Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Έρχονται 28.000 προσλήψεις με 5μηνες συμβάσεις ΟΑΕΔ

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ για 28.000 προσλήψεις σε επιβλέποντες φορείς του Δημοσίου. Πρόκειται για θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΕΠ, Δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία και Μητροπόλεις.

Η διαδικασία των .....

προσλήψεων βρίσκεται στη φάση έγκρισης από το ΑΣΕΠ και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.

Η πρόσκληση αφορά σε 28.000 ανέργους απόφοιτους λυκείου αλλά και ΑΕΙ-ΤΕΙ και για 164 ειδικότητες.

Υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά ή μέσω ΚΕΠ

Οι ενδιαφερόμενοι που όπως αναφέρουν πληροφορίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 300.000, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω ΚΕΠ. Όσοι υποβάλλουν αίτηση θα αξιολογηθούν με βάση τη διάρκεια της ανεργίας, το εισόδημα, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση. Οι επιτυχόντες στην νέα προκήρυξη θα εργαστούν για πέντε μήνες με αμοιβή 500 ευρώ. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στους Δήμους (περισσότερες από 13.000) και ακολουθούν οι Περιφέρειες (7.800) και το ΙΚΑ (1.100), ενώ γεωγραφικά στην Αττική θα προκηρυχθούν οι περίπου 7.000 από τις 28.000 θέσεις.

Στο αντίστοιχο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης οι αιτήσεις για 10.000 θέσεις εργασίας ξεπέρασαν τις 150.000. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και η διαδικασία βρίσκεται στη φάση των ενστάσεων. Στο oaed.gr μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν τη λίστα των επιτυχόντων αλλά και των αποκλειόμενων για το ίδιο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, ο οριστικός πίνακας κατάταξης ωφελουμένων, όπως και ο πίνακας αποκλειομένων, θα καταρτιστούν άμεσα, μετά την εξέταση ενστάσεων, που υποβάλλονται μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.