Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά 153 ψήφοι
Υπέρ 124


Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης. Επί 294 παρόντων, κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 153 βουλευτές, υπέρ 124, ενώ «παρών» δήλωσαν 17 βουλευτές.

Μεταξύ των «ναι»......

ήταν και η ψήφος της βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του Ευ.Βενιζέλου στο προεδρείο της Βουλής.

Κατά της πρότασης μομφής ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπέρ της πρότασης ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ.

Από τους 11 ανεξάρτητους βουλευτές, επτά ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής και τρεις δήλωσαν «παρών». Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν οι: Ν.Νικολόπουλος, Θ.Παραστρατίδης, Π.Μουτσινάς, Οδ.Βουδούρης, Γ.Κουράκος, Μ.Μπόλαρης και Ν.Σταυρογιάννης.
«Παρών» δήλωσαν οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Χρ.Αηδόνης, Γ.Κασσαπίδης.

Απουσίαζαν ο Μανώλης Γλέζος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, καθώς και οι τρεις βουλευτές της ΧΑ (Ν.Μιχαλολιάκος, Χρ.Παππάς και Γ.Λαγός) που είναι κρατούμενοι. Με επιστολή τους, ο Μανώλης Γλέζος ενημέρωσε το σώμα ότι εάν ήταν παρών στην ψηφοφορία θα ψήφιζε «ναι» και ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι θα ψήφιζε «όχι».

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος της Βουλής: «Περισσότερο, πολύ περισσότερο ενισχυμένη βγήκε η κυβέρνηση σήμερα. Προχωράμε στην πορεία μας. Εκλογές το 2016».

Απόσπασμα από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.