις και θα είχε πληρωθεί τις αποζημιώσεις για την περιουσία του όλος ο κόσμος. Έχουμε καλοκαίρι του 2012 και δεν έχουμε πάρει απάντηση από κανέναν αρμόδιο, από το υπουργείο και τους εμπλεκόμενους. Εκκρεμούν ακόμα δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν ξέρουμε πότε θα βγουν και τι θα γίνει. Στο μεταξύ, οι περιουσίες μας είναι δεσμευμένες. Δεν μπορούμε να τις καλλιεργήσουμε, δεν μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε, δεν μπορούμε να τις πουλήσουμε, αν θέλουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με τις ίδιες τις περιουσίες μας. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, καμία απάντηση, από το υπουργείο, την εταιρεία, κανέναν. Σε ένα χρόνο το έργο θα τελειώσει, η εταιρεία θα σηκωθεί να φύγει, κι εμείς θα μείνουμε έτσι. Θα χάσουμε τις περιουσίες μας χωρίς ένα ευρώ! Αποφασίσαμε να κλείσουμε το εργοτάξιο και η κινητοποίησή μας θα εξαρτηθεί από την απάντηση του υπουργείου. Απαιτούμε τώρα τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε και μας χρωστούν. Αν δεν έχουμε έγγραφη δέσμευση – απόφαση, από το υπουργείο και την εταιρεία, δε θα κάνουμε πίσω».

Κανέλλα Δημοπούλου: «Δε θα αφήσουμε να συνεχιστεί το έργο μέχρι να πάρουμε τα λεφτά μας. Άμα τελειώσει, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ποιος μας διασφαλίζει; Θα μας έχουν πάρει τις περιουσίες μας, για τις οποίες έχουμε χύσει αίμα, έχουμε ρίξει ιδρώτα, έχουμε κουραστεί εμείς, οι γονείς μας, οι παππούδες μας και δε θα έχουμε πάρει τις αποζημιώσεις που μας ανήκουν για τη γη μας. Δύο χρόνια όλο λόγια ακούμε. Καλό θα ήταν, το 60% που λένε να μας δώσουν τώρα, να μας το είχαν δώσει στην αρχή και τώρα το υπόλοιπο, αλλά δεν έχουμε πάρει τίποτα».

Θανάσης Αλεξόπουλος: «Αν δε δώσουν τα λεφτά, δε φεύγω από εδώ! Είμαι 66 χρονών, θα πάω 70 και θα είμαι εδώ! Πήρανε την περιουσία μας. Να δώσουνε τα λεφτά, για να συνεχιστεί το έργο. Μας δουλεύουν συνέχεια. Τα λεφτά τα παίρνουν που δουλεύουν το έργο. Εμάς μας έχουνε γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια».

Νικόλαος Κάης: «Έχουμε μαζευτεί εδώ για να κλείσουμε το εργοτάξιο και να μη συνεχιστούν οι εργασίες μέχρι να πάρουμε τα χρήματά μας. Μας κοροϊδεύουν. Δείξαμε ανοχή, αλλά δεν πάει άλλο. Θα καθίσουμε εδώ και θα το φράξουμε, όχι μόνο με τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ. Θα φτιάξουμε μάντρα ολόκληρη, περίφραξη, να μην μπορέσουν να δουλέψουν καθόλου, εάν δεν πληρωθούμε. Μας κοροϊδεύουν, από τον ένα Μάη στον άλλο μάς πάνε και έχουν περάσει τρεις Μάηδες!».

Μαρία Ξενάκη: «Μας δουλεύουν τρία χρόνια. Πάει το δούλεμα σύννεφο. Όλοι μάς έχουν γραμμένους. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις περιουσίες μας. Εδώ θα μείνουμε, δε φεύγουμε. Θα την αράξουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τα λεφτά μας».

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος: «Λένε για τις δικαστικές αποφάσεις. Άμα οι δικαστικές αποφάσεις βγουν σε τρία και πέντε χρόνια, εμείς τι θα κάνουμε; Δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας όλα αυτά τα χρόνια. Δείξαμε ανοχή, αφήσαμε να γίνει το έργο, αλλά τι θα γίνει; Άμα τελειώσει το έργο, εμείς τι θα κάνουμε, χωρίς να έχουμε πάρει τις αποζημιώσεις για τις περιουσίες μας;».

Σπύρος Κωτσόβολος: «Σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε την αξία και τη σημασία του φράγματος. Όμως, βρισκόμαστε εδώ για να εμποδίσουμε τη συνέχιση του έργου, διότι εδώ και δύο χρόνια μας έχουν υποσχεθεί ότι θα πληρωνόμασταν σύντομα, σε έξι μήνες, τις αποζημιώσεις μας, αλλά έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε και δεν έχει γίνει τίποτα. Εκκρεμούν δικαστήρια και δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα βγουν οι αποφάσεις και πότε θα πάρουμε το ποσοστό των χρημάτων, 60%, που μας είχαν υποσχεθεί. Κανένας δε μας έχει ενημερώσει επίσημα. Δείξαμε ανοχή, αλλά το έργο σε 8 – 10 μήνες θα τελειώσει κι εμείς δε θα έχουμε πάρει ούτε το 60%.

Οι περιουσίες μας είναι δεσμευμένες, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και είμαστε έρμαια. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Κλείσαμε το εργοτάξιο και θα μείνουμε εδώ μέχρι επίσημα να μας ενημερώσουν και να μας δώσουν τουλάχιστον το 60% που μας είχαν υποσχεθεί και έπρεπε να έχουμε πάρει. Επίσης, θέλουμε να μας ενημερώσουν επίσημα και για το αν εμείς οι Χριστιανιώτες θα έχουμε κάποια οφέλη στην άρδευση από το φράγμα ή το νερό θα πηγαίνει μετά όλο στον κάμπο».

Γιώτα Δούκα: «Περιμέναμε, περιμέναμε, δείξαμε ανοχή, αλλά δεν πάει άλλο. Πήρανε τις περιουσίες μας για να γίνει το φράγμα. Πολύ σημαντικό έργο είναι, αλλά μη μας κοροϊδεύουν με τις αποζημιώσεις μας. Κλείσαμε το εργοτάξιο και απαιτούμε τα χρήματά μας, τα χρήματα από τις περιουσίες μας, τη γη μας».

Βενέτα Καή: «Καλή τη πίστει είπαμε να αφήσουμε να γίνει το έργο, γιατι είναι καλό για όλη την περιοχή των Φιλιατρών, αλλά, δυστυχώς, το κράτος μας κοροϊδεύει. Μέχρι τώρα δε μας έχει δώσει κάτι ως αποζημίωση. Εμείς τους αφήνουμε και δουλεύουν, τώρα κοντεύει το έργο να τελειώσει και το κράτος θα μας κοροϊδέψει πάλι. Δε λειτουργεί το κράτος, δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, δε λειτουργεί η δικαιοσύνη, δε λειτουργεί τίποτα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Εάν, όμως, δε γίνει κάτι, δε θα τους αφήσουμε να συνεχιστεί το έργο, διότι εάν φύγουν, μετά το ξέρουμε, δεν πρόκειται να πάρουμε τίποτα εμείς».

Ευστάθιος Αλεξόπουλος: «Την άνοιξη του 2009 είχαν έρθει από το υπουργείο στο χωριό και μας είχαν πει πως μέσα στο εξάμηνο θα πάρουμε τις αποζημιώσεις. Το εξάμηνο πέρασε, λεφτά δεν είδαμε, τα δικαστήρια από αναβολή σε αναβολή, τα μισά δικαστήρια βγήκαν και είναι τελείως λάθος, λεφτά δεν έχουμε πάρει, το έργο κοντεύει να τελειώσει και εμείς θα μείνουμε απλήρωτοι. Είμαστε αποφασισμένοι. Μέχρι να δούμε λύση, με πράξεις, και τα λεφτά μας, το 60% έστω της προκαταβολής στις τράπεζες, θα είμαστε εδώ. Έχουμε εγκαταλείψει τις περιουσίες μας. Δεν μπορούμε ούτε να καλλιεργήσουμε ούτε να πουλήσουμε, είμαστε εγκλωβισμένοι».

Παναγιώτης Καλογερόπουλος: «Υπογράψαμε με καλή πίστη πριν από δύο χρόνια κάτι υπεύθυνες δηλώσεις, για να ξεκινήσει το έργο, αλλά δε μας έχουν αποζημιώσει ούτε ένα ευρώ. Το έργο προχωρά και εμείς δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ. Έχουν γίνει κάτι δικαστήρια και όλα είναι στο “φλου”, στον αέρα. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το εργοτάξιο για να πιέσουμε να πάρουμε τις αποζημιώσεις μας».

Κάτοικος Χριστιανούπολης: «Το αιτιολογικό αυτής της κινητοποίησης είναι αυτό που γίνεται 18 – 20 μήνες με την αποζημίωση στους αγρότες που έχουν χαλάσει τις περιουσίες τους και τους έχουν κάνει αυλή και αλώνι. Ζητούν να πάρουν τα λεφτά τους, αλλά τους κοροϊδεύουν. Η δυστυχία και η ταλαιπωρία μας είναι μεγάλη και πρέπει να πέσουν οι αποζημιώσεις για να γίνει το έργο. Από εκεί και πέρα, οι υπεύθυνοι ας λάβουν τα μέτρα τους κι αν θέλουν να μας βοηθήσουν, να μας δώσουν κανένα σπιτάκι του Τσοχατζόπουλου, να πάμε να κάτσουμε στην Αρεοπαγίτου!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου – «Θάρρος»

Θα ανοίξουν σαμπάνιες στο Amherst College;

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Παρακολουθώντας την χτεσινή ορκωμοσία του Νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας, προκαθήμενου του νεοσύστατου «συνασπισμού» τριών πολιτικών Κομμάτων οδηγήθηκα στη μυθική «Λεωφόρο Αναμνήσεων» όπου έκανα δύο εντυπωσιακές διαπιστώσεις και συγκεκριμένα:

Πρώτον, τον προφανή «αντικατοπτρισμό» της τρέχουσας πολιτικής μας επικαιρότητας….Όπου ο πρώτος Κυβερνητικός «συνασπισμός» ήταν κεντρομόλος στην «αριστερόστροφη» σοσιαλιστική εξουσία και φυγόκεντρος στα δύο «δεξιόστροφα» στηρίγματά της, τα Κόμματα «Νέας» Ν.Δ. και ΛΑΟΣ.
Ο δεύτερος «συνασπισμός» είναι κεντρομόλος ............

«δεξιόστροφα» στην συντηρητική εξουσία και φυγόκεντρος στα δύο «αριστερόστροφα» στηρίγματά του, και…

Δεύτερον, τη διαδοχή των δύο παλιών συμφοιτητών (κάποιοι λένε και συγκατοίκων) στο παγκοσμίως γνωστό, και κατατασσόμενο μεταξύ των κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Amherst College της Πολιτείας Massachuseτts, στο ελληνικό Πρωθυπουργικό θώκο.
Αρκετοί από τους αποφοίτους του Amherst College έχουν τιμηθεί με παγκοσμίως αναγνωρισμένα βραβεία όπως τα Nobel, ένας ο μακαρίτης Calvin Coolidge θήτευσε αρχικά ως Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εκεί σπούδασε ο πρίγκιπας Αλβέρτος ο 2ος του Μονακό και εκεί σπούδασαν δύο Έλληνες Πρωθυπουργοί οι κκ Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς.

Στο Amherst College o κ Παπανδρέου είχε σπουδάσει Κοινωνιολογία και ο κ Σαμαράς Οικονομικά.
Η πολιτική πορεία του κ Παπανδρέου στον πρωθυπουργικό θώκο, μετά από αλλεπάλληλες θητείες σε Υπουργικούς θώκους, είναι γνωστή:
Από το «Λεφτά υπάρχουν» του Οκτωβρίου 2009, κατέληξε για να σωθούμε, να προσκαλέσει ΔΝΤ και τρόικα και τελικά, με την αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία, την διογκούμενη κοινωνική οργή και την πολιτική αστάθεια αναγκάστηκε να «αποσυρθεί» παραχωρώντας τον θώκο του Πρωθυπουργού στον κ Παπαδήμο.

Η πολιτική πορεία του κ Σαμαρά στον Πρωθυπουργικό θώκο άρχισε χτες και το μέλλον θα δείξει ποια θα είναι, αλλά στο μεταξύ:
Μπορούμε να αναρωτηθούμε, η Σύγκλητος και η Διοικούσα Αρχή του Amherst College άνοιξαν κιόλας σαμπάνιες ή θα περιμένουν πρώτα να δούνε πώς θα τα πάει ο απόφοιτός τους ως δεύτερος Πρωθυπουργός;

Παραθέτω αυτούσιο (για τους αγγλομαθείς αναγνώστες του blog που δεν είναι λίγοι) ένα παρόμοιο με το παραπάνω σχόλιό μου που δημοσιεύει σήμερα στην είδηση για την ορκωμοσία του κ Σαμαρά το skynews.com:

Posted by: prof.piperopoulos on June 21, 2012 8:50 AM

Watching Sky News live coverage of Mr Antonis Samaras being sworn in as the New Greek Premier and head of the 3-party coalition Government I was carried over to...memory lane! In October 2009 Mr George (son of the late Andreas) Papandreou became Greece's new Premier, invited the IMF and the so-called troika (IMF, EU, ECB) and signed the "bail out memorandum" to deal with Greece's economic woes. Last summer amidst worsening economic conditions, rising civil strife and political instability Mr Papandreou resigned from the Premiership passing his seat on to caretaker Premier Mr Papadimos. Memory lane reminded me that the new Premier Mr Samaras and Mr Papandreou were class (and room) mates at the prestigious Amherst College in Amherst Massachusetts. If Mr Samaras will fare better than his old College mate remains to be seen, but for now to the Trustees of prestigious Amherst College whose graduates include USA President Calvin Coolidge, Monaco Prince Albert and 2 Greek Premiers...Cheers!...

Φιλιατρά: Έδεσαν φίμωσαν και χτύπησαν πρώην Δήμαρχο Γιάννη Γκότση

UPDATE: ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε νωρίς σήμερα το πρωΐ ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Ιωάννης Γκότσης όταν άγνωστοι εισέβαλαν σπίτι του τον έδεσαν και τον φίμωσαν με σκοπό την ληστεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ληστές που εισέβαλαν περίπου στις 4 το πρωΐ στην οικία του κ. Γκότση ηταν δυο όπου κατευθύνθηκαν στα υπνοδωμάτια και έδεσαν την σύζυγο του και τον ιδιο τον ξυλοκόπησαν αλύπητα.
Ολοκληρώνοντας το έργο τους οι δυο δράστες .........

αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους και το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του κ. Γκότση.

Σήμερα το πρωί και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά news οι ληστές χρησιμοποιώντας το κινητό που είχαν αφαιρέσει, κάλεσαν συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου (ήταν η τελευταία κλήση στο κινητό) όπου ανέφεραν τι είχε συμβεί στον πρώην δήμαρχο και του ζήτησε να σπεύσει να τον βοηθήσει.
Ο κ. Γκότσης μεταφέρθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών και από εκεί οι Γιατροί του συνέστησαν να επισκεφθεί το νοσοκομείο Κυπαρισσίας για περαιτέρω Έλεγχο.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

UPDATE 13:30
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι δυο δράστες ήταν Αλβανικής καταγωγής, ενώ ο κ. Γκότσης είναι πολύ καλά στην υγεία του με εξαίρεση λίγους μώλωπες στο πρόσωπο από τον ξυλοδαρμό και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Επίσης σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες το ποσό που αφαίρεσαν οι δυο δράστες ήταν 3 χιλιάδες ευρώ και όλα τα κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.

Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

Σε εξέλιξη έρευνες των Αστυνομικών αρχών για την σύλληψη δραστών Ληστείας στην Μεσσηνία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (21-6-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε σπίτι ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού, στο όποιο βρισκόταν και η 64χρονη σύζυγός του, με την απειλή μαχαιριού και λοστού, άσκησαν σωματική βία τραυματίζοντας ελαφρά των 68χρονο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά, δυο κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.

Έρχεται… λυπητερή 1.450 ευρώ για 650.000 φορολογούμενους

Τώρα που τελειώσαμε με τις εκλογές έρχεται και ο… λογαριασμός, αφού 650.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά έχουν πάρει το δρόμο τους!

Έως σήμερα, η στοιχεία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει παραλάβει περίπου 980.000 φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων.
Από αυτές, έχουν εκκαθαριστεί .............

650.000 δηλώσεις που προβλέπουν φόρο 945 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν 1.450 ευρώ ανά φορολογούμενο!

Υπάρχουν βέβαια και οι… τυχεροί! 87.000 φορολογούμενοι όχι μόνο δε θα πληρώσουν, αλλά δικαιούνται και επιστροφή φόρου 574€! Στους «τυχερούς» προσθέστε και τους 245.000 φορολογούμενους που ούτε θα πάρουν επιστροφή αλλά ούτε και θα πληρώσουν εφορία, αφού το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσής τους ήταν μηδενικό.

Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Γιατί τις επόμενες μέρες θα σταλεί η δεύτερη παρτίδα με 480.000 εκκαθαριστικά σημειώματα.

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων λήγει στις 16η Ιουλίου, ενώ όσοι θα καταθέσουν χειρόγραφα τη δήλωσή τους, η προθεσμία λήγει στις 2 Ιουλίου.

Το Δημόσιο ελπίζει ότι φέτος θα εισπράξει 5,1 δισ. ευρώ από τις επιστροφές φόρου. Ευελπιστεί δηλαδή να αυξήσει κατά 4 δισ. ευρώ τα έσοδά του σε σχέση με πέρυσι.

newsit.gr

Είσαι άνεργος; Να τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα χαράτσια

Αν νομίζετε ότι όποιος χάνει τη δουλειά του, ξεμπερδεύει αυτομάτως και με την εφορία, πλανάστε. Είναι πολύ πιθανό να βρεθεί υπόλογος επειδή δεν θα μπορεί να καλύψει τα τεκμήρια. Υπάρχει ενδεχόμενο να καταβάλει εισφορά αλληλεγγύης και μετά να ζητάει τα χρήματά του πίσω.

Κινδυνεύει να φορολογηθεί ακόμη και επί της αποζημίωσης απόλυσης ή ακόμη και να πληρώσει «χαράτσι» μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Άλλο είναι το ερώτημα: «τι πρέπει να κάνει ο άνεργος για να αποφύγει όλα αυτά;».
Τα στοιχεία που ακολουθούν, θα σας φανούν .........

εξαιρετικά χρήσιμα ειδικά αν είστε ένας από τα 1,075 εκατομμύρια Έλληνες που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

Άνεργοι και εισφορά αλληλεγγύης:

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, καθίσταται σαφές ότι οι άνεργοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν την εισφορά αλληλεγγύης με το εκκαθαριστικό του 2012 και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τη διαδικασία για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Εξαίρεση από την εισφορά αλληλεγγύης –είναι ο φόρος που υπολογίζεται μεσυντελεστή 1-4% επί του φορολογητέου εισοδήματος- δικαιούνται όσοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας και όσοι έχουν συμπληρώσει ένα 12μηνο στην ανεργία. Κομβική ημερομηνία θεωρείται η 30η Απριλίου.

Δηλαδή, για να εξαιρεθεί κάποιος από την εισφορά αλληλεγγύης πρέπει να είναι άνεργος πριν την 30η Απριλίου του 2011 (έτσι ώστε να έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος μέχρι την 30η Απριλίου του 2012). Με την ίδια εγκύκλιο, τίθεται και μια δεύτερη προϋπόθεση: ο άνεργος να μην έχει εισοδήματα μέσα στο 2012 τα οποία να προέρχονται από ενοικίαση ακινήτων, ελεύθερο επάγγελμα κλπ. Αυτό βέβαια, θα κριθεί εκ των υστέρων, δηλαδή το 2013 όταν και θα υποβληθεί η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2012.

Άνεργοι και επίδομα ΟΑΕΔ:

Το επίδομα ανεργίας δηλώνεται στον κωδικό 661 αν έχει καταβληθεί στον σύζυγο ή στον κωδικό 662 αν έχει καταβληθεί στη σύζυγο. Κανονικά το επίδομα ανεργίας δεν φορολογείται ως εισόδημα γι’ αυτό καλό θα είναι να το δηλώσετε ξεχωριστά και να μην το προσθέσετε στα υπόλοιπα εισοδήματά σας. Προσοχή όμως. Αν τα εισοδήματα από τις υπόλοιπες πηγές υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ (π.χ από ενοίκια, τότε και το επίδομα ανεργίας θα προστεθεί και θα φορολογηθεί με βάση την κλίμακα.

Άνεργοι και αποζημίωση απόλυσης:

Η αποζημίωση απόλυσης φορολογείται την ώρα που καταβάλλεται από τον εργοδότη. Μπορείτε να την εμφανίσετε στη φορολογική δήλωση για να αντιμετωπίσετε τα τεκμήρια. Θα πρέπει όμως το ποσό να γραφτεί στον κατάλληλο κωδικό. Αυτός είναι ο κωδικός 657. Αν αναγράψετε αλλού την αποζημίωση, τότε κινδυνεύετε να πληρώσετε εισφορά αλληλεγγύης και επί της αποζημίωσης απόλυσης κάτι που κανονικά δεν πρέπει να συμβεί.

Άνεργοι και τεκμήρια

Οι άνεργοι δεν απαλλάσσονται από τα τεκμήρια. Μπορούν όμως να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια. Αυτό γίνεται στην εφορία μετά την περίοδο των φορολογικών δηλώσεων. Εννοείται ότι αν έχετε πρόβλημα, καλό είναι να το αντιμετωπίσετε. Δηλαδή, να επικαλεστείτε τα ποσά από την αποζημίωση απόλυσης, τα ποσά από εισοδήματα προηγούμενων ετών και τα ποσά από το επίδομα ανεργίας προκειμένου να μην χρειαστεί να τρέχετε εκ των υστέρων.

Άνεργοι και ΕΕΤΗΔΕ

Δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα συμβεί με το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 και τους ανέργους. Υποτίθεται ότι υπάρχει μιασυνεργασία της ΔΕΗ με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τον ΟΑΕΔ προκειμένου να δίδονται τα στοιχεία με όσους είναι γραμμένοι στα μητρώα των ανέργων. Όπως και πέρυσι όμως, το ενδεχόμενο να σταλεί το χαράτσι σε χιλιάδες ανέργους είναι ορατό. Αυτό θα φανεί μετά τις εκλογές όταν και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον συγκεκριμένο φόρο.

ΠΗΓΗ: imoney

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.