Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

‘’Πρώτο Θέμα’’ η εμπλοκή της Τσακώνας – Ούτε τον Πρωθυπουργό δεν άκουσαν οι… τυπολάτρες

Αίτηση ανάκλησης και νέα συνεδρίαση του Ελεγκτικού την ερχόμενη εβδομάδα

H εμπλοκή που παρουσιάζεται στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα που σέρνεται τα τελευταία 22 χρόνια, αποτελεί βασικό θέμα ανάλυσης στον κυριακάτικο τύπο. Η εφημερίδα ''Πρώτο Θέμα'' αναφέρεται αναλυτικά σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Εκτροχιάζονται τα δημόσια έργα» στις διάφορες πτυχές του έργου που... εκκρεμεί, αλλά και το μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την εκτίναξη κατά 40% του κόστους!!!

Τα όσα ουσιαστικά αναδείχθηκαν από την ..............

τηλεόραση BEST και τα υπόλοιπα μέσα τελευταία παραθέτονται με λεπτομέρειες και καταδεικνύουν πως ακόμη και τα τελειωμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων καθυστερούν να παραδοθούν σε κυκλοφορία λόγω εμπλοκών (φανταστείτε τι γίνεται με εκείνα των λεγόμενων διαπραγματεύσεων, όπως της Ολυμπίας Οδού). Με βάση το ρεπορτάζ και τα μέχρι τώρα γνωστά το Ελεγκτικό Συνέδριο έκοψε τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση που αφορούσε την παράκαμψη. Η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί και το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει γνωστό, πάντωςάίσθηση προκαλεί πως κάποιοι... τυπολάτρες δεν άκουσαν ούτε τον Πρωθυπουργό - ο εκνευρισμός στην κυβέρνηση είναι μεγάλος από αυτή την εξέλιξη - ούτε την εθνική και μέγιστη κοινωνική ανάγκη (καθημερινά ο κίνδυνος είναι τεράστιος) .

Η σύμβαση ύψους 7,8 εκατ. Ευρώ είχε υπογραφεί από τον περασμένο Αύγουστο από τον κο Καλογιάννη και με αυτή επρόκειτο να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος και να αντιμετωπιστούν εκτεταμένα γεωτεχνικά προβλήματα στην περιοχή του Δερβενίου. Περιέργως, από το σύνολο της επίμαχης δαπάνης θα διατεθεί μόνο το ποσό των 2,9 εκατ. Ευρώ καθώς τα υπόλοιπα αφορούν μελέτες, απρόβλεπτες εργασίες, εργολαβικό όφελος, αναθεώρηση συμβατικών τιμών, ΦΠΑ. Στο σκεπτικό της απόφασης του υπουργείου αναφερόταν ότι «...η ολοκλήρωση του έργου εντός του 2012 υπαγορεύεται από τις υποχρεώσεις του Υπουργείου προς τον παραχωρησιούχο όσο και από τις εθνικές και κοινωνικές ανάγκες για μείωση των ατυχημάτων το επικίνδυνο τμήμα Μεγαλόπολη – Καλαμάτα».

Το Υπουργείο πλέον αναμένεται να κινηθεί στην υποβολή αιτήματος ανάκλησης της απόφασης και εκτιμάται πως και με την πίεση που έχει ασκηθεί υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού, άμεσα θα γίνει η νέα συνεδρίαση του Ελεγκτικού - οι πληροφορίες μας λένε την ερχόμενη εβδομάδα - για να ξεπεραστεί το όλο πρόβλημα και δοθεί επιτέλους ο δρόμος στην κυκλοφορία

BEST TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.