Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας

Μετά το χθεσινό ΔΣ του συλλόγου μας αποφασίστηκε η δημιουργία εθελοντικής ομάδας πυρασφάλειας, πυροπροστασίας, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους & Παραλίας Ελαίας.

Ο ΣυΦιΔαΠΕ με.....


πρόθεση να προστατέψει το δάσος της Ελαίας προχωρά στην κατάθεση αίτησης , στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , με σκοπό την αναγνώριση του σαν εθελοντικό φορέα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.
Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε την βοήθεια των μελών του συλλόγου και των φίλων του δάσους και της παραλίας της Ελαίας.Θέληση του συλλόγου, μέσα από τον εθελοντισμό , είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο ανθρώπινου δυναμικού και μηχανοκίνητου εξοπλισμού με σκοπό την δημιουργία βάσης πυροπροστασίας και πυρασφάλειας στο δάσος της Ελαίας.

Για να προχωρήσει η αίτηση χρειάζεται η κατάθεση αποδεικτικών διαφόρων ειδικοτήτων και αδειών λειτουργίας και χρήσης μηχανοκίνητου εξοπλισμού.Οι ανάγκες είναι μεγάλες και κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.Παρακάτω σημειώνονται αναλυτικά οι ανάγκες σε προσωπικό και σε μηχανοκίνητο εξοπλισμό.

ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό

- εθελοντές για την οργάνωση καθημερινού προγράμματος περιπολιών στο δάσος

- εθελοντές με επαγγελματικό δίπλωμα

- εθελοντές με άδεια χρήσης μηχανημάτων έργου

- εθελοντές με απολυτήριο ειδικών δυνάμεων

- εθελοντές διασώστες (χρειάζεται δίπλωμα)

- εθελοντές ναυαγοσώστες (χρειάζεται δίπλωμα)

- εθελοντές επιστήμονες για πραγματοποίηση ενημερωτικού σεμιναρίου με θέμα την προστασία , την αξιοποίηση και την διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης του δάσους

ανάγκες σε εξοπλισμό

- αγροτικά αυτοκίνητα

- γεωργικά μηχανήματα (τρακτέρ με δυνατότητα μεταφοράς δεξαμενής)

- δεξαμενές νερού

- χειροκίνητη αντλία νερού

- βαρέλια , κράνη , φτυάρια , πυροσβεστήρες , λάστιχα κλπ

Για την έγκριση της αίτησης όλες οι ειδικότητες χρειάζονται φωτοτυπίας του διπλώματος και όλα τα οχήματα φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας.Ο χαρακτήρας της ομάδας είναι εθελοντικός και δεν εμπεριέχει καμία δέσμευση ως προς την συμμετοχή των προσώπων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.

εκ του ΔΣ του ΣυΦιΔαΠε

SMS για αντικατάσταση δεκτών από τη Nova

Πολλοί συνδρομητές της Nova έλαβαν σήμερα ένα SMS με το οποίο καλούνται να αντικαταστήσουν άμεσα τους παλιούς δέκτες με τους νεώτερους που δίνει η δορυφορική πλατφόρμα, αφού τα κανάλια της θα μεταβούν σε ......

κωδικοποίηση βίντεο MPEG-4 (και DVB-S2) στο επόμενο χρονικό διάστημα (δεν αναφέρεται ακριβώς ο χρόνος που θα ξεκινήσει η μετάβαση). Το μήνυμα SMS λέει:
«Λόγω αναβάθμισης του συστήματός μας σε MPEG4 ο αποκωδικοποιητής σας πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα».

digitaltvinfo.gr

Νέα φωτιά στην Κυπαρισσία!

Νέα φωτιά ξέσπασε πριν λίγα λεπτά στην περιοχή Σανί της Κυπαρισσίας.
Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής !

Θάρρος

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ........

Σώθηκε σπίτι στο Σανί

Νέα φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι σε ελαιοπερίβολο στο Σανί Κυπαρισσία, δίπλα σε διώροφη κατοικία. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Π.Υ. με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας, Πύραρχο Κυριακούλη Κυριακουλέα και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την εστία της φωτιάς, πριν πάρει διαστάσεις και κάψει τη διώροφη κατοικία στον περίβολο της οποία πέρασαν οι φλόγες. Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει πλήρως κατασβεστεί.








Κυπαρισσία: Πιστολίδι στην Ε.Ο Κυπαρισσίας - Πύργου!

Η Ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Συνελήφθη 62χρονος Γερμανός , ύστερα από καταδίωξη, ο οποίος νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, είχε απειλήσει αστυνομικούς με όπλο
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα (1) περίστροφο και επτά (7) μαχαίρια
Μετά από οργανωμένη .........

αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (29.05.2013), στην περιοχή του Πύργου Ηλείας, ένας (1) 62χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γερμανίας, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα και απείθεια.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, εντόπισαν όχημα που ήταν σταθμευμένο σε προαύλιο χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων, το οποίο προσπάθησαν να ελέγξουν.
Κατά τον έλεγχο, ο οδηγός προέταξε όπλο στους αστυνομικούς απειλώντας τους και παράλληλα ξεκίνησε με το όχημά του με σκοπό να διαφύγει.
Υπήρξε άμεση αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών, πυροβολώντας προς το όχημα, προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
Μετά από κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Μεσσηνίας και Ηλείας, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ακινητοποίησαν το όχημα λίγο πριν τον Πύργο Ηλείας και συνέλαβαν τον 62χρονο οδηγό.
Στην κατοχή του και εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) περίστροφο ( REPLICA) .
Επτά (7) μαχαίρια.
Μία (1) συσκευή δέσμης φωτός ( LASER ).
Οκτώ (8) αναπτήρες.

Ο 62χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Η αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Φιλιατρά: Τροχαίο έξω από την πόλη χωρίς τραυματισμό [ VIDEO ]

Τροχαίο ατύχημα με μόνο υλικές ζημιές και χωρίς ευτυχώς τραυματισμό έγινε στην μία το μεσημέρι έξω από τα Φιλιατρά στο ύψος της επιχείρησης Δάπεδο Μπάνιο του κ. Αλεξόπουλου στην Εθνική οδό Φιλιατρών Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με .......

πληροφορίες του Φιλιατρά News το Μπλε΄PEUGEOT 207 (τα στοιχεία της οδηγού μας είναι γνωστά) με αριθμό κυκλοφορίας ΗΑΜ 7888 κατευθυνόμενο από Φιλιατρά προς Κυπαρισσία, φτάνοντας στο ύψος της έκθεσης Ειδών υγιεινής του κ. Αλεξόπουλου για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του και κτυπώντας σε παρακείμενο συρματόπλεγμα ακινητοποιήθηκε με ανάποδη φορά (προς Φιλιατρά).

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό της Αστυνομίας όπου κατέγραψε το συμβάν ενώ η οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας για προληπτικό έλεγχο.

Δείτε το Video από το ατύχημα.



VIDEO από την χθεσινοβραδινή Πυρκαγιά στην Κυπαρισσία




ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις ανάπτυξης εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Κατεύθυνσης



ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις Ηλεκτρολογία Κατεύθυνσης



ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης



ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις χημείας θετικής Κατεύθυνσης



ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ