Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ισχυρός σεισμός στην Ρόδο.

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί της Ρόδου στις 16.10. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στον υποθαλάσσιο χώρο, 25 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα, πρόκειται για μετασεισμική δόνηση του σεισμού που είχε σημειωθεί στις 10 Ιουνίου και ήταν ισχύος 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σημερινή δόνηση, αν και αισθητή, δεν ..........

προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 5,1 έως 5,4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Ημερομηνία:25-06-2012
Τοπική ώρα: 16:05
75 χλμ Ανατολικά της Ρόδου
mb: 5.4 R
Βάθος: 20 χλμ

Δεν φοβουνται το νερο.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Tους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλία φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες είναι εκτεθειμένες στα... στοιχεία της φύσης, τη σκόνη, τις υψηλές θερμοκρασίες και κυρίως το νερό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το τελευταίο διάστημα βλέπουμε στην αγορά πάρα πολλά μοντέλα που δεν φοβούνται τη σκληρή χρήση και επιπλέον προσφέρουν τη δυνατότητα υποβρύχιων λήψεων.

Τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο ..........

κάτω από το νερό είναι πολύ εντυπωσιακά και διασκεδαστικά, οπότε γιατί να μην αναζητήσουμε μια αδιάβροχη συσκευή εφόσον το κόστος δεν είναι απαγορευτικό και οι δυνατότητές της πολύ αξιόλογες;

Οπως και με τα αδιάβροχα ρολόγια που καμιά φορά όταν τα βάζεις κάτω από τη βρύση σταματάνε να δουλεύουν, έτσι και με τις αδιάβροχες φωτογραφικές και βιντεοκάμερες υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξει κανείς κατά τη στιγμή της αγοράς όπως και στη συνέχεια. Το πρώτο και βασικότερο είναι τα ακριβή χαρακτηριστικά της μηχανής που αγοράζει, τι εννοεί δηλαδή ο κατασκευαστής όταν λέει αδιάβροχη: αντέχει μέχρι τα 10 μέτρα βάθος, μέχρι τα 3 μέτρα ή απλώς δεν έχει πρόβλημα αν βραχεί ή πιτσιλιστεί;

Ο κάτοχος μιας αδιάβροχης συσκευής πρέπει να τη φροντίζει συχνά. Ο καθαρισμός της με ένα στεγνό πανί έπειτα από κάθε χρήση είναι απαραίτητος, για να μη συσσωρεύονται άλατα και να μη μένει υγρασία για πολύ χρόνο πάνω της. Περιοδικά, το καθάρισμα με γλυκό νερό συμβάλλει επίσης στην καλή λειτουργία της.

Επίσης, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο να μη γρατσουνιστεί, καθώς κάθε χτύπημα μπορεί να καταστρέψει το προστατευτικό περίβλημά της. Προσεκτικά πρέπει να προσεγγίζει κανείς και τα πιο ευαίσθητα σημεία της, ειδικά πριν τα ανοίξει, δηλαδή τη θήκη της μπαταρίας και της κάρτας μνήμης, τη θύρα USΒ, το σημείο τροφοδοσίας κ.λπ.

Συμβουλές
Οποιος σκοπεύει να κάνει υποβρύχιες λήψεις, πρέπει να έχει υπόψη ότι κάτω από το νερό τίποτα δεν φαίνεται το ίδιο. Τα αντικείμενα εμφανίζονται παραμορφωμένα, ο φωτισμός είναι περιορισμένος και η χρήση φλας δύσκολη. Επιπλέον, η αλλαγή ρυθμίσεων κάτω από το νερό είναι αρκετά δύσκολη. Μερικές απλές συμβουλές για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα είναι η χρήση των ειδικών προγραμμάτων που έχουν τα σύγχρονα μοντέλα και το... τσίμπημα της έκθεσης στο φως ώστε οι λήψεις να είναι πιο καλοφωτισμένες. Παράλληλα, η επιλογή ευρυγώνιων λήψεων ή ακόμα και macro φακοί μπορεί να βελτιώσουν τη ρεαλιστική απεικόνιση των σχημάτων και των αποστάσεων. Αφού κάνετε τις βασικές ρυθμίσεις, μην το πολυσκέφτεστε! Απλώς τραβήξτε όσο περισσότερες φωτογραφίες ή βίντεο μπορείτε, αφήστε το νερό και το κέφι των φίλων σας να μιλήσουν στον φακό.

Τερμίτες μας....ροκανίζουν

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αναρωτιέμαι πώς μας έφεραν μέχρι εδώ, μας πλάνεψαν με την ψευδαίσθηση ότι είμαστε πλούσιοι, και κατάντησαν την Ελλάδα ανυπόληπτο πτωχοκομείο.

Στέκομαι με προσοχή διαπιστώνοντας τις απίστευτες σε ένταση και έκταση επιθέσεις σε θεσμούς και δομές του κοινωνικού μας συστήματος. Προσπαθώ να προσδιορίσω την επικινδυνότητα όσων βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας με την πολλαπλασιαστική δύναμη των ΜΜΕ και συγκεκριμένων διαμορφωτών της κοινής γνώμης…

Στέκομαι στην έννοια της «ταυτότητας» ........

ξεκινώντας επίπονα και δημιουργικά την αναζήτηση των νοημάτων της καθώς οι Νόμοι της Αγοράς, το Στρατηγικό Μάρκετινγκ και οι επιδερμικές Δημόσιες Σχέσεις της Παγκοσμιοποίησης που καλπάζει ανεξέλεγκτα στοχεύουν να εξαφανίσουν την έννοια της ταυτότητας για άτομα, ομάδες και Έθνη.

Ψυχοδυναμικά η έννοια της ταυτότητας αναφέρεται στην οργάνωση που προκύπτει καθώς το άτομο αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα και εμπόδια λύνει κάποια και υπερβαίνει άλλα. Η ταυτότητα είναι μια συνάρτηση της υποκειμενικής αντίληψης ότι οι προσπάθειές μας έχουν νόημα και η ζωή μας χωράει λειτουργικά, εναρμονίζεται με τον γεωπολιτικό χώρο και το κοινωνικό-οικονομικό-πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο υπάρχουμε.

Ταυτότητα σημαίνει ότι έμαθα και αποδέχομαι τι είναι σωστό ή λάθος, τίμιο ή άτιμο και έχοντας θεμέλιο την ηθική κάνω τις επιλογές μου ελεύθερα και αβίαστα!
Στις τελευταίες δεκαετίες συντελέσθηκαν στον ελληνικό χώρο, στην κοινωνία μας καταλυτικές και εσκεμμένες αλλαγές στις εμπειρίες μας και τα συστήματα αξιών, στα ιδανικά και στο ευρύτερο πλαίσιο αναφοράς μας. Και έτσι η υποκειμενική αίσθηση της «ταυτότητας» έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τον καθένα και την καθεμιά μας να τη συνειδητοποιήσουμε και πιο ρευστή για να τη διατηρήσουμε βιώνοντάς την.

Όταν διαθέτουμε ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ μπορούμε να ξεπεράσουμε και τις πιο δύσκολες δοκιμασίες, αν όμως εκλείψει η σταθερότητα του πλαισίου αναφοράς που θεμελιώνεται σε πατροπαράδοτους θεσμούς τότε χάνεται η συνοχή της ταυτότητάς μας.
Και καθώς «κόλλησε» η συμβολική Εθνική μας άμαξα στο βάλτο, ΔΕΝ μπορούμε πια να βάλουμε πλάτη και να σπρώξουμε εφόσον ΔΕΝ απέμεινε κομμάτι «σταθερής γης» για να πατήσουμε επάνω του…
Εσείς τι λέτε, φίλες και φίλοι του blog;
Να επιτρέψουμε, τελικά, στους «απάτριδες τερμίτες» να ροκανίζουν τα θεμέλιά της Εθνικής μας ταυτότητας;
Να παραδοθούμε και να παραδώσουμε τα όπλα τα ιερά;

Επιστολή στον Πέτρο Τατούλη από τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια.

UPDATE
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριε Περιφερειάρχα,

καταρχήν οφείλω να σημειώσω ότι ταυτίζομαι απόλυτα με την εκπεφρασμένη αγωνία σας να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη περιφέρειά μας. Συμπίπτουμε επίσης στην εκτίμηση ότι έχουν υπάρξει αδικαιολόγητες ολιγωρίες της κεντρικής διοίκησης αλλά και των προκατόχων σας.

Είναι όμως προφανές πως ότι δεν έγινε επί ...........

τόσα χρόνια πριν, δεν μπορεί να επιτευχθεί σε λίγους μήνες, όταν μάλιστα η χώρα μας συνολικά αλλά και η αυτοδιοίκηση και μάλιστα οι «Καλλικρατικοί» Δήμοι αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά και οργανωτικά προβλήματα και όταν το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει προαπαιτούμενο την ανάπτυξη κοινωνικού διαλόγου και κοινωνικής συμφωνίας ή ανοχής, προκειμένου ν’ αποφεύγονται δικαστικές και όχι μόνο εμπλοκές.

Σας είναι επίσης γνωστό ότι ύστερα από πολύ μεγάλη καθυστέρηση επίκειται επιτέλους η συγκρότηση του περιφερειακού ΦΟΣΔΑ που έχει ουσιαστική αρμοδιότητα και ρόλο στις επιδιωκόμενες λύσεις.
Όσον αφορά το Δήμο μας σας είναι γνωστά τα εξής:

1) Οι πρώην (προ του Καλλικράτη) Δήμοι που σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ αποτελούσαν ενιαίο διαχειριστικό σύνολο δεν είχαν οριστικοποιήσει τη χωροθέτηση για την εγκατάσταση του μπαλοποιητή, που ήταν τότε η βασική επιλογή της προσωρινής διαχείρισης, αλλά και η κρατική τότε περιφερειακή Διοίκηση δεν είχε αξιοποιήσει τις όποιες προτάσεις – αποφάσεις που είχαν διατυπωθεί από τα τότε Δημοτικά Συμβούλια.

2) Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας με δύο ομόφωνες αποφάσεις του έχει επιλέξει το σύστημα προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων που στοιχίζεται στα τρία βήματα: ΚΔΑΥ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΜΠΑΛΟΠΟΙΗΤΗΣ (βλέπετε συνημμένες τις σχετικές αποφάσεις).

3) Στα πλαίσια των αποφάσεων αυτών ο Δήμος μας έχει προχωρήσει σε αναζήτηση κατάλληλου χώρου για τη χωροθέτηση του συστήματος (βλέπετε συνημμένη τη σχετική διακήρυξη), που όμως ακόμη δεν έχει αποδώσει, κάτι που οφείλεται πέραν των άλλων λόγων και στα γεωγραφικά, περιβαλλοντικά, οικιστικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά του Δήμου μας, τα οποία προκαλούν δυσκολίες στο εγχείρημα. Εν πάση όμως περιπτώσει η προσπάθεια συνεχίζεται και μέσα από το διάλογο που έχουμε αναπτύξει με κοινωνικούς φορείς του Δήμου μας (αγροτικούς Συλλόγους κλπ) και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων.

4) Ήδη έχουν κλείσει δύο χωματερές του Δήμου μας, ενώ οι εναπομένουσες, λόγω των πληθυσμιακών και χωροταξικών δεδομένων του Δήμου με δυσκολία εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι στο Δήμο μας βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος, που όμως είναι αδύνατον να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012.

Η παράταση της προθεσμίας αυτής είναι απόλυτα αναγκαία. Επικαλούμαστε και το σχετικό αίτημα που σας έχει υποβάλλει η ΠΕΔ με τη συνημμένη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ






Βαθμολογίες Πανελληνίων 2012

Ανακοινώνονται σήμερα μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

α. Τον 8ψήφιο κωδικό σας και
β. τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από:
επώνυμο,
όνομα,
πατρώνυμο και
μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.




ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» θα κλείσει με διήμερες εκδηλώσεις στο Αθλητικό Κέντρο του Αγρίλη Φιλιατρών την Παρασκευή και το Σάββατο 29 και 30 Ιουνίου 2012.
Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, τους παραγωγούς καρπουζιού Τριφυλίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), και το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο .......

παραγωγός καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης



Όπως κάθε χρόνο θα λειτουργήσει και έκθεση με περίπτερα όπου εταιρείες γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων, συνεταιρισμοί ή ομάδες αγροτών θα εκθέσουν τα προϊόντα τους.
Οι παραγωγοί καρπουζιού θα προσφέρουν στους επισκέπτες δροσερό καρπούζι.
Επίσης ένας τυχερός επισκέπτης, ο οποίος θα προκύψει μετά από κλήρωση το Σάββατο το βράδυ, θα κερδίσει ένα δείπνο για δύο άτομα στο Ιταλικό εστιατόριο του Costa Navarino.

Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι η Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα Πλαστικά Κρήτης και η εταιρεία syngenta. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα agrenda και ο agrotypos

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ


Επείγουσα ανακοίνωση που αφορά κατόχους κυνηγετικών όπλων με ληγμένες άδειες κατοχής

Το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας διαπίστωσε και απέστειλε στην υπηρεσία μας ονομαστική κατάσταση που περιλαμβάνει 300 κατόχους κυνηγετικών όπλων οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου από το Α.Τ. Φιλιατρών, πλην όμως αυτές έχουν λήξει χωρίς μέχρι σήμερα οι κάτοχοι τους να έχουν προβεί στην ανανέωση τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται όλοι οι ...........

κάτοχοι κυνηγετικών όπλων οι οποίοι κατέχουν ληγμένες άδειες κατοχής, να προσέρχονται καθημερινά κατά τις πρωϊνές ώρες γραφείου και μέχρι 20/11/2012 στον Γραμματέα της υπηρεσίας μας κ. Φωτόπουλο Αθανάσιο, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών τους.

Εφιστάται η προσοχή καθόσον μετά την παρέλευση της προαναφερθείσας ημερομηνίας όσοι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων δεν έχουν ενεργήσει προκειμένου να ανανεωθούν οι άδειες τους θα εφαρμοστούν εις βάρος τους οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Πληροφορίες δίνονται και τηλεφωνικώς καθημερινά κατα τις ώρες 07:30 - 15:00 στα τηλέφωνα 2761032563 και 2761032312 από τον ανωτέρω Γραμματέα.

Από 2 Ιουλίου ξεκινά η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης για ανέργους

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 22 εκατ. ευρώ για 18.332 άτομα, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος διπλασιάστηκε σε 44 εκατ. ευρώ για 36.664 άτομα.

Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Με τις επιταγές αυτές οι άνεργοι που έχουν ..........

επιλεγεί, μπορούν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας, σε επιλεγμένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», σύμφωνα με το newsit.gr

Σήμερα αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr το μητρώο ωφελουμένων με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα, στους οποίους εμφανίζονται:

Α. Οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης (36.664 άτομα).

Β. Οι επιλαχόντες που αντιστοιχούν σε ποσοστό έως το 50% του αριθμού των επιλεγέντων δικαιούχων (18.311 άτομα).

Γ. Οι μη επιλεγέντες με τη μοριοδότηση που έλαβαν (102.636 άτομα).

Δ. Οι μη αξιολογηθέντες (χωρίς μοριοδότηση 3.737 άτομα), επειδή δεν τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα (μη ενεργή κάρτα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 25.5.2012, σύμφωνα με το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ).

Οι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης δύνανται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher), από το ΚΠΑ2 που είναι εγγεγραμμένοι. Για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης τής ταυτότητας τού ωφελούμενου.

MarketBeast

Δελτία Μετακίνησης ΑμεΑ 2012

Από 20-6-2012 έως 31-12-2012 χορηγούνται τα δελτία μετακίνησης ΑμεΑ από τις Δ/νσεις Πρόνοιας των Δήμων και τα ΚΕΠ, μετά τη δημοσίευση εγκυκλίου για τα δελτία για το 2012 από τη Δ/νση Προστασίας ΑμεΑ.

Για την έκδοση δελτίων μετακίνησης το δηλωθέν ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 23.000 ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό τις 29.000 προσαυξανόμενο για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον παρουσιάζει ποσοστό αναπηρίας 67%).
Οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται και........

λαμβάνουν Δελτίο - Κουπόνι ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους. Οι τυφλοί και άτομα με Β.Ν.Κ.εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους. Για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30 ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67%, σύμφωνα με γνωμάτευση του ΚΕΠΑ.

Όσοι λαμβάνουν το προνοιακό ή διατροφικό επίδομα δεν είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν γνωμάτευση αναπηρίας. Νεφροπαθείς και θαλασσαιμικοί εναλλακτικά μπορούν να προσκομίσουν γνωματεύσεις από τις Μ.Τ.Ν. ή Μ.Μ.Α.
Πρόσφατη γνωμάτευση δεν απαιτείται για τους ακρωτηριασμένους άνω ή κάτω άκρων.
Ασφαλισμένοι μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Δ/ντή Ασφαλιστικού Φορέα ή γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον καθώς και η διάρκεια ισχύος της (να μην έχει λήξει). Προσοχή:

Για τις γνωματεύσεις ΚΕΠΑ δεν απαιτείται αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό.
Προσοχή: Σε όσους υπερβαίνουν τα οικονομικά κριτήρια χορηγείται δελτίο για μισό εισιτήριο στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ.

Πηγή Πληροφοριών: www.esaea.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Βαθμολογίες Πανελλαδικών 2012

Ανακοινώνονται σήμερα μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

α. Τον 8ψήφιο κωδικό σας και
β. τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από:
επώνυμο,
όνομα,
πατρώνυμο και
μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.




Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών 2012

Ανακοινώνονται σήμερα μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ..........

ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5-7-2012 μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν φέτος στο Λύκειο τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 25 Ιουνίου έως 01 Ιουλίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32 102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.