Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Αποτελέσματα 20ης Αγωνιστικής




Η βαθμολογία της 20ης Αγωνιστικής





Ούτε 40% δεν πιάνουν ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Προβληματισμό στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και ανησυχία στους Ευρωπαίους εταίρους μας, για το εάν θα μπορέσει μετεκλογικά να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση, προκαλούν τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ένα ρευστό και κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, στο πλαίσιο του οποίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Η δημοσκοπήσεις δείχνουν ...........

το ΠΑΣΟΚ να κινείται μεταξύ 10% και 15% και τη ΝΔ από 13 έως 18,1%. Με τις αναγωγές το ΠΑΣΟΚ φθάνει περίπου στο 17% και η ΝΔ στο 25%. Βάσει αυτών, το κυρίαρχο ερώτημα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι εάν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 50%.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. «Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, τότε πραγματικά δεν ξέρουμε πού πάμε και για ποια χώρα μιλά» λέγεται ότι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κλειστή κομματική σύσκεψη. Στη ΝΔ επιμένουν στην αναζήτηση της αυτοδυναμίας, αλλά έμπειρα στελέχη του κόμματος, όπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, εκφράζουν ιδιωτικώς έντονο προβληματισμό.

Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού είναι τέτοια, ώστε προκαλεί σύγχυση στα κομματικά επιτελεία για τη στρατηγική που πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά και αμηχανία στους δημοσκόπους, καθώς οι έρευνές τους δεν μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη στάση που θα τηρήσουν στην κάλπη τα θύματα της πολιτικής των μνημονίων.

Πρόκειται περίπου για 1,8 εκατομμύριο ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με το απόλυτο αδιέξοδο και παράλληλα αποτελούν ένα κρίσιμο, από πολιτικής απόψεως, σύνολο. Η εκλογική τους συμπεριφορά είναι απρόβλεπτη και, όπως προκύπτει από τις διαπιστώσεις δημοσκόπων και πολιτικών στελεχών, απελευθερωμένη από όλα τα διλήμματα που τίθενται προεκλογικώς.

Χαρακτηριστικό της ρευστότητας είναι ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος μετρείται στις έρευνες της κοινής γνώμης περίπου στο 35% στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ σε ορισμένους νομούς της περιφέρειας ξεπερνά ακόμα και το 60%.

Δηλώσεις

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το Σάββατο στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση, στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω, δήλωσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε τον λαό, άλλοι κρύβονται» και ξεκαθάρισε: «Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τα πάντα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, στο ερώτημα αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κοντά στην εικόνα κατακερματισμού που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δηλώνει «απερίφραστα όχι». «Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η παραμονή στο ευρώ συνδέεται άμεσα με τη νέα συμφωνία. Οι εκλογές δεν είναι μια καθολική δημοσκόπηση, είναι η ώρα της απόφασης» τονίζει.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην Realnews, εκτιμά ότι «είναι πολύ μικρή η πιθανότητα τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί να μην έχουν πλειοψηφία στη Βουλή», θεωρεί «ύποπτο και απαράδεκτο» το επιχείρημα του 50+1 και προσθέτει: «Αν υπάρξουν 151 βουλευτές, θα υπάρχει και κυβέρνηση στη χώρα».

Στην ίδια εφημερίδα, ο Σταύρος Δήμας επαναλαμβάνει ότι «η Νέα Δημοκρατία στοχεύει στην αυτοδυναμία και μπορεί να την επιτύχει». Απαντώντας δε για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, σημειώνει: «Η χώρα πρέπει να αποκτήσει βιώσιμη κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει και να εφαρμόζει γρήγορα αποφάσεις. Διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής, επαναλαμβάνει την άποψή του ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι «να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης» για τη θέση του πρωθυπουργού, καθώς και «να συμφωνηθούν από την αρχή: πρόγραμμα για να μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που ολοκληρώνεται η συνεργασία».

Reporter

ΣΧΟΛΙΟ
Καιρός να ξεφορτωθούμε από την Πλάτη μας όλους αυτούς που επι 38 χρόνια ήπιαν το αίμα της Ελλάδας.
Στείλτε τους με την ψήφο σας στα τσακίδια. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Σημαντικές αλλαγές στη φορολόγηση από τον Ιούνιο

Είκοσι σημαντικές αλλαγές στη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και στη φορολογία ακινήτων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης θα περιλαμβάνει η φορολογική μεταρρύθμιση που θα απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το «Βήμα», για πρώτη φορά θα κληθούν όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, δηλαδή περίπου 8,5 εκατομμύρια, να δηλώσουν σε μια αρχική κατάσταση όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους και στη συνέχεια όλες τις ετήσιες μεταβολές.
Στα περιουσιακά στοιχεία θα περιληφθούν οι ..........

καταθέσεις, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, οι μετοχές, τα αμοιβαία κεφάλαια και οτιδήποτε άλλο έχει κάποιος στην κατοχή του.

Τα 20 νέα μέτρα

- μείωση των φορολογικών κλιμακίων σε 3 ή 4
- αντικατάσταση φοροαπαλλαγών με στοχευμένες επιδοτήσεις
- επαγγελματικά τεκμήρια ελάχιστου εισοδήματος
- δήλωση αρχικής κατάστασης και ετήσιων μεταβολών όλων των περιουσιακών στοιχείων
- αναλυτική καταγραφή δαπανών διαβίωσης για τον υπολογισμό του διαθέσιμου εισοδήματος
- ενιαίος φορολογικός συντελεστής σε όλα τα νομικά πρόσωπα
- επέκταση του συστήματος φορολογικού πιστοποιητικού και στις μικρότερες επιχειρήσεις
- αντικατάσταση φοροαπαλλαγών με έκπτωση τεκμαρτού τόκου μετοχικού κεφαλαίου
- νέα νομοθεσία για τη φορολογία ενδοομιλικών συναλλαγών
- απλοποίηση του ΚΒΣ και αναμόρφωση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων
- αυτοτελής φορολόγηση με ενιαίο συντελεστή (π.χ. 20%) όλων των εισοδημάτων από κεφάλαιο
- ένας και μόνο φόρος κατοχής ακίνητης περιουσίας με κλιμακούμενο συντελεστή
- τα τοκοχρεολύσια της πρώτης κατοικίας (ως ένα μέγεθος) εκπίπτουν του φόρου κατοχής
- κατάρτιση τράπεζας τιμών ακινήτων και σταδιακή αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών
- σταδιακή μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α.
- σταδιακή κατάργηση των μη ανταποδοτικών φόρων υπέρ τρίτων
- εισαγωγή φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών
- υποχρεωτική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά
- συνδυασμένες δράσεις για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή
- on line σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis.

Zougla.gr

Από Δευτέρα η συνταγογράφηση με γενόσημα

Αρχίζει από αύριο η πλήρης εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Το μέτρο αφορά στις 10 πρώτες δραστικές ουσίες, για τις οποίες οι γιατροί θα μπορούν να επιλέγουν και να συνταγογραφούν οποιαδήποτε εμπορική ονομασία φαρμάκου θεωρούν απαραίτητο για τους ασθενείς από τον κατάλογο των φαρμάκων ανά δραστική ουσία, όπως έχει ανακοινωθεί.

Όλα τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στη θετική ..........

λίστα και αφορούν στις 10 δραστικές ουσίες έχουν ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ Για κάθε ομάδα φαρμάκων αναγράφεται η τιμή αναφοράς, που αντιστοιχεί στο φθηνότερο γενόσημο για το οποίο οι ασφαλισμένοι θα καταβάλουν μόνο την συμμετοχή τους.

Στην περίπτωση που είτε ο ιατρός είτε ο ασφαλισμένος επιθυμεί αντί για το φθηνότερο γενόσημο, να επιλέξει ακριβότερο φάρμακο της ίδιας δραστικής ουσίας, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να καταβάλει στο φαρμακείο εκτός από τη συμμετοχή του και τη διαφορά στη τιμή. Το εύρος της διαφοράς των τιμών μεταξύ του φθηνότερου γενόσημου και του ακριβότερου φαρμάκου, για την ίδια δραστική ουσία, κυμαίνεται από 0,50 ευρώ έως 4,60 ευρώ

Ο φαρμακοποιός δεν έχει δικαίωμα επιλογής ούτε αλλαγής του φαρμάκου.

Για την εξασφάλιση της διαφάνειας όσον αφορά στην οικονομική επιβάρυνση του ασθενή, σε περίπτωση επιλογής ακριβότερου φαρμάκου, θα αναγράφεται η διαφορά αυτή στο έντυπο της ηλεκτρονικής συνταγής και ο ασθενής θα ενημερώνεται και θα συναινεί με την υπογραφή του.

Zougla.gr

Η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καλαμάτας

Στον συντονισμό των ενεργειών των υπηρεσιών και των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό, ενόψει τουριστικής περιόδου αποσκοπούσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι Δήμος έχει .........

συστήσει Γραφείο Τουρισμού, διακομματική Επιτροπή Τουρισμού και συμμετέχει στη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού, η οποία είναι διαδημοτική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Επίσης, συνέχισε ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός, συνεργασία και οργάνωση και ότι η περιοχή μας πρέπει να έχει τουριστική κατεύθυνση για να μπορέσει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας . Στην επόμενη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τρίτη θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

1) δημιουργία ιστοσελίδας τουρισμού,

2) απόφαση για δημιουργία βίντεο για την προβολή του δήμου και γενικότερα της Μεσσηνίας,

3) προβολή του δήμου και του νομού στα Μ.Μ.Ε.,

4) προγραμματισμό συνάντησης με τουριστικούς παράγοντες,

5) οργάνωση γραφείου τουρισμού, κλπ.

morias now

Τα μέτρα της τροχαίας για το Πάσχα

Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου

Αυξημένα μέτρα ανακοίνωσε η τροχαία, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας. Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:.........

• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

• Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

• Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

• Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου (σχετικό Δελτίο Τύπου) ως ακολούθως:

• Μεγάλη Πέμπτη (12-4-2012): 15.00-22.00

• Μεγάλη Παρασκευή (13-4-2012): 06.00-16.00

• Δευτέρα (16-4-2012): 15.00-22.00

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

• να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση

• να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.

• σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

morias now

Χωρίς ΚΤΕΛ τη Μεγάλη Πέμπτη

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Μεγάλη Πέμπτη αποφάσισε η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα ΚΤΕΛ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι .........

εργοδότες δεν τηρούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη το 2010, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν απολύσει δεκάδες οδηγούς και εισπράκτορες.

iefhmerida

Σεισμός Τώρα, Οι σεισμοί σε πραγματικό χρόνο



ΠΡΟΣΟΣΧΗ: Οι ώρες που αναγράφονται στα συμβάντα είναι σε GMT (Γκρίνουϊτς).

Ανάλογα με το αν έχουμε στην Ελλάδα χειμερινή ή θερινή ώρα προσθέτετε +2 ώρες (για χειμερινή ώρα) ή +3 (για θερινή).








Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ



Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Γερμανία, με πλαστά έγγραφα.

Συνελήφθησαν, χθες (07-04-2012) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 22 και 23 ετών αντίστοιχα, γιατί προσπάθησαν να ταξιδέψουν για Γερμανία, με πλαστά έγγραφα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης .......

Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι θα ταξίδευαν για τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για το Μόναχο της Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) πλαστές Ταυτότητες Τσέχικων Αρχών.

Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκαν:

Ένα (1) Υπηρεσιακό σημείωμα του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.
Ένα (1) Υπηρεσιακό σημείωμα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου

με τα οποία τους είχε δοθεί προθεσμία 30 ημερών να αναχωρήσουν από την Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Νέα δημοσκόπηση metron analysis. Εννέα κόμματα στη Βουλή




Νέα δημοσκόπηση Alco. 34,6% N.Δ. και ΠαΣοΚ μαζί




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.