Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σήμερα, Κυριακή 9-1-11, δεκάδες χιλιάδες αγωνιζόμενοι πολίτες, κατέκλυσαν τις εθνικές οδούς, καταλαμβάνοντας τους σταθμούς διοδίων ολόκληρης της χώρας και επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περνούν ελεύθερα.

Ο άνευ προηγουμένου πανελλαδικός .........

ξεσηκωμός, αποτελεί εκκωφαντικό χαστούκι προς τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ και τους κυβερνητικούς εγκάθετους, που σε μία συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού του Κινήματος, διέσπειραν μυθεύματα στον Τύπο τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του υπαλλήλου των πολυεθνικών εταιριών που ήδη κατέχουν στις συνειδήσεις μας.

Το Πανελλαδικό Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ», έκανε πράξη το σύνθημα αιχμής :

«Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία».

Αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι στις απειλές του κράτους και των εταιριών, δεν τρομοκρατούμαστε αλλά εξοργιζόμαστε!

Η οργή μας, έχει μετατραπεί σε οργανωμένη συλλογική, ανατρεπτική δράση και ο αγώνας μας έχει επεκταθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όπλο μας η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητά μας!

Εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί πέρασαν χωρίς να πληρώσουν το χαράτσι σε όλη την Ελλάδα πανηγυρίζοντας μέσα από επευφημίες και αλλεπάλληλα κορναρίσματα ενώ μοιράστηκαν δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Με έκδηλη την οργή, την αγανάκτηση αλλά και τη θέληση για δράση προκειμένου να επεκταθεί ο αγώνας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ σε όλα τα μέτωπα, το κίνημα κατά των διοδίων και κατά της εκχώρησης δημόσιων και κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες, έδωσε την απάντησή του σε όσους καλούν τον εργαζόμενο πληθυσμό να κάνει "υπομονή" ενώ ταυτόχρονα απειλούν τους αγωνιστές του κινήματος.
Η υπομονή έχει εξαντληθεί κι αναζητά διεξόδους από τη Κερατέα μέχρι τους εθνικούς δρόμους, με ενθουσιασμό, μαχητικότητα και αυταπάρνηση.
Τίποτα δεν είναι ίδιο όπως χτες.
Η σημαντικότερη συμβολή των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων – Πανελλαδικό Συντονιστικό , συνίσταται στο ότι κράτησε το κίνημα 14 μήνες στο δρόμο, ανυποχώρητα και αδιάλλακτα, χωρίς κανένα παζάρι με την εξουσία, τους εργολάβους και τους τραπεζίτες, καθιέρωσε τις τοπικές συνελεύσεις ως αποφασιστικά όργανα λήψης αποφάσεων χωρίς γραμματείς και φαρισαίους, ενώ ταυτόχρονα πολιτικοποιεί των αγώνα του εργαζόμενου πληθυσμού χωρίς κομματικά καπελώματα, προωθώντας την αυτοοργάνωση ως ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα ενάντια σε όλους όσους μας κλέβουν τη ζωή.

Το συμπέρασμα της σημερινής πανελλαδικής κινητοποίησης είναι ένα: " Παίρνουμε τις τύχες της ζωή στα χέρια μας" κι επεκτείνουμε τον αγώνα μας σε όλα τα μέτωπα.
Η σημερινή μαζικότητα και η αλληλεγγύη μας είναι πιο δυνατή από όλα τα όπλα που έχει το σημερινό "ασθενές και ανυπόληπτο σύστημά τους".

Οι δρόμοι αποτελούν ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό το οποίο δεν διαπραγματευόμαστε!

Ακόμα δεν είδαν τίποτα! Το τσουνάμι θα τους πνίξει!

Θα μας βρίσκουν συνεχώς στους δρόμους μέχρι να τους νικήσουμε!

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο και ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις:

www.oxidiodia.gr

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Β' Τοπική 1ος όμιλος. Αποτελέσματα 12ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 12ης Αγωνιστικής




Το σωματείο 'ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ' έχει -2 βαθμούς.
Το σωματείο 'ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ' έχει -6 βαθμούς.


Από την Νίκη Πλάτης

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Αποτελέσματα 16ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 16ης Αγωνιστικής




Από την Εράνη Φιλιατρών

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΑΛΗΘΕΙΕΣ Η ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ?

Τελικά οι πολίτες αυτής της Χώρας είναι εντελώς απροστάτευτοι από την επικοινωνιακή καταιγίδα των ΜΜΕ που παρουσιάζουν μεν τα γεγονότα,ενισχύουν ή απορρίπτουν όμως όποιους ή όποιες πολιτικές επιθυμούν.
Διευκρινίζω λοιπόν:

Με την εφαρμογή της αποτυχημένης μέχρι σήμερα Κυβερνητικής πολιτικής ,τις επιπτώσεις της οποίας βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, με την επιδρομή στα συμφέροντα και τα εισοδήματά τους , η ανησυχία ανάμεσα στους πολίτες διογκώνεται.
Κυριαρχεί το φαινόμενο οι ειλικρινείς φορολογούμενοι να βουλιάζουν κυριολεκτικά από την άδικη φορολόγηση και οι ανέντιμοι , να συνεχίζουν ανενόχλητοι το " πάρτυ" .

Μετά τις λανθασμένες επιλογές πολιτικού ........

χειρισμού σε πολλούς τομείς, όπως η ασφάλεια των πολιτών, ο έλεγχος και η τιθάσευση της λαθρομετανάστευσης, η κοινωνική πολιτική και μέριμνα, η αγροτική πολιτική και κυρίως, μετά τις καταστροφικές πρωτοβουλίες για την οικονομία μας, κάποια ΜΜΕ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αδιόρατα συμφέροντά τους, δείχνοντας τάχα ,ότι επιτελούν και την αποστολή τους, που είναι η αντικειμενική και σωστή ενημέρωση των πολιτών, περνούν συγχρόνως ανώδυνα και μηνύματα στήριξης στην Κυβερνητική πλειοψηφία, εφαρμόζοντας σχεδόν Γκαιμπελική τακτική προπαγάνδας.

Παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάσθηκε μία τελευταία δημοσκόπηση
"Με δύο μονάδες εξακολουθεί να προηγείται το ΠΑΣΟΚ
Δυο μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ,στην πρόθεση ψήφου, η οποία είναι και η μικρότερη μέχρι τώρα διαφορά τους, από τις εκλογές του 2009, σύμφωνα με δημοσκόπηση".
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο με 22,2% και ακολουθούν η ΝΔ με 20,2% , το ΚΚΕ με 8,7%, ο ΛΑΟΣ με 4% , ο ΣΥΡΙΖΑ , με 3,3%, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με 2,8%, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με 2,3% και οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 2,4%. Το 2,3% δήλωσε άλλο κόμμα, το 21, 2% Λευκό -άκυρο , το 9,4 % αναποφάσιστοι και δεν απάντησε το 1,2%.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το 34,6% των ερωτηθέντων είναι το 2010 ο σημαντικότερος Έλληνας με βάση το έργο και την προσφορά του- Νέο ερώτημα που ήταν αυτονόητο ότι θα είχε το προβάδισμα ο πρωθυπουργός αφού κυβερνά- Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 10,7%.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου με 38,2% προηγείται έναντι 33,3% του κ. Σαμαρά και στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Το 29,1% προτιμά την πολιτική που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ το 40% δήλωσε δεν γνωρίζω - δεν απαντώ κ.λ.π.
Όπως βλέπετε, ακόμη και ο τρόπος παρουσίασης της έρευνας, αποδεικνύει τη σθεναρή στήριξη των ΜΜΕ στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Το ότι χάθηκε σε ένα χρόνο πάνω από 8% στην πρόθεση ψήφου, παρουσιάζεται πως "κρατάει τις δυνάμεις του το ΠΑΣΟΚ", ενώ η σωστή παρουσίαση θα ήταν "Βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ- στις 2 μονάδες η διαφορά"

Τους πολίτες φυσικά, ουδόλως τους ενδιαφέρουν τα ποσοστά των κομμάτων , όταν η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη και η φτώχεια και η ανέχεια πλέον έχει χτυπήσει την πόρτα πολλών Ελληνικών οικογενειών.Βέβαια,το πως τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ένα πραγματικό γεγονός , μας υποψιάζει ότι κάτι δεν πάει τόσο καλά στον τρόπο πληροφόρησης.
Η κοινή γνώμη δυστυχώς, επηρεάζεται από τα ΜΜΕ που έχουν αναδειχθεί ως την υπέρτατη εξουσία.

Εμείς οι πολίτες, ας είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί σε όσα ακούμε και βλέπουμε και ας προσπαθήσουμε να έχουμε άλλα κριτήρια αξιολόγησης του έργου των πολιτικών μας και όχι ότι μας σερβίρεται από τα ΜΜΕ.
Οι πολιτικοί μας , πρέπει επιτέλους να ξεφύγουν από το σφιχτό εναγκαλισμό της εξουσίας και των ΜΜΕ , αν θέλουν πραγματικά να προσφέρουν σ αυτό τον τόπο!

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Ανοίγουν τα διόδια απο τις 15:00 εως τις 17:00 σε όλη την Ελλάδα



Πανελλαδική ανυπακοή για τα διόδια

Κορυφώνεται το κοινωνικό κίνημα μη καταβολής διοδίων με τις κινητοποιήσεις στις Εθνικές Οδούς όλης της χώρας, την Κυριακή, όπου, ήδη, δεκάδες χιλιάδες οδηγοί σηκώνουν χωρίς ενδοιασμούς τις μπάρες και περνούν χωρίς να πληρώσουν τα τέλη.

Τα οικονομικά επιτελεία των εταιρειών που εκμεταλλεύονται το εθνικό οδικό δίκτυο διακατέχονται από πανικό, βλέποντας τα έσοδά τους να μειώνονται δραματικά, ιδιαίτερα μετά τη γνωμοδότηση του προέδρου της Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, που δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες με τους αριθμούς των οχημάτων των οποίων οι οδηγοί δεν πληρώνουν διόδια.

Βέβαια η ίδια Αρχή με έγγραφό της δίνει άδεια στο υπουργείο να .........

διαβιβάζει τα στοιχεία των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια, χωρίς, όμως, σε αυτά να περιλαμβάνει τη χρήση φωτογραφίας, η οποία είναι απαραίτητη για την τεκμηρίωση της παρανομίας και την επιβολής προστίμου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το μεγαλύτερο ποσοστό άρνησης καταγράφεται στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης: από Μαλιακό έως Κλειδί φθάνοντας το 15% των οχημάτων, και από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια στο 6-7%. Πολύ μικρά -περίπου 1%- είναι τα αντίστοιχα ποσοστά στους δύο άξονες της Πελοποννήσου Ελευσίνας - Πατρών και Κορίνθου – Μεγαλόπολης.

Ωστόσο, στελέχη του κινήματος «Stop στα διόδια» δίνουν διαφορετικά στοιχεία μιλώντας για ποσοστά οδηγών που ξεπερνούν το 20% και τονίζουν ότι η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1992/62) είναι σαφής: τα διόδια επιβάλλονται μόνο σε όσους αυτοκινητόδρομους πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας και φωτισμού.

Ως αυτοκινητόδρομος, δε, ορίζεται αυτός που διαθέτει για τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας διακεκριμένα οδοστρώματα, που χωρίζονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστική νησίδα είτε κατ' εξαίρεση με άλλα μέσα. Επίσης, αυτός που δεν διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή ή με λωρίδα για πεζούς, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του κινήματος www.oxidiodia.gr

«Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα έχουν οι περισσότερες εθνικές οδοί, αφού συχνά μοιάζουν με εργοτάξια γιατί οι εργασίες κατασκευής δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί», αναφέρει ο Β. Παπαδόπουλος μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Ενάντια στα Διόδια, ο οποίος τονίζει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ακόμη και αν ασκηθούν διώξεις γιατί οι συμβάσεις των εταιρειών είναι νομικά έωλες και παράνομες και διευκρινίζει ότι η γνωμοδότηση του προέδρου της Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες των οδηγών που διέρχονται χωρίς να πληρώσουν διόδια.

Εν τω μεταξύ, νέες και ιδιαίτερα τσουχτερές αυξήσεις, που αγγίζουν ακόμη και το 33%, έρχονται έως τα μέσα Φεβρουαρίου στον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός-Κλειδί, εκτός από την τιμαριθμική αναπροσαρμογή του 7% που θα πληρώνουν οι οδηγοί από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο Ηλ. Τσολακίδης , μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας, μιλώντας στην zougla.gr εκφράζει αγανάκτηση για τις αυξήσεις και δηλώνει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Σε αμηχανία η κυβέρνηση

Ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, σε παρέμβασή του έχει χαρακτηρίσει ως λάθος την κίνηση των πολιτών να μην πληρώνουν διόδια. «Ζημιώνουν όχι μόνο το κράτος που εισπράττει τον Φ.Π.Α. από το κάθε αντίτιμο του διοδίου, αλλά και οι κατασκευάστριες κοινοπραξίες που υφίστανται ζημιά θα στραφούν εναντίον του Δημοσίου για διαφυγόντα κέρδη».

Ωστόσο, ο κ. Μαγκριώτης παραδέχθηκε ότι αυτές οι κινήσεις πολιτών αναδεικνύουν ένα υπαρκτό πρόβλημα, που είναι τα ακριβά διόδια.

«Πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις και των πέντε συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, αφού προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις, με βάση τα νέα δεδομένα, για να σώσουμε τα έργα και οι συμβάσεις αυτές θα έρθουν σύντομα στη Βουλή», είπε ο υφυπουργός, δεδομένης και της άρνησης των τραπεζών να συνεχίσουν την χρηματοδότηση των κατασκευαστικών εταιρειών, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις

Απαντώντας, το Πανελλαδικό Συντονιστικό Κατά των Διοδίων και με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση της Κυριακής ανακοίνωσε ότι:

«... διαδίδουν ότι ετοιμάζουν μια άδικη και παράνομη ρύθμιση ώστε να αντιμετωπίσουν το πανελλαδικά διογκούμενο κίνημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στους ιδιώτες και εν πολλοίς αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους.

Ο χαρακτηρισμός των διοδίων ως “δημοσίων εσόδων” ώστε η μη καταβολή τους να εξισώνεται με χρέος προς το Δημόσιο, είναι παράλογος, άδικος και παράνομος διότι τα διόδια εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες παραχωρήθηκαν με χαριστικές και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχτηκαν (και φτιάχνονται) βασικά με κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Εξίσου παράλογη, αήθης και αυθαίρετη είναι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να παραχωρούνται στις ιδιωτικές εταιρίες τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τις καρμανιόλες που η “ιδιωτική πρωτοβουλία” βαφτίζει αυτοκινητόδρομους», αναφέρει το Συντονιστικό.

Προς το παρόν οι κοινοπραξίες απέφυγαν να στραφούν με αγωγές ενάντια στους οδηγούς που αποφεύγουν να πληρώσουν διόδια, προκειμένου να μην «ανεβάσουν τους τόνους». Μόνο η Ολυμπία Οδός μήνυσε 25 οδηγούς, που είχαν μεγάλο αριθμό «δωρεάν» διελεύσεων.

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

Είναι εύκολο, και 100% ΝΟΜΙΜΟ. Είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα μας από το σύνταγμα.
Ακόμα και αστυνομία να είναι στον σταθμό και εσείς να ανοίξετε την μπάρα δεν θα σας κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Δεν έχει δικαίωμα να επέμβει η αστυνομία. Η πρώτη φορά θα σας δυσκολέψει λίγο αλλά τις επόμενες μπάρες θα τις ανοίγετε αέρα λες και τις ανοίγατε εδώ και χρόνια.
Απλά το λίγο ζόρισμα είναι στην πρώτη μπάρα.

REC - ΣΕ ΟΝΕΙΡΑ ΧΑΜΕΝΑ [ + Lyrics ]



Στίχοι:


Έχεις ανάψει αυτή τη νύχτα και δεν λέει να σβήσει
το κορμί σου όλες τις αισθήσεις μου θ’ αφυπνίσει
μ’ αναστατώνεις, με την ματιά σου με σκοτώνεις
βάζεις στα όνειρα φωτιά με καις και με τελειώνεις
φαντασιώνομαι να ταξιδεύω στο κορμί σου
και τα δάχτυλα μου να λικνίζονται μαζί σου
κουνήσου στον ρυθμό μου κούκλα μου αφήσου
δώσε μια αιτία για να γίνω η αφορμή σου

Είμαι εδώ για σένα
τι ζητάς
χείλη ενωμένα
που με πας
σ’ όνειρα χαμένα
μου χρωστάς
μη χάνεις χρόνο

έρχομαι σε σένα
πιο κοντά
δυο κορμιά ίσον ένα
αγκαλιά
σε κρατώ σαν ψέμα
μείνε εδώ για μένα μόνο

είμαι στη νύχτα αμαρτία
το σώμα μου θυσία
μαζί σου ιστορία να γράψω
θέλω σε όνειρα χαμένα
μαζί να γίνουμε ένα
τον κόσμο σου απόψε να αλλάξω.

Άτακτη ανά τακτά διαστήματα είσαι εσύ
τακτική δεν είχα καμιά απ’ την αρχή
ξέρεις γιατί στη χημεία δεν μετράει η φυσική
τέτοιο κορμί πρέπει μαζί μου να ενωθεί
μια καυτή ανάσα σου ομορφιά μου αρκεί
στη νύχτα μου φωτιά να βάλει ολόκληρη να καεί
ξέρεις να παίζεις και πως να προκαλείς ταραχή
θέλω να γίνεις δική μου μέχρι να ‘ρθει το πρωί

Είμαι εδώ για σένα
τι ζητάς
αλήθεια όχι ψέμα
που με πας
στης καρδιάς το τέρμα
μου χρωστάς
μη χάνεις χρόνο
σε κοιτώ ξανά
πιο κοντά
μια κρυφή ματιά
αγκαλιά
σε κρατώ σφιχτά
μείνε εδώ για μένα μόνο

Είμαι στην νύχτα αμαρτία
το σώμα μου θυσία
μαζί σου ιστορία να γράψω
θέλω σε όνειρα χαμένα
μαζί να γίνουμε ένα
τον κόσμο σου απόψε να αλλάξω.

Είμαι στην νύχτα αμαρτία
το σώμα μου θυσία
μαζί σου ιστορία να γράψω
θέλω σε όνειρα χαμένα
μαζί να γίνουμε ένα
τον κόσμο σου απόψε να αλλάξω.

REC - ΑΛΛΑΖΩ [ + Lyrics ]



Στίχοι:


Λοιπόν δικέ μου
άκουσε λίγο κολλητέ μου
κοίταξε στα μάτια και τη γνώμη σου απλά πες μου
δεν ήτανε εκείνη, που είχα φανταστεί και νόμιζα
πως θα έκανα με αυτή καλή αρχή, αλλά στην τελική
δεν πήρα τίποτα γιατί, ήταν εγωίστρια και εγωκεντρική
την ένοιαζαν, μόνο, τα λούσα, το μαλλί
και όπου και αν περνούσε ήθελε κόκκινο χαλί στρωμένο
ίσιο ούτε καν τσαλακωμένο
για την πάρτη της όλο τον κόσμο τρελαμένο
όλο .... τον είχε πάρει κάπως όλο
αλλά στην τρικυμία έχασε ένα στόλο
την κέρναγα δεν ήξερα πως είχε χρήματα
είχε πιο πολλά και από τον Ωνάση κτήματα
τα παθήματα, όμως γίνανε μαθήματα
σβήσανε τα καντήλια, μείνανε απλά τα μνήματα

Mοιάζω θάλασσα κι αλλάζω
στη στεριά σε βγάζω
έξω από το κορμί μου μια ζωή θα μείνεις, τώρα
τι και αν μετανιώσεις
δεν θα με πληγώσεις
τι και αν ήσουν ήλιος μια σκιά θα μείνεις

Tώρα θα διασκεδάζω
μέσα μου το φωνάζω
χώρια σου το γιορτάζω
ότι την πάρτη για χάρη σου πλέον δεν θυσιάζω
μόνο μπροστά κοιτάζω
παίζω και δεν διστάζω
μόνο σε μένα τάζω
όλα τα στέκια που γυρνούσα τώρα αλάνι μου αλλάζω

Και πάει κάπως έτσι

Πες μου εσύ ρε φίλε
πως είμαι λάθος
δύο χρόνια έχασα το ύψος και το βάθος
το πρωί ξυπνούσε, μου έλεγε καλημέρα
την κοιτούσα έξω να δω αν ήταν μέρα
εμπιστοσύνη καμία, να, μα την Παναγία
έκανα τα πάντα για να φαίνεται κυρία
τους φίλους μου τους παράτησα και η ουσία
ήτανε να μείνω με άδεια τα ταμεία
μαζί της έκανα όνειρα, εκείνη μόνο πονηρά
σχέδια ετοίμαζε για μένα και για τον καθένα
η κάθε αγκαλιά της της ήτανε ένα ψέμα
και το σ΄αγαπώ της ξεθώριαζε σαν χένα
μπορεί αυτό να έχει γίνει και σε σένα
από το βορα να σου 'ρθε και στην κορυφή κανέλα
στην τελική για την πάρτη ζω και άλλο κανένα
και έτσι μες την τρέλα μου φωνάζω χαμογέλα

Μοιάζω σύννεφο και στάζω
σαν βροχή σε αδειάζω
και στον ουρανό με αστέρι δεν θα γίνεις, ήσουν
δάκρυ στην ζωή μου
έπαιξες μαζί μου
και στα όνειρα μου πια δεν θα γυρίσεις

Τώρα θα διασκεδάζω
μέσα μου το φωνάζω
χώρια σου το γιορτάζω
ότι πάρτη για χάρη σου πλέον δεν θυσιάζω
μόνο μπροστά κοιτάζω
παίζω και δεν διστάζω
μόνο σε μένα τάζω
όλα τα στέκια που γυρνούσα τώρα αλάνι μου αλλάζω .

Τώρα θα διασκεδάζω
μέσα μου το φωνάζω
χώρια σου το γιορτάζω
ότι πάρτη για χάρη σου πλέον δεν θυσιάζω
μόνο μπροστά κοιτάζω
παίζω και δεν διστάζω
μόνο σε μένα τάζω
όλα τα στέκια που γυρνούσα τώρα αλάνι μου αλλάζω.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.