Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Άγριος πόλεμος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

UPDATE [ VIDEO ]

Μετά την διαφήμιση-πρόκληση της Vodafone δεν άργησαν να απαντήσουν και οι 2 άλλες εταιρείες.Η Wind απάντησε πρώτη καθώς η διαφήμιση της Vodafone σκοπίμως παραλείπει να αναφέρει την νέα Wind καρτοκινητή που προσφέρει καλύτερο πακέτο από αυτό της Vodafone. Η απάντηση της Wind ήρθε μέσω νέας διαφήμισης.

Από την άλλη η Cosmote πάντως απαντάει μέσω των δικαστηρίων με μηνύσεις για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο η Cosmote αφού όσον αφορά το δικό της κομμάτι η διαφήμιση της Vodafone λέει την αλήθεια...

Το σίγουρο είναι ότι κερδισμένοι από αυτόν τον πόλεμο θα είναι .........

οι ίδιοι οι καταναλωτές και όποια εταιρεία κάνει τις πραγματικά καλύτερες προσφορές!...

Η συνέχεια στις τηλεοράσεις μας!..."



ANAΓΩΣΤΗΣ

Πηγή: Τρωκτικό

ΣΧΟΛΙΟ
Δυο προτάσεις προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

α. Να υπάρχει ένα πακέτο σε κάθε εταιρία. ΠΧ Στην Cosmote η CosmoΚάρτα, στην Vodafone το Α la carte, στην Wind το Wind καρτοκινητή. Και εκεί να γίνεται το παιχνίδι.

β. Καλά θα έκανε η Cosmote αντί να κάνει μηνύσεις για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση, προς την Vodafone, να δώσει στους συνδρομητές της τις ίδιες υπηρεσίες ή και ακόμα καλύτερες και να τους βάλει όλους κάτω.

Ενίσχυση νέων αγροτών με 155 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ρύθμισης για την ένταξη στο πρόγραμμα της «Εγκατάστασης Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) του συνόλου των 8.500 υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μέτρο, με την διάθεση πρόσθετων πιστώσεων ύψους 55 εκατ. ευρώ πέραν των αρχικά εγκεκριμένων 100 εκατ. ευρώ.
«Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη βούληση μας να στηρίξουμε τους νέους αγρότες με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους περιορισμούς στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με ...


τους νέους αγρότες και σε καμία περίπτωση δεν ακολουθούμε πρακτικές όπως της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς να έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα διάθεσης των απαιτούμενων πόρων», δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Το ύψος ενίσχυσης των δικαιούχων προσδιορίζεται ως εξής:

Α/Α ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

1.Περιοχή μόνιμης κατοικίας

Ορεινή 7.500

Μειονεκτική 5.000

Λοιπές Περιοχές 2.500

2. Προσανατολισμός παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση

Κτηνοτροφική 7.500

Φυτική 7.500

Μικτή -Μελισσοκομία 5.000

3. Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση > από το 120% του Εισοδήματος Αναφοράς: 5.000, 80% - 120% του Εισοδήματος Αναφοράς: 2.500.

ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ - ΣΥΝΟΛΟ: Μέγιστο 20.000 - Ελάχιστο 10.000

Με την νέα ρύθμιση, το μέσο ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί στους δικαιούχους του Μέτρου διαμορφώνεται σε 17.500€ λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα των γνωμοδοτικών επιτροπών, σε επίπεδο δηλαδή υψηλότερο αυτού που ίσχυσε κατά την Γ΄ Προγραμματική Περίοδο (16.000€).

Επισημαίνεται ακόμη πως οι εγκεκριμένοι Νέοι Γεωργοί του Μέτρου απολαμβάνουν, πέραν της ενίσχυσης πρώτης εγκατάστασης, πρόσθετα δικαιώματα όπως προτεραιότητα επιλογής και υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης στο Μέτρο 121 των Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς επίσης και σε άλλα μέτρα του ΠΑΑ. Επιπρόσθετα, τυγχάνουν πρόσθετων ωφελημάτων (επιδότηση επιτοκίου, επιστροφή ΦΠΑ κλπ.) και αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στο εθνικό απόθεμα για την καταβολή ενισχύσεων.

Στα παραπάνω ωφελήματα, διευκρινίζεται, δεν είχαν πρόσβαση οι επιλαχόντες του Μέτρου 112 (5.800 δικαιούχοι), παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης, ενώ με τη νέα ρύθμιση διασφαλίζεται η πρόσβαση του συνόλου των θετικά αξιολογημένων υποψηφίων σε αυτά.
NAFTEMPORIKI.GR



Πανικός στον Δήμο Κυπαρισσίας από την δημοσίευση μας για το αίσχος στις τουαλέτες του ΟΣΕ.

Τελικά ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Και αυτό αποδείχτηκε για εκατομμυριοστή φορά καθώς η δημοσίευση μας στις 6 Απριλίου για το αίσχος στις τουαλέτες του ΟΣΕ Κυπαρισσίας έκανε κάποιους στο Δήμο να πανικοβληθούν και να αραδιάσουν ένα κάρο ψέματα μέσα από το τοπικό blog "Κυπαρισσιώτης".
Πάμε να διαβάσουμε τμήμα από την θέση πήρε ο Δήμος: .....

Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή για την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Οργανισμού έχει ήδη ενημερωθεί ο ΟΣΕ καθώς και ο εισαγγελέας, όπου όπως πληροφορηθήκαμε ο ΟΣΕ αδυνατεί προς το παρόν να επιλύσει το πρόβλημα....επειδή δεν έχει Διευθύνοντα Σύμβουλο προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες εντολές!!!
Η πρόταση που υπέβαλλε η Δημοτική αρχή αφορά ουσιαστικά άμεση ολοκληρωμένη παρέμβαση από το Δήμο με την εντολή του εισαγγελέα και την αδειοδότηση απο την πλευρά του ΟΣΕ - παρά το γεγονός ότι εκρεμεμεί το θέμα για να οριστεί διευθύνων σύμβουλος απο τη νέα κυβέρνηση- προκειμένου με δικά του έξοδα να επισκευαστούν και να καθαριστούν.


Τι λέτε ρε παιδιά.... Σε ποιούς τα λέτε ρε παιδιά.
ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος ονομάζεται.

Πάμε να δούμε την πραγματική αλήθεια. Γιατί ότι λέμε εδώ το λέμε με στοιχεία και οχι λόγια του αέρα όπως κάποιοι άλλοι.
Στο ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Αριθμός 371 / 31 Αυγούστου 2009, (επί κυβέρνησης ΝΔ) [Κατεβάστε το από εδώ] στην σελίδα 2526 αναφέρει:



Αυτό το όνομα του Κου Μαγουλά υπάρχει ακόμα στην ανενημέρωτη σελίδα του ΟΣΕ.

Ομως.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοσιογραφικά" τεύχος 460 / 2 Μαρτίου 2010 και στην σελίδα 4 αναφέρεται ότι ο νέος πρόεδρος και φυσικά Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΣΕ είναι ο κος Θεοφανόπουλος Παναγιώτης.

Δείτε και μόνοι σας κύριοι από τον Δήμο Κυπαρισσίας.



Συνεπώς το επιχείρημα σας ότι ΔΗΘΕΝ ο ΟΣΕ αδυνατεί προς το παρόν να επιλύσει το πρόβλημα....επειδή δεν έχει Διευθύνοντα Σύμβουλο προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες εντολές, καταρρίπτεται και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο για εσάς.

Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ επιλέξατε την οδό του ψεύδους για να απαντήσετε στο θέμα.
Μας περνάτε για χάπατα κύριοι του Δήμου Κυπαρισσίας?????
ΓΙΑΤΙ εκθέτετε τον Δήμαρχο Κο Σαμαπζιώτη με τα παιδαριώδη ψέματα σας??? Νομίζατε ότι δεν ξέρουμε να ψάχνουμε ένα θέμα??
Νομίζατε ότι έτσι τυχαία γράψαμε αυτό το θέμα με την αισχρή κατάσταση στις τουαλέτες του ΟΣΕ Κυπαρισσίας????

Μπορείτε εσείς να Δημοσιοποιήσετε επίσημο έγγραφο του ΟΣΕ που να αναφέρει κάτι τέτοιο?? Οτι δηλαδή κωλύονται λόγω μη ύπαρξης προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου???
Δεν νομίζουμε ότι έχει διαβάθμιση ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ....

Και ασφαλώς είμαστε διατεθημένοι να φιλοξενήσουμε την όποια άποψη σας.

Φιλιατρινός συνελήφθη για ληστεία σε βενζινάδικο στον Μελιγαλά.

Από αστυνομικούς του Μελιγαλά συνελήφθη 26χρονος Έλληνας, κάτοικος Φιλιατρών, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα ενεργώντας από κοινού με άλλα δύο άτομα νεαρής ηλικίας, αφαίρεσαν από το συρτάρι γραφείου πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή του δήμου Μελιγαλά, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος τους καταδίωξε.
Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν εντός ........

της πόλης του Μελιγαλά, παραβίασαν πινακίδα STOP, προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στον τόπο του ατυχήματος. Ο ένας δράστης συνελήφθη με τη συνδρομή πολιτών, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν πεζή και αναζητούνται.

Το χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.

Αγρότης απο τα Φιλιατρά πήγε κατηγορούμενος γιατί... απασχολούσε λαθρομετανάστες.

Στο αυτόφορο οδηγήθηκε χθές ο Π.Π. αγρότης απο τα Φιλιατρά με την κατηγορία ότι απασχολούσε στο χωράφι του αλλοδαπούς εργάτες από την Σομαλία.
Ο Π.Π. καταδικάστηκε σε 3μηνη φυλάκιση με αναστολή ενω σε δυο αλλοδαπούς εργάτες επεβλήθη ποινή φυλάκισης 15 ημερών γιατι δεν διέθεταν τα απαραίτητα χαρτιά αλλα ούτε και άδεια εργασίας στην Ελλάδα.

Η καταδίκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Αριστοτέλη Καναβού ο οποίος σε δηλώσεις του αντιτίθεται στην σύλληψη και καταδίκη τόσο του συναδέλφου του αγρότη όσο και των αλλοδαπών εργατών και τονίζει ότι οι αλλοδαποί εργάτες είναι απαραίτητοι για τη συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών.
Το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς μετανάστες .........

φαίνεται να διχάζει την κοινωνία των Φιλιατρών δημιουργώντας δυο "στρατόπεδα". Τους αγρότες που τους θέλουν γιατί με αυτούς κάνουν την δουλειά τους στα χωράφια και παράγουν προϊόντα και από την άλλη την κοινωνία των Φιλιατρών όπου με ενοχλήσεις στην αστυνομία διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη η οποία τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το θέμα πήρε χθες βράδυ διαστάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών όπου αγρότες κατηγόρησαν την Δημοτική αρχή ότι υποκινεί την στάση που τηρεί η αστυνομία σχετικά με τους ελέγχους.
Αυτό κατηγόρησε ευθέως τον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός κατηγορώντας την δημοτική αρχή ότι αυτή είναι που δεν θέλει στην πόλη τους μετανάστες και όχι η κοινωνία των Φιλιατρών.

Από την πλευρά τη αστυνομίας τονίζεται ότι ενεργεί σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες κατοίκων των Φιλιατρών αλλά και θεσμικών παραγόντων της περιοχής οι οποίοι γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολίτες.

ΕΝΑΕ: επί τάπητος ο «Καλλικράτης» στις 15 Απριλίου.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» πρόκειται να τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση των νομαρχών όλης της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχει αποφασιστεί η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου στις 19 & 20 Απριλίου, όπου θα συζητηθεί η διαμόρφωση των τελικών θέσεων του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει του «Καλλικράτη».



Πυρκαγιά στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας της Αγγελουδιότησας‏ στην Κυπαρισσία.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 3 το μεσημέρι στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας της Αγγελουδιότησας στην επάνω πόλη της Κυπαρισσίας.

Όπως μας ενημέρωσαν περίοικοι ειδοποιήθηκε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία όπου χάρις της έγκαιρη επέμβαση της αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Είναι αλήθεια ότι σιγά σιγά μπαίνουμε στην θερινή περίοδο και οι κίνδυνοι πυρκαγιάς είναι αυξημένοι.
Καλό θα ήταν να προσέχουμε όλοι μας.



Σύντομα θα επανενεργοποιηθεί το Public Hotspot του Δήμου Φιλιατρών

Εδώ και αρκετό καιρό το public hotspot του Δήμου Φιλιατρών παραμένει σε αδράνεια. Σήμα βγάζει, το σήμα λαμβάνεται απο τις wireless cards των laptop αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί. Η σύνδεση με το δίκτυο είναι ανεπιτυχής.

Προ ημερών επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο φορέα .........

που διαχειρίζεται τα hotspots και ρωτήσαμε τι συμβαίνει με το hotspot του Δήμου Φιλιατρών. Τους περιγράψαμε το πρόβλημα και ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το πρόβλημα.

Η απάντηση που λάβαμε από τον φορέα -τους ευχαριστούμε για την αμεσότητα- ήταν ότι στα Φιλιατρά και σε κάποια άλλα σημεία είχε λήξει η ADSL σύμβαση και αυτή την στιγμή ο φορέας είναι σε διαδικασία αγοράς και ενεργοποίησης συνδέσεων για τα σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Εμείς να ευχηθούμε να τελειώσει σύντομα η διαδικασία αυτή γιατί έρχεται καλοκαίρι και λίγο πολύ το public Hotspot θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους καλοκαιρινούς επισκέπτες της πόλης αλλά και σε εμπόρους και προμηθευτές, καθότι η τεχνολογία προχωρά και το διαδίκτυο πλέον μπαίνει παντού.
Αναμένουμε.....

Ηπιότερα τεκμήρια για τα ακίνητα έως 80 τμ, αποσύρεται η παρακράτηση φόρου 8%

Συνολικά, 23 αλλαγές έκανε στο φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στη Βουλή.

Μία από τις κυριότερες αλλαγές είναι η απόσυρση της διάταξης για την παρακράτηση φόρου 8% στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις της επιχειρηματικής κοινότητας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, η κυβέρνηση κρίνει ........

ότι η κατάσταση στην αγορά θα επιβαρυνόταν υπέρμετρα, ενώ όπως είχε επισημάνει λίγο νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη, θα μπορούσε να γίνει η διασταύρωση στοιχείων για την αποκάλυψη πλαστών τιμολογίων, μέσω του ελέγχου ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επίσης, υιοθετούνται χαμηλότερα τεκμήρια για τα ακίνητα έως 80 τμ, αυστηροποιούνται τα τεκμήρια για τα ακριβά αυτοκίνητα και τα ακίνητα άνω των 300 τμ, ενώ δεν θα φορολογείται η αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Με τις αναδιατυπώσεις επέρχονται οι ακόλουθες αλλαγές:

1) Βελτιώνεται η ετήσια αντικειμενική δαπάνη για την κύρια κατοικία, έτσι ώστε το πρώτο κλιμάκιο μέχρι τα 80 πρώτα τ.μ. να είναι 30€ αντί 60€. Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην αποφυγή επιβάρυνσης των χαμηλών εισοδημάτων από το τεκμήριο της κατοικίας.

Αντίστοιχα προστίθεται κλιμάκιο για πάνω από τα 300τ.μ. κατοικίας (300€ ανά τ.μ.), προκειμένου τα τεκμήρια να προσεγγίζουν το πραγματικό εισόδημα όσων κατέχουν τέτοια κατοικία.

2) Αυξάνεται η αντικειμενική δαπάνη για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, με την προσθήκη κλιμακίων (για πάνω από 2.000 κυβικά και μέχρι 3.000 προστίθενται 500€ ανά 100 κ.ε. και για πάνω από 3.000 κ.ε. 700€ ανά 100 κ.ε.)

3) Δεν θα γίνεται παρακράτηση 8% στις επιχειρήσεις.

4) Αυξάνεται το ποσό της μείωσης του φόρου στα 3.000€ για τους διαζευγμένους και εν διαστάσει που καταβάλλουν διατροφή.

5) Αυξάνεται η έκπτωση από τον φόρο για όσους έχουν συνάψει ιδιωτική ασφάλιση από 1.000€ σε 1.200€ για τον άγαμο και σε 2.400€ για οικογένεια.

6) Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από τη φοίτηση τέκνων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσδιορίζεται στο ποσό που πραγματικά καταβάλλει ο φορολογούμενος, όπως προκύπτει από τη σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

7) Αποσυνδέεται από την αντικειμενική δαπάνη η χρήση μιας οικιακής βοηθού, προκειμένου να μην αποτελέσει η ρύθμιση κίνητρο για μαύρη εργασία και προκειμένου να μην δημιουργεί δυσλειτουργία στην πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει στον τομέα αυτό το υπουργείο Εργασίας.

8) Εξορθολογίζονται και γίνονται πιο αυστηρές οι ρυθμίσεις για την αντικειμενική δαπάνη σκαφών αναψυχής και αεροπλάνων. Λαμβάνεται ιδιαίτερη πρόνοια για τα ιστιοφόρα και για τα σκάφη παραδοσιακής ναυπηγικής.

9) Προκειμένου για συνταξιούχους που έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας, οι αντικειμενικές δαπάνες εφαρμόζονται μειωμένες κατά 30%.

10) Μειώνονται οι συντελεστές φορολόγησης των ναυτικών από 9% και 6% σε 6% και 3%.

11) Βελτιώνεται η ρύθμιση για τη φορολόγηση των ομόρρυθμων εταιρειών, προκειμένου να εμποδιστεί η καταστρατήγησή της με την αποφυγή φορολόγησης του ποσοστού των εταίρων στην κλίμακα.

12) Ορίζεται ότι και για τους μηχανικούς καθώς και για τα άλλα ελευθέρια επαγγέλματα που μπαίνουν στο λογιστικό προσδιορισμό, οι ζημιές μπορούν να μεταφέρονται και σε επόμενες χρήσεις, όταν προκύπτει αρνητικό εισόδημα (μέσα στα επόμενα 5 χρόνια).

13) Βελτιώνεται και ρυθμίζεται με κλίμακα η φορολόγηση των μπόνους στελεχών των τραπεζών, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν χαμηλόβαθμα και μεσαία στελέχη υπέρμετρα.

14) Προσδιορίζεται σε ποσοστό επί της εργοστασιακής αξίας το εισόδημα που προστίθεται στα στελέχη εταιρειών από τη χρήση αυτοκινήτου που τους παραχωρεί η εταιρεία. Το ποσοστό αρχίζει από 15% για τα χαμηλότερης αξίας και φθάνει το 30% για τα ακριβά αυτοκίνητα.

15) Ορίζεται ότι δεν θίγονται οι διατάξεις για τις πολιτιστικές χορηγίες του Ν.3525/2007, τροποποιείται ωστόσο η σχετική διάταξη ώστε το ποσοστό του εισοδήματος που τυγχάνει απαλλαγής να μην υπερβαίνει το 10%.

16) Βελτιώνονται και αυστηροποιούνται οι διατάξεις για τις ενδοομιλικές συναλλαγές των άρθρων 39 και 39 Α του ΚΦΕ.

17) Οι βραχυχρόνιες χρηματιστηριακές συναλλαγές επί των κερδών των οποίων επιβάλλεται φορολόγηση ορίζεται από 3 μήνες στους 12 μήνες.

18) Βελτιώνεται νομοτεχνικά η διάταξη για τον ειδικό φόρο επί των πλοίων αναψυχής.

19) Προστίθενται διατάξεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση επιβολή προστίμου από τα ελεγκτικά όργανα, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώνονται προφανείς παραβάσεις (για παράδειγμα μη έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών ή απόδειξης), οι οποίες παραβάσεις λόγω της φύσης τους προκύπτουν από αντικειμενικά δεδομένα, η ακρόαση του φορολογούμενου δεν είναι απαραίτητη και το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι δεδομένο ως προς το ύψος του.

Οι διατάξεις αυτές, θεωρείται, ότι θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην φοροαποφυγή, λόγω της δυνατότητας άμεσης επιβολής προστίμου.

20) Ορίζεται ότι το ποσοστό του φόρου που καταβάλλεται, όταν ασκείται προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ανέρχεται σε 25% (από 10% σήμερα). Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος ενόψει της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.

21) Εξαιρούνται από το φόρο πολυτελείας τα χρυσά κοσμήματα αξίας κάτω από 1.000€ ανά τεμάχιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η εγχώρια βιοτεχνία στο χώρο αυτό.

22) Δεν γίνεται παρακράτηση 20% σε ελεύθερους επαγγελματίες για συναλλαγές ως 300 ευρώ.

23) Δεν θα φορολογείται η αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Αναστέλλονται οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου αναστέλλονται για το τρέχον έτος οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών της χώρας.

Ενημερώνοντας σχετικά τις διοικήσεις των ...........

Ιδρυμάτων, η Υπουργός τονίζει σε επιστολή της πως «σήμερα, ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε σκληρές οικονομικές θυσίες» και η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει αποδεκτή «όχι μόνον ως αναγκαία, αλλά και ως συμβατή προς τους σκοπούς των Ιδρυμάτων σας, ενέργεια».

Αποδέκτες της σχετικής επιστολής είναι:
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,
το Πνευματικό Ίδρυμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,
το Ίδρυμα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και
το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

Τροπολογία για τη διετή αναστολή αποπληρωμής όλων των δανείων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά και μετά από συνεννόηση με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, Γιάννης Κουτσούκος, Kώστας Σπηλιόπουλος, Κατερίνα Φαρμάκη και Αθανάσιος Παπαδόπουλος κατέθεσαν τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, με την οποία αποσαφηνίζεται ότι στις διατάξεις της παρ. 7 άρθρου 2 του ν. 3816/2010 για τις ρυθμίσεις επιχειρηματικών δανείων εμπίπτουν και τα δάνεια που χορηγήθηκαν χωρίς εγγύηση του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών κατά τις πυρκαγιές του 2007, βάσει της 36579/Β.1666/27.8.2007 (ΦΕΚ 1740 Β’) Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών.

Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής: .......

«Στην παράγραφο 7 του άρθρου 2 του ν. 3816/2010 (ΦΕΚ 6 Α’) η φράση «δυνάμει της με αριθμό 2/54310/0025/13.9.2007 Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 1858 Β’)» αντικαθίσταται από τη φράση «δυνάμει των με αριθμό 36579/Β 1666/27.8.2007 (ΦΕΚ 1740 Β’) και 2/54310/0025/13.9.2007 (ΦΕΚ 1858 Β’) Αποφάσεων του Υπουργού Οικονομικών, όπως ισχύουν».

Η τροπολογία αποκαθιστά την ίση μεταχείριση ως προς τη διετή αναστολή στην αποπληρωμή των δανείων τους και για δανειολήπτες που παρείχαν οι ίδιοι εγγυήσεις στις Τράπεζες, χωρίς να περιμένουν την παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου, ίση μεταχείριση που ναι μεν υπήρχε στο πνεύμα της διάταξης για τις ρυθμίσεις των δανείων, δεν διευκρινιζόταν όμως ότι αφορούσε και τα δάνεια αυτά, διότι δεν γινόταν ευθεία αναφορά στην αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση.

Με την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές διασφαλίζεται ότι όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών που ρύθμισαν τα δάνειά τους βάσει της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης μπορούν να ζητήσουν την επί διετία αναστολή της χρεωλυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου του δανείου τους, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής του διάρκειας και καταβολή μόνο των τόκων για τη διετία της παράτασης.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΡΟΠΗΣ - Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗΣ‏

Η Μερόπη, έδρα του Δήμου Οιχαλίας, διαθέτει το μοναδικό Γυμνάσιο που από αυτό καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των χωριών του ομώνυμου Δήμου. Δυστυχώς όμως, η κατάντια του δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αμείλικτες και για τις εικόνες αυτές θα πρέπει να ντρέπονται πολλοί.

Σήμερα, μπαίνοντας στους χώρους του πάλαι ποτέ .........

ένδοξου Γυμνασίου - ο καθένας μπορεί να μπει(!) - κρατώντας τη μύτη από τα περιττώματα των λαθρομεταναστών που το βρίσκουν ως κατάλυμα τις νύχτες και βγάζοντας βιαστικά μερικές φωτογραφίες, αναρωτηθήκαμε τα αυτονόητα: Αυτό είναι σχολείο; Εδώ ζουν το περισσότερο της μέρας τους τα παιδιά μας;

► Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σταματόπουλος έχει γνώση της κατάστασης; αν όχι, γιατί; αν ναι γιατί δεν ευαισθητοποιείται;
► Ο Γυμνασιάρχης κ. Χωρεμιώτης και ο σύλλογος διδασκόντων γιατί αδρανούν;
► Ο Δήμαρχος κ. Μανιάτης γιατί αδιαφορεί;

Τις φωτογραφίες τις αφιερώνουμε σε όλους τους υπεύθυνους αυτής της ΝΤΡΟΠΗΣ.







ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: Μερόπη Μεσσηνίας

ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 8/4 και η διαλογή

ΤΖΑΚ ΠΟΤ είχαμε για 13η συνεχόμενη φορά στην χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ.
Έτσι το ποσό που μεταφέρεται στην επόμενη θα ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........

5, 14, 25, 36, 37 ΤΖΟΚΕΡ: 2

Τα κέρδη:

ΚΑΝΕΝΑΣ τυχερός με 5+1 επιτυχίες => ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

9 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 114.553,46 Ευρώ

131 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

2.275 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

4.743 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

104.463 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

70.888 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

365.553 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Απριλίου 2010

Ele9.jpg (777 KB) 8arr09.jpg (209 KB) Foni9.jpg (296 KB) Logos8.jpg (669 KB)

O Μεσσηνιακός λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα. Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη.