Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΑΘΕ Ο ΑΥΤΙΑΣ …(μεταφορικά πάντα )...

ΚΑΝΤΖΑ UPDATE

Μαθαίνουμε πως του κακοφάνηκε πολύ του Γιώργου Αυτιά όταν έμαθε πως οι Γερμανοί όχι μόνο προορίζουν το Νίκο Μανεση για την θέση του στο Πρωινό του Καναλιού αλλά και ότι του δίνουν και 30% περισσότερα χρήματα (αύξηση)στο συμβόλαιο του για να ανανεώσει …Για αυτό και έχει πέσει με τα μούτρα να πείσει το Αlter πως είναι καλύτερος και οικονομικότερος από το Μανεση. Για να πάρει το αίμα του πίσω.

Σύμφωνα ωστόσο με έγκυρες πληροφορίες ο Νίκος Μανεσης δεν δέχθηκε την αύξηση μισθού που του προτείνουν οι Γερμανοί, που τον θέλουν πανταχού παρόντα (Πρωινή εκπομπή – Σχολιαστή στο Δελτιο Ειδήσεων κ.τ.λ.).
Τους είπε πως σε τέτοιους καιρούς δεν θα δεχόταν -ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ – να .........

αποτελέσει έστω και άθελα το αίτιο περικοπών και ίσως απολύσεων....
Ζήτησε προθεσμία γιατί εκκρεμούν και οι συζητήσεις με το ALTER το οποίο εκτιμά πολύ για τη σταθερότητα του ως εργασιακό περιβάλλον.
ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ…

Πηγή: News@mme

ΣΧΟΛΙΟ
Τρικυμία στο κρανίο του Αυτιά. Δεν του κάνουν αύξηση, πέταμα από την γλοιώδη εκπομπή του.
Θέλω να δω το σκηνικό. Ο Γιώργος Αυτιάς πεσμένος στα πατώματα να χτυπιέται για την μαύρη την μοίρα του (μάνα κακομοίρα του) που θα χάσει το καλημεράκια σας και την τηλεθεασούλα του.
Καλύτερα ο Μάνεσης παρά εσύ Αυτιά - Τηλεθεασούλα.
Ο Μάνεσης είναι πολύ πιο σοβαρός και πολύ καταλληλότερος για πρωϊνή εκπομπή.
Αλλωστε πετυχημένος είναι τόσα χρόνια τα Σαββατοκύριακα σε ΑΝΤ1 και Alpha.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Microsoft υποστηρίζει και στην Ελλάδα δωρεάν πρόσβαση POP3 για το hotmail.

To Φιλιατρά News σας φέρνει σήμερα μια αποκλειστική είδηση απο την Microsoft.
Δύο μήνες μόλις μετά την πρώτη διάθεση της δωρεάν υποστήριξης POP3 για το hotmail σε μικρό αριθμό χωρών, η εταιρία ανακοίνωσε την διάθεση της υπηρεσίας, χωρίς χρέωση, σε παγκόσμιο επίπεδο. (Υποστηρίζεται και στην Ελλάδα δηλαδή)
Προηγουμένως η εταιρεία χρέωνε την υπηρεσία με 19.95 δολάρια τον χρόνο και την πρόσφερε με την ονομασία Hotmail Plus. Καθώς την ίδια ακριβώς υποστήριξη προσέφεραν εντελώς δωρεάν ένα πλήθος άλλων εταιρειών όπως η Google, η Yahoo και πολλές άλλες, η Microsoft κατάλαβε πως πρέπει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Τον Ιανουάριο του 2009 ανακοινώθηκε πρώτα για τους χρήστες που κατοικούν στο .......

Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Γαλλία, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.
Τώρα πλέον την δυνατότητα να κατεβάζουν οι χρήστες τα email τους στον υπολογιστή τους με την βοήθεια του πρωτοκόλλου POP3.

Οι αναγκαίες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα (πχ. Microsoft Outlook ή Outlook Express ή Mozilla Thanderbird) λήψης και αποστολής email είναι:




Μετάφραση: Φιλιατρά News

Βάρεσε κανόνι η sun Oil!

"Ένα ακόμη κανόνι «έσκασε» στην αγορά καυσίμων, λίγες εβδομάδες μετά το λουκέτο της El Petrol. Πρόκειται για την εταιρεία Sun Oil, η οποία από την περασμένη Πέμπτη έχει κλειστά τα γραφεία της και έχει σταματήσει να προμηθεύει με...

καύσιμα τα πρατήρια του δικτύου της, «χτυπημένη» και αυτή από τις επιπτώσεις της οξείας κρίσης που βιώνει συνολικά η αγορά.
Η εταιρεία διαθέτει 95 πρατήρια σε όλη τη χώρα (στοιχεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος) και το μερίδιο αγοράς της, το 2008 ήταν της τάξης του 1%.
Οι πωλήσεις της Sunoil πέρυσι ξεπέρασαν τις 126 χιλιάδες τόνους (βενζίνες, ....

πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης) κατατάσσοντάς την στην 15η θέση της αγοράς".

Πηγή: Capital.gr

Από σήμερα το “ξυστό” Parking του Νέδοντα στην Καλαμάτα

Ελαστικά τα μέτρα στην αρχή.

Μπορεί ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας να έκανε το καλό στους συμπολίτες του με την διοικητική αποβολή της εταιρίας Παντεχνική (εταιρία του Μπόμπολα) και ελευθέρωσε από το χαράτσι τους πολίτες της Καλαμάτας όμως το χρήμα είναι γλυκό για τον Παναγιώτη Νίκα.

Σκέφτηκε να εισπράττει ο Δήμος το χαράτσι αντί για τον Μπόμπολα. Ο τρόπος? Ελεγχόμενη στάθμευση.

Από σήμερα Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε ελαστικά η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης με ξυστές κάρτες στα πάρκινγκ του Νέδοντα και σε τμήματα των οδών Νέδοντος και Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Οι τελικές οδηγίες πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου δόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στο γραφείο του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Ο κ. Νίκας έδωσε εντολή στους δημοτικούς αστυνομικούς να ενημερώνουν τον κόσμο και .....

για διάστημα περίπου 20 ημερών να μην κόβουν κλήσεις στους παραβάτες.
Για τις εντολές που δόθηκαν στους δημοτικούς αστυνομικούς ενημέρωσε τους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια προϊσταμένη της υπηρεσίας Ιουλία Χρονοπούλου η οποία είπε επίσης ότι “θα υπάρξει ένα διάστημα κατά το οποίο οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα λειτουργούν ενημερωτικά και ταυτόχρονα συμβουλευτικά πάνω στο μέτρο“ ενώ για διάστημα 20 τουλάχιστον ημερών δεν θα κόβουν κλήσεις.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης, στην σήμανση, στο κόστος και στη χρήση της κάρτας, καθώς και στις ημέρες και ώρες που θα ισχύει το μέτρο.
Η ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει καθοριστεί ως εξής:

Οι τρεις υπαίθριοι χώροι του Νέδοντα - το νότιο πάρκινγκ, το κεντρικό και το βόρειο απέναντι από την πλατεία Οθωνος.
Επί της οδού Νέδοντος, από την οδό Κεφάλα έως την Κροντήρη, την Σιδηροδρομικού Σταθμού, από την οδό Φραντζή έως την Γιατράκου, και από την οδό Γιατράκου έως την Κροντήρη.
Εξαιρούνται οι θέσεις που έχουν οριστεί για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τροφοδοσία και για τα μηχανάκια.
Οι ημέρες και οι ώρες εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι οι εξής:
Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Το Σάββατο η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Ελεύθερη θα είναι η στάθμευση τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.

Η σήμανση που θα καθορίζει την ελεγχόμενη στάθμευση θα είναι η οριζόντια με λευκή διαγράμμιση και η κάθετη με πινακίδες Ρ69 και Ρ70 σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι ξυστές κάρτες είναι τρεις με διαφορετικό χρώμα η κάθε μία, ανάλογα με την ώρα που θα αφήνει ο οδηγός το αυτοκίνητό του.
Αναλυτικά, η κόκκινη κάρτα, διάρκειας 1 ώρας θα κοστίζει 0,50 λεπτά.
Η δίωρη κάρτα χρώματος μπλε θα κοστίζει 1 ευρώ και η τετράωρη με πράσινο χρώμα θα έχει τιμή 2 ευρώ.
Οι δημότες θα τις προμηθεύονται από τα παρακείμενα περίπτερα και τα ψιλικά.

Ο οδηγός θα ξύνει στον εξωτερικό κύκλο την ώρα άφιξης και στο δεύτερο κύκλο τα λεπτά.
Επίσης πρέπει να ξύσει το έτος, το μήνα και την ημερομηνία.
Η κάρτα θα είναι άκυρη αν ο χρήστης ξύσει λάθος την ώρα, ενώ πρέπει να τοποθετείται σε εμφανές σημείο, διαφορετικά θα θεωρείται άκυρη.

Η περίοδος χάριτος, μετά το μήνα που θα αρχίσει πλέον να εφαρμόζεται κανονικά, θα είναι από 5 μέχρι 10 λεπτά το πολύ.
Να σημειωθεί ότι για τους μόνιμους κατοίκους δεν έχουν ληφθεί ακόμα τα απαραίτητα μέτρα και θα υπάρξει περίοδος ανοχής μέχρι να μαζέψουν τα δικαιολογητικά που χρειάζεται όπως και για τους επαγγελματίες.
Με την αρχή της επιβολής προστίμων αυτά θα είναι 20 ευρώ στις ζώνες με πινακίδα Ρ69 που σημαίνει ελεγχόμενη στάθμευση και για τους μόνιμους κατοίκους θα είναι 80 ευρώ, ενώ αν πληρώνουν την κλήση εντός 10 ημερών θα είναι 40 ευρώ όπως ισχύει για όλες τις κλήσεις.

Θωρακίζουν πόρτες και παράθυρα

Αύξηση, μετά την έκρηξη των κλοπών και των διαρρήξεων, παρατηρείται από την αρχή της χρονιάς στη ζήτηση της ενίσχυσης των κουφωμάτων αλουμινίου με πύρους ασφαλείας, αλλά και στις θωρακισμένες πόρτες.

Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας βρίσκεται στον «κόσμο» του, καθώς πιστεύει ότι δε θα πέσει θύμα κλεφτών ή διαρρηκτών, σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν επαγγελματίες της Καλαμάτας που ασχολούνται με συστήματα ασφαλείας, συναγερμούς και άλλα τέτοια είδη.
Επισημαίνουν δε πως με ελάχιστο κόστος μπορούμε να προστατεύσουμε την περιουσία μας, αλλά, κυρίως, τη ζωή τη δική μας και της οικογένειάς μας. Το 70% των σπιτιών, όμως, έχει τις πιο απλές κλειδαριές, αν και το κόστος για μια κλειδαριά ασφαλείας είναι μικρό.

«Όταν σε μια κλειδαριά ο αφαλός εξέχει, για το διαρρήκτη είναι παιχνιδάκι. Την ανοίγει σε ..........

ένα λεπτό. Έβαλα πια μια κλειδαριά ασφαλείας» λέει ο Μ.Φ., που πρόσφατα έπεσε θύμα διάρρηξης.

Κλειδαριές ασφαλείας
Ο κ. Πέτρος Πεφάνης, που είναι κλειδαράς, σημειώνει ότι το 90% του κόσμου δεν αντιδρά σε όσα συμβαίνουν γύρω του και δε λαμβάνει κανένα περαιτέρω μέτρο ασφαλείας: «Υπάρχουν και σπίτια που είναι προστατευμένα, αλλά οι περισσότεροι αντιδρούν κατόπιν εορτής κι αφού έχουν βιώσει κάποιο τέτοιο περιστατικό. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που αποφασίζουν να κάνουν κάτι, αφού τους έχουν κλέψει πρώτα κάνα 2 φορές. Όλοι πιστεύουν ότι, αφού δεν έχουν λεφτά στο σπίτι τους, ο κλέφτης δε θα μπει. Δυστυχώς, το 70% των σπιτιών έχει τις πιο απλές κλειδαριές, που για έναν διαρρήκτη είναι υπόθεση λεπτών. Το κόστος είναι μικρό για μια κλειδαριά ασφαλείας. Υπάρχουν φθηνές και ακριβές. Μια καλή κλειδαριά ξεκινά από 70 ευρώ και φτάνει έως 200 ευρώ. Φυσικά, μιλάμε πάντα για κλειδαριές με πιστοποίηση και όχι “κινέζικες”. Ο κόσμος, επίσης, πρέπει να μάθει να ρωτά τον ειδικό κλειδαρά. Κλειδαράς δεν είναι ο έμπορος που απλά χαράζει κλειδιά. Ο κλειδαράς γνωρίζει πώς λειτουργούν οι πόρτες ασφαλείας. Και είναι μύθος ότι οι αφαλοί σπάνε με σπρέι. Σπάνε με ένα συνηθισμένο εργαλείο».
Εκτός από το απευθύνονται σε επαγγελματία κλειδαρά, ο κ. Πεφάνης συνιστά στους πολίτες να χρησιμοποιούν κλειδαριές ασφαλείας: «Οι κλειδαριές αυτές χρησιμοποιούν τα συστήματα των χρηματοκιβωτίων. Για να την ανοίξει κάποιος διαρρήκτης θα χρειασθεί τουλάχιστον μία ώρα και πρέπει να κάνει πολλή φασαρία. Όταν ο διαρρήκτης βλέπει τέτοια κλειδαριά, δεν ασχολείται καθόλου. Αν πάλι έχει την πολυτέλεια να μη γίνει αντιληπτός, ό,τι και να βάλεις, δυστυχώς, θα μπει».
Κατά τον κ. Πεφάνη, μεγαλύτερο ενδιαφέρον λήψης μέτρων δείχνει ο κόσμος για την επαγγελματική του στέγη.

Κουφώματα - πόρτες
Να αναβαθμίσει το επίπεδο ασφαλείας στις ήδη υπάρχουσες υποδομές των σπιτιών προσπαθεί ο κόσμος, όπως μας λέει ο κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος από την «Ήφαιστος». Έχει παρατηρήσει από την αρχή της χρονιάς αύξηση στη ζήτηση και ιδιαίτερα στην ενίσχυση των κουφωμάτων αλουμινίου με πύρους ασφαλείας, αλλά και στις θωρακισμένες πόρτες.
Κατά τον κ. Σταθόπουλο, η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 80% περίπου. Το ενδιαφέρον εστιάζεται κατά 60% στα σπίτια και κατά 40% στα καταστήματα: «Ο κόσμος ενδιαφέρεται για μέτρα ασφαλείας. Δέκα καταστήματα μου έχουν ζητήσει την τοποθέτηση ρολών ασφαλείας. Ο κόσμος προσπαθεί να προφυλαχθεί, αλλά σκέφτεται και το οικονομικό. Επίσης, είναι πολλοί που δεν πιστεύουν ότι θα συμβεί σε αυτούς τέτοιο περιστατικό. Δυστυχώς, μετά το ληστή είναι η Αστυνομία και μετά εμείς. Ο κόσμος πρώτα παθαίνει και μετά μαθαίνει.
Ακόμη και στα χωριά έχει παρατηρηθεί αύξηση στη ζήτηση. Αρκετοί ζητούν και βάζουν σιδεριές σε παράθυρα».
Το κόστος για μια θωρακισμένη πόρτα ξεκινά από 900 ευρώ και φτάνει μέχρι 1.500, ενώ τα συρόμενα κάγκελα κοστίζουν 400-600 ευρώ.
Ο κ. Σταθόπουλος συμβουλεύει τον κόσμο να τοποθετεί σιδεριές στα παράθυρα του μπάνιου και σε όσους κατασκευάζουν τώρα σπίτια, να δίνουν μεγάλη προσοχή σε θέματα ασφαλείας όσον αφορά στα κουφώματα. Προσθέτει, μάλιστα, ότι οι κατασκευαστές πρέπει να δουν το ζήτημα της ασφάλειας πιο σοβαρά και να μην τους ενδιαφέρει μόνο πόση θα είναι η αμοιβή τους από τον εκάστοτε πελάτη.
«Κλείνοντας», παρατηρεί ότι ο πολίτης πρέπει να δίνει προσοχή και στα τζάμια: «Υπάρχουν αλεξίσφαιρα τζάμια, τα οποία δεν έχουν μεγάλη διαφορά τιμής από το απλό κρύσταλλο. Η διαφορά, βέβαια, είναι ότι για να σπάσεις ένα τζάμι ασφαλείας, πρέπει να το χτυπήσεις τουλάχιστον 10 φορές, ενώ το άλλο έχει σπάσει με την πρώτη».

Συστήματα ασφαλείας
Ο κ. Πότης Χρονόπουλος, από τη Χρονόπουλος και Σία Ε.Ε., σημειώνει ότι δεν έχει παρατηρηθεί μεγάλη διαφορά στη ζήτηση συστημάτων ασφαλείας, συναγερμών κ.λπ. σε σύγκριση με πριν: «Σε σχέση με την ασφάλεια που παρέχουν, τα μέτρα αυτά δεν κοστίζουν πολύ. Πιστεύω ότι ο κόσμος στην Καλαμάτα αισθάνεται πιο ασφαλής και αυτό το συγκρίνω με άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχω δουλέψει. Η πλειοψηφία των καταστημάτων στην Καλαμάτα είναι χωρίς ρολά. Άρα, δε φοβούνται».
Τοποθέτηση συναγερμών και περιμετρική φύλαξη ζητούν, κυρίως, οι πελάτες από τον κ. Στέλιο Τουμπακάρη, ιδιοκτήτη της “TS” Trust Security. Τον τελευταίο καιρό, όπως λέει, υπάρχει μια μικρή κινητικότητα, ζητώντας περισσότερο μέτρα ασφαλείας για τα σπίτια: «Το σημαντικότερο είναι να προστατεύουν την είσοδο του σπιτιού τους τη νύχτα που κοιμούνται. Αν κάποιος μπει μέσα, κινδυνεύει και η ζωή του και η οικογένειά του. Το κόστος δεν είναι υψηλό. Ένας καλός συναγερμός ξεκινά από 550 ευρώ. Υπάρχουν, επίσης, τα πακέτα, που περιλαμβάνουν περιπολίες, άμεση επέμβαση κ.ά. Το Α και το Ω, πάντως, είναι το σύστημα ασφαλείας, το οποίο και προειδοποιεί τον ιδιοκτήτη και διώχνει τον κλέφτη. Πιστεύω ότι το ζητούμενο είναι η αποτροπή του κλέφτη».
Να ασφαλίσει παράθυρα και πόρτες ενδιαφέρεται ο κόσμος, όπως αναφέρει ο κ. Βασίλης Μπούρας από την ΝΤΑΜΟ ΑΒΕΤΕ. Ζητά την τοποθέτηση σιδεριών στα παράθυρα και πύρους στα αλουμίνια. Τα αιτήματα, κυρίως, προέρχονται από την Καλαμάτα, ενώ το κόστος για τις εν λόγω εργασίες είναι πολύ μικρό. Συνιστά δε στον κόσμο να τοποθετεί κλειδαριές ασφαλείας και τα καινούργια συστήματα αλουμινίων.

Θύμα κλοπής
Ο κ. Μ.Φ. πρόσφατα έπεσε θύμα διάρρηξης, όταν άγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι πρωινή απουσία του από το διαμέρισμα, παραβίασαν την πόρτα, σπάζοντας την κλειδαριά και αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα. «Δυστυχώς», λέει, «όπως έμαθα στη συνέχεια, όταν σε μια κλειδαριά ο αφαλός εξέχει, για το διαρρήκτη είναι παιχνιδάκι. Την ανοίγει σε ένα λεπτό. Μόνο αυτές που είναι στο ίδιο επίπεδο με την πόρτα παρέχουν κάποια ασφάλεια. Κι αυτό έκανα κι εγώ. Έβαλα πια μια κλειδαριά ασφαλείας. Επίσης, στις πολυκατοικίες είναι καλό να κλειδώνεται η κεντρική είσοδος. Ο κόσμος πρέπει να μην έχει λεφτά στο σπίτι του και, κυρίως, να μη λέει ότι δε θα τύχει σε αυτόν. Σε όλους μπορεί να συμβεί».

Συμβουλές
-Να απευθύνονται μόνο σε επαγγελματία κλειδαρά
-Να τοποθετούν κλειδαριές ασφαλείας και να συμβουλεύονται τον κλειδαρά για την κάθε περίπτωση
-Να τοποθετούν σιδεριές στα παράθυρα του μπάνιου
-Να τοποθετούν πόρτες ασφαλείας
-Να τοποθετούν τζάμια ασφαλείας
-Να ασφαλίζουν την κεντρική είσοδο του σπιτιού
-Να ζητούν νέα συστήματα ασφαλείας στα αλουμίνια

Στοιχεία εγκληματικότητας Μεσσηνίας
Ληστείες:
2007: 5
2008: 17, εξιχνιάστηκαν 10

Κλοπές – διαρρήξεις:
2007: 718
2008: 795, εξιχνιάστηκαν μόνο 148
Κάθε ημέρα στη Μεσσηνία γίνονται περισσότερες από δύο διαρρήξεις.

Κλοπές οχημάτων:
2007: 108
2008: 194, εξιχνιάστηκαν 83

Πηγή: Θάρρος

Δεματοποιητής μπαλοποιητής απορριμμάτων – Σύσκεψη 8 Δημάρχων για θέσεις και προτάσεις

Στην Πύλο την Τρίτη 10 Μαρτίου μετά από πρόσκληση και πρωτοβουλία του δημάρχου Πύλου, Γιώργου Χρονόπουλου, έλαβε χώρα σύσκεψη συνεργασίας των δημάρχων: Πύλου, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων, Βουφράδος, Αίπειας (αντιδήμαρχος), Κορώνης, Παπαφλέσσα και Νέστορος με αντικείμενο την εξεύρεση χώρου για την προσωρινή επί διετία εγκατάσταση του συστήματος «μπαλοποίησης - δεματοποίησης αστικών απορριμμάτων».

Κατά την έναρξη της συσκέψεως ο δήμαρχος Πύλου ενημέρωσε αναλυτικώς τους λοιπούς δημάρχους για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου που αντιτίθενται, κατά πλειοψηφία, στην προσωρινή τοποθέτηση του συστήματος για δύο χρόνια στη θέση Άγιος Νικόλαος και για την εξεύρεση εναλλακτικής θέσης σε .........

ημιορεινή δασική περιοχή εντός ή εκτός των ορίων του Δήμου Πύλου καθώς και για τη θέση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μετά την ενημέρωση ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Δημάρχων και έλαβε χώρα διαλογική συζήτηση που ομοφώνως κατέληξε στα εξής συμπεράσματα - θέσεις.

Συμπεράσματα και θέσεις

Οι δήμαρχοι Πύλου, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων, Βουφράδος, Αίπειας (αντιδήμαρχος), Κορώνης, Παπαφλέσσα και Νέστορος θεωρούν ότι η αντιμετώπιση της διαχειρίσεως των σκουπιδιών αποτελεί ζήτημα μείζονος προτεραιότητας, συνδεόμενο με την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος την αρχή της αειφορίας και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Συμφωνούν ότι δεσμεύονται από τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των οικείων Δήμων που έχουν εκχωρήσει τη σχετική αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Μεσσηνίας καθώς και από την εξουσιοδότηση του Ενιαίου Συνδέσμου προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη λύση του ζητήματος της διαχειρίσεως των σκουπιδιών. Δηλώνουν ότι δεσμεύονται απολύτως από τις αποφάσεις περί οριστικής παύσεως της λειτουργίας των ΧΑΔΑ καθώς και από τις επιταγές της Εθνικής και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Αποδέχονται ότι ο Δήμος Πύλου ως οικονομικό και διοικητικό κέντρο της Πυλίας σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση εντός των ορίων της επενδύσεως της ΠΟΤΑ έχει πρωτεύοντα ρόλο στην επίλυση του ζητήματος της διαχειρίσεως των απορριμμάτων. Τονίζουν ότι ο πολιτισμός της κοινωνίας μας εξαρτάται άμεσα απ΄ την διαχείριση των σκουπιδιών που σήμερα μπορούν να συμβάλουν στο ενεργειακό απόθεμα της χώρας και στην ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και προσκαλούν τις τοπικές κοινωνίες να κατανοήσουν τη σοβαρότητα του ζητήματος προσεγγίζοντάς το με την απαιτούμενη υπευθυνότητα.

Προτάσεις για τον χώρο εγκατάστασης

Τέλος προτείνουν: Έχοντας υπ’ όψιν τη θέση της διαμορφωθείσας πλειοψηφείας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου, όπως το σύστημα μπαλοποίησης - δεματοποίησης εγκατασταθεί σε ημιορεινή δασική περιοχή και προτείνουν τη δασική περιοχή που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Πύλου, Αίπειας και Πεταλιδίου μεταξύ Αμπελοκήπων και Μηλίτσας ή τη δασική περιοχή μεταξύ Άνω Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου και Πλατανόβρυσης του Δήμου Χιλιοχωρίων ή σε οποιαδήποτε άλλη ημιορεινή δασική περιοχή προκρίνει επιτροπή της Περιφέρειας ως λειτουργική και κατάλληλη σε οποιονδήποτε από τους Δήμους. Οι δήμαρχοι δεσμεύονται ότι θα ανεύρουν εναλλακτικές διαδρομές πρόσβασης προς τον χώρο εγκατάστασης του «μπαλοποιητή - δεματοποιητή», ώστε να αποφεύγεται η επιβάρυνση της κυκλοφορίας σε Τοπικά Διαμερίσματα που είναι ήδη επιβαρημένη και αντιμετωπίζουν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Πηγή: Επικαιρότητα

«Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» Επιμορφωτικές δραστηριότητες από τη ΝΕΛΕ Μεσσηνίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕΛΕ Μεσσηνίας σχετικά με τα προγράμματα που εκπονεί σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς της Μεσσηνίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Περιφέρεια η ΝΕΛΕ με νέα προγράμματα, τα οποία οργανώνονται και υλοποιούνται με τη συνεργασία Δήμων και συλλογικών Φορέων. Χθες άρχισε τη λειτουργία του το πρόγραμμα “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα” στο Κοπανάκι.

Το πρόγραμμα αυτό είναι συνέχεια του προγράμματος “Παραδοσιακή Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική” που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Δήμο.
Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο, όπου με πρωτοβουλία του Δήμου και του Συλλόγου Γυναικών συγκεντρώθηκαν 18 γυναίκες της περιοχής, εκφράζοντας την επιθυμία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα”.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος της ΝΕΛΕ κ. Δημήτριος Φίλος, η ..........

Αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίου κ. Αθανασία Παπαδοπούλου, η Δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δήμου κ. Παναγιώτα (Γιούλη) Καράμπελα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών “Καλλιπάτειρα” του Δήμου Αετού κ. Διακουμή Πολυξένη και στελέχη της Ν.Ε.Λ.Ε.

Το πρόγραμμα αυτό που έχει διάρκεια πενήντα (50) ώρες, περιλαμβάνει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας Μικρών Επιχειρήσεων, βασικών αρχών “management”, αναπτυξιακών νόμων και κινήτρων για την δημιουργία μικρών Επιχειρήσεων, συμπλήρωσης επιχειρηματικού σχεδίου και θέματα οργάνωσης και λειτουργίας συνεταιρισμών. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο θέμα των συνεταιρισμών και της προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, επιθυμία των ίδιων των γυναικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Επίσης, σε λίγες ημέρες αρχίζουν την λειτουργία τους τα προγράμματα “Αγροτουρισμός” στη Μεταμόρφωση, “Παραδοσιακοί Χοροί” στη Χώρα, Μεταμόρφωση και Γιάλοβα και “Πρώτες Βοήθειες” στο Διαβολίτσι».

Πηγή: Επικαιρότητα

«Γιατί αργούν τα έργα;» Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ» απομόνωση της Μεσσηνίας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών Αρκαδίας και Μεσσηνίας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ιωάννη Δραγασάκη προς το Υπουργείο Μεταφορών κι Επικοινωνιών με θέμα: «Γιατί από 15/2/2008 δεν λειτουργεί η γραμμή Κορίνθου - Ανδρίτσας και Άργους - Ναυπλίου;».

Χαρακτηριστικά αναφέρουν :
«Το έργο “συντήρηση των υφιστάμενων γραμμών Ανδρίτσας - Καλαμάτας και Λεύκτρου - Μεγαλόπολης” δημοπρατήθηκε στις 22/5/2002 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 11/9/2003. Μετά την 1η συμπληρωματική σύμβαση (δεν μας είπαν πότε υπογράφηκε) για “πλήρη ανακαίνιση ολόκληρου του μήκους της γραμμής μεταξύ Ανδρίτσας - Καλαμάτας” το κόστος ανέβηκε στα 42.800.000 ευρώ με συμβατικό χρόνο περαίωσης τους 36 μήνες;
Μέχρι σήμερα: Το τμήμα Ανδρίτσα - Τρίπολη (λόγω πυρκαγιών) παραδόθηκε για χρήση από τον ανάδοχο στις 4/6/2008; Γιατί δεν λειτουργεί ακόμη; Το επόμενο τμήμα Τρίπολης - Ζευγολατιό (λόγω πυρκαγιών) έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και αναμένεται να δοθεί για χρήση εντός του Α’ τριμήνου του 2009.
Το τελευταίο τμήμα μεταξύ Ζευγολατιού - Καλαμάτας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ......

του Β’ τριμήνου του 2009. Το έργο “ενίσχυση υφιστάμενης γέφυρας Σαφλά” δημοπρατήθηκε στις 6/2/2006 και υπογράφηκε η σύμβαση στις 26/6/2006 με κόστος 1.050.000 ευρώ και παρά τις πυρκαγιές ολοκληρώθηκε εντός της προθεσμίας στις 30/11/2008. (Το έργο αυτό έγινε γιατί, μόλις το 2006 ανακάλυψαν ότι η υφιστάμενη γέφυρα δεν σήκωνε το βάρος των ντιζελομηχανών, που προορίζονταν για την Πελοπόννησο).
Ένα ακόμη στοιχείο της καθυστέρησης είναι και οι “μικρές συμπληρωματικές εργασίες” που έπρεπε να γίνουν στα μηχανοστάσια των τερματικών σταθμών. Σήμερα είναι έτοιμα όλα και το μόνο που απομένει για να σφυρίξει το τρένο (σύμφωνα με την ΕΔΙΣΥ πάντα) είναι να συνδεθούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις με τα (;;;) δίκτυα κοινής ωφελείας».

«Πέντε χρόνια για συνδέσουν τα κτήρια με ρεύμα και νερό;»

«Το έγγραφο τελειώνει με την αναφορά ότι, η λειτουργία του τμήματος μεταξύ Κορίνθου - Τρίπολης - Ζευγολατιού (και Άργους - Ναυπλίου) θα ξεκινήσει εντός του Α’ τριμήνου του 2009, ενώ το υπόλοιπο τμήμα μεταξύ Ζευγολατιού - Καλαμάτας εντός του Β’ τριμήνου του 2009.

Οι απαντήσεις δικαιώνουν τις ανησυχίες μας… Το δίκτυο μπορούσε να λειτουργήσει αλλά… δεν ήθελαν. Δεν τους πιστεύουμε ούτε τώρα. Θα τους παρακολουθούμε στενά. Το ζήτημα δεν λύνεται με την εθιμοτυπική δρομολόγηση τρένων μόνο και μόνο για να κάνουμε εγκαίνια και φιέστες. Απαίτηση των κατοίκων της ανατολικής Πελοποννήσου, την οποία στηρίζουμε απόλυτα, είναι: Πλήρη δρομολόγια στο ανατολικό σιδηροδρομικό δίκτυο που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων των νομών Κορίνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας. Άνοιγμα των Σταθμών. Προσλήψεις προσωπικού για να στελεχώσουν τους Σταθμούς και τα Μηχανοστάσια. Φθηνό (επιδοτούμενο από το Δημόσιο) εισιτήριο. Σύνδεση με τα λιμάνια Κορίνθου, Ναυπλίου και Καλαμάτας. Χάραξη νέας γραμμής προς Σπάρτη και Μονεμβασία».

Πηγή: Επικαιρότητα

Έργα και κυκλοφοριακό – Αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλάνων

Με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν και αφορούσαν θέματα και ζητήματα της περιοχής, ήταν άλλες ομόφωνες κι άλλες κατά πλειοψηφία.

Κατά πλειοψηφία δόθηκε έγκριση παράτασης εκτέλεσης του έργου των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Γαργαλιάνων μέχρι τις 30 Απριλίου με τον δήμαρχο, Σταύρο Καλοφωλιά, να σημειώνει πως έχει γίνει μια πολύ καλή μελέτη των ειδικών, συνεδρίασε η Επιτροπή που είχε συσταθεί γι’ αυτό βρέθηκε και ο μελετητής στην πόλη, έγιναν συζητήσεις με τους πολίτες και σύντομα θα εφαρμοστεί κανονικά και στο σύνολό της η μελέτη, πιθανώς με κάποιες αλλαγές και σε 5 - 6 μήνες θα δουν τα αποτελέσματα κι αν χρειάζονται και πού παρεμβάσεις.

Μάλιστα, ο κ. Καλοφωλιάς πρόσθεσε με νόημα ότι, θα ήταν καλύτερα να είχε εφαρμοστεί ....

ήδη όλη η μελέτη (και όχι μέρος αυτής) και να έβλεπαν στην πορεία τις ενδεχόμενες αλλαγές που ίσως να χρειάζεται να γίνουν.

«Σε δύο μήνες που θα έχει ολοκληρωθεί, εδώ είμαστε να τη δούμε και δημοκρατικά να αποφασίσουμε», είπε ο κ. Καλοφωλιάς.

Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης τόνισαν πως έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με τη μερική εφαρμογή της μελέτης και πως πρώτα θα έπρεπε να συζητηθεί ευρύτερα το θέμα και μετά να γίνει η εφαρμογή, καθώς τώρα κανένας δεν ξέρει τι ισχύει και πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμη και για ατυχήματα…

Στη συνέχεια ομόφωνα δόθηκε έγκριση παράτασης των έργων, για το πλάτωμα του Αγίου Νικολάου, για τις γεωτρήσεις ύδρευσης και την ανακατασκευή του γηπέδου (τυπική, μέχρι 30 Μαρτίου).

Κατά πλειοψηφία έγινε από το Σώμα η αποδοχή των όρων για τη λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συνολικού ποσού 150.000 ευρώ.

Ακόμη, εγκρίθηκε το διετές πρόγραμμα δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης Δήμου Γαργαλιάνων ύψους 235.000 ευρώ, 115.000 για την 1η διαχειριστική περίοδο 2009 και 120.000 για τη 2η του 2010 και εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος για την υπογραφή της σύμβασης διετούς χρηματοδότησης της ΚΕΠΑΔΗΓ.

Image Στα υπόλοιπα θέματα έγιναν εγκρίσεις προϋπολογισμών Νομικών Προσώπων, κατανομή χρηματοδότησης σε Σχολικές Επιτροπές, επιχορηγήσεις σε Συλλόγους και Σωματεία και λήφθηκε απόφαση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, 1 ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού, 2 ΔΕ Διοικητικού - Οικονομικού και 1 ΤΕ Πληροφορικής.

Σημειώνουμε πως προ ημερήσιας διάταξης κατατέθηκε επιστολή των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι δεν έχουν λάβει την αποζημίωση που δικαιούνται το 2008 και περί τους 9 μήνες του 2007, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Γιάννης Αδρακτάς, έθεσε το θέμα της ιστοσελίδας του Δήμου, που παραμένει χρόνια ανενεργή.

Πηγή: Επικαιρότητα

Aπόφαση βόμβα υπερ των πολιτών να προσμετράται και η θητεία στην σύνταξη

Νέα «βόμβα» στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων «βάζει» το Διοικητικό Εφετείο. Με απόφασή του, προσμετρά το διάστημα της στρατιωτικής θητείας στον υπολογισμό του τελικού ύψους της σύνταξης.
Η Δικαιοσύνη, κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλάζει σελίδα και δέχεται ότι ο συγκεκριμένος χρόνος - ανεξάρτητα με βάση ποιο συνταξιοδοτικό καθεστώς έχει αναγνωριστεί και εξαγοραστεί - υπολογίζεται για τη χορήγηση μεγαλύτερης σύνταξης και όχι απλά για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Την απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης έλαβε το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης που δικαίωσε τακτικό υπάλληλο (ηλεκτρονικό) της ΕΡΤ Α.Ε, ο οποίος επέλεξε για τη σύνταξή του το κοινό καθεστώς του ΙΚΑ.
Εν όψει μάλιστα, της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος και ......

της συγχώνευσης των Ταμείων, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να αποτελέσει πρόκριμα και για άλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί ανάλογη υπόθεση που αφορά στον ΟΤΕ, ενώ έπονται κι άλλες.

B' Tοπική 1ος Όμιλος: Τα αποτελέσματα της 21ης Αγωνιστικής







Δ' Εθνική 6ος Όμιλος Τα αποτελέσματα της 25ης Αγωνιστικής






Οι δηλώσεις των δυο προπονητών

Μετά το τέλος του αγώνα ζήτήθηκε απο τους δυο προπονητές να προβούν σε δηλωσεις

Ο προπονητής του Τέλου Άγρα κο Κακαλέτρης Νίκος υποστήριξε:

Κε Κακαλέτρη, δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Τέλο Άγρα. Τι βλέπετε για την συνέχεια??

Κοιτάξτε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρια αποτελέσματα. Η Νίκη η Ισοπαλία και η Ήττα.
Από την αρχή ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία που είναι πάρα πολύ δύσκολη φέτος. Χάθηκε μια μάχη, σε ένα παιχνίδι που ήταν καθαρό και η Εράνη κέρδισε δίκαια και τις δίνω συγχαρητήρια.
Από εδώ και πέρα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι το οποίο είναι εντός έδρας και πρέπει να το κερδίσουμε.

Ο προπονητής της Εράνης Σταύρος Αντωνόπουλος σε δήλωση του για την ......

νίκη της Εράνης, είπε:

Κε Αντωνόπουλε, σήμερα η Εράνη πήρε ένα σημαντικότατο τρίποντο μετά από πάρα πολύ καιρό.

Όντως ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό τρίποντο όπως είπατε. Πετύχαμε έναν από τους στόχους που έχουμε βάλει. Από τα 5 παιχνίδια που έχουμε στο γήπεδο μας να μην χαθεί ούτε πόντος και να προσπαθούμε πάντα εκτός έδρας να παίρνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Σε όλα τα άλλα παιχνίδια εκτός έδρας.
Έγινε η αρχή και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για την Εράνη.
Τα παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά, ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, πολύ πειθαρχημένοι και τους αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια.

Κύριε Αντωνόπουλε πιστεύετε ότι έτσι όπως έπαιξε σήμερα η Εράνη, μπορεί να παίξει συνεχόμενα?

Είμαι σίγουρος ότι μπορεί. Αυτό το καλό πρόσωπο που έδειξε σήμερα να το δείχνει και στη συνέχεια.

Η Κοιλιά που έκανε όλο αυτό το διάστημα Κε Αντωνόπουλε πέρασε?

Οι κακές μέρες θα έλεγα εγώ, πέρασαν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ και σημαντικό τρίποντο της Εράνης επι του Τέλου Άγρα.

Ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια παρουσίασε η Εράνη, αφού κατάφερε να επιβάλλει στον αγώνα τον ρυθμό που ήθελε και κέρδισε καθαρά και δίκαια τον Τέλο Άγρα με σκορ 2 - 0.
Πολύ σημαντικός παράγοντας για την Νίκη και την απόδοση της ομάδας έπαιξε ο φανταστικός κόσμος της που βρέθηκε στο γήπεδο να βοηθήσει και να ανεβάσει ψυχολογικά την Εράνη ζεσταίνοντας με τα συνθήματα τους την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Η Εράνη που σε όλους τους τομείς ήταν κλάσεις ανώτερη του αντιπάλου της μπήκε πολύ δυνατά και πειθαρχημένα στον αγώνα επιβάλλοντας τον ρυθμό που ήθελε εκείνη παίρνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.
Δημιούργησε πάρα πολλές φάσεις από το τρίτο κι όλας λεπτό με τον Παναγιωτακόπουλο ο οποίος στο 20 άνοιξε το σκορ για την Εράνη.
Στην επανάληψη η Εράνη συνέχισε υπό τις επευφημίες την πολύ καλή απόδοση δημιουργώντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες επικρατώντας κατά κράτος του Τέλου Άγρα.

Οι καλύτερες φάσεις του Αγώνα ........


Στο 3 ο Παναγιωτακόπουλος έκανε ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Αλεξανδρόπουλου.

Στο 6 ο Ντινιώτης και ο Ανδρώνης αντίκρισαν την Κίτρινη κάρτα μετά από αψιμαχία μεταξύ τους.

Στο 13 ΓΚΟΛ. Η Εράνη άνοιξε το σκόρ. Ο Τσώνης εκτελεί με δύναμη πλάγιο και φτάνει την μάλα μπροστά από το τέρμα του Αλεξανδρόπουλου. ο Χριστόπουλος κάνει την κεφαλιά και με λάθος μεταβίβαση της μπάλας την Παίρνει με κεφαλία ο Παναγιωτακόπουλος και την στέλνει στα δίχτυα κάνοντας το 1 - 0.

Στο 19 Την κίτρινη είδε ο Ευγενικός για φάουλ στον Ανδρεόπουλο.

Στο 33 ο Ευγενικός εκτελεί φάουλ έξω απο την μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα απευθείας στα χέρια του Αθανασόπουλου.

Στο 50 Καλή ευκαιρία για τον Τέλο Άγρα. Γίνεται σέντρα, βρίσκει την μπλάλα ο Σώκαλης ο οποίος κάνει σουτ.
Ο Αθανασόπουλος πέφτει και αποκρούει με τα πόδια.

Στο 53 εκτέλεση φάουλ από το ύψος του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Αλεξανδρόπουλο ό οποίος τον πέταξε κόρνερ. Ο Διαιτητής Δεν καταλόγισε κόρνερ αλλά υπέδειξε άουτ!!!

Στο 56 Γκόλ με αυτογκόλ του Παπαγωργίου ο οποίος πήγε να την βγάλει κόρνερ αλλά τη έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα του τέλου Άγρα. 2 - 0.

Στο 59 Χαμένη ευκαιρία με τον Παναγιωτακόπουλο. Έπιασε την μπάλα μετά από μεταβίβαση του Ντινιώτηαλλά της έδωσε ύψος και την έστειλε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 61 δημιουργήθηκε μια ευκαιρία για τον Τέλο Άγρα η οποία ήταν καθαρά οφσάϊντ το οποίο για ένα περίεργο λόγο δεν καταλογίστηκε από τον Επόπτη.
Ο Ευγενικός επιτ΄θηκε με την μπάλα και ο Αθανασόπουλος έπεσε και μπλόκαρε σταθερά.

Στο 80 Ο Παναγιωτακόπουλος έκανε μια πολύ καλή φάση για γκολ. Έκανε ένα σουτ το οποίο κατέληξε λίγο πιο δεξιά από το κάθετο δοκάρι.

Στο 89 ο Νικολόπουλος κερδίζει φάουλ. Εκτελεί απευθείας στα χέρια του Αλεξανδρόπουλου.

Στο 92 Κόκκινη κάρτα είδε ο Ντινιώτης (2η κίτρινη δηλαδή) για καθυστέρηση στην εκτέλεση του φάουλ.

Πάρα πολύ μέτρια η διαιτησία του Χανδόλια ο οποίος υπέπεσε σε αρκετά λάθη, δεν καταλόγισε πέναλτι, και άλλες λάθος αποφάσεις.
Μέτριοι οι δυο επόπτες που και αυτοί δεν απέφυγαν τα λάθη.

Οι συνθέσεις:

Εράνη:
Αθανασόπουλος, Τσώνης, Γιαννης, Ντινιώτης, Πιχιγιόνι, Παναγιωτίδης, Ανεστόπουλος (82 Κορμπής), Αναστασόπουλος (65 Ζώκος), Παναγιωτακόπουλος (90 Μουχίκας), Νικολόπουλος, Ανδρεόπουλος.


Τέλος Άγρας:
Αλεξανδρόπουλος, Πετσόπουλος, Δημητρακόπουλος (45 Μπούρδας), Κουτίβας, Παπαγεωργίου, Χριστόπουλος (40 Μπαστακός), Ευγενικός, Σώκαλης, Κουλόπουλος, Ανδρώνης, Τζίμας (60 Διονυσόπουλος).