Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ο Δήμος Πύργου και η γενοκτονία των Ποντίων

Λυπηρό και απαράδεκτο το γεγονός πως κανένας εκπρόσωπος του Δήμου Πύργου δεν παραβρέθηκε την Κυριακή 24 Μαϊου 2009 στη δοξολογία και δεν κατέθεσε στεφάνι για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.


Στεφάνια κατέθεσαν ο αντινομάρχης κ.Πλατανιάς, ο διοικητής της Φρουράς Πύργου Σμήναρχος Ιπτάμενος Β.Βρεττός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Πύργου κ.Ν.Σιδηρόπουλος.Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Δήμητρα Διονυσίου.

Είναι δυνατόν να γίνεται δοξολογία για την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού σε ........

πρωτεύουσα Νομού όπως ο Πύργος Ηλείας και να μην παραβρίσκεται κανένας εκπρόσωπος του Δήμου και να μην καταθέτει ούτε Στεφάνι;;;;

Με δεδομένο μάλιστα πως η Ελληνική Βουλή ,με το νόμο 2193/1994, ΦΕΚ 32/Α/94 , που ομόφωνα ψήφισε στις 24-2-1994 καθιέρωσε τον εορτασμό της ημέρας αυτής και τις επετειακές εκδηλώσεις.


ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ, ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΟΥΔΕΙΣ....

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΣΙΓΓΟΥΝΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ.

Πηγή: Πύργος Ηλείας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωΐ στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας υπό την προεδρία του Νομάρχη Δημήτρη Δράκου και την συμμετοχή του Δημάρχου Αετού κ. Δημητρίου Δριμή, των Αντινομαρχών κ.κ. Στ. Αναστασόπουλου, Σωτ. Παναγιωτόπουλου και Δημ. Καφαντάρη, της Δντριας Υγείας κας Κατερίνας Σπέντζουρα, του Δντή Προγραμματισμού κ. Δημ. Μουτζούρη και του Δντή Κτηνιατρικής κ. Περικλή Παπαδόπουλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ζωαγορά παραγωγικών ζώων για λόγους εμπορικούς στο Κέντρο Συγκέντρωσης Ζώων στο Κοπανάκι, για το οποίο εκπονείται μελέτη από τον Δήμο Αετού.
Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με ........

το ίδιο θέμα, στις 10 Ιουνίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 πμ στην Νομαρχία, μαζί με τους μελετητές.

Φιλιατρά News

Την Πέμπτη στις 10.30μ.μ. ο τρίτος τελικός Ανάμεσα στον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκο στο Μπάσκετ.

Την ίδια μέρα, Πέμπτη, αλλά σε διαφορετική ώρα και συγκεκριμένα στις 10.30μ.μ. (ΑΝΤ1) θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας»...

Λόγω του debate για τις Ευρωεκλογές που πραγματοποιείται την ίδια μέρα ήταν πιθανό ο αγώνας μεταξύ των «αιωνίων» να γίνει Παρασκευή, αλλά, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ θα διεξαχθεί την Πέμπτη, απλώς μια ώρα μετά (10.30μ.μ.). Πρώτη φορά ένας τελικός μπάσκετ διεξάγεται τόσο αργά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:..........

«Ο ΕΣΑΚΕ σας ενημερώνει ότι ο 3ος τελικός του Πρωταθλήματος Μπάσκετ ΟΠΑΠ 2008-09 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα – Πέμπτη 28 Μαΐου 2009- και ώρα 22:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1».

Γιώργος Βροντάκης

http://www.gazzetta.gr/content/view/35155/35/

Δεύτερο κρούσμα της νέας γρίπης εντοπίστηκε στην Ελλάδα

Δεύτερο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης Η1Ν1 εντοπίστηκε στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο.
Καθησυχαστικό το υπουργείο Υγείας, διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει κίνδυνος και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο ασθενής βρίσκεται στην κατοικία του όπου και θα ακολουθηθεί η θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους οικείους και για τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή, που βρίσκονται υπό καθεστώς ιχνηλάτησης.
Ουδείς κίνδυνος υφίσταται για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας μας» .......

προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής καθώς και τις έγκαιρης ενημέρωσης των αρχών ή γιατρού σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρουσιάζει συμπτώματα δυνατού κρυολογήματος ή γρίπης σε συνδυασμό με πυρετό.

Ανακοίνωση Δήμου Φιλιατρών: Πλειοδοτικός διαγωνισμός για το Στόμιο

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Απο τον Δήμο Φιλιατρών ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 27 Μαΐου 2009 και ώρα από 11 π.μ. έως 1 μ.μ. θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση 500 τ.μ. αμμώδους αιγιαλού στη θέση Στόμιο για τη λειτουργία καντίνας.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται εγγυητική επιστολή 1.200,00 €.
Ποσό εκίννησης : 1.200 €
Διάρκεια μίσθωσης : έως 31.12.2010
Πληροφορίες και πλήρη διακήρυξη : Τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημ. Κατάστημα, στην κ. Στυλιανού Φωτεινή
Τηλέφωνα : 2761 3 60031 .



Οι πυρκαγιές του 2007 στην Μεσσηνία είχαν κωδική ονομασία Ibrahim Project

"Πριν λίγες μέρες αναρωτηθήκαμε , γιατί επιλέχτηκαν οι στάχτες της Μερόπης Μεσσηνίας να εγκατασταθούν εκατοντάδες λαθρομετανάστες Αφγανοί και Πακιστανοί αμέσως μετά τη φονική πυρκαγιά που κατ' έκαψε το χωριό τον Αύγουστο του 2007, αφού στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα φτωχό γεροντοχώρι χωρίς καμιά πιθανότητα εξεύρεσης εργασίας, τονίζοντας το πλιάτσικο και τις λεηλασίες στις οποίες προβαίνουν καθημερινά.

Την απάντηση την πήραμε και είναι άκρως σοκαριστική!
Τόσο οι πυρκαγιές του 2007 όσο και η μαζική εγκατάσταση των μουσουλμάνων στη περιοχή, είναι μέρος οργανωμένου σχεδίου από εξ ανατολών ισλαμικών κέντρων συνεργαζόμενων με μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και με εκτελεστικά όργανα τους αντεξουσιαστές.

Το επιχειρησιακό σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία "Ibrahim project" λόγω της ίδιας καταστροφής, στην ίδια περιοχή (Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία), από ........

τον Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου το καλοκαίρι του 1827 κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης, και του σχεδίου του να μεταφέρει Σλάβους μετοίκους για έλλειψη κοινωνικής συνοχής.
Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη, έκανε πρώτος ο ιστότοπος serbianna στις 9-12-2008, και ακολούθως το πλέον έγκυρο και έγκριτο περιοδικό σε θέματα εθνικής ασφάλειας "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" (τεύχος Φεβρουαρίου 2009) στο οποίο θα βρείτε τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας.

Η στενή συνεργασία του αντεξουσιαστικού χώρου και της άκρα αριστεράς με ισλαμικά κέντρα για κοινό μέτωπο δεν είναι καινούργιο "φρούτο".
Οι Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποκάλυψαν το 2006 οτι οι ανωτέρω ομάδες της Ιταλίας είχαν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο συνεργασίας με ισλαμιστές εξτρεμιστές για "κοινό αγώνα". Την είδηση δημοσίευσαν οι Ιταλικές εφημερίδες.

Στο Παρίσι, στο εμπορικό κέντρο printemps στις 14 του Δεκέμβρη αποκαλύφτηκαν εκρηκτικά, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε ομάδα Αφγανών.
Τις ίδιες μέρες στην Αθήνα κατά τα επεισόδια, οι περισσότεροι συλληφθέντες ήταν Αφγανοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες και ας θυμηθούμε τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα όταν μίλησε για "Ταλιμπάν κουκουλοφόρους".

Οι καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού του 2007, οι ορδές των λαθρομεταναστών που κατά κύματα μας καταφτάνουν καθημερινά, τα έκτροπα του Δεκέμβρη του 2008 και η συνέχεια που αναμένουμε, είναι ζήτημα πολιτικό, και απαιτούνται ευφυείς κινήσεις από πολιτικούς ηγήτορες όλων των κομματικών αποχρώσεων που διατελούν σε παρατεταμένη περίοδο αφασίας..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ στο Troktiko

Μήνυμα Αναγνώστη: Πως πάνε τα Τριφυλιακά Blogs?

Λάβαμε ένα E-mail από αναγνώστη του Φιλιατρά News και μας ρωτάει πως μπορεί να δει τι κίνηση έχουν τα Τριφυλιακά Blogs.

Το μήνυμα του μας το έστειλε στα greeklish και για να μην σας κουράσουμε με την γραφή αυτή την μετατρέψαμε σε Ελληνική γραμματοσειρά.

Το μήνυμα του είναι το εξής: ...........

Αγαπητό Φιλιατρά News.
Είμαι από τους πλέον φανατικούς αναγνώστες σου παρόλο που δεν είμαι Μεσσήνιος.
Η Γυναίκα μου είναι από την Μεσσηνία και συγκεκριμένα από τους Γαργαλιάνους.
Διαβάζω καθημερινά τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου το ιστολόγιο σας και το βρίσκουμε εξαιρετικά ενδιαφέρον. Με πλούσια θέματα κάθε μέρα και μάλιστα με πολύ καλά θέματα.
Θα ήθελα να μου υποδείξετε -αν ξέρετε- έναν τρόπο να δω πως πάνε τα Μεσσηνιακά ιστολόγια.
Που θα μπορούσα να βρω όλα τα Μεσσηνιακά ιστολόγια και κυρίως τα Τριφυλιακά καθώς και πως μπορώ να δω τι κίνηση έχουν. Ενδιαφέρεται η σύζυγός μου να μάθει.
Συγνώμη αν ρωτάω κάτι πολύ δύσκολο.
Αν δεν ξέρετε το θέμα, δεν πειράζει καθόλου. Μου αρκεί το ότι επικοινώνησα μαζί σας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Γιώργος Κ........ (το επώνυμο του είναι στην διάθεση μας)
Χαλάνδρι Αττικής
E-mail: ........@yahoo.gr


Η Απάντηση από το Φιλιατρά News

Kατ' αρχάς Ευχαριστώ πολύ γι την επικοινωνία.
Θα ήθελα να σας πω ότι αυτό που ζητήσατε δεν είναι δύσκολο για εμένα.

Όλα τα Μεσσηνιακά ιστολόγια θα τα βρείτε συγκεντρωμένα στο Καλαμάτα Blogs.

Τώρα. Τριφυλιακά blogs είναι αρκετά. Αν δεν κάνω λάθος περίπου 13 - 14 αν θυμάμαι καλά ζωή να έχουμε.
Αλφαβητικά:

ampelofyto.blogspot.com
asfiliatron.blogspot.com
ditikimessinia.blogspot.com
eranifiliatron.blogspot.com
Filiatranews.blogspot.com (που ήδη ξέρετε).
kopanakinews.wordpress.com
kyparissiotis.blogspot.com
niki-platis.blogspot.com
pyrgostrifylias.blogspot.com
radio936.blogspot.com
trifyliakanea.blogspot.com
trifylianews.blogspot.com
Valta-trifilias.blogspot.com
vreoust.blogspot.com

Αυτά είναι τα Τριφυλιακά blogs.
Tα υπόλοιπα Μεσσηνιακά θα τα βρείτε στο Καλαμάτα blogs (Εκεί υπάρχουν και τα προαναφερόμενα Τριφυλιακά. Είναι ένα site που φιλοξενεί Ολα τα blog του Νομού Μεσσηνίας.

Πως θα βρείτε την κίνηση που έχει το κάθε ιστολόγιο??
Στο 99,8% υπάρχουν counters που γράφουν συνολικό αριθμό επισκεπτών (ή hits = χτυπήματα ή εμφανίσεις) αν θέλετε του blog.
Αυτό δεν είναι πάντα απόλυτα αξιόπιστο. Αλλα μια εικόνα μπορείτε να πάρετε.

Ενας άλλος τρόπος είναι να μπείτε στο site της Alexa και εκεί να πληκτρολογήστε την διεύθυνση του βlog που θέλετε και να σας πει πόσο δημοφιλές είναι.
Όσο πιο μικρό νούμερο έχει επάνω αριστερά τόσο περισσότερο δημοφιλές είναι.

Η προσωπική μας άποψη για την Alexa είναι και αυτή πάσχει πάρα πολύ σε αξιοπιστία.
Πάρα πολύς κόσμος (μαζί και εμείς) δεν την εμπιστεύεται.
Κάποτε κάποιο Blog είχε βγάλει αποτελέσματα από την Alexa (NOMΙΖΩ χωρίς να είμαι σίγουρος ότι ήταν το kopanakinews.wordpress.com )

Αν θυμάμαι καλά αυτά αναδημοσιεύθηκαν και σε άλλα τριφυλιακά blogs. Εμείς δεν τα είχαμε αναδημοσιεύσει γιατί θεωρούμε την Alexa (Αλεξία την λέμε εδώ στο Φιλιατρά News) κάπως αναξιόπιστη. Έκτοτε δεν ξαναέβγαλε αποτελέσματα.

Μια αναζήτηση στο google για Αξιοπιστία της alexa να κάνετε θα πάρετε αποτελέσματα και θα δείτε γιατί θεωρείται αναξιόπιστη.

Ελπίζω να σας βοήθησα στο ερώτημα σας.

Καλό σας απόγευμα και για οτιδήποτε χρειαστείτε εδώ είμαστε.

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Ασπίς Πρόνοια

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των τριών ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου Ασπίς (Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και Commercial Value) προχώρησε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Με την απόφαση η Επιτροπή εκτιμάται ότι πιέζει τη διοίκηση του ομίλου να επισπεύσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 εκατ. ευρώ που έχει ήδη προαναγγείλει, ώστε να αρθεί η απαγόρευση μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής: .........


«ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών μέσων, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ400/1970, όπως ισχύει.

Διατηρείται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17γ του ΝΔ 400/1970, η δια της υπ’ αρ. 125/2/29-7-2008 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. επιβληθείσα απαγόρευση διάθεσης των από 29-7-2008 πιστωτικών υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών της ως άνω εταιρίας.

«ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών μέσων, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών (Α.Ε.Α.Ζ.)», ΑΡ.Μ.Α.Ε. 31369/05/Β/94/008, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.

Διατηρείται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17γ του ΝΔ 400/1970, η δια της υπ’ αρ. 125/2/29-7-2008 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. επιβληθείσα απαγόρευση διάθεσης των από 29-7-2008 πιστωτικών υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών της ως άνω εταιρίας.

«COMMERCIAL VALUE ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση, παγίων περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών μέσων και υπολοίπων διαθεσίμων τραπεζικών λογαριασμών, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «COMMERCIAL VALUE Α.Α.Ε.», σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.

Επίσης, απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών μέσων και υπολοίπων διαθεσίμων τραπεζικών λογαριασμών που η εταιρία τηρεί σε τραπεζικά ιδρύματα της αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.

Πηγή: in.gr

Παπαγαλοκυνηγοί στη Ν.Δ.

Ρήγματα στη Ν.Δ. προκαλεί η προεκλογική τακτική του κόμματος αλλά από Μαξίμου και Ρηγίλλης επιμένουν να συντηρούν την πόλωση, ευελπιστώντας ότι έστω και στο παρά πέντε θα αυξηθεί η συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι με τη μετωπική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο και κινητοποιούν την κομματική βάση.

Αλλά, η εσωκομματική γκρίνια για τα πράσινα παπαγαλάκια και την απόφαση της Ν.Δ. να επενδύσει στη βαρβαρότητα, αποκτά πλέον δημόσιο χαρακτήρα, καθώς κεντρικά στελέχη του κόμματος σπεύδουν να διαφοροποιηθούν και ζητούν ακόμη και αλλαγή καμπάνιας.

Τη σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι διακατέχεται από «βουλιμία για την εξουσία», συνέχισε και ......

χθες το βράδυ ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο. «Παραμένει σταθερά στο ανάχωμα του λαϊκισμού. Παραμένει στο γκρίζο της παραπολιτικής. Χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προτάσεις. Η μόνη λύση που προτείνει είναι τα “θαύματα”...», πρόσθεσε σε οξύτατους τόνους. Το μήνυμα ότι η Ν.Δ. βρήκε πεδίο αντιπαράθεσης και θα επιμείνει σε αυτό έστειλε χθες τόσο ο γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης όσο και ο Πολιτικός Σχεδιασμός της Ρηγίλλης. «Με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ εμείς δεν έχουμε τίποτα. Αντίθετα, εκείνοι έχουν με τον κόσμο της Ν.Δ., γι΄ αυτό και βαρβαρίζουν...» ανέφερε ο κ. Ζαγορίτης.

Κρατούν αποστάσεις

Η εμμονή του κυβερνητικού και κομματικού επιτελείου, ωστόσο, διχάζει τη Ν.Δ., καθώς πληθαίνουν τα στελέχη που κρατούν αποστάσεις, ενώ αμφιβάλλουν και με την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας με τα πράσινα παπαγαλάκια. Από την επίσημη γραμμή διαφοροποιήθηκε, ουσιαστικά, η επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου κ. Μαριέττα Γιαννάκου η οποία, εμμέσως πλην σαφώς, διεμήνυσε ότι το σύνθημα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» δεν απευθύνεται στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. «Δεν θέλω να κάνω ιδεολογικές αναλύσεις. Αυτά είναι ενδογενή ζητήματα που αφορούν τα σοσιαλιστικά κόμματα, δεν αφορούν τον φιλελευθερισμό. Αφορούν τον δικό τους χώρο, το πώς ο σοσιαλισμός μπορεί ή δεν μπορεί να είναι δημοκρατικός...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, και η διαφοροποίηση του απερχόμενου επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ. κ. Ι. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος τόνισε (στο Κανάλι 1) ότι «οι βαρβαρότητες και τα παπαγαλάκια δεν συγκινούν κανέναν». Εξέφρασε δε επιφυλάξεις για το το εάν η Ν.Δ. θα καταφέρει να αναστρέψει τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, επενδύοντας στην πόλωση.

Αποστάσεις από την προεκλογική καμπάνια με τα παπαγαλάκια κράτησε και ο πρώην υπουργός κ. Παν. Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας με νόημα (στο Μega) ότι «δεν είναι το φόρτε του η γκρίζα διαφήμιση», ενώ αλλαγή κατεύθυνσης, κατά την προεκλογική περίοδο, θα ήθελε και από τα δύο μεγάλα κόμματα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Κ. Πουπάκης. «Να αλλάξει το επίπεδο της αντιπαράθεσης» ήταν η προτροπή που έκανε σε συζητήσεις που είχε με δημοσιογράφους.

Στοχοποιούν τα ύποπτα γκάλοπ

ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ για παιχνίδια με δημοσκοπήσεις της «τελευταίας» στιγμής διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην Ιπποκράτους ότι συγκεκριμένα κέντρα διακινούν δήθεν έγκυρες μετρήσεις οι οποίες υποτίθεται καταγράφουν δυναμική επανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ που παρακολουθεί με πολύ προσοχή τα σκαμπανεβάσματα που εμφανίζονται σε μετρήσεις ίδιων εταιρειών, εξέφρασε χθες με δήλωση του εκπροσώπου του Γ. Παπακωνσταντίνου την ελπίδα ότι θα τηρηθούν μέχρι την τελευταία στιγμή οι κανόνες δεοντολογίας. Η παρέμβαση Παπακωνσταντίνου προσλαμβάνει σοβαρότερο χαρακτήρα ύστερα από δεύτερη δήλωσή του, ότι ισχύουν όσα στο παρελθόν έχει δηλώσει για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ. Όπως έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα έχει στη διάθεσή του στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται πως στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η κυβέρνηση διοχετεύει σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις την κρατική διαφήμιση. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι το κόμμα δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορο σε αυτού του είδους τις πρακτικές. Εξαγγελίες Γιώργου
Στο μεταξύ, επέκταση του ΕΚΑΣ σε επιπλέον 300.000 άτομα εξήγγειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου και παράλληλα επαναδεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα ανεβάσει την κατώτατη σύνταξη στα 550 ευρώ ατομικά και στα 950 ευρώ ανά ζευγάρι. Μιλώντας σε συνταξιούχους της Αργυρούπολης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, «πάγωμα» συντάξεων, και μίλησε για εμπαιγμό πάνω από 100.000 συνταξιούχων που περιμένουν το επίδομα, πηγαίνουν στις τράπεζες και δεν το παίρνουν.

Σταθερό το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΝΩ από 3 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι οποίες επιβεβαιώνουν την ανοδική τροχιά των Οικολόγων Πράσινων. Η μέτρηση της εταιρείας Μetron Αnalysis που παρουσιάστηκε από τον Αntenna δίνει προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ 3,8 μονάδες όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, ενώ στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια η απόσταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μεγαλώνει στις 4,8 μονάδες. Από τη μέτρηση φαίνεται επίσης ότι οι πολίτες δεν έχουν πεισθεί από την προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ., που χρησιμοποιεί τα «πράσινα παπαγαλάκια» για να περιγράψει την κατάσταση της χώρας. Στο σύνολο των ψηφοφόρων, 58% χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ουσία της διαφήμισης, άποψη με την οποία συμφωνεί και 35% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Ακόμη η δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας δείχνει πως 65% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες. Πάντως, 63% των πολιτών απορρίπτει τον ισχυρισμό της Ν.Δ. ότι το δίλημμα αφορά τους ψηφοφόρους του κόμματος και θεωρεί ότι αναφέρεται στην κατάσταση της χώρας.

Επίσης, μέτρηση της GΡΟ που παρουσιάστηκε χθες από το Μega προσδιορίζει τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στις 3,7 μονάδες και παράλληλα αναδεικνύει τους Οικολόγους Πράσινους ως τρίτο κόμμα με ποσοστό 8,5%. Σε δεύτερη παράλληλη μέτρηση που δεν περιλαμβάνει το 24,4% που δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές, η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων περιορίζεται στο 2,8%.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Γ. Παπαθανασίου: Εθνική ντροπή και κλοπή η φοροδιαφυγή

THN προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στον στόχο για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2010, χωρίς να ζητήσει καμία παράταση από τις Βρυξέλλες, επισήμανε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Με τον τρόπο αυτόν, είπε ο υπουργός, θα στείλουμε στις αγορές μήνυμα αξιοπιστίας και θα εξοικονομήσουμε πόρους από την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

Ο κ. Παπαθανασίου προανήγγειλε ακόμα εκτεταμένες φορολογικές διασταυρώσεις και εφαρμογή ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικού τιμολογίου με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, την οποία χαρακτήρισε εθνική ντροπή και κλοπή.
Επανέλαβε μάλιστα ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση των ..........

φορολογικών συντελεστών θα υλοποιηθεί κανονικά.

Υποστήριξε επίσης ότι οι παροχές του ΠΑΣΟΚ θα κοστίσουν στον προϋπολογισμό περίπου 11 δισ. ευρώ και τόνισε ότι «εμείς δεν θα υπονομεύσουμε την αξιοπιστία της χώρας, προκειμένου να είμαστε πρόσκαιρα ευχάριστοι».

Πηγή: Express

ΣΧΟΛΙΟ
Υπουργέ όλα αυτά τα περί η φοροδιαφυγή είναι Εθνική ντροπή, τα είπες και στον Βουλγαράκη που έχει τα κότερα τις βίλες και ότι άλλο έχει μεταβιβάσει στις Off Shore εταιρίες του???
Ή πουλάς τα παραμυθάκια σου στον κοσμάκη που πληρώνει και για εσάς???


Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων

«ΨHΦIAKH Εγνατία» ονομάζεται το νέο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού, το οποίο ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Yπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Βασίλης Ασημακόπουλος.

Στόχος του προγράμματος, που θα προκηρυχθεί εντός του 2009, είναι ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων ανεξαρτήτως κλάδου, με αιχμή του δόρατος την εξωστρέφειά τους.
Η εν λόγω δράση θα υλοποιηθεί από την εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013), ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ασημακόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής .........

Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) για τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στον κλάδο, ανακοίνωσε επίσης ότι δρομολογείται η δράση «Ψηφιακή Τεχνόπολη», μέσω της οποίας θα χρηματοδοτούνται εταιρίες που εγκαθίστανται στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού και εφαρμογών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ, Αναστάσιος Τζήκας, τόνισε ότι υπάρχει καχυποψία του τραπεζικού συστήματος απέναντι στον κλάδο της πληροφορικής προσθέτοντας ότι η εκδήλωση του συνδέσμου είχε ως στόχο να αναζητηθούν τρόποι αντιστροφής αυτού του κλίματος.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει εγκρίνει το τελευταίο διάστημα τη χρηματοδότηση τριών επενδύσεων, προϋπολογισμού 45-50 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα, στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες, εξέλιξη που δείχνει ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο επιχειρηματικό μέτωπο της περιοχής, εν μέσω κρίσης, σημείωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης.
Όπως τόνισε μπορεί η ζήτηση δανείων από επιχειρήσεις να μην έχει τους ρυθμούς του παρελθόντος, υπάρχει όμως κινητικότητα εκτιμώντας ότι βρισκόμαστε κοντά στον καθοδικό κύκλο της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, τα πακέτα στήριξης που δρομολόγησαν οι ελληνικές τράπεζες προς τις επιχειρήσεις έχουν αποδώσει και λειτουργούν αποτελεσματικά.

Πηγή: Ημερησία

ΔΝΤ: Παγώστε τη μείωση φορολογικών συντελεστών

Η EΛΛAΔA ενδέχεται να βιώσει παρατεταμένη περίοδο χαμηλής ανάπτυξης και για τον λόγο αυτό επιβάλλεται η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, τονίζεται στο προσχέδιο της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που παραδόθηκε χθες στον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου. Tο Ταμείο εκτιμά ότι το 2009 θα σημειωθεί μείωση του ΑΕΠ κατά 1-2 εκατ. μονάδες και η ανάκαμψη θα αρχίσει από τα τέλη του 2010. Προβλέπει ότι το έλλειμμα θα κυμανθεί στο 6% του ΑΕΠ εφέτος και στο 7% του ΑΕΠ το 2010 εάν δεν ληφθούν μέτρα και ζητεί ετήσια προσαρμογή της τάξης του 1,5% ετησίως από το 2010, ώστε από το 2012 το χρέος να τεθεί σε καθοδική πορεία.

Με την έκθεση συστήνεται η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η αναστολή της .........

προγραμματισμένης μείωσης των συντελεστών του φόρου εισοδήματος και η αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών.

Το ΔΝΤ θεωρεί θετική την ανταπόκριση της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης και επισημαίνει ότι αν και το τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό, εν τούτοις υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι από την οικονομική επιβράδυνση

Βαρύς ο πέλεκυς για Ολυμπιακό. Αποκλεισμός έδρας 2 αγωνιστικών και βαρύ πρόστιμο

Τα σκηνικά απείρου κάλους που έλαβαν χώρα στο ΣΕΦ δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον Αθλητικό δικαστή όπου σύμφωνα με την απόφαση του η τιμωρία του Ολυμπιακού θα είναι ιδιαίτερα βαριά. Συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ ενώ θα πρέπει να εκτίσουν ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

"Καυτό" φύλλο αγώνα

Ιδιαίτερα επιβαρρυντικό είναι, όπως αναμενόταν, το φύλλο αγώνα του πρώτου τελικού για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό. Οι διαιτητές έχουν γράψει την ρίψη τεσσάρων κροτίδων, αλλά και τον τραυματισμό του κριτή της γραμματείας από ρίψη αντικειμένων.

Συγκεκριμένα το φύλλο αγώνα αναφέρει:.........


"Τέσσερις κροτίδες έπεσαν συνολικά.
Η πρώτη με τη λήξη του ημιχρόνου και κατά την αποχώρηση των ομάδων.
Η δεύτερη στην ανάπαυλα ανάμεσα στην 3η και την 4η περίοδο, ενώ 1.25 πριν το τέλος έπεσε κροτίδα στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια έπεσαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Ενα από αυτά τραυμάτισε τον κριτή της γραμματείας.

Για το λόγο αυτό οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι και αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για δέκα λεπτά. Μετά από έκκληση που έγινε από τα μεγάφωνα το παιχνίδι συνεχίστηκε. Μία ακόμη κροτίδα έπεσε και μετά το τέλος του αγώνα. Ολες οι κροτίδες παρήγαγαν δυνατό κρότο και λάμψη".

Επίσης, κατεγράφησαν τα υβριστικά συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού και του Βασίλη Σπανούλη.

Η τιμωρία δεν πρόκειται να ισχύσει από τον τρίτο τελικό, καθώς χρειάζεται να περάσουν πέντε ημέρες από την έκδοση της απόφασης. Σε περίπτωση όμως που η σειρά οδηγηθεί στα πέντε παιχνίδια τότε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν θα έχει τη στήριξη του κόσμου της.

Aν πάλι δεν χρειαστεί πέμπτο ματς, τότε η τιμωρία θα μεταφερθεί για τα εντός έδρας παιχνίδια στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Αμένεται πάντως να ασκηθεί έφεση από πλευράς Ολυμπιακού προκειμένου να περιοριστεί η έκταση της τιμωρίας.

Αναλυτικά η απόφαση:

"O αθλητικός δικαστης επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για δύο αγωνιστικές ημέρες με γηπεδούχο την υπαίτια ΚΑΕ και χρηματικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο ΚΑΕ που διεξήχθη στις 21-5-2009".

Την Παρασκευή (29/5) ο τρίτος τελικός

Το debate των πολιτικών αρχηγών που έχει οριστεί για την Πέμπτη (28/5) το βράδυ (21:00GR) αναγκάζει και την μετάθεση του τρίτου τελικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αρχικά, είχε αποφασιστεί ο τελικός να γίνει λίγες ώρες νωρίτερα (18:30GR), ωστόσο, πλέον είναι πιθανό να διεξαχθεί την Παρασκευη (29/5) στις 21:30GR.

Vodafone: Χαμηλότερες χρεώσεις περιαγωγής στην Ε.Ε. από 1η Ιουλίου 2009

Η Vodafone με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους καταναλωτές για τις ακόλουθες μειώσεις τιμών για χρεώσεις φωνητικών κλήσεων και SMS κατά τη περιαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

1. Νέες μειωμένες χρεώσεις φωνητικών κλήσεων κατά τη διάρκεια περιαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ισχύ από 1 Ιουλίου 2009

Πιο συγκεκριμένα:

1. Οι εξερχόμενες κλήσεις περιαγωγής που εκκινούν από δίκτυα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Νορβηγίας, Ισλανδίας, Λιχτενστάιν και Ελβετίας και που θα τερματίζουν σε δίκτυα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (συμπεριλαμβανομένης της .........

Ελλάδας), ή μέσα στις Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Ελβετία θα χρεώνονται με:

* 0,5069 € / λεπτό (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για συνδρομητές με συμβόλαιο
* 0,5100 € / λεπτό (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για πελάτες καρτοκινητής και καρτοπρόγραμματος.

Οι εισερχόμενες κλήσεις κατά τη διάρκεια της περιαγωγής σε δίκτυα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Νορβηγίας, Ισλανδίας, Λιχτενστάιν και Ελβετίας θα χρεώνονται με:

* 0,1860 € / λεπτό (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για συνδρομητές με συμβόλαιο
* 0,2220 € / λεπτό (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για πελάτες καρτοκινητής και καρτοπρογράμματος


2. Μείωση τιμών για αποστολή SMS κατά τη διάρκεια περιαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ισχύ από 1 Ιουλίου 2009

Η νέα τιμή που αφορά στην αποστολή SMS από τα δίκτυα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την περιαγωγή μειώνεται στα 0,131 € / SMS (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).


3. Αναπροσαρμογή του τρόπου τιμολόγησης κλήσεων κατά τη διάρκεια περιαγωγής

Mε ισχύ από 1 Ιουλίου 2009, για τις εξερχόμενες κλήσεις κατά τη περιαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η τιμολόγηση παραμένει ανά δευτερόλεπτο και η ελάχιστη χρέωση μειώνεται στα 30 δευτερόλεπτα ενώ δεν θα υπάρχει πλέον ελάχιστη χρέωση για τις εισερχόμενες κλήσεις περιαγωγής.

Με ισχύ από 22 Ιουνίου 2009, για τις εξερχόμενες κλήσεις κατά τη περιαγωγή σε δίκτυα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης η χρέωση μετά την ελάχιστη χρεώσιμη διάρκεια αναπροσαρμόζεται και θα γίνεται ανά 60 δευτερόλεπτα. Η ελάχιστη χρεώσιμη διάρκεια παραμένει στα 60 δευτερόλεπτα

Αντίστοιχα και με ισχύ από 22 Ιουνίου 2009, κατά τη διάρκεια περιαγωγής σε δίκτυα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης η ελάχιστη χρεώσιμη διάρκεια εισερχομένων κλήσεων αναπροσαρμόζεται στα 60 δευτερόλεπτα, ενώ η χρέωση μετά την ελάχιστη χρεώσιμη διάρκεια αναπροσαρμόζεται και θα γίνεται ανά 60 δευτερόλεπτα.

4. Μείωση τιμών για εξερχόμενες κλήσεις προς Ελλάδα από τα δίκτυα των χωρών της Ζώνης 6

Οι νέες μειωμένες χρεώσεις ανά λεπτό για εξερχόμενες κλήσεις περιαγωγής προς Ελλάδα που θα ισχύουν από 22 Ιουνίου 2009 είναι οι ακόλουθες:

* 5,8071 € / λεπτό (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για συνδρομητές με συμβόλαιο
* 6,0020 € / λεπτό (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για πελάτες καρτοκινητής και καρτοπρογράμματος

Η ταξινόμηση των χωρών στη Ζώνη 6 είναι η ακόλουθη: Αργεντινή, Μπενίν, Γκαμπόν, Μογγολία, Τανζανία, Ουζμπεκιστάν, Ζιμπάμπουε

Καμία αλλαγή δεν πραγματοποιείται σε όλες τις χρεώσεις του προγράμματος Vodafone Passport για τους συνδρομητές με συμβόλαιο και για συνδρομητές με καρτοκινητό ή με καρτοπρόγραμμα.

Προσεχώς νέες μειώσεις στα σταθερά επιτόκια των στεγαστικών

Έρχονται νέες μειώσεις στα σταθερά επιτόκια των στεγαστικών δανείων προσεχώς. Ήδη τα συγκεκριμένα επιτόκια και για διάρκειες 3-5 ετών στο διάστημα Μαρτίου 2009-Μαΐου 2009 έχουν υποχωρήσει μέχρι και 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα τραπεζικά στελέχη αναφέρουν, μιλώντας στο Capital.gr, πως σήμερα συμφέρουν τα κυμαινόμενα επιτόκια στέγης καθώς διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα (euribor τριμήνου 1,264% + περιθώριο μέχρι 2,2 μονάδες) στην περιοχή του 3,5%.

Συνιστούν όμως τους δανειολήπτες να είναι έτοιμοι να «κλείσουν» το στεγαστικό τους σε σταθερό επιτόκιο μόλις βρουν συμφέρουσα προσφορά.
Διότι οι τραπεζίτες «βλέπουν» άνοδο των επιτοκίων μετά το Φθινόπωρο, αν συνεχιστεί η .......

εξομάλυνση των αγορών και εκτιμούν ότι τα επιτόκια euribor θα πάψουν σύντομα να διαμορφώνονται σε τόσο χαμηλά επίπεδα όσο σήμερα.

Βέβαια, μεγάλες εκπλήξεις δεν θα υπάρξουν όσο η οικονομία της ευρωζώνης δεν βγαίνει από το τούνελ της ύφεσης. Μάλιστα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέα μείωση του ευρωεπιτοκίου στο 0,75%.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς μείωσε στο 4,25% το σταθερό επιτόκιο για 3 χρόνια (από το 5,35% που ήταν τον Μάρτιο).

Η Αγροτική Τράπεζα στο πρόγραμμα Στέγη τρίποντο, μείωσε το σταθερό για 1 χρόνο επιτόκιο στέγης στο 3,5% και για τα επόμενα 4 χρόνια στο 5,25%, όταν τον Μάρτιο τα αντίστοιχα επιτόκια ήταν 3,95% και 5,7%.

Αλλά και η Τράπεζα Κύπρου μείωσε στο 4,25% σταθερό επιτόκιο στέγης για 2 χρόνια (από το 4,75% που ήταν τον Μάρτιο).

Σχεδόν κατά 1 μονάδα μείωσε το σταθερό επιτόκιο για 1 χρόνο η Τράπεζα Αττικής στο 3,95% από 4,9%.

Σε μεγάλες μειώσεις προχώρησε και η Millennium, «έριξε» στο 4% από 5% που ήταν το σταθερό για 1 χρόνο επιτόκιο στέγης τον περασμένο Μάρτιο και στο 4,25% το σταθερό για 2 χρόνια από 5,6%.

Επίσης η Marfin μείωσε στο 3,85% το σταθερό επιτόκιο για 2 χρόνια από το 5,7% που ήταν τον Μάρτιο και στο 4,6% (από 5,9%) το σταθερό επιτόκιο για 5 χρόνια.

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει σταθερό επιτόκιο για 1 χρόνο στο 3,6% και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 3,95%.

Σήμερα με το euribor τριμήνου στο 1,26%, το κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικών δανείων δεν υπερβαίνει το 3,5%. Και αυτός είναι ο λόγος που οι 9 στους 10 δανειολήπτες νέων στεγαστικών τα εκταμιεύουν με κυμαινόμενα επιτόκια.

Οι τράπεζες μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να «κορυφώσουν» τις προσφορές στα στεγαστικά προγράμματα με άκρως δελεαστικά επιτόκια, ιδίως στις διάρκειες τριετίας και 5 πενταετίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα υπόλοιπα στεγαστικών δανείων διαμορφώνονται στα 78,066 δισ. ευρώ, με το ρυθμό πιστωτικής επέκτασης να υποχωρεί στο 8,7%, μάλιστα τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ τα υπόλοιπα της κατηγορίας αυξήθηκαν μόλις κατά 63 εκατ. ευρώ.

PLAY OFF: 2-0 και ο πλήρης διασυρμός.





Πάρτα άρρωστε να δεις ποιός είναι το αφεντικό σου

91 - 64 και 2 - 0 στις Νίκες
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ



Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής (91-64) και του δεύτερου παιχνιδιού της σειράς των τελικών των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό και πλέον απέχει μόλις μια νίκη από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Πρωτάθλημα το οποίο θα σημάνει και το δεύτερο «Triple Crown» στην ιστορία του «τριφυλλιού». Κορυφαίοι για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχους Ελλάδος οι Μάικ Μπατίστ και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Καλύτερο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός και μετά…μπλακ άουτ ..........


Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με έναν ξεκάθαρο στόχο. Να σημαδεύσει μέσα στη ρακέτα του Παναθηναϊκού και να πάρει πόντους από τον Γιώργο Πρίντεζη. Το σχέδιο των «ερυθρολεύκων» εξελισσόταν ιδανικά για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 10-8, με τον Πρίντεζη να έχει σκοράρει τους έξι από τους δέκα πόντους της ομάδας του. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, απέσυρε τον 24χρονο φόργουορντ στον πάγκο και από εκείνη τη στιγμή και ύστερα, οι Πειραιώτες εξαφανίστηκαν από το γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός δεν δεχόταν-πλέον- εύκολους πόντους όπως στο ξεκίνημα, Νίκολας και Γιασικεβίτσιους πήραν τα όπλα τους και με σερί 9-0, οι Πρωταθλητές Ευρώπης μπροστά 17-10. Στη συνέχεια, το επιμέρους σκορ ανέβηκε στο 13-1 και η πρώτη περίοδος έκλεισε με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να είναι μπροστά με 21-11.

Έλεγχε την κατάσταση ο Παναθηναϊκός

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποφάσισε με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου να βάλει στην πεντάδα δύο πλέι μέικερ (Παπαλουκά-Τεόντοσιτς), ένα σχήμα το οποίο του βγήκε. Ο Έλληνας πλέι μέικερ οργάνωσε, ο Σέρβος εκτελούσε και έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 26-22 με τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Παναθηναϊκός, όμως, φαινόταν πως όποτε ήθελε ανέβαζε τον ρυθμό του και έπαιρνε διαφορά. Η άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης και Κυπελλούχων Ελλάδος «τσάκιζε κόκαλα» για ένα δίλεπτο και από την καλή αυτή άμυνα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και με τους Σπανούλη και Μπατίστ να σκοράρουν κατά βούληση, η διαφορά ξεπέρασε και πάλι τους 10 πόντους (39-26), με τον Παπαλουκά να μειώνει με τρίποντο 39-29, μισό λεπτό πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα και οι «αιώνιοι» πήγαν στα αποδυτήρια με τους «πράσινους» να προηγούνται με δέκα πόντους.

Πάρτυ στο τρίτο δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, παίζοντας σαν να είναι αυτός πίσω στο σκορ. Το 39-29 του δευτέρου δεκαλέπτου, μετατράπηκε μέσα σε πέντε λεπτά στην τρίτη περίοδο σε 51-35 με τους «πράσινους» να κάνουν ό, τι θέλουν μέσα στο γήπεδο. Η μπάλα κυκλοφορούσε με κινηματογραφική ταχύτητα στην επίθεση και οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έφταναν σε εύκολα καλάθια ενώ στην άμυνα τους, δεν άφηναν μπάλα να πάει χαμένη. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, ήταν χωρίς νεύρο και μόνο κάποιες εκλάμψεις του Γιοτάμ Χαλπερίν και του Τζος Τσίλντρες κρατούσαν τη διαφορά σε λογικά πλαίσια. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχοι Ελλάδος, όμως, είχαν διαφορετική γνώμη. Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ και προσφέροντας και θέαμα, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +20 (59-39), 2:30’’ λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Δεκαπεντάλεπτη διακοπή

Σε εκείνο το σημείο, οι …ανόητοι έκαναν για μια ακόμη φορά την εμφάνιση τους. Πέταξαν ένα καπνογόνο στον πάγκο του Ολυμπιακού το οποίο έπεσε μέσα σε μια τσάντα η οποία πήρε φωτιά. Αποτέλεσμα όλης αυτής της ιστορίας ήταν να διακοπεί το παιχνίδι για περισσότερα από δέκα λεπτά ενώ οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» απειλούσαν να φύγουν.

Έπειτα από την παρέμβαση του Θανάση αλλά και του Παύλου Γιαννακόπουλου, αλλά και τις τιτάνιες προσπάθειες όλων των μελών της αποστολής του «τριφυλλιού» το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι με την τρίτη περίοδο να τελειώνει και τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει ήδη το 2-0 στη σειρά (65-41).

Ένα ακόμη «πράσινο» σόου…

Το τέταρτο δεκάλεπτο, όπως αναμενόταν έπειτα από την εξέλιξη των τριών πρώτων, ήταν ένα «πράσινο» σόου. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκαναν ό, τι ήθελαν μέσα στο παρκέ με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στους 28 πόντους (72-44), εφτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Λίγο αργότερα το κοντέρ έγραψε +30 (75-45) με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη με τους οπαδούς των γηπεδούχων να ζητούν να φτάσει η διαφορά ακόμη και στους 40 πόντους…

«Αποθέωση» Μπουρούση και…2-0

Πλέον το ενδιαφέρον είχε μεταφερθεί στις εξέδρες, εκεί όπου οι οπαδοί των Πρωταθλητών Ευρώπης έδιναν…ρεσιτάλ ερμηνείας με το ένα σύνθημα κατά του Γιάννη Μπουρούση να διαδέχεται το άλλο. Μάλιστα, κάποια στιγμή, 19,000 οπαδοί του «τριφυλλιού» φώναξαν ρυθμικά το όνομα του, δίνοντας «απάντηση» στον Έλληνα διεθνή σέντερ για το «ραντεβού» που τους είχε δώσει στο Βερολίνο. Στο παιχνίδι απέμεναν τρία λεπτά, όταν ο Ντούσαν Σάκοτα με τρίποντο έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +30 (83-53). Η σεμνή τελετή είχε λήξει, το 2-0 είχε γίνει με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να ζητούν πρωτάθλημα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Παναθηναϊκός: Κέτσμαν, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 16, Φώτσης 4, Χατζηβρέττας 2, Νίκολας 11, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 8, Πέκοβιτς 10, Σάκοτα 8, Γιασικεβίτσιους 13.

Ολυμπιακός:Παπαλουκάς 5, Πελεκάνος, Τσίλντρες 8, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν 5, Γκριρ 4, Βουγιούκας, Σχορτσανίτης, Πρίντεζης 9, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 14.

Sport Fm