Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ HOTSPOT

Σε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους Δημόσιους Φορείς για δημιουργία Public Hotspot ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στα πλαίσια του Επιχειρησιακού "Κοινωνία της Πληροφορίας και συγκεκριμένα στο μέτρο 4.2 Ανάπτυξη υποδομών τοπικής πρόσβασης. .......

Το έργο «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Public Hotspots)» αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία περισσότερων από 90 ΑΣΠ Ασύρματων Σημείων Πρόσβασης (Wireless Hotspots) στο Internet σε υπαίθριους, κατά κύριο λόγο, χώρους που ανήκουν σε δημόσιους φορείς.

Στόχος του έργου είναι να παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους χώρους Δημοσίου ενδιαφέροντος μεταξύ των οποίων:

* Χώροι συνάθροισης κοινού
* Χώροι εκδηλώσεων
* Χώροι αναμονής - μετακίνησης

Η δημιουργία των σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο θα συμβάλλει:

* στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται σημαντική υστέρηση
* στην αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες
* στην διαθεσιμότητα του διαδικτύου μέσω ασύρματων μεθόδων πρόσβασης, κάνοντάς το έτσι προσιτό σε κατηγορίες χρηστών που δεν βρίσκονται απαραίτητα σε κάποιο σταθερό χώρο
* στην αξιοποίηση από τους πολίτες των διαδικτυακών υπηρεσιών και πηγών πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα μέσα από το διαδίκτυο.

Πληροφορίες: www.hotspots.gov.gr

Πηγή: Δημότης blog

ΣΧΟΛΙΟ

Κε Ξύγκα τα Φιλιατρά πρέπει να αποκτήσουν HOTSPOT στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.
Είστε άνθρωπος με εξαιρετικά ανοικτό μυαλό και πρέπει να δηλώσει ενδιαφέρον ο Δήμος γι αυτό.
Ελπίζω να μην το περάσετε στα ψιλά Κε Ξύγκα.

1,75 εκ. ευρώ για οικόπεδο Διοικητηρίου

Με ΣΔΙΤ θα φτιαχθεί το Διοικητήριο της Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, απέναντι από το Δημαρχείο, σε οικόπεδο που θα αγοράσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας αντί 1.750.000 ευρώ.
Σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες ο νομάρχης Δ. Δράκος, ο οποίος είπε: «Εληξε η διαδικασία και στην Επιτροπή Οικονομικών για την αγορά του οικοπέδου στην Κυπαρισσία, προκειμένου να κατασκευαστεί το κτήριο για συγκέντρωση των υπηρεσιών της Δυτικής Τριφυλίας της ΝΑΜ.
Στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα έρθουν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και για την απόφαση δανειοδότησης για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου.
Υπάρχουν διαβουλεύσεις και με τις παρατάξεις.
Εχουμε τη δέσμευσή τους ότι θα υπάρξει συγκατάθεση για ..........

την αγορά. Θα έρθει και τρίτη εισήγηση για το ίδιο θέμα, προκειμένου να προετοιμαστεί φάκελος για να ενταχθεί το έργο στη διαδικασία των ΣΔΙΤ».
Ο κ. Δράκος εκτίμησε ότι η αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου, απέναντι από το Δημαρχείο Κυπαρισσίας, «προκειμένου να εξασφαλιστεί κι αυτή η ελκυστικότητα στον ιδιωτικό τομέα» έχει τις προδιαγραφές για ένταξη στη ΣΔΙΤ.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ

Θα θέλαμε να μάθουμε από τον κο Δράκο τα κριτήρια που υπήρξαν για να επιλεχθεί η Κυπαρισσία για την δημιουργία του Διοικητηρίου.
Σε μια πόλη που η μια δημόσια υπηρεσία κλείνει μετά την άλλη.
Μια πόλη ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ σε σχέση με τα Φιλιατρά.
Μια πόλη που δεν είναι στο μέσον ακριβώς της Τριφυλίας.
ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Υπήρξαν ΚΕ ΔΡΑΚΟ και επιλέχθηκε η Κυπαρισσία??

Προεκλογικά πετάξατε δυο πυροτεχνήματα.
Το ένα το διοικητήριο στην Κυπαρισσία και το άλλο το Δημοπρατήριο στα Φιλιατρά.
Το ένα το προχωράτε.
Το άλλο το συζητάτε και θα το συζητάτε για χρόνια. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι το Δημοπρατήριο θα μείνει στα λόγια.
ΜΕΣΑ σε δυο χρόνια Κε Δράκο έπρεπε να έχει προχωρήσει.
Αντ' αυτού προχωράτε το Διοικητήριο>
ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ να ρίξετε για μια ακόμα φορά τα Φιλιατρά???

Εμείς προτείνουμε κάτι άλλο.
Να γίνει στα Φιλιατρά το Διοικητήριο και στην Κυπαρισσία το Δημοπρατήριο.
ΤΟΛΜΑΤΕ κε Δράκο να το κάνετε???????????


Ελιά Καλαμάτας. Η μελέτη επέκτασης ΠΟΠ

Προχωρεί η μελέτη σχετικά με την οροθέτηση εκ νέου της ζώνης ΠΟΠ για την ελιά Καλαμάτας στην περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, κάτι που θα δημιουργήσει την κρίσιμη μάζα ποσοτήτων ώστε η ΠΟΠ ελιά να έχει οικονομικότητα και εμπορικότητα ως μάρκα (brand).
Η ευχάριστη είδηση λειτουργεί ως αντίβαρο στις πληροφορίες για σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος μέσω του οποίου θα καθίσταται ευκολότερη η ελληνοποίηση ελιάς Καλαμάτας που έχει παραχθεί σε άλλες χώρες, οδηγείται όμως προς μεταποίηση στην Ελλάδα, οπότε το τελικό προϊόν θα «βαφτίζεται» ελληνικό.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας Νίκος Προκοβάκης μας είπε πως έχει ακούσει για το ζήτημα, η δε Ένωση του γειτονικού νομού -που έχει μεγάλη παραγωγή ελιάς Καλαμάτας- παρακολουθεί το θέμα.
Ο κ. Προκοβάκης ανέφερε ότι θέλει να πιστεύει πως δε θα ........

περάσει αυτό το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και μας έδωσε πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης για την επέκταση της ζώνης ΠΟΠ Καλαμάτα όσον αφορά στη βρώσιμη ελιά:
«Αυτό έχει ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο, σε μια καθηγήτρια ονόματι Τσαντίλη. Περιμένουμε τώρα, γιατί πήρε δείγματα Καλαμάτας, Λακωνίας, της νότιας Πελοποννήσου να το πω έτσι, για να κάνει τις συγκρίσεις». Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εγκρίνει τη διενέργεια της σχετικής μελέτης και τη χρηματοδοτεί.
Η κα Τσαντίλη με την ομάδα της έχει πάρει δείγματα καρπών ελιάς Καλαμάτας, ξεκινώντας τη διαδικασία περίπου στις 20 Νοεμβρίου μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου, από τις περιοχές ενδιαφέροντος, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Κυνουρία. «Τα συγκρίνει όταν μαζεύονται, τα ωριμάζει και τα ξανασυγκρίνει, για να κάνει τη μελέτη» μας είπε ο κ. Προκοβάκης.

Ναι στην επέκταση, όχι σε ελληνοποίηση

Η Μεσσηνία, δυστυχώς, έχει εγκαταλείψει την καλλιέργεια της ελιάς Καλαμάτας, αφού έχει ετήσια παραγωγή περί τους 1.500 τόνους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλη Κοζομπόλη, «θέση της Ένωσης είναι ότι συμφωνεί στην επέκταση για να μη χαθεί το προϊόν, διότι η Καλαμάτα έχει το όνομα αλλά δεν έχει τη χάρη, τη χάρη την έχει η Λακωνία, πρώτος νομός παραγωγής», με το ΔΣ της ΕΑΣ να έχει τεθεί υπέρ της επέκτασης του ΠΟΠ στη Λακωνία και την Κυνουρία.
Ο κ. Κοζομπόλης ανέφερε πως δε νομίζει ότι θα περάσει το επίμαχο σχέδιο ΠΔ και τόνισε τα εξής: «Εμείς είμαστε αντίθετοι.
Στη σύσκεψη που έγινε πριν 1 χρόνο με τα μέλη της ΠΕΜΕΤΕ για να συζητηθούν τα άρθρα αυτού του ΠΔ, η θέση μας ήταν ότι θα πρέπει να διασφαλισθεί η μη «μαϊμού» ελληνοποίηση εισαγόμενων επιτραπέζιων ελιών από τρίτες χώρες. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι νέο προϊόν δε θεωρείται η ολόκληρη ελιά ως έχει βάζοντας μέσα στο νέο προϊόν την όποια επεξεργασία ωρίμασης.
Η ωρίμαση δε δημιουργεί νέο προϊόν».
Είναι προφανές ότι τα σχέδια που είχαν εκφραστεί για επέκταση της ζώνης ΠΟΠ και στην Αιτωλοακαρνανία και τη Φθιώτιδα δεν έχουν ελπίδα, μετά την ανάθεση διερεύνησης της επέκτασης στη νότια Πελοπόννησο.

Όχι από Ελαιουργική

Την κάθετη αντίθεσή της σε κάθε πιθανή προσπάθεια ελληνοποίησης εισαγόμενου ελαιοκάρπου επιτραπέζιας ελιάς δηλώνει η Ελαιουργική, είτε αυτός προέρχεται από άλλες χώρες της Ε.Ε., είτε από τρίτες χώρες.
Όπως επισημαίνει, η ανακοίνωση έγινε με αφορμή το σχέδιο αναθεώρησης του Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τα «περί τυποποιήσεως, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου των προς εξαγωγή προοριζομένων επιτραπέζιων ελιών».

Ερώτηση Αμμανατίδου

Σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, διά της οποίας ερωτώνται εάν:
• Ισχύουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες και αν ναι, πώς τεκμηριώνεται μια τέτοια απόφαση;
• Προτίθενται να σταματήσουν τώρα την έκδοση του Π.Δ. και να προωθήσουν εκείνα τα μέτρα άμεσης, αλλά και μακροπρόθεσμης στήριξης των παραγωγών για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου;
• Με ποια μέτρα θα προστατεύσουν και θα προωθήσουν τα εγχώρια πιστοποιημένα προϊόντα που διασφαλίζουν εκτός των άλλων και την υγεία των καταναλωτών.

Πηγή: Θάρρος

Το παλιό Αγροκήπιο των Φιλιατρών

Μια τυχαία επίσκεψη στην περιοχή του νέου αθλητικού γηπέδου Φιλιατρών φέρνει στη σκέψη εικόνες μακρυνές και ονειρεμένες, που όμως τις ακολουθεί αμέσως η θλίψη και μετά η οργή εναντίον των ανεγκέφαλων που κατέστρεψαν μια μικρογραφία ενός παράδεισου. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο χώρο του παλιού Αγροκηπίου Φιλιατρών.

Εκεί που είναι σκουπιδότοπος τώρα κάποτε ήταν ένας φανταστικός βοτανικός κήπος με καλλιέργειες σταφίδας, αμπέλια, με φρούτα όλων των ειδών με καλλωπιστικά δένδρα κ.ά, που όμοιος του δεν υπάρχει πουθενά.
Και όμως φίλοι μου, κάποιοι νομίζοντας ότι ανάπτυξη σημαίνει καταστροφή, προχώρησαν με μανία μπορώ να πω στην ολοκληρωτική αλλοίωση αυτού του υπέροχου κήπου.
Είμαι σίγουρος ότι εάν υπήρχε σήμερα, θα έρχονταν από ........

όλη την Ελλάδα να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό αριστούργημα που δημιούργησαν οι πατεράδες μας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει….

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων κομπλεξικών και ματαιόδοξων που στο διάβα τους καταστρέφουν ότι ωραίο υπάρχει, ίσως κινούμενοι από κάποια μυστηριώδη ζήλεια που σίγουρα είναι αρμοδιότητος κάποιου ψυχιάτρου και οι οποίοι δυστυχώς για τον τόπο αναρριχώνται σε τέτοιες θέσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή τους την μανία με θύματα όλους μας.
Αυτή η απίστευτη οικολογική καταστροφή δείχνει ότι το αυτονόητο στον τόπο μας είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Φοβάμαι για αλλοιώσεις άλλων περιοχών και ειδικά παραθαλάσσιων, εν ονόματι πάντα της ανάπτυξης, που η ομορφιά τους θα είναι μια μελλοντική ανάμνησης την οποία θα διηγούνται οι σημερινοί πολίτες στα παιδιά και στα εγγόνια τους και ίσως κάποιος να τα καταγράψει σε κάποιο blog του μέλλοντος.

Ενας Φιλιατρινός.

H Ανοδος ΑΕ προσφέρει 25% έκπτωση

σε όλα τα εξελληνισμένα προϊόντα λογισμικού Adobe CS4 και Acrobat 9

Στα πλαίσια καμπάνιας της Adobe για την αντι-πειρατεία, η Ανοδος ΑΕ προσφέρει 25% έκπτωση σε όλα τα εξελληνισμένα προϊόντα λογισμικού Adobe CS4 καθώς και στο Acrobat 9, για το οποίο παρέχεται η δυνατότητα επιλογής χρήσης Ελληνικού ή Αγγλικού περιβάλλοντος εργασίας [User Interface].

H προσφορά έκπτωσης αφορά τα εξελληνισμένα προϊόντα Adobe CS4 & το Acrobat 9 και θα ισχύει έως και τις 31/03/09. Επιπλέον, αγοράζοντας συνδυαστικά Adobe προϊόντα με X-rite, ΜΑΧΟΝ, Wacom, Parachute και Pantone, το κέρδος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τις ........

παρεχόμενες εκπτώσεις των εφαρμογών Αdobe στη διεύθυνση http://www.anodos.gr/offers/index.html

Επίσης, λεπτομέρειες για τη νέα πρωτοβουλία δίνουν και οι μεταπωλητές που εντάσσονται στο επίσημο δίκτυο διανομής της Adobe στην Ελλάδα.

Πηγή: PC Magazine

Το Facebook γιορτάζει τα πέμπτα του γενέθλια

Όταν το 2004 ο Mark Zuckerberg εγκαινίαζε το Facebook, σίγουρα δε φανταζόταν τη μελλοντική επιτυχία του εγχειρήματός του.
Η πασίγνωστη, πλέον, υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης γιόρτασε αυτή την εβδομάδα τα πέμπτα της γενέθλια και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για αρκετό καιρό ακόμα.

To Facebook δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα ενδοπανεπιστημιακό εργαλείο για την επικοινωνία των φοιτητών της Μασαχουσέτης.
Βλέποντας την απήχησή του, ο Zuckerberg αποφάσισε να δώσει ..........

πρόσβαση και σε άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η φήμη του Facebook εκτοξεύθηκε στα ύψη και ήταν θέμα χρόνου να διατεθεί και στο εκτός πανεπιστημίων κοινό. Αυτή τη στιγμή, η υπηρεσία έχει περίπου 150.000.000 χρήστες και οι τάσεις είναι αυξητικές.

Σε post που αναρτήθηκε στο επίσημο blog του Facebook, ο Zuckerberg ευχαριστεί όλα τα μέλη της κοινότητας για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της υπηρεσίας και δεσμεύεται να τη βελτιώσει περαιτέρω στο μέλλον.

Πηγή: PC Magazine