Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας λόγω...άσκησης μεγάλης κλίμακος στις Σήραγγες Νεοχωρίου και Στέρνας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την τετάρτη 14 Νοεμβρίου στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος- Τρίπολη – Καλαμάτα» και συγκεκριμένα από την Χιλιομετρική θέση 158,2 έως τη χιλιομετρική θέση 124,6 του ρεύματος προς Αθήνα με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω άσκησης μεγάλης κλίμακας στις Σήραγγες Νεοχωρίου και Στέρνας στον κλάδο προς Αθήνα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται οι παρακάτω πληροφορίες:

Από τη Τετάρτη (14-11-2012) και ώρα 23:00 έως και την Πέμπτη (16-11-2012) και ώρα 06:00, διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων, στο ρεύμα προς Αθήνα, με εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται προς Αθήνα, στις 147,2 και 158,2 Χ/Θ του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, μέσω της Παλαιάς Εθνικής οδού Τρίπολης – Άργους.

2. Η Απόφαση αυτή ισχύει αφού προηγούμενα δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 109 του Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.) και τοποθετηθούν οι σχετικές προσωρινές πινακίδες σήμανσης ή πραγματοποιείται η ρύθμιση κυκλοφορίας από τροχονόμους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 7 του Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.).

3. Η ανάδοχος εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. υποχρεούται να τοποθετήσει και να συντηρεί την απαιτούμενη οδική σήμανση, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (ΚΟΚ).

4. Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ( Ν. 2696/99 Φ.Ε.Κ. 57-Α), όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3452/2007.

-

Για οικονομική θέρμανση; Ανταλλάξτε το τηγανέλαιο με πετρέλαιο!

Για όλα υπάρχει λύση....

Σκέφτηκαν οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας, οι οποίοι αποφάσισαν να ανακυκλώσουν το τηγανέλαιο προκειμένου να εξασφαλίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης για το σχολείο τους.

Την ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα των μαθητών, ΄΄αγκάλιασε΄΄ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας , ο οποίος σκέφτηκε να αναπτύξει την πρωτοβουλία αυτή σε όλα τα σχολεία του νομού.

Το πιλοτικό σχέδιο προβλέπει τοποθέτηση κάδων ............

ανακύκλωσης τηγανέλαιου στα σχολεία. Έτσι για κάθε 10.870 λίτρα τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται, θα αποδίδονται στο σχολείο 1.200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.

Έτσι, τα σχολεία θα καταφέρουν όχι μόνο να προστατεύσουν το περιβάλλον μέσω της ανακύκλωσης αλλά και να εξασφαλίσουν το πετρέλαιο στο σχολείο τους σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο για την Ελλάδα.

parapolitika

Το επιμελητήριο Μεσσηνίας απαντά για τα σχόλια στον Τηλεοπτικό σταθμό BEST TV

Το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον τηλεοπτικό σταθμό BEST TV και συγκεκριμένα από τον Δ/ντη κ. Νικόλαο Μπελογιάννη, που είναι και μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ακούστηκαν πράγματα για το Επιμελητήριο, τα οποία είτε προέρχονται από παραπληροφόρηση, είτε από κακή προαίρεση, που στόχο έχουν ωστόσο, να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα για άτομα που υπηρετούν με απόλυτη συνέπεια το θεσμό και φυσικά να παραπλανήσουν και τα μέλη του Επιμελητηρίου, αλλά και γενικότερα τους πολίτες.

Τέτοιες ενέργειες μόνο θλίψη προκαλούν, όταν ............

μάλιστα προέρχονται από μέλος του Δ.Σ. αφού ουσιαστικά υποσκάπτουν τη συνεργασία των παρατάξεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, πολύ περισσότερο όταν η συνεργασία επετεύχθη σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο για τον θεσμό, για την οικονομία και για την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου μας.

Υποσκάπτουν και παράλληλα δυναμιτίζουν μια συνεργασία που όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Μπελογιάννης, κρίθηκε επιβεβλημένη τον περασμένο Μάιο, μετά το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Επίσης, γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μπελογιάννης, όλες τις προσπάθειες που έγιναν με πρωτοβουλία των επικεφαλής των 2 πλειοψηφισάντων συνδυασμών ώστε να προκύψει μια νέα Διοίκηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με την συμμετοχή και των τριών συνδυασμών για τον τερματισμό της κρίσης.

Γνωρίζει επιπλέον ο κ. Μπελογιάννης, ότι μετά το αδιέξοδο που προέκυψε κατά τη θητεία του κ. Δημήτρη Αδαμόπουλου η συνεργασία των δύο πλειοψηφισάντων συνδυασμών κρίθηκε επιβεβλημένη, ώστε να συγκροτηθεί νέα διοίκηση ικανή να στηρίξει το έργο που είχε επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια (γεγονός που έχει δημοσίως αναγνωρίσει και ο Ν. Μπελογιάννης) και να λειτουργήσει ομαλά και απρόσκοπτα ο θεσμός προς όφελος των μελών του Επιμελητηρίου και της Μεσσηνίας γενικότερα. Εξάλλου, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα η νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου και της αναπτυξιακής του εταιρείας ήταν η πιο αντιπροσωπευτική λύση.

Σε αυτή τη συμφωνία συνεργασίας των δύο πλειοψηφισάντων συνδυασμών δεν υπάρχουν δεσμεύσεις σε θέματα διαφάνειας, όπως επίσης δεν υπάρχουν συμφωνίες συγκάλυψης οποιουδήποτε άλλου θέματος που αφορά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την ΕΤΑΠ. Εννοείται δε, πως διαψεύδουμε κατηγορηματικά κάθε ισχυρισμό περί του αντιθέτου.
Τέλος, επειδή στη συμφωνία συνεργασίας των δύο πλειοψηφισάντων συνδυασμών η επιλογή των συμβούλων που συμμετέχουν στην παρούσα Διοίκηση έγινε με καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες συμμετείχε ο κ. Μπελογιάννης και επειδή πρέπει να είναι σεβαστή η διαφορετική άποψη, που είναι θεμιτό να υπάρχει, είναι επιβεβλημένο να παραμερίζονται τα προσωπικά συμφέροντα και στόχος να είναι όχι τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αλλά αντιθέτως η προώθηση του κοινού συμφέροντος των μελών του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Να ακούγεται και να προβάλλεται η αλήθεια, καθώς μόνο με ειλικρίνεια μπορούμε να συμβάλουμε στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου.

ΤΑΞΙ Καλαμάτας: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους

Κανονικά πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα δρομολόγια των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ για την μετακίνηση των ΑΜΕΑ μαθητών προς τις σχολικέ τους μονάδες.
Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή με δελτίο τύπου τους (κλίκ) οι ιδιοκτήτες / εκμεταλλευτές ΤΑΞΙ Μεσσηνίας αντιδρώντας στην μη καταβολή δεδουλευμένων τους από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είχαν ανακοινώσει την αναστολή των δρομολογίων για τους ΑΜΕΑ μαθητές από και προς τις σχολικές τους μονάδες διεκδικώντας δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο του 2012.

Σχετική παρέμβαση για το θέμα, έκανε από την...........

πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία είναι και αρμόδια για την μεταφορά των μαθητών επιδιώκοντας συνεννόηση μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και πολιτείας η οποία και απέδωσε.

Συνεδριάζει η οικονομιοκή επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 13:30 η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος Γιώργος Σαμπαζιώτης, περιλαμβάνονται για λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα:........

1) Έγκριση πρακτικών του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Αναβάθμιση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Πολυθέας και Τ.Κ. Μοναστηρίου – Δ.Ε. Αετού, Δήμου Τριφυλίας».
2) Ανάθεση της εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση δημοτικής οδού Άνω Πόλης Δ.Κ. Κυπαρισσίας».
3) Έγκριση δαπάνης συμμετοχής υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας σε επιμορφωτικό σεμινάριο.
4) Αναπροσαρμογή Δημοτικών Τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού) του Δήμου Τριφυλίας.
5) Επικύρωση αποτελεσμάτων κλήρωσης για την ανάδειξη Επιτροπής διεξαγωγής της ανοικτής δημοπρασίας επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «Συνδέσεις δικτύου αποχέτευσης Φιλιατρών».

Εκδήλωση Ενημερωτική εσπερίδα του ΝΗΛΕΑ στο REX Χώρας

Η Α.Σ. “ΠΑΛΑΙΠΥΛΟΣ” και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων του Δήμου Πύλου- Νέστορος»

σας προσκαλεί

τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.00, στον Κινηματογράφο “REX” της Δημοτικής Κοινότητας «Χώρα» του Δήμου Πύλου-Νέστορος, σε ενημερωτική εσπερίδα για το πρόγραμμα και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) που θα δημιουργηθούν.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

17:45 - 18:00 Προσέλευση – Εγγραφές
18:00 - 18:15 Χαιρετισμοί Εκπρόσωπος Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (ΕΥΚΕΚΟ) Δημήτριος Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος

Έναρξη εργασιών
Συντονιστής: Γεώργιος Κουκλάκης, Asset Τεχνολογική

18:15 - 18:30
Κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα ως στρατηγικές καταπολέμησης της ανεργίας. Εκπρόσωπος Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (ΕΥΚΕΚΟ)

18:30 - 18:45
Τοπικά κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά. Τα προβλήματα και οι προκλήσεις σήμερα. Γεώργιος Κόκκινος, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών «Ο Νηλέας»

18:45 - 19:00
Το εμπόριο ως ίδιος τομέας διαχείρισης της απασχόλησης στις παρούσες συνθήκες της Ελληνικής οικονομίας. Βασίλειος Παγώνης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος

19:00 - 19:15
Παρουσίαση του έργου «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες στο Δήμο Πύλου-Νέστορος». Ευστράτιος Παπαδογιαννάκης, Asset Τεχνολογική

19:15 - 19:30
Ανάπτυξη Κοινωνικών Επιχειρήσεων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Στυλιανός-Μάνος Ανδρεάδης, Asset Τεχνολογική

19:30 - 20:00 Συζήτηση, Συμπεράσματα και λήξη εργασιών
Η παρουσία όλων είναι σημαντική για τον κοινό μας σκοπό.

Την Ημέρα διεξαγωγής της εσπερίδας θα λειτουργεί ομάδα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων (help desk) και παραλαβής των αιτήσεων συμμετοχής ως εξής:

Δημαρχείο Δήμου Πύλου Νέστορος 12.00 - 14.00
Κοινότητα Χώρας «REX» 17.00 - 21.00

Συντονιστής
Ομάδα Παραγωγών «Ο Νηλέας»

Εταίροι
Δήμος Πύλου-Νέστορος
Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας A.E. (Costa Navarino)
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος
Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κορώνης
Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης
Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παπαφλέσσα
Σύλλογος Γυναικών Δήμου Χιλιοχωρίων
ΚΕΚ Honesty
Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”
ASSET Τεχνολογική

«Ψωμί αλληλεγγύης» με 1 ευρώ Από του Δρούλια στην Κυπαρισσία

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση μαστίζει την κοινωνία και τα αλλεπάλληλα μέτρα, που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατ’ εντολή της τρόικας, οδηγούν τους πολίτες σε οικονομική εξαθλίωση και απόγνωση, υπάρχουν, ακόμη ευτυχώς, επιχειρήσεις που έμπρακτα δείχνουν ευαισθησία και αλληλεγγύη, όπως η Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική Δρούλια «Η Αρκαδιά» στην Κυπαρισσία!
Στην Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική Δρούλια, στο............

κέντρο της αγοράς της Κυπαρισσίας, μπορεί να βρει κανείς ψωμί με 1 ευρώ το κιλό! «Ψωμί αλληλεγγύης»! Είναι ψωμί λευκό, «παραδοσιακό της γιαγιάς Κασσιανής», όπως το λένε!

Η Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Δρούλια είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Αναστάσιο Δρούλια το 1927! Στην επιχείρηση μπήκαν από μικρή ηλικία οι δύο γιοι του Αναστάσιου Δρούλια, Νίκος και Παναγιώτης. Η επιχείρηση, που στην αρχή λειτουργούσε το φούρνο της στην Άνω Πόλη, με την πάροδο των ετών επεκτάθηκε και εγκαταστάθηκε, με σύγχρονο εξοπλισμό, στο κέντρο της αγοράς της Κυπαρισσίας. Εκεί, διαρκώς εκσυγχρονίζεται και βελτιώνει αισθητικά τους χώρους παραγωγής και πώλησης των προϊόντων της, διαθέτοντας το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα και πλέον σύγχρονο αρτοκλίβανο της ευρύτερης περιοχής και έχοντας ως σήμα κατατεθέν την άριστη ποιότητα και γεύση, σε συνδυασμό με ασυναγώνιστες, για την εποχή, τιμές!
Στις μέρες μας, τη λειτουργία της επιχείρησης έχει αναλάβει ο νεότερος Τάσος Δρούλιας, που διαδέχθηκε τον πατέρα του, μαζί με το θείο του Νίκο.

Εκτός από το «ψωμί αλληλεγγύης», η Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Δρούλια παρασκευάζει στο εργαστήριό της πολλά ποιοτικά και γευστικά είδη ψωμιών, όπως ολικής αλέσεως, πολύσπορα, ιταλικά τσιαπάτα, σικάλεως, χωριάτικα, προζυμένια από προζύμια κριθαριού, σικάλεως και βασιλικού, με συνταγές και τεχνικές του παππού Τάσου από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, «μπομπότα καλαμποκιού», γαλλικές μπαγκέτες, λαγάνες, ελιόψωμα, τυρόψωμα κ.ά.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής Δρούλια δε σταματά μόνο στο «ψωμί αλληλεγγύης», αλλά διαθέτουν το φρέσκο γάλα της «Δέλτα» μόλις 1 ευρώ, κάτω του κόστους! Παράλληλα, παρέχουν στους καταναλωτές και άλλες προσφορές σε προϊόντα τους!
Μιλώντας χθες το μεσημέρι στο «Θ» ο νεότερος εκ των ιδιοκτητών, Τάσος Δρούλιας, σημείωσε χαρακτηριστικά για το «ψωμί αλληλεγγύης»: «Παρά τις ανατιμήσεις αλεύρων και την αύξηση του κόστους παραγωγής και του λειτουργικού κόστους, προσπαθούμε και κρατάμε χαμηλά τις τιμές των προϊόντων μας, δίδοντας έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση. Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη, τα οικονομικά των ανθρώπων περιορισμένα και γι’ αυτό διαθέτουμε το “ψωμί αλληλεγγύης” με 1 ευρώ το κιλό! Είναι λευκό ψωμί, που φτιάχνουμε με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου της Κασσιανής, γι’ αυτό και το λέμε “παραδοσιακό της γιαγιάς Κασσιανής”!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Το νέο βοβλίο του Σιμήτη αδειάζει τον Γιώργο Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στις αιτίες του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα και σύμφωνα με την Real της Κυριακής ασκεί κριτική και στα πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Στο 600 σελίδων βιβλίο του που ονομάζεται "Ο εκτροχιασμός", ο Κώστας Σημίτης δίνει έμφαση στη διετία του Γιώργου Παπανδρεόυ τον οποίο κατηγορεί ότι έπασχε από "στρουθοκαμηλισμό".

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος βέβαια δεν ............

είναι ο ίδιος άμοιρος ευθυνών, δεν αρκείται στην απλή παράθεση αριθμών και στοιχείων που δείχνουν πώς ξέφυγαν όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σχολιάζει, αναλύει, καταθέτει την άποψή του για το πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η δίνη της οικονομικής κρίσης.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρει χαρακτηριστικά «Ως πρωθυπουργός ήταν αμφίθυμος, για καιρό έμοιαζε να αρνείται την πραγματικότητα. Επί μήνες το κενό πολιτικής επιχειρήθηκε να καλυφθεί με δηλώσεις για τη διαφθορά. Χειρίστηκε την κρίση κυρίως ως επικοινωνιακό τέχνασμα. Η κυβέρνησή του απέτυχε να δρομολογήσει την πορεία προς την ανάκαμψη».

Επισημαίνει επιπλέον επισημαίνει πως "Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν προετοιμασμένο για να κυβερνήσει και προσθέτει "Ο προϋπολογισμός του 2010 θα αποτελούσε κατά την κυβέρνηση την απάντηση στο αίτημα για τη λήψη δραστικών μέτρων".

Δεν άφησε όμως ασχολίαστο ούτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τον οποίο είπε «Το αίτημα της Μέρκελ προς τον Παπαδήμο να συμμετάσχει κι αυτός "εκτάκτως" στο Eurogroup της 17/2/2012 επιβεβαίωνε πως για τους Ευρωπαίους βάραινε το ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, δεν διέθετε οικονομική πείρα, δεν είχε προσαρμοσθεί στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και προκαλούσε τις αντιδράσεις ακόμα και όσων συμπαθούσαν την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Ένας "πετυχημένος" γράφει για τον άλλον "πετυχημένο" τρομάρα τους....

newsbomb

Εντός της εβδομάδας ανοίγει το taxis για το επίδομα θέρμανσης

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Αμέσως μετά θα ανοίξει και η ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων καταβολής του επιδόματος από τα νοικοκυριά που καταναλώνουν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους.

Δικαιούχοι της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης είναι οι ...............

άγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Για τους δικαιούχους με προστατευόμενα μέλη προβλέπεται επιπλέον όριο 3.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και τρία.

Παράλληλα βρέθηκε λύση και για τους φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, επειδή το εισόδημά τους ήταν πολύ χαμηλό και άρα δεν είχαν υποχρέωση υποβολής δήλωσης. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να σπεύσουν στην εφορία για να υποβάλουν εκπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Το μόνο που θα κάνουν είναι να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μία υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο που έχει τεθεί για εξαίρεση υποβολής φορολογικής δήλωσης, δηλαδή εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ αν πρόκειται για μισθωτούς ή συνταξιούχους ή 3.000 ευρώ αν πρόκειται για λοιπούς φορολογουμένους όπως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει προκύψει για το πώς θα επιδοτηθούν οι ένοικοι που έχουν αυτονομία θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι το επίδομα θα δίνεται για την αγορά του πετρελαίου και όχι για την κατανάλωση. Αυτό μεταφράζεται σε επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε νοικοκυριά με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο διαμέρισμά τους και όχι με βάση την πραγματική κατανάλωσή τους. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που ζει σε διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση θα λάβει επιστροφή φόρου ανάλογα με τα χιλιοστά του διαμερίσματός του, έστω και αν δεν «ανάψει» καθόλου το καλοριφέρ μέσα στη χειμερινή σεζόν.

capital.gr

Η ΚΕΔΕ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου 3

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να υποβάλλει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, που προβλέπεται με το Μεσοπρόθεσμο.

Επιπλέον, η ΚΕΔΕ αποφάσισε την άμεση ..............

σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις που, όπως αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα, «υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης».

Ειδικότερα, στο ψήφισμα που εξέδωσε η ΚΕΔΕ επισημαίνεται ότι η Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και εξετάζει τις περιπτώσεις Δήμων και Περιφερειών που υπάγονται σε διαδικασία εξυγίανσης, ήδη καλύπτει τις αρμοδιότητες του Παρατηρητηρίου.

Συνεπώς, προσθέτει η ΚΕΔΕ στο ψήφισμα, «εάν το υπουργείο έκρινε σκόπιμο να προωθήσει επί πλέον προϋποθέσεις, βελτιωτικές όμως, στο ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, αυτό θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη δημιουργία ενός νέου οργάνου που καταργεί το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ».

Ακόμη, στο ψήφισμα σημειώνεται ότι το χρέος των Δήμων (ανέρχεται σε 2,6 δισεκ. ευρώ από τα οποία 1,7 δισεκ. ευρώ είναι δανειακές υποχρεώσεις και 0,835 δισεκ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές) αντιστοιχεί στο μικρότερο ποσοστιαία χρέος - αναλογεί στο 0,8% του συνολικού δημόσιου χρέους - σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος, στο ψήφισμα, αφού υπογραμμίζεται ότι οι Δήμοι δεν είναι αυτοί που δημιούργησαν το δημόσιο χρέος, αναφέρονται τα εξής: «Ας πάψουν πλέον να συκοφαντούν την Αυτοδιοίκηση. Οι Δήμοι της Χώρας είναι υπέρ της διαφάνειας και ποτέ δεν αρνήθηκαν τον οποιοδήποτε έλεγχο. Αυτό όμως που αρνούνται κατηγορηματικά είναι η κατάλυση του Συντάγματος και της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Difernews

‘’Πρώτο Θέμα’’ η εμπλοκή της Τσακώνας – Ούτε τον Πρωθυπουργό δεν άκουσαν οι… τυπολάτρες

Αίτηση ανάκλησης και νέα συνεδρίαση του Ελεγκτικού την ερχόμενη εβδομάδα

H εμπλοκή που παρουσιάζεται στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα που σέρνεται τα τελευταία 22 χρόνια, αποτελεί βασικό θέμα ανάλυσης στον κυριακάτικο τύπο. Η εφημερίδα ''Πρώτο Θέμα'' αναφέρεται αναλυτικά σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Εκτροχιάζονται τα δημόσια έργα» στις διάφορες πτυχές του έργου που... εκκρεμεί, αλλά και το μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την εκτίναξη κατά 40% του κόστους!!!

Τα όσα ουσιαστικά αναδείχθηκαν από την ..............

τηλεόραση BEST και τα υπόλοιπα μέσα τελευταία παραθέτονται με λεπτομέρειες και καταδεικνύουν πως ακόμη και τα τελειωμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων καθυστερούν να παραδοθούν σε κυκλοφορία λόγω εμπλοκών (φανταστείτε τι γίνεται με εκείνα των λεγόμενων διαπραγματεύσεων, όπως της Ολυμπίας Οδού). Με βάση το ρεπορτάζ και τα μέχρι τώρα γνωστά το Ελεγκτικό Συνέδριο έκοψε τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση που αφορούσε την παράκαμψη. Η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί και το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει γνωστό, πάντωςάίσθηση προκαλεί πως κάποιοι... τυπολάτρες δεν άκουσαν ούτε τον Πρωθυπουργό - ο εκνευρισμός στην κυβέρνηση είναι μεγάλος από αυτή την εξέλιξη - ούτε την εθνική και μέγιστη κοινωνική ανάγκη (καθημερινά ο κίνδυνος είναι τεράστιος) .

Η σύμβαση ύψους 7,8 εκατ. Ευρώ είχε υπογραφεί από τον περασμένο Αύγουστο από τον κο Καλογιάννη και με αυτή επρόκειτο να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος και να αντιμετωπιστούν εκτεταμένα γεωτεχνικά προβλήματα στην περιοχή του Δερβενίου. Περιέργως, από το σύνολο της επίμαχης δαπάνης θα διατεθεί μόνο το ποσό των 2,9 εκατ. Ευρώ καθώς τα υπόλοιπα αφορούν μελέτες, απρόβλεπτες εργασίες, εργολαβικό όφελος, αναθεώρηση συμβατικών τιμών, ΦΠΑ. Στο σκεπτικό της απόφασης του υπουργείου αναφερόταν ότι «...η ολοκλήρωση του έργου εντός του 2012 υπαγορεύεται από τις υποχρεώσεις του Υπουργείου προς τον παραχωρησιούχο όσο και από τις εθνικές και κοινωνικές ανάγκες για μείωση των ατυχημάτων το επικίνδυνο τμήμα Μεγαλόπολη – Καλαμάτα».

Το Υπουργείο πλέον αναμένεται να κινηθεί στην υποβολή αιτήματος ανάκλησης της απόφασης και εκτιμάται πως και με την πίεση που έχει ασκηθεί υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού, άμεσα θα γίνει η νέα συνεδρίαση του Ελεγκτικού - οι πληροφορίες μας λένε την ερχόμενη εβδομάδα - για να ξεπεραστεί το όλο πρόβλημα και δοθεί επιτέλους ο δρόμος στην κυκλοφορία

BEST TV

Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ. Ξεκινά σήμερα η απογραφή τους

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ με υποχρεωτική φυσική παρουσία και θα διαρκέσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει όσους από τους συνταξιούχους του δεν έχουν προσκομίσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, να προσέλθουν άμεσα στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ για την συμπλήρωσή τους, έως το αργότερο τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, έχουν .............

εντοπισθεί περίπου 3.000 συνταξιούχοι, χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

«Η έλλειψη ΑΜΚΑ και ΑΦΜ διαπιστώνεται από το τελευταίο Ενημερωτικό Σημείωμα που σας αποστέλλεται και αφορά το γ΄ τρίμηνο του 2012» επισημαίνει ο ΟΑΕΕ.

Yποχρεωμένοι να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ είναι μόνο οι συνταξιούχοι για τους οποίους στα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, που τυπώνονται στο πάνω και δεξιό τμήμα του σημειώματος, δεν υπάρχει εγγεγραμμένος αριθμός.

Κατά την προσέλευσή τους στα γραφεία του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

1. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

2. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Η τυχόν μη συμπλήρωση των στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα οδηγήσει άμεσα σε αναστολή καταβολής της σύνταξης.

Πετυχημένη ποδηλατοπορεία και δενδροφύτευση!

Με τη συμμετοχή πολλών προσκόπων από το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κυπαρισσίας, όπως και των Φιλιατρών, αλλά και από την Καλαμάτα και την Πάτρα πραγματοποιήθηκε χθές το πρωί στην Κυπαρισσία η προδηλατοπορεία που διοργάνωσε το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κυπαρισσίας.

Στις Εργατικές Κατοικίες, όπου βρίσκονται οι .............

εγκαταστάσεις του Συστήματος, συγκεντρώθηκαν μικροί πρόσκοποι με τους γονείς τους και μεγαλύτερους σε ηλικία προσκόπους και έκαναν εκεί αγώνα με τα ποδήλατά τους. Αργότερα δόθηκε η εκκίνηση από τα γραφεία του Συστήματος Προσκόπων και ακολουθήθηκε διαδρομή μέχρι την πλατεία της Κυπαρισσίας και μετά στο πάρκινγκ του ΟΣΕ.

Στη συνέχεια οι πρόσκοποι και τα παιδιά που συμμετείχαν, μαζί με τους βαθμοφόρους και τους γονείς και συνοδούς τους, έκαναν δενδροφύτευση στο χώρο που είναι το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ.
Όλοι τους χάρηκαν για την ποδηλατοπορεία και τη δενδροφύτευση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη δράση τους!











Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 12 Νοεμβρίου έως 18 Νοεμβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 0 32 651
Κιν. 697 - 71 33 964

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



ΕΚΤΑΚΤΟ Ο Σαμαράς Διέγραψε τον Σολδάτο:!

Εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε τον βουλευτή Λευκάδας Θ. Σολδάτο ο Αντώνης Σαμαράς.
'
Αιτία για την διαγραφή ήταν η στάση που ..............

κράτησε στην ψήφιση του προϋπολογισμού αφού ο βουλευτής ψήφισε "ΝΑΙ" στον προϋπολογισμό, πλην των κονδυλίων των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας, στα οποία δήλωσε "παρών".

Ψηφίστηκε με 167 ψήφους ο Προύπολογισμός για το 2013

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η ψηφοφορία στην βουλή για τον προϋπολογισμό του 2013.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μείμαράκη οι βουλευτές ψήφισαν ως εξής:

Ψήφισαν 299 Βουλευτές

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ είπαν 167 Βουλευτές

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ είπαν 128 Βουλευτές

ΠΑΡΩΝ δήλωσαν 4 Βουλευτές

Οι βουλευτές Μεσσηνίας ψήφισαν ως εξής:........

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΝΔ): ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΝΔ): ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΝΔ): ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ): ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χρυσή Αυγή: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Ραγδαία αύξηση διαζυγίων στην Καλαμάτα, χωρίζουν στο 6μηνο!

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη συμπληρωματική σύμβαση για ..............

την Τσακώνα καθυστερεί την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία.
Το «αμαρτωλό» έργο προβάλλει χθες το «Πρώτο Θέμα» αφιερωμένο περιεκτικά στα ρεπορτάζ που έχει δημοσιεύσει η «ΦΩΝΗ» και έχει σχολιάσει το BEST.
Η απόφαση του Ε.Ε. μάλλον είναι απορριπτική και η αγωνία μεγαλώνει, ενώ η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους με εντολή του πρωθυπουργού να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Καλαμάτα. Ο Μεσσήνιος πρόεδρός της Γρ. Καλογερόπουλος προαναγγέλλει και νέες πρωτοβουλίες για διεθνή συνέδρια στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
• ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ένοπλη ληστεία στο Δώριο αναστατώνει τους κατοίκους. Η έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή προβληματίζει και τρομάζει τους κατοίκους που… ψάχνονται για τις άμυνές τους!
• ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ η πρωτοβουλία του δημάρχου Τριφυλίας Κων. Κόλλια για την Αυλώνα. Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τους τοπικούς φορείς του ιστορικού χωριού για την ανάδειξη και προστασία του μνημειακού χαρακτήρα Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και της πλατείας.
• ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου για την αναπτυξιακή τουριστική πορεία.
• ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, οι πτήσεις για το Μιλάνο και ο ρόλος της «Ελευθερίας» εξοργίζει τους δημάρχους!
• ΑΝΑΛΥΣΗ του Μεσσηνιακής καταγωγής Κώστα Βεργόπουλου για το «Αβέβαιο μέλλον του ευρώ».

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!