Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κάλλιο αργά…

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τις σκέψεις και εκτιμήσεις μου για τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα της πρότασης μομφής του κ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ τις φιλοξένησε το blog με τον τίτλο:
«Κάντε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, 2013!...»

Στο τριήμερο που πέρασε ακούστηκαν .....

Απόφαση Αλευρά για προαιρετικό άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων ακόμα και όλο τον χρόνο!

Με την Φ24/οικ.4467/05-11-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μεσσηνίας, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.4177/2013 και αφού ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων, καθορίστηκε η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πέραν των υπό του νόμου προβλεπόμενων, ως εξής: ......

Έρχονται 28.000 προσλήψεις με 5μηνες συμβάσεις ΟΑΕΔ

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ για 28.000 προσλήψεις σε επιβλέποντες φορείς του Δημοσίου. Πρόκειται για θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΕΠ, Δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία και Μητροπόλεις.

Η διαδικασία των .....

Πρόστιμο σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Η εφορία ετοιμάζει ένα ακόμα χτύπημα προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων και αφορά όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητά τους.

Πάνω από 3 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερό» πρόστιμο 400 ευρώ, εκτός και αν σε 10 ημέρες πληρώσουν 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόταση που έχει κατατεθεί στο υπουργείο......

A' TOΠΙΚΗ: Την Τετάρτη εμβόλιμη αγωνιστική. Εκτός έδρας Κυπαρισσία, Μελιγαλάς και Πάμισος

Εμβόλιμη αγωνιστική έχουμε την Τετάρτη στην Α” Τοπική Κατηγορία. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί η 7η αγωνιστική όπου Κυπαρισσία, Εθνικός Μελιγαλά και Πάμισος αγωνίζονται εκτός έδρας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αντικαλλικράτης: Επιχείρηση για «σπάσιμο» Λέσβου, Ρόδου, Κέρκυρας, αλλά & Σάμου, Κεφαλλονιάς

Παρά τις αντιδράσεις σε Ρόδο, Κέρκυρα, η ΝΔ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης φαίνεται να επιμένει σε «σπάσιμο» και άλλων δήμων ενόψει του αντικαλλικράτη που, όπως λέει, σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή εντός Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό .....

Το Facebook χάνει τον αντίχειρά του! Αντίο στο «Like»

Δισεκατομμύρια σελίδες πολύ σύντομα θα αλλάξουν αφού θα εξαφανιστεί το πασίγνωστο χεράκι με τον σηκωμένο αντίχειρα που υποδεικνύει το «like» στο facebook.

Το δημοφιλές εικονίδιο θα αντικατασταθεί από ένα πιο.....

Τέλη Κυκλοφορίας 2014. Ανοιξε η εφαρμογή του TaxisNet

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους. Διαθέσιμη αναμένεται να είναι παράλληλα, και η ενημέρωση για το φόρο πολυτελείας, για όσους φορολογούμενους διαθέτουν ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να μπαίνουν στο Taxisnet, όπου θα .......

ΟΑΕΕ: Καθυστέρηση στην αποστολή αποδείξεων πληρωμών

Καθυστέρηση για τις αποδείξεις του πέμπτου διμήνου του 2013 προκάλεσε ένα τεχνικό πρόβλημα, το οποίο-όπως υποστηρίζει το ταμείο-θα αποκατασταθεί σταδιακά.

Σύμφωνα με τον ...

Εκλογές ΟΤΑ: Πάει για Ιανουάριο ο νόμος, μειώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι

Την προαναγγελία την έκανε στην ουσία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, όταν πριν μερικές ημέρες μιλώντας στη Λάρισα τόνισε ότι οι προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο θα έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος του 2013, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μία συνολικότερη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Οι πληροφορίες της aftodioikisi.gr λένε ότι οι αρχικοί σχεδιασμοί του ......

Ανατροπή στις εκλογές ΟΤΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να γίνουν 25 Μαίου και 1 Ιουνίου

Αν κάτι αποδείχθηκε με την κατάθεση πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση και την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, αυτό είναι ότι η πόλωση θα κλιμακώνεται διαρκώς. Η σκλήρυνση του διπολισμού θα ενισχύεται όσο πλησιάζουμε στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαίου, με κεντρική επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσεγγίσει ποσοστό αυτοδυναμίας για να απεμπλακεί από το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Μαίου......

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά 153 ψήφοι
Υπέρ 124


Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης. Επί 294 παρόντων, κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 153 βουλευτές, υπέρ 124, ενώ «παρών» δήλωσαν 17 βουλευτές.

Μεταξύ των «ναι»......

Εράνη Φιλιατρών – Α.Ο Διαβολιτσίου (ΟΛΑ X)

Ισόπαλο έληξε ο σημερινός αγώνας της Εράνης απέναντι στο Διαβολίτσι,ένα παιχνίδι με ευκαιρίες πολλές αλλά χαμένες όλες και από τις δύο ομάδες.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σχετικά χαλαρά .Στο 14′ ο Χρόνοπουλος της Εράνης έχασε την ευκαιρία να σκοράρει έπειτα από μια ωραία σέντρα του Κιούτακ.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο Δασκαλάκης του Διαβολιτσίου ο οποίος δεν υπολόγισε την δύναμη που έβαλε στέλνοντας την μπάλα στο 21′ πάνω από το τέρμα.

Το δεύτερο .......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Νοεμβρίου 2013



Φιλιατρά: Το εφημερεύον φαρμακείο της εβδομάδας

Την εβδομάδα από 11 Νοεμβρίου έως 17 Νοεμβρίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 0 32 102

Κιν. 698 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.

Info: Από το smartphone σας με κλικ σε κάποιο από τα τηλεφωνικά νούμερα, τα καλείτε απευθείας.