Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Barcelona - Manchester United 2-0 (Τελικό)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα!
Barca: mes que un club!

Πεσμένοι στο έδαφος, Εντβιν φαν ντερ Σαρ και Νεμάνια Βίντιτς κοιτούν με απόγνωση ο ένας τον άλλο, την ώρα που ο Σάμουελ Ετό φεύγει προς το σημαιάκι του κόρνερ χτυπώντας το εσωτερικό του χεριού του με την παλάμη. Σύντομα θα πνιγόταν στις αγκαλιές των συμπαικτών του, ακριβώς όπως θα συνέβαινε αργότερα στο ματς και με τον Λιονέλ Μέσι. Ηταν αυτοί που οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στην απόλυτη ευρωπαϊκή δόξα, στην κατάκτηση του τρίτου τίτλου Champions League της ιστορίας της.

Με γκολ του καμερουνέζου φορ στο 10ο λεπτό και του αργεντίνου μεσοεπιθετικού στο .......

70', η Μπάρτσα σκαρφάλωσε στην κορυφή της Ευρώπης για φέτος, επικρατώντας με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό της φετινής διοργάνωσης που έγινε στο Ολίμπικο της Ρώμης την Τετάρτη (27/5).

Ηταν μια άξια επιβράβευση των καταλανών για τα όσα έδειξαν στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου ανά την υφήλιο πάνω στο χορτάρι του ιταλικού γηπέδου.

Ξεδίπλωσαν όλες τις αρετές τους ως ομάδα με αυτοπεποίθηση στην άμυνα, χάρη στην μεσαία γραμμή και φαντασία στην επίθεση, και απλά κυριάρχησαν επί μιας άχρωμης Γιουνάιτεντ.

Κι όμως τα πρώτα λεπτά ανήκαν στην αγγλική πλευρά ή καλύτερα στον πορτογάλο σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος απείλησε σε δυο-τρεις περιπτώσεις την εστία του Βίκτορ Βαλντές με μακρινά σουτ.

Αλλά τα πόδια των παικτών του Αλεξ Φέργκιουσον κόπηκαν στην πρώτη κιόλας επίσκεψη των αντίπαλων παικτών στην περιοχή τους.

Ο Αντρες Ινιέστα πάσαρε στον Ετό, ο οποίος κέρδισε κατά κράτος στο ένας με έναν τον Βίντιτς και έχοντας φέρει το σώμα του στην κατάλληλη θέση για να εκτελέσει τον Φαν ντερ Σαρ, έστειλε την μπάλα κάτω από τα χέρια του ολλανδού και στο βάθος της εστίας του.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι συνέχισαν να απειλούν: ο Λιονέλ Μέσι σούταρε στην κίνηση μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ο Τσάβι εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο δίπλα από την εστία.

Παράλληλα, η τριάδα της ισπανικής ομάδας στο κέντρο, Τσάβι, Ινιέστα και Μπούσκετς, είχε μπλοκαρισμένα τα επιθετικά όπλα της Γιουνάιτεντ, αναγκάζοντας την άμυνα να ψάχνει με βαθιές μπαλιές μονάχα τις επελάσεις του Γουέιν Ρούνεϊ στην αριστερή πτέρυγα - όλες χωρίς αποτέλεσμα.

Η πρώτη κίνηση του Φέργκιουσον ήταν να ενισχύσει την επίθεσή του πρώτα με την είσοδο του Κάρλος Τέβες ακριβώς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στη συνέχεια του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Και στις δύο περιπτώσεις έβγαλε μέσο, στην αρχή τον Αντερσον και μετά τον Παρκ Γι-Σανγκ.

Αλλά λίγη διαφορά έκαναν οι αλλαγές του τεχνικού της Μάντσεστερ στη ροή του ματς, που συνέχιζε να δείχνει ξεκάθαρα Μπάρτσα.

Το τετ α τετ με τον Φαν ντερ Σαρ που έχασε ο Τιερί Ανρί και η εκτέλεση φάουλ του Τσάβι στο δοκάρι λειτούργησαν απλώς ως μια προειδοποίηση για το τελειωτικό χτύπημα που θα έδινε στην Γιουνάιτεντ ο Μέσι, σκοράροντας με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Τσάβι.

Ετσι ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ, πήρε την τιμή να πιάσει στα χέρια του το κύπελλο του Champions League για δεύτερη φορά ύστερα από το 2006 στο Παρίσι (τρίτη συνολικά για την Μπαρτσελόνα μετά και το 1992) για να το σηκώσει στον ρωμαϊκό ουρανό.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρέδωσε το στέμμα που είχε κατακτήσει πέρυσι στην Μόσχα, γνωρίζοντας την ήττα για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, καθώς στις προηγούμενες τρεις συμμετοχές της (1968, 1999, 2008) και ισάριθμες κατακτήσεις.

Πηγή: Sport.gr3

Σε πολύ καλή κατάσταση το τρίτο άτομο που προσβλήθηκε από τη γρίπη Α

Αριστη είναι η κατάσταση της υγείας του 21χρονου φοιτητή που προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Α' Παθολογικής κλινικής και της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου Παύλος Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ιχνηλατηθεί τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ενώ υπό επιτήρηση θα είναι στο σπίτι, για επτά μέρες, τα μέλη της οικογενείας του.

Από τα άλλα τέσσερα ύποπτα περιστατικά που διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ τα τρία ήταν φίλοι του 21χρονου που είχαν μεταβεί και αυτοί στο Εδιμβούργο και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη.
Το άλλο περιστατικό ήταν ένα 12χρονο παιδί που είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο και από εκεί μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύεται χωρίς όμως να πάσχει από τη νέα γρίπη.

Το τρίτο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα επιβεβαιώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Πρόκειται .......

για 21χρονο Έλληνα φοιτητή, φίλο του νεαρού που νοσηλεύεται από την Τρίτη με τον ιο Α στο Σισμανόγλειο.

Οι δύο φοιτητές που σπουδάζουν στη Σκωτία και επέστρεψαν προχθές αεροπορικώς -μαζί με τον τρίτο συμφοιτητή τους- παρουσιάζουν ήπιας μορφής γρίπη.

Το πρωί της Τετάρτης συνεδρίασε εκτάκτως στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας η Επιτροπή Παρακολούθησης της Νέας Γρίπης, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Αβραμόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και φόβου» τόνισε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το ΚΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε εγρήγορση, επαγρύπνηση και άμεση ετοιμότητα και σε διαρκή επαφή με τον ΠΟΥ. «Τα κρούσματα ήταν τα αναμενόμενα» υποστήριξε.

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής καθώς και τις έγκαιρης ενημέρωσης των αρχών ή γιατρού σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρουσιάζει συμπτώματα δυνατού κρυολογήματος ή γρίπης σε συνδυασμό με πυρετό.

Πηγή: in.gr

Στις 70.000 ευρώ δημοπρατήθηκε το Στόμιο

Στις 70.000 ευρώ δημοπρατήθηκε η ενοικίαση της καντίνας στην παραλία Στόμιο Φιλιατρών.
Η σημερινή διαδικασία αφορούσε εκμίσθωση 500 τ.μ και η διάρκεια της μίσθωσης θα ήταν για 2 χρόνια (μέχρι τις 31/12/2010).
Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης στα 12.000 ευρώ, οι πλειοδότες ανέβηκαν στα 17.000, 19.000, 20.000 στα 21.100 με τελευταίο πλειοδότη τον Κο Σουρέτη.

Όμως ο Κος Πάσχος που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε πλειοδοτήσει ακόμα σηκώθηκε και ανακοίνωσε ποσό ύψους 70.000 ευρώ.
Έκτοτε και μέχρι τις 12 που έληξε η διαδικασία δεν πλειοδότησε κανένας.

Ο Πλειοδότης Κος Πάσχος κλήθηκε να παρουσιάσει (βάση της διακήρυξης για την ..........

εκμίσθωση) τον εγγυητή του αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν διότι όπως ισχυρίστηκε ο πλειοδότης ο Εγγυητής του βρισκόταν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την διαδικασία ο εγγυητής του πλειοδότη πρέπει να εμφανιστεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι που κλείνει ο Δήμος και να προχωρήσει η διαδικασία.
Αν αυτό δεν γίνει, τότε ο πλειοδότης ακυρώνεται και η διαδικασία θα επαναληφθεί μετά από 5 ημέρες με τιμή εκκίνησης τα 70.000 ευρώ σύμφωνα με την τελευταία πλειοδοσία.

Αν δεν βρεθεί άλλος να πλειοδοτήσει περισσότερα η όλη διαδικασία ακυρώνεται και θα επαναληφθεί από την αρχή με τιμή εκκίνησης τις 12.000 ευρώ.

Ωστόσο επειδή το τίμημα της εκμίσθωσης του στομίου είναι πολύ υψηλό (70.000 ευρώ) δυνατότητα μείωσης του τιμήματος μπορεί να κάνει ΜΟΝΟ το Δημοτικό συμβούλιο με απόφαση του.

Όπως και να έχει το θέμα η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Φιλιατρά News

ΑTEbank Alerts: Θα ειδοποιεί τους πελάτες της μέσω κινητού τηλεφώνου (sms) και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

Mε μια νέα υπηρεσία προσφέρει πλεον η ΑΤΕ Bank με την ονομασία "ΑTEbank Alerts".
Η νεα αυτή υπηρεσία θα ειδοποιεί τους πελάτες της για κάθε κίνηση του τραπεζικού τους λογαριασμού όταν γίνεται ανάληψη ή κατάθεση χρημάτων ή ακόμα όταν ενημερώνεται ο λογαριασμός του πελάτη με τους τόκους.
Ολα αυτά θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο (Real Time) και για να λειτουργήσει θα πρέπει ο λογαριασμός του πελάτη να είναι συνδεδεμένος στην υπηρεσία.
Εκτοτε θα λαμβάνει άμεσα ειδοποιήσεις για κάθε κίνηση.

αναμφισβήτητα η υπηρεσία αυτή προσφέρει αμεσότητα και πρόσθετη ασφάλεια συναλαγών αφού ο πελάτης θα λαμβάνει ειδοποίηση με SMS ή και e-mail για κάθε είδους συναλλαγή.

Όπως αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου στόχος της ΑΤΕbank είναι η συνεχής .........

ανταπόκριση στην εμπιστοσύνη της πελατείας μας, με την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών που διακρίνονται για την απλότητα, φιλικότητα και ασφάλεια στις συναλλαγές, καθώς ο σταθερός προσανατολισμός της Τράπεζας σε επενδύσεις υποδομών και στην αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής, επιτρέπει στους πελάτες μας να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να κερδίσουν σε χρόνο και χρήμα όπου κι αν βρίσκονται, επισήμανε ο διοικητής της ATEbank κ. Δημήτρης Μηλιάκος.

Διαρροή θεμάτων στις Πανελλαδικές

«Φωτιά» στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων βάζει περιστατικό, που καταγγέλλεται ότι σημειώθηκε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και εξεταστικό κέντρο της Καλαμάτας.

Καθηγητές φέρονται να «συνελήφθησαν» επ' αυτοφώρω να υποκλέπτουν τα θέματα των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την ώρα που αυτά μεταδίδονταν μέσω του τεχνικού συστήματος VBI από το υπουργείο στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές, καθηγητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Φώτιος Μπούγας» είχαν τοποθετήσει στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου το μηχάνημα, μέσω του οποίου γίνεται η λήψη των θεμάτων από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σύνολο των εξεταστικών κέντρων της χώρας.

Μετά το περιστατικό, οι υποψήφιοι μεταφέρθηκαν σε άλλο εξεταστικό κέντρο και πιο ........

συγκεκριμένα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.

Η zougla.gr απευθύνθηκε αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας. Ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Γιώργος Καραβίτης, αρνήθηκε ότι η υπηρεσία του έχει επιληφθεί του θέματος.

Ωστόσο, μιλώντας στη zougla.gr, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Γιώργος Σταματόπουλος, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του συμβάντος, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οφείλει να διασφαλίσει την ηρεμία των υποψηφίων, που περνούν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών».

Τέλος, ως οφείλαμε, επικοινωνήσαμε και με τον ιδιοκτήτη του εκπαιδευτηρίου, κύριο Φώτη Μπούγα, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε πρόβλημα στη μετάδοση των θεμάτων και γι αυτό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά των μαθητών σε άλλο εξεταστικό κέντρο.

Πηγή: Zougla.gr

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ: Επιβεβαιώθηκε και 3ο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα

Και τρίτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν 20χρονο, ο οποίος είναι συμφοιτητής και φίλος του 21χρονου, που νοσηλεύεται με συμπτώματα γρίπης από την Τρίτη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Ο 20χρονoς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ οι εξετάσεις του τρίτου ατόμου που ήταν μαζί τους ήταν αρνητικές.

Οι νεαροί είχαν επιστρέψει τη Δευτέρα από το Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος προεδρεύει σύσκεψης, που .......

έχει συγκαλέσει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, της Επιτροπής Παρακολούθησης της νέας Γρίπης.

Επαναλαμβάνεται, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι η κατάσταση τελεί κάτω από πλήρη έλεγχο.

ΕΡΑΝΗ «Εστω και χωρίς αγώνα ο στόχος επιτεύχθηκε»

Την παραμονή της στην Δ’ εθνική ανανέωσε η Εράνη έστω και αν δεν αγωνίστηκε καθώς ο αντίπαλος της Α.Ο. Κατασταρίου δεν παρουσιάστηκε να αγωνιστεί.
Η Φιλιατρινή ομάδα ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη για να μείνει στην κατηγορία και την πήρε στα χαρτιά.
Αλλά και να γινόταν το παιχνίδι θα τα κατάφερνε μιας και οι παίκτες ήταν αποφασισμένοι να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχουν το στόχο τους. Εστω κι έτσι, η ομάδα την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κατόρθωσε να κάνει πραγματικότητα το βασικό της στόχο.

Σχετικά με τα παραπάνω, ο προπονητής της Σταύρος Αντωνόπουλος δήλωσε χθες στην “Ε”:
«Εστω κι έτσι ο βασικός μας στόχος επιτεύχθηκε. Η ομάδα έκλεισε τη χρονιά με επιτυχία. Μερίδιο σε αυτή έχουν όλοι, κυρίως οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται και ιδρώνουν μέσα στο γήπεδο.
Επίσης η διοίκηση που ματώνει εκτός αγωνιστικών χώρων, ώστε να μπορεί να ........

λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η ομάδα για την επίτευξη των στόχων της.
Μερίδιο ευθύνης στην επιτυχία έχει και ο συνεργάτης μου τους τελευταίους 4-5 μήνες Ανδρέας Μητρόπουλος, αλλά και ο Αντώνης Μαυρέας στο διάστημα που ήμασταν μαζί και συνεργαστήκαμε άψογα».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του στην ομάδα, ο κ. Αντωνόπουλος μας είπε: «Τώρα είναι ώρα ξεκούρασης για όλους, να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε.
Είναι νωρίς ακόμη για να πω ο,τιδήποτε. Ηταν μια δύσκολη χρονιά, χρειάζεται να χαρούμε αυτές της ημέρες και μετά θα δούμε».
Τελευταία συνάντηση Αύριο το απόγευμα θα γίνει η τελευταία προπόνηση για την ποδοσφαιρική χρονιά που τελείωσε.

Μετά η διοίκηση θα κάνει το τραπέζι στην τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές, στην ταβέρνα “Δεξαμένη” του παράγοντα Σαράντου Τριαντόπουλου.
Η ίδια διοίκηση Αν και είναι νωρίς, σε ό,τι αφορά το διοικητικό κομμάτι, για φέτος δεν προβλέπονται εκλογές.
Οπως φαίνεται θα συνεχίσει η ίδια διοίκηση και την ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν. Βέβαια εξελίξεις σε όλα τα θέματα θα υπάρξουν μετά το αυριανό τραπέζι.
Εκεί αναμένεται να γίνει κάποια κουβέντα, αλλά ό,τι θέμα απασχολεί την ομάδα θα συζητηθεί σε συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσουν οι παράγοντες πού και πότε θα γίνει.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Το 2ο Δημοτικό Φιλιατρών πρωταθλητής στο βόλεϊ της περιφέρειας

Το 2ο Φιλιατρών κατέκτησε χθες τον τίτλο του πρωταθλητή στο βόλεϊ της περιφέρειας (πλην Καλαμάτας).
Η ομάδα που προπονεί ο Θοδωρής Μπακούρος επικράτησε στο Κλειστό της Πύλου, με 2-1 σετ (20-25, 25-22, 11-15), κόντρα στο 2ο τοπικό σχολείο (έχει γυμναστή τον Νίκο Χριστόπουλο).
Και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο final 4, που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στο Κλειστό της Παραλίας, με τη συμμετοχή και των δύο νικητριών του καλαματιανού τουρνουά (14ο και Εκπαιδευτήρια Μπουγά), ενώ αμέσως μετά θα διεξαχθούν ο μικρός και μεγάλος τελικός.

Τον χθεσινό τελικό «σφύριξε» η Κερασία Μουράτη, με τη βοήθεια του .......

Γιάννη Δημητρόπουλου στη γραμματεία.

2Ο ΠΥΛΟΥ: Σοφία Μπαλαφούτη, Βασιλική Σαλταμάρα, Ηλιάδα Χίσα, Παναγιώτα Καλδή, Κωνσταντίνα Μαντογιάννη, Ευγενία Δημοπούλου, Κωνσταντίνα Κουβαρδά, Δανάη-Μαρίνα Καραμπάτσου.

2ο ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Γαλανόπουλος, Γιάννης Γκόνος, Σωτηρία Στασινοπούλου, Γεωργία Μπαζάνου, Παναγιώτης Τσάμης, Αντώνης Σταθόπουλος και Άρις Βέννος.

Πηγή Θάρρος
Συντάκτης Χριστίνα Ελευθεράκη


Νέα φάρσα για βόμβα στη ΔΕΗ Φιλιατρών

Για δεύτερη φορά τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στα Φιλιατρά τέθηκαν στο στόχαστρο της..... "τρομοκρατίας" αφού από νωρίς το πρωι άγνωστος τηλεφώνησε δυο φορές και είπε ότι το μεσημέρι από τις 12 έως τις 2 θα σκάσει βόμβα στα γραφεία της Επιχείρησης.

Οι υπάλληλοι φανερά τρομοκρατημένοι και με σκαμμένα τα πρόσωπα τους από την αγωνία έμειναν για πάνω από μία ώρα εκτός του κτηρίου αφού η αστυνομία με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο έκανε εξονυχιστική έρευνα όπου δεν βρέθηκε κάτι και έτσι πήραν το πράσινο φως για να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα, 9 Μαρτίου είχε γίνει ανάλογο τηλεφώνημα για .......

βόμβα στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στα Φιλιατρά και μετά από κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Χατζηγάκης κατά Ενώσεων για κόστος ενεργοποίησης

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης προς ορισμένες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), οι οποίες εξακολουθούν να εισπράττουν, από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και συνταξιούχους αγρότες, την εισφορά για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης (κοινοτικές επιδοτήσεις).

Οπως τόνισε ο κ. Χατζηγάκης, οι ΕΑΣ που εξακολουθούν να εισπράττουν αμοιβή, αυθαιρετούν και παρανομούν.
Προειδοποιώ, επισήμανε, για τελευταία φορά ότι δεν θα ανεχθούμε να παίζουν κάποιοι ενόψει ευρωεκλογών, πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του αγροτικού κόσμου και της κυβέρνησης.
Δεν μπορούν να συνεχίσουν να παρανομούν χωρίς ευθύνες, πρόσθεσε.
Ο κ. Χατζηγάκης ανέφερε ακόμη ότι όλες οι ΕΑΣ που .........

εισέπραξαν αμοιβή από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους δικαιούχους συνταξιούχους αγρότες, πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά στους υπόχρεους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ΕΑΣ δεν επιβαρύνονται με τόκους από τη χορηγηθείσα ταμειακή διευκόλυνση, η οποία θα συμψηφιστεί με την ολοκλήρωση της πληρωμής τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Βόλτα για τον ΑΜΚΑ με ...λονδρέζικο λεωφορείο

Επικεφαλής της ενημερωτικής εκστρατείας για τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) βρέθηκε χθες σε Καλαμάτα, Φιλιατρά και Κυπαρισσία η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου.
Ενα παλιό λονδρέζικο λεωφορείο συνόδευε την υφυπουργό με το οποίο ταξίδεψαν από την Αθήνα οι υπάλληλοι που θα μοίραζαν τα ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης και ενημέρωσης των πολιτών η κ. Καλαντζάκου έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

“Ο ΑΜΚΑ είναι εδώ για να μείνει και θα είναι ο μοναδικός αριθμός ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους”, ανέφερε στις δηλώσεις της και χαρακτήρισε τον ΑΜΚΑ “σημαντική τομή μετά την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος”.
Ο στόχος όπως έχει τεθεί από το υπουργείο Απασχόλησης είναι “ο εξορθολογισμός του ........

συστήματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη” που επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής των σύγχρονων τεχνολογιών, είπε σε άλλο σημείο.

Σχετικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί με τις ουρές στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) η κ. Καλαντζάκου είπε ότι η μια λύση είναι η παράταση έως την 1η Οκτώβρη που έδωσε η υπουργός Φάνη Πάλλη - Πετραλιά πριν αρχίσει η χρήση του από τα ταμεία.
Για τις κάρτες με τον προσωπικό αριθμό κάθε ασφαλισμένου σημείωσε πως ήδη έχουν αποσταλεί 2,7 εκ. κάρτες σε συνταξιούχους, ενώ σε διαδικασία αποστολής βρίσκονται 2,5 εκ. Συνολικά όπως είπε η κ. Καλαντζάκου έχουν αποδοθεί 7 εκ. αριθμοί σε ασφαλισμένους, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να ενημερώνονται με ένα κλικ στο δικτυακό τόπο www.amka.gr για το αν έχουν τον δικό τους αριθμό.
Επίσης λειτουργεί και ένα τηλεφωνικό νούμερο, το 111 31 για πληροφορίες.

“Τα ΚΕΠ είναι για αυτούς που δεν τους έχει αποδοθεί ο αριθμός και όχι για αυτούς που έχουν ήδη πάρει”, επισήμανε.
Οσο για τα προστατευόμενα μέλη και ειδικότερα για τα παιδιά κάτω των 12 ετών είπε ότι οι γονείς μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ με ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Κλείνοντας τις δηλώσεις της για τον ΑΜΚΑ η υφυπουργός τόνισε πως θα απλοποιήσει τη ζωή μας και συμπλήρωσε πως σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τον αριθμό και όχι να έχουμε στα χέρια μας την κάρτα.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Στην Κυπαρισσία βρέθηκε χθες το μεσημέρι κλιμάκιο με επικεφαλής την υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Σοφία Καλαντζάκου, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για το νέο Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ο οποίος είναι μοναδικός και υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες οι οποίοι και πρέπει να τον αποκτήσουν.
Πέρα από τους πολίτες η κ. Καλαντζάκου συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του ΚΕΠ της Νομαρχίας Τίμο Ψιλογαλάνη ο οποίος την ενημέρωσε για την προσέλευση του κόσμου.

Οπως τόνισε ο κ. Ψιλογαλάνης η κίνηση είναι αυξημένη τόσο για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για να αποκτήσουν τον ΑΜΚΑ όσο και για να γίνουν κάποιες διορθώσεις, ενώ παρατήρησε ότι οι περισσότεροι που έχουν παραλάβει τον αριθμό είναι συνταξιούχοι.
Η υφυπουργός από την πλευρά της σημείωσε ότι ήδη έχουν αποσταλεί 2,5 εκ. αριθμοί στους δικαιούχους και είναι στα ΕΛΤΑ για αποστολή άλλοι τόσοι.
Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών -ορισμένοι από τους οποίους είχαν παραλάβει τον αριθμό τους- εξήγησε την σημασία του τονίζοντας ότι στόχος είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία, ενώ θα είναι δυνατός ο εντοπισμός του κάθε ασφαλισμένου ανά πάσα στιγμή όπου και θα διαπιστώνεται η ασφαλιστική του κατάσταση.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι περίπου το 95% των συνταξιούχων του ΟΓΑ ήδη έχουν παραλάβει τον ΑΜΚΑ, ενώ για να τον αποκτήσει κάποιος μέσω των ΚΕΠ αρκεί να προσκομίσει το βιβλιάριο υγείας, την ταυτότητά του και τον ΑΦΜ.

Πηγή: Ελευθερία

Μέχρι 55 λεπτά το κιλό τα πρώιμα καρπούζια

Ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώτων καρπουζιών από τις υπαίθριες καλλιέργειες της Τριφυλίας, με την βοήθεια και των καιρικών συνθηκών αφού οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την ωρίμανσή τους.
Μέχρι τώρα οι ποσότητες είναι σχετικά μικρές ενώ οι τιμές σε αρκετά καλά επίπεδα καθώς κυμαίνονται από 50-55 λεπτά το κιλό.

Ηδη μέχρι τώρα έχουν συγκομιστεί περίπου 500 τόννοι καρπουζιού με το μεγαλύτερο ποσοστό να έχει προωθηθεί στην εσωτερική αγορά και κάποιες, λίγες, ποσότητες προς το εξωτερικό.
Με ακόμη εντατικότερους ρυθμούς η συγκομιδή αναμένεται να συνεχιστεί από το τέλος της εβδομάδας και μετά και σταδιακά θα κλιμακώνεται.
Μάλιστα έχουν ξεκινήσει και οι ποιοτικοί έλεγχοι από .........

τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, έλεγχοι που θα συνεχιστούν καθόλη την διάρκεια της συγκομιδής, τους οποίους σημειώνεται ότι θα πρέπει να ζητούν και οι ίδιοι οι παραγωγοί καθώς στόχος είναι στις αγορές να φθάνουν ποιοτικά προϊόντα.

Από τα πρώτα στοιχεία τής χρονιάς φαίνεται ότι οι στρεμματικές αποδόσεις θα είναι σχετικά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ θα υπάρχει και μικρή οψίμιση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν- με τις βροχές -την περίοδο της καρπόδεσης.
Όσον αφορά την ποιότητα για ακόμη μια χρονιά είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς στην περιοχή η τεχνογνωσία πάνω στην καλλιέργεια είναι πολύ εξελιγμένη.

Πηγή: Ελευθερία

Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013

Υπεγράφη τη Δευτέρα η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και των προέδρων της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο, του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλο, της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλο και της ΕΣΕΕ κ. Δ. Αρμενάκη για την εκχώρηση στους Κοινωνικούς Εταίρους, του 2% ( 52.000.000 Ευρώ ) του συνολικού προϋπολογισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου δήλωσε σχετικά:

«Με την καινοτόμο αυτή συμφωνία αποδεικνύουμε έμπρακτα την απόφαση μας να ενισχύσουμε τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων, να προστατεύσουμε την Απασχόληση, να ενισχύσουμε την κοινωνική ανάπτυξη και να δυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή.
Οι Κοινωνικοί Εταίροι μπορούν πλέον και έχουν, συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και .......

μπορούν να αξιοποιήσουν με τον πιο σωστό και εποικοδομητικό τρόπο τα κοινοτικά κονδύλια.

Η συνεργασία αυτή πέρα από τα άλλα θεσμικά όργανα συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων έχει εκφραστεί και με:

* την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στο σχεδιασμό των παρεμβάσεων στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού για την προγραμματική περίοδο 2007 - 2013,
* τη λειτουργία του ΕΣΣEΕΚΑ, στην επιτελική επιτροπή του οποίου εργαζόμαστε από κοινού για το σχεδιασμό πολιτικών και το συντονισμό των φορέων, προκειμένου να συνδέσουμε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με την απασχόληση.
* Με την ανάθεση και την υλοποίηση από τους κοινωνικούς εταίρους των επαγγελματικών περιγραμμάτων τα οποία αποτελούν τη βάση της περαιτέρω ενίσχυσης της ποιότητας και της αξιοπιστίας των προγραμμάτων της επαγγελματικής κατάρτισης. Ήδη ολοκληρώθηκαν 55 περιγράμματα τα οποία πιστοποιήθηκαν από το ΕΚΕΠΙΣ, ενώ προκηρύχτηκε και προχωράει η εκπόνηση ακόμη 145 περιγραμμάτων.

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι η πιο σημαντική συνιστώσα για την επίτευξη της οικονομίας της γνώσης. Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού είναι ο καταλύτης για την αύξηση της παραγωγικότητας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, για την επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής

Με τη σημερινή προγραμματική συμφωνία και την εκχώρηση του ποσού των 52 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύουμε περαιτέρω:

* Την επιχειρησιακή ικανότητα των συνδικαλιστικών φορέων εκπροσώπησης εργαζομένων και εργοδοτών που συνυπογράφουν την ΕΓΣΣΕ, μέσω της αναβάθμισης του στελεχιακού τους δυναμικού, ειδικά σε περιφερειακό επίπεδο και τη βελτίωση των δυνατοτήτων διάγνωσης προβλημάτων, σχεδιασμού, υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης δράσεων,
* Την ανάθεση και εκτέλεση από τους κοινωνικούς εταίρους δράσεων με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της επίτευξης της κοινωνικής συνοχής».

Πηγή: Επικαιρότητα

Περιοδείες Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου σε όλο το Νομό για τις Ευρωεκλογές

«Η Ε.Ε. πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για τους αγρότες»

Τις περιοδείες της ενόψει των ευρωεκλογών συνέχισε και αυτή την εβδομάδα η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου σε πολλές περιοχές του Νομού. Την Παρασκευή επισκέφτηκε τα χωριά του δήμου Αριστομένη και πιο συγκεκριμένα τη Στέρνα, το Στρέφι, τα Διόδια, την Αετοφωλιά, ενώ πραγματοποίησε ομιλία στον Αριστομένη.

Κάνοντας ειδική αναφορά στα αγροτικά ζητήματα το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Για τέταρτη χρονιά οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν χωρίς κανένα λόγο χρήματα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους. Οι Έλληνες αγρότες είναι οι μόνοι σε όλη την Ευρωπαική Ένωση που επιβαρύνονται με αυτό το επιπρόσθετο και αναίτιο κόστος, σε μια περίοδο μάλιστα που το εισόδημα τους βάλλεται από παντού.

Η κυβέρνηση δυστυχώς αντί να ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα αναλαμβάνοντας αυτή το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων το οποίο άλλωστε στη σημερινή εποχή της μηχανοργάνωσης είναι αμελητέο κάνει το σύνηθες: επιβαρύνει τον πιο αδύναμο κρίκο.
Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως ξεκάθαρη: το κόστος ενεργοποίησης δικαιωμάτων να .......

αναληφθεί από την Πολιτεία και να υπάρχει μόνο όταν υφίσταται μεταβολή με πώληση ή αγορά των αγροτεμαχίων των αγροτών».

Η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στο ζέον θέμα της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του λαδιού και του συνόλου των μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων την ίδια στιγμή που το κόστος παραγωγής έχει διπλασιαστεί, με αποτέλεσμα ο Μεσσήνιος παραγωγός να οδηγείται στην απόγνωση. Υποστήριξε ότι η Πολιτεία μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά στην ορθή λειτουργία της αγοράς με την πάταξη των καρτέλ του λαδιού που έχουν ως αποτέλεσμα ο παραγωγός να πουλάει λάδι άριστης ποιότητας πάμφθηνα και ο καταναλωτής να αγοράζει νοθευμένο λάδι πανάκριβα.

Ολοκλήρωσε την αναφορά της στα αγροτικά τονίζοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα ενίσχυσης του αγροτικού πλυθησμού ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι το μέλλον των αγροτών βρίσκεται πάνω στο τρίπτυχο: ποιότητα, τυποποίηση και προώθηση. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε βιώσιμη και ανταγωνιστική αγροτική οικονομία. Μόνο έτσι μπορεί ο νέος αγρότης να παραμείνει στην ύπαιθρο και να έχει αξιοπρεπή ζωή. Ειδικά για το θέμα της προώθησης και διαφήμισης των αγροτικών προϊόντων σημείωσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κάνει τίποτα για να προωθήσει τα αγροτικά προϊόντα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό όταν στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν δις κάθε χρόνο για την διαφήμιση του λαδιού τους, των οπωροκηπευτικών τους και όλων γενικά των προϊόντων τους».

Το Σάββατο το πρωί η κ. Γιαννακοπούλου περιόδευσε στο παζάρι και την αγορά της Μεσσήνης, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας επισκέφτηκε τα χωριά του Δήμου Οιχαλίας και Μελιγαλά.

Την Κυριακή το πρωί βρέθηκε στην Καλλιθέα, στα Περιβολάκια και τον Ευαγγελισμό Πυλίας και στις ομιλίες σχολιάζοντας την επικοινωνιακή τακτική της Νέας Δημοκρατίας ενόψει ευρωεκλογών είπε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κυριευθεί από πανικό. Φαίνεται στις διαφημίσεις με τα παπαγαλάκια, στις διαφημίσεις που ήδη όπως λένε οι ειδικοί τους γυρνάνε μπούμερανγκ για έναν πολύ απλό λόγο. Παρουσιάζουν μια στρεβλή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας.

Ωραιοποιούν τα πάντα, κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ουσιαστικά προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών. Αυτοί, που πληγώνουν καθημερινά την αξιοπρέπεια των Ελλήνων παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο προκειμένου να διασωθούν εκλογικά. Τελικά, όσον αφορά την καμπάνια τους δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή λένε εν γνώση τους ψέματα για να κοροϊδέψουν για μία ακόμα φορά τον λαό ή δεν έχουν καμιά αίσθηση της πραγματικότητας.
Και στις 2 περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι».

Τέλος η κ. Γιαννακοπούλου κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου στέλνοντας το σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από αλλαγή πορείας.

Πηγή: Επικαιρότητα

Κόβονται με το μαχαίρι πολλά φάρμακα και εξετάσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία!

Με το μαχαίρι θα κόψουν πολλά φάρμακα αλλά και εξετάσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία και πλέον καθιερώνεται πλαφόν στις παροχές των ταμείων προς τους ασφαλισμένους τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου, ο καινούριος κανονισμός Υγείας του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι έτοιμος προς επικύρωση με Προεδρικό Διάταγμα τις επόμενες εβδομάδες. Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει μέσα στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Πάντως θα γίνει μετά τις εκλογές για να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος για την κυβερνώσα παράταξη.

Αν ισχύσει αυτό, τότε ο ασφαλισμένος θα αναγκαστεί να βάλει πιο βαθιά (πόσο πιο βαθιά πια;;) το χέρι στην τσέπη και θα πληρώνει τις εξετάσεις του και τα φάρμακα του που μέχρι σήμερα αυτά καλύπτονταν από τον ασφαλιστικό του ταμείο.

Πληροφορίες που διαρρέουν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο .........

νέος νόμος της Υπουργού Φάνης Πάλλη Πετραλιά προβλέπει τα ασφαλιστικά ταμεία να αποκτήσουν κοινούς κανονισμούς Υγείας ωστε σε όλα τα ταμεία να καλύπτονται συγκεκριμένες εξετάσεις και φάρμακα.

Ηδη ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχει δεχτεί μείωση των εξετάσεων που θα καλύπτονται μετά από σχετική απαγόρευση του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι εξετάσεις αυτές θα τιμολογούνται σύμφωνα με τις εκάστοτε υπουργικές Αποφάσεις και όχι όπως γινόταν σήμερα με προεδρικό Διάταγμα.
Οι πράξεις που θα εξαιρούνται δεν αφορούν μόνο τους ασφαλισμένους του Δημοσίου αλλά και τους ασφαλισμένους καθώς και συνταξιούχους όλων των υπολοίπων ταμείων.

Οι ασφαλισμένοι λοιπόν θα επιβαρυνθούν αρκετά στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.
Τα ταμεία μετά την ψήφιση του Νόμου Πετραλιά θα καλύπτουν εξετάσεις για καρκινικούς δείκτες ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ έχει διαγνωστεί καρκίνος και όχι για προληπτικούς λόγους.

Φιλιατρά News

Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος

Κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού στη Μεσσηνία είναι ο νομάρχης, Δημήτρης Δράκος, όχι μόνο στη συνοχή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μεταξύ των άλλων κομμάτων και των παρατάξεών τους σε διάφορους Φορείς που δραστηριοποιούνται στον Νομό.

Η εκτίμηση αυτή έχει διατυπωθεί τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στο Μαξίμου κι έχει πειστεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, για τις πολιτικές ικανότητες του κ. Δράκου.

Αυτό δημιουργεί το... τετελεσμένο, πως ο Δημήτρης Δράκος θα είναι και πάλι υποψήφιος νομάρχης στις νομαρχιακές εκλογές του 2010.
Φυσικά θα επιλεγεί και πάλι για πρόεδρος της ΕΝΑΕ από τη Νέα Δημοκρατία, εάν κι .....

εφόσον το επιτρέψουν (τότε) τα εκλογικά αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά στην Περιφερειακή εκλεγμένη Αυτοδιοίκηση και τον ρόλο του κ. Δράκου, ισχύει ο σχεδιασμός, που είχε γίνει, αλλά, όλα «πάγωσαν», όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε την... αναστολή αυτής της μεταρρύθμισης.

Τα... συν του Δράκου

Οι συζητήσεις, που έχουν γίνει μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης και του κόμματος (λίγο πριν από την περίφημη απεργία των Νομαρχιών όλης της χώρας), κατέληξαν σε μία συνισταμένη, ότι, ο κ. Δράκος έχει καταφέρει:

Να κρατά ισορροπίες μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία.

Να μην έχει ταυτιστεί το όνομά του με εσωκομματικές «φαγωμάρες».

Να έχει καλές σχέσεις με τα στελέχη των άλλων κομμάτων (από την εποχή του Σταύρου Μπένου!).

Να έχει καλές έως ουδέτερες σχέσεις με Κοινωνικούς Φορείς κι επιχειρηματίες, χωρίς ποτέ να έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα.

Να καλύπτει την... ανεπάρκεια των αντινομαρχών του.

Να συνεργάζεται με τους δημάρχους και τον εκάστοτε περιφερειάρχη.

Να «παίρνει» στις εκλογές υψηλότερο ποσοστό από της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές.

Τα... πλην του Δράκου

Τα προβλήματα, τα οποία επισημάνθηκαν, έχουν να κάνουν με τις γενικότερες εσωκομματικές διαφορές των Νεοδημοκρατών, καθώς και με τις ενδοπαραταξιακές φιλοδοξίες ορισμένων, οι οποίοι είτε καθοδηγούμενοι, είτε με προσωπική τους απόφαση βλέπουν να μην εγκαταλείπεται η θέση του νομάρχη από τον κ. Δράκο, ο οποίος στο τέλος της θητείας του θα «μετρά»... 14 χρόνια ως νομάρχης!

Μάλιστα, στα «αυτιά» της Ρηγίλλης έφτασε το «μήνυμα» ότι, ενδεχομένως να υπάρξει «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο και στη Νομαρχία. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι, κατά καιρούς γίνεται προσπάθεια να... τραβηχτεί το χαλί (της Ν.Δ.) κάτω από τα πόδια του κ. Δράκου από γνωστούς «συντρόφους» του.

Μετά τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νομάρχη Μεσσηνίας, ενώ ο κ. Δράκος θα έχει συνεργασία με τον Μεσσήνιο υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλο, για θέματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για τον ρόλο που θα του ανατεθεί στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, το μεγάλο «ατού» του κ. Δράκου, είναι τα υψηλά ποσοστά να καταγράφει στις νομαρχιακές εκλογές. Τα ποσοστά αυτά είναι κατά πολύ υψηλότερα του κόμματος της Ν.Δ. στον Νομό, παρά το γεγονός ότι καταρτίζει ψηφοδέλτιο με «αμιγώς» Νεοδημοκράτες.

Βεβαίως, μέχρι τώρα δεν έχει αντιμετωπίσει «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο. Έχει, όμως, «εμβολίσει» τα άλλα κόμματα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανά τετραετία διαμάχες στο εσωτερικό του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, κάθε τετραετία έχει διαφορετικό αντίπαλο, αφού δεν υπάρχει συνεχής και με ομοιογένεια Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Νομαρχία.

Οι βουλευτές και οι... άλλοι

Αυτό που έχει δώσει αρκετούς πόντους στον κ. Δράκο είναι ότι, οι βουλευτές του Νομού έχουν από τη μία πλευρά το κεφάλι τους ήσυχο, αλλά, από την άλλη θα προτιμούσαν να ήταν «δικός» τους.

Η ισχυρή προσωπικότητα του κ. Δράκου «εξασθενεί» κάθε προσπάθεια, που γίνεται, ώστε να... τεθεί υπό έλεγχο κάποιου βουλευτικού ή και υπουργικού γραφείου, ακόμα κι όταν ασκείται πίεση από κομματικά στελέχη του Νομού.

Ωστόσο, οι βουλευτές προτιμούν τον κ. Δράκο, παρά κάποιον, ο οποίος θα είναι ταυτισμένος και ως εκ τούτου εξαρτημένος από ένα βουλευτικό γραφείο. Όπως λέει και ο λαός κι εδώ ισχύει απόλυτα: «Ο φόβος φυλάει τα έρμα». Μόνο που στην περίπτωση αυτή ο φόβος έχει... ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Δράκος!

Πηγή: Επικαιρότητα