Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα μέτρα που αναμένεται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή

Οι βίαιες αλλαγές που επέβαλε η τρόικα και αποδέχτηκε η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου οδηγούν σε κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Με τους συνεχιζόμενους εφαρμοστικούς νόμους η Ελλάδα πλέον δεν θα είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αλλά μια χώρα που οι έννοιες «κράτος πρόνοιας» και «εργασιακά δικαιώματα» θα αποτελούν απλή ανάμνηση του παρελθόντος.

Οι πολιτικές αυτές σε συνδυασμό με τις ...........

ακρότητες και τις καιροσκοπικές παρεμβάσεις συντηρητικών αξιωματούχων της ΕΕ συμβάλουν ώστε να εμπεδωθεί ένα κλίμα δυσπιστίας της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Απάντηση Β. Σόιμπλε στον Κάρολο Παπούλια

Στο επικριτικό σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους στην Ελλάδα, η οποία όμως, όπως επανέλαβε, πρέπει να εγγυηθεί την εφαρμογή του προγράμματος ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε ........

τέτοιο πράγμα. Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στην εφημερίδα Tagesspiegel am Sonntag, απαντώντας στην φράση του Κάρολου Παπούλια «Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα», κατά την οργισμένη αντίδρασή του για τις πιέσεις του Βερολίνου προς τη χώρα μας («Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε, δεν το δέχομαι σαν Έλληνας»).

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης μάχονται τα τελευταία δύο χρόνια να σταθεροποιήσουν το ευρώ «και ειδικά να σταθεροποιήσουν την Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε πως η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους για τη βοήθεια, αλλά, όπως επανέλαβε, είναι απαραίτητο η Ελλάδα να δώσει «επαρκείς εγγυήσεις ότι θα εφαρμόσει αυτούς που έχουν συμφωνηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών».

«Χωρίς νόημα η κατάτμηση του β' πακέτου βοήθειας»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε ακόμα πως δεν θα είχε νόημα να κατατμηθεί το δεύτερο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας. «Εάν η Ελλάδα λάβει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις και εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και ξεκαθαρίσει άλλα θέματα, τότε θα είναι σε θέση να λάβει το δεύτερο πακέτο βοήθειας» φέρεται να είπε και πρόσθεσε: «Μια συμφωνία διαρθρωμένη κατά στάδια ή μια συμφωνία βήμα προς βήμα θα ήταν εποικοδομητική ... Θα αποφασίσουμε για το πλήρες πρόγραμμα τη Δευτέρα» (σ.σ. στη συνεδρίαση του Eurogroup).

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πηγές που επικαλείτο το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχοι σε υπουργεία Εξωτερικών κρατών-μελών της ευρωζώνης εξέταζαν τρόπους να καθυστερήσουν τμήμα ή το σύνολο του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ. Ακολούθησε όμως το κλίμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα εξασφαλίσει τελικά το σύνολο του νέου πακέτου μετά την έγκριση του νέου πακέτου λιτότητας ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Ναυτεμπορική

Στη Βουλή τη Δευτέρα οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Την προώθηση των νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Καταιγίδα νομοσχεδίων προκειμένου η κυβέρνηση να καλύψει το σύνολο του χαμένου χρόνου και των ενεργειών που είναι προαπαιτούμενες για το κλείσιμο της νέας δανειακής συμφωνίας, έρχεται από την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργικού ...........

συμβουλίου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, τη Δευτέρα έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχο να έχει ψηφιστεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Εν συνεχεία, με τη διαδικασία του επείγοντος και ως το τέλος του τρέχοντος μηνός έρχονται στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις περιστολές δαπανών στη φαρμακευτική δαπάνη και την Υγεία.

Αφότου κλείσουν δε οι εκκρεμότητες με το Εurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να εγκριθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI και η ενεργοποίηση των σχετικών ρητρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι στις 8 Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων και ως τις 11 του μηνός να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι ο στόχος αυτός και τα χρονοδιαγράμματα είναι εφικτά.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο καλύφθηκε με το θέμα του ειδικού ταμείου μέσω του οποίου θα καταβάλλονται οι δόσεις της νέας χρηματοδότησης στην Ελλάδα, ενώ ο Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, πως στις συνομιλίες του με τους ευρωπαίους ηγέτες τις τελευταίες ημέρες έθεσε το ζήτημα της ενεργοποίησης της αναπτυξιακής ενίσχυσης της Ελλάδας, μέσω ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ, το οποίο συζητείται και στην Ευρώπη ολοένα και συχνότερα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε διαφωνία για την ρύθμιση που τελικώς επιλέχθηκε για τις περικοπές στις συντάξεις, λέγοντας ότι η αρχική ρύθμιση του κ. Κουτρουμάνη ήταν καλύτερη. Τόνισε όμως ότι θα συνταχθεί απολύτως με τις αποφάσεις του Υπουργικού συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του Ελληνικού, επικράτησε η φόρμουλα «1/3 δόμηση, 1/3 ελέυθεροι χώροι και 1/3 πράσινο», βάσει της οποίας στο χώρο του πρώην αεροδρομίου θα δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Μεσογείου και της Ευρώπης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στο συγκεκριμένο σημείο, οι κυρίες Φώφη Γεννηματά και Αννα Διαμαντοπούλου πρότειναν να υπάρξει δυνατότητα μεταφοράς συντελεστή πράσινου στο χώρο του Ελληνικού από το κέντρο της Αθήνας.

Το Βήμα

Στις Βρυξέλες ο Παπαδήμος

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπου θα έχει σειρά επαφών με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συναντήσεις γίνονται ενόψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup. «Μια ανάσα» από την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το PSI και το νέο πακέτο στήριξης φαίνεται ότι βρίσκονται οι εμπλεκόμενες πλευρές σε Ελλάδα, Ευρώπη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι λεπτομέρειες για την ανταλλαγή ομολόγων σε ..........

τεχνικό επίπεδο έχουν σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί και απομένει το «πράσινο φως», που αναμένεται να δοθεί αύριο στο Eurogroup.

Την ίδια στιγμή, στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σαββάτου «κλείδωσαν» οι αποφάσεις για μείωση σε όλες τις κύριες συντάξεις κατά 12% για το ποσό άνω των 1.300 ευρώ, για κλιμακωτή μείωση σε επικουρικές άνω των 200 ευρώ, για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και στα πολυτεκνικά επιδόματα.

Η τριμερής τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής μεταξύ της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου έδειξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, ότι η Κγκελάριος Μέρκελ φέρεται διατεθειμένη να αποτρέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας, απορρίπτοντας εμμέσως την σκληρή στάση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα, πεπεισμένος ότι τα μέλη της Ευρωζώνης θα καταλήξουν τη Δευτέρα στη συμφωνία εμφανίστηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που συνομίλησε την Παρασκευή με την πρόεδρο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία τόνισε ότι τη Δευτέρα ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση του πακέτου. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «όποιος είναι στο ευρώ, παραμένει στο ευρώ», για να προσθέσει συγχρόνως πως αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς μπορεί, χωρίς όρους, να κάνει ό,τι θέλει.

Από την πλευρά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου επίσης την Παρασκευή, αποφάσισε την εκταμίευση του δικού του μεριδίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Στελέχη του Ταμείου θα παραβρεθούν στο Eurogroup της Δευτέρας.

Το Ταμείο διέψευσε δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο ανέφερε, επικαλούμενο πηγές στο ΔΝΤ, πως η συνεισφορά του Ταμείου θα ήταν σημαντικά χαμηλότερη από ό,τι στο πρώτο πακέτο -κυμαινόμενη μόλις κοντά στα 13 δισ. ευρώ.

Μέσα στην εβδομάδα είχαν διευθετηθεί και άλλα δύο ζητήματα που παρέμεναν ανοιχτά: το κλείσιμο της τρύπας των 325 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική πλευρά· και οι έγγραφες δεσμεύσεις των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά ενέκρινε στη Βουλή τη σύμβαση ενώ εκκρεμεί η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

Στο μεταξύ, το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε το Σάββατο, συμφώνησε στο χρονοδιάγραμμα για την ανταλλαγή των ομολόγων. Η διαδικασία θα αρχίσει την Πέμπτη 8 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Με την συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων, το ελληνικό χρέος θα περιοριστεί κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στο 120% του ΑΕΠ, ένα ποσοστό που είναι μεν υψηλό αλλά γενικά θεωρείται βιώσιμο.

ΤΑ ΝΕΑ

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 20ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 20ης Αγωνιστικής




Νίκη Πλάτης

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Αποτελέσματα 14ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 14ης Αγωνιστικής





Εράνη Φιλιατρών

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ.

Με πολύ κέφι ατελείωτες σερπαντίνες και αμέτρητο χαρτοπόλεμο σας προσκαλούμε στον αποκριάτικο χορό του σχολείου μας σήμερα Κυριακή και ώρα 6.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο "ΒΟΡΡΕΕΙΟΝ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Τιμή εισόδου: 3€


Το βραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 18-2-2012




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Φεβρουρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.