Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

EndGame : Το σχέδιο των ελιτιστών για παγκόσμια σκλαβιά

Βγήκε το πολυαναμενόμενο συναρπαστικό ντοκυμαντέρ του δημοσιογράφου Alex Jones με ελληνικούς υπότιτλους: Endgame: blueprint for global enslavement. To "Endgame" είναι το τελικό αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας πάνω σε ιστορικά ντοκουμέντα που εξηγούν γιατί οι ηγέτες αυτού του κόσμου είναι μανιακοί με τον απόλυτο έλεγχο, της κατακυρίευσης και της σκλαβιάς της ανθρωπότητας,

χειριζόμενοι τρομαχτική ισχύ για χάρη μόνο της ισχύoς, συγκεντροποιώντας την εξουσία σε ένα αδυσώπητο παγκόσμιο κυβερνητικό σύστημα, και επιδιώκοντας την "τελική λύση τους" για παγκόσμιο πληθυσμιακό αποδεκατισμό. Το "Endgame" ξεσκεπάζει το μακροπρόθεσμο σχέδιο των ελιτιστών και εξηγεί γιατί θα είναι ένας εφιάλτης για το υπόλοιπο της ανθρωπότητας εκτός και εάν ξεσηκωθούμε τώρα και πολεμήσουμε ενάντια στα συστήματα του ελέγχου τα οποία...

σχεδιάστηκαν για να μετατρέψουν εμάς και τον πλανήτη μας σε ένα πλανήτη φυλακή. Ξεσκεπάζονται ανοιχτά η λέσχη Μπίντερμπεργκ, οι Ροκφέλερ και οι Ροθτσιλντ, η Ευγονική, ο μετανθρωπισμός, και τα εγκλήματα των τυράννων και της ελιτ διαμέσου των αιώνων. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΙΧΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ
totefteri.blogspot.com





Συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής

Συνεδριάζει την Τετάρτη 17/03/2010 και ώρα 12:00 μ.μ. η Νομαρχιακή επιτροπή Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας στην αίθουσα της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης «Παναγιώτης Φωτέας» (Διοικητήριο 4ος όροφος).

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής: ......

1. Παρουσίαση του νέου DVD του νομού.
2. Προβολή της Μεσσηνίας σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
3. Προβολή της Μεσσηνίας σε κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
4. Καταχωρήσεις σε έντυπα.
5. Παν προτασσόμενο.

Υποχρεωτικά αποδείξεις και από τα πρατήρια βενζίνης από 1η Απριλίου 2010

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση για την έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης από τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων και την ένταξή τους στη δεύτερη κατηγορία τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ..

Πιο συγκεκριμένα:

Από 1/4/2010 εντάσσεται στη δεύτερη κατηγορία τήρησης βιβλίων, ανεξαρτήτως ύψους εσόδων και με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του Κ.Β.Σ.:

α) Ο πρατηριούχος υγρών καυσίμων για την ..........

εμπορία βενζίνης και πετρελαίου.

β) Ο επιτηδευματίας του μητρώου (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.) πωλητής πετρελαίου θέρμανσης για την εμπορία πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) θέρμανσης.

Όποιος από τους παραπάνω επιτηδευματίες διατηρεί και κλάδο πώλησης άλλων αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, ο κλάδος αυτός για την ένταξή του σε κατηγορία βιβλίων κρίνεται αυτοτελώς.

Επίσης, από τις 1/4/2010 και εφεξής οι ανωτέρω επιτηδευματίες υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ως ακολούθως:

α) για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, με τη χρήση φορολογικού μηχανισμού του ν.1809/1988, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του νόμου αυτού, καθώς και τις διατάξεις των άρθρων 13 και 18 του Κ.Β.Σ. (π.δ.186/1992) και όταν χρησιμοποιείται Φορολογική Ταμειακή Μηχανή αθροίζονται σε ιδιαίτερο αθροιστή (τμήμα) για κάθε είδος καυσίμου, η συνολική ημερήσια αξία του οποίου εμφανίζεται στο δελτίο ημερήσιας κίνησης “Ζ”.

β) για την εμπορία πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) θέρμανσης, με τον προβλεπόμενο τρόπο από τις διατάξεις της ΑΥΟΟ 1019446/113/0015/ΠΟΛ 1034/14.2.2008 (ΦΕΚ Β΄ 307).

Ακολουθεί αναλυτικά η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για ένταξη στη δεύτερη κατηγορία τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ., του πρατηριούχου υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου και του πωλητή πετρελαίου θέρμανσης:


ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της περίπτωσης β’, γ΄ (υποπερίπτωση γδ’, γστ’ και γθ΄) του άρθρου 38 του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992 – ΦΕΚ 84 Α΄)

2. Τις διατάξεις της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του ΚΒΣ με τις οποίες εντάσσεται στην πρώτη κατηγορία τήρησης βιβλίων ανεξαρτήτως ύψους ακαθάριστων εσόδων ο πρατηριούχος υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης.

3. Τις Α.Υ.Ο.Ο. 1013365/71/ΠΟΛ.1022/1-2-2008 (ΦΕΚ 232 Β΄/14-2-2008), 1013370/72/ΠΟΛ.1023/1-2-2008 (ΦΕΚ 230 B΄/14-2-2008), με τις οποίες εντάσσονται αντίστοιχα στην Α΄ κατηγορία τήρησης βιβλίων ανεξαρτήτως ύψους ακαθάριστων εσόδων οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων για την εμπορία πετρελαίου και οι επιτηδευματίες του μητρώου (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.) πωλητές πετρελαίου θέρμανσης για την εμπορία πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) θέρμανσης.

4. Τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 1 του Ν.1809/1988 (ΦΕΚ 222/Α’), όπως ισχύουν.

5. Τις διατάξεις της με αριθμ.1100772/1474/ΠΟΛ1135/0015/26.10.2005 (ΦΕΚ 1592 Β’/17.11.2005) απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών «τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρονικών μηχανισμών και συστημάτων».

6. Τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζονται στην εγκατάσταση στα πρατήρια υγρών καυσίμων ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου εισροών ? εκροών του ν.3784/2009 (ΦΕΚ 137Α’/7.8.2009) και μέχρι την οριστική διευθέτηση και εγκατάσταση του συστήματος αυτού.

7. Την αναγκαιότητα λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματος όλων των επιτηδευματιών για τη διασφάλιση των εσόδων του Δημοσίου.

8. Την εφαρμογή του μέτρου της θέσπισης αφορολόγητου ορίου με αποδείξεις στη Φορολογία Εισοδήματος και την αναγκαιότητα ίσης μεταχείρισης των παραπάνω επιτηδευματιών με τις επιχειρήσεις εκείνες που προαιρετικά ή υποχρεωτικά εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Εντάσσεται από 1/4/2010 στη δεύτερη κατηγορία τήρησης βιβλίων, ανεξαρτήτως ύψους εσόδων και με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του Κ.Β.Σ.:

α) Ο πρατηριούχος υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου.

β) Ο επιτηδευματίας του μητρώου (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.) πωλητής πετρελαίου θέρμανσης για την εμπορία πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) θέρμανσης.

2. Όποιος από τους παραπάνω επιτηδευματίες διατηρεί και κλάδο πώλησης άλλων αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, ο κλάδος αυτός για την ένταξή του σε κατηγορία βιβλίων κρίνεται αυτοτελώς.

3. Από τις 1/4/2010 και εφεξής οι επιτηδευματίες της παραγράφου 1 της παρούσας, υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ως ακολούθως:

α) για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, με τη χρήση φορολογικού μηχανισμού του ν.1809/1988, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του νόμου αυτού, καθώς και τις διατάξεις των άρθρων 13 και 18 του Κ.Β.Σ. (π.δ.186/1992) και όταν χρησιμοποιείται Φορολογική Ταμειακή Μηχανή αθροίζονται σε ιδιαίτερο αθροιστή (τμήμα) για κάθε είδος καυσίμου, η συνολική ημερήσια αξία του οποίου εμφανίζεται στο δελτίο ημερήσιας κίνησης “Ζ”.

β) για την εμπορία πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) θέρμανσης, με τον προβλεπόμενο τρόπο από τις διατάξεις της ΑΥΟΟ 1019446/113/0015/ΠΟΛ 1034/14.2.2008 (ΦΕΚ Β΄ 307).

4. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως."

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το Mega Channel



Πηγές: Ναυτεμπορική και Αxia Plus

Πλαίσιο δεοντολογίας ηλεκτρονικής επικοινωνίας

Επειδή στην εποχή μας είναι πολύ προσφιλής η προώθηση σε φίλους και γνωστούς κάθε μορφής μηνυμάτων - αξίων αλλά και αναξίων λόγου - μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με αφορμή ένα πρόσφατο προπαγανδιστικό μήνυμα που προωθήθηκε ραγδαία, χωρίς καμία επιβεβαίωση, ενώ έθιγε την κοινωνική και ηθική υπόσταση ενός δεινοπαθημένου λαού – των Παλαιστινίων – σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν να κινούμαστε μέσα σε κάποια πλαίσια επωφελούς ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια παρόμοια προσπάθεια, αλλά η συγκεκριμένη είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να τη...

συμπληρώσει, να τη βελτιώσει και να την γνωστοποιήσει όπου κρίνει ότι μπορεί να συμβάλλει σε ποιοτικότερη επικοινωνία.
Σημείωση: Η αριθμητική σειρά δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη σειρά σπουδαιότητας.
1. Ο σκοπός που προωθούμε e-mails και συνημμένα αρχεία, σε γνωστούς μας που μπορεί να τους ενδιαφέρουν, είναι να μοιραστούμε μαζί τους κάτι ενδιαφέρον, κάτι όμορφο, κάτι που να αξίζει τον χρόνο που θα διαθέσουν για να το διαβάσουν, όπως ακριβώς αυτά που θέλουμε κι εμείς να λαβαίνουμε. Γι αυτό, ότι δεν εξυπηρετεί τον παραπάνω σκοπό, ας καταλήγει καλύτερα στον κάλαθο των αχρήστων.

2. Δεν προωθούμε ποτέ (ούτε φυσικά συντάσσουμε) μηνύματα με προσβλητικό (καθ’ οιονδήποτε τρόπο), υβριστικό ή γενικά αμφισβητήσιμο περιεχόμενο, που μπορεί να θίγει την ηθική, την προσωπικότητα ή την υπόληψη τρίτων ατόμων ή καταστάσεων.

3. Στα μηνύματα που προωθούμε, σεβόμαστε την ιδιωτικότητα τόσο των ατόμων που τα αποστέλλουμε, όσο και των προηγουμένων που τα έλαβαν (αν φαίνονται οι διευθύνσεις τους στο εν λόγω μήνυμα). Για το λόγο αυτό λοιπόν:
3α. Σβήνουμε στο σώμα του προς προώθηση μηνύματος ΟΛΕΣ τις διευθύνσεις των προηγούμενων παραληπτών που ίσως περιέχει και αφήνουμε ΜΟΝΟ το σώμα του κειμένου ή/και το συνημμένο αρχείο (εφόσον υπάρχει).
3β. Προσθέτουμε τις διευθύνσεις των ατόμων – εάν είναι παραπάνω από ένα – που θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα, πάντα με την επιλογή «Κρυφή Κοινοποίηση» ή «Ιδιαίτερη Κοινοποίηση» ή «BCC» (δηλαδή Blind Carbon Copy). Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο καθένας λαμβάνει το μήνυμα εντελώς προσωπικά, χωρίς να γνωρίζει τους άλλους παραλήπτες.

4. Δεν προωθούμε μηνύματα δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας, της μορφής «το άμοιρο το παιδάκι θα πάρει 1 Ευρώ για κάθε προωθημένο μήνυμα από το Χαμόγελο του Παιδιού!» ή ηλεκτρονικής «αρπαχτής», της μορφής «…για όλες τις προωθήσεις ο Bill Gates (άλλη δουλειά δεν είχε) θα σου στείλει με επιταγή ένα παχυλό (δυστυχώς όμως εικονικό) ποσό.

Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε ότι κάποιος έχει τρόπο παρακολούθησης όλης της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, όλων μας! Ουαί και αλλοίμονο αν ήταν έτσι! Ο σκοπός είναι η άγρα ηλεκτρονικών διευθύνσεων – θα βρείτε 100δες σε κάθε τέτοιο μήνυμα – που κάποια στιγμή περνάνε από τους «επιτήδειους» που τις συλλέγουν και τις διαθέτουν έναντι αμοιβής για ηλεκτρονική διακίνηση προϊόντων.

5. Δεν προωθούμε ποτέ ωραιοφανή μηνύματα, δηλαδή με δήθεν «εμπνευστικά» κείμενα, που όμως στο τέλος πετάνε τη φόλα: «Αν δεν το στείλεις σε 10 άτομα, θα χάσεις τη δουλειά σου, θα σε αφήσει η γυναίκα σου (λες να πιάνει;;;), θα σε δαγκώσει ο σκύλος σου, ίσως γκρεμιστεί και το σπίτι σου και για επτά χρόνια δεν θα δεις άσπρη μέρα! Τέτοιου είδους εκφοβιστικά μηνύματα να τα στέλνετε μόνο πίσω σε αυτόν που σας «τίμησε», εξηγώντας του ευγενικά που ακριβώς να τα βάζει στο μέλλον.

6. Δεν προωθούμε ποτέ μηνύματα που αποσκοπούν στην καλλιέργεια του φόβου, της ανησυχίας (για το μέλλον), της κακομοιριάς (για την κατάστασή μας), γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ο φόβος και τα παρελκόμενά του, είναι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου των μαζών. Η προώθηση λοιπόν τέτοιων μηνυμάτων, δυστυχώς μας εντάσσει κι εμάς στη «μάζα».

Μην πιστεύετε ούτε τα μηνύματα περί τρομερών και φοβερών ιών που θα ανάψουν δάδα και θα μας κάψουν τον κακομοίρη τον δίσκο μας (που με τόσο κόπο και ιδρώτα έχουμε γεμίσει με σαβούρα!) Βάλτε ένα καλό antivirus - ας είναι και δωρεάν - κι αφήστε τους να κουρεύονται (και τους ιούς και τους διασπορείς της ανησυχίας).

7. Είναι καλό, ένα μήνυμα που θεωρούμε ότι αξίζει να το διαβάσουν φίλοι και γνωστοί, να το μορφοποιήσουμε λιγάκι. Δηλαδή, πολλά μηνύματα, ανάλογα τον τρόπο αποστολής, μάς έρχονται με ένα σωρό βελάκια (>>>>>) στην αρχή κάθε σειράς, ή/και με 3-4 λέξεις σε κάθε σειρά. Αν εμείς ιδρώνουμε να βγάλουμε νόημα, μήπως το αυτό ευχόμαστε και για τους δικούς μας, αν το προωθήσουμε στην ίδια μορφή;

8. Δείχνει σοβαρότητα και σεβασμό, να γράφουμε ίσως 2-3 λόγια, ένα μικρό σχόλιο σχετικό με το μήνυμα που προωθούμε ΚΑΙ - γιατί όχι - να το υπογράφουμε. Ένα απλό σχόλιο, όπως π.χ. «Πολύ ιδιαίτερες φωτογραφίες!» με το όνομά μας από κάτω, σε ένα μήνυμα με ενδιαφέρον περιεχόμενο, καθαρό (από ονόματα και διευθύνσεις) και που απευθύνεται προσωπικά στον καθένα, τιμά τους κανόνες μιας σωστής επικοινωνίας!

9. Τέλος, δείχνει εκτίμηση το να ευχαριστήσουμε τον αποστολέα ενός ωραίου και ενδιαφέροντος μηνύματος που λάβαμε. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να μας το στείλει – με προσωπική φροντίδα και σε άριστη μορφή.

Είναι λοιπόν στο χέρι μας να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο τρόπο επικοινωνίας, ακολουθώντας το παρόν ή όποιο άλλο θετικό πλαίσιο μπορεί να συμβάλλει προς αυτό το σκοπό.
enet.gr



Έκπτωση 20% για ανέργους και πολύτεκνους στα καταστήματα

Έκπτωση 20% θα έχουν στα καταστήματα όσοι επιδεικνύουν κάρτα ανεργίας και κάρτα πολυτέκνων, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται τα σούπερ μάρκετ, ούτε τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα συγκοινωνιών.

Θα αναρτηθούν σχετικά διαφημιστικά πόστερ στα ........

καταστήματα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ενώ ο υπουργός σημείωσε ότι το θετικό στοιχείο του προγράμματος είναι η ευελιξία του και ο ταχύτατος χρόνος εφαρμογής του.

Σχετικά με την απουσία των μέσων συγκοινωνιών από το πρόγραμμα, ο υπουργός ανέφερε ότι παρόλο που οι εκπρόσωποί τους προσήλθαν στο διάλογο, αποφάσισαν να μη συμμετέχουν.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Συνελήφθη ο δραπέτης του Α.Τ. Καλαμάτας

Εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην τοποθεσία «Άγιος Χαράλαμπος» Τρίπολης, ο 29χρονος που είχε αποδράσει στις 9 Μαρτίου από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.
Ο δραπέτης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Αμαλιάδας.

Υπενθυμίζεται ότι για την απόδραση του 29χρονου ........

είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί, ενώ σε βάρος τους διατάχθηκε επίσης Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

5 Δράσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Πέντε πρωτοβουλίες αναλαμβάνει για το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ), για τη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Υπερχρέωση των Νοικοκυριών: Πολιτικές Πρόληψης & Απεγκλωβισμού» η αρμόδια υπουργός Λ. Κατσέλη δήλωσε πως προκειμένου η υπερχρέωση των νοικοκυριών να μην εξελιχθεί σε σύγχρονη κοινωνική μάστιγα, το ΥΠΟΙΑΝ αναλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

-Στις επόμενες εβδομάδες μετά τη γνωμοδότηση ........

της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την υπερχρέωση των φυσικών προσώπων.

-Ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου δωρεάν παροχής συμβουλών στους καταναλωτές για διαχείριση οφειλών. Για τη στελέχωση και για τη λειτουργία, θα αξιοποιηθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, ενώ δράσεις θα είναι κοινές με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ΕΕΤ , την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και με τις Καταναλωτικές Ενώσεις

-Ριζική αναμόρφωση του νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες, καθώς ο υπάρχων νόμος παρουσιάζει μεγάλες παραλείψεις.

-Ενσωμάτωση, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κοινοτικής οδηγίας για την καταναλωτική πίστη. Η Οδηγία δίνει έμφαση στη διασφάλιση της πληροφόρησης του καταναλωτή ενώ εισάγει και κανόνες υπεύθυνου δανεισμού.

-Σχέδιο νόμου για τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές. Αντιμετώπιση καταχρηστικών πρακτικών και διαφάνεια στον τραπεζικό τομέα. Όπως δήλωσε η υπουργός, θα υπάρξει ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τις κρυφές χρεώσεις, τα μικρά γράμματα κ.λπ.

Η υπουργός Οικονομίας αναμένει και από τα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία, όπως είπε, «μέχρι σήμερα έχουν δείξει απροθυμία σε πρακτικές διευθέτησης οφειλών, να αναπτύξουν θεσμούς υπεύθυνου δανεισμού».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρατήρησε ακόμη ότι «η υπερχρέωση των νοικοκυριών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα προβλήματα, το οποίο αυξάνει και προσλαμβάνει σε ορισμένα στρώματα δραματικές διαστάσεις, ενώ υπονομεύει τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής ζωής».

TτΕ: Αρωγή μόνο για τους καλόπιστους δανειολήπτες

Από την πλευρά του, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Παπαδάκης, σημείωσε ότι η αποτελεσματική πρόληψη δεν είναι μόνο θέμα νόμων, αλλά και πρακτικής εκπαίδευσης όλων των καταναλωτών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ΤτΕ θα συνεχίζει να στέκεται αρωγός της Πολιτείας στη διαμόρφωση ενός σταθερού περιβάλλοντος. Ωστόσο, σημείωσε ότι το πρόγραμμα διευθέτησης οφειλών πρέπει να δίνεται όταν και αν αυτό χρειάζεται για εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν κανόνες διαφανείς και δίκαιοι για τους καλόπιστους δανειολήπτες.

Πρέπει όμως, όπως σημείωσε ο ίδιος, η αρωγή αυτή να μην αποτελεί επιλογή ευκαιρίας για τους κακόπιστους οφειλέτες.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο κ. Κώστας Χατζηδάκης επανέλαβε ότι το κόμμα του «δεν δίνει λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση», ενώ καυτηρίασε την καθυστέρηση εισαγωγής του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στη Βουλή, εκφράζοντας ανησυχία για καθυστέρηση με δεδομένο ότι, όπως σημείωσε, υπήρξε και για το προηγούμενο νομοσχέδιο «εμπλοκή» και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και σε επίπεδο Κυβέρνησης.

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ η κυρία Ντόλα, εκ μέρους τους ΚΚΕ ο κ. Καραθανασόπουλος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαδημούλης, τόνισαν τη σημασία της προστασίας των δανειοληπτών που έχουν αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες, καθώς επί σειρά ετών το κράτος δεν φρόντισε να προστατέψει αυτούς τους πολίτες από την έκθεσή τους σε υπερδανεισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιώργος Καραμπάτος. Να καταργηθούν οι εισφορές (εργοδοτών και εργαζομένων) επί του 13ου και 14ου μισθού.

Επιστολή στον υπουργό εργασίας Κο Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Κος Γιώργος Καραμπάτος με την οποία ζητά απο τον υπουργό την κατάργηση των εισφορών τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων επι του 13ου και 14ου μισθού.

Αναλυτικά η επιστολή του κου Καραμπάτου αναφέρει τα εξής: ......

Κύριε Υπουργέ,
Θέτουμε υπόψη σας, ότι όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες θέτουν το θέμα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, η οποία επιδεινώνεται λόγω της γενικευμένης ύφεσης της Οικονομίας μας, της έλλειψης ρευστότητας και της παντελούς αδυναμίας στήριξης εκ μέρους της Πολιτείας, λόγω της εξαιρετικά αρνητικής δημοσιονομικής κατάστασης.
Κάτω από τις συνθήκες αυτές, η μόνη ενδεδειγμένη διέξοδος είναι η αναζήτηση λύσεων, που να συμπιέζουν το κόστος παραγωγής, χωρίς όμως να θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, που ήδη δοκιμάζονται.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι για 10ετίες στη Χώρα μας, η δημοσιονομική στενότητα, έχει οδηγήσει σε επίρριψη των βαρών του Δημοσίου (π.χ. χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς) σε εργοδότες, εργαζόμενους και γενικά προς την ελληνική Κοινωνία και Οικονομία, σε βαθμό, που να έχει διαμορφωθεί μια κάθε άλλο παρά ορθολογική κατάσταση, που κι αυτή με την σειρά της ευθύνεται –μεταξύ άλλων- για την καθίζηση της ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας μας.

Στη Χώρα μας ζούμε το παράδοξο να ισχύουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλιστικών εισφορών στις χώρες της ευρωζώνης –που αποτελεί και την βασική αιτία της εισφοροδιαφυγής για τις ΜμΕ- αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι «γυμνά», ενώ ο μεγαλύτερος οφειλέτης τους να είναι το Κράτος….. Έτσι, το Κράτος αναζητά την εξυγίανση των ταμείων στους ιδιώτες (εργοδότες και εργαζόμενους) και δημιουργείται ένας τελείως παράλογος φαύλος κύκλος υψηλού κόστους και χαμηλής ανταγωνιστικότητας, που τελικά πλήττει περισσότερο την Κοινωνία και δεν επιτρέπει τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της Οικονομίας.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, και προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών, θεωρούμε αναγκαίο να εξεταστεί η κατάργηση των εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) επί του 13ου και 14ου μισθού, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν συνυπολογίζονται για τον καθορισμό της σύνταξης των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι με τον τρόπο αυτό θα κερδίζουν το ποσοστό επί των μισθών αυτών, που σήμερα καταβάλλεται στα ταμεία, ενώ οι εργοδότες θα μειώσουν έτσι το κόστος παραγωγής.

Ταυτόχρονα ουδεμία μεταβολή θα προκύψει στον υπολογισμό της σύνταξης των εργαζομένων.
Θεωρούμε, ότι μια τέτοια πρωτοβουλία, θα αποτελούσε στις δύσκολες συνθήκες, που διανύει και ο Ιδιωτικός, και όχι μόνο ο Δημόσιος Τομέας, ένα ιδιαίτερα θετικό μέτρο, που έχει το πλεονέκτημα ότι κινείται στην κατεύθυνση της ορθολογικής κατανομής των βαρών της λειτουργίας του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Στις Βρυξέλλες ο Δημήτρης Κουσελάς

Για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, ως Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει χώρα στις 16 και στις 17 Μαρτίου 2010, ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει και συζήτηση με εκπροσώπους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων των εθνικών Κοινοβουλίων των χωρών-μελών.

Οι διήμερες εργασίες της Συνεδρίασης εστιάζουν ........

στη Στρατηγική Ανάπτυξης και Απασχόλησης μετά την κρίση και στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της αρχιτεκτονικής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Εισηγητές θα είναι, μεταξύ άλλων, ο κ. ‘Ολι Ρεν, Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε, ο κ. Στρος-Καν, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η κ. ‘Ελενα Σαλγκάδο, Πρόεδρος του ECOFIN, ο κ. Σάρον Μπόουλς, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και ο κ. Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιος Επίτροπος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη και τη χώρα μας, ο κ. Κουσελάς αναμένεται να παρέμβει στη διαδικασία προβάλλοντας τις Ελληνικές θέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Εκπαιδευτική συνάντηση νηπιανγωγών στα Φιλιατρά

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των νηπιαγωγών οργανώνονται από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κ. Κωνσταντινιά Παπαϊωάννου δύο εκπαιδευτικές συναντήσεις για τις νηπιαγωγούς του 1ου Γραφείου Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στην ...........

πόλη μας στο 1ο Νηπιαγωγείο την Τρίτη 16 Μαρτίου. Σ` αυτήν οι νηπιαγωγοί θα παρακολουθήσουν τη ροή μέρους του ημερήσιου προγράμματος όπως αυτό πραγματοποιείται καθημερινά, με τις νηπιαγωγούς να διδάσκουν και τους μαθητές να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι νηπιαγωγοί του 1ου Νηπιαγωγείου Παντελάκη Βιβή και Γραμματικού Αντωνία έχει τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από την τέχνη». Η συνάντηση θα ξεκινήσει με τις πρωινές «ελεύθερες δραστηριότητες».

Στη συνέχεια οι νηπιαγωγοί θα προσπαθήσουν να μυήσουν τους μαθητές τους στην τέχνη μέσα από ποικίλες δραστηριότητες. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν κι αυτά να φτιάξουν το δικό τους έργο τέχνης και να δημιουργήσουν μια ιστορία γι` αυτό.
Οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 11.30 ενώ οι νηπιαγωγοί θα παραμείνουν στο σχολείο για να συζητήσουν για τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν.

Α. Λοβέρδος: Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", αναφέρει ότι ορισμένες διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου "θα εφαρμοστούν αμέσως, όπως π.χ. η απαγόρευση της εθελουσίας, η σταδιακή αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης, η ενιαία διαχειριστική αρχή των αποθεματικών όλων των ταμείων, δίχως να θιγεί η περιουσία ενός εκάστου".

Ο υπουργός διευκρινίζει ωστόσο ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα, "που θεμελιώνεται πάνω στη βασική -προνοιακή- σύνταξη και στην αρχή της ανταποδοτικότητας της σύνταξης με τις εισφορές και το χρόνο εργασίας θα τεθεί σε εφαρμογή στην ολοκληρωμένη του μορφή το 2018".
Οσοι θεμελιώνουν και θα θεμελιώσουν τα .......

δικαιώματά τους έως και το 2013 δεν θα θιγούν, ακόμη και αν συνταξιοδοτηθούν στη συνέχεια, προσθέτει ο υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος επαναλαμβάνει ότι η περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει τεθεί ως θέμα από την κυβέρνηση ούτε από τον επίτροπο Ολι Ρεν, σημειώνοντας ότι με συνεχείς του δηλώσεις προσπαθεί να σταματήσει τη συγκεκριμένη φήμη, που "αν γινόταν πραγματικότητα θα χτυπούσε τους εργασιακά ανασφαλείς, θα στέγνωνε την αγορά και θα τσάκιζε τα ασφαλιστικά ταμεία".

Ο υπουργός αναμένει ότι αύριο στις Βρυξέλλες θα υπάρξουν "σημαντικές αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο από πλευράς ΕΕ".

Εξάλλου, γνωστοποίησε ότι το Φεβρουάριο τα έσοδα του ΙΚΑ από εισφορές αυξήθηκαν κατά 2,4% σε σχέση με το 2009, ενώ μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ τονίζει: "Για όλους εμάς που είμαστε στην κυβέρνηση, η τύχη είναι κοινή. Ή θα πετύχουμε όλοι μαζί σώζοντας τη χώρα, ή η Ελλάδα θα καταρρεύσει και εμείς θα εξαφανιστούμε".

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν θα διακόπτουν πλέον το ρεύμα λόγω οφειλής.

Θα απαγορεύεται στο εξής στη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε καταναλωτές με δηλωμένη αδυναμία πληρωμής λογαριασμών, όπως προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που ετοιμάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ο Κώδικας, ο οποίος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά μόλις γίνει νόμος του κράτους, δίνει πολλές δυνατότητες στον πελάτη αν δεν πληρώσει σε 20 ημέρες τον λογαριασμό. Η οφειλή γράφεται έπειτα από δύο μήνες στον επόμενο λογαριασμό και, αν πάλι δεν υπάρξει εξόφληση, ο προμηθευτής προβαίνει σε διαδοχικές προειδοποιήσεις με δεκαήμερη προθεσμία προτού κηρύξει τον πελάτη του υπερήμερο.
Ολη αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει .........

100 ημέρες και αν στο μεταξύ ο πελάτης προσφύγει σε ένδικα μέσα ή αμφισβητήσει εξωδίκως το ύψος των οφειλών, ο προμηθευτής δεν μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση. Βεβαίως, η καταβολή της οφειλής θα είναι έντοκη αν χάσει ο πελάτης την ένδικη μάχη.

Προνομιακή είναι και η αντιμετώπιση αν ο πελάτης ανήκει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργος, πάνω από 65 χρόνων ή με σοβαρά προβλήματα υγείας). Σε περιπτώσεις «ευάλωτων» πελατών απαγορεύεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης για τις εξής περιόδους: από τον Δεκέμβριο ως τον Μάρτιο καθώς και το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου.

Και δόσεις

Προβλέπεται επίσης η εξόφληση λογαριασμών σε δόσεις, η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος με ευκολία, η προειδοποίηση δύο μηνών για αυξήσεις τιμολογίων, αλλά μένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα του «Τελευταίου Καταφυγίου» που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν υπάρχει δηλαδή εισήγηση της ΡΑΕ για το αν η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να παρέχει σε πελάτες της, νοικοκυριά ή επιχειρήσεις ηλεκτρικό ρεύμα, ασχέτως του αν δεν έχει επιλύσει το θέμα της τιμολόγησης μαζί του, αφού ο πελάτης θα θεωρήσει ότι, αν δεν πάρει ρεύμα από τη ΔΕΗ, δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Οπως τόνιζαν μιλώντας στο «Βήμα» πηγές της ΡΑΕ, το θέμα του «Τελευταίου Καταφυγίου» θα διευθετηθεί στη βάση κοινοτικής οδηγίας το 2011, οπότε η Ρυθμιστική Αρχή δεν μπορεί να προκαταλάβει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Ολοι οι προμηθευτές θα είναι υποχρεωμένοι να δημοσιοποιούν τις κατηγορίες και τις δομές των τιμολογίων τους, ενώ και η ΡΑΕ στην ιστοσελίδα της θα δημοσιοποιεί τα συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά και θα μπορεί να προβαίνει σε συγκρίσεις των τιμολογίων των προμηθευτών.

Πηγή: Το βήμα

Σήμερα ψηφίζεται ο προϋλοπολογισμός του 2010 στο Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών

Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2010 θα είναι το ένα και μοναδικό θέμα θα απασχολήσει την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών σήμερα Δευτέρα 15 Μαρτίου στις 7:30 το απόγευμα.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί και από το Ράδιο Νίκη στους ........

96,4 και φυσικά μπορείτε να την παρακολουθήσετε απ' όπου και αν βρίσκεστε μέσω διαδικτύου.
Από το Φιλιατρά News θα μπορείτε να την ακούσετε πατώντας το εικονίδιο του Radio Νίκη ή εναλλακτικά εσείς που έχετε την Φιλιατρά News toolbar μας από την λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών που ήδη υπάρχει στον player της Toolbar.

Εφημερεύον Φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 15 έως 21 Μαρτίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 76 92 544




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαρτίου 2010

Ele15.jpg (742 KB)



ΔΕΥΤΕΡΑ.................. Βαρεμάρα........

Έφτασε πάλι η Δευτέρα και όλοι με την σχετική βαρεμάρα θα πάμε για δουλειά....
Υπομονή , αισιοδοξια και όλα θα πάνε καλά βρε.