Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Παράνομες και καταχρηστικές οι αναλήψεις τραπεζών από λογαριασμούς οφειλετών

Είναι γνωστό ότι η μονομερής «ανάληψη» μισθών και συντάξεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας είναι μη νόμιμη και καταχρηστική.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, 4 τράπεζες παρεμβάλλονται και αναλαμβάνουν χρήματα από τους μισθοδοτικούς λογαριασμούς και τις συντάξεις πελατών που καθυστερούν να πληρώνουν δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών (εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», 29/09/11).
Επιπλέον, σύμφωνα με έγγραφο του Υφυπουργού .........

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτσούκου, τα πιστωτικά ιδρύματα κατηγορούνται για πολλοστή φορά για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των καταναλωτών και συγκεκριμένα για παράνομη πρόκληση ζημιάς κατά την παροχή υπηρεσιών τους και τη χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών.

Ειδικά, όσον αφορά το θέμα της επιβολής από τα πιστωτικά ιδρύματα χρεώσεων, πέραν του επιτοκίου υπερημερίας για την περίπτωση καθυστέρησης καταβολής εκ μέρους των δανειοληπτών και των κατόχων πιστωτικών καρτών, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τη διερεύνηση της καταχρηστικότητας της πρακτικής αυτής και της επιβολής διοικητικών κυρώσεων στις τράπεζες. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη, αλλά έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν χωρίς να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα για τον καταναλωτή - οφειλέτη.

Οι καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στις μονομερείς «αναλήψεις» από τους λογαριασμούς. Οι τράπεζες εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να απομυζούν χρήματα από τους πελάτες τους, ενώ το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται πλήθος νέων αμφιλεγόμενων χρεώσεων. Βέβαια, δεν έχουν πάψει να εφαρμόζονται και οι γνωστές, παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές δεκαετιών, όπως η επιπλέον χρέωση για διατραπεζικές συναλλαγές και πολλά άλλα. Μάλιστα, στις παραπάνω παράνομες πρακτικές των τραπεζών είχε αναφερθεί και ο προηγούμενος Υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος στις 17/01/11 είχε αποστείλει σχετικό τελεσίγραφο, με το οποίο καλούσε τις τράπεζες να απαλείψουν από τις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές, τους οκτώ όρους που έχουν κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικοί από τη Δικαιοσύνη, μετά από πολύχρονους αγώνες των συλλόγων δανειοληπτών και καταναλωτικών οργανώσεων, αλλά εκείνες κατά την πάγια τακτική τους δεν πτοήθηκαν. Επιπλέον, ούτε από τις αμετάκλητες αποφάσεις της Δικαιοσύνης πτοούνται οι τράπεζες και συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους. Αντιθέτως, οι νέες παράνομες πρακτικές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ενισχύουν το πλαίσιο αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη χώρα μας.

Κύριε Υπουργέ, άλλο πράγμα είναι οι ισχυρές τράπεζες που πρέπει να έχει κάθε χώρα, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που η πατρίδα μας αφειδώς τις έχει χρηματοδοτήσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια με το αστρονομικό ποσό των 110 δις ευρώ είτε ως μετρητά, είτε μέσω εγγυήσεων του Δημοσίου, πάντοτε με τον επικαλυπτικό «μανδύα» της παροχής ρευστότητας στην αγορά και άλλο να αφήνονται εντελώς ανεξέλεγκτες να λεηλατούν όχι μόνο τις τσέπες αλλά και τις ψυχές των Ελλήνων πολιτών. Η περιβόητη ρευστότητα, στο όνομα της οποίας επιχορηγούνται οι τράπεζες από τον ελληνικό λαό δεν φαίνεται ούτε στο ελάχιστο στην αγορά, με αποτέλεσμα αυτή να έχει στεγνώσει και η ύφεση καθημερινά να μεγαλώνει. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Ποια άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα πρόκειται, επιτέλους, να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου τα πιστωτικά ιδρύματα να συνετιστούν και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;

2. Με ποιους τρόπους προτίθεται η κυβέρνηση να θέσει ένα οριστικό τέλος στο πλαίσιο αυθαιρεσίας που έχουν δημιουργήσει ορισμένες τράπεζες, εντός του οποίου λειτουργούν εις βάρος των καταναλωτών και του δημόσιου συμφέροντος;

3. Να μου χορηγήσετε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ποιες τράπεζες προβαίνουν στις παραπάνω έκνομες ενέργειες και να δοθεί στη δημοσιότητα.

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Σχολείο βυζαντινής μουσικής απο την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Από την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας, ανακοινώνεται ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας θα λειτουργήσει και φέτος ως εξής: .......

· Μουσικό Τμήμα Κυπαρισσίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.

· Πρακτικό τμήμα Φιλιατρών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

· Μουσικό και Πρακτικό Τμήμα Κρεστένων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Έναρξη Μαθημάτων: 2 Οκτωβρίου 2011.

Εγγραφές: Κυπαρισσία τηλ: 6977234072, Φιλιατρά τηλ: 2761024275, Κρέστενα τηλ: 6976724995.
Περισσότερες πληροφορίες στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στο τηλ. 2761022229.

Με... sms θα ειδοποιήσουν όσοι εξαιρούνται από το χαράτσι της ΔΕΗ

Γραπτό μήνυμα (sms) θα πρέπει να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων ή όσοι θα επιβαρυνθούν με τον ειδικό χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τμ.

Και αυτό για να μην φορολογηθούν με την κανονική κλίμακα του ειδικού τέλους.

Το μήνυμα θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως τις ........

2 Οκτωβρίου 2011 και η Γενική Γραμματεία αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία θα απαντήσει για το αποτέλεσμα της αίτησης. Δηλαδή για το αν πραγματικά ο φορολογούμενους δικαιούται της απαλλαγής ή της ειδικής φορολόγησης.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου. Σ αυτήν διευκρινίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, παραδίδει στη ΔΕΗ και στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος λίστα με τα ονόματα όσων απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή δικαιούνται να πληρώσουν μειωμένο τέλος.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να στείλουν το sms στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω φορολογούμενοι δεν υποβάλουν γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα καταβάλουν την πρώτη δόση. Μπορούν πάντως να το στείλουν και μετά έως τις 30 Νοεμβρίου. Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς παρόχους μετά την έγκριση της αίτησης. Για ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον θα γίνει συμψηφισμός στους επόμενους λογαριασμούς.

Στις 4 Νοεμβρίου η απόφαση για κεφαλικό φόρο και τέλος επιτηδεύματος

Με διαδικασίες- εξπρές, όπως επιβάλλει ο θεσμός της «πρότυπης δίκης», ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Π. Πικραμμένος προσδιόρισε, χθες, την 4η Νοεμβρίου για να εκδικαστούν οι προσφυγές συλλογικών φορέων και πολιτών που ζητούν να κηρυχτεί αντισυνταγματική η επιβολή του κεφαλικού φόρου (ειδική έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης) και του τέλους επιτηδεύματος.

Από την έκβαση της δίκης θα εξαρτηθεί αν .......

θα πέσουν ή όχι οι έκτακτοι φόροι και η όποια απόφαση του δικαστηρίου θα αποτελέσει «πιλότο» και για το κύμα ανάλογων προσφυγών που κατακλύζει το ΣτΕ.

Ηδη, χθες, μετά τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τον Σύλλογο Ελλήνων Φορολογουμένων, στο χορό των προσφυγών μπήκαν και οι δικηγόροι της Χαλκίδας, με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για το τέλος επιτηδεύματος.

Θυμίζουμε ότι σημαντικές κυβερνητικές επιλογές, όπως η συνταγματικότητα των νομοθετικών ρυθμίσεων (ν. 3843/2010) για τη «νομιμοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων αλλά και ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου 3900/2010 για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης σε φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις εκκρεμούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ για ταχεία εκκαθάριση, με βάση την «πρότυπη δίκη».

Ελευθεροτυπία

Η «κόλαση» του κ.Πάγκαλου

Του Σωτήρη Ξενάκη

Είχε χαθεί είναι αλήθεια τον τελευταίο καιρό από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Και, προφανώς, δεν το άντεξε. Ούτε αυτός, ούτε η επικαιρότητα... Η δημόσια προτροπή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο-έστω και χάριν αστεϊσμού- να τον συλλάβει επειδή δεν έχει να πληρώσει το τέλος ακινήτων, ξεσήκωσε την γνωστή θύελλα. Έτσι κι αλλιώς, σχεδόν κάθε του δημόσια παρέμβαση ανάβει φωτιές έστω κι αν -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται-δεν έχει αυτό το στόχο.

Από τους «κοπρίτες» του Δημοσίου μέχρι το .............

«μαζί τα φάγαμε» κι από το «τανκ αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο» μέχρι το χθεσινό «δεν πληρώνω», ο αντιπρόεδρος δεν μας αφήνει να πλήξουμε.

Ακούω κάποιους να λένε ότι «ο Πάγκαλος λέει τα σωστά πράγματα με λάθος τρόπο». Ακούω όμως πολύ περισσότερους να είναι εξοργισμένοι μαζί του. Ίσως πιο εξοργισμένοι απ ότι με οποιονδήποτε άλλον στην κυβέρνηση. Εδώ που τα λέμε, όταν στην δήλωση πόθεν έσχες για το 2008 έχεις δεκάδες ακίνητα- έστω από κληρονομία- και εισοδήματα υψηλά από την βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές, μάλλον πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Ειδικά όταν απευθύνεσαι σε 800.000 άνεργους και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που είτε είναι υποαπασχολούμενοι, είτε απλήρωτοι στις δουλειές τους , είτε υποψήφιοι για εφεδρεία και ανεργία.

Ο δρόμος για την κόλαση -λένε- είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις. Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για τον κ.Πάγκαλο είναι ότι προφανώς λατρεύει να περπατά σε αυτό το δρόμο.

Απίστευτη διάλυση: ΔΟΥ εισέπραξε μόλις το 6% των οφειλών

Το πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή από τον έλεγχο για την αποτελεσματικότητα των ΔΟΥ αναμένει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να κινηθεί αναλόγως για την ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών.

Με αφορμή ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή ........

της Ν.Δ., Νίκου Παναγιωτόπουλου, για τη ΔΟΥ Χρυσούπολης και τις χαμηλές επιδόσεις της στην είσπραξη εσόδων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, έστειλε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη ΔΟΥ εξέδωσε 2.238 σημειώματα περαίωσης του ν.3888/2010 και έγιναν αποδεκτά 650, ενώ από την 1.1.2011 λειτουργεί τμήμα ελέγχου και το πρώτο επτάμηνο του 2011 έχει ελέγξει περίπου 450 υποθέσεις.

«Όσον αφορά στην αναποτελεσματικότητα των ΔΟΥ», αναφέρει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «η αρμόδια υπηρεσία (Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών) εξέδωσε εντολή Διενέργειας Έρευνας προς τον Οικονομικό Επιθεωρητή, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της ανατεθείσας έρευνας, θα υποβάλει την οικεία πορισματική του έκθεση».

Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαιώνει, πάντως, ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη προσωπικού στις ΔΟΥ έχουν καταγραφεί και στην Έκθεση Τακτικής Επιθεώρησης του Οικονομικού Επιθεωρητή, η οποία υποβάλλεται στο τέλος κάθε έτους.

Τέλος, και ειδικά για τη ΔΟΥ Χρυσούπολης, ο κ. Οικονόμου ενημερώνει τον βουλευτή ότι αυτή στελεχώθηκε με προσωπικό και ήδη καταβάλλονται προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων.

Αρνητικό ρεκόρ για τη ΔΟΥ Χρυσούπολης

Ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ερώτησή του επικαλούμενος την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2010 αναφέρει ότι «το αρνητικό ρεκόρ στη μη είσπραξη βεβαιωθέντων εσόδων έχει η ΔΟΥ Χρυσούπολης, όπου το ποσοστό της μη είσπραξης φθάνει στο σκανδαλώδες ποσοστό του 94%». Ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει επίσης επισημάνει ότι σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του TAXIS στην εν λόγω εφορία υπόκεινται 6.000 επιτηδευματίες εκ των οποίων μόνο 3.000 ανταποκρίθηκαν στην περαίωση του ν.3843/2010. Ταυτόχρονα, όμως, ο βουλευτής έχει καταγγείλει ότι στη συγκεκριμένη ΔΟΥ δεν υπήρχε διευθυντής από το 2009 και ο αναπληρωτής του ήταν του κλάδου ΔΕ χωρίς γνώση του αντικειμένου. Έχει επίσης καταγγείλει ότι ο προϊστάμενος του αρμοδίου τμήματος ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 2010, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, «γεγονός που εξηγεί τους χαλαρούς ρυθμούς της υπηρεσίας στη διενέργεια ελέγχων και είσπραξη εσόδων λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία...Hot Stuff συλλογή μόνο στο Πρώτο Θέμα

Χέρι στους μισθούς των οφειλετών βάζει η εφορία

Στην κατάσχεση μισθών και συντάξεων οφειλετών του δημοσίου προχωρά η εφορία με βάση τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξηπρόθεσμων χρεών που προβλέπονται από την φορολογική νομοθεσία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ακόμη και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι το εναπομείναν υπόλοιπο της κατάσχεσης δεν είναι κάτω των 1.000 ευρώ.

Όπως αναφέρουν, το μέτρο αυτό έχει ..........

εφαρμοστεί ξανά και στο παρελθόν αλλά πλέον θα είναι πιο εντατικό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, Β. Αλεβιζόπουλου, στο Βήμα FM, ήδη είκοσι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορείας, έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών από την εφορία για ανεξόφλητα χρέη τους προς το Δημόσιο.

"Υπάρχουν δάνεια, παιδιά που σπουδάζουν στην επαρχία και υποχρεώσεις. Δεν είναι καθαρά αυτά τα χρήματα που μένουν στους εργαζόμενους. Το χαράτσι για τα σπίτια μας, θα είμαστε σε αδυναμία να το πληρώσουμε, όπως σε αδυναμία θα είμαστε να πληρώσουμε και το φόρο για τους ανέργους του 2010, όπως και την εκκαθάριση του 2011. Δεν έχει αντίρρηση κανείς να πληρώσει φόρους στο σημείο που είναι η χώρα. Αλλά αυτή η αναδρομικότητα των φόρων και το κράτος που έρχεται και σου παίρνει το εισόδημα διαβίωσης είναι ανάλγητο και απαράδεκτο και θα οδηγήσει στη φτώχεια των ίδιων των εργαζομένων και θα έχει ως αποτέλεσμα και κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων" είπε.

Όπως δήλωσε επίσης στο Βήμα FM, η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ - ΔΥΟ, Φρ. Σταυράκη, "ίναι ένα μέτρο που ισχύει πάρα πολλά χρόνια, και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και για τις επιχειρήσεις και τις μεταξύ τους συναλλαγές. Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχει ενεργοποιηθεί πιο πολύ, αλλά σε σχέση με τις περικοπές που υπάρχουν και είναι μεγάλες και δυσβάστακτες, αυτό το μέτρο γίνεται ακόμη πιο επώδυνο".

Νέος ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας από ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Οκτωβρίου το ενιαίο συνταγολόγιο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας , το ποίο θα είναι συνταγολόγιο που χρησιμοποιεί σήμερα το ΙΚΑ καλύπτοντας με ενιαίο τρόπο τη συνταγογράφηση στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Από την 1η Οκτωβρίου εντάσσονται στον .......

ΕΟΠΥΥ 50 μεγάλα κέντρα υγείας της χώρας, συνάπτοντας προγραμματικές συμβάσεις, ενώ ώς το τέλος του 2011 θα έχουν ενταχθεί -λειτουργικά- και τα υπόλοιπα 180 Κέντρα Υγείας της χώρας, τα οποία διοικητικά θα συνεχίσουν να υπάγονται στα νοσοκομεία της περιοχής τους.

Τον Οκτώβριο θα επεκταθεί και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα Κέντρα Υγείας και το ΙΚΑ.

Με τις αλλαγές θα ξεκινήσει η ενοποίηση των παροχών των ασφαλισμένων των τεσσάρων Ταμείων, οι οποίοι θα μπορούν να απευθύνονται τόσο στους συμβεβλημένους γιατρούς, όσο και στα συμβεβλημένα θεραπευτήρια.

Στο πλαισιο αυτό, θεσπίζεται Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να εκδίδει αναλυτική ανακοίνωση για τις διαφορές μεταξύ του νέου Ενιαίου Κανονισμού και του ισχύοντος καθεστώτος. Συγκεκριμένα:

1) Κανονισμοί Παροχών Υγείας με διαφορετικές παροχές, ως προς το είδος, την έκταση, το ύψος, τον τρόπο και τη διαδικασία χορήγησης καθώς και διαφορετικό ποσό συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες, όπου αυτό προβλέπεται, μεταξύ των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας για όλους τους φορείς που διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, ως προς το είδος, την έκταση, το ύψος, τον τρόπο και τη διαδικασία χορήγησης καθώς και το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες.

Το ύψος όλων των χορηγούμενων παροχών καθορίζεται με βάση το ισχύον κρατικό τιμολόγιο και το ποσοστό έκπτωσης που προβλέπουν οι συνομολογούμενες κάθε φορά συμβάσεις.

2) Oι ασφαλιστικοί οργανισμοί εξασφαλίζουν ιατρική περίθαλψη στους ασφαλισμένους τους (άμεσα και έμμεσα), ως εξής: από γιατρούς που είναι υπάλληλοι του οργανισμού και αμείβονται με μισθό (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), από τα πολυιατρεία των φορέων στα οποία υπηρετούν γιατροί με μισθό ή με σύμβαση έργου (IKA-ETAM), από το ΕΣΥ με αγροτικούς γιατρούς, γιατρούς νοσοκομείων και κέντρων υγείας (IKA-ETAM, OAEE, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ), από συμβεβλημένους με τους οργανισμούς γιατρούς με τους οποίους συνάπτεται σύμβαση έργου και αμείβονται ανάλογα με τον αριθμό των ασφαλισμένων (ΟΑΕΕ), από συμβεβλημένους με τους φορείς γιατρούς, οι οποίοι αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση (ΟΠΑΔ), από ιδιώτες γιατρούς ελεύθερης επιλογής των ασφαλισμένων (εκτός ΟΓΑ) για έκτακτες περιπτώσεις, και γίνεται απόδοση της δαπάνης στον ασφαλισμένο σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο.

Παρέχεται ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ασφαλισμένους από όλες τις κατά τόπους δομές: νοσοκομεία των σχηματισμών του ΕΣΥ, στρατιωτικά νοσοκομεία, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, νοσηλευτικά ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία, πολυιατρεία, ιατρεία ασφαλιστικών οργανισμών, εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικών κλινικών, οικογενειακούς γιατρούς, ιατρούς συμβεβλημένους με το φορές, κέντρα αποκατάστασης - αποθεραπείας, κλινικές και ιδρύματα χρονίων παθήσεων.

3) Η νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται στους ασφαλισμένους μέσω ημερήσιου κλειστού νοσηλίου κρατικών νοσοκομείων (από 58,69 - 192,22 ευρώ ανάλογα με τη θέση και τον τομέα νοσηλείας) ή συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών (34,63 - 65,20 ευρώ ανάλογα με τη θέση και τον τομέα νοσηλείας).

Πέραν αυτού οι ασφαλιστικοί φορείς καταβάλουν δαπάνες για τα εξαιρούμενα του νοσηλίου φάρμακα, ειδικές εξετάσεις και υγειονομικά υλικά. Καθιερώνεται κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο (ΚΕΝ) για νοσοκομεία του ΕΣΥ στο οποίο περιλαμβάνονται τα πάντα, για όλη τη διάρκεια νοσηλείας. (Y4α/οικ.85649/27-7-2011, B/1702). Καθιερώνεται κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο (ΚΕΝ) για τις συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, που είναι αυτό της Y4α/οικ.85649/27-7-2011 (B/1702) προσαυξημένο κατά 20%. Τα ανωτέρω ισχύουν στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων.

4) Η νοσηλεία στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και στην μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) γίνεται με ημερήσια χρέωση (ΜΕΘ 187,82 ευρώ και ΜΑΦ 93,92 ευρώ), με εξαιρούμενα, για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό. Καθιέρωση τιμής πακέτου (κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο) για νοσηλεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε ΜΕΘ (400 έως 800 ευρώ ημερησίως, κλιμακούμενα ανάλογα με τον αριθμό ημερών νοσηλείας) και σε ΜΑΦ (250 ευρώ ημερησίως) χωρίς εξαιρούμενα, όπου περιλαμβάνονται όλες οι υπηρεσίες περίθαλψης κατά τη διάρκεια της νοσηλείας με αποτέλεσμα τον έλεγχο του κόστους και την αποφυγή της παρατεταμένης νοσηλείας.

5) Παρακλινικές εξετάσεις (μικροβιολογικές, βιοχημικές, ανοσολογικές, παθολογοανατομικές, ακτινολογικές & ηλεκτρονικές εξετάσεις κτλ.) ανάλογα με τον ασφαλιστικό φορέα. Συμμετοχή των ασφαλισμένων προβλέπεται 25% (άμεσα και έμμεσα μέλη) στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ 25% μόνο για τα έμμεσα μέλη. Οι παρακλινικές εξετάσεις πραγματοποιούνται εντός των δομών του Οργανισμού, στους σχηματισμούς του ΕΣΥ καθώς και σε συμβεβλημένα ιδιωτικά εργαστήρια. Όταν πραγματοποιούνται σε συμβεβλημένα ιδιωτικά εργαστήρια συμμετέχουν οι ασφαλισμένοι σε ποσοστό 15% επί της δαπάνης και απαιτείται θεώρηση για εξετάσεις κόστους πάνω από 50 ευρώ.

6) Τα προϊόντα ειδικής διατροφής χορηγούνται σε διαφορετικές ποσότητες, χωρίς πλαφόν και χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου, σύμφωνα με τους επιμέρους κανονισμούς παροχών. Προσδιορίζονται οι παθήσεις στις οποίες θα χορηγούνται τα συγκεκριμένα σκευάσματα. Καθιερώνεται ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου 10% επί της δαπάνης. Προβλέπεται με απόφαση του ΔΣ του φορέα να καθορίζονται ανώτατες τιμές για τα είδη αυτά.

7) Η περίθαλψη στα κέντρα αποθεραπείας - αποκατάστασης είτε κλειστής είτε ημερήσιας νοσηλείας παρέχεται σύμφωνα με το Π.Δ. 383/2002 (ημερήσιο νοσήλιο 150 ευρώ κλειστής νοσηλείας και 70 ευρώ ημερήσιας νοσηλείας). Παρατηρείται το φαινόμενο να νοσηλεύονται στα κέντρα αυτά ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια, και η νοσηλεία τους να παρατείνεται για μεγάλο διάστημα, πράγμα το οποίο ανεβάζει το κόστος για τον Φορέα.

Η περίθαλψη στα κέντρα αποθεραπείας - αποκατάστασης είτε κλειστής είτε ημερήσιας νοσηλείας παρέχεται με βάση το ημερήσιο νοσήλιο του Π.Δ. 383/2002 στο οποίο περιλαμβάνονται αναλώσιμα υλικά, επιθέματα, καθετήρες, εξετάσεις και υγειονομικό υλικό. Για νοσηλεία σε ΜΑΦ του Κ.Α.Α. αποδίδεται το ποσό των 200 ευρώ ανά ημέρα χωρίς εξαιρούμενα. - Ορίζεται ανώτατο όριο 16 ωρών ανά ημέρα για υπηρεσίες φροντίδας σε Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας

8) Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί παρέχουν αναλώσιμο υγειονομικό υλικό διαβήτη σε διαφορετικές ποσότητες (ταινίες μέτρησης, βελόνες, σκαριφηστήρες). Αναλώσιμο υγειονομικό υλικό: συσκευές έκχυσης φαρμάκων και σκιαγραφικές ουσίες παρέχονται χωρίς συμμετοχή. Επιθέματα: 15-50 επιθέματα ανά κατηγορία ελκών. Δεν υπάρχει περιορισμός στην τιμή ως εκ τούτου προτιμώνται τα ακριβά επιθέματα. Οι κατάκοιτοι ασθενείς παρουσιάζουν περισσότερα έλκη του ενός με αποτέλεσμα το κόστος να είναι ανεξέλεγκτο. Προσδιορισμός ανώτατης ποσότητας χορήγησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού - ταινίες μέτρησης σακχάρου έως 200/μήνα - βελόνες έως 100/μήνα - σκαριφηστήρες έως 150/μήνα, Αναλώσιμο υγειονομικό υλικό: συσκευές έκχυσης φαρμάκων και σκιαγραφικές ουσίες παρέχονται με 10% συμμετοχή.

Καθορισμός ανώτατου χρηματικού ποσού: - επιθέματα (300ευρώ το μήνα) - οστομικά υλικά (από 150 ευρώ έως 340 ευρώ το μήνα) ανάλογα με το είδος. Πρόβλεψη συμμετοχής των ασφαλισμένων 25% όταν προμηθεύονται τα ανωτέρω από το εμπόριο. Δεν καταβάλλεται συμμετοχή στις περιπτώσεις; α) προμήθειας από τις αποθήκες, τα φαρμακεία και ιατρεία του φορέα β) παραπληγικών, τετραπληγικών, νεφροπαθών (με συνεχή θεραπεία υποκατάστασης ή είναι μεταμοσχευθέντες), πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας, μεταμοσχευθέντων συμπαγών ή ρευστών οργάνων, και επί HIV ασθενών. γ) επί χρονίως πασχόντων για την προμήθεια συγκεκριμένων ειδών (π.χ. καθετήρες, σύριγγες ινσουλίνης, τραχειοσωλήνες κτλ.)

9) Αποζημιώνεται η χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας στα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές, ανάλογα με το φορέα όπου το κόστος κυμαίνεται - ΙΚΑ για 8 νύχτες στα 32 ευρώ τις καθημερινές και 40,45 ευρώ Κυριακές και αργίες - ΟΠΑΔ για 25 νύχτες στο ποσό των 54,22 ευρώ τις καθημερινές και 86,87 ευρώ Κυριακές και αργίες. Αποζημίωση για αποκλειστική νοσοκόμα, μόνο στα δημόσια νοσοκομεία: - 32 ευρώ τη νύχτα τις καθημερινές - 40 ευρώ την νύχτα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

10) Νοσηλεία στο εξωτερικό τόσο σε χώρες της Ε.Ε. όσο και σε χώρες εκτός Ε..Ε. παρέχεται όταν είναι αδύνατη η θεραπεία στην Ελλάδα και η αποζημίωση φθάνει έως και το 100% της δαπάνης, ανάλογα με τον φορέα. Νοσηλεία στο εξωτερικό σε χώρες της Ε.Ε. όσο κα σε χώρες εκτός Ε.Ε. παρέχεται όταν είναι αδύνατη η θεραπεία στην Ελλάδα και αποζημιώνεται το κόστος νοσηλείας (χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου), επιπλέον καταβάλλεται το αντίτιμο του εισιτηρίου μετάβασης και επιστροφής της οικονομικότερης θέσης και ποσό των 90 ευρώ την ημέρα έξοδα διαμονής και διατροφής. Για νοσηλεία στο εξωτερικό σε χώρες εκτός Ε..Ε. κατόπιν επιθυμίας του ασφαλισμένου θεσπίζεται συμμετοχή των ασφαλισμένων κατά 70%της δαπάνης νοσηλείας, εξόδων ταξιδίου και διαμονής.

11) Μεταφορά ασθενούς: περιπτώσεις νεφροπαθών, μετάγγισης αίματος καθώς και για εξαιρετικές περιπτώσεις που η αντιμετώπιση τους δεν είναι δυνατή στον τόπο κατοικία. Τα καταβαλλόμενα ποσά διαφέρουν από φορέα σε φορέα από 115 έως 650 ευρώ μηνιαίως. Προσδιορισμός του καταβαλλόμενου ποσού για έξοδα μετακίνησης των νεφροπαθών για αιμοκάθαρση καθώς και των μεταγγιζόμενων πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, ανά περιοχή της χώρας με κλιμακούμενα ποσά ανάλογα με το μεταφορικό μέσο από 115 μέχρι 400 ευρώ το μήνα.

12) Ορισμένοι φορείς παρέχουν βοήθημα τοκετού αντί μαιευτικής περίθαλψης, το οποίο μπορεί να φθάσει τα 1.765 ευρώ ανά τοκετό. Οι λοιποί φορείς αποζημιώνουν τον τοκετό όπως και τις λοιπές ασθένειες και το κόστος μπορεί να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Καθιερώνεται ενιαίο χρηματικό ποσό για βοήθημα τοκετού αντί μαιευτικής περίθαλψης (από 900 έως 1.600 ευρώ) ανάλογα με τον αριθμό νεογνών.

13) Οι φυσιοθεραπείες παρέχονται και αποζημιώνονται κατά πράξη. Πολλές πράξεις μπορούν να αποτελέσουν μία συνεδρία. Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί αποζημιώνουν με διαφορετικό τρόπο τις φυσιοθεραπείες. Μέσο ετήσιο κόστος ανά ασθενή 1.000 ευρώ. - Οι λογοθεραπείες, σήμερα, αποζημιώνονται 30 ευρώ η πρώτη επίσκεψη, και 15 ευρώ η κάθε επόμενη χωρίς περιορισμό. Καθιέρωση αποζημίωσης φυσικοθεραπειών ανά συνεδρία (επίσκεψη) μέχρι 12 συνεδρίες το 6μηνο και απόδοση 20 ευρώ/συνεδρία, με εξαίρεση τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια (10 συνεδρίες/μήνα και για 6 μήνες), σε σοβαρά κινητικά προβλήματα (10 συνεδρίες/μήνα και για 6 μήνες με δυνατότητα παράτασης) και σε σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα (12 συνεδρίες/μήνα και μέχρι 6 μήνες). Για τις λογοθεραπείες καθορίζονται 8 συνεδρίες το μήνα με αποζημίωση 10 ευρώ/συνεδρία.

14) Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί παρέχουν στους ασφαλισμένους τους (άμεσα και έμμεσα) κάθε είδους προθέσεις και βοηθητικά θεραπευτικά μέσα, ορθοπεδικά είδη, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό καθώς και αναπνευστικές συσκευές, χωρίς συμμετοχή στη δαπάνη αγοράς. Ηδη εφαρμόζονται οι μειωμένες τιμές, που καθιερώθηκαν με τη βάση δεδομένων του παρατηρητηρίου τιμών είτε με απόφαση του Δ.Σ. των φορέων. Πρόσθετη περίθαλψη: καθιερώνεται συμμετοχή του ασφαλισμένου 25%. ανάλογα με το είδος και την κατηγορία του ασθενούς. Τα χορηγούμενα είδη και οι ανώτατες αποδιδόμενες τιμές προκύπτουν από επισυναπτόμενο στον Κανονισμό ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, οι οποίες προσδιορίζονται είτε σύμφωνα με τις τιμές της βάσης δεδομένων του παρατηρητηρίου τιμών είτε με απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού, όταν είναι μικρότερη.

15) Επίδομα λουτροθεραπείας παρέχεται από ορισμένους φορείς και το κόστος κυμαίνεται στα 400-1600 ευρώ για κάθε ασθενή ετησίως, ανάλογα με τον κανονισμό παροχών. Το επίδομα λουτροθεραπείας δεν θα ξεπερνά τα 250 ευρώ για κάθε ασθενή ετησίως.

16 Επίδομα αεροθεραπείας έως 500 ευρώ, ανά ασθενή ετησίων, ανάλογα με τον κανονισμό παροχών. Το επίδομα αεροθεραπείας καθορίζεται στα 200 ευρώ για κάθε ασθενή ετησίως.

17) Παρέχεται ειδική αγωγή για παιδιά, ανάλογα με τις ανάγκες τους και με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό παροχών. Ειδική αγωγή για παιδιά (λογοθεραπέια, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία, θεραπεία συμπεριφοράς, εκμάθηση δυσκολιών, λογοπαιδικές ασκήσεις, συμβουλευτική γονέων, ψυχολογική υποστήριξη) σε συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών και μέχρι συγκεκριμένου συνολικού ποσού με κάλυψη του 100% του ημερήσιου τροφείου σε ειδικά εκπαιδευτήρια, οικοτροφεία και άσυλα π.χ. α) σε περιστατικά κινητικών προβλημάτων, φυσικοθεραπείες 10 συνεδρίες/μήνα, με 20 ευρώ ανά συνεδρία, β) σε σοβαρά νοητικά ή ψυχιατρικά προβλήματα, 20συνεδρίες /μήνα, ανά είδος θεραπείας με απόδοση μέχρι 900 ευρώ το μήνα και γ) επί διαταραχής ελλειμματικής προσοχής ανώτατο ποσό 300 ευρώ/μήνα.

18) Δεν έχουν συνάψει συμβάσεις με τους παρόχους υγείας όλοι οι φορείς. Πολλές φορές αποζημιώνουν δαπάνες σε ιδιώτες χωρίς υπογραφή σύμβασης, όπου καταβάλλουν και το Φ.Π.Α. Πρόβλεψη για υπογραφή συμβάσεων με όλους τους παρόχους υγείας, βάση ενιαίων όρων, μέσω ΣΥΣΠΥ.

19) Διασφάλιση πλήρους εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπομπής για παρακλινικές εξετάσεις και τακτικής αξιολόγησης των πληροφοριών που λαμβάνονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.

20) Προσδιορισμός των ιατρών (μόνιμοι, με σχέση εργασίας ιδιωτικού διακαίου και με σύμβαση μίσθωσης έργου αμειβόμενοι ανά αριθμώ ασφαλισμένων) κατά αριθμό και ειδικότητα από τους οποίους θα παρέχεται η ιατρική περίθαλψη.

in.gr

Επερώτηση Παναγιωτόπουλου για την ψηφιακή σύγκλιση

Επερώτηση στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη με θέμα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση", η οποία θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Δευτέρα 3/10/2001, απέστειλε πρίν λίγες μέρες και συγκεκριμμένα στις 23 Σεπτμβρίου ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτικά η επερώτηση που θα συζητηθεί αναφέρει τα εξής: ......

Κύριε Περιφερειάρχα,
Από τις 19/9/2011 (Α.Π.:154.746/ΨΣ4646-Α2), η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (με τον Κωδικό Πρόσκλησης 30 & Τίτλο, Ψηφιακές Υπηρεσίες Αιρετών Περιφερειών), έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο ανοιχτή πρόσκληση προς όλες τις Αιρετές Περιφέρειες, για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π) «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Οι προτεινόμενες πράξεις θα πρέπει να εμπίπτουν σε έναν ή και περισσότερους τομείς παρέμβασης, όπως:
1. Εξυπηρέτηση πολιτών/Επιχειρήσεων
2. Προγραμματισμός και Διαχείριση
3. Έλεγχος και Εποπτεία
4. Πολιτισμός και Τουρισμός

Η υποβολή προτάσεων από τις Αιρετές περιφέρειες στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα διαρκέσει από τις 23 Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου 2011. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ε.Π «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς πόρους. Κάθε περιφέρεια δύναται να υποβάλλει ως φορέας πρότασης έως τρεις (3) προτεινόμενες πράξεις και ο μέγιστος διαθέσιμος προϋπολογισμός ένταξης των προτεινόμενων πράξεων ορίζεται σε 2.000.000ευρώ ανά Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, είχα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας και είχα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην αξιοποίηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας με συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του Νομού Μεσσηνίας. Μάλιστα τότε είχα προτείνει και συγκεκριμένες δράσεις και έργα, αλλά και στενή συνεργασία στο πλαίσιο προγραμμάτων μεταξύ Περιφέρειας και Καλλικρατικών Δήμων. Αντικείμενο των ανωτέρω δράσεων και έργων θα ήταν η προβολή και αξιοποίηση του Πολιτιστικού και Φυσικού – Τουριστικού δυναμικού, η ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας και η εξυπηρέτηση του πολίτη. Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο είχα προβλέψει τους άξονες προτεραιότητας της πρόσφατης πρόσκλησης του αναφερόμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Πρόσφατα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, κάνατε λόγο για ενεργοποίηση όλων των δομών για στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, κάνατε λόγο και για την ενεργοποίηση του Ινστιτούτου Μεταφοράς Τεχνολογίας και την πρόθεσή σας η Περιφέρεια Πελοποννήσου να καταστεί πρότυπο ψηφιακής Περιφέρειας και καινοτομίας στην Τεχνολογία.
Με δεδομένο ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) παρέχει δυνατότητες ανάπτυξης της Περιφέρειας και επειδή υπό τις ειδικές σημερινές οικονομικές συνθήκες καθίσταται από αναγκαία έως απαραίτητη η εκμετάλλευση κάθε προγράμματος της Ε.Ε, επιθυμώ να πληροφορηθώ εάν η παρούσα πρόσκληση του Ε.Π. και οι κύριοι άξονες δράσεων που ανέφερα αποτελούν άμεσους στόχους για υποβολή προτάσεων εκ μέρους της Περιφέρειας προς την Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Επίσης επιθυμώ να πληροφορηθώ τα εξής:
α) Αν προτίθεται και πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου να εκμεταλλευτεί προς όφελος των κατοίκων της αυτό το Πρόγραμμα.
β) Αν ναι, ποιοι θα είναι οι άξονες προτεραιότητας που θα κατευθύνεται τις πιθανές υποβολές των προτάσεων έργων στην Περιφέρειά μας;

Επίσης θεωρώ, ότι είναι απαραίτητη και άμεση η δημιουργία ενός κεντρικού portal στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και δικτύωση με αυτό όλων των Καλλικρατικών Δήμων σε θέματα εξυπηρέτησης πολιτών, επιχειρηματικότητας και διαχείρισης Πολιτιστικού και Τουριστικού δυναμικού. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα Τεχνολογικό Πρόγραμμα που είναι απαραίτητο για τον Πολιτικό Σχεδιασμό, όπως αυτό το οποίο στην Ευρώπη ονομάζεται σήμερα ως «έξυπνη Περιφέρεια». Επομένως το συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π) δίνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία προς την υλοποίηση αυτής της πολιτικής.
Τέλος θεωρώ, ότι όλα, σε όσα αναφέρθηκα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν δημιουργούν κανένα κόστος, αντιθέτως παρέχουν πολλά οφέλη τα οποία ειδικά στις μέρες μας θα μπορούσαν να αποτελούν στην κυριολεξία Επιχειρηματική Αιμοδοσία. Οι δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» αποτελούν μια καλή αρχή για τη δημιουργία της ¨έξυπνης Περιφέρειας¨.

Ο ερωτών, Περιφερειακός Σύμβουλος
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ