Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Εικόνες εγκατάλειψης......

Η εικόνα μιλάει από μόνη της.... Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα.
Τις έχει δημοσιεύσει φίλος στο Facebook απ όπου και προέρχονται.





Ζητούν οι αγρότες της Τριφυλίας. Ελέγχους σε αγγούρια για ελληνοποιήσεις

Να ενταθούν οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας στην περιοχή της Τριφυλίας ζητούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, καθώς τις τελευταίες μέρες ακούγονται διάφορα περί ελληνοποιήσεων αγγουριών, που αγοράζονται φθηνά από τα Σκόπια, μεταφέρονται στη Μεσσηνία και πωλούνται ως τριφυλιακά.

Συζήτηση για το θέμα με εκπροσώπους των ..........

αγροτικών συλλόγων είχε χθες και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

«Παραγωγοί από την περιοχή μάς παραπονέθηκαν κάνοντας λόγο για εισαγωγή αγγουριού, με σκοπό για να γίνει ελληνοποίηση. Δηλαδή, ότι τα φέρνουν από Σκόπια και τα πουλάνε σαν ελληνικά αγγούρια Φιλιατρών. Δεν είναι επώνυμες οι καταγγελίες που έχουμε, αλλά λένε ότι κάποιοι αγοράζουν φθηνά και μετά κόβουν τιμολόγιο για φιλιατρινό προϊόν. Εμείς, είτε είναι αληθείς οι καταγγελίες είτε όχι, ζητάμε να ενταθούν οι έλεγχοι» μας είπε χθες ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλίας Μπουντουβάς.

«Άκουσα κι εγώ κάποια πράγματα. Δεν ξέρω αν ευσταθούν, πρέπει να κάνουν ελέγχους από τη Διεύθυνση Γεωργίας και, όπως μας είπε ο κ. Παρασκευόπουλος κάνουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος.

Για τα όσα ακούγονται περί εισαγόμενων αγγουριών που πωλούνται ως φιλιατρινά: «Το ίδιο έχει ακουστεί και προηγούμενες χρονιές, γι’ αυτό είναι αρμόδιες οι Διευθύνσεις Γεωργίας και Εμπορίου να ελέγξουν και να κάνουν ό,τι πρέπει. Στο παρελθόν είχε ακουστεί για ντομάτες, αλλά δεν είχε αποδειχθεί, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν κυρώσεις» ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

«Εμείς κάνουμε όλους τους τακτικούς ελέγχους» παρατήρησε ο κ. Παρασκευόπουλος από τη Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας. «Τώρα έχει αρχίσει η δεύτερη καλλιέργεια αγγουριού και γίνονται έλεγχοι από τις υπηρεσίες μας για το GR και την ποιότητα, τόσο στους παραγωγούς, όσο και στους τυποποιητές μας. Δεν έχουμε επώνυμη καταγγελία για ελληνοποιήσεις, απλώς μια συνεργασία είχαμε με τους Αγροτικούς Συλλόγους, που μας ζήτησαν ελέγχους, επειδή είναι καλοκαίρι και το αγγούρι έχει ζήτηση. Σκοπός, να διασφαλιστούν οι ίδιοι και να αποφευχθούν πιθανές ελληνοποιήσεις ή σφετερισμοί του ονόματος του προϊόντος, καθώς παράγουν εξαιρετικής ποιότητας αγγούρια. Εμείς κάνουμε τους ελέγχους στην περιοχή μας, όπου έχουμε αρμοδιότητα, έλεγχοι όμως πρέπει να γίνονται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα σημεία εισόδου από άλλες χώρες.

Αν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία, πρέπει να την κάνουν επώνυμα σ’ εμάς. Όμως, οι παραγωγοί της περιοχής σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι θα έκαναν κάτι τέτοιο. Αν υπάρξει κάτι για κάποιον παραγωγό, η υπηρεσία αμέσως θα επιληφθεί, θα ελέγξουμε το GR να δούμε αν όντως ο παραγωγός έχει καλλιέργεια ή τον όγκο της παραγωγής του. Και με βάση τα τιμολόγια, θα διαπιστώσουμε αν δικαιολογείται η παραγωγή».

ΘΑΡΡΟΣ

Ξεκινά η ΟΤΕ TV στις αρχές Σεπτεμβρίου

Αυτή την φορά φαίνεται πως είναι οριστικό και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα. Οι άδειες των υπεύθυνων αλλά και των τεχνικών έχουν ανακληθεί και όλοι τρέχουν για να είναι έγκαιρα έτοιμοι.
Η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου και όπως ήδη έχουμε αναφέρει όχι από τον Hellasat αλλά από τον Eurobird 9 στις 9 μοίρες ανατολικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάστηκε και το .......

ενδεχόμενο του Astra 3B (23.5E), αλλά μέτρησε η μεγαλύτερη εγγύτητα προς τις 13 ανατολικά που επιτρέπει πολύ εύκολα την ταυτόχρονη λήψη των δύο συμπλεγμάτων (13E-9E) με δεδομένο φυσικά ότι η ανταγωνιστική Nova εκπέμπει από τις 13 ανατολικά. Δεν θα ρισκάρουμε πολλές λεπτομέρειες εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, απλά θυμίζουμε ότι το μηνιαίο κόστος του βασικού πακέτου προβλέπεται να διαμορφωθεί κάτω από τα 20 ευρώ τον μήνα, στο πακέτο θα εκπέμψουν όλα τα μεγάλα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας (τα υπόλοιπα είναι ήδη γνωστά από το connx tv) η κρυπτογράφηση θα είναι nds4 με δέκτη kaon με «παντρεμένη» κάρτα (με τα σημερινά δεδομένα….ξεχάστε το card sharing) και το πιάτο 80αρι tecatel (αλλά υποθέτουμε πως θα υπάρχει επιλογή συνδρομής και με σκέτο δέκτη, αν κάποιος έχει ήδη εγκατάσταση με λήψη στις 9 ανατολικά). Για περισσότερα αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Κατοχύρωσε σήματα - λογότυπα ο ΟΤΕ

Τον τίτλο ΟΤΕ TV μαζί με άλλους 3, κατοχύρωσε από το Σεπτέμβριο του 2010 ο ΟΤΕ στην αρμόδια υπηρεσία σημάτων του υπουργείου ανάπτυξη.
Το λογότυπΟ ΟΤΕ TV όπως και τα σήματα, ΟΤΕ FilmClub, ΟΤΕ, FilmExpress και ΟΤΕSport προορίζονται για τηλεπικοινωνίες, συνδρομητική τηλεόραση και ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια.


Γιατί πρέπει να πείτε «ΟΧΙ» στα greeklish

Τι είναι τα greeklish;

Τα Greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως Grenglish, Λατινοελληνικά ή Φραγκολεβαντίνικα, είναι η ελληνική γλώσσα γραμμένη με το λατινικό αλφάβητο. Είναι ένα είδος μεταγραφής.

Η χρήση των greeklish

Τα greeklish χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο όταν Έλληνες επικοινωνούν μέσω email, IRC ή instant messaging. Επίσης χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε μηνύματα τύπου SMS, καθώς και μεταξύ Ελλήνων που ζουν καιρό σε αγγλόφωνες χώρες.

Στο παρελθόν ήταν δύσκολη η αναγνώριση .......

των ελληνικών χαρακτήρων από υπολογιστές, γιατί δεν παρείχαν ανάλογη υποστήριξη όλα τα υπολογιστικά συστήματα. Για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν οι Έλληνες χρήστες, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων: ή να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα του Internet, τα αγγλικά, ή να πλάσουν μια δική τους γλώσσα. Αυτό το δεύτερο έκαναν όσοι άρχισαν να γράφουν με τα greeklish.

Η ιστορία των greeklish

Τα greeklish δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο που γεννήθηκε στο διαδίκτυο. Αντίθετα είναι μια πρακτική που εμφανίστηκε σε διάφορους τόπους και εποχές και εφαρμόστηκε από διάφορες ελληνικές κοινότητες με διαφορετικούς τρόπους.

Μια ιδέα για την προϊστορία της γραφής αυτής μας δίνει το παρακάτω απόσπασμα από κείμενο του Κώστα Καρθαίου το 1934:
«Υπάρχουν κείμενα της βυζαντινής εποχής γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης, στην Κρήτη και στην Κύπρο κατά τον Μεσαίωνα τα λαϊκά τραγούδια γράφονταν με λατινικούς χαρακτήρες. Αργότερα, από το 1800, πολλά ελληνικά βιβλία τυπώθηκαν στη Σμύρνη με λατινικούς χαρακτήρες. (…) Εξάλλου στη Σμύρνη έγινε απόπειρα να κυκλοφορήσει ελληνική εφημερίδα γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες. Οι Λεβαντίνοι της Σμύρνης, που μιλούσαν όλοι ελληνικά αλλά δυσκολεύονταν να μάθουν την απελπιστική ορθογραφία μας, χρησιμοποιούσαν πάντα τους λατινικούς χαρακτήρες για να γράψουν τα ελληνικά. Αργότερα, τους μιμήθηκαν οι Χιώτες και άλλοι έμποροι του εξωτερικού που έγραφαν τα γράμματα και τα τηλεγραφήματά τους στα ελληνικά αλλά με λατινικούς χαρακτήρες. Αυτή η φραγκοχιώτικη γλώσσα χρησιμοποιούνταν και από Ελληνες για να γράψουν σε άλλους Ελληνες που κατοικούσαν στη Σμύρνη, στο Λονδίνο ή αλλού. Αυτός ο τρόπος γραφής εξακολουθούσε να επιβιώνει πολύ αργότερα και τον συναντάμε αρκετά συχνά στα τηλεγραφήματα των Ελλήνων του εξωτερικού».

Γράφοντας τα παραπάνω, ο Καρθαίος στηρίζεται σε κείμενο του Φώτου Γιοφύλλη στο περιοδικό «Πρωτοπορία» το 1930. Ο Καρθαίος και ο Γιοφύλλης, μαζί με άλλους διανοουμένους της εποχής (Μένος Φιλήντας, Δημήτρης Γληνός, Νίκος Χατζηδάκης κ.ά.), έθεσαν ζήτημα μεταρρύθμισης της γραφής της ελληνικής γλώσσας. Ο Καρθαίος το διατυπώνει καθαρά:
« (…) ζητάμε να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι λατινικοί χαρακτήρες για τη γραφή της νέας ελληνικής, που είναι η ζωντανή γλώσσα και που θέλουμε να την καταστήσουμε τη μοναδική γραπτή γλώσσα της χώρας-μας. Θέλουμε λοιπόν να συμπέσει η αλλαγή του αλφαβήτου με την εισαγωγή της φωνητικής ορθογραφίας».

Τα κείμενα τους λησμονημένα από καιρό διασώζονται (μαζί με διάφορα παραδείγματα φωνητικής και λατινικής γραφής των ελληνικών) στον συλλογικό τόμο «Φωνητική Γραφή» που επιμελήθηκαν οι εκδόσεις Κάλβος το 1980.

Παράδειγμα πρώτο: Κείμενο του Φώτου Γιοφύλλη («Πρωτοπορία», 1930) με επιμέλεια μεταγραφής της έκδοσης «Φωνητική Γραφή». Τα γ, δ και θ με ελληνικούς χαρακτήρες.
«Telos, γia na min ta poliloγume, γiati tapame poles fores afta, prepi na parume to latiniko alfavito metariθmizontas to fθogoloγika kata tis anages pu ehi i γlosa mas. Etsi horis n’ agiksome tin orθografia tis arheas elinikis, pu poles tis lekses sozonde sti nea mas, benume sti horia ton politizmenon eθnon, ehume ta dieθnika γramata pu tahi olos o politismenos kosmos, ke pu ta piran tora teleftea ki i Turki».

Κάπου 70 χρόνια αργότερα τα φραγκοχιώτικα εμφανίζονται «με το ζόρι» στην ελληνική γλωσσική πραγματικότητα. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού τα χρησιμοποιούν στην ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου: γράφουν προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύουν ανακοινώσεις, συνεισφέρουν σε λίστες συζήτησης ή σε αρχεία με φοιτητικά ανέκδοτα.
Κάποιοι αναφέρουν ότι η πρώτη σύγχρονη χρήση των greeklish έγινε από την Ε.Μ.Υ., την ελληνική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πολλές δεκαετίες πριν και πολύ πριν την ευρεία χρήση του διαδικτύου.
Ακόμη και σήμερα (2008), όπου οι ελληνικοί χαρακτήρες είναι στάνταρ στις ιστοσελίδες και αυξανόμενα δυνατοί στα μηνύματα, η χρήση λατινικών χαρακτήρων μερικές φορές επιβάλλεται για τεχνικούς λόγους, καθώς αποστολέας και δέκτης του μηνύματος μπορεί να μη διαθέτουν κοινές προδιαγραφές ούτε μέσα στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο ανάμεσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι ιδεολογίες της ορθογραφίας

Καθώς η μεταγραφή των greeklish δεν γίνεται με βάση διαδεδομένο πρότυπο, τα λατινογραμμένα ελληνικά χαρακτηρίζονται από μεγάλη ορθογραφική ποικιλία. Η χρήση έχει καθιερώσει τρεις βασικούς τρόπους μεταγραφής:
- Φωνητική μεταγραφή: αποδίδει την προφορική γλώσσα και απλοποιεί την ιστορική ελληνική ορθογραφία, π.χ. «ξέρω» ως «ksero» και «χάρη» ως «chari».

- Οπτική μεταγραφή: αυτή, σε αντίθεση με τη φωνητική, αντιγράφει κατά το δυνατό την ιστορική ορθογραφία. Γνώμονάς της είναι η μορφή των γραμμάτων, που οδηγεί σε κάπως ανορθόδοξες λύσεις, όπως στην απόδοση του «θ» ως «8» ή «0», του «ξ» ως «3», του «η» με το λατινικό «n» κ.τ.λ.

- Θεσιακή μεταγραφή: Βασίζεται στη θέση των χαρακτήρων στο πληκτρολόγιο και διαφέρει από το οπτικό σύστημα μόνο σε ορισμένα γράμματα· αποδίδει π.χ. το «ξ» με το λατινικό «j» αντί για «x» ή «3» που συνηθίζονται στο οπτικό σύστημα. Αντίθετα με ό,τι συχνά πιστεύεται, οι περισσότεροι χρήστες ακολουθούν με συνέπεια ένα σύστημα. Οποιος λ.χ. απλοποιεί το «ω» κατά πάσα πιθανότητα απλοποιεί και το «η». Αντίθετα, όποιος μεταγράφει το «ξ» και το «θ» ως «3» και «8», κατά κανόνα ακολουθεί το οπτικό σύστημα και για το «η» και το «ω». Ετσι, μεταγραφές όπως «3erh» (ξερή) και «Ο0wn» (Οθων) έχουν σύστημα, αλλά μεταγραφές όπως «3anthi» (ξανθή) ή «8iriodhs» (θηριώδης) όχι. Ορισμένες λέξεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες στη μεταγραφή τους, π.χ. η λέξη «διεύθυνση» μπορεί να αποδοθεί με πάνω από 20 διαφορετικούς τρόπους.

Ο περισσότερος όμως κόσμος χρησιμοποιεί ένα «μικτό» σύστημα, που συνδυάζει το θέμα της ορθρογραφίας με την φωνητική απόδοση, χωρίς η γραφή να έχει ισχυρή τυποποίηση.
Θεσμοποιημένο σύστημα μεταγραφής υπάρχει μεν από τον ΕΛΟΤ το οποίο χρησιμοποιείται από το Βρεττανικό συμβούλιο, το πρότυπο ISO 8432, αλλά ελάχιστοι το γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι το ακολουθούν συνειδητά. Πράγμα καθόλου παράξενο, καθώς το πρότυπο αυτό δεν διδάσκεται πουθενά. Με αποτέλεσμα να είναι διάχυτη η εντύπωση ανάμεσα στους Έλληνες χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «ο καθένας γράφει όπως θέλει» και ότι «ο καθένας έχει το δικό του σύστημα», εφ’ όσον δεν υπάρχει κοινώς αποδεκτή μέθοδος γραφής.

Επίλογος – Γιατί πρέπει να πείτε ΟΧΙ στα greeklish

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σήμερα, οι ελληνικοί χαρακτήρες υποστηρίζονται θαυμάσια στο διαδίκτυο. Επομένως δεν υπάρχει λόγος χρήσης των greeklish.

Κείμενα γραμμένα με αυτό το σύστημα γραφής, είναι δυσανάγνωστα και πολλές φορές δυσνόητα. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου αποφεύγουν να διαβάζουν μεγάλα κείμενα γραμμένα σε greeklish, καθώς είναι ιδιαίτερα κουραστικά κατά την ανάγνωση.

Τα greeklish στις ιστοσελίδες, αποτελούν τροχοπέδη για βασικές λειτουργίες, όπως αυτήν της αναζήτησης. Εκτός αυτού, σήμερα, τα greeklish σε μια ιστοσελίδα μειώνουν το κύρος της.

Πολλοί προσπαθούν να κρύψουν την ανορθογραφία τους, οχυρωμένοι πίσω απ’ αυτόν τον τύπο γραφής. Αυτή δεν είναι λύση. Είναι προτιμότερο να διαβάζει κάποιος ένα ανορθόγραφο κείμενο γραμμένο στα ελληνικά, παρά τα τρισάθλια greeklish. Εξάλλου, αν δεν προσπαθήσετε να γράφετε στα ελληνικά, πως θα μάθετε να γράφετε ορθογραφημένα;

Πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο γραφής, επικαλούνται την δικαιολογία ότι «με τα greeklish» δεν χρειάζεται να γράφεις ορθογραφημένα. Αυτό τώρα δηλαδή, θεωρείται καλό; Παρ’ όλα αυτά όμως, υποσυνείδητα οι περισσότεροι προσπαθούν να γράψουν «ορθογραφημένα greeklish»!

Μια άλλη δικαιολογία είναι «η συνήθεια». Έχετε αποπειραθεί άραγε ποτέ να συμπληρώσετε δημόσια και μη έγγραφα, χρησιμοποιώντας greeklish; Προφανώς όχι. Γιατί λοιπόν να γίνεται αυτή η επίκληση στο διαδίκτυο;

Το να γράφει πλέον κάποιος σε greeklish, αφ’ ενός υποδηλώνει μια ασέβεια προς τους αναγνώστες, με την έννοια ότι τους ταλαιπωρεί κατά την ανάγνωση κι αφ’ ετέρου δηλώνει μια έλλειψη σεβασμού και προς το ίδιο του το γραπτό.

«Μαγκιά» δεν είναι να γράφεις γρήγορα, ή να προσπαθείς να καλύψεις τις αδυναμίες σου οχυρωμένος πίσω απ΄αυτή τη γραφή. «Μαγκιά» σήμερα είναι να προσπαθείς να γράφεις σωστά ελληνικά.

Συναντήσεις Κόλλια με φορείς των Γαργαλιάνων

Δύο διαδοχικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς των Γαργαλιανων είχε χθες στο Δημαρχείο Γαργαλιάνων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τα Διοικητικά Συμβούλια του Αθλητικού Ομίλου Γαργαλιάνων «ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ» και της Αθλητικής Ένωσης Γαργαλιάνων.
Τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη ήταν αφενός μεν, η οργάνωση και ο συντονισμός της διαχείρισης των αθλητικών χώρων Γαργαλιάνων (Γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γήπεδο και Γυμναστήριο) και αφετέρου, η αναβάθμιση των γηπεδικών εγκαταστάσεων (κατασκευή κερκίδων και φωτισμός).
Για το πρώτο ζήτημα, αποφασίστηκε η συγκρότηση ..........

Διαχειριστικής Επιτροπής στα πλαίσια του νεοσυσταθέντος Νομικού Προσώπου του Δήμου Τριφυλίας, ενώ για το δεύτερο ανατέθηκε ήδη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η σύνταξη σχετικών μελετών.

Η δεύτερη συνάντηση έγινε με τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και κάλυψε μια ευρεία «γκάμα» θεμάτων που απασχολούν τους παραγωγούς της Τριφυλίας, όπως είναι η διαχείριση των μαύρων πλαστικών που παραμένουν ακόμη εν πολλοίς στα χωράφια, η επαναλειτουργία του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών, η διεκδίκηση της δημιουργίας Δημοπρατηρίου στην αγροτομάνα Τριφυλία, η προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων, η αγροτική οδοποιϊα κ.α.

Από την πλευρά του Δημάρχου, δηλώθηκε ότι ήδη είναι ειλημμένη η απόφαση για την επαναλειτουργία του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών, ότι θα συνεχισθούν οι προωθητικές δράσεις του Δήμου για τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και ότι σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους Συνεταιρισμούς θα διαμορφώσει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης του Δημοπρατηρίου. Ενημέρωση έγινε για τη λειτουργία του νεοσύστατου Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος ήδη – αλλά πολύ περισσότερο στην πλήρη ανάπτυξή του – αποτελεί ένα σταθερό σύμμαχο των αγροτών μας στα πλαίσια των κατά νόμον αρμοδιοτήτων του.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη αποτύπωση – νομιμοποίηση των γεωτρήσεων. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι υπάρχει κενό ουσιαστικής ενημέρωσης για τις απαιτούμενες συγκεκριμένες ενέργειες, ενώ το προβλεπόμενο κόστος διαφαίνεται ιδιαίτερα υψηλό.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα ζητήσει άμεσες διευκρινίσεις από τους αρμόδιους κρατικούς και περιφερειακούς φορείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, ότι οι αγρότες και οι παραγωγοί δεν αντέχουν να επωμισθούν νέα οικονομικά βάρη και ότι θα είναι συμπαραστάτης σε όποιες κινήσεις αποφασίσουν οι ίδιοι οι αγρότες μέσα από τις οργανώσεις τους.

Στις συναντήσεις αυτές το Δήμαρχο πλαισίωναν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων κ. Στάθης Ανδρινόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τριφυλίας κ. Γιάννης Κατσούλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης κ. Θεόδωρος Δεληγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιάννης Αδρακτάς και Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος και ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων κ. Κωστής Αβδίκος.

Γαργαλιάνοι Υπεγράφη το Συμφωνητικό για αντικατάσταση και εξοπλισμό γεώτρησης

Προχθές υπεγράφη και χθες αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» το Συμφωνητικό απ' ευθείας ανάθεσης συνολικού ποσού 72.888,31 ευρώ για «Αντικατάσταση & Εξοπλισμό Γεώτρησης στη θέση "Γουβαλαριά - Γκούρη" στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και των εκπροσώπων της Κοινοπραξίας Π. Πολίτη & Α. Πλώτα.

Της υπογραφής είχαν προηγηθεί, μεταξύ άλλων, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και τεχνική μελέτης της Τ.Υ. του Δήμου και οικονομική προσφορά του αναδόχου.
Με το Συμφωνητικό ανατέθηκε στην Κοινοπραξία .........

Π. Πολίτη & Α. Πλώτα, η απευθείας εκτέλεση του έργου: «Αντικατάσταση & Εξοπλισμός Γεώτρησης στη θέση "Γουβαλαριά - Γκούρη" Δ.Ε. Γαργαλιάνων », αντί του ποσού των 72.888,31 ευρώ, ποσό το οποίο προέκυψε αφού λήφθηκε υπόψη η οικονομική προσφορά του αναδόχου. Το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τους όρους της αριθ. 02/2011 τεχνικής μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και με τις διατάξεις του Ν.1418/84 και των Π.Δ 609/1985 και 171/1988 «Περί εκτελέσεως Δημοσίων Έργων» και ο χρόνος εκτέλεσής του θα είναι είκοσι (20) μέρες από την ημερομηνία ορισμού του επιβλέποντα. Υπεύθυνος επίβλεψης του ανωτέρω έργου θα είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας.

Η υλοποίηση του πιο πάνω έργου κρίθηκε αναγκαία μετά τα τεράστια προβλήματα υδροδότησης των Γαργαλιάνων, τα οποία από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τις αρχές του μήνα, έκαναν δύσκολη τη ζωή κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών με τις πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση και τις οδυνηρές συνέπειες αυτών καθώς και τα προβλήματα που παρουσίασε η συγκεκριμένη γεώτρηση. Με την υλοποίηση του έργου, το νερό της γεώτρησης θα «πέσει» στο δίκτυο με στόχο τη συνεχή, κανονική και χωρίς προβλήματα υδροδότηση των Γαργαλιάνων.

Θάρρος

Ταξιτζήδες: Ευχαριστούν τον Τατούλη και την αστυνομία

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΝΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ" ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου, σε ανακοίνωσή τους αφού σημειώνουν ότι, «στα πλαίσια της απεργίας, διεξήγαγαν κινητοποιήσεις που έγραψαν ιστορία χωρίς κανένα επεισόδιο, χωρίς έκτροπα και ακρότητες’’, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, για «την εισήγησή του και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στο Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδας, έτσι ώστε να εκφραστεί η δημόσια στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας από αυτό το όργανο’’.

Προσθέτουν πως, «αν και οι περιφερειάρχες της χώρας αποτελούν, σε πολλές ...........

περιπτώσεις, εκτελεστικά όργανα της κεντρικής εξουσίας και, εκ των πραγμάτων, θα εφαρμόσουν τον όποιο νόμο επιβάλει αυτή, ελπίζουμε ότι η στήριξη που θα μας παράσχουν στην περίπτωση επιμονής του κ. Ραγκούση σε παρεμβάσεις που θα διαλύουν την μικροϊδιοκτησία και θα απορυθμίζουν την κοινωνία, ανάγοντας το ταξί σε μοναδική λύση του προβλήματος ανεργίας στη χώρα, θα είναι μεγάλη».

Επίσης εκφράζουν ευχαριστίες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και το εμπλεκόμενο προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων και της τροχαίας, γιατί, ‘’συνέβαλαν τα μέγιστα στην ομαλή εξέλιξη των κινητοποιήσεων’’.
Τέλος οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου δηλώνουν έτοιμοι, αν χρειαστεί, για νέο γύρο κινητοποιήσεων και βάλλουν ευθέως κατά του υπουργού Υποδομών αναφέροντας, «επισημαίνουμε ότι η τοποθέτηση του Υπουργού Γιάννη Ραγκούση αμέσως μετά την αναστολή (έως 05/09/11) των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και η απέλπιδα προσπάθειά του να συκοφαντήσει τον σαφέστατα κλαδικό αγώνα μας ως υποκινούμενο από κόμματα, δείχνει ότι θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά και ότι έχει χαράξει το δικό του δρόμο, αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα: το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το ταξί, τις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης (όταν μάλιστα εβδομάδες πριν ο κ. Πρωθυπουργός εναγωνίως αναζητούσε συναινετικές λύσεις), τις σφοδρές εκπεφρασμένες αντιδράσεις των μισών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη συμφωνία μας με τον κ. Ρέππα, την σύμφωνη γνώμη της τρόικας και την ευρωπαϊκή πρακτική».

Θάρρος

Τρίπολη: Ένοπλη ληστεία στο ταχυδρομείο Τεγέας

Δύο άγνωστοι, περίπου στις 9.00 το πρωί, μπήκαν στο ταχυδρομείο Τεγέας στο Στάδιο και με την απειλή όπλων, πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι ελάχιστα μέτρα από το ταχυδρομείο βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα Τεγέας, αλλά οι ληστές έδρασαν ταχύτατα και δεν έγιναν αντιληπτοί.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ..........

της αστυνομίας που διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών.

New Post

Υπαγωγή στο Άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για το ALTER

Δεκτή έγινε από το πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού ALTER για υπαγωγή στην διαδικασία του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Τα χρέη του σταθμού ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Το ALTER υπερκοστολογούσε τηλεοπτικά προγράμματα, προκείμενου να μπορεί προεξοφλεί επιταγές και να δανειοδοτείται από τις τράπεζες.

Εφόσον δεν κατείχε κάποια ιδιαίτερη ακίνητη ..........

περιουσία, "φούσκωνε" τα λεγόμενα άυλα περιουσιακά του στοιχεία, δηλαδή δικαιώματα δηλαδή σε παραγωγές, εκπομπές και σειρές του σταθμού.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ζητούσε νέα δάνεια από τις τράπεζες, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, για την εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων, αλλά και για να εξασφαλίσει κεφάλαιο κίνησης.

Kατά της ένταξης του σταθμού στο άρθρο 99 είχαν ταχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, προμηθευτές στους οποίους οφείλονται μεγάλα ποσά, η εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ασφάλειας στο κανάλι και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο Μπουρνάζι όπου στεγάζεται το ALTER στον οποίο δεν καταβάλλονται τα ενοίκια.

Φωτογραφίες από το Beach party της Εράνης



Δείτε περισσότερες.......












Εράνη: Εκλεισε φιλικά παιχνίδια

Μπορεί οι μεταγραφικές κινήσεις τις Εράνης να συνεχίζονται, εν τουτοις η ομάδα έχει κανονίσει ήδη μια σειρά με φιλικούς αγώνες.
Έτσι το πρώτο φιλικό παιχνίδι θα γίνει στις 17 Αυγούστου με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας στο γήπεδο των Φιλιατρών.
Το επόμενο παιχνίδι θα γίνει στις 21 Αυγούστου στην Καλαμάτα με την Μαύρη θύελλα, ενω στις 24 Αυγούστου ο φιλικός αγώνας κανονίστηκε με τον ΑΟ Κυπαρισσίας στο γήπεδο των Φιλιατρών.

Στο πρόγραμμα των φιλικών εντάχθηκε εάν ακόμα ........

παιχνίδι στις 7 Σεπτεμβρίου με το Πανόπουλο μια Ηλειακή ομάδα η οποία θα είναι αντίπαλος της Εράνης στην Δ΄Εθνική.



Δίλημα Παπανδρέου για Τατούλη - Σγουρό

Με δίλημμα προσέρχεται το κυβερνών κόμμα και κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου (και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες) στην τελική ευθεία για την επιλογή του υποψήφιου προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που λόγω της διευρυμένης πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα και ο νέος πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε.

Κι αυτό, γιατί μετά την απόσυρση των .........

δύο από τους τέσσερις διεκδικητές τής θέσης οι εναπομείναντες εκφράζουν δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, και ως εκ τούτου έχουν, βεβαίως, εκ διαμέτρου αντίθετες στοχεύσεις για το μέλλον του θεσμού των περιφερειών, για το οποίο ο Πρωθυπουργός δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον, καθώς αφορά σε δύο από τα κυρίαρχα ζητούμενα για το μέλλον της χώρας: την αποκέντρωση και την ανάπτυξη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Σε προ 40ημέρου ρεπορτάζ, η aftodioikisi.gr είχε καταγράψει τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών:

- Του περιφερειάρχη Κρήτης Σταυρού Αρναουτάκη, που τον ήθελε το Μέγαρου Μαξίμου και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, καθώς θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους γνώστες στο θέμα της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων (που περνούν πλέον στις περιφέρειες) και της ανθρωπογεωγραφίας στις Βρυξέλλες (ως πρώην ευρωβουλευτής και υφυπουργός με αρμοδιότητα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ).

Ωστόσο, η συγκεκριμένη υποφηφιότητα σκόνταψε στην άρνηση του ίδιου του κ. Αρναουτάκη, που σύμφωνα με πληροφορίες διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν ενδιαφερόταν για τη θέση λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του στην Περιφέρεια Κρήτης.

Φαίνεται δε πως η άρνηση αυτή είναι κατηγορηματική και μόνο σε περίπτωση που προκύψει πλήρες αδιέξοδο και το ζητήσει μετ' επιτάσεως ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου θα ήταν δυνατόν να πει το «ναι» ο περιφερειάρχης Κρήτης. Κάτι τέτοιο όμως μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας με τα σημερινά δεδομένα.

- Του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, που επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα να προωθήσει παρασκηνιακά την υποψηφιότητά του (κάποιοι εντάσσουν και την άνοδο του στην Αθήνα αμέσως μετά την «επιτυχία των Βρυξελλών» προκειμένου να δώσει συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό και στους -πρώην συναδέλφους του- υπουργούς λίγο πριν από την πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σε αυτές τις «προωθητικές» κινήσεις). Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν βρήκε την κατάλληλη ανταπόκριση.

Κι αυτό, γιατί αφενός ο κ. Κατσιφάρας, παρότι περιφερειάρχης στην πάλαι ποτέ «περιφέρεια των Παπανδρέου», δεν φαίνεται να έχει σταθερή υποστήριξη από κυβερνητικούς και κομματικούς κύκλους και αφετέρου -όπως λένε ορισμένοι- τόσο το πρώτο εξάμηνο της θητείας του όσο και το γενικότερο υπόβαθρό του δε δείχνουν και μεγάλη έφεση στο βασικό ζητούμενο: την απορρόφηση και διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.

Οι τέσσερις έγιναν δύο

Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις έμειναν δύο διεκδικητές τής θέσης του προέδρου της ΕΝ.Π.Ε. που, έτσι κι αλλιώς, σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους είχαν από την αρχή εκφράσει με έντονο τρόπο την επιθυμία τους για τη θέση αυτή. Πρόκειται για:

- Τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, που θεωρεί «φυσικό» ότι θα είναι αυτός ο πρόεδρος ως επικεφαλής της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας και -ως εκ τούτου- προεδρεύων της σημερινής προσωρινής διοίκησης της Ε.Ν.Α.Ε. (Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοίκησεων Ελλάδας).

Μάλιστα, ο κ. Σγουρός όλο αυτό το διάστημα με συνεχείς «ενοχλήσεις» προς Μέγαρο Μαξίμου, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και Ιπποκράτους επιχειρεί να «κλειδώσει» την υποψηφιότητά του, μοιράζοντας υποσχέσεις για στήριξη σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που εκλέγονται στις τρεις εκλογικές περιφέρειες της Περιφέρειας Αττικής (Α΄και Β΄ Αθήνας και Αττικής).

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ορισμένα -κυρίως- κομματικά στελέχη έχουν «τσιμπίσει», η υπόθεση της υποψηφιότητάς του φαίνεται να έχει κολλήσει, καθώς τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην κυβέρνηση το έργο του στην Περιφέρεια Αττικής το πρώτο εξάμηνο θεωρείται μηδενικό (βλ. διαχείριση απορριμμάτων), με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται ότι, όπως λένε πολλοί εντός ΠΑΣΟΚ, «ήταν λίγος για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής», ενώ και η υπόθεση «διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων» δεν φαίνεται να είναι και το φόρτε του.

Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη κριτική που του άσκησε ο (πάλαι ποτέ;) πολιτικός του φίλος υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης για τα «παρκαρισμένα» κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα της aftodioikisi.gr και την επιμονή το κ. Σγουρού παρά τις αντιδράσεις να κρατά δίπλα του ως βασική οικονομική του σύμβουλο την τέως διευθύνουσα σύμβουλο της αμαρτωλής «ΑΓΡΟΓΗΣ» Κατερίνα Αδαμοπούλου, που έχει παραπεμφθεί για κακούργημα, εγείρεται πλέον και θέμα ηθικής τάξης σε μια εποχή που οι πολιτικοί δεν πρέπει απλώς να είναι, αλλά και να φαίνονται τίμιοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της κ. Αδαμοπούλου έχει φθάσει έως το Μέγαρο Μαξίμου και οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί από τον περιφερειάρχη περί «συμφωνίας με τους Γ. Καρατζαφέρη και Α. Γεωργιάδη που τον στήριξαν στο β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών» δεν έχουν θεωρηθεί επαρκείς.

Είναι δε πολύ πιθανόν, εφόσον ο κ. Σγουρός δεν κάνει πίσω, το «κακούργημα της κ. Αδαμοπούλου» να αποτελέσει τη «σταγόνα» που θα οδηγήσει στην τελική απόρριψη της υποψηφιότητάς του από το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα θέματα διαφάνειας.

«Δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να καταγγέλει και να κλείνει την ΑΓΡΟΓΗ και τα στελέχη του να προσλαμβάνουν συμβούλους τους, επικεφαλής της που κατηγορούνται για κακουργήματα», λέει στην aftodioikisi.gr κυβερνητικό στέλεχος που διατηρεί καθημερινή επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου. Το ίδιο στέλεχος, αναφερόμενο σε πρόσφατη πρόσληψη μεγαλοδημοσιογράφου από τον περιφερειάρχη Αττικής, προσθέτει ότι «η υπόθεση "κακούργημα Αδαμοπούλου" δεν προσφέρεται για επικοινωνιακούς αλλά για πολιτικούς χειρισμούς», εκ μέρους του κ. Σγουρού.

- Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο οποίος, από αστάθμητος παράγοντας της αναμέτρησης που ήταν στην αρχή -λόγω αφενός του ότι προέρχεται από τη ΝΔ, αλλά στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και αφετέρου του απρόβλεπτου του χαρακτήρα του-, φαίνεται να εξελίσσεται σε βασικό διεκδικητή της θέση του προέδρου της Ένωση Περιφερειών για δύο, κυρίως, λόγους:

α) Γιατί παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει πάρει χρίσμα από τη Συγγρού (και μπορεί αυτό να μην γίνει ποτέ επίσημα), η οποία λόγω της μειονεκτικής αριθμητικά θέσης που βρίσκεται σε σχέση με την εκλογή του προέδρου της ΕΝ.Π.Ε. κρατά στάση αναμονής, φαίνεται ότι έχει καταφέρει να συσπειρώσει στο πρόσωπό του τους πέντε εκλεγμένους με τη σημαία της ΝΔ περιφερειάρχες.

Άλλωστε, οι δύο εξ' αυτών (Αλέξανδρος Καρχιμάνης-Ηπείρου, Σπύρος Σπύρου-Ιονίων Νήσων) εκλέχθηκαν και με τη στήριξη του ΛΑΟΣ, ενώ και υπόλοιποι τρεις (Παναγιώτης Ψωμιάδης-Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Αγοραστός-Θεσσαλίας, Γιώργος Δακής-Δυτικής Μακεδονίας) στηρίχθηκαν από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη στο β΄ γύρο.

Με δεδομένο δε ότι ο Π. Τατούλης εκλέχθηκε ως ανεξάρτητος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, αλλά και το ότι και αρκετοί περιφερειάρχες του κυβερνώντος κόμματος που θεωρούν το Γ. Σγουρό «λίγο», βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητά του, του επιτρέπει να σηκώνει τη σημαία της «συναίνεσης».

β) Παρά το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια της επτάμηνης θητείας του (κόντρα με γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλο, αποπομπή αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ.λπ.), του αναγνωρίζεται ότι έχει κάνει πολλές προσπάθειες για τη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων (μετά την Αττική, η Πελοπόννησος αντιμετωπίζει σε αυτόν τον τομέα τα περισσότερα προβλήματα) αλλά και την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καθώς ο κ. Τατούλης, χρησιμοποιώντας και τις επαφές του ως βουλευτή και υπουργού, έχει ήδη αναπτύξει σχέσεις απευθείας με τις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο η πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νυν πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Περιφερειών Ντανούτα Χούμπνερ, και με αυτό τον τρόπο η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη της χώρας που θα ενταχθεί αυτόνομα και αυτοδύναμα στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Σύμφωνα, με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ο οποίος διατηρεί προσωπική σχέση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, παρακολουθεί αυτές τις προσπάθεις του κ. Τατούλη και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αργολίδα είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συμβολή του στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

aftodioikisi.gr moriasnews.gr

ΔΙΠΛΗ ΣΒΟΥΡΙΧΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΛΕΜΜΕΝΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διπλή σφαλιάρα μεγατόνων ήρθε χθές το απόγευμα απο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και την περιφέρεια Πελόποννήσου στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" Καλαμάτας χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα της για την δήθεν "Αεροπορική επιδρομή για τον ιό του Δ. Νείλου" ως τραγικό ψευδές και αποκύημα νοσηρής φαντασίας δημοσίευμα από την εν λόγω εφημερίδα.

Μετα τα σβουριχτά χαστούκια που έφαγε η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από ξενοδόχους, τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και το γερό κράξιμο του Θανάση Τσαμούλη από την "Φωνή" ήρθε χθες η σειρά του Λοβέρδου και της περιφέρειας Πελοποννήσου να τραβήξουν στην Ελευθερία Καλαμάτας και στον εκδότη της σφαλιάρες μεγατόνων!!!!!!
Η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει:.........



ΘΕΜΑ: Τραγικό, ψευδές και αποκύημα νοσηρής φαντασίας το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία της Καλαμάτας

Τραγικό, ψευδές και αποκύημα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία της Καλαμάτας, με τίτλο “Αεροπορική επιδρομή για τον ιό του Δ. Νείλου”, στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου στο Υπουργείο. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διαμόρφωση ενός συντονισμένου και οργανωμένου προγραμματισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους συνεργάτες του ζήτησε ενημέρωση για το θέμα αυτό ώστε να είναι σε θέση να απαντήσει ο ίδιος προσωπικά, ενώ ο Υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Αντώνιος Δημόπουλος ξεκαθάρισαν κατηγορηματικά ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υφίσταται για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή τους για την ανακίνηση ενός τέτοιου θέματος με αυτό τον τρόπο εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την διερεύνηση των προθέσεων των συντακτών πίσω από το δημοσίευμα αυτό γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “ δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τέτοια ανυπόστατα δημοσιεύματα να δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό στους πολίτες και από την άλλη να δημιουργούν πρόβλημα στην ανάπτυξη της Περιφέρειας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.” Οι πολίτες κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου “ γνωρίζουν από πού εκπορεύονται και τι ουσιαστικά υπηρετούν και προστατεύουν τέτοια δημοσιεύματα”.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Τατούλη για την συμμετοχή του στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα θέματα δημόσιας υγείας και παρατήρησε πως είναι πολύ ευχάριστο για την Πελοπόννησο να έχει Περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη, ο οποίος διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία και ευαισθησία στα θέματα αυτά

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Υγείας κ. Ανδρέας Πουλάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας και Λακωνίας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ Α. Δημόπουλος, εκπρόσωποι του ΚΕΛΠΝΟ, καθώς και Δήμαρχοι της Περιφέρειας.

Την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη συνάντηση αυτή και τη συνεργασία τους με την Περιφέρεια εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Πύλου Νέστορος και Ευρώτα.

ΣΧΟΛΙΟ
Με τόσο ξεβράκωμα που έχουν φάει από τον Τατούλη στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" δεν λένε να βάλουν μυαλό. Να υποθέσουμε ότι γουστάρουν το κράξιμο;;; Την βρίσκουν - φτιάχνονται όταν τους κράζουν;;;; Απορία αυτό.
Από τις τόσες διαψεύσεις που έχει φάει η εφημερίδα (είναι η μοναδική σε όλη την Πελοπόννησο που την διαψεύδουν συνεχώς) τίθεται πλέον θέμα, για το αν πρέπει να διαβάζει κάποιος, την εν λόγω εφημερίδα και αν την διαβάζει, πόσο αξιόπιστο είναι αυτό που διαβάζει, ή πολύ περισσότερο αν αξίζει ακόμα να τους πληρώνει κάποιος συνδρομή!
Εμείς πάντως δεν τους δίνουμε ούτε καν ένα ευρώ τον χρόνο όχι τον μήνα ή την ημέρα για να την πάρουμε ή για συνδρομή....
Εμείς ως Φιλιατρά News απαξιώνουμε ακόμα και το πρωτοσέλιδο τους να δημοσιεύσουμε. Και αν θέλετε διευκρινήσεις για το τελευταίο πολύ ευχαρίστως να σας δώσουμε.

Αυξημένα μέτρα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, από 12 έως 21 Αυγούστου, η Τροχαία πρόκειται να λάβει σειρά μέτρων με σκοπό την εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα πολυσύχναστα σημεία της περιφέρειας, με κύριο μέλημα την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Σε όλη την Αττική, καθημερινά, ημέρα και.......

νύχτα, θα υπάρχουν συνεργεία της Τροχαίας που θα διενεργούν ελέγχους:

- Για τη βεβαίωση επικινδύνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, επικίνδυνοι ελιγμοί, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίαση σηματοδοτών, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, καθώς και τον έλεγχο φορτηγών αυτοκινήτων, με έμφαση στην ακινητοποίησή τους, όταν διαπιστώνεται ότι η κίνησή τους είναι επικίνδυνη.

- Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στους βασικούς οδικούς άξονες και στο εθνικό - επαρχιακό δίκτυο του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων, όπως λιμάνια, σταθμούς ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο, καθώς και στους χώρους που τελούνται θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα Εθνικών Οδών φορτηγών θα ισχύει τις εξής ημέρες και ώρες:

Παρασκευή (12.8.2011), 16:00 - 22:00 στο ρεύμα εξόδου

Δευτέρα (15.8.2011), 16:00 - 23:00 στο ρεύμα εισόδου

Παρασκευή (19.8.2011), 16:00 - 21:00 στο ρεύμα εξόδου

Κυριακή (21.8.2011), 15:00 - 22:00 στο ρεύμα εισόδου.

Τέλος, η Τροχαία τονίζει ότι οι οδηγοί που κινούνται μέσα στην πόλη, όπου η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά κατά τις ημέρες των εορτών, οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί και να οδηγούν με μειωμένη ταχύτητα, καθώς παρατηρείται αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Έως το τέλος Αυγούστου η λίστα για τα βαρέα

Έως το τέλος Αυγούστου θα έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση με τη λίστα για το 80% των ειδικοτήτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, σε συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Πρόσθεσε ακόμη πως η λίστα θα πρέπει να ..........

εξετάζεται συχνά με ποιοτικά κριτήρια.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.