Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

FINAL 4: Οι ημέρες και οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων.

Σήμερα ανακοινώθηκαν απο την Euroleague οι μέρες και οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων του Final 4 στο στάδιο «Παλέ ντε Μπερσί» του Παρισιού, το διάστημα 7 - 9 Μαϊου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Euroleague ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν Βελιγραδίου στις 22:00 ώρα Ελλάδας την ίδια ώρα δηλαδή που είχε αγωνιστεί και στον περσινό ημιτελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός της διοργάνωσης, Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ορίστηκε στις 19:00 ώρα Ελλάδας ενώ ο ημιτελικός του F4 Παρτιζάν-Ολυμπιακός ορίστηκε για τις 22:00.
Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και πέρυσι, στον πρώτο ..........

ημιτελικό του φάιναλ φορ του Βερολίνου, με τους Μοσχοβίτες να φτάνουν στη νίκη και να προκρίνονται στον τελικό.

Δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι ώρες του μικρού τελικού και του τελικού της 9ης Μαΐου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Λόγω εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος του ανισόπεδου κόμβου σύνδεσης με την Ε.Ο. Τρίπολης-Σπάρτης, θα παραμείνουν κλειστοί οι αντίστοιχοι κλάδοι εισόδου και εξόδου στον αυτοκινητόδρομο, από την Τρίτη 13/4 και ώρα 07:00 έως και την Κυριακή 25/4 και ώρα 20:00.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας από/ προς Τεγέα, Άστρος, Σπάρτη, Γύθειο θα γίνεται μέσω του ανισόπεδου κόμβου Τρίπολης και της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης.

Συγκεκριμένα: ............

► Από τον αυτοκινητόδρομο (Αθήνα/Κόρινθος, Καλαμάτα) προς Σπάρτη, Γύθειο, Τεγέα, Άστρος:

o Έξοδος στον κόμβο Τρίπολης (χλμ. 161,5)

o Μετάβαση μέσω παρακαμπτήριας διαδρομής στην Εθνική Οδό Τρίπολης-Σπάρτης.

► Από Σπάρτη, Γύθειο, Τεγέα, Άστρος προς τον αυτοκινητόδρομο (Αθήνα/Κόρινθος, Καλαμάτα):

o Κίνηση μέσω της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης με κατεύθυνση προς Τρίπολη

o Μετάβαση μέσω παρακαμπτήριας διαδρομής στον κόμβο Τρίπολης, όπου και θα γίνεται είσοδος στον αυτοκινητόδρομο

Προσωρινές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και κατά μήκος της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης, στην περιοχή του κόμβου, με εναλλάξ εκτροπή της κυκλοφορίας στο ένα από τα δύο ρεύματα, ανάλογα με την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών και πάντα με την σχετική ρυθμιστική σήμανση.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010

Με στόχο την εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης 2010, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει:

Προκειμένου οι δικαιούχοι κοινοτικής ενίσχυσης να λάβουν ενίσχυση για το 2010 οφείλουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εμπρόθεσμα μέχρι 15.5.2010. Εφόσον απαιτείται η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με μεταβολή στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων. Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστο ύψος δικαιωμάτων για την καταβολή ενιαίας ενίσχυσης για το 2010 για την χώρα μας αποτελούν τα 200 € και άνω.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, .........

το υπουργείο, για τη διευκόλυνση της έγκαιρης καταβολής των ενισχύσεων, προχώρησε στην:

- Βελτίωση του συστήματος υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης

- Ανάληψη, σύμφωνα με την πολιτική μας δέσμευση, του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για τους δικαιούχους που :

1. η γεωργία αποτελεί κύρια δραστηριότητα τους για δικαιώματα μέχρι 10.000 €

2. για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ για δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης μέχρι 5.000 €.

Τα ποσά του κόστους ενεργοποίησης θα κατατεθούν προκαταβολικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα αποδεσμεύονται αμέσως μετά την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης.

Το ποσό του κόστους ενεργοποίησης που θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των παραπάνω δικαιούχων ανέρχεται συνολικά σε 70 € ανά αίτηση (57€+ΦΠΑ). Για τους υπόλοιπους δικαιούχους, με τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας, το κόστος ενεργοποίησης θα βαρύνει τους ίδιους.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 22112/26-3-2010 Υπουργική Απόφαση, όλοι οι δικαιούχοι Ενιαίας Ενίσχυσης, για την υποβοήθησή τους στη συμπλήρωση και καταχώριση των στοιχείων των αιτήσεών τους θα απευθύνονται στις πύλες εισαγωγής (ΕΑΣ) του φορέα που πιστοποιήθηκε ΠΑΣΕΓΕΣ , καλύπτοντας εξ’ιδίων το κόστος παροχής των σχετικών υπηρεσιών (λαμβανομένου υπόψη ότι στις προαναφερόμενες κατηγορίες 1. και 2. το κόστος θα έχει προκαταβληθεί από το κράτος).

Διαμαρτύρονται οι πρατηριούχοι για τους φορολογικούς ελέγχους

Ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων λιανικής από τα πρατήρια υγρών καυσίμων ξεκίνησαν σήμερα οι φορολογικές αρχές, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία διαμαρτύρεται για εκβιασμό του κλάδου.

Η ΟΒΕ επισημαίνει ότι οι αποδείξεις εκδίδονται μόνο για όσους καταναλωτές το ζητήσουν και δεν έχουν φορολογική αξία γιατί οι φόροι οριστικοποιούνται τεκμαρτά με την αγορά των καυσίμων.

«Η πρακτική εντυπωσιασμού των καταναλωτών .........

και απειλών προς τους βενζινοπώλες μας βρίσκει εντελώς αντίθετους γιατί δεν αποβλέπει σε καμιά δίωξη της φοροδιαφυγής ή του λαθρεμπορίου», προσθέτει η Ομοσπονδία.

Το φορολογικό καθεστώς των πρατηρίων καυσίμων αλλάζει από 1ης Μαΐου, οπότε οι βενζινοπώλες θα φορολογούνται και θα αποδίδουν ΦΠΑ με βάση τα βιβλία εσόδων εξόδων και όχι με τεκμαρτό τρόπο.

Η ΟΒΕ απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη, στην οποία υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν, «όταν υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που πρέπει να ρυθμισθούν πριν την μετάταξη στην Β΄ κατηγορία βιβλίων να υποστηρίξουμε την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων για τις βενζίνες».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Τασούλας σε Νάντια Γιαννακοπούλου «Υπεγράφη η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα»

Την ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόρης Τασούλας σε κατʼ ιδίαν συνάντηση που είχε με τη βουλευτή Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι υπεγράφη από τον ίδιο η σχετική απόφαση και αναμένεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Το Τμήμα Μεταγωγών θα αποτελεί ανεξάρτητη υπηρεσία με τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων για την κάλυψή της. Η κ. Γιαννακοπούλου σε δηλώσεις της εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για αυτήν την εξέλιξη, καθώς «η ίδρυση της υπηρεσίας αυτής θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για τη Μεσσηνία.
Η δημιουργία του παραπάνω Τμήματος αποτελούσε .........

πάγιο αίτημα των Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Μεσσηνίας και συνιστά ένα πολύ μεγάλο βήμα από το Υπουργείο για την καλύτερη αστυνόμευση του τόπου, αφού ένα μεγάλο μέρος του αστυνομικού προσωπικού απεγκλωβίζεται από τη φύλαξη και μεταγωγή των ποινικών κρατουμένων».

Η παραπάνω δήλωση προέκυψε ύστερα από προγραμματισμένη συνάντηση, τη Δευτέρα 12/04/10, με τον Γενικό Γραμματέα, σε συνέχεια της αναφοράς της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με την έξαρση του φαινομένου της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία.

Στη συνάντηση, η βουλευτής Μεσσηνίας συζήτησε, ενημερώθηκε και κατέθεσε προτάσεις στον κ. Τασούλα όσον αφορά την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία. Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση που είχε τις προηγούμενες μέρες με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας κατέθεσε υπόμνημα στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης για την βελτίωση των υπηρεσιών Προστασίας του Πολίτη στη Μεσσηνία. Μεταξύ άλλων, η κ. Γιαννακοπούλου μετέφερε το αίτημα της αναπροσαρμογής των οργανικών θέσεων για την κάλυψη των νέων αυξημένων απαιτήσεων που παρουσιάζει η περιοχή, καθώς και τη δημιουργία οργανικών θέσεων Ειδικών Φρουρών.

Οι πυρκαγιές το αντικείμενο συνεδρίασης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου.

Σήμερα 12-04-2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (Σ.Ν.Ο) με θέμα: ¨Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών¨ υπό την προεδρία του κ. Νομάρχη.

Παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Νομάρχη κ. Στάθης Αναστασόπουλος και οι επικεφαλής μειοψηφιών του Νομ/κού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μαλαπάνης και κ. Θανάσης Πετράκος.
Συμμετείχαν οι θεσμοθετημένες εμπλεκόμενες ...........

υπηρεσίες (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομική Δνση, Δνση Δασών, 120 ΠΕΑ, κ.λ.π.), η Προϊσταμένη και ο υπάλληλος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων του Νομού, Προϊστάμενοι Δ/νσεων Υπηρεσιών και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Αναφέρθηκαν τα έργα αντιπυρικής προστασίας που έχουν εκτελεστεί μέχρι τώρα καθώς και αυτά που έχουν προγραμματιστεί, επισημάνθηκαν οι επικινδυνότητες στο Νομό και αναλύθηκαν οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των εμπλεκομένων.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η άμεση σύγκληση των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο) όσων Δήμων δεν έχουν συνεδριάσει και να αποσταλούν τα μνημόνια ενεργειών στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ.

Παρέμβαση του Δημήτρη Κουσελά σε Ρέππα για την ένταξη των οδικών αξόνων σε τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου.

Πρόκειται για το «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» και «Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο».

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, ζήτησε την ένταξη των οδικών αξόνων «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» και «Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο» σε τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: ..........

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Οι οδικοί άξονες Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο, αποτελούν κομβικές και απολύτως απαραίτητες οδικές υποδομές για τον Νομό Μεσσηνίας, σε συνδυασμό δε με τους ήδη υλοποιούμενους μεγάλους εθνικούς άξονες της Πελοποννήσου και με τη διενέργεια τουριστικών επενδύσεων ιδιαίτερης σημασίας, που θα αναδείξουν το αναπτυξιακό δυναμικό και τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Νομού σε φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους.

Ειδικότερα:

- Ο οδικός άξονας Ριζόμυλου-Καλαμάτας, μήκους 15 χλμ αφορά σε νέα χάραξη και αντικαθιστά τμήμα της υφιστάμενης Ε.Ο. Καλαμάτας-Πύλου, η οποία δεν ανταποκρίνεται σε σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλούς και λειτουργικής διέλευσης. Με τον σχεδιαζόμενο νέο άξονα, κόστους 45 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, για τον οποίο ήδη έχουν εκπονηθεί ή ολοκληρώνονται οι αναγκαίες μελέτες, θα εξασφαλίσει ταχεία και ασφαλή σύνδεση της Καλαμάτας με την Πύλο.
- Τα έργα χάραξης και αναβάθμισης στους οδικούς άξονες Πύλου-Ριζόμυλου και Πύλου-Μεθώνης μήκους 25 χλμ και 10 χλμ αντίστοιχα και προϋπολογιζόμενου κόστους 55 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ και απαλλοτριώσεων, για τα οποία ήδη εκπονούνται μελέτες, θα βελτιώσουν ουσιαστικά την οδική σύνδεση της Πύλου με τον Ριζόμυλο και τη Μεθώνη, σε συνδυασμό δε με τον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, θα αναβαθμίσουν σημαντικά τη συγκοινωνία της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αξιοποίηση σημαντικών τουριστικών επενδύσεων και γενικότερα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
- Τέλος, ο οδικός άξονας Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο, μήκους 14 χλμ, αφορά σε αναγκαία για την οδική ασφάλεια βελτίωση της υφιστάμενης 38ης επαρχιακής οδού, που αποτελεί βασικό άξονα της Δυτικής Μεσσηνίας, αφού συνδέει δυο βασικούς εθνικούς οδικούς άξονες, την Ε.Ο. αρ. 82 «Σπάρτη-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Βελίκα-Χατζή-Πύλος με την Ε.Ο. αρ. 9 «Πάτρα-Πύργος-Κυπαρισσία-Πύλος-Μεθώνη» και συνάμα εξυπηρετεί την ΠΟΤΑ Ρωμανού. Το κόστος του έργου, συμπεριλαμβανομένων των απαλλοτριώσεων, προϋπολογίζεται σε 8 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, έχουν δε εκπονηθεί ή είναι σε εξέλιξη οι απαιτούμενες μελέτες.

Η υλοποίηση αυτών των έργων, συνολικού προϋπολογιζόμενου κόστους 110 εκατ. ευρώ, αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, κρίσιμο ζητούμενο για την ανάπτυξη του Νομού Μεσσηνίας, αλλά και πάνδημο αίτημα των φορέων της. Για τούτο παρακαλώ να μεριμνήσετε για την κατά προτεραιότητα ένταξή τους σε κατάλληλο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου σας, διότι είναι εξαιρετικής και πολύπλευρης σημασίας για την τουριστική και τη γενικότερη ανάπτυξη, αλλά και για την απασχόληση στον Νομό Μεσσηνίας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και την προσοχή σας. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστεί για τα θέματα αυτά. »

Το ψήφισμα του Δήμου Φιλιατρών για τους Αφρικανούς λαθρομετανάνες.

Επιστολή - ψήφισμα προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη κο Μιχάλη Χρυσοχοίδη με θέμα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης απέστειλε σήμερα ο Δήμος Φιλιατρών μετα την απόφαση που πάρθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου στο Δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Ο Δήμος Φιλιατρών μεταφέρει με γλαφυρότητα την .......

επικρατούσα κατάσταση στην πόλη από τους παράνομους λαθρομετανάστες από τις Αφρικανικές χώρες και ζητά από το υπουργείο βοήθεια στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε ο Δήμος Φιλιατρών έχει ως εξής:

Είναι γνωστό πως η στρατηγική γεωγραφική θέση της χώρας μας καθώς και η εκτεταμένη ελληνική ακτογραμμή αποτελούν μερικούς από τους βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα.
Η κατάσταση στα Φιλιατρά είναι ενδεικτική των γενικότερων προβλημάτων που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση και το σύστημα ασύλου της Ελλάδος. Τον τελευταίο χρόνο με εντυπωσιακό ρυθμό διογκώνονται οι ροές λαθρομεταναστών από αφρικανικές χώρες.

Παράνομοι αφρικανοί λαθρομετανάστες από εμπόλεμες χώρες καταγωγής- χωρίς να έχουν χαρακτηρισθεί πολιτικοί πρόσφυγες- έχουν εγκατασταθεί στην πόλη μας και ζουν σε απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες, στοιβαγμένοι σε μικρούς χώρους και πολλές φορές στην ύπαιθρο σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, χωρίς στοιχειώδη μέσα υγιεινής (κουζίνα, wc, ντουζιέρα), με ένα μεγάλο όνειρο ..το όνειρο της επιβίωσης!
Οι προσφερόμενες αγροτικές εργασίες, λόγω έλλειψης εργατικών χεριών, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε μια καθαρά αγροτική περιοχή , όπως είναι τα Φιλιατρά, ευνοεί την παραμονή τους και συνεπώς αξίζει να μην παραβλέψουμε την προσφορά τους στην οικονομία της πόλης.

Παρά τις συγκινητικές προσπάθειες των κατοίκων, συλλόγων και εκκλησίας και πέρα από κάθε ρατσιστική σκέψη και δράση, το πρόβλημα είναι σοβαρό και έχει καταγραφεί από τη Νομαρχία και τους Ελεγκτές της Διεύθυνσης Υγειονομικού.
Η επιλεκτική δίωξη των λαθρομεταναστών και ειδικότερα των αφρικανικών εμπόλεμων χωρών , με σχεδόν μηδενική παραβατικότητα και των Ελλήνων που τους προσφέρουν διευκολύνσεις (εργασία, στέγη κλπ) από την Αστυνομία, δεν επιλύει το πρόβλημα. Αντίθετα η μη προσφορά εργασίας και τροφής, η πείνα και η ανέχεια πιστεύουμε πως θα οδηγήσει αυτούς σε παραβατικές πράξεις.
Η εικόνα που καταγράφεται καταρρακώνει τα ανθρωπιστικά μας αισθήματα εκμηδενίζει την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και μειώνει το Δήμο μας και κατά συνέπεια το Ελληνικό Κράτος.
Σ αυτήν την εικόνα αδυνατούμε να σταθούμε αδιάφοροι. Με δεδομένο πως ποτέ οι άνθρωποι αυτοί δε θα επιστρέψουν σε προθεσμία 30 ημερών οικειοθελώς στην εμπόλεμη χώρα καταγωγή τους, όπως ο νόμος υπαγορεύει,
μέχρι την επίλυση του γενικότερου μεταναστευτικού ζητήματος, παρακαλούμε να μας υποδείξετε λύσεις για την υποδοχή, φιλοξενία και ανθρώπινη διαβίωση αυτών, αντίστοιχες του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η παράκλησή μας αυτή αποτελεί και αίτημα όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Φιλιατρινού Λαού, το οποίο διατυπώθηκε με την υπ’ αριθμ. 47/2010 απόφαση του Δημ. Συμβουλίου.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ


Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.

Συνάδελφοι.
Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου έως και τις 14 μαϊου 2010 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμούτου ΟΓΑ/ΛΑΕ.

Οι δικαιούχοι που θα προσέλθουν στα ΚΕΠ προκειμένου ..........

να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα Τουρισμού Αγροτικής εστίας 2010 θα πρέπει υποχρεωτικώς να προσκομίζουν:
α. Τα βιβλιάρια Υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.

β. Απόκομα πληρωμής σύνταξης ή απόκομα καταβολής ειφορών

γ. Το δελτίο αστυνομικής σας ταυτότητας.

Εκ του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών


Ο Αγροτικός Συλλογος Φιλιατρών για τις διώξεις σε Αφριακούς μετανάστες.

Μετά το Πάσχα στην πόλη μας ξεκίνησε ένα προγκρόμ ενάντια στους Αφρικανούς μετανάστες και σε συναδέλφους παραγωγούς που τους απασχολούν.
Οι διώξεις δεν αφορούν καμία άλλη κοινωνική ομάδα αλλά μόνο αγρότες.
Η περίοδος της Μεγάλης εβδομάδας, της εβδομάδας των ..........

παθών του Θεανθρώπου δεν δίδαξε τίποτα σε συγκεκριμένους κύκλους.
Όλα τα παραπάνω έγιναν με καλύπτρα την παράνομη διαμονή και εργασία των οικονομικών και πολιτικών μεταναστών.

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι το αγροτικό εισόδημα με τις; πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία 30 χρόνια στον πρωτογενή τομέα έχει μειωθεί κατακόρυφα.
Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι το ισοζύγιο αγροτικών εμπορικών συναλλαγών είναι ελλειμματικό για την πατρίδα μας μια κατ' εξοχήν αγροτική χώρα κατά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Γνωρίζετε πολυ καλά ότι όταν καταργείται μια θέση εργασίας στον πρωτογενή τομέα αυτομάτως καταργούνται άλλες πέντε στους υπόλοιπους τομείς.

Σήμερα εμείς ως αγρότες βιώνουμε στο πετσί μας αντιαγροτικές πολιτικές και τώρα τελευταία τα προγκρόμ εις βάρος των συνεργατών μας Αφρικανών μεταναστών οι οποίοι αμείβονται εδώ στα Φιλιατρά με ημερομίσθιο 25 ευρώ το οκτάωρο συν την τροφοδοσία με φαγητό από αυτά που παράγουμε.

Με σημείο αναφοράς τα παραπάνω και με σημείο αναφοράς το "Ανδρών επιφανών πάσα φή τάφος" ερχόμαστε να σας ερωτούμε είναι έγκλημα να πληρώνεις ημερομίσθια μεγαλύτερα εκείνων που δίνει το Ελληνικό κράτος σε συμπατριώτες μας με πτυχία και μεταπτυχιακά;

Είναι έγκλημα να δίνεις στον άνθρωπο προοπτική ώστε να γαληνεύει το μυαλό και η ψυχή του;

Εάν τα παραπάνω είναι έγκλημα για το κράτος εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην διωκόμαστε για απασχόληση.Απαιτούμε να έχει το δικαίωμα ο ο Αφρικανός μετανάστης ώστε να μπορεί να προσφύγει στον νόμο εάν κάποιος απο εμάς και οποιοσδήποτε άλλος έχει απέναντί του παραβατικές συμπεριφορές (απλήρωτη εργασία ή προσβολή της προσωπικότητας).

Κάποιοι από εσάς που σήμερα είστε σε κυβερνητικά ή κομματικά πόστα, έχετε σίγουρα βιώσει την μετανάστευση έχετε ευεργετηθεί από τον πολιτικό πολιτισμό άλλων χωρών.
Σας προτρέπουμε να πράξετε το ίδιο για τους ανθρώπους αυτούς που αναγκάσθηκαν λόγω γνωστών αιτιών να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.
Σας προτρέπουμε όπως προτρέπουμε και τους εαυτούς μας να αναδείξουμε έμπρακτα το υπέρτατο αγαθό την ελεύθερη και χωρίς φόβο ύπαρξη του ανθρώπου.

Οι πολιτικοί και οικονομικοί μετανάστες που εργάζονται στα χωράφια μας δεν μας παίρνουν τα λεφτά από τις τσέπες. Τα λεφτά μας τα παίρνουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται.
όποιος ιδε-οιδε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόδρος
Αριστοτέλης Καναβός

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Αγρότες: Αιτήσεις για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων καθώς και ενήμερων οφειλών.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων ενημερώνει τους αγρότες ότι μέχρι τις 15-04-10 μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων καθώς και ενήμερων οφειλών.(δάνεια)

Η καθυστέρηση της ενημέρωσης δεν οφείλετε σε εμάς, άλλα στις τριτοβάθμιες οργανώσεις των αγροτών καθώς και των αρμόδιων υπουργείων που δεν ανάδειξαν το θέμα και δεν μας ενημέρωσαν όπως όφειλαν. Η πληροφόρηση που είχαμε ήταν από τα ΜΜΕ και το επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στην επαφή που είχαμε με την Αγροτική τράπεζα ..........

μας εξήγησαν ότι δεν γίνονται ρυθμίσεις για δάνεια στεγαστικά, αγοράς γης, εξοπλισμού – εξυχρονισμού που αποτελούν το σύνολο των αγροτικών δανείων για τον λόγο αυτό καθώς και για παράταση της προθεσμίας των δηλώσεων θα αποστείλουμε σχετικό αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία.

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Εντός Μαΐου η ψήφιση του νομοσχεδίου

Μέσα στον Μάιο θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία αφήνει να εννοηθεί ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν έχει δώσει ακόμη τη γνωμοδότησή της για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Σε συνέντευξή της στα «Νέα», η κ.Κατσέλη αρνείται την κριτική που ασκείται ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Ανακοινώνει, μάλιστα, ότι την επόμενη εβδομάδα ..........

παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης των επιχειρήσεων.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες δημοσιεύεται το δελτίο τιμών με ανατιμολόγηση 6.500 φαρμάκων, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα υπογραφούν οι επιχειρησιακές συμφωνίες με τις Περιφέρειες για την αποκέντρωση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ.

Πάντως η κ.Κατσέλη δεν αμφισβητεί ότι τα μέτρα σταθεροποίησης που ελήφθησαν για τον περιορισμό του ελλείμματος «θα βαθύνουν την ύφεση το 2010».

Αναφερόμενη στον μηχανισμό στήριξη της οικονομίας που συμφωνήθηκε την 25η Μαρτίου και επικυρώθηκε χθες, Κυριακή, η υπουργός Οικονομίας τον χαρακτήρισε «αποτελεσματικό δίχτυ ασφαλείας απέναντι σε κερδοσκοπικές επιθέσεις».

»Δεν ζητάμε την ενεργοποίησή του, όμως η ύπαρξή του είναι καθοριστική για να υλοποίησουμε το πρόγραμμα δανεισμού χωρίς κερδοσκοπικές πιέσεις», τονίζει η κ.Κατσέλη.

Και συνεχίζει: «Εάν συνεχίσουμε με τους σημερινούς ρυθμούς θα βάλουμε στέρεες βάσεις για την παραγωγική αναδιάρθρωση της οικονομίας μας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

Πηγή: in.gr

Από 1η Μαΐου στη Β' κατηγορία τήρησης βιβλίων οι πρατηριούχοι

Την ένταξη από 1/5/2010 στη δεύτερη κατηγορία τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ., των πρατηριούχων υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου και των πωλητών πετρελαίου θέρμανσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.



Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 12 έως 18 Απριλίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 6104914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το Φαρμακείο της Κας Αικατερίνης Βορίση βρίσκεται στην διασταύρωση Δεκατεσσάρων με Λιμεναριού, δίπλα από το Super Market "DIA".




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Απριλίου 2010

ele12.jpg (745 KB) foni12.jpg (314 KB)