Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Alpha Bank: «Οχι» στην πρόταση της Εθνικής

Το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank αποφάσισε ομοφώνως να απορρίψει την πρόταση της ΕΤΕ λαμβάνοντας υπόψη «αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της Alpha».

Αναλυτικά η απάντηση της Αlpha Bank:

«Σε απάντηση της από 18ης τρέχοντος .........

επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η "Alpha Τράπεζα Α.Ε." (η "ΑLPHA") ανακοινώνει ότι, στις 18 Ιανουαρίου 2011, έλαβε μη αιτηθείσα (unsolicited) έγγραφη πρόταση της "Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε." (η "ΕΘΝΙΚΗ") περί συγχωνεύσεως των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων δια απορροφήσεως της ALPHA από την ΕΘΝΙΚΗ.

Ειδικότερα η πρόταση, μεταξύ άλλων:

(Α) Διελάμβανε ότι η συγχώνευση θα διενεργείτο δυνάμει σχέσεως ανταλλαγής 11 κοινών μετοχών εκδόσεως της ALPHA προς 8 μετοχές εκδόσεως της ΕΘΝΙΚΗΣ, και

(Β)Παρέθετε τις εκτιμώμενες ωφέλειες εκ της συνενώσεως των πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων πηγών εισοδήματος και εξοικονομήσεως δαπανών.

Εν συνεχεία, η ALPHA υπέγραψε με την ΕΘΝΙΚΗ σύμφωνο εμπιστευτικότητος, το οποίο, μεταξύ άλλων, προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί της προτάσεως, την 18η Φεβρουαρίου 2011, και εισήλθε σε διερευνητικές συνομιλίες μετά της ΕΘΝΙΚΗΣ, επικουρούμενη από ειδικούς προς τούτο συμβούλους.

Κατ' ακολουθίαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ALPHA, στην από 18ης Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασή του, απεφάσισε ομοφώνως, μετά προσήκουσα μελέτη των όρων της, όπως απορρίψει την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA».

Εκπληξη εκφράζει η ΕΤΕ

Από την πλευρά της, η Εθνική Τράπεζα εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες έκπληξη για την απόρριψη της πρότασης, επισημαίνοντας πως ήταν προς των συμφέρον των δύο τραπεζών αλλά και της ελληνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε, όπως επισημαίνεται, αντιμετωπίσθηκε θετικά τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις διεθνείς, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση.

Σημειώθηκε επίσης πως η νέα ισχυρή τράπεζα που θα προέκυπτε από την συγχώνευση θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των πέντε ισχυρότερων κεφαλαιακά τραπεζών της Ευρώπης και θα έδινε τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στη διατραπεζική αγορά, με συνέπεια την απεξάρτηση από τρίτους. Με απώτερο αποτέλεσμα την περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε μια εποχή όπου το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας λόγω των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης.

Επίσης, σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής, η πρόταση ήταν προς το συμφέρον των μετόχων της Alpha Bank, καθώς έδινε πολύ υψηλό premium, ακόμη και για ευρωπαϊκά δεδομένα. «Η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί η πρόταση» λόγος που επικαλέσθηκε η Alpha Bank, στην ανακοίνωση της που απέρριψε την πρόταση, σύμφωνα πληροφορίες από την Εθνική, ήταν ακριβώς το επιχείρημα για το οποίο η συγχώνευση θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Ενώ επισημαίνεται επίσης ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν υπήρξαν ενδείξεις από πλευράς της Alpha Bank για την μη επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος

Ναυτεμπορική

Βενιζέλος σε Νάντια: «Θα παραμείνει το Κέντρο Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα»

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Βενιζέλος, σε απάντησή του στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, ζητώντας από τον Υπουργό να δεσμευτεί για τη διατήρηση του ΚΕΔΒ στην πόλη της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, με ερώτηση της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στις 27/01/11, η κ. Γιαννακοπούλου ζητούσε να μάθει εάν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η μετεγκατάσταση του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων από την Καλαμάτα σε άλλη πόλη. Στην απάντηση του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως του Γενικού Επιτελείου Στρατού το 2008 με θέμα «Σκοπιμότητα λειτουργίας υφιστάμενων ΚΕΝ - ΕΚΕ όλων των Όπλων και Σωμάτων», το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα προβλέπεται να διατηρηθεί.
Στο πλαίσιο της μελέτης για τη Μελλοντική ........

Δομή Δυνάμεων (ΜΔΔ) για τα έτη 2011 – 2025, που είναι σε εξέλιξη και στην οποία προβλέπεται η μείωση των Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων, το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων έχει ενταχθεί στην κατηγορία αυτών που θα παραμείνουν σε λειτουργία, χωρίς να έχει τεθεί ζήτημα μετεγκατάστασής του.

Για ευχάριστη είδηση έκανε λόγο η κ. Γιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι: «είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι προσεγμένες υποδομές του στρατοπέδου στην Καλαμάτα και το Κέντρο Διαβιβάσεων θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και θα ενισχυθούν περαιτέρω και με το νέο πεδίο βολής. Ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, πρέπει όλοι στον τόπο μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν όχι μόνο για να διατηρήσουμε τις υπάρχουσες υποδομές και επενδύσεις, αλλά να προσελκύσουμε και νέες».

Συγχωνεύονται Εθνική και Alpha Bank

Ανταποκρινόμενη σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι, στις 18 Ιανουαρίου 2011, υπέβαλε στην Alpha Bank πρόταση σχετικά με τη συγχώνευση των δύο τραπεζών, ύστερα από έγκριση που ελήφθη στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασης της Επιτροπής Στρατηγικής, των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου και του εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2011, η Εθνική και η Alpha ...........

υπέγραψαν μια συμφωνία εμπιστευτικότητας, αποκλειστικών διαπραγματεύσεων και αποχής από λήψη εναλλακτικών μέτρων (“NDA”) και τα αντίστοιχα στελέχη διοίκησης εισήλθαν σε συζητήσεις σχετικά με τους όρους της ανωτέρω πρότασης. Η Εθνική είναι πεπεισμένη ως προς τα οικονομικά και στρατηγικά οφέλη της πρότασης της και προσδοκά ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha θα περιβάλλει την ανωτέρω πρόταση με την δέουσα προσοχή.

Σύμφωνα με την πρόταση, οι μέτοχοι της Alpha θα λάβουν 8 νέες μετοχές της Εθνικής για κάθε 11 υφιστάμενες μετοχές της Alpha, ήτοι σχέση ανταλλαγής 0,727 μετοχές της Εθνικής για κάθε μια μετοχή της Alpha. Η ανωτέρω σχέση ανταλλαγής εμπεριέχει υπερτίμημα ύψους 23,4% επί της τιμής κλεισίματος της Alpha κατά την 17 Ιανουαρίου 2011, την προηγούμενη δηλαδή της υποβολής της πρότασής μας, υπερτίμημα ύψους 18,5% επί της σχέσης ανταλλαγής Alpha/Έθνική κατά την 17 Φεβρουαρίου 2011, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης και υπερτίμημα ύψους 23,7% ως προς τη μέση σχέση ανταλλαγής των τελευταίων 12 μηνών προ της 17ης Ιανουαρίου 2011. Η πρόταση δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους της Alpha και της Εθνικής να επωφεληθούν από τη σημαντική αξία, η οποία, κατά την εκτίμηση της Εθνικής, θα προκύψει κατά την υλοποίηση της προτεινόμενης συγχώνευσης.

Σύμφωνα με την ανωτέρω σχέση ανταλλαγής, η σχετική συμμετοχή των μετόχων της Εθνικής και της Alpha στην ενωμένη οντότητα θα είναι περίπου 71% και 29%, αντίστοιχα, ενώ η άμεσες συμμετοχές του Ελληνικού Δημοσίου και των ευρύτερων φορέων κοινωνικής ασφάλισης θα διαμορφωθούν σε 0,9% και 12%, αντίστοιχα.

ANT1 OnLine

Ήρθε η ώρα να αξιολογήσουμε τον τρόπο συνεργασίας με την "Τρόικα"

Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της "τρόικας" αναδεικνύει ξεκάθαρα ένα πρόβλημα που προφανώς υποβόσκει εδώ και καιρό, πιθανώς και από την αρχή της συμφωνίας του Μνημονίου.

Οι εκπρόσωποι της "τρόικας" συμπεριφέρονται ως κυρίαρχοι μιας κατάστασης, όπου αυτοί και μόνο αυτοί θα είχαν αρμοδιότητα για τον έλεγχο της τήρησης της συμφωνίας. Επί της ουσίας όμως είναι αντιφατικό να μας ωθούν σε μέτρα περιστολής που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα, όταν το πρόβλημά μας είναι το δημόσιο έλλειμμα, για το οποίο οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Είναι επιπλέον και επικίνδυνο, όταν γνωρίζουμε ότι το κύριο πρόβλημα είναι η ανάπτυξη, για την οποία χρειάζεται να κινηθεί η αγορά.

Επί της διαδικασίας, η ανάρμοστη πρωτοβουλία της .........

συνέντευξης τύπου και κατόπιν η εκδήλωση "λύπης" που αναφέρεται μόνο σε "εντυπώσεις" που δημιούργησε, δείχνουν ότι έχουν παρανοήσει την φύση του Μνημονίου.
Ας την υπενθυμίσουμε λοιπόν. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διεθνείς σχέσεις δεν καθορίζονται από τα "καλά συναισθήματα" (ακόμα και όταν αυτά υπάρχουν) αλλά από τα συμφέροντα, την σύγκλησή τους ή την απόκλιση τους. Ο δανεισμός των 110 δισ. ήταν καθοριστικός για την Ελλάδα. Δεν της δόθηκε όμως από έρωτα για τον ελληνισμό. Της δόθηκε διότι συνέφερε τους εταίρους της Ελλάδας να της δοθεί (οι λόγοι αυτοί λίγο ενδιαφέρουν στην προκειμένη περίπτωση). Εξυπηρετηθήκαμε από αυτό το δάνειο και ταυτόχρονα εξυπηρετούμε τους εταίρους μας, διότι μας ενώνουν κάποια κοινά συμφέροντα. Η Ελλάδα δεν ήταν και δεν είναι μια "επιχείρηση που φαλίρισε" και την αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας ένας μεγιστάνας, που δικαιούται να την κάνει ότι θέλει.

Συνεπώς, δεν παρακαλούμε, αλλά απαιτούμε από τους εταίρους μας να μας σέβονται όπως τους σεβόμαστε. Το απαιτούμε πρώτον διότι έτσι έχουν οι συμφωνίες και δεύτερον και κυρίως διότι εμείς, οι Έλληνες πολίτες, έχουμε ήδη κάνει τεράστιες προσπάθειες, οδυνηρές θυσίες και έχουμε πετύχει τα αποτελέσματα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί.

Έχουμε κάτι να φοβηθούμε αν υψώσουμε τον τόνο της φωνής μας; Απολύτως τίποτα! Απολύτως τίποτα όσο τηρούμε την συμφωνία μας, διότι δεν θα συμφέρει και την "τρόικα" να διακινδυνεύσει τα δικά της οφέλη από την σωστή εφαρμογή του Μνημονίου.

Σε λίγο θα κλείσουμε ένα χρόνο εφαρμογής της συμφωνίας που ονομάζεται "Μνημόνιο". Ήρθε η ώρα, αξιολογώντας και τα τελευταία γεγονότα και έχοντας, με τις θυσίες μας, ενισχύσει την θέση της Ελλάδας, να θέσουμε επί τάπητος την αξιολόγηση του τρόπου συνεργασίας με τους εταίρους μας.

Οδυσσέας Βουδούρης
Βουλευτής Μεσσηνίας

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Βουλευτής Αρκαδίας

Παύλος Στασινός
Βουλευτής Άρτας

Φανάρια θα τοποθετηθούν στο νέο κόμβο της Αλλαγής

Φανάρια θα τοποθετηθούν στον νέο κόμβο της Αλλαγής στο σημείο με το οποίο θα συνδέεται με την υπάρχουσα Εθνική οδό.
Τα φανάρια θα έχουν τοποθετηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου καθώς τότε θα έχει "κουμπώσει" ο νέος κόμβος με τον δρόμο Τσακώνα - καλό νερό και πιο κντά στην διαστυρωση της Οιχαλίας.

Με την ολοκλήρωση του έργου η ........

κυκλοφορία θα γίνεται μέσω του νέου κόμβου.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων της 18ης Φεβρουαρίου 2011





Όταν η αλήθεια πονάει.....

Μπορεί ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος να ανακάλεσε εξ ολοκλήρου την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους χώρους, αλλά νωρίτερα την παράσταση έκλεψε ο βουλευτής του Λάος Αστέριος Ροντούλης.

Αποκάλεσε την κυβέρνηση ΨΕΥΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ. Λέξεις που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών από τους Γιώργο Ντόλιο και τον Χρήστο Πρωτόπαπα ζητώντας να ανακαλέσει.

Ο Αστέριος Ροντούλης είπε το προφανές. Αυτό που όλος ο κόσμος πιστεύει για το πολιτικό σύστημα και για την υπάρχουσα κυβέρνηση. Γιατί θίχτηκαν δεν καταλαβαίνουμε. Πόνεσε η αλήθεια; Είναι γεγονός ότι η αλήθεια πονάει. Και πονάει πολύ περισσότερο όταν βγαίνει γυμνή.

Δείτε το Video




Μεγάλη πυρκαγιά στην Κυπαρισσία

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτο-δασική έκταση στο βουνό στην θέση κεραίες.
Ο κίνδυνος επέκτασης της είναι μεγάλος καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί με κίνδυνο να προσεγγίσει την άνω πόλη.
Αμέσως κινητοποιήθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυπαρισσίας ενώ ζητήθηκε συνδρομή και απο τους Γαργαλιάνους και Μελιγαλά.

Από τις πρώτες πληροφορίες κάτοικος .............

της Κυπαρισσίας έκαιγε κλαριά στο χωράφι του. η φωτιά λόγω τω ανέμων ξέφυγε από τον έλεγχο του και επεκτάθηκε.

Αναπροσαρμόζονται κατά 3% οι εισφορές στον ΟΓΑ

Αναπροσαρμόζονται, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, κατά 3% από 1η/1/2011 οι εισφορές επί του ποσού όλων των ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΓΑ

Η απόφαση υπεγράφη από τον κ. Κουτρουμάνη στις 18 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ δίνει τη ..........

δυνατότητα σε ένα μικρό αριθμό συνταξιούχων του ΟΓΑ (περίπου 20.000), που δεν πρόλαβαν να απογραφούν και να ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων του ΟΓΑ μέσα στις οριζόμενες ημερομηνίες (έως 11-02-2011), να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, σε Κατάστημα Τράπεζας ή στα ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και 11 Μαρτίου 2011.

Παράλληλα ο Οργανισμός ενημερώνει τους συνταξιούχους, ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση για την ένταξή τους στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων του ΟΓΑ.

Αναβρασμός στη Μεσσηνία για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Κατάληψη πραγματοποιούν από σήμερα μαθητές του Λυκείου Λογγά και Διαβολίτσι στη Μεσσηνία, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων.

Οι μαθητές του Διαβολιτσίου, μαζί με καθηγητές και γονείς έφτασαν στην Καλαμάτα το πρωί και πραγματοποίησαν πολύωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.

Στην Καλαμάτα όμως και στα γραφεία ...........

της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έφτασαν και οι γονείς από το δημοτικό σχολείο της Χρυσοκελλαριάς Κορώνης και είχαν συνάντηση με τον διευθυντή εκπαίδευσης, στον οποίο εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια για συγχώνευση του σχολείου τους.

Ζήτημα έχει ανακύψει και με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη στον τοπικό τύπο, όπου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η κατασκευή νέου κτηρίου, για την στέγαση του γυμνασίου - Λυκείου στην Κορώνη, την οποία ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «ατυχή».
Τέλος διαμαρτυρίες υπάρχουν και από τους γονείς, του Μπενάκειου 5ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, γιατί έχουν βάσιμες πληροφορίες ότι το ιστορικό σχολείο τους, οδηγείται προς συγχώνευση με το 13ο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Ερώτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για τον Αποκλεισμό αγροτικών αυτοκινήτων από τη διαδικασία απόσυρσης

Η πρόσφατη Κ.Υ.Α. για την απόσυρση, προφανή σκοπό και στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος από τα παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Επιπροσθέτως, συνέπεια του μέτρου αυτού είναι η ώθηση στην αγορά αυτοκινήτου, ακόμη και των μεταχειρισμένων, την οποία αναμένεται να δώσει η απόσυρση ΙΧ αυτοκινήτων, ειδικά μάλιστα καθώς η σχετική απόφαση που ενεργοποιεί το μέτρο περιλαμβάνει διατάξεις πολύ ευνοϊκές για τους ενδιαφερόμενους.

Η σημαντικότερη είναι αυτή που προβλέπει τη δυνατότητα εκχώρησης του δικαιώματος απόσυρσης. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιος μπορεί να αποσύρει το όχημά του και να εκχωρήσει την πράξη διαγραφής σε κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει καινούργιο, αλλά δεν είχε παλαιό Ι. Χ. να αποσύρει.

Η δεύτερη ευνοϊκή διάταξη που αποτελούσε και...........

αίτημα της αγοράς αυτοκινήτου είναι αυτή που αφορά όσους είχαν υποβάλει δήλωση ακινησίας του παλαιού αυτοκινήτου τους και είχαν καταθέσει τις πινακίδες. Με την υπουργική απόφαση, οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να τα αποσύρουν και να επωφεληθούν του μέτρου της απόσυρσης, χωρίς να έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2011, του έτους εντός οποίου δηλαδή θα γίνει η διαγραφή. Η ρύθμιση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για να τύχει κάποιος μειωμένου ή μηδενικού τέλους ταξινόμησης είναι να έχει καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 και τυχόν οφειλές των προηγούμενων ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από δέκα ημέρες από τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στο ΦΕΚ, θα αρχίσει να ισχύει η διαδικασία για την απόσυρση και θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου εφέτος. Σύμφωνα με την άνω ΚΥΑ, η απόσυρση αφορά σε αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, η άδεια των οποίων έχει εκδοθεί έως 31-12-1998.

Όπως προαναφέρθηκε, ο επιδιωκόμενος σκοπός της απόσυρσης είναι πρωτίστως η προστασία του περιβάλλοντος από τα ρυπογόνα οχήματα παλαιάς τεχνολογίας. Επομένως, πρέπει να επισημανθεί ότι το μέτρο αυτό, περιέργως, δεν συμπεριλαμβάνει τα αγροτικά αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας τα οποία είναι ιδιαίτερα ρυπογόνα. Έτσι, προς μεγάλη απογοήτευση του αγροτικού κόσμου που περίμενε εφαρμογή του μέτρου και για τα αγροτικά οχήματα, η απόσυρση δε θα ισχύσει για κατηγορίες αυτοκινήτων, όπως είναι τα αγροτικά αυτοκίνητα, χωρίς κάποιο σοβαρό δικαιολογητικό λόγο για την εξαίρεσή τους από την απόσυρση. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν τα αγροτικά αυτοκίνητα από το μέτρο της απόσυρσης;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να εκπονήσει νέο πρόγραμμα με το οποίο θα ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των αγροτών να συμπεριλαμβάνονται, δηλαδή, στην απόσυρση και τα παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνα αγροτικά αυτοκίνητα;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Πρόταση Λαμπρόπουλου: Τα πρακτικά και των δυο επιτροπών, Μαρτίνη και Βγενόπουλου στον εισαγγέλεα [ VIDEO ]

Ομιλία στην Επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων της βουλής Τρίτη 16-02-2011 για την τύχη του νοσοκομείου του Ερρίκος Ντινάν.
Πρότεινε να πάνε όλα τα πρακτικά και των δυο επιτρόπων, Μαρτίνη και Βγενόπουλου στον εισαγγελέα και ο Υπουργός δεσμεύτηκε με την πρόταση του και η υπόθεση θα σταλεί στον εισαγγελέα.

Δείτε το Video




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.