Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μηνυμα αναγνώστη: Γιατι διαφήμηση στο blog βρε παιδιά;

Αγαπητό Φιλιατρά News.

θα ήθελα να ρωτήσω τον λόγο που μπήκε διαφήμιση στο αγαπημένο μας blog. Είχαμε να διαβάζουμε ένα καθαρό από διαφημίσεις blog και τώρα πάει και αυτό;

Αναγνώστης
(Τα στοιχεία του μας είναι γνωστά)

Απάντηση του blog.

Η ας την πούμε διαφήμιση μπήκε .........

γιατί μας το ζήτησε κάποιος άλλος συνάδελφος blogger (όπως το ζήτησε και απο άλλους blogger) για να βοηθηθεί αυτή η σελίδα στο ξεκίνημα της. Δεν έχουμε κάποια οικονομική συναλλαγή. Την βάλαμε για να βοηθήσουμε κι εμείς όπως μπορούμε.

Εκ της διαχείρισης.

Δ. Ρέππας: Νέα πιο σκληρή ανακοίνωση για την Νάντια με το «έργο» να συνεχίζεται

«Καλό είναι να μιλούμε λιγότερο και να δουλεύουμε περισσότερο. Άλλωστε, το δημόσιο πολιτικό ήθος κατακτάται με πράξεις, όχι με λόγια.
Κι αυτό το ήθος είναι εύκολα ......

αντιληπτό αν κάποιος το διαθέτει ή όχι.»

Best

ΣΧΟΛΙΟ
Ποιός μιλάει για ήθος.....

Η αμύθητη περιουσία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο φως.

Σεμνά, λιτά και ταπεινά..

Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

Τα πράγματα που καταγράφηκαν ..........

βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.

600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.

Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.

Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.

30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.

Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.

Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.

Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.

Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.

Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.

Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church' s, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).

Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.

50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.

12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.

100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.

200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.

25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.

40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.

Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.

Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).

Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.

Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.

Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.

Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.

Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.

Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.

Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.

Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.

Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.

Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.

Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.

Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.

Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.

Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου ...;

ellania

Θεέ μου σ' χώραμε μην πω τίποτα και κολαστώ απογευματιάτικα....

Λαγκούβαρδος "Προτεραιότητα η διαπλάτυνση στη γέφυρα"

Σε προτεραιότητα για το Δήμο Τριφυλίας είναι η διαπλάτυνση στο γεφυράκι του Λαγκούβαρδου, όπως δήλωσε χθες το απόγευμα στο «Θ» ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, που επικοινώνησε μαζί μας μετά το σχετικό δημοσίευμα.

Ο δήμαρχος τόνισε πως συμμερίζεται ........

τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των πολιτών για τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που συμβαίνουν σε εκείνο το σημείο, προσθέτοντας πως και ο ίδιος ανησυχεί, αφού περνά πολλές φορές από εκεί.

Μάλιστα, σημείωσε πως με πρωτοβουλία του υπάρχει στο τεχνικό πρόγραμμα για το έτος που διανύουμε πρόβλεψη και συγκεκριμένος κωδικός για τη διαπλάτυνση του γεφυριού του Λαγκούβαρδου, κάτι που αμέσως μετά την ψήφιση του Τ.Π. και του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο θα προωθηθεί, ώστε να υλοποιηθεί σύντομα.

Θάρρος

Παραδείσια - Τσακώνα Μαζί με τη γέφυρα το 2012 η παράδοση

Δε θα υπάρξει προσωρινή λύση κυκλοφορίας του νέου δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της ειδικής γέφυρας Τ4 στο προβληματικό σημείο της Τσακώνας, η οποία έχει υπολογισθεί για του χρόνου τέτοιο καιρό περίπου. Αυτό ήταν ένα από τα ζητήματα που συζήτησαν χθες ο διευθυντής ΕΥΔΕ Γιάννης Καρνέσης με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη στη συνάντηση που είχαν.

Επίσης, ο κ. Μαλαπάνης ανακοίνωσε ότι ......

ο περιμετρικός της Καλαμάτας θα χαρακτηρισθεί δευτερεύον εθνικό δίκτυο και, κατά συνέπεια, η δόμηση θα επιτρέπεται στα 45 μέτρα από τα όρια του οδικού άξονα.
Έως τέλος του χρόνου, δε, θα προχωρήσει η αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης, οι οποίες θα λάβουν υπόψη τους τα νέα επιτόκια, τα νέα διόδια και τις νέες προβλέψεις κίνησης, οι οποίες είναι πάρα πολύ μειωμένες σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, πλην Τρίπολης – Καλαμάτας.

Περιμετρικός Καλαμάτας
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Καρνέση, ο κ. Μαλαπάνης αναφέρθηκε αρχικά στην πληρωμή των επικειμένων έως την περιοχή Καρέλια, στις 15 και 16 Ιουνίου, με «οροφή» πληρωμής το 1.100.000 ευρώ.
Παράλληλα, ετοιμάζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών η κήρυξη της απαλλοτρίωσης για τα 400 μέτρα για την κατάληξη του δρόμου στην Αθηνών.
«Έχει σταλεί απόφαση στον υπουργό Μεταφορών να χαρακτηρισθεί ο περιμετρικός της Καλαμάτας δευτερεύον εθνικό δίκτυο. Όπως με άλλη απόφαση το ίδιο ισχύει για τις απολήξεις του κόμβου της Σπερχογείας, τόσο προς το Praktiker όσο και προς τη Μεσσήνη. Και οι δύο αυτές απολήξεις και ο περιμετρικός θα είναι δευτερεύον εθνικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι η δόμηση δε θα γίνεται στα 60 μέτρα, αλλά στα 45 από τα όρια του άξονα», συνέχισε ο κ. Μαλαπάνης.

Παραδείσια - Τσακώνα
Για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε η απόφαση με την οποία το συγκεκριμένο τμήμα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με 45 εκατομμύρια ευρώ: «Ελπίζουμε ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου θα γίνει η εκταμίευση των οφειλόμενων χρημάτων προς την εταιρεία και θα αποκατασταθεί η ομαλή ροή πιστοποιήσεων. Ωστόσο, δεν πρόκειται να υπάρξει προσωρινή λύση στην περιοχή της γέφυρας Τ4. Ο κ. Καρνέσης δεν μπόρεσε να προσδιορίσει ακριβώς το χρόνο παράδοσης, αφού είναι πάρα πολύ δύσκολο για ένα έργο με τέτοιο μέγεθος και με τέτοια υλικά, που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, να αποφασίσει κάποιος πότε ακριβώς θα είναι έτοιμη. Θα λειτουργήσει, λοιπόν, το τμήμα Σπερχογεία – Τσακώνα, ενδεχομένως χωρίς διόδια, και στην Τσακώνα θα βγαίνουμε από το νέο κομμάτι και θα συνεχίζουμε μέχρι τα Παραδείσια από τον παλιό».

Αναθεώρηση συμβάσεων
Σύμφωνα ακόμα με τον κ. Μαλαπάνη, αυτή τη στιγμή το μοναδικό οδικό έργο από τις συμβάσεις παραχώρησης που δουλεύεται είναι το Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Σημείωσε δε ότι είναι έτοιμη η απόφαση και πρέπει να κυρωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και ενδεχομένως από τη Βουλή για τη μείωση των διοδίων στα έτοιμα τμήματα κατά 25% και στα υπό κατασκευή τμήματα, όπως είναι το Κόρινθος – Πάτρα, κατά 50%.
Και πρόσθεσε: «Και βέβαια, μετά, εντός 6 μηνών, θα πρέπει να βγει νέο χρηματοοικονομικό μοντέλο που θα λαμβάνει υπόψη, τα νέα επιτόκια, τα νέα διόδια και τις νέες προβλέψεις κίνησης, οι οποίες είναι πάρα πολύ μειωμένες για όλα τα έργα παραχώρησης, εκτός από το Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά σε όλους τους οδικούς άξονες, πλην του Τρίπολη – Καλαμάτα, στον οποίο η κίνηση έχει πέσει ελάχιστα. Κατά συνέπεια, και το Τσακώνα – Καλό Νερό – Πύργος θέλει παρακολούθηση και πίεση, τη στιγμή που θα γίνονται αυτές οι διαπραγματεύσεις. Μέχρι τέλος του χρόνου πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα θέματα και να έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή αναθεωρημένες οι συμβάσεις παραχώρησης».

Θάρρος

Φιλιατρά Πωλητές ναρκωτικών Αλγερινός, Μαροκινός

Από την Αθήνα έρχονταν ένας Αλγερινός και ένας Μαροκινός προκειμένου να πουλήσουν ναρκωτικά στην περιοχή των Φιλιατρών. Πρόκειται για έναν 32 και ένα 37χρονο, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στα χέρια της Αστυνομίας, μετά από επιχείρηση που έγινε προχθές στην πλατεία των Φιλιατρών, ενώ κατηγορούνται για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Σύλληψη

Το τελευταίο διάστημα αστυνομικοί του ........

Τμήματος Φιλιατρών είχαν την πληροφορία ότι αλλοδαποί βορειοαφρικανικής καταγωγής ξεκινούν από την Ομόνοια στην Αθήνα και περιστασιακά κατεβαίνουν στα Φιλιατρά και προμηθεύουν με μικροποσότητες ινδικής κάνναβης χρήστες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.
Επί πολλές ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει τους δύο υπόπτους σε παρακολούθηση, ενώ οργάνωσαν επιχείρηση και ένας εξ αυτών προσποιήθηκε τον πελάτη. Λίγη ώρα μετά τις 9.30 προχθές το βράδυ ο αστυνομικός συναντήθηκε μαζί τους και τους ζήτησε να αγοράσει μικρή ποσότητα χασίς αντί 20 ευρώ. Τη στιγμή εκείνη επενέβησαν άλλοι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα που έκαναν βρήκαν και κατέσχεσαν από τους δύο δράστες χασίς βάρους 35,5 γραμμαρίων, 586 ευρώ, 25 δολάρια Αυστραλίας, ένα μαχαίρι μήκους 32 εκατοστών, ένα σουγιά με δερμάτινη θήκη και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι δύο δράστες διέμεναν παράνομα στη χώρα και μετά το σχηματισμό δικογραφίας θα σταλούν στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας. Την προανάκριση συνεχίζει το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι το θέμα που διαβάσατε εδώ


«Λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη»

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

«Λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη»

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού. Το αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, συγκεκριμένων χαρακτηριστικών σε ό,τι αφορά την κατασκευή του, τη γεωμορφολογία της περιοχής και τα βοηθήματα επικοινωνίας. Έχει συγκεκριμένες, περιορισμένες δυνατότητες για υποδοχή αεροσκαφών, καθώς είναι ένα αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης.

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης απέχει λιγότερο .........

από 80 χλμ. και, μετά την ολοκλήρωση του νέου δρόμου, περίπου μισή ώρα από την Καλαμάτα και πέραν των 100 χλμ. από το Ελ. Βενιζέλος και συνεπώς μπαίνουν κάποια ζητήματα, όπως της συνολικής εξυπηρέτησης της περιοχής με αεροπορική σύνδεση, της υποστήριξης της τουριστικής ανάπτυξης όλης της περιφέρειας και της εξασφάλισης των όρων λειτουργίας των υπαρχουσών δομών και της βιωσιμότητάς του.

Σχετικά με το τελευταίο, οι περιοχές όπου ήδη λειτουργούν πολιτικά αεροδρόμια, όπως εδώ το αεροδρόμιο Καλαμάτας, είναι απαραίτητο να μην αφεθούν στην τύχη τους και να μην υποβαθμιστούν με τη λειτουργία σε ελάχιστη απόσταση και άλλου πολιτικού αεροδρομίου με τεράστια κόστη σε μια κρισιμότατη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, αλλά να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές του που έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Συνεπώς, πρέπει να δούμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών του, όπως ενδεικτικά η ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπτυξη του κόμβου του αεροδρομίου, η μελέτη για νέα αναδιάταξη των χώρων της αίθουσάς του και η εφαρμογή νέων όρων λειτουργίας του αεροδρομίου Καλαμάτας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τσάρτερ.

Η δημιουργία και ενός άλλου πολιτικού αεροδρομίου ή η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τριπόλεως σε πολιτικό προϋποθέτει ειδικές μελέτες για την ανάπτυξή του, όπου θα περιλαμβάνονται οι προϋποθέσεις, οι μελλοντικές επιπτώσεις, οι όροι εξασφάλισης βιωσιμότητας των άλλων αεροδρομίων και προφανώς, τα μεγάλα κόστη. Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονταν μέχρι σήμερα τα ζητήματα και η τοπικιστική και κοντόφθαλμη αντιπαλότητα και προσέγγιση κορυφαίων πολιτικών στελεχών, ακόμη και για τη δομή των περιφερειών του ελληνικού κράτους καταδίκασαν πρόσφατα για μια ακόμη φορά την Πελοπόννησο να παραμείνει κατακερματισμένη σε τρεις Περιφέρειες και, ως εκ τούτου, οι προοπτικές ανάπτυξής της να είναι αρνητικές ή περιορισμένες. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

1. Προτίθεται, όντως, η κυβέρνηση να μετατρέψει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης σε πολιτικό, παρότι σε ελάχιστη απόσταση λειτουργεί το αεροδρόμιο Καλαμάτας; Να απαντηθεί επιτέλους υπεύθυνα, επίσημα και εγγράφως το θέμα αυτό χωρίς υπεκφυγές, παρερμηνείες, αναδιπλώσεις δηλώσεων και ανασκευές.

2. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αναβάθμιση και βελτίωση λειτουργίας του αεροδρομίου της Καλαμάτας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις τωρινές ανάγκες για όλη την Περιφέρεια;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Αδειάζει τον Ρέππα η Νάντια Γιαννακοπούλου για την αναδίπωση του στο θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης.

Μεγάλη απορία κι έκπληξη μου προκαλεί η ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών κ. Ρέππα, με την οποία «ανασκευάζει» όσα μου είχε αναφέρει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σχετικά με τη μη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη.

Για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις ..........

και λαθεμένες εντυπώσεις, δηλώνω ξεκάθαρα ότι όσα ανέφερα στις χθεσινές δηλώσεις μου στηρίζονται σε ρητές διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού.

Η αναδίπλωση του κ. Ρέππα, προφανώς εκφράζει την πολιτική σχολή που πρεσβεύει ότι «άλλα λέμε στη Μεσσηνία και άλλα στην Αρκαδία» για το ίδιο θέμα. Εγώ δεν έχω τελειώσει αυτήν τη «σχολή», ούτε ενστερνίζομαι τις πρακτικές της. Λυπάμαι, δε, γιατί τέτοιου είδους τερτίπια, έχουν οδηγήσει το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς σε αναξιοπιστία.

Αρκετή ζημιά έχει γίνει ήδη στην Πελοπόννησο, επειδή διαχρονικά κορυφαίοι Υπουργοί και στελέχη έχουν αρνηθεί να γίνει ενιαία Περιφέρεια! Ας μην τη ζημιώσουμε άλλο με παιχνίδια μικροπολιτικής.

Ελπίζω ο κ. Ρέππας, μιλώντας σε «ουδέτερο έδαφος», στη Βουλή των Ελλήνων, μετά από την ερώτηση που κατέθεσα, να μας πει επιτέλους την αλήθεια, χωρίς μισόλογα και χωρίς υπεκφυγές.

Το ίδιο ελπίζω να συμβεί όχι μόνο για το θέμα του αεροδρομίου, αλλά και για το τμήμα της Ολυμπίας Οδού Καϊάφας – Καλό Νερό και για τον περιμετρικό Καλαμάτας, αφού η θέση του Υπουργείου επίσης και για αυτά τα θέματα δεν είναι ούτε σαφής ούτε ξεκάθαρη.

Εκδήλωση του Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών

Τα σχολεία μπορεί να κλείνουν αλλά τα μιούζικαλ μόλις ξεκινούν!!

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 15 - 06 - 2011 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αυλή του Σχολείου μας για να απολαύσετε τη δυναμική επιστροφή της:



Οµπάµα: Πρέπει να στηρίξετε την Ελλάδα

Βαρυσήµαντη δήλωση στήριξης της Ελλάδας έκανε χτες ο πρόεδρος Οµπάµα µετά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο µε την καγκελάριο της Γερµανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Σε µία στιγµή που οι ευρωπαίοι ηγέτες ........

αµφιταλαντεύονται για τη χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα ο αµερικανός πρόεδρος έκανε σαφές µε τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι από την Ελλάδα εξαρτάται η σταθερότητα του παγκόσµιου οικονοµικού συστήµατος, που παραµένει ευάλωτο.

«Ενα ανεξέλεγκτο σπιράλ και µια στάση πληρωµών σε χώρα - µέλος της ευρωζώνης θα ήταν καταστροφική για την διεθνή οικονοµία», τόνισε ο αµερικανός πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ουάσιγκτον µε τηγερµανίδα καγκελάριο δεσµευόµενος ότι η χώρα του θα συνδράµει στην αντιµετώπιση των οικονοµικών προβληµάτων της Ελλάδα.

Προέτρεψε µάλιστα την καγκελάριο να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάσωση της χώρας µας.

«Χρειάζεται να διασφαλίσουµε ότι θα επιστρατευθούν οι καλύτερες ιδέες για την επίλυση του προβλήµατος», πρόσθεσε αναφέροντας ότι η χώρα του και η Γερµανία θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται για την κρίση χρέους που έχει χτυπήσει χώρες της Ευρώπης, µεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Οι δύο ηγέτες ανέφεραν ότι έγινε εκτενής συζήτηση για την Ελλάδα η οποία κάνει δύσκολα βήµατα για τη βελτίωση, αλλά βρίσκεται υπό την απειλή των διεθνών αγορών. «Είµαι πεισµένος ότι η Γερµανία θα ασκήσει τον ηγετικό της ρόλο και θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιµετωπίσει την κατάσταση», δήλωσε ο Οµπάµα δίνοντας στη Μέρκελ που δέχεται έντονη κριτική στο εσωτερικό ένα σηµαντικό επιχείρηµα.

«Εχουµε στενή συνεργασία στο θέµα αυτό, τόσο διµερώς όσο και στο πλαίσιο του ∆ΝΤ. Γι’ αυτό όµως θα απαιτηθεί αρκετή υποµονή και χρόνος», σηµείωσε ο αµερικανός πρόεδρος ο οποίος υποστήριξε ότι απαιτούνται επενδύσεις για να στηριχθεί η Ελλάδα, η οποία όµως χρειάζεται µεγαλύτερη διαφάνεια στο σύστηµά της. «Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και αυτό σηµαίνει ότι χρειάζεται επενδύσεις αλλά και διαφάνεια και µεταρρυθµίσεις στην οικονοµία της». ∆ιευκρίνισε ότι µε δεδοµένο το ύψος του χρέους της, οι άλλες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να συµβάλουν. «Εµείς είπαµε στη Γερµανία ότι θα είµαστε εκεί και θέλουµε να είµαστε υποστηρικτικοί», συνέχισε. «Η οικονοµική ανάπτυξη της Αµερικής εξαρ τάται από την πορεία της Ευρώπης.

∆εν θα θέλαµε µια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Πρέπει να διαχειριστούµε το ζήτηµα µεθοδικά».

Στη δική της οµιλία η Ανγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερµανία «έχει ευθύνη για την παγκόσµια οικονοµία.

Η σταθερότητα του ευρώ επηρεάζεται όταν µια χώρα έχει προβλήµατα, γι’ αυτό θα κινηθούµε ώστε να αντιµετωπισθεί». Τόνισε ακόµη: «Συζητήσαµε εκτενώς το θέµα – και εµείς και οι υπουργοί Οικονοµικών µας.

Η Ευρώπη πρέπει να είναι ανταγωνιστική. Η Γερµανία θα επιδείξει αλληλεγγύη, αλλά δίνουµε έµφαση στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας». Η Μέρκελ, η οποία αντιµετωπίζει κριτική στο εσωτερικό από όσους φοβούνται ότι η χώρα θα γίνει χρηµατοδότης άλλων ευρωπαϊκών χωρών, διαβεβαίωσε ότι η Γερµανία θα πράξει όσα πρέπει. «∆ιαπιστώσαµε ότι η σταθερότητα του ευρώ θα πληγεί εάν µία χώρα αντιµετωπίσει προβλήµατα. Αναγνωρίζουµε ξεκάθαρα την ευθύνη µας προς την Ευρώπη και αναλαµβάνουµε τις ευθύνες, σε συνεργασία µε το ∆ΝΤ». Υπενθυµίζεται ότι ο πρόεδρος Οµπάµα πίεσε για την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας και κατά τη συνάντηση του G8 στην Ντοβίλ πριν από δυο εβδοµάδες ενώ έπαιξε κρίσιµο ρόλο και πέρσι στην απόφαση της γερµανικής πλευράς να ανάψει το τελικό πράσινο φως για την εκταµίευση των 110 δισ. ευρώ χρηµατοδότηση της Ελλάδας.

TA NEA

Παραλύει η χώρα αύριο Πέμπτη 9 Ιουνίου

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν.....

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

- ΟΤΟΕ (τράπεζες)
- ΟΤΕ
- ΕΛΤΑ (ταχυδρομεία)
- ΛΙΜΑΝΙΑ
- ΔΕΚΟ (ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ κλπ)
- ΕΡΤ (δημοσιογράφοι και τεχνικοί)

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

- ΑΔΕΔΥ
- Υγειονομικοί υπάλληλοι ΙΚΑ

Απεργούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωράει από σήμερα η Π.Ο.ΥΓ.Υ-ΙΚΑ (Πανελ. Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπάλληλων ΙΚΑ) μετά την κατάθεση – προσθήκη από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Σχέδιο Νόμου «Δωρεά και Μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις», η οποία ουσιαστικά καταργεί το αντιστάθμισμα της επικινδυνότητας της εργασίας (ακτινολογική άδεια) για όσους εργάζονται στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.......

εκφράζουν την διαφωνία και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητουν την απόσυρση της προσθήκης.

Το απεργιακό πρόγραμμα της ΠΟΥΓΥ-ΙΚΑ εχει ως εξης:

-Σήμερα Τετάρτη στάσεις εργασίας απο 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. και 14.00 μ.μ. έως 18.00 μ.μ. και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο υπουργειο Υγειας (Αριστοτέλους 17).

-Αύριο Πέμπτη 9-6-2011, στάσεις εργασίας από τις 11.00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση 11.00 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.

-Εικοσιτετράωρη απεργία την Παρασκευή 10-6-2011 και συγκέντρωση στις 11 πμ στο υπουργείο Υγείας.

Newsit

Μεσσήνιος ο ιδιοκτήτης του ακριβότερου μαγαζιού στο Μπαλί!

Είναι το πρώτο beach bar-restaurant στην αμμώδη παραλία της Κούτα και απασχολεί πάνω από 400 εργαζόμενους.

Ο Θανάσης Χόνδρος, που έχει καταγωγή από την Μεσσηνία, μετανάστευσε στην Αυστραλία κι από κει έφτασε στο Μπαλί δημιουργώντας ένα από τα πιο φημισμένα μαγαζιά του κόσμου.

Το "Ku De Ta" που σημαίνει ..........

επανάσταση έχει ως θαμώνες τα μεγαλύτερα ονόματα τους διεθνούς jet set και όχι μόνο. Οι επισκέπτες του δεν διστάζουν να δώσουν αρκετά λεφτά για να απολαύσουν το κοκτέιλ τους στην ατέλειωτη παραλία της Κούτα.

Newsit

“Η Γερμανία κλέβει τους Έλληνες – Η Ελλάδα πωλείται φθηνά”

Η αναφορά της της αμερικανικής εφημερίδας “Wall Street Journal” στην πώληση του ΟΤΕ δεν χρειάζεται σχόλια

Η πώληση του ΟΤΕ ωστόσο αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου αφού με αφορμή η εφημερίδα κάνει γενικότερη αναφορά στην κατάσταση της χώρας που σύρεται σε αποκρατικοποιήσεις βάζοντας τίτλο: “Κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα”

Ουσιαστικά μέσω ... ΗΠΑ αποκαλύπτεται .........

πλήρως η εικόνα της χώρας ετούτη την περίοδο και τα οφέλη των δανειστών μας.

Το άρθρο μάλιστα ξεκινάει με τη φράση “Η Ελλάδα πωλείται "φτηνά" και η Γερμανία αγοράζει”

Το γεγονός ότι η χώρα σύρεται σε αποκρατικοποιήσεις σε μια περίοδο που τα παιχνίδια των κερδοσκόπων έριξαν στο ναδίρ την αξία των πάντων περιγράφεται ως εξής:

“Η αγορά του ΟΤΕ αποτελεί κλοπή συγκριτικά με τα σχεδόν 4 δισ. ευρώ που έδωσε η γερμανική εταιρεία το 2008 για να συγκεντρώσει μερίδιο 30% στον ελληνικό οργανισμό”

Newsit

«Μαραθώνιος» αμφισβήτησης Παπακωνσταντίνου και κυβερνητικών επιλογών

Για πάνω από 12 ώρες ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεχόταν το ανελέητο «σφυροκόπημα» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που με τις τοποθετήσεις τους χτες έφτασαν στα όρια της ανταρσίας.

Κατά την μαραθώνια συνεδρίαση του..........

διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτόξευσαν βολές κατά του τσάρου της Οικονομίας ενώ δεν έλειψαν ακόμα και οι φωνές που μίλησαν ανοιχτά για την ανάγκη παραιτήσεων ή εκλογών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου καθισμένος στωικά επί 12 ώρες στην αίθουσα της Γερουσίας άκουγε σιωπηλός όλα όσα του καταλόγιζαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όταν πήρε τον λόγο αργά το βράδυ προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να πείσει τους βουλευτές για την ανάγκη ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Θρυαλλίδα θα είναι η μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου»

«Δεν είπαμε τόσο καθαρά από την αρχή πόσο δύσκολα θα είναι η πορεία. Πολλά πράγματα τα αντιμετωπίσαμε στο δρόμο» είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου κάνοντας αυτοκριτική.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των «Αγανακτισμένων» φέρεται να είπε: «Το φαινόμενο της πλατείας δεν είναι εύκολα ερμηνεύσιμο. Είδα συνθήματα: έξω η κυβέρνηση, έξω το ΔΝΤ, έξω το χρέος. Την κυβέρνηση τη διώχνεις, το ΔΝΤ το διώχνεις, το χρέος πώς το διώχνεις;».

Ο υπουργός Οικονομικών κατέληξε λέγοντας «Κάποιος είπε ότι είναι θρυαλλίδα τα μέτρα για κοινωνική έκρηξη. Περισσότερο θρυαλλίδα είναι η μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου».

«Σάκος του μποξ» ο Παπακωνσταντίνου

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν σκληρή κριτική στον κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς, ωστόσο, κανείς από τους περίπου 70 βουλευτές που πήραν τον λόγο να πει ότι σκοπεύει να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Β. Παπανδρέου: «Με αντιμετώπισες σαν ούφο»

Από τις πιο αιχμηρές τοποθετήσεις ήταν εκείνη της Βάσως Παπανδρέου. «Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα. Με αντιμετώπισες ως ούφο. Τι έκανες με τους κερδοσκόπους;» είπε προς τον υπουργό Οικονομικών η Βάσω Παπανδρέου, που εκτίμησε ότι η δανειοδότηση της χώρας είναι ακριβή και δεν οδηγεί πουθενά. «Αφήστε τα κόλπα με τα open.gov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας. Και πέρσι και φέτος θέσατε εκβιαστικά διλήμματα. Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία».

Δ. Λιντζέρης: «Αλαζόνας ο Παπακωνσταντίνου»

«Ο υπουργός Οικονομικών ήρθε εδώ με περισσή αλαζονεία να ανακοινώσει νέα μέτρα, χωρίς αυτοκριτική. Ο πρωθυπουργός, αν θέλει να σώσει την χώρα, πρέπει να ομολογήσει ότι η κρίση υπερβαίνει τη μία παράταξη» φέρεται να είπε ο Δημήτρης Λιντζέρης, που τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Ο Ε. Νασιώκας ζήτησε παραιτήσεις υπουργών

«Δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε» είπε ο Ε. Νασιώκας και τόνισε: «Τα μέτρα έπρεπε να τα πάρουμε από τον Οκτώβριο του 2009. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν. Να υπάρξουν παραιτήσεις. Δεν χρειάζονται εκλογές αλλά μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας τουλάχιστον με τα δύο κόμματα. Αν αυτό δεν γίνεται να πάμε σε εκλογές. Άλλωστε, σε αυτές θα συρθούμε».

Π. Κουκουλόπουλος: «Έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα»

Στο τηλεοπτικό σποτ απολογισμού που παρουσίασε η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Πάρης Κουκουλόπουλος, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή δείχνει ότι έχει χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα. «Ζούμε το τέλος των διλημμάτων, αφού φάνηκε ότι υπάρχουν πλέον και άλλες απόψεις».

Τ. Αντωνίου: «Ο Παπακωνσταντίνου μας εξήγησε γιατί θα αποτύχουμε»

«Ο Παπακωνσταντίνου μας εξήγησε γιατί το μνημόνιο 2 θα αποτύχει όπως το μνημόνιο 1. Το πρόβλημα μας, δηλαδή η χρεοκοπία έπρεπε να είναι το όπλο μας. Δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Χρειάζεται πολιτική νομιμοποίηση» είπε η Τόνια Αντωνίου.

Μ. Κατρίνης: «Να αναλάβουν οι υπουργοί τις ευθύνες τους»

«Ζητάτε από την Κ.Ο. να αναλάβει τις ευθύνες της. Εσείς κ. Παπακωνσταντίνου, να ζητήσετε από την κυβέρνηση και τους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ειδικά εκείνοι που έχουν αστοχήσει» υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Π. Κουρουπλής: «Πώς υπογράψατε αυτή τη δανειακή σύμβαση;»

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση την έχει υπογράψει Έλληνας υπουργός. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει» είπε ο Παναγιώτης Κουρουπλής προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Γ. Αμοιρίδης: «Δεν είμαστε λογιστές»

«Δεν είμαστε λογιστές. Μέχρι αυτή την ώρα ακούμε μόνο λογιστικές προσεγγίσεις. Το μεσοπρόθεσμο πρέπει να περάσει πρώτα από τις πλατείες. Να κατεβούμε όλοι να πείσουμε τον κόσμο. Αν δεν περάσει από τις πλατείες, δεν θα περάσει από τη Βουλή» υπογράμμισε ο Γιάννης Αμοιρίδης.

Κριτική για την οικονομική πολιτική

Η Νάντια Γιαννακοπούλου χαρακτήρισε τα μέτρα άδικα και είπε ότι δεν μπορεί εξαιτίας αποτυχημένων πολιτικών να παίρνουμε συνεχώς μέτρα που τα πληρώνουν τα ίδια κοινωνικά στρώματα.

Θ. Παπαγεωργίου: «Οι κερδοσκόποι θα βγάλουν χρήματα»

Έντονη κριτική στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων άσκησε ο Θανάσης Παπαγεωργίου που είπε ότι η μόνη εμπειρία παγκοσμίως είναι εκείνη της Λατινικής Αμερικής, όπου οι κερδοσκόποι έβγαλαν πολλά χρήματα.

Με το μίγμα ύφεσης - μεγάλου χρέους και αποκρατικοποιήσεων, όπως τις παρουσιάζει η Wall Street Journal, η χώρα θα μαραζώσει, είπε ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

B. Γερανίδης: Εκλογές

"Να πάμε σε εκλογές, γιατί έτσι κι αλλιώς σε τρεις-τέσσερις μήνες δεν θα μπορέσουμε να τις αποφύγουμε", σημείωσε ο κ. Γερανίδης.

Ο. Κωνσταντινόπουλος: «Αντί για μέτρα να καταργήσουμε οργανισμούς»

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάργησης δημόσιων οργανισμών. «Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είναι σαν τους βουλευτές της ΝΔ που το 2009 έβλεπαν το έλλειμμα στο 10% και έκαναν τους παραθεριστές. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν σκληρά μέτρα και δεν λιγοψυχούν, αλλά θέλουν να είναι αποτελεσματικά. Αντί να παίρνουμε μέτρα πρέπει να καταργούμε οργανισμούς, όπως για παράδειγμα τρεις στο υπουργείο Ανάπτυξης για την ένδυση και την τεχνολογία, οι οποίοι κοστίζουν 10 εκατ. ευρώ».

Σ. Γιαννακά: «Προωθήστε τις μεταρρυθμίσεις»

Η Σοφία Γιαννακά στην τοποθέτηση της έκανε λόγο για αναποτελεσματικότητα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και έφερε ως παράδειγμα την ήττα του Σοσιαλιστική πρώην πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες στις εκλογές της Πορτογαλίας. «Δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις, παίρνουμε μόνο μέτρα. Οι 156 βουλευτές δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος για την πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ. Να μην πάθει το ΠΑΣΟΚ ό,τι έπαθε ο Σόκρατες».

Ραγκούσης, Κατσέλη, Χρυσοχοΐδης στο πλευρό του τσάρου

Κατά την δωδεκάωρη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών στο «πλευρό» του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν οι κ.κ. Ραγκούσης, Χρυσοχοΐδης και Κατσέλη.

Γ. Ραγκούσης: «Οι εκλογές θα συνιστούσαν απόδραση»

«Αντιμετωπίζουμε τα αποτελέσματα της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης» είπε ο υπουργός Εσωτερικών τονίζοντας πως στην περίπτωση που η χώρα μας δεν πάρει την 5η δόση θα υπάρξει «στάση πληρωμών και αυτή είναι η αντικειμενική πραγματικότητα». Ο Γ. Ραγκούσης τάχθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ενάντια στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών: «Οι εκλογές θα συνιστούσαν απόδραση και θα οδηγούσαν τη χώρα σε περιπέτεια. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να πάμε μπροστά». Όσον αφορα την διενέργεια δημοψηφίσματος υποστήριξε: «Δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

Λ. Κατσέλη: «Υπαρκτά τα διλήμματα»

Η υπουργός εργασίας τάχθηκε κατά της μείωσης του αφορόλογητου ορίου και αντιπρότεινε τον υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης ώστε να συνεισφέρουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα τα αναπτυξιακά προγράμματα «αίροντας τα ρυθμιστικά εμπόδια».

«Υπάρχει ελπίδα καθώς και θετική προοπτική για τη χώρα αρκεί να συμφωνήσουμε πως θα προχωρήσουμε. Τα διλήμματα είναι υπαρκτά. Τίθενται από την αδυναμία της χώρας να χρηματοδοτηθεί, να αντλήσει πόρους από
την αγορά και πρέπει να βρούμε λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα. Κάναμε πάρα πολλά τον προηγούμενο χρόνο, προωθώντας πρωτόγνωρες αλλαγές. Υλοποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξαν
καθυστερήσεις και αστοχίες. Αλλά χρέος μας είναι να διορθώσουμε την πορεία όπου χρειάζεται και μπορούμε. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ας γίνει αφετηρία για μία συμφωνία πορείας ανασυγκρότησης της χώρας» είπε η Λ. Κατσέλη.

Δ. Ρέππας: «Η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει»

Ο υπουργός υποδομών τάχθηκε κατά των εκλογών, υπέρ της συναίνεσης και επεσήμανε πως «η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει αρκεί να συνεχίσουμε τις αλλεγές, οι οποίες πάντως δεν έχουν φτάσει στην καθημερινότητα του πολίτη».

Κατά τον Δ. Ρέππα σωστά διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις της χώρας άνεργοι και συνταξιουχοι.

Real.gr

Λιμενικός διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο internet

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων σχηματίστηκε σε βάρος 36χρονου λιμενικού, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 36χρονος διακινούσε στο διαδίκτυο ........

αρχεία παιδικής πορνογραφίας, με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος και τα ηλεκτρονικά του ίχνη εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στο σπίτι του, στη Σαμοθράκη, κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος περιείχε πάνω από 30 βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Επίσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε σπίτι που διατηρεί ο συλληφθείς στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ακόμη σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, το περιεχόμενο του οποίου εξετάζεται.

Ο λιμενικός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ναυτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Real.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.